|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
arabiatta- u nas się nie błyszczy
chcę dziś jechać do tesco, ciekawe czy będą też przecenione kombinezony zimowe czy tylko ciuszki typu body/pajac. i tak myślę nad rozmiarem, mała teraz nosi 62 i są jej czasami na styk, więc taki kombinezon to na ile kupić, 74?
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Fiazo te czopki sa bez recepty.
Aga wystarczy kliknięcie w link surki ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Misiaczka oby dzisiejszy dzien byl lepszy ![]() Arabiatta mojej sie buzka nie blyszczy za to ma suche policzki i brode ale podejrzewam ze od śliny. Surka bidulko wracaj do zdrowka ![]() Nie mam jak obadac waszych sexxy fotek :/
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
O szlak
![]() Dzięki za ostrzeżenie. Ja mu kozy tym wyciągam bo on gruszki sie boi płacze,a ja walczę z nim i mu nie raz krew przeze mnie poszła z noska Tak troszkę nie duzo,ale nie chce tego i patyczkiem nie lubie jak mu grzebie. No,ale fakt przeginam z tym bo nie wiedziałam Cytat:
Co moze sie stać od ryżu Aga? Zluzuj. Jec normalnie w miarę. Tylko unikaj poprostu wysokiej ilości nabialu i pierdogennych warzyw czyli kapuchy,brokula,fasoli,gr ochu i kalafiora. Nie czaje po co Ci ta dieta? Ja od 8kl do LO niemjadlam mięsa. Poszłam na studia i dostałam strasznej anemi wiec zaczęłam jeść mięso ofc kure bo lekarz mi powiedział , ze to od bycia wege, a to była nie prawda. Anemi dostałam bo jadłam praktycznie tylko jogurty same :/ Do tego miałam duzo stresów i palilam papierosy No to jak miałam byc zdrowa ![]() Przecież w warzywach i owocach sa witaminy. No to jak moga nam szkodzić? Jak moga szkodzić naszym dzieciom? A my i one ich potrzebują. Mela - ile jajko od kury moze leżeć w lodówce?
|
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ubieracie dzieci na spacer w taką pogodę?
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki , przemyśle czy sie nie zaopatrzyć bo dość czesto piotruś ma pobieraną krew do badań a jeszcze przed nami szczepienia aga klikasz w link i pojawia sie okienko głosuj przyciskasz ii koniec |
|
|
|
|
#727 |
|
Konto usunięte
|
Ja czekam na mojego tatę i idziemy na spacerek.
Cmentarz, Biedronka, targ, ot takie mamusiowe rozrywki ![]() Artuśkowi się buzia nie błyszczy. Surka pisz dużo, bo co widzę Twój post, to klikam w link :P Dziś już normalnie wchodzi cały napis: Głosuję. Trzymam kciuki ![]() Dziś spróbuję zjeść trochę brokuła, mam nadzieję, że Artusiowi nic nie będzie. Mam już szczerze dość tej diety, wprowadzam powoli nowe rzeczy... Zresztą boję się, że później Art nie będzie chciał jeść jakichś potraw, bo ja nic nie jadłam w czasie kp oprócz naleśników, pierogów i tony ciastek :/ |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Sam wręcać to na pewno sobie wkreciłam -czyt. mleko ryżowe
a dieta juz po mału spoko. Mam światło by za jakis czas jak mała już sie wyciszy to spróbowac włączyc na nowo do diety ryby i soje ale po mału bo ja żarłam tego na kg wiec jest szansa ze nie zareaguje alergicznie. Równiedobrze to mogło ja uczulac nie tyle ryby co syf zawarty w rybie wedzonej-konserwanty i inne bo jadłam duuuużo wędzonych zamiast np. duszonychA jak dzieciaka ci wysypuje wyje z bólu bo nie moze sie załatwic jest apatyczne i nie reaguje na nic to uwierz mi jestes gotowa zrezygnowac ze wszystkiego byleby tylko jej było lepiej. A jak by jej sie nie polepszyło to miałam ja odstawic od piersi na 3 dni i karmic Bebilonem pepti i zobaczyc o co kaman. Ale jej sie polepszyło wiec spoko ![]() No i jeszcze w piatek ja obejzy inny pediatra i w ogole stwierdzi czy to alergia była bo przez tel, to sobie moze doradzac. i pozapisuje mi wszystkie potrzebne specyfiki A moja obecna p.dr. to ja musze nadrzewo spuscic bo nie nadaje sie doniczego
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywdf9h5rlx9gfe.png http://babystrology.com/tickers/baby...=3&babycount=1 Edytowane przez AgaPlast Czas edycji: 2013-10-03 o 10:43 |
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała może się w nim bawić w ganianego
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pogoda - śliczne słońce + okropny wiatr), ale ubieram też body długi rękaw, bluzeczka z długim rękawem, rajstopy, getry/półśpiochy,, czpaka i kurtka.A teraz uciekam do lekarza |
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
mój odwieczny dylemat
![]() boję się ją przegrzać i kończy się na tym, że mam wrażenie, że jest za lekko ubrana ![]() obecnie mała jest na spacerze stacjonarnym (wózek na tarasie ) i jest ubrana: body długi rękaw, spodenki, skarpetki grubsze, kurtka grubsza z kapturkiem na głowie i na to kocyk z biedry. wsio. zakładam, że jakby było jej za ciepło/zimno dała by mi znać
|
#732 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie piszę, jak ubieram Artka, bo się popukacie w głowę
![]() Ale ja jestem zmarzlakiem i mam wrażenie, że Artek po mnie trochę też, poza tym już kiedyś pisałam, że na spacerkach ładnie śpi, gdyby mu było gorąco, to by się wiercił (umie to pokazać). |
|
|
|
#733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez czasami sie zastanawiam czy nie przesadzam z tym ubiorem, ale przykrywam potem jednym kocykiem polarowym albo dwoma i zawsze jest potem cieplutki wiec chyba spoko... Za to prawie kazdy kto zaglada do wozka to mowi ze stosuje zimny chów . Bo czesto nie ma nawet kaptura na glowie he heZreszta wychodze z zalozenia ze w środku gondoli wiatr nie wieje a ze go z niej nie wyciagam to sadze ze calkiem inaczej odbiera temperature na dworze niz ja... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-03 o 10:54 |
|
|
|
|
#734 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Neni nigdy nie wiem jak ten skok się objawia. Bo Maja raz marudna raz wesoła ale wieczorem to myśle że to kolki bo straszna rozpacz była...Cytat:
Cytat:
Przypomnialam sobie że ktoś pytał odnośnie kupek jakie mleczko Maja pije. Pije NAN 1 pro. Maja chyba odsypiała wczorajsze przejścia bo spała od 22 do 6 rano. Jak wstalam ją nakarmić to 5 razy patrzyłam na zegarek Idę sie podrasować bo jedziemy do miasto oddalonego od mojego o 40 km. Pierwszy raz idziemy z Mają do CH na dłużej bo chce kupić sobie jakieś ciuchy i Mai też. Stresuje się bo nie wiem jak Maja to zniesie. Maja nie cierpi jeździć samochodem ![]() jak ogarniacie ubranie malucha do auta? Maja ma na dworzu kombinezon, ale w samochodzie musze go ściągać bo cała mokra jest nawet jak go rozepne. Wiec musze ściągać i potem ubierać w aucie. Szkoda tylko jak uśnie że sie przy tym ubieraniu rozbudza
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Moja siedzi w pajacyku czapce kompinezon taki cienszy i w zaleznosci jaka temp. to albo w spiworku jeszcze albo kocykiem nakryta. I tez mi sie wydaje ze za ciepło ale jak jest lzej to ma zimne łapki i stopy po spacerze.
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43103774]Za to prawie kazdy kto zaglada do wozka to mowi ze stosuje zimny chów
. Bo czesto nie ma nawet kaptura na glowie he he[/QUOTE]ja jestem taki tchórz, że jak dzwoni moja mama i pyta jak ubrałam małą na spacer to ją ściemniam i dodaję do ubioru słownego jedną warstwę więcej ![]() inaczej bym się nasłuchała, że hej
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak trasa dłuższa to nie wiem, bo jeszcze takiej nie miałam przy tych temperaturach tylko trzeba pamiętać o innej kwestii- żeby pasy/ szelki w foteliku dobrze zadziałały i podczas wypadku trzymały dziecko w foteliku, nie może mieć dzidzia na sobie grubych warstw ubioru. w momencie wypadku siła jest tak duża, że wszystkie puchowe kurtki zostaną ściśnięte i skompresowane do 1 mm (a nie jak normalnie mają po cm czy więcej) i wtedy następuje luz na szelkach i dziecko może wypaść.
|
|
#740 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
iwona, Rocky za szczepienia.. w ogóle to nie wiedziałam, że można te na nfz zamienić na 5w1.. pielęgniara coś mówiła, że jak zaczęła którymiś, to już nie będziemy mogli zmienić ![]() W ogóle to dzisiaj mieliśmy iść na pneumo, ale odwołam.. Poczekamy jeszcze trochę.. 31 października ma drugą dawkę na nfz, to nie chcę z nim tak co 2-3 tyg latać i męczyć szczepionkami.. mogłam od razu wziąć 5w1 i pneumo.. a tak się teraz będę bawić, bo przy trzech wkłuciach nfz 4 nie zrobią.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio w body na długi rękaw, spodenki, skarpetki, bluza z kapturem, czasami czapka jeszcze i przykrywam kocem złożonym na 3 razy.. nie chcę przegrzać, ale jak wychodzę i wieje zimny wiatr, że mi dłonie marzną, to cały spacer zastanawiam się czy nie przeginam i mu nie zimno.. nie wiem czy koc mu daje wystarczająco dużo ciepła.. choć jak rękę wsadzę pod spód to cieplutko ma ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- A w foteliku macie jeszcze te wstawki? nie wiem czy dobrze nazwałam |
|||||
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
MISIACZKA- wspolczuje wczorajszego dnia
IWONA- ![]() ROCKYY- ![]() KAROLAJN- jak sie pociagnie za zabawke to sie wlacza na 3 pozycji melodyjka ![]() DZOAN- podziwiam Cie ze jeszcze cokolwiek kontaktujesz po takich nockach ![]() MELA- zdrowka dla Was. Wojtus pije tran od jesieni do wiosny bez zadnej przerwy GHIA- u nas Virbucol jest na recepte ![]() ARRABIATA- malej buzka sie nie blyszczy ![]() ROCKYY- byc moze suche policzki sa od wiatru i zimna SAM- jak wyciagniesz koze to sie nic nie stanie. Bardziej mi chodzilo o samo ciagniecie dla ciagniecia ![]() Zalezy jakie jajka- takie z hipermarketu pewnie i kilka lat SURKA- podczytuje na telefonie, a mam otwartego Twojego posta.na iPadzie i tak sobie tam klikam co jakis czas No dziewczyny do roboty!
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-03 o 11:26 |
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim chciałabym Wam strasznie podziękować za wsparcie. Aż ciężko uwierzyć ile siły mogą dac słowa "obcych" osób- chociaż Wy juz bardziej jak dobre znajome jesteście dla mnie... Dziękuję!
Widziałam też, ze pisała niewatkowa mama Hani- niestety nie pamiętam nicku- dzieki za to co napisalas...Niestety nie udaje mi sie z Wami być na bieżąco ![]() Strasznie ciekawi mnie o co chodzi z tym linkiem Surki - hm? ![]() Mamy nowe informacje. Przyszedł do nas kolejny chirurg, który ma operować Adasia. On z kolei chce Młodego wcisnąć na piątek... za tydzień. To bylo powodem mojego płaczu po raz drugi tego dnia. Nie wyrabiam. Na co oni czekają? :/ Chcieliśmy mieć ta operacje jak najszybciej za sobą a w piątek Adaś kończy 3miesiace... ![]() Kolejna operacja czekać nas będzie jak Adaś będzie miał 5-10 lat a jeszcze następna w okolicach 18roku życia ;( Wczoraj zrobiłam taka awanturę, że wszyscy na oddziale sie gapili. Zmęczenie + to co genialni pracownicy szpitala zrobili spowodowalo, ze darlam ryja i wyladowylalam złość z ostatnich dni :banghead: Adaś jest karmiony sonda. Je 50/50 mojego mleka i wysoko kaloryczna mieszankę. Problem w tym, że Adaś nie toleruje mieszanki i niesamowicie wymiotuje po niej. Niby miała mu pomoc przybrać na wadze ale Młody od 2 tygodni nie przybrał ani grama dlatego w stanowczy sposób podsunelismy lekarzom pomysł żeby odpuścić mu ta mieszankę i karmić go moim mlekiem. Niestety, moja produkcja mleka podupadla więc zdecydowaliśmy dawać Adasiowi 75% mojego mleka i 25% mieszanki- i to Adas dobrze znosi.Każdorazowe odciąganie mleka powoduje u mnie stres czy wystarczy na kolejna porcję dla Adasia (karmiony jest co 2godziny). Spędziłam 48h w szpitalu żeby odciągnąć wystarczająca ilość pokarmu na zapas i moc pójść do hotelu wziąć prysznic i przespać sie chociaż te 3 godziny. We wtorek uzbierałam 200ml i jakiś ciul rozrobil to pół na pół z mieszanka :banghead: W środę rano pielęgniarka przychodzi karmić Adasia, patrzę i cos to mleko za ciemny kolor ma- tak, źle proporcje dobrała i trzeba było wylac wszystko :/ Opieprzylam ją i powiedziałam WSZYSTKIM na oddziale, że od tej pory ją przygotowuje jedzenie dla Adasia i sama go będę karmić. Zostalo to napisane w notatkach Młodego. Cały dzień spędziłam na odciaganiu i do 15 udalo mi sie uzbierać 160ml. Dodatkowo w lodówce miałam juz 0,5litra tej nieszczęsnej mieszanki, której Adaś nie dawał rady jeść. O 16 przyszła pora karmienia więc idę do lodowki, otwieram ją i no zesz... Mojego mleka brak, za to doszło 320ml mieszanki :banghead: Az sie poryczalam bo nie miałam czym Adasia nakarmić Znowu jakiś debil rozrobil moje mleko :/Darlismy sie z mężem na pielęgniarki jak opetani. Stanęło na tym, ze musiałam nakarmić Adasia tym co zrobili... I znowu Młodym trzepalo na prawo i lewo ;( (ta mieszanka jest strasznie gęsta i Maluszki słabo ją tolerują). Ja nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy to my obracamy sie w kręgu debili... ![]() Ciekawe co dzisiaj zrobią- w lodówce mam 200ml mojego mleka... Jeszcze :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku, nie rozumiem tego wszystkiego
![]() nie dość, że czekają z operacją- podali chociaż powód dla którego ZNOWU ma być przełożona? to jeszcze te cyrki z mlekiem głupi albo głusi. albo jedno i drugie ![]() też bym się ostro wkurzyła, przecież nie jesteś w stanie produkować wielkich ilości mleka co 2 h, a oni je bezczelnie marnują imbecyle mamy tam przylecieć i zrobić porządek na oddziale?
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. U mnie nie stoją dłużej niż 2 tyg bo są zjadane.
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, ja nie mela, ale odpowiem, bo często dostaję jajka z domu rodzinnego (babcia ma kury)- do 2 tyg powinny być zjedzone.
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku, a dało to coś, że ich opieprzyłaś? tzn. operacja będzie wcześniej czy nadal został piątek za tydzień? masakra co oni tam wyprawiają, ile można dziecko męczyć?? kupili dyplomy czy co?
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku napisz kartkę i zostaw w lodówce "Nie dotykać pod rygorem urwania ręki" może ktoś zrozumie!
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonkuno jakas masakra tam u ciebie. Z toba wszystko w porzadku tylko ze zawsze znajda sie debile
badz dzielna i staraj sie zrelaksowac-wiem ze to brzmi durnie ale stres nie wpływa dobrze na laktacje.Fiazo dlatego test mm to ostatecznosc. Ale z racji ze mała ma lepsza buzke i kupki to nie bede jej testowac. Jutro obejzy ja mój "rodzinny " pediatra. To moja chrzestna która mnie i moje rodzenstwo miała pod opieką i gdyby nie to ze mieszkamy w innym miescie to mała bym u niej i tylko u niej leczyła. Mam cicha nadzieje ze powie mi ze to zadna alergia nie była tylka tradzik, moje pediatra to debilka a to ze teraz znikło po odstawieniu ryb to tylko zbieg okolicznosci. ehhh ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cynamonkuno jakas masakra tam u ciebie. Z toba wszystko w porzadku tylko ze zawsze znajda sie debile badz dzielna i staraj sie zrelaksowac-wiem ze to brzmi durnie ale stres nie wpływa dobrze na laktacje.Fiazo dlatego test mm to ostatecznosc. Ale z racji ze mała ma lepsza buzke i kupki to nie bede jej testowac. Jutro obejzy ja mój "rodzinny " pediatra. To moja chrzestna która mnie i moje rodzenstwo miała pod opieką i gdyby nie to ze mieszkamy w innym miescie to mała bym u niej i tylko u niej leczyła. Mam cicha nadzieje ze powie mi ze to zadna alergia nie była tylka tradzik, moje pediatra to debilka a to ze teraz znikło po odstawieniu ryb to tylko zbieg okolicznosci. ehhh ![]() A my po spacerku siersci wylatane i tu do En ja mam trzy siersciuchy z czego 2 po 30 kg . Dwa tyg. uczyłam je jak sie chodzi koło wózka bo tez sie pchały pod koła jak gupie teraz spacer to przyjemnosc tylko ze musze isc na dwa razy bo brakuje mi 2 rąk
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Arrabiata błyszczące policzki są przy skazie białkowej lub innych alergiach pokarmowych. Może też tak być przy podrażnieniu skóry. Najlepiej zapytaj pediatry.
Co do Virbucolu tak jest na receptę i faktycznie trochę kosztuje, ale to jest do sporadycznego stosowania i my zużyliśmy przez miesiąc może 5-6 czopków. I teraz odpukać nie potrzebujemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

bo lekarz mi powiedział , ze to od bycia wege, a to była nie prawda. Anemi dostałam bo jadłam praktycznie tylko jogurty same :/ Do tego miałam duzo stresów i palilam papierosy No to jak miałam byc zdrowa

) i jest ubrana: body długi rękaw, spodenki, skarpetki grubsze, kurtka grubsza z kapturkiem na głowie i na to kocyk z biedry. wsio. 

ale wieczorem to myśle że to kolki bo straszna rozpacz była...
tylko dzieciaki nie chcą tego jeść
za szczepienia.. w ogóle to nie wiedziałam, że można te na nfz zamienić na 5w1.. pielęgniara coś mówiła, że jak zaczęła którymiś, to już nie będziemy mogli zmienić