|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Ino wiesz... komody poleconym nie wyślę także teges... ![]() Cytat:
A w ogóle nie wiem co zrobię z królikiem jak mi Ewcia trochę podrośnie i ją do pokoju wyekspediuję. Chyba do sypialni go będę musiała wziąć. Nie uśmiecha mi się to ![]() A w ogóle to wczoraj mi się koleżanka wyżalała. Ma 3,5 letnią córkę, która robi kupę w majtki Siku do nocnika załapała szybko, na kibelek też bez problemu a kupy nie. 2 razy w życiu podobno zrobiła. Nie wyobrażam sobie tego
|
|||
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() a juz zaczeli budowe ikei? bo tez czekam, bede miec blisko
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zdążyliśmy ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-10-02 o 10:42 |
||
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj podczas szukania zabawek dla Ewki natknęłam się na taką kamizelkę http://allegro.pl/kamizelka-kozuch-f...584760847.html strasznie mi się podoba ale muszę się zmierzyć dokładnie bo zwykle nie jestem kompatybilna z rozmiarem uniwersalnym
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
z kupą to często jest tak, że dzieci się wstydzą, moja już chodziła w dzień bez pampera, miała już skończone 2,5, a jak chciała kupę to był tekst: mama załóż mi pampersa, bo chcę kupę i chowała się za firanką, więc wpadłam na pomysł, żeby wstawić nocnik pod stół i stół przykryć kocem i powiedziałam jej żeby weszła i tam zrobiła, nikt nie będzie patrzył i w ten sposób się przekonała
![]() a kuzynki bliźniaki do trzech lat przychodziły z kupą w majtach i: mama bobek
|
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna ta szczoteczka to czyszczenia. Szkoda, że nie pomyślałam o tym wcześniej, bo nie wiem czy nie kupowałam od tego samego sprzedawcy i byłaby jedna przesyłka. Będzie pretekst do kolejnych zakupów ![]() Cytat:
Chyba kupię lego duplo, bo lubi się klockami bawić i fajnie jakby miała ich więcej. Zresztą tz mnie namawia. |
||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a waszym zdaniem lepiej taki bidon ze słomką czy niekapek?
bo po roku chciałabym jednak powoli z butelki rezygnować i zastanawiam się co wybrać ![]() póki co mleko z butli a woda od kilku miesięcy z kubka z ustnikiem (tyle że taki mały mam póki co na 200ml) |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do klockow to mamy drewniane takie z biedry i sa super ![]() inne jakies no name plastykowe takie coś tez nimi sie bawi razem z mala https://www.google.pl/search?q=klock...05%3B600%3B455 no i mamy 2 zestawy duplo, szczerze to nie zauwazylam zeby bardziej mu do gustu przypadly a kosztowaly o wiele wiecej za pare klocuszkow ![]() fakt, ze widac ze wytrzymale sa itp chyba najlepsze jednak to drewniane |
||
|
|
|
#4389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze wiedziec ![]() Cytat:
![]() z drugiej strony, przecież nie będzie spędzać na nim kilku godzin dziennie ![]() Cytat:
![]() ide ikeować w takim razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama bobek Cytat:
Cytat:
O! To może być to czego potrzebuję. Idę szukać. Cytat:
![]() Ciii Póki co znalazłam z pokoju Ewci taki panel do łóżeczka z różnymi klapkami, przyciskami - mama kiedyś kupiła w lumpie i o nim zapomniałam. Minus jest taki, że nie działa, w sensie melodyjki nie działają. Z drugiej strony po notorycznym słuchaniu melodyjek z bębenka może to plus No w każdym razie chwilowo dziecka nie ma
|
||||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
wybiera sie ktoras na zakupy do smyka dzis albo jutro
bo mam sms z kodem na 25% rabatu na buty i ubrania gdyby ktoras chciala....
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
pospalismy dzis do 10 i teraz mi glowa peka, chyba za dlugo troche ![]() no ale poszlismy spac jakos dobrze po polnocy ja tez sie czaje zeby kupic ten bidon nuby, ale jakis czas temu moja mama nie pytajac mnie kupila taki kubek ze slomka w smyku i jak na razie Czarus nawet sobie nie da tej slomki do buzi zblizyc tylko robi wielkie oczy i rekoma odpycha moze jeszcze mu czasu troche potrzeba jak na razie u nas picie z butli albo zwyklego kubka, tylko kubek ja trzymam bo by wylal albo na podloge wyrzucil ![]() co do zabawek, to jak kupilam po chrzcinach ta pake na allegro z Anglii i jestem zadowolona, praktycznie wszystko grajace i na baterie, ale Czarus takie lubi ostatnio wyjelam mu stolik edukacyjny i fajnie sie przy nim bawi, tylko on przy nim staje, a ten stolik troche niski i on sie tak pochylac musi i chyba to troche niezdrowe lepiej jakby siedziel przy tym, ale teraz ma etap taki ze stanie jest lepsze od siedzenia
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melduję, że klocki to jest to! Na razie mam 2 typy http://allegro.pl/eichhorn-drewniane...524821926.html http://allegro.pl/boikido-drewniane-...530197616.html ale stron z klockami jest 14 i nie mam czasu, bo jednak panel się znudził. Idę nakarmić i na spacer, póki słonko świeci. |
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że szarańcza ma katar, oboje
o ile starsza rozumie, to młody przysnął, pospał godzinę i obudził go zatkany nos, następną godzinę wył, nie da sobie kropli wpuszczać, ani odciągać, o inhalatorze nie wspomnę, mega ryk, a jak miał pół roku i go inhalowałam to zacieszał już na jego widok, kazałam tżowi nurofen kupić, na noc dam
|
|
#4398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę mu podgrzać obiadek.
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
nieee
ktos TyCytat:
Cytat:
tez takie mamy z elefun |
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
A taka tam zza krzaczka
|
|
|
|
#4401 |
|
Wtajemniczenie
|
I skumał bidon
Co prawda taki wielki dla dorosłych mam, a że z niekapka już umie ssać, ale nie kuma że musi go podnieść i przechylić tylko ja go muszę trzymać, to chciałam zobaczyć czy da radę z bidonem którego przechylać przecież nie trzeba. No i super ![]() Teraz muszę tylko zakupić bidon rozmiarem dopasowany do bobasa. Allegro, here i come
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To była jego jedna z ulubionych zabawek. Mamy całe wielkie pudło Lego Technics , ale ona jest na nie za mała,bo są małe części. Zabawa nimi wyszła mu na dobre, bo do tej pory potrafi złożyć rzeczy które na pozór są nie do złożenia wg innych ![]() A powód dlaczego Lego to podobno jak złoży się klocki to one dobrze się trzymają i nie rozpadają, a z innymi bywa różnie i można dokupywać elementy. Być może są też inne, które są dobre, ale te są sprawdzone
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
tak gadulicie o tych klockach ze nie wytrzymałam i zeszłam do piwnicy po te drewniane i otworzyłam mu a niech ma, ale frajde ma ja układam a on wszystko rozwala
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne takie drewniane klocki, ja się troszkę boję, że on sobie krzywdę nimi zrobi, bo to kanciate, ale może spróbuję i takie znajdę.
Póki co nabyłam taki bidon http://www.fabrykawafelkow.pl/karmie...omka-boon.html opinie ma niezłe, wizualnie mi podchodzi, mam nadzieję że się Frankowi też spodoba
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie
Cytat:
wyszłam na spacer i mi słońce zaszło ![]() w związku z tym wytrzymałam tylko 1.5 h Jan też jakiś marudny był i całe rękawiczki poślinił
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
ubieracie juz dzieciom rekawiczki ?
|
#4408 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam takie nie całkiem grubaśne i jak chłodniej to ubieram
dzisiaj słońce się schowało, stopni całe 12 i mnie samej ręce zmarzły
|
|
|
|
#4410 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Duplo u nas rządzi, muszę dokupić Na roczek planuję to i nic więcej ( i tak po starszym mam sporo, a młoda te grające fiszery ma w d... ): http://allegro.pl/hit-kiddieland-odk...576554559.htmlCytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Ino wiesz... komody poleconym nie wyślę także teges... 

Klaudia 16.10.2009

o ile starsza rozumie, to młody przysnął, pospał godzinę i obudził go zatkany nos, następną godzinę wył, nie da sobie kropli wpuszczać, ani odciągać, o inhalatorze nie wspomnę, mega ryk, a jak miał pół roku i go inhalowałam to zacieszał już na jego widok, kazałam tżowi nurofen kupić, na noc dam