Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 15:08   #211
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a ja się cieszyłam, że mi zleciała z tyłka moja spódniczka 36 (pamiętacie? Kupiłam taką jedną na pępkowe Pietraszka) no, więc spada mi z tyłka

kurczę nie wiem co z tym niespaniem - fakt, bąbel śpi w dzień, pierwsza drzemka w granicach 8 - 1,5godz zazwyczaj, potem k. 13 idziemy na spacerek i drzemka 40 - 50min, potem do wieczora już nie śpi, ładnie zasypia na noc (ostatnio w wózku, obraził się na zasypianie przy piersi ) tylko że on się przebudza, z zamkniętymi oczkami płacze/krzyczy, no nie wiem, dietę sobie już dawno rozszerzyłam na maksa, nie zwracam uwagi na to, co jem/piję, kurczę, może w tym leży przyczyna??? Może faktycznie zacznę zwracać uwagę, tylko nie wiem, co odstawić na pierwszy ogień, ehhh.... Liczę na to, że jak Pietraszko się odstawi od piersi to będzie spał
ja liczyłam, ze jak zaczne rozszerzac to Młoda przestanie byc taka cyckowa Ale gdzie, na cycek zawsze znajdzie miejsce czas i okazje Takze i kilknascie razy w nocy

Ostatnio mamy problem z obiadkami. Ola ładnie zjada kaszkę na sniadanie, ale z obiadkami nie moge trafic Zawsze jak jej daje to zje ładnie pare łyżeczek,ale zaraz trze oczka, marudzi i wiecej nie zje. Tylko, że jak ja biore do spania to wcale od razu nie usypia,ale z cycka mleko wypije

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-10-02 o 15:09
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 15:10   #212
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bożesz, ten gumimiś mnie doprowadza do szału. Tylko na niego spójrzcie - gacie z dupy mu spadają, na mordce zarost, nadgryzione ucho, bezzębny (prawie), no dla mnie to on wygląda jak jakiś menel - pedofil. Macha tyłkiem, łapie się za krocze, ssie smoczki, a jednocześnie ma prawo jazdy.

Oliwka lubi piosenki z Mini Mini, np Centrum Uśmiechu i te różne inne, one są przynajmniej ładnie wykonane, zarówno wizualnie, jak i muzycznie.
Pedo mis mi rozwalil system

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Śpi!
Od 10 minut, to jeszcze pewnie mam z 15 minut, może zdążę zjeść

O, to piona, mamy taki sam rozmiar spodni.
Moje ulubione to właśnie woskowane czarne rurki z Bershki rozm. 32 :brzydal:
Wezcie chudziaki nie wkurzajcie tych Grubych ... Lady to samo, spadajcie wiecie
Stary 2013-10-02, 15:13   #213
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja liczyłam, ze jak zaczne rozszerzac to Młoda przestanie byc taka cyckowa Ale gdzie, na cycek zawsze znajdzie miejsce czas i okazje Takze i kilknascie razy w nocy

Ostatnio mamy problem z obiadkami. Ola ładnie zjada kaszkę na sniadanie, ale z obiadkami nie moge trafic Zawsze jak jej daje to zje ładnie pare łyżeczek,ale zaraz trze oczka, marudzi i wiecej nie zje. Tylko, że jak ja biore do spania to wcale od razu nie usypia,ale z cycka mleko wypije
To samo. Aż ja - psycholog, zwolennik "dzieci nie manipulują" - zaczynam podejrzliwie na nią patrzeć! Bo ZAWSZE to samo:P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 15:27   #214
hje
Zakorzenienie

Debrah, trafiłaś w samo sedno! Po przeczytaniu Twojego posta od razu przypomniało mi się, co czytałam kiedyś w gazecie jakiejś dla mam.

U dziecka w okolicach 8-11 miesiąca mogą się pojawić problemy (i to duże) ze spaniem, właśnie dlatego, że na ten okres przypada największy rozwój ruchowy, fizyczny. I dziecko, jak to nazwała Szaja, jest baaardzo mocno przestymulowane, nie potrafi ogarnąć tych wszystkich nowych rzeczy, które zaczęło robić.

A u Piotrka może tak być, bo on przecież szybko co rusz, nowe umiejętności nabywał...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 15:45   #215
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..podczutuje Was cały czas...ale nie mam dziś weny..chciałam tylko podpytac..dziś Antoniowi dalam cukinie ..z maselkiem..z kurczaczkiem i bez...a on ble.i do rzygu sie,zbiera...a wczoraj maly sloiczek rybki z jarzynkami gerbera wciagnal i chcial jeszcze...czy moge mu dac kaszke mleczno-kukurudziano...ryżowa?chc e sprobowac...takiej z cukrem-zeby nie ciagle to mm i deserki...no bo holle odpadaja...a mam taka z bd..no ale ma 15% płatków ryżowych??POMOŻTA!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 15:50   #216
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Debrah, trafiłaś w samo sedno! Po przeczytaniu Twojego posta od razu przypomniało mi się, co czytałam kiedyś w gazecie jakiejś dla mam.

U dziecka w okolicach 8-11 miesiąca mogą się pojawić problemy (i to duże) ze spaniem, właśnie dlatego, że na ten okres przypada największy rozwój ruchowy, fizyczny. I dziecko, jak to nazwała Szaja, jest baaardzo mocno przestymulowane, nie potrafi ogarnąć tych wszystkich nowych rzeczy, które zaczęło robić.

A u Piotrka może tak być, bo on przecież szybko co rusz, nowe umiejętności nabywał...
no właśnie - praktycznie wszystkie dzieci wątkowe wraz z umiejętnościami - zaczęły spać coraz gorzej.
Stary 2013-10-02, 16:01   #217
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
widzę, że ktoś o mnie pytał
no więc tak, u mnie zła passa nadal trwa. Borys uszkodził mi telefon, bawiąc się nim - czytaj uderzając z całej siły. Na szczęście jeszcze jakoś ledwo zipie, ale pewnie długo nie pociągnie. Dalej .. Już mam takiego doła, bo wszytsko idzie nie tak i myślałam, że już gorzej nie będzie i nagle wczoraj w tramwaju hamulec od wózka mi się zablokował i nie miałam jak wysiąść Dopiero prawie na zajezdni jakośmi się udało, oczywiście tylne koła zablokowane więc nigdzie z takim wózkiem się nie ruszymy, pizga tak że masakra, naszczęście Borys ciepluko ubrany, TZ przyjechał po nas po 30 min, w tym czasie Borys musiał oczywiście zrobić kupę i nie było jak go przebrać. Później oczywiście z TZ sie lekko pokłociliśmy bo on chciał do tesciow jechac - wrocili niestety z Chorwacji, a ja bylam juz na granicy placzu, wsciekla, zla, zmarznieta, zmeczona! i powiedzialam mu ze nie mam ochoty w gosci jezdzic, bo mam dosc tego dnia, ze chce z Borysem polezec na macie i doczekac jakos do kapieli. Na co on odpowiedzial ze moglam zadzwonbic po moich rodzicow zeby po nas przyjechali. Ch*j tak sobie pomyslalam tylko, bo mowilam mu juz od jakiegs czasu ze ten hamulec sie blokuje, ale on to ma gleboko w ☠☠☠☠zie za przeproszeniem, bo nie on musi sie meczyc! Generalnie znowu mam go dość, bo gra na tym jaki on to jest nieszczesliwy strasznie, bo caly swiat mu sie na glowe zwalil, stracil prace, wiec na paluszkach tzreba wokol niego lazic, i niczego bron boze nie wymagac, bo przeciez on ma dola. A ja to nie mam, mi jest lekko.

A z dobrych newsow, mamy piatego zeba ale noc byla tak koszmarna ze ja juz nie mialam sily i o 3 jak Borys plakal i nie mogl zasnac wyciagnelam go z lzeczka i oszlismy bawic sie na macie - chcialabym zeby tak pieknie sam soban sie zajmowal i bawil jak wczoraj pomiedzy 3 a 4ta
Wroce do Was jak ta zła passa chociaz troszke minie i odzyskam humor bo poki co nic tylko sie pociac.
współczuję sytuacji z Tż:/ eh te chłopy

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dobra, udalo sie nasiusiala do woreczka mocz oddany ale krew, masakra, w przychodni Panie nie umieja, jedzcie do szpitala, w szpitalu Panie nie maja czasu, nie maja obowiazku i nie zrobia, a my z Mala na rekach juz od godziny 7 po lekarzach. W szpitalu nie gowno ich obchodzi, one nie maja obowiazku, moze zrobia jak jenpoprosimy, po poludniu. Ale.konkretnie nie wiedza kiedy...awanture zrobilismy i wyszlismy..wrocilismy do przychodi i jednak daly r ad e pobrac krew,...
Sluzba zdrowia!!!!wielka kupa!!!
polska służba zdrowia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a tak wogóle, ostatnio pisałam o pierwszym kroczku, od wczoraj powtórzył akcje ze 2-3 razy, jeju mój bąbel zaczyna łazić, myślę,że jeszcze troszkę i będę mogła uchwycić pierwsze kroczki na kamerze, to wrzucę na YT
brawa dla Leosia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Włączyłam Darii ale się cieszyła ! Był szał
u mnie tez była szał
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bożesz, ten gumimiś mnie doprowadza do szału. Tylko na niego spójrzcie - gacie z dupy mu spadają, na mordce zarost, nadgryzione ucho, bezzębny (prawie), no dla mnie to on wygląda jak jakiś menel - pedofil. Macha tyłkiem, łapie się za krocze, ssie smoczki, a jednocześnie ma prawo jazdy.
.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Haha rowalilas mnie chcialabym ja zobaczyc jak se stoi zapakowana w spiwor

Kurde laski to teraz ja ... zalamana jestem .. pisalam juz wczesniej jaka mamy sytuacje z psem ... no i niestety nic sie w tym sensie nie polepszylo, wczoraj zaatakowal 2 razy z zebami, oczywiscie nie dolecial do malej, bo nadzorujemy ich kontakty, ale chcial .. mloda raczkowala w jego kierunku, bez piskow, krzykow, spokojnie ... a ten zęby i sie juz podnosil ... obawaim sie ze skoro nie zaakceptowal jej przez 8 mies to to juz sie nie uda ...a mloda przeciez zaraz zacznie chodzic ... wiecie moja przyjaciola zwrocila uwage na to, ze mloda sie nie interesuje wogole psami, w sumie dziwne to ... moze chiko wydziela jakies fluidy, ze sie do niego nie zbilza ... nie wiem sama ... zalamana jestem tym faktem, chiko ma 6 lat, to moj kuwa synus. ktory wczesniej spal w lozku, dostalawl co najlepsze, i ogolnie byl rozpuszczony jak dziadowski bicz ... ale niestety od zawsze przejawial agresywne zachowania, do osob ktore zna jest super, ale niestety do obcych jest kosa, tak samo do zwierzat, nie wazne czy psy czy suki ...
Ogladam codziennie tego zaklinacza psow, nie wiem czy znacie ... ale on mowi, ze wiele zalezy od nastawienia wlasciciela i wiecie zaczelam sie doszukiwac swojej winy w jegoi zachowaniu ... bo ja nie umiem mu zaufac, przez te 6 lat przyzwyczailam sie do tego, ze jest agresywny i nieobliczalny ... i jak on podchodzi do mlodej to ja sie zaraz spinam i poprostu nie wierze mu i nie potrafie pozwolic mu na wyluzowany kontakt ... przy tz jest inaczej, on go dopuszcza, ja sie boje ...
Wiecie teraz to jest super, bo ja mieszkam w kamienicy starej i mamy 2 pokoje polaczone takim jakby nieogrzewanym korytarzem ... i jak pies zostaje ze mna to jest na tym korytarzu .. jak mloda spi to wtedy go wpuszczam ... cholernie mi go szkoda, ze nie moze byc z nami ...

No i teraz pojawia sie problem, bo za rok o tej porze bedziemy juz w nowym mieszkaniu i co wtedy ... Pies bedzie musialbyc w klatce no bo jak inaczej, przeciez dziecko jak sie budzi, to biegnie do rodzicow do sypialni rano zeby sie potulic ... i co on bedzie na nia polowal ... inna opcja bede zamykac dziecko na klucz, zebym w razie czego zdazyla psa zamknac zanim mala wstanie ... MASAKRA ... jest jeszcze opcja, ze pojdzie do kojca, do michala rodzicow ... ale kuzwa nie wyobvrazam sobie tego ... jak on sie bedzie czul ... ja moze zle robie, bo ja uczlowieczam zwierzeta ... ale kurna ... to moj synus ... laski jestem zalamana ..

Ps Blanka od 20 min bawi sie skrzynka w ktorej trzymam pojemniki plastikowe takie do przechowywania zywnosci, mam ich chyba z 30 ... moda je wywala, bawi sie pokrywkami, przerzuca je, gryzie ... szok ... pudlo z zabawkami lezy obok nietykane wogole ... ehh na cholere tyle kasy wydawalam na nie
ciężka sytuacja:/ nie mam pojęcia jak Ci doradzić:/
ale też bym się strasznie denerwowała

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski ja juz mam.. weekend hahaa:P

Muszę się pochwalić, kupiłam dzis spodnie w bershce w rozmiarze 32! Yeeeeeeah! normalnie w szokensie byłam, no ale nad brzuchem musze popracować;] Idę cos zeobic na obiad a później ponadrabiam
nie wypowiadam się nt rozmiarów

Cytat:
Aaaa i jeszcze, skończyłyśmy wczoraj 8m-ąc. Ten 7 zleciał jak z bicza, nawet nie wiem kiedy
to mamy dzieciaki w tym samym wieku
ja też nie wiem kiedy zleciał tez 7 miesiąc
Cytat:
Lady, o kurde, to on jednak wcale tak dużo nie śpi To widzisz, może faktycznie zwróć uwagę na swoje jedzenie i obserwuj

A zapomniałabym. Chyba mogę już napisać, że definitywnie pożegnaliśmy odparzenie!!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:10   #218
Delicjanka
Zakorzenienie

Jeju, ale chce mi sie spać............

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:12   #219
Ewik86
Zakorzenienie

A tak z ciekawości - ile dzieciaczków z naszego wątku przesypia teraz noce bez pobudek na jedzonko, picie, smoczek itp.?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:15   #220
Debrah
Zakorzenienie

Ewik : chyba nie ma
Stary 2013-10-02, 16:18   #221
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik : chyba nie ma
Też mi się tak wydaje Także wszystkie mniej lub bardziej mamy przerąbane nocki Zawsze to jakie marne pocieszenie

Edit. Chyba Polcia Hje ma takie nocki?

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-10-02 o 16:21
Stary 2013-10-02, 16:23   #222
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje Także wszystkie mniej lub bardziej mamy przerąbane nocki Zawsze to jakie marne pocieszenie

tez mi się tak zdaje. Aaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjj nie wiem co by tu zjescccc........w sumie odmrazam schabowego ale co dalej, co jesc, jak zyc. Nie chce mi sie dla siebie gotować, co innego jak jest tztuncio.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:24   #223
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak z ciekawości - ile dzieciaczków z naszego wątku przesypia teraz noce bez pobudek na jedzonko, picie, smoczek itp.?
Hania przed chorobą
ale w sumie zdarzały się przebudzenia na przytulenie, więc nie wiem czy to się liczy;p ale na jedzenie nie budzi się od 2 miesięcy

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-02, 16:26   #224
LadyWhisper
Zakorzenienie

tylko my problemy ze spaniem mamy od samego początku, mniejsze większe, ale od samego początku nie wiem nie wiem

moje dziecko cicho siedzi coś mi nie podpasowało, patrzę, a ten zajada paluszki omajgad zawał na miejscu!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:26   #225
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Pedo mis mi rozwalil system

Wezcie chudziaki nie wkurzajcie tych Grubych ... Lady to samo, spadajcie wiecie
oooo właśnie
Cytat:

też myślałam, że jak będzie więcej innych posiłków to będzie lepiej ze snem ale jakoś to nie wyszło :/
my też z obiadkami trafić nie możemy, szczególnie, że zawsze tyle czasu to zajmuje, że jak mam Kubusiowi podać wrescie jedzonko to i on jest zmęczony i ja i też zwykle trze oczka i robi się nagle senny
Cytat:
mój do tych dzieci nie należy... i przestał ładnie spać po skończonym 5 m-cu jak tylko zaczął się przewracać na brzuch, to był pamiętny dzień bo były moje imieniny, Jego "urodziny" i zostałam na kilka dni u rodziców, noc z niedzieli na poniedziałek to była gehenna. Tyle pobudek to nigdy nie było, co 5 min-10 min itak już zostało na bardzo długo, dopiero ostatnio odpukać pobudki są co 1,5-2 h ale nie ma się to nijak do tego, że kiedyś budził się raz max 2 razy w nocy i tylko na cycka,właściwie przy nim zasypiał i odłożony spał dalej a teraz...

dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia jesteście naprawdę kochane, chociaż ja i tak mam dalej wyrzuty sumienia i cały czas zastanawiam się co zrobić, żeby uniknąć takich sytuacji jak dzisiejsza...

Lady a może konsultacja z jakąś normalną położną? Tylko nie taką co Ci powie, że "pewnie się nie najada" tylko taką co się faktycznie zna na rzeczy?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:27   #226
hje
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie - praktycznie wszystkie dzieci wątkowe wraz z umiejętnościami - zaczęły spać coraz gorzej.

Cytat:

Nie ma takich W ciągu ostatnich trzech miesięcy całą nockę przespała mi 2 razy Teraz zawsze budzi się albo koło 3, albo ok. północy i 4. No i nieraz mamy balangi przez pól nocy, ale nie piszę o tym zawsze.

Zaskoczona?

Edit. "Całą" to ona przesypia, jak zaśnie o północy, 1 i śpi do 6

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-02 o 16:32
Stary 2013-10-02, 16:29   #227
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
to mamy dzieciaki w tym samym wieku
ja też nie wiem kiedy zleciał tez 7 miesiąc
a toza Nasze dzieciaczki

Cytat:
To samo. Aż ja - psycholog, zwolennik "dzieci nie manipulują" - zaczynam podejrzliwie na nią patrzeć! Bo ZAWSZE to samo:P
moze byc, małe cwaniary
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:33   #228
hje
Zakorzenienie

Co do tego, że dzieci nie manipulują: Pola już robi sobie wprawy przed buntem dwulatka, mam już wizję, jak kładzie się na podłodze sklepu i ryczy, dopóki jej czegoś nie kupię Na razie ma tak, jak się jej coś zabierze
Stary 2013-10-02, 16:36   #229
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma takich W ciągu ostatnich trzech miesięcy całą nockę przespała mi 2 razy Teraz zawsze budzi się albo koło 3, albo ok. północy i 4. No i nieraz mamy balangi przez pól nocy, ale nie piszę o tym zawsze.

Zaskoczona?

Edit. "Całą" to ona przesypia, jak zaśnie o północy, 1 i śpi do 6
No zaskoczona - myślałam, że jest u Was lepiej

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania przed chorobą
ale w sumie zdarzały się przebudzenia na przytulenie, więc nie wiem czy to się liczy;p ale na jedzenie nie budzi się od 2 miesięcy
Też się nie liczy, bo jednak Ty też się do niej budzisz A jak ją oduczyłaś jedzenia w nocy?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Co do tego, że dzieci nie manipulują: Pola już robi sobie wprawy przed buntem dwulatka, mam już wizję, jak kładzie się na podłodze sklepu i ryczy, dopóki jej czegoś nie kupię Na razie ma tak, jak się jej coś zabierze
Domcia też już się uczy - np. urządza dziki ryk jak jej zabiorę myszkę od lapka

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-02, 16:37   #230
nafiyqa
Zakorzenienie

Mamy mobilnych dzieci - jak Wy gotujecie obiady?
Moj Kubus lezy jak cielaczek, a i tak nie jestem w stanie nic zrobic, bo co chwile buczy jak odchodze od niego.
Jak ma byc jeszcze gorzej to chyba o suchym chlebie bede calymi dniami!
Ale jestem gloooooooodna.

Buziaki dla miesiecznicowych dzieciaczkow

Deli, 32? Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:47   #231
hje
Zakorzenienie

Cytat:
No zaskoczona - myślałam, że jest u Was lepiej

A widzisz, tak jak wspomniałam, nie piszę zawsze o tym

Czyli już się szkolą

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A dzisiaj kupiłam młodej, cytuję napis na metce: "skarpetki ZE podeszwą"
Stary 2013-10-02, 16:49   #232
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

A może pije/ciumka bo przyzwyczaiła się do zasypiania przy piersi ???

Cytat:

: hahaha::h ahaha:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:49   #233
hje
Zakorzenienie

Ku.wa, ostatnio zawsze jak Pola ma drzemkę, to akurat wtedy przychodzi moja ciotka, która nie umie mówić normalnie, tylko się po prostu drze A potem zdziwienie, że "ona już nie śpi?"
Stary 2013-10-02, 16:50   #234
nafiyqa
Zakorzenienie

Debrah, odnosnie wymuszania - nie wierzysz w to wcale czy po prostu chodzi o dzieci w wieku naszych?

Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow
Kuba przespal cala wizyte
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie.
Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-02 o 16:53
Stary 2013-10-02, 16:51   #235
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Mąż wczoraj w sklepie Młodej dał papier toaletowy na wózek, ona go sobie trzymała, aż w końcu zaczęła skubać tą folię zębem jak jej zabrał to ryk na cały sklep. Masakra jakaś
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:54   #236
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.
Super, że wyniki okej

A co do sytuacji... Mnie by chyba pikawa wysiadła na miejscu

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ta, no i się obudziła
Stary 2013-10-02, 16:58   #237
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
widzę, że ktoś o mnie pytał
no więc tak, u mnie zła passa nadal trwa. Borys uszkodził mi telefon, bawiąc się nim - czytaj uderzając z całej siły. Na szczęście jeszcze jakoś ledwo zipie, ale pewnie długo nie pociągnie. Dalej .. Już mam takiego doła, bo wszytsko idzie nie tak i myślałam, że już gorzej nie będzie i nagle wczoraj w tramwaju hamulec od wózka mi się zablokował i nie miałam jak wysiąść Dopiero prawie na zajezdni jakośmi się udało, oczywiście tylne koła zablokowane więc nigdzie z takim wózkiem się nie ruszymy, pizga tak że masakra, naszczęście Borys ciepluko ubrany, TZ przyjechał po nas po 30 min, w tym czasie Borys musiał oczywiście zrobić kupę i nie było jak go przebrać. Później oczywiście z TZ sie lekko pokłociliśmy bo on chciał do tesciow jechac - wrocili niestety z Chorwacji, a ja bylam juz na granicy placzu, wsciekla, zla, zmarznieta, zmeczona! i powiedzialam mu ze nie mam ochoty w gosci jezdzic, bo mam dosc tego dnia, ze chce z Borysem polezec na macie i doczekac jakos do kapieli. Na co on odpowiedzial ze moglam zadzwonbic po moich rodzicow zeby po nas przyjechali. Ch*j tak sobie pomyslalam tylko, bo mowilam mu juz od jakiegs czasu ze ten hamulec sie blokuje, ale on to ma gleboko w ☠☠☠☠zie za przeproszeniem, bo nie on musi sie meczyc! Generalnie znowu mam go dość, bo gra na tym jaki on to jest nieszczesliwy strasznie, bo caly swiat mu sie na glowe zwalil, stracil prace, wiec na paluszkach tzreba wokol niego lazic, i niczego bron boze nie wymagac, bo przeciez on ma dola. A ja to nie mam, mi jest lekko.

A z dobrych newsow, mamy piatego zeba ale noc byla tak koszmarna ze ja juz nie mialam sily i o 3 jak Borys plakal i nie mogl zasnac wyciagnelam go z lzeczka i oszlismy bawic sie na macie - chcialabym zeby tak pieknie sam soban sie zajmowal i bawil jak wczoraj pomiedzy 3 a 4ta
Wroce do Was jak ta zła passa chociaz troszke minie i odzyskam humor bo poki co nic tylko sie pociac.
o kurcze, ale pech!
brawa za zebolka!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Najgorszy jest nadmiar czasu...
W spiworku dziecko moze sie przewracac podczas snu? Musze sposob na zimowe noce wymyslec...
tak, moj spokojnie sie przewraca na wszystkie mozliwe strony swiata

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Wam

Witam sie i ja w nowej czesci..

Dzis mialam ostatni zastrzyk, zostalo jeszcze kilka dni antybiotykow, no i od wczoraj chodze na rehabilitacje.
Trzymajcie kciuki zeby jak najszybciej pomoglo, dzieki za mile slowa w klubie
kciuki zacisniete!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dobra, udalo sie nasiusiala do woreczka mocz oddany ale krew, masakra, w przychodni Panie nie umieja, jedzcie do szpitala, w szpitalu Panie nie maja czasu, nie maja obowiazku i nie zrobia, a my z Mala na rekach juz od godziny 7 po lekarzach. W szpitalu nie gowno ich obchodzi, one nie maja obowiazku, moze zrobia jak jenpoprosimy, po poludniu. Ale.konkretnie nie wiedza kiedy...awanture zrobilismy i wyszlismy..wrocilismy do przychodi i jednak daly r ad e pobrac krew,...
Sluzba zdrowia!!!!wielka kupa!!!
co za pindy w tym szpitalu!!!!
dobrze ze zrobiliscie awanture!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
uwielbiam Cię, szczególnie ten tekst "isc po cos słodkiego do biedry"

wiesz, u nas był problem ,że Kubuś mało mobilny, że nie chce sie ruszać a tu jak zaczał się ruszać to spadł nie mogę sobie tego wydarować a jaki masz śpiworek?

spiworek mam taki, ale mysle ze obojetnie jaki bedzie ok, bo wtedy dziecko ma niby mozliwosc poruszania sie ale nie jest luz pas i raczej nie ma mozliwosci zeby pospacerowal sobie po lozku bez budzenia rodzica bo jednak taki spiworek stawia opór...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0534.jpg (79,4 KB, 14 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:00   #238
misiaeel
Wtajemniczenie

Ewik nie oduczałam, po prostu tak sama z siebie przestała się budzić na jedzenie ostatnie mleko piję jakoś koło 19.30 i potem po 8 rano.

nawijko ja bym tam chyba na zawał zeszła ciesze się, że wyniki wyszły dobre

mi dzisiaj głowa pęka:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-02, 17:02   #239
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Debrah, odnosnie wymuszania - nie wierzysz w to wcale czy po prostu chodzi o dzieci w wieku naszych?

W wieku naszych.
Nawet jeśli to ryk bo zabrałaś daną rzecz - to dla mnie to jest : "nie ma, smutnoo", a niekoniecznie "wydrę się to mi odda"

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mąż wczoraj w sklepie Młodej dał papier toaletowy na wózek, ona go sobie trzymała, aż w końcu zaczęła skubać tą folię zębem jak jej zabrał to ryk na cały sklep. Masakra jakaś
My mamy to samo jak coś jej zabieram, taki wiek

btw:

Ogólnie nie lubię słowa "wymusza" bo zakłada negatywne intencje dziecka wobec rodzica i programuje rodzicowi złość na dziecko.
Stary 2013-10-02, 17:07   #240
nafiyqa
Zakorzenienie

Ok, Debrah, czyli wg Ciebie od jakiego mniej wiecej wieku dziecko "moze wymuszac", a do jakiego ryk wynika z potrzeby?

I co ze slynnym polozeniem sie na ziemi w miejscach publicznych?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-02 o 17:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości