Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 13:32   #2221
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Emilia - mnie już piersi bolą coraz mniej. Nawet pozwalam na dotknięcie ich przez męża. Co wcześniej było nie do pomyślenia. Teraz niestety boli mnie noga tak jakby biodro czy pachwina... To chyba od rozciągania się tam wszystkiego...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:33   #2222
muffinka90
Zakorzenienie

ja wizyty
ja dzis bylam na wynikach, bardzi milo mi sie zrobilo, bo pielegniarka z pierwszej ciazy pamietala mnie i to ze szczegolami ze tak powiem i bardzo sie cieszyla, ze przyszlam z malym i czekamy na drugie

umowilam sie tez na wizyte przy okazji: 18.10 mam usg

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:34   #2223
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Witajcie

Poruszałyście temat mężów...ja na swojego nie mogę narzekać, bo trafił mi się wyjątkowy egzemplarz Jedyna jego wada to bardzo dużo pracuje, ale to nie dla przyjemności. W domu (jak tylko jest) pomaga mi we wszystkim. Nie umie tylko prasować Co do gotowania, to ja gotuję tradycyjną kuchnię, a On lubi eksperymentować i świetnie Mu to wychodzi Ojcem też jest wspaniałym. Często po pracy (która jest ciężka) nie ma zalegania przed TV - zawsze idzie bawić się z małym
Także w tym temacie mam duże szczęście

Któraś wspominała o rosole, od kilku dni za mną chodzi Fasolkę gotowałam w zeszłym tygodniu - pokusiłam się też o gołąbki A dziś mam szpinak z kurczakiem i makaronem - pycha!

Poruszałyście jeszcze temat kawy. Ja w pierwszej ciąży na widok kawy miałam odruch wymiotny. A w tej od początki piję bo mam ochotę Myślę, że jedna kawą z ekspresu nie zaszkodzę dzidzi Dla mnie to lepsze niż kubek rozpuszczalnej

Nadal mnie męczą mdłości, na szczęście bez wymiotów. Obiecałam sobie, że w tej ciąży nie będę zajadać mdłości, ale nie wyszło ...już mam 2 kg na plusie i brzuch, jak w 5m ciąży

Ja dziś o 16:15 mam pierwszą wizytę, mam nadzieję, że zobaczę moją Kruszynkę i Jej serduszko Proszę Was o kciuki

Miłego dnia
za kolejną 3mam kciuki - znów mi się nic nie chce robić w pracy to mogę trzymać, ostatnio mam masę cieżkich klientów... Więc modle się by jak nasjszybciej być w domku...

Ja w ogóle nie lubię kawy i w cale nie mam na nią teraz ochoty.

Jak robisz kurczaka ze szpinakiem podasz przepis, uwielbiam makaron i szpinak

No i gratuluję męża

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:35   #2224
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do porodu to moze nie jestem zafiksowana na SN, ale panicznie boje sie cesarki, poza tym teraz nie moge pozwolic sobie na dlugie dochodzenie do siebie, bo i drugie w domu i ten slub zaraz za rogiem.
ja rodzić SN bardzo się boje , wolałabym cesarkę
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:38   #2225
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cholerka to ja ten limit mocno przekraczam, bo piję 1 kawę i ze 3 herbaty...niestety za mało piję wody!
Ja mam podobny problem. W ogóle nie mam ochoty na wodę. kawy nie piję i tylko herbata no i jakiś jogurt... i wiem że to za mało

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Mogę dołączyc
Jestem kasia i od 3 tygodni wiem, że będę mamcią Jestem w 12 tyg ciąży licząc od miesiączki. TP mam podane 3, ale najbardziej podoba mi się 4 maja i przy nim chciałabym zostac

Pozdrawiam

Zapraszamy. Dziękuje wszystkim które kliknęły i proszę o więcej

Mama Franka

Stary 2013-10-02, 13:39   #2226
kasiab91
Zakorzenienie

Piszecie o wodzie. Na początku piłam dużo, ale teraz już mam jej dośc, za to piję dużo herbaty i w ogóle przestałam pic kawę i z tego jestem dumna bo pochłaniałam jej mnóstwo

Justynka - klik poszedł
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:40
Stary 2013-10-02, 13:41   #2227
muffinka90
Zakorzenienie

madziuula jak czytam o Twoim Olafie to jakbym o moim slyszala identico, nikt mi w ciazy nie wierzyl, ze on ciagle sie wierci, po porodzie tez i nigdy nie spal w rozku czy jakims otulaczu, bo sie wkrzal, jak nie mogl sie wiercic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 13:42   #2228
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Emilia - mnie już piersi bolą coraz mniej. Nawet pozwalam na dotknięcie ich przez męża. Co wcześniej było nie do pomyślenia. Teraz niestety boli mnie noga tak jakby biodro czy pachwina... To chyba od rozciągania się tam wszystkiego...

Ja mam podobne bóle. Chyba faktycznie coś tam się rozrasta

Mama Franka

Stary 2013-10-02, 13:42   #2229
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

:
pytanie nie do mnie, ale podam ci mój super łatwy przepis:
/ jeśli chodzi o makaron to najbardziej mi odpowiada do tego dania penne / chyba tak się nazywa/ - te puste małe rureczki. a robie tak : ( pewnie nic odkrywczego nie napisze /
- szpinak brykiet, czy mrożony w rondelku na masełku do tego dużo świeżego czosnku+ śmietana, ja lubie jeszze dodać kostkę serka topionego/ obojetnie jakiego/ wtedy szpinak ma fajny posmak, i dodatkowo zagęszcza się/, osobno makaron gotuje. i osobno smaże filet z kurczaka, czasem zamiast kurczaka robie z szyneczką/ boczkiem.
no i pózniej do jednego gara wszystko - mieszam, posypuje na talerzu jeszcze serem zółtym .
i jest pyyycha.
chyba że robicie jakiegos kurczaka faszerowanego szpinakiem>>> to juz wyższa szkoła jazdy dla mnie hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (14,7 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:44
Stary 2013-10-02, 13:43   #2230
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Piszecie o wodzie. Na początku piłam dużo, ale teraz już mam jej dośc, za to piję dużo herbaty i w ogóle przestałam pic kawę i z tego jestem dumna bo pochłaniałam jej mnóstwo

Justynka - klik poszedł
Nie można dużo.
Stary 2013-10-02, 13:45   #2231
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Justynka - klik poszedł
Dzięki )

To mamy ten sam problem. Czytałam że powinnyśmy wypijać śrendio 6 szklanek wody. Ja nie wypijam żadnej!!!!!!!!! A do tego tylko herbata rano i wieczorem... NO i kakao czasami.... Zwyczajeni nie mam ochoty

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
/ jeśli chodzi o makaron to najbardziej mi odpowiada do tego dania penne / chyba tak się nazywa/ - te puste małe rureczki. a robie tak :
- szpinak brykiet, czy mrożony w rondelku na masełku do tego dużo świeżego czosnku+ śmietana, ja lubie jeszze dodać kostkę serka topionego/ obojetnie jakiego/ wtedy szpinak ma fajny posmak, i dodatkowo zagęszcza się/, osobno makaron gotuje. i osobno smaże filet z kurczaka, czasem zamiast kurczaka robie z szyneczką/ boczkiem.
no i pózniej do jednego gara wszystko - mieszam, posypuje na talerzu jeszcze serem zółtym .
i jest pyyycha.
chyba że robicie jakiegos kurczaka faszerowanego szpinakiem>>> to juz wyższa szkoła jazdy dla mnie hehe

Wygląda przepysznie. Ale mi narobiłaś smaka. Chyba będę miała jutro obiadek....

Dzieki za przepis

Mama Franka

Stary 2013-10-02, 13:45   #2232
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Poprzednio byłam zafiksowana na SN. Dziecko było ułożone pośladkowo, więc miałam planowe CC. Cały szpital wiedział, że chce rodzić naturalnie, że w dniu zabiegu jeszcze miałam nadzieje że się dzieć obrócił.

Zabieg krótki, bezbolesny, ciśnienie mi spadło i odleciałam, więc to jak każda operacja - ryzyko jakieś jest.
Do siebie doszłam bardzo szybko. Pokroili mnie w środę, w sobotę wypisali do domu, w niedzielę byłam na godzinnym spacerze. Od poniedziałku normalnie funkcjonowałam w domu - sprzątanie, gotowanie.
Ale ja zawzięta jestem. No i wiedziałam że nikt tego za mnie nie zrobi, więc nie mogłam polegiwać. Kuzynka przez 2 tygodnie z łóżka nie wstała, ale miała obsługę

Teraz panicznie boję się SN, konkretnie niedotlenienia dziecka.
Zrobię co w mojej mocy, żeby mieć kolejną cesarkę. (no oprócz cięcia w prywatnej klinice, bo na to mnie nie stać)

Najmniej uśmiecha mi się sytuacja jaką miała bratowa. Wielogodzinny poród SN, nacięte krocze, dziecko nie chce wyjść. Wreszcie spada tętno dziecka i cesarka. Dziecko urodziło się w zamartwicy i walczy o życie.

Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona
Czas edycji: 2013-10-02 o 13:47
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:46   #2233
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ja smarowalam klatke plecy i stopki Pulmex Baby, mysle ze pomagalo, teraz malemu jak ma katar stawiam w pokoju do spania kubek z wrzatkiem i 2-3 kroplami olbassu, szybciutko pomaga ale jest bardzo mocny, wiec lepiej podpytac w aptece, czy niemowleciu mozna?
Nasza pediatra nie pozwala na smarowanie Pulmexem klatki piersiowej i pleców Twierdzi, że może dojść do skurczu oskrzeli i duszności. Ja zawsze smaruję tylko stopy
O właśnie o Olbasie zapomniałam, też polecam

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:49   #2234
muffinka90
Zakorzenienie

co do picia to tez malo pije i w ciazy i nie w ciazy niestety... teraz staram sie pic owocowe herbaty zamiast czarnych/czerwonych, po wodzie mnie mdli okropnie, za to dobrze wchodzi domowy sok z malin

Justyna kliknelam

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Magdi to mi teraz dalas do myslenia... pierwsze slysze, musze popytac przy okazji pediatry

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-02, 13:51   #2235
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
/ jeśli chodzi o makaron to najbardziej mi odpowiada do tego dania penne / chyba tak się nazywa/ - te puste małe rureczki. a robie tak : ( pewnie nic odkrywczego nie napisze /
i jest pyyycha.
Ja mam dziś właśnie szpinak z kurczakiem i makaronem na obiad
Z tym, że ja daje ser feta Uwielbiam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:

Magdi to mi teraz dalas do myslenia... pierwsze slysze, musze popytac przy okazji pediatry
Kochana ja też byłam w szoku, tymbardziej, że wszystkie reklamy sugerują tego typu maściami smarować klatkę piersiową. Moja mam zawsze nas tak leczyła Ja jednak wolę nie testować na moim dziecku, czy pediatra ma rację.

Stary 2013-10-02, 13:53   #2236
kasiab91
Zakorzenienie

Wiem, że nie mogę herbaty, ale co zrobię jak ona mi teraz smakuje najbardziej... Po kakao miałam ostatnio mega zgagę Ciągle coś...

O Justynka to razem przeżywamy bolącą nogę... U mnie w domu wszyscy krzyczą, żebym nie chodziła dużo... Ból jest dla mnie straszny do tego stopnia, że w nocy chciałam na pogotowie jechac, żeby zobaczyli co się dzieję.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-02, 13:58   #2237
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Mogę dołączyc
Jestem kasia i od 3 tygodni wiem, że będę mamcią Jestem w 12 tyg ciąży licząc od miesiączki. TP mam podane 3, ale najbardziej podoba mi się 4 maja i przy nim chciałabym zostac

Pozdrawiam
Witam
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja już nie mam ani mdłości, ani zawrotów głowy (te były dla mnie najgorsze). Tylko piersi mnie lekko pobolewają, ale też bez przesady.
A leczyłaś to jakoś, czy samo przeszło? Pamiętam, że strasznie się męczyłaś z tym wszystkim...
Cytat:
Mnie też piersi już prawie nie bolą... ale zaczyna mnie boleć kość z tyłu... nie wiem, czy to ogonowa, czy miednica Nigdzie się nie przewróciłam, nie uderzyłam... to może być objaw

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:59   #2238
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
za kolejną 3mam kciuki - znów mi się nic nie chce robić w pracy to mogę trzymać, ostatnio mam masę cieżkich klientów... Więc modle się by jak nasjszybciej być w domku...

Ja w ogóle nie lubię kawy i w cale nie mam na nią teraz ochoty.

No i gratuluję męża
Tak pędzicie, że przeoczyłam pytanie

Ja robię podobnie, jak napisała asiulka.
Szybko i prosto. Smażę cebulke z wyciśniętym czosnkiem, potem dodaję pokrojoną w kostę pierś z kuraka i też podsmażam. Na osobnej patelni podsmażam szpinak na masełku (jeśli masz świeży to polecam). Po wysmażeniu, kurczaka łącze ze szpinakiem dodaję pokrojony w kostkę ser feta (mlekovity - według mnie najlepszy ) i chwilkę gotuję. Doprawiam solą morską, pieprzem ziołowym i dużą ilością gałki muszkatołowej. Gotuję makaron penne i polewam go przyrządzonym sosem Smacznego

Stary 2013-10-02, 14:01   #2239
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

A leczyłaś to jakoś, czy samo przeszło? Pamiętam, że strasznie się męczyłaś z tym wszystkim...

Mnie też piersi już prawie nie bolą... ale zaczyna mnie boleć kość z tyłu... nie wiem, czy to ogonowa, czy miednica Nigdzie się nie przewróciłam, nie uderzyłam... to może być objaw
Fajnie nie było, ale wszystko samo mi przeszło. I nie wiem co o tym myśleć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 14:03   #2240
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja też malutko pije... a jak już, to napój gazowany pomarańczowy A herbatkę owocową mam i nie mogę jej pić, bo mnie odrzuca... wodę mogę, ale nie lubię...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:03   #2241
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Teraz panicznie boję się SN, konkretnie niedotlenienia dziecka.
Najmniej uśmiecha mi się sytuacja jaką miała bratowa. Wielogodzinny poród SN, nacięte krocze, dziecko nie chce wyjść. Wreszcie spada tętno dziecka i cesarka. Dziecko urodziło się w zamartwicy i walczy o życie.
no własnie, tez to jest dla mnie dziwne, po kilku godzinach męczarni dopiero robiĄ CC, , ja sie boje nie tyle co niedotlenienia a wyciągania dzidzi kleszczami...

Cytat:
Ja mam dziś właśnie szpinak z kurczakiem i makaronem na obiad
Z tym, że ja daje ser feta Uwielbiam [COLOR="Silver"]
ja też dodaje jak mam w lodówce
Magdi555 > ooo coś nowego>> ja gałki nigdy nie dawałam, wcześniej tez osobno makaron i polewałam szpinakiem, ale jednak wole jak kluchy fajnie go " wpiją"
-----------------
a jeśli chodzi o sok, to chyba powinnyśmy też pić sok żurawinowy

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-02 o 14:07
Stary 2013-10-02, 14:04   #2242
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ja też malutko pije... a jak już, to napój gazowany pomarańczowy A herbatkę owocową mam i nie mogę jej pić, bo mnie odrzuca... wodę mogę, ale nie lubię...
Ja też Zakupiłam też kawę zbożową i stoi, no nie daję rady i już

Stary 2013-10-02, 14:15   #2243
kasiab91
Zakorzenienie

Herbatki owocowe lubię, a nawet bardzo. Tylko to też musi ochota przyjśc na nią i jakiś smak. Na początku piłam zieloną z płatkami róży a teraz mi śmierdzi, że tak powiem.
Fetę kocham, ale wyczytałam że nie powinno się jej jeśc i zaprzestałam.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-02, 14:22   #2244
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

A ja uwielbiam pic wode wypijam dziennie tak ze 2 litry, latem wiecej. Kawy w ogole nie pijam herbate sporqdycznie tylko jak jestem chora to wole cos slodszego jak jakies soki. Niestety czasem popijam cole zero bo ja uwielbiam

Sent from my ST26i using Wizaz Forum mobile app
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:25   #2245
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Herbatki owocowe lubię, a nawet bardzo. Tylko to też musi ochota przyjśc na nią i jakiś smak. Na początku piłam zieloną z płatkami róży a teraz mi śmierdzi, że tak powiem.
Fetę kocham, ale wyczytałam że nie powinno się jej jeśc i zaprzestałam.
Dlaczego fety nie wolno? Wystarczy sprawdzić czy jest z mleka pasteryzowanego i ok Mozzarellę też wcinam, ale kupuję taką, która robiona jest właśnie z mleka pasteryzowanego Bez fety nie dała bym rady, bo uwielbiam sałatkę grecką i brokułową

Justyna - kliknęłam

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-02 o 14:29
Stary 2013-10-02, 14:35   #2246
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ja staram się te 1.5 l. dziennie wody wypić. Mąż mnie gania z butelką.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-02, 14:44   #2247
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Mogę dołączyc

Pozdrawiam
witaj piękny prezent

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A ja mam czasem wrażenie, że Olaf taki roztrzepany przez moje latanie w ciąży, na tyłku nie potrafiłam usiedziec i mam Zresztą on potrafił się całą dobę wiercić w brzuchu, myśleliśmy że w ogóle nie śpi a po porodzie się okazało, że on się tak rzuca nawet podczas snu, kopie, wierzga, ma to do dziś
To u mnie na odwrót bo Oskar w brzuszku spokojny, mało co kopał i wszyscy myśleli i mówili mi że będę miała spokojne dziecko, a tu ...... nie usiedzi na miejscu, już kłóci się po swojemu pokazuje charakterek

Cytat:

Macie jeszcze mdłości?? Mi całe szczęście te ranne już minęły, ale mam strasznie wyczulony węch za to i nie daj Bóg, żeby mi coś nie podpasowało...
Ja na szczęście żadnych złych i ogólnie prawie wcale objawów. Na początku miałam zawroty głowy , teraz spokój a mdłości bardzo sporadycznie i mało

Udało mi się 1,5h zdrzemnąć z synem Teraz zjemy sobie ciacho i albo zabawa w domu albo wyjdziemy na chwilę na dwór się znów dotlenić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 14:48   #2248
Magdi555
Rozeznanie

Zmykam na wizytę - proszę o kciuki! Stresuje się...

Stary 2013-10-02, 14:50   #2249
ilkas
BAN stały

Dziewczyny, od tego Waszego pisania o szpinaku dostałam ślinotoku
I już wiem co jutro będę miała na obiad
Bo dzisiaj to robię piersi z kurczaka na parze (właśnie się marynuje ) i do tego smażę fryty ( bo mnie naszło ) i surówka z kiszonej kapusty.
Ale jutro szpinak obowiązkowo!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:51   #2250
kasiab91
Zakorzenienie

Magdi- wszystko będzie OK
MAMA- 03.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości