|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Surka- a ty gdzieś widzisz ile masz już głosów? Sporo brakuje żebyś pojawiła się na liście?
|
|
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
Ale bym była szczęśliwa jak by mi ktoś tak wziął małego na spacer... Mąż w pracy codziennie a jak wraca to ma pełno zajęć przy domu bo jesteśmy na etapie ocieplania budynku i chcemy szybko skończyć. Więc jak już wraca do domu to już jest czas na kąpanie sen...
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
dziś też nie jest super |
|||
|
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
Nowy rodzaj kupy: kupa z westchnieniem... Art narobił aż miło i sobie westchnął, jak jakiś filozof..
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam ten termometr: KLIK
Porównywałam z rtęciowym i się zgadza więc polecam. Tak jak na tym filmiku sprawdzali rozwój Ptysia w poradni rehabilitacyjnej. Widać tutaj prawidłowy i nieprawidłowy rozwój:
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
a co do ASYMETRII zastanawiam sie, czy to ze jedna raczka lepiej pracuje, czy to nie jest zwiazane z tym, ze dziecko jest prawo czy leworeczne??
i ze nie koniecznie od razu nadaje sie na rehabilitacje )---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
tż w pracy, a jak wraca to zmęczony. teraz ma tydzien nocek, wraca o 6 rano i idzie spac i spi do 15 ((a ja i noc sama z mała i do 15 sama z nią (a później on wstaje, troche się tam mała zajmie, ale czesto brak mu cierpliwości, bo mała woli być ze mną i przy nim się denerwuje czasami. za tydzien bedzie mial druga zmiane, to moze troszke lepiej bedzie, bo rano mi troche pomoze przy niej, ale tak w wiekszosic czasu ja sama z małą jestem
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku-trzymam kciuki i wcale się nie dziwię,że ciągle jesteś z maleństwem.Ja też mojego skarba nie zostawiam nawet na moment i dziękuję Bogu,że gdańskie szpitale umożliwiają rodzicom przebywanie z dziećmi.
Mój mały Jachu podczytuje Was razem ze mną Leży mi na rękach,pochrapuje,ale jedno oko otwarte![]() Ciasto ze śliwkami chyba samo się zrobi
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43088106]Nowy rodzaj kupy: kupa z westchnieniem... Art narobił aż miło i sobie westchnął, jak jakiś filozof..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
|
#492 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna malutka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Ja pierdziu-moje dziecko właśnie zalicza drugą dziś drzemkę A wcześniej leżał sobie pod karuzelką, potem na macie, potem na bujaczku i gadał do Psiapściółki swojej A ja na spokojnie robię co mam do roboty w domu ![]() Zrobiłam dziś laminowanie włosów i użyłam do tego odżywki Regenerum i mogę ją z czystym sumieniem polecić-mam idealne włosy-gładkie lejące - boskie! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-wlosow.html A co do jedzenia-ja też nie jadam pizzy (no chyba, że domową) ani kebaba ani innych fast foodów i nie zamierzam w najbliższym czasie wprowadzać ich do diety, bo i po co? Czasami wolę sobie odmówić ryzykowanych dań/produktów niż potem Mały ma się męczyć i ja z nim. Mały ma rzadko problemy z brzuszkiem, ale wiem, że jest wrażliwy, więc bardzo zwracam uwagę na to co jem Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-02 o 12:11 |
||||||
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie o to chodzi że dziecko do chyba roku powinno być oburęczne. Asymetrią można się przejmować jak zniekształca głowę i jedna strona ciała nie pracuje. Powyżej 3 miesiąca nie powinno już jej być.
|
#494 |
|
Konto usunięte
|
Mi szkoda kasy wydawać na te strzepki co mi zostały na głowie, mam w domu 5 odżywek i zero efektu, ale jak już przestaną wypadac, to kupię to Regenerum.
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=taribari;43088209]Właśnie o to chodzi że dziecko do chyba roku powinno być oburęczne. Asymetrią można się przejmować%2
aha, super ![]() fajny filmik Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-02 o 12:32 |
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
Widzę, że o asymetrii rozmowa rozgorzała. Nas też lekarze nastraszyli że Antek ma dyskretną asymetrię. Kazali poprzekładać zabawki w łóżeczku na durgą stronę i przekręcać główkę i na brzuszku leżeć i praktycznie już nic nie widzę tej asymetrii. Tak samo z piąstkami. Zaciskał strasznie a teraz z czasem łapki się same otworzyły bo szczerze mówiąc cieżko ćwiczyć 8 razy dziennie z taki malcem więc rzadko kiedy mi się udawało. Taribari fajny filmik tylko strasznie mi szkoda tego chłopca który był modelem dla nieprawidłowych zachowań ![]() A co do włosów to nie wiem jak to możliwe, ale moje po porodzie jeszcze zgęstniały Tak w ogóle to jestem padnięta. Tosiek ma taki schemat że śpi od 20 do 1 w nocy potem karmienie następne o 3 i od 3 co godzinę pobudka na cyca na 5 minut i tak do 6-7 rano. Co daje łącznie 7-8 pobudek w nocy. Nie wiem kiedy mu się to w końcu przestawi
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Enlevee?
Mi też strasznie szkoda było tego maluszka jak filmik oglądałam Jeszcze taki kudłatek jak mój![]() Tak poza tym pokazane są na nim dwie skrajności. Chyba żadne nasze dziecko nie ma aż takiego problemu, który pokazany jest na filmiku. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- No i po drzemce u nas No ale zdążyłam pomyć podłogi, więc jest git
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-02 o 12:36 |
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie w ten słoneczny dzień z Majulką która usnęła mi po odbiciu na barku i wyglada jak lemurek
Noc była dziwna. Maja jadła o 3 i zaraz usnęła a potem pamiętam że maż ją karmił o 7:30 dopiero i oboje zastanawialiśmy się czy było jakieś karmienie pomiędzy i potem cała nasza 3 spała do 11 ![]() Maja ma super wyregulowane robienie kupki i co najważniejsze nie ma problemu z jej robieniemTeraz Misiolina wystrojona, czysciutka kima na mnie ale zaraz ja przerzuce do łóżeczka bo nadal siedzę w piżamie a musimy iść na pocztę. Cytat:
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam termometr z linka wyzej
)))))))))
|
|
|
|
#502 |
|
Konto usunięte
|
Obejrzałam Zawitkowskiego, ja też karmię Artka tak, że on siedzi na moich udach, a ja dłonią podtrzymuję główkę.
Albo na stojąco, dobry patent z tymi nóziami.. |
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
odpaliłam karuzelkę pierwszy raz , ale fajnie wodzi wzrokiem, upodobał sobie pszczółkę
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- żałuje, że nie kupiłam więcej akumulatorków jak była promocja w lidlu, następnym razem trzeba będzie się zaopatrzyć bo będzie pewnie dużo potrzeba do grających zabawek |
|
|
|
#504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja siedzę przy nim i mu dodatkowo ruszam tymi owadami, uwielbia to
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
moja lezy na macie
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie oczyska zapatrzone w siebie w lustereczku.
![]() Też dziś cykałam Misiowi zdjęcia jak "bawił się" na macie. Wkleję je jak będę pamiętała później do klubu.
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43088106]Nowy rodzaj kupy: kupa z westchnieniem... Art narobił aż miło i sobie westchnął, jak jakiś filozof..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Świetne foto!
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-02 o 13:57 |
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Surka klykam
a tak wogole zostawilam wiadomosc w klubie
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
domi jaka Sara zainteresowana mata
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

))
a Tż twierdził, że wyglądam w nich nieatrakcyjnie i żeby się ich pozbyła
A wczoraj jak je założyłam i pytam - no i jak? A on - noooo seksownie 

żeby nie pojawiły się skrzepy. 

i potem cała nasza 3 spała do 11 
12.06.2010