|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
Ale gdzie, na cycek zawsze znajdzie miejsce czas i okazje Takze i kilknascie razy w nocyOstatnio mamy problem z obiadkami. Ola ładnie zjada kaszkę na sniadanie, ale z obiadkami nie moge trafic Zawsze jak jej daje to zje ładnie pare łyżeczek,ale zaraz trze oczka, marudzi i wiecej nie zje. Tylko, że jak ja biore do spania to wcale od razu nie usypia,ale z cycka mleko wypije
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-10-02 o 15:09 |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, trafiłaś w samo sedno! Po przeczytaniu Twojego posta od razu przypomniało mi się, co czytałam kiedyś w gazecie jakiejś dla mam.
U dziecka w okolicach 8-11 miesiąca mogą się pojawić problemy (i to duże) ze spaniem, właśnie dlatego, że na ten okres przypada największy rozwój ruchowy, fizyczny. I dziecko, jak to nazwała Szaja, jest baaardzo mocno przestymulowane, nie potrafi ogarnąć tych wszystkich nowych rzeczy, które zaczęło robić. A u Piotrka może tak być, bo on przecież szybko co rusz, nowe umiejętności nabywał... |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..podczutuje Was cały czas...ale nie mam dziś weny..chciałam tylko podpytac..dziś Antoniowi dalam cukinie ..z maselkiem..z kurczaczkiem i bez...a on ble.i do rzygu sie,zbiera...a wczoraj maly sloiczek rybki z jarzynkami gerbera wciagnal i chcial jeszcze...czy moge mu dac kaszke mleczno-kukurudziano...ryżowa?chc e sprobowac...takiej z cukrem-zeby nie ciagle to mm i deserki...no bo holle odpadaja...a mam taka z bd..no ale ma 15% płatków ryżowych??POMOŻTA!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie tez była szał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale też bym się strasznie denerwowała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też nie wiem kiedy zleciał tez 7 miesiąc ![]() Cytat:
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, ale chce mi sie spać............
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości - ile dzieciaczków z naszego wątku przesypia teraz noce bez pobudek na jedzonko, picie, smoczek itp.?
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik : chyba nie ma
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się tak wydaje
Także wszystkie mniej lub bardziej mamy przerąbane nocki Zawsze to jakie marne pocieszenie ![]() Edit. Chyba Polcia Hje ma takie nocki? Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-10-02 o 16:21 |
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale w sumie zdarzały się przebudzenia na przytulenie, więc nie wiem czy to się liczy;p ale na jedzenie nie budzi się od 2 miesięcy
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
tylko my problemy ze spaniem mamy od samego początku, mniejsze większe, ale od samego początku
nie wiem nie wiemmoje dziecko cicho siedzi coś mi nie podpasowało, patrzę, a ten zajada paluszki omajgad zawał na miejscu!!!
|
#225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my też z obiadkami trafić nie możemy, szczególnie, że zawsze tyle czasu to zajmuje, że jak mam Kubusiowi podać wrescie jedzonko to i on jest zmęczony i ja i też zwykle trze oczka i robi się nagle senny ![]() Cytat:
dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia Lady a może konsultacja z jakąś normalną położną? Tylko nie taką co Ci powie, że "pewnie się nie najada" tylko taką co się faktycznie zna na rzeczy? |
|||
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ciągu ostatnich trzech miesięcy całą nockę przespała mi 2 razy Teraz zawsze budzi się albo koło 3, albo ok. północy i 4. No i nieraz mamy balangi przez pól nocy, ale nie piszę o tym zawsze.Zaskoczona? ![]() Edit. "Całą" to ona przesypia, jak zaśnie o północy, 1 i śpi do 6
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-02 o 16:32 |
||
|
|
|
#227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Nasze dzieciaczki![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego, że dzieci nie manipulują: Pola już robi sobie wprawy przed buntem dwulatka, mam już wizję, jak kładzie się na podłodze sklepu i ryczy, dopóki jej czegoś nie kupię
Na razie ma tak, jak się jej coś zabierze |
|
|
|
#229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak ją oduczyłaś jedzenia w nocy?---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy mobilnych dzieci - jak Wy gotujecie obiady?
![]() Moj Kubus lezy jak cielaczek, a i tak nie jestem w stanie nic zrobic, bo co chwile buczy jak odchodze od niego. Jak ma byc jeszcze gorzej to chyba o suchym chlebie bede calymi dniami! Ale jestem gloooooooodna. Buziaki dla miesiecznicowych dzieciaczkow Deli, 32? Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli już się szkolą ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- A dzisiaj kupiłam młodej, cytuję napis na metce: "skarpetki ZE podeszwą" |
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może pije/ciumka bo przyzwyczaiła się do zasypiania przy piersi ??? Cytat:
|
||
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Ku.wa, ostatnio zawsze jak Pola ma drzemkę, to akurat wtedy przychodzi moja ciotka, która nie umie mówić normalnie, tylko się po prostu drze
A potem zdziwienie, że "ona już nie śpi?" |
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, odnosnie wymuszania - nie wierzysz w to wcale czy po prostu chodzi o dzieci w wieku naszych?
Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow ![]() Kuba przespal cala wizyte ![]() Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie. Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow. Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem. W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu. Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie. Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-02 o 16:53 |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sytuacji... Mnie by chyba pikawa wysiadła na miejscu ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Ta, no i się obudziła
|
|
|
|
|
#237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za zebolka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze zrobiliscie awanture! Cytat:
spiworek mam taki, ale mysle ze obojetnie jaki bedzie ok, bo wtedy dziecko ma niby mozliwosc poruszania sie ale nie jest luz pas i raczej nie ma mozliwosci zeby pospacerowal sobie po lozku bez budzenia rodzica bo jednak taki spiworek stawia opór... |
|||||
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewik nie oduczałam, po prostu tak sama z siebie przestała się budzić na jedzenie
ostatnie mleko piję jakoś koło 19.30 i potem po 8 rano. nawijko ja bym tam chyba na zawał zeszła ciesze się, że wyniki wyszły dobre mi dzisiaj głowa pęka:/
|
#239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jeśli to ryk bo zabrałaś daną rzecz - to dla mnie to jest : "nie ma, smutnoo", a niekoniecznie "wydrę się to mi odda" ![]() Cytat:
![]() btw: Ogólnie nie lubię słowa "wymusza" bo zakłada negatywne intencje dziecka wobec rodzica i programuje rodzicowi złość na dziecko. |
||
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, Debrah, czyli wg Ciebie od jakiego mniej wiecej wieku dziecko "moze wymuszac", a do jakiego ryk wynika z potrzeby?
I co ze slynnym polozeniem sie na ziemi w miejscach publicznych?
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-02 o 17:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

) no, więc spada mi z tyłka 

Ale gdzie, na cycek zawsze znajdzie miejsce czas i okazje
Zawsze jak jej daje to zje ładnie pare łyżeczek,ale zaraz trze oczka, marudzi i wiecej nie zje. Tylko, że jak ja biore do spania to wcale od razu nie usypia,ale z cycka mleko wypije

no bo jak inaczej, przeciez dziecko jak sie budzi, to biegnie do rodzicow do sypialni rano zeby sie potulic ... i co on bedzie na nia polowal ... inna opcja bede zamykac dziecko na klucz, zebym w razie czego zdazyla psa zamknac zanim mala wstanie ... MASAKRA ... jest jeszcze opcja, ze pojdzie do kojca, do michala rodzicow ... ale kuzwa nie wyobvrazam sobie tego ... jak on sie bedzie czul ... ja moze zle robie, bo ja uczlowieczam zwierzeta ... ale kurna ... to moj synus ... laski jestem zalamana ..

Teraz zawsze budzi się albo koło 3, albo ok. północy i 4. No i nieraz mamy balangi przez pól nocy, ale nie piszę o tym zawsze.
za Nasze dzieciaczki
nie mogę sobie tego wydarować