|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Jednej dziewczynie, z mocnymi regularnymi skurczami "kazali" wytrzymać chociaż do 28 tygodnia. Nie mogła nawet do WC iść
![]()
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojojoj zapraszam- przyjeżdżaj na kąpiel w czekoladowej pianie ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
rany to straszne, na prawdę i pomyśleć, że my juz koło 28 tc jesteśmy.... ![]()
![]() |
#4563 | ||
Rozeznanie
|
Hello Dziewczyny. Nadrobiłam w końcu... Już pół dna Wam odpisuję. Byłam dziś na kontroli po założeniu krążka i wszystko ładnie wygląda. Mąż wraca na weekend, więc pan doktor nakazał mnóstwo przytulania
![]() ![]() ![]() Justien ja nawet nie będąc w ciąży prosiłam czasem o ustąpienie miejsca. Mam chorobę lokomocyjną i codzienne dojazdy do drugiego miasta na studia były trudne. Jeśli już nie było opcji, by załapać się na siedzące, a ja czułam, że niedługo zemdleję, wybierałam jakiegoś chłopaka na ofiarę i prosiłam by pozwolił mi usiąść, bo źle się czuję. Nikt nigdy nie odmówił ![]() sweet_vintage mając pessar można podejmować aktywność - w sensie pójść na zakupy, ugotować obiad itp. Staram się dużo nie chodzić, bo czuję wtedy takie ciągnięcie na samym dole, więc dużo czasu spędzam siedząc/leżąc. Chodzi o to, by nie męczyć organizmu za bardzo, bo to może wywołać skurcze. A skurcze mogą wypchnąć pessar i wiadomo co wtedy... Więc to nie tak że pessar daje 100% bezpieczeństwa, uważać trzeba. kukurydzianaa a co to z za szpital w którym tak mało płacą, jeśli mogę spytać? Świdnik? Lubartów? Łęczna? Te są najbliżej Lbn :P EVI07 dziękuję. Wychodzi na to, że ja też chodziłam do dr Prackiej, bo właśnie tam robię okulary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-02 o 16:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Rozowe po kuzynie? ![]() Cytat:
Fajnie,ze tak sporo macie. Zastanowil mnie ten chodzik drewniany. Co to takiego? Cytat:
To oby dobrze ci zadzialal ten glupi jas. Na kazdego inaczej dziala. Ja mialam przy pierwszym porodzie glupiego jasia,po ktorym bol sie nie zmniejszyl,a rzygalam dalej jak widzialam. Po zzo nie czulam bolu wcale i nie bylo skutkow ubocznych,wiec teraz tez chce zzo ![]() A mialam ci sie pytac czy ty masz darmowa sluzbe zdrowia? Bo ostatnio gdzies czytalam o dziewczynie ktora do Anglii przyjechala w ciazy i jako,ze nie wypracowala sobie skladek to musiala jakies strasznie duze pieniadze placic za porod,wizyty itd... Cytat:
Tez bym chciala taka kapiel ![]() A ja narzucilam sobie zakaz,bo moczenie sie w cieplej wodzie nie wplynie dobrze na moje zylaki,wiec tylko z prysznica korzystam.
![]() |
#4565 | |||
Zadomowienie
|
no to próbuje nadrabiać.
Em ma co do ruchów, to są dwa sposoby- albo liczysz do 15 ruchów i zapisujesz o której, albo przez godzinę cały czas sprawdzasz (u nas to chyba częstsze) i powinno być bodajże 10 (ale musi być co najmniej półtorej minuty przerwy, bo jeśli mniej, to liczysz to jako jeden ruch) widzę że dziewczyny wkleiły linka, to tam pewnie jest więcej (ja to jakoś czytałam na wikipedii) co do butów, to mam jedne oficerki, których nie miałam na nogach ze dwa lata, bo tak mi się rozeszły, że były niestabilne i w nich mam zamiar przechodzić (plus śniegowce sznurowane, ale nie wiem, czy dam im radę). butów Emu bym nie polecała (a już szczególnie podrób) bo nie mają usztywnienia (tak wiem, dlatego są takie wygodne podobno) i bardzo łatwo sobie w nich skręcić kostkę albo coś w śródstopiu (a przypominam że stawy mamy teraz emeryckie) Le la ![]() ![]() przerażają mnie kwoty, jakie wydajecie na wyprawkę, ja będę musiała sobie poradzić z dużo mniejszą cyfrą (ale myślę, że przy odrobinie starań da radę ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187] Ostatnio ćwiczę właśnie asertywność - i muszę się pochwalić, że w końcu się przełamałam i wczoraj oraz dzisiaj głośno i kulturalnie poprosiłam o ustąpienie miejsca w autobusie ![]() dobrze, to taka rozgrzewka przed walczeniem o swoje dziecko ![]() magnusia super, że to już koniec. a Ty skąd jesteś? zazdroszczę, że miałaś taką fajną ekipę... moi mieli być od początku października i cisza... to znajomi jacyś? Gosia Ty t się masz z tymi lekarzami:/ może myślą, że jak Cię tak będą odsyłać, to zrezygnujesz albo urodzisz wcześniej??? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no i dzisiaj zaliczyłam ewidentnego kopniaka w miednicę (aż mi zadrżała), fajne uczucie, ale z obawą myślę co będzie, jak syn będzie większy i silniejszy w mniejszej przestrzeni... Cytat:
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokażesz płaszczyk? ciążowy jest czy zwykły? ja przymierzałam większe kurtki (były w carefourze po 50 zł, żadna rewelacja ale na zimę byłoby ok) no i powiem Wam, że lipa. Jak wezmę XL to w ramionach tonę a w brzuchy ledwo się dopinam ![]() Dziś wyciągnęłam swoją cieplejszą, taka jesienną kurtkę(taka za dupę) i dopięłam się ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli już go wezmę to, że mnie nie zmasakruje. Mogę wziąć zzo, ale w szpitalu w innym mieście jakieś około 20 mil ode mnie, bo w tym w moim mieście nie dają. Więc nad szpitalem jeszcze się zastanawiam. Co do darmowej opieki, to tak mam takową. Dostałam wezwanie do biura szpitala w zeszłym miesiącu, aby przynieść dokumenty TŻ, że pracuje, z jego składek mam darmową opiekę. Pani wszystko skserowała, powypełniała i powiedziała, że nie ma znaczenia czy to mój maż, czy partner. I, że już więcej nie będe wzywana żeby cokolwiek przedstawiać i wyjaśniać, bo nie będą mnie obciążać kosztami. A ta dziewczyna polką była? Bo ja żyłam w przekonaniu, że na terenie UE - jej obywatele- nie płacą za opiekę. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-02 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też z Wawki jak i Ty ![]()
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Serio?? No ja nie znam sie wogole. Myślałam ze to dobra cena zwłaszcza ze kombinezon ma jeszcze metki i w oryginale kosztuje 129 zł.
Jeśli chodzi o chusteczki to sensitiv to te białe. Jade do rossmana. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Migotka- teraz zobaczyłam- a kysz wstrętny rozstępie!!!!
![]()
#4572 |
Zadomowienie
|
_Shiloh_ - mi ginekolog zabroniła szczepienia na grypę. A jak byłam pytać w przychodni, to pani pielęgniarka powiedziała, że jak przyniosę "zgodę" od gin. to mnie zaszczepi...
#4573 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No nie do konca chyba tek jest,bo tak to kazda kobieta moglaby sobie przyjechac rodzic,a w sumie czemu panstwo mialoby placic za emigrantow,ktorzy nic w to panstwo nie wnosza.
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałam wezwanie w zeszłym miesiącu, poszłam przedstawiłam to co chcieli, i powiedzieli, że jest wszystko ok i nie będą obarczać mnie kosztami. Także nie wiem jak to jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jak zawsze nie lubię długich kąpieli i na ogół po półgodzinie już mnie wszystko swędzi i mi się nudzi wczoraj sobie zrobiłam przeszło godzinną ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Juz znalazlam,ale chyba cos poprzednio zle przeczytalam. Jak maz/partner pracowal pol roku przed zajsciem w ciaze partnerki to nalezy sie bezplatna opieka zdrowotna ![]() http://www.keepmymoments.blogspot.co...lemy-w-uk.html
![]() |
#4577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Magnusia no tak, jak napisałaś to już i sobie przypomniałam ![]()
![]() |
#4578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki popychacz z drewna który z przodu ma podskakujące marchewki jak dziecko chodzi, fajny jest. Z resztą to prezent ode mnie ![]() żartuje, tż z dumą chodzi z ptasim mleczkiem i się nie przejmuje, zagryzając mówi do mnie "kochanie wyyyytrzymasz " ![]() Cytat:
Zakichane rozstępy, walczyć trzeba. Mnie kopniaki już nie bolą ale dziecko czasem jakoś dziwnie się rozpycha i to już chwilami pobolewa ![]() Wyobraźcie sobie, że tż przywlókł dziś łóżeczko i właśnie je złożył, rozłożył dywan. Komody złożone, regał stoi.... kurka pokój gotowy ale go natchnęło ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
Uważaj, bo jeszcze serio wpadnę na tą kąpiel
![]() Co do szczepienia ns grypę, to ja bym nie brała. Kiedyś czytałam, że przed ciążą ok, ale w trakcie to nie jest zdrowe. Poza tym, zwykle po tym szczepieniu przez kilka dni mogą występować objawy grypy, co jest bardzo męczące tym bardziej pewnie w ciąży. No i wirus grypy co roku mutuje, a szczepionka jest robiona z tej zeszłorocznej. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-10-02 o 17:49 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- dawaj ![]()
![]() |
#4581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej, że osobiście z tą kobietą rozmawiałam i powiedziała, że nie widzi żadnego problemu i więcej nie będę wzywana do przedstawiania żadnych dokumentów. Ale i tak się teraz boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju.... straszne te foty. Myślę, że to uwarunkowania organizmu przede wszystkim decydują. Mnie przeraża też, że mi taki flak glutowaty zostanie po porodzie i nie wciągnie się... nie mam już 2o lat i elastyczność skóry nie ta ![]() ![]()
![]() |
#4584 | |
Gang Iren
|
Migotko na peno wytrzymasz,a moze wlasnie takie dla cukrzykow bys mogla chociaz troszke. Mojej znajomej synek ma cukrzyce,tzn to dalsza znajoma,wiec nie znam szczegolow. Bardzo musi uwazac co je,ciagle mierzy sobie cukier (ma teraz 8 lat okolo). I czasem jak ma nizszy cukier to juz wie,ze moze sobie na ciasteczko pozwolic. Ale bywalo tak,ze impreza szkolna,wszystki dzieci wcinaly slodkosci,a on nic nie mogl skosztowac
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Oj,nie chcialam cie przestraszyc... Na pewno jak ci mowili,ze jest OK to jest. Ale spelniacie te wymogi,tak? Tz pracowal pol roku zanim zaszlas w ciaze?
![]() |
#4585 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Oj mnie tez przerażają zdjecia rozstepow.
I to co się dzieje z moim pępkiem. Jeszcze ze 2 tygodnie i chyba zniknie zupełnie ![]()
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziękuję bardzo ![]() ![]()
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny cały dzień nie mogę zabić tego smaku glukozy. Gorzka kawa, mięta, herbata, woda z cytryną, ogórki kiszone...nic nie pomaga. Wrrrr....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
może coś na ostro? może wypali ten posmak
![]() |
#4590 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Magnusia ty to masz skojarzenia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.