|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Proszę o mocne kciuki, dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie
![]() boje sie tego jak ognia ![]() czy to szczepienie 5w1 wbija sie do rązki czy nóżki?? |
|
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
samanta
wtf tyle kasy za poród? Współczucia.en, tak sobie myślę, nie wiem jak tam stosunki twoich rodziców z teściami, ale jeżeli ma dojść między nimi do rozmowy, to może twoi rodzice nastawią ich na odpowiednie tory i nagadają trochę...? tweed, super wyglądasz ![]() U mnie noc masakra. Wczoraj podłączali nam gaz ziemny bo mieliśmy dotyczczas z butli, co się okazało o 12 w nocy, ogrzewanie nie działa, a w sypialni lodówka. Tzn działa podłogówka, a grzejniki zimne. A w sypialni tylko grzejniki. A my siedzieliśmy cały czas z małym na dole w salonie to ciepło było. Do 1 tż coś kombinował z tym gazem ale lipa. Dopiero rozpalił w kominku w salonie i koło 3 zaczęło być ciepło w sypialni na górze Przez to nie wykąpaliśmy małego no bo jak w takim zimnie. Żeby mi się tylko nie przeziębił.... Fachowcy od gazu głąby ![]() Wczoraj wyszłam z małym na miasto w chuście, stare baby patrzyły się na mnie jak na kosmitkę z miną -> ![]() Tak mnie naparza kręgosłup, że masakra. Zapewne od dźwigania tego klocka małego. Ale dzisiaj o 14 idę na masaż ![]() Dziewczyny kp, pijecie alkohol? Pół piwa, lampkę wina? Bo podobno można Ja tam w ciąży nie piłam, teraz wolę też nie, po co ma mi kubotek pijany 'chodzić' A i czy waszym dzieciakom też się tak twarz błyszczy? Mojemu normalnie jakby miał tłustą skórę. A myję tylko wodą przegotowaną.
|
|
|
|
#694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I brawo za pomalowanie kuchni ![]() Cytat:
![]() A u nas promocja dopiero od dziś ![]() Najfajniejsze promocje są ocywiście na krótki rękaw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czemóż to pod dupką i główką źle? ![]() Ehh ja już wymiękam.. Podnosiłam tak i będę podnosić ![]() Obraziłam się! ----- Moje dziecko spało 8 godzin ciągiem ![]() ![]() ![]() Chyba mi się mleko zmieniło. Te 3 doby karmienia co godzinę musiały po coś być Karolajn a Ty też zauważyłaś jakieś zmiany? Czekam aż powietrze się ciut nagrzeje i lecę do tego Tesco ![]() U nas póki co zero stopni, brr! |
||||
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Wybaczcie, ze sie nie odniose do wszystkich postow.. Iwona-my mielismy w udo ![]() Rocky- powodzenia na szczepieniu! Przy 1 wkluciu nie jest tak zle, Hania ostatnio chwile poplakala i zasnela, przy wiekszej ilosci było gorzej, bo myslala ze tu koniec a nagle kolejny bol.. Tweed- ale moja córka będzie mieć sexi tesciowa laska z Ciebie jak nie wiemEn- kurde cyrk na kolkach tam macie... Dzoan- rany...wspolczuje nocek... Mela- zdrowka dla Was Rocky- ubawilam się tekstem porannym ![]() a co do psa i wozka...to moj sie wozi w koszu Widzialam ze byl temat o rozszerzaniu diety..my zaczniemy powolutku po 4 mcu, czyli w piątym. Jak malej nie podejdzie to nic na sile, a kp dalej I nie wiem co jeszcze mialam pisac :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Kat doczytałam. Ja to bym zawału dostała jakby mnie cos takiego spotkało i na sygnale bym leciała do szpitala. Masz stalowe nerwy. Dobrze ze nic sie nie stało ale gówniarz powinien zapłacic. Niech ci drewno na zime porombie i wrzuci do piwnicy. Wczoraj dziewczynki miałam meeeeega doła i wyłam jak bóbr przez pół dnia bo sobie wkreciłam ze truje dziecko bo pije mleko ryzowe. Nie pytajcie dlaczego i nie grzebcie w necie ![]() Wpadłam w taka histerie ze az TZ z roboty przyjechał. Potem pogadałam z ciotka która jest lekarzem i ustawiła mi troche diete bo z malutka jest juz lepiej to teraz czas na mnie. Chodziło o to ze w momencie kiedy odstawiałam jakis produkt to w tym momencie pochłaniałam olbrzymie ilosci innego bo byłam głodna . Teraz kiedy odstawili mi nabił soje i ryby co stanowi 90% mojej podstawy zywieniowej to juz jestem mega głodna i pochłaniałam zawrotne ilosci warzyw i owoców oczywiscie surowych i efekt był taki ze i ja i mała miałysmy problem z brzuchem. No na drobiu mam zostac kilka tygodni az wyniki i waga mi skocza i az uporam sie z wiecznym głodem. Ogolnie starac sie pochłaniac 1 jabłko 1 marchew i 1 jakis jeszcze owoc dziennie. Jezeli jakis egzotik to malenka porcje i bedzie luz. uffffff ale sie rozpisałam. Dobrze ze chociaz mała ładnie tyje ![]() Teraz was nadrobie bo widze ze wszyscy maja jakies problemy. Usciski |
|
|
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni- u mnie jedynie zmiana taka, ze dziecko je znowu co 3h
zazdroszczę takiej dlugiej przerwy! Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni no 5 za 23 zł. Piękne.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to nie Skoku? Cytat:
Jeśli po karmieniu to może mieć od tego odruch wymiotny-mój też kilka razy mi zwymiotował zanim głupia się zorientowałam Może też mieć odruch wymiotny jak mu katar zejdzie do gardła. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka biedactwa, ale się umęczyliście. Jak takie dni się będa powtarzać to sprawdź uszka. Jeśli z uszkami będzie wsio ok to możesz spróbować czopków virbucol. To homeopatia więc bezpieczna a u nas akurat się bardzo sprawdzało w kryzysowych sytuacjach.
|
|
|
|
#702 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() widzę, ze większość dzieci nie lubi czapki ![]() ja zjadłam śniadanko i dopycham się ciastkami obiecałam sobie, że po ciąży schudnę a wróciłam do swojej wagi i mi się nie chce nic robić. Musze też się zmobilizować do ćwiczeń z Chodakowską
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaraz uciekam po drzyzg poszedł w bujaczku ![]() U nas nocka męcząca..Co 1,5-1,40h karmienie.. Niby jak zawsze, ale tym razem byłam bardzo zmęczona i nie kojarzyłam już co się dzieje..zasypiałam z Małym na rękach, chodząc do odbicia też mogłabym zasnąć.. serio! Jak się przebudziłam parę razy to nie pamiętałam kiedy Małego do łóżeczka.. wydawało mi się, że zasnęłam z nim na łóżku..a jak patrzyłam, że on w łóżeczku, to zastanawiałam się kto go tam włożył i przykrył..może mąż? ta jasne Jeszcze Mały im dalej w nockę, tym bardziej charczał.. normalnie do szewskiej pasjimnie to doprowadzało, aż między 4-5 walczyłam z gruszką, żeby nie rozbudzić go katarkiem..a i tak to zrobiłam, a gluty pozostały na swoim miejscu.. Rano już spać przez nie nie mógł, nie miał jak powietrza wciągnąć, żeby nie zacharczał.. ..wyje.. trza zmienić pampa
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
moja położna też te czopki polecała. Jedyny minus to drogie są, u mnie w aptece ok 28 zł kosztują
|
#705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Część słoneczka
Niestety wcale mi się nie poprawiło, na 11 idę do lekarza.:banghead: Misiaczka ciężki miałaś dzień Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jesteście wspaniałe, jestem na liście. Dziękuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Iwonka my tez mamy dzis szczepienie wiec łączymy sie z wami.To nasze drugie ale przechodzę na 5 w 1 i tez jestem ciekawa gdzie będzie uklucie
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Arabiata mojej buźka się nie błyszczy
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wspolczuje Wam tych chrobsk wstretnych
i zeby poszly precz.Ja mam drugie karmienie po 1,40 ![]() Ghia- fakt faktem wiem za co place. Mialam swoj pokoj. Pielegniarki kiedy chcialam, podklady ich, podpaski, reczniki, ubranka, pieluszki dla malego od nich i wszystko inne co potrzebne. Jedzenie specjalnie dopasowane do diety po cc. Zamawiane z przyszpitalnej restauracji, ale naprawde dobre rzeczy. Podane na tacy pieknie nawet z kwiatami mi dali i na moje urodziny w dniu wypisu dostalam kartke z zyczeniami. Temperature i cisnienie mierzyli mi co godzine, ze juz do Tz mowilam ze przesada, ale takie maja zasady. Tz mogl ze mna byc przy i po porodzie i mial swoje lozko. Opieka tutaj jest naprawde na najwyzszym poziomie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- za szczepienia Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Iwonka my tez mamy dzis szczepienie wiec łączymy sie z wami.To nasze drugie ale przechodzę na 5 w 1 i tez jestem ciekawa gdzie będzie uklucie
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
te szczepienia chyba teraz tez beda w udo - jak dobrze pamietam.
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za szczepienia
![]() Surka weż mnie oświec o co biega z tym głosowaniem bo nie ogarniam. En współczuje atmosfery. Domi śliczna mala i jaka zainteresowana matą. Moją nie interesuja żadne zabawki mata, leżaczki. Moze dorośnie do tego. Misiaczka współczuje. Dokładnie wiem co to kolki. Męczymy sie z nimi juz jakis miesiac. U nas bardzo pomaga jak kłade sobie mała na brzuchu. Chwilke krzyczy a potem sie uspokaja. Często nawet tak zasypia. Tak tez karmie. Co do przesypiania w nocy to różnie. Zazwyczj budzi sie koło północy i potem co 2,5 g. Ale były tez nocki ze spała ciagiem 6 godz. Spać kładziemy koło 20. Staram sie miec ten sam dzien plan dnia. Grunt to rutyna. Narazie sie sprawdza. Cos jeszcze miałam pisac ale juz nie pamietam. Niech wszystkie katary i przeziebienia ida precz. |
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie bardzo goraco
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-10-03 o 10:03 |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę udział w konkursie, i jeżeli będę na odpowiednim miejscu (to zależy od ilości głosów) to mogę wygrać coś z brauna
|
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
od początku taki był i trzeba było go kołysać bo płakał nie żeby go coś bolało tylko nie mógł sam zasnać a na rekach tak. i tak sie nauczył
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Sam koszt porodu no masakra
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka oby dzisiejszy dzien byl lepszy
![]() Arabiatta mojej sie buzka nie blyszczy za to ma suche policzki i brode ale podejrzewam ze od śliny. Surka bidulko wracaj do zdrowka ![]() Nie mam jak obadac waszych sexxy fotek :/
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
surka ale to wchodze na tego linka i co mam kliknąć? Bo ja nie w temacie
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
i sliczne wasze pociechy w klubie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

wtf tyle kasy za poród? Współczucia.

Ja tam w ciąży nie piłam, teraz wolę też nie, po co ma mi kubotek pijany 'chodzić' 

laska z Ciebie jak nie wiem

to sprintem do Kauflandu poszłyśmy po jedną rzecz. Przy kasie Majka się rozdarła na całego

12.06.2010