Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 09:50   #4381
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziękuję za ciepłe przyjęcie

Teraz mobilizacja i do salonów

A co do nas. Jesteśmy ze sobą już z 10 lat chyba, więc nadszedł w końcu czas na zmianę Jesteśmy z okolic Krosna. Dopiero nadrabiam czytanie was, więc nie wiem czy jest tutaj ktoś z okolic.

Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
Jest nas trochę z regionu Właśnie ostatnio kilka dziewczyn poratowało mnie i przesłało mi namiary na fotografów. Także jakby coś to na pewno Ciebie też poratują. ja mam dekoratorkę z dekoracje4you, może nie są rewelacyjni, ale nic lepszego nie udało mi się znaleźć Jak byś znalazła to mogłabyś dać mi znać na priv ?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:52   #4382
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

cornflower_girl ja bym sie nie przejmowała koleżankami. Zaprosiłabym obie z prośba zeby sie albo dogadały albo po prostu zachowywały sie jak dorosle kobiety i nie robily dzikich akcji.

To Twoje wesele, powinny uszanowac to zaproszenie i to ze dla ciebie jest wazne zeby obie były i swoje problemy schowac w buty i cieszyc sie tym dniem z Tobą. Jesli nie potrafia tego zrobic tzn. ze nie warto sie nimi przejmowac

takie moje zdanie.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:54   #4383
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam do Was ważne pytanie jak postąpić w sytuacji z zaproszeniami na wesele.

(...)

Jak rozwiązać sytuację z zaproszeniem na wesele? Przed sytuacją z facetem, chciałam zaprosić je obie z osobami towarzyszącymi. Z A. rozmawiałam, mówiła że nie chcą szukać problemów; jeśli B. będzie zaproszona, to oni tylko przyjdą do kościoła zlożyć życzenia, że wesele nie jest dla nich najważniejsze.
Ja bym zaprosiła obie. Tak naprawdę to nie Twój problem że między nimi jest konflikt. Ty masz dobry kontakt z obiema. Jeśli obie potwierdzą to usadź je przy różnych stołach, ale zapewne będzie tak że koleżanka A nie przyjdzie, jak mówiła. Nie mniej Ty będziesz miała czyste sumienie

Witam nowe PMki

W tym tygodniu kupujemy alko. Mamy świetną cenę na wódkę Wyborową, od razu kupimy też wino. Prawdopodobnie Carlo Rossi bo jest uniwersalne, w 3 kolorach.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:57   #4384
201605100
Konto usunięte

Cześć i czołem witam nowe PMki

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
My mamy bardzo mało załatwione, bo nie mogę się na nic zdecydować Podoba mi się strasznie dużo rzeczy.

Mam:
-narzeczonego
-salę
-dj
-napis "Para Młoda" na samochód (dostaliśmy na targach, ale nie wiem czy go użyjemy)
-ymmm i to chyba wszystko

.
wyboldowane mnie rozwaliło

dodaja
mam ten sam problem, zupełnie nie wiem jak ugryźć kwestię alkoholi kolorowych
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:58   #4385
cornflower_girl
Zakorzenienie

misia, justynkie Dziękuję za opinie

Wydaje mi się to najbardziej racjonalne. Spotkałam się z taką poradą, żeby zaprosić A. bez faceta - wg mnie jest to maksymalnie chore. Ja bym się dziwnie poczuła, gdyby ktoś zaprosił mnie bez TŻ-ta z zapowiedzią, bo panna młoda/ ktoś z gości go nie lubi.

Jest prawie 10 miesięcy, mam nadzieję, że rozejdzie się to po kościach. B. ochłonie, może kogoś pozna, kto wie...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:02   #4386
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
wyboldowane mnie rozwaliło

dodaja
mam ten sam problem, zupełnie nie wiem jak ugryźć kwestię alkoholi kolorowych
Nie chciałam by moja lista była aż tak przerażająco krótka

Cytat:

Wydaje mi się to najbardziej racjonalne. Spotkałam się z taką poradą, żeby zaprosić A. bez faceta - wg mnie jest to maksymalnie chore. Ja bym się dziwnie poczuła, gdyby ktoś zaprosił mnie bez TŻ-ta z zapowiedzią, bo panna młoda/ ktoś z gości go nie lubi.

Jest prawie 10 miesięcy, mam nadzieję, że rozejdzie się to po kościach. B. ochłonie, może kogoś pozna, kto wie...
Dziewczyny dobrze Ci radzą - też bym zaprosiła dwie
Piosenki odsłucham później Chociaż i tak mi się wszystko co chwilę zmienia

Dobra lecę, bo się spóźnię! Do zobaczenia w poniedziałek
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:02   #4387
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jest nas trochę z regionu Właśnie ostatnio kilka dziewczyn poratowało mnie i przesłało mi namiary na fotografów. Także jakby coś to na pewno Ciebie też poratują. ja mam dekoratorkę z dekoracje4you, może nie są rewelacyjni, ale nic lepszego nie udało mi się znaleźć Jak byś znalazła to mogłabyś dać mi znać na priv ?
Jasne. Na razie szukam czegoś w rozsądnej cenie. Najgorsze jest to, że nie mam pięknej sali w restauracji, ponieważ wesele mam na sali w swojej wiosce. Dlatego chciałabym, aby dekorator ukrył to co mi się nie podoba i nadał jej trochę klasy. O ile to możliwe ehh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 10:03   #4388
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

W tym tygodniu kupujemy alko. Mamy świetną cenę na wódkę Wyborową, od razu kupimy też wino. Prawdopodobnie Carlo Rossi bo jest uniwersalne, w 3 kolorach.
Jaka macie cenę na Wyborową? My tez ją kupiliśmy!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:05   #4389
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Jaka macie cenę na Wyborową? My tez ją kupiliśmy!
Płacimy 19,29 zł/0,5 l.
A Wy za ile kupiliście?

Stary 2013-10-03, 10:14   #4390
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Płacimy 19,29 zł/0,5 l.
A Wy za ile kupiliście?
My za 19,60 zł / 0.5 l - czyli podobnie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-03, 10:15   #4391
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że przy nałożeniu "tej jedynej" sukni będę czuła, że to ta i żadna inna

Dziewczyny a jak robicie z winietami na stoły? Same usadzacie, czy korzystanie z pomocy jakiegoś programu? Ja mam kilka wzorów winiet, nawet już jeden wybrałam. Teraz kwestia jak tych gości pousadzać. A u nas będzie ich ok. 250, więc nie lada wyczyn
Na pewno poczujesz, że to ta Co do winietek to chyba sami będziemy ustalać, choć nie powiem, 250 osób to niemały problem U nas będzie prawie 4 razy mniej
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wytrzymasz Ja przymierzę swoją 1 raz w październiku a pierwsza miara (dopasowująca) dopiero w czerwcu
Ja tak samo, jeśli w ogóle przymierzę w urodziny (a trochę się boję, bo od poprzedniej przymiarki przytyłam ok 3kg :P), a potem dopiero czerwiec-lipiec.
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
A co do nas. Jesteśmy ze sobą już z 10 lat chyba, więc nadszedł w końcu czas na zmianę Jesteśmy z okolic Krosna. Dopiero nadrabiam czytanie was, więc nie wiem czy jest tutaj ktoś z okolic.

Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
Hej Okolice Krosna są mi dobrze znane i bliskie, mój TŻ jest z Krosna Z barmanami nie pomogę, bo u nas nie będzie, ale zawsze mi się wydawało, że to b. droga atrakcja...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:18   #4392
moniczka_90
Zakorzenienie

nie mogę znaleźć linków z zaproszeniami jakie tu wrzucałyście z jakich stronek zamawiałyście poza Amelią ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:18   #4393
justynkie
Wtajemniczenie

Ad rem my dostaliśmy taką cenę po znajomości, w hurtowni. Ale bez znajomości najniższa cena to 20,25 zł z lutego, nie wiem po ile byłoby teraz ale na pewno nie taniej.
Mój tata sprawdzał w sklepach i w moim rodzinnym mieście Wyborowa kosztuje prawie 25 zł/0,5 litra

Stary 2013-10-03, 10:20   #4394
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ad rem my dostaliśmy taką cenę po znajomości, w hurtowni. Ale bez znajomości najniższa cena to 20,25 zł z lutego, nie wiem po ile byłoby teraz ale na pewno nie taniej.
Mój tata sprawdzał w sklepach i w moim rodzinnym mieście Wyborowa kosztuje prawie 25 zł/0,5 litra
U nas w hurtowni była do 30.09 promocja na Stocka i Wyborową i sie załapaliśmy A dzięki znajomościom mamy TŻ udało nam sie to załatwić

Z tego co sie dowiadywaliśmy czasem jest kłopot z hurtownią, bo nie chcą takiej ilości alko sprzedawac komuś, kto nie ma koncesji na alkohol...:/
Ale udało sie załatwić

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-10-03 o 10:22
Stary 2013-10-03, 10:22   #4395
misia880
Zakorzenienie

ja tam jestem spokojna bo Żubrówka w zwyklym sklepie osiedlowym kosztuje 18.50 za 0.5.l ;D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 10:22   #4396
asia1206
Raczkowanie

U nas barmana też nie będzietrochę szkoda kasywolę tą kwotę dołożyć do czegoś innego lub zatrzymać...taka regionalna ''oszczędność''

My alko też mamy na tapecie i najprawdopodobniej w weekend skoczymy do Selgrosu kupić chociaż część-tzn.wódkę,wino bo piwo zostawimy na przyszły rok-czy te nisko procentowe też mają wzrosnąć?(ceny)

Nasze kochane serduszko

Edytowane przez asia1206
Czas edycji: 2013-10-03 o 10:25
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:24   #4397
misia880
Zakorzenienie

my mamy taka opcje z sali, proponuja swojego barmana za 300 zl + alkohole we własnym zakresie

Stary 2013-10-03, 10:27   #4398
asia1206
Raczkowanie

misia880 300 stówki to jeszcze bym przeżyła,ale 800 zł czy więcej+własny alkohol średnio mi się

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-03, 10:28   #4399
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
my mamy taka opcje z sali, proponuja swojego barmana za 300 zl + alkohole we własnym zakresie
I to jest dobra cena. Tak właśnie myślałam, że się "cenią". Do tej pory miałam mieć tylko stolik alkoholowy, ale moja mama słyszała o barmanie i bardzo jej się to spodobało. Także szukam i pytam.
Stary 2013-10-03, 10:29   #4400
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
misia880 300 stówki to jeszcze bym przeżyła,ale 800 zł czy więcej+własny alkohol średnio mi się
ale my i tak nie bierzemy bo bedziemy mieli tylko wodke i wino na weselu

Stary 2013-10-03, 10:29   #4401
justynkie
Wtajemniczenie

My nie mamy barmana i nawet nie bierzemy tego pod uwagę.
Dla mnie to zbędny wydatek, będzie wódka, wino i piwo więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Stary 2013-10-03, 10:34   #4402
asia1206
Raczkowanie

misia880 my podobnie jak Ty-wódka,wino no i piwo bo będą goście z Belgii a tam to się pije na weselach,no i szampan na przywitanie gości.
Jeśli chodzi o barmana to podejrzewam,że taka atrakcja by nieźle obciążyła nasze wydatki-wiadomo atrakcja to i każdy by chciał wypróbować więc zaplecze procentowe musiałoby być bogate

Bozia łapki dała to niech sobie polewają

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-03, 10:35   #4403
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Lemon_Drop lepiej się upewnić zresztą w sobotę też z moim idę obcykać co i jak bo to w końcu na całe życie i nie chcę mieć takiej przygody jak pisała misia880 chyba poproszę mamę by coś złotem sypnęła bo mówiła że ma
Upewnię się, pójdziemy do innego i zapytamy W razie czego teściowa nam dołoży - teraz nie chcieliśmy brać od niej, bo złotnik powiedział nam że wystarczy. Zobaczymy

Cytat:
Lemon_Drop A propos obaw dot. świadków - byłam na ślubie, gdzie świadkowa była mężatką i mamą 2-letniego szkraba (on też był na weselu). Nikogo to nie burzyło, ale logistycznie było trochę ciężko, bo niestety państwo młodzi nie dopilnowali wielu spraw ważnych dla gości. Nie było do kogo się zwrócić - świadkowa musiała wychodzić na chwilę zająć się dzieciaczkiem, świadek i młodzi szaleli na parkiecie i nic poza tym dla nich nie istniało. Myślę, że u Ciebie na pewno wesele będzie lepiej zorganizowane, a jak świadek będzie bardzo rozgarnięty i trochę uczulony na to, żeby co jakiś czas monitorować gości, to nie powinno być problemu
Dziękuję za słowa otuchy Mam nadzieję że jednak się zgodzi w przyszłym tygodniu przylatują do nas w odwiedziny, więc będzie okazja do rozmowy Jeśli nie - to poproszę koleżankę.
Co do świadka - to planowany jest kolega TŻ z bardzo dobrym zmysłem organizacyjnym, w ogóle jest bardzo odpowiedzialny Dodatkowo będą moi rodzice, którzy też będą mieli wszystko na oku

Cytat:
Mam do Was ważne pytanie jak postąpić w sytuacji z zaproszeniami na wesele.
Mam dwie bardzo dobre koleżanki ( z A. bardzo się przyjaźniłam, niestety teraz kontakt trochę mniejszy, z B. to taka dobra znajomość). Kiedyś byłyśmy w jednej paczce, teraz się to rozbiło z powodu faceta. B. była z nim w poważnym związku (na nieszczęście , koleżance A facet bardzo się podobał). Rozstali się z jakiegoś poważnego powodu, B. jest rozbita. Facet jest teraz w związku z A., ponoć też poważnym. Obie wypytują mnie o wesele, interesują sie przygotowaniami. Ja jestem w kropce, bo będą dantejskie sceny (ze strony B., która ma poczucie że tamta ukradła jej faceta, że ma pewność że on do niej wróci). Jak było - nie wiem, nie mam głowy szukać prawdy.
Jak rozwiązać sytuację z zaproszeniem na wesele? Przed sytuacją z facetem, chciałam zaprosić je obie z osobami towarzyszącymi. Z A. rozmawiałam, mówiła że nie chcą szukać problemów; jeśli B. będzie zaproszona, to oni tylko przyjdą do kościoła zlożyć życzenia, że wesele nie jest dla nich najważniejsze.
Nie zazdroszczę sytuacji... Rozumiem, że zapraszasz obie? Szkoda by było, żeby przez możliwe zachowanie koleżanki B. twoja druga koleżanka nie przyszła na wesele. Miejmy nadzieję że do czasu wesela sytuacja trochę się uspokoi

Cytat:
My alko też mamy na tapecie i najprawdopodobniej w weekend skoczymy do Selgrosu kupić chociaż część-tzn.wódkę,wino bo piwo zostawimy na przyszły rok-czy te nisko procentowe też mają wzrosnąć?(ceny)
Tylko wysokoprocentowe.

Cytat:
ale my i tak nie bierzemy bo bedziemy mieli tylko wodke i wino na weselu
U nas wódka, winko i bimberek
Stary 2013-10-03, 10:38   #4404
asia1206
Raczkowanie

Lemon_DropTylko wysokoprocentowe.Dz iękuję

Dobra uciekam do pracy bo pacjentka mnie zabije
Nadrobie jak wrócę

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-03, 10:42   #4405
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
My płacimy 2200 zł za barmana. Dajemy mu tylko alkohol, ale to jest tak, że nie kupuje się tego alkoholu dodatkowo, tylko odlicza z ogólnej puli przeznaczonej dla gości, bo co to za różnica czy gość wypije tę wódkę przy stoliku czy w formie drinka....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:44   #4406
misia880
Zakorzenienie

niulka ale do drinkow nie schodzi tylko wodka. Tylko trzeba doliczyc syropy, soki, malibu, giny, wisky itp

Stary 2013-10-03, 10:47   #4407
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
niulka ale do drinkow nie schodzi tylko wodka. Tylko trzeba doliczyc syropy, soki, malibu, giny, wisky itp
No tak, ale to kupuje barman w ramach tych 2200 zł
Stary 2013-10-03, 10:51   #4408
no_doubt
Wtajemniczenie

My z TŻ zaplanowaliśmy wódkę Stock. Czy ktoś jeszcze się na nią zdecydował i ile płaci za 0,5?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:51   #4409
niulka_1985
Zadomowienie

Oferta naszego barmana:

Cena obejmuje

Profesjonalną prace start 5 godzin przed imprezą koniec 2-3 godz. nad ranem

-Lód do drinków 60 kg

świeża dzika mięta okresie sezonowym po za sezonem doniczkowa ( pozwala na wykonanie pysznego drinka Mohito)

dodatki do drinków(cukier trzcinowy, mleko skondensowane ,sos czekoladowy bita śmietana ,słomki,cukier puder ,mleko

owoce(melony limonki arbuzy cytryny pomarańcze, ananasy, truskawki,maliny,banany.jabłka,grejfruty itp około 25 kg,)

soki barmańskie około 35lit(ananasowy ,granat ,żurawina ,kaktus, mango,brzoskwinia,jabko z mietą,antonówka ,liczi,czerwony grejfrud ,limonka, ananas kokos,

szkło do robienia drinkow w zależności od ilości gości na imprezie przywożę własne oraz posiadam profesjonalny sprzęt barmańske (kruszarki do lodu elektryczne bleder bostony szejkery oraz mobilny bar (zdajecie w załączniku)itp.

likiery alkoholowe do robienia drinków w cenie usługi

DE KUYPER ORIGINAL PEACHTREE 0,50L 1szt
LIK.BOLS BLUE 70cL 1szt
LIK.BOLS MELON 30cL 1 szt
LIK.BOLS LYCHEE 50cL 1szt
LIK.BOLS SOUR APPLE 50cL 1szt
biały rum 0,7 2szt
Malibu 50cl 1 szt
syrop z białego Bzu 50cl 1szt
syrop z malinowy 70 cl 1szt
syrop ogórkowy 40 cl 1szt

Podczas imprezy są wykonywane drinki bezalkoholowe oraz około 20 rodzajów drinków alkoholowych
Na imprezie nie jest wykonywany pokaz barmański ale podczas pracy są wykorzystywane triki barmańskie

Od organizatorów imprezy potrzebna jest wódka oraz sprite około 10l
it
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drink1.jpg (90,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 3.jpg (58,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 8.jpg (78,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 26.jpg (111,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02369.jpg (69,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02372.jpg (53,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02374.jpg (85,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesele zdjecia2.jpg (36,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecia wesela3.jpg (22,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drink 2.jpg (95,8 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-10-03 o 10:59
Stary 2013-10-03, 10:52   #4410
201605100
Konto usunięte

Dla mnie cudowanie z drinkami to też zbędny wydatek, ale TŻ się uparł, w końcu to też jego wesele
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości