Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-08, 22:06   #2221
gujana
Wtajemniczenie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Cytat:
to ja tu ze śniadankiem delikatnie A kto Cię tak załatwił
brat ! nikt inny by sie raczej nie odwazyl, a brat to brat...
to bylo podczas jednych wakacji, mielismy rano wstawac w celu jakiejs wycieczki, i wieczorem sie umowilismy ze ma mnie koniecznie obudzic i musi mu sie udac. no ale przegiął troszke.
dobrze ze to w namiocie bylo, bo takiej powodzi w domu to bym chyba nie przezyla...
ech. stare dzieje....

Cytat:
Ja tylko rano piorę, odkurzam i robie wszystko co wymaga uwagi i skupienia
no wlasnie moze mi sie uda tez tak przestawic.
pozniej spokojny wieczorek jest i mozna odpoczac.
a nie, caly dzien leniuchuje i wszystko odkladam na ostatnia chwile, co przeciaga sie o kilka dni, bo wieczorem jestem zmeczona,wiec "zrobie jutro"....

Cytat:
Musiałam narpierw uzyskać zaliczenie z ćwiczeń. Specjalnie na uczelnie jechałam po to, zeby się dowiedzieć, że konsultacje odwołane Dziwne, bo to nie jedyny wykładowca, który dziwnym trafem po dłuuuuugim weekendzie majowym choruje. Jakaś epidemia... lenistwa A chciałam mieć to już z głowy
a tak, to taka typowa epidemia. jakos zawsze w okolicy jakiegos wolnego. i do tego po tej epidemii profesorowie wracaja dziwnym trafem ladnie opaleni

Cytat:
Naprawdę nie chce Ci się spać Bo ja jak teraz się położe to minutka i już mnie nie ma O tej porze to ja mogę wszedzie i zawsze zasnąć Wczoraj podczas Na wspólnej mi się przysnęło. Wciągąjacy serial
sluchaj, wiec ja zawsze i wszedzie moge zasnac. moge rano wyspana wstac wykapac sie, byz rzezka jak nie wiem, ale jak sie poloze do lozka to usne.
to dopiero jak przyjechalam do niemiec w pazdzierniku, to jakies takie problemy z zasnieciem sie zaczely. normalnie szok, nei wiedzialam co sie dzieje!
na szczescie az tak czesto sie nie zdarzaja... aczkolwiek wczoraj nie moglam zasnac i cud ze dzis o tej 8 wyskoczylam z wyrka jak postrzelona

Cytat:
U mnie też pogoda paskudna. Dziś nawet burza była Pewnie z zachodu przybyła
u mnie wczesniej nie ibylo burzy, dopiero tak podwieczor taka w wersji mini. jeden grzmot i jeden blysk wydawalo mi sie nawet ze to moze ze wschodu bo TŻ okolo 14 mowil ze u niego burza. ale on na polnocnym zachodzie PL, wiec moze jakos z polnocy europy ta burza

Cytat:
A niskie ciśnienie jak się dowiedziałam od jednej pani doktor nie jest złe i według niej powinnam się cieszyć, ze nie mam nadciśnienia No ale jakoś mnie to nie cieszy, chciałabym, żeby było zawsze w normie
dlatego kawke pijasz moze, bo masz nizsze cisnienie
a jakie argumenty przemawiaja za tym, ze lepiej jest miec niskie niz za wysokie? mowila cos ta pani dr?

Cytat:
U mnie to norma Wczoraj zjadłam i nic mi nie było Chyba, ze to sprawka greifruta Cytrusom mówię nie na parę dni
o ja, czyli zjadasz cytryne "jak jablko"!!!!
umarlabym chyba
lubie cytrynke np w herbacie, albo pol cytrynki na szklanke wody jak sie przyzwyczaje to tez daje rade.
ale zeby tak o schrupac... podziwiam zdrowa musisz byc

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 22:07   #2222
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość

Jak mam pocieszyć(?), co powiedzieć załamanej siostrze która nie zdała juz 2 examinów.
??
Ciężka sprawa, bo to zależy od osoby. Może poprostu bądź z nią, przytul

Mnie by na pewno trudno było pocieszyć, ale z pewnością bym się lepiej poczuła jak by mi ktoś powiedział, że we mnie wierzy, ze sobie dam radę i na pewno je zaliczę To jakoś tak podbudowuje psychicznie
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 22:12   #2223
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tez była burza. Ciemno, deszczowo i w ogóle jakos tak nieprzyjemnie na polku.
Oby jutro było lepiej
Jutro wolne od szkoły, nie ma sensu żebym szła na dwie lekcje, bo potem szuram do lekarza.
BTW, cisnienie tez ma zawsze niskie. Ale to chyba po Mamie
Zawsze wstaje koło 6 w dni szkolne w weekendy koło 7
Komu rano wstaje, temu Pan Bóg daje

Branoc

Jak mam pocieszyć(?), co powiedzieć załamanej siostrze która nie zdała juz 2 examinów.
??
to Ty tez ranny ptaszek, cholercia. wszystkie Wizazanki takie obowiazkowe?

Cytat:

Mnie by na pewno trudno było pocieszyć, ale z pewnością bym się lepiej poczuła jak by mi ktoś powiedział, że we mnie wierzy, ze sobie dam radę i na pewno je zaliczę To jakoś tak podbudowuje psychicznie
mi sie wydaje, ze najwazniejsze, zeby uczyla sie do kolejnych, (zalezy kiedy ma poprawe z tych czy teraz czy we wrzesniu). poprostu idzie sie dalej, a to czego sie nie zdalo mozna jeszcze zdac w pozniejszym terminie. Zawsze jest kilka szans examinowych, a na pewno zawsze sa dwie - exam + poprawka )(czasem jeszcze najpierw zerowka a na koncu komis, albo tzw "dopytka").
badz z nia i nie pozwol jej zeby tak sie bardzo denerwowala examinami. sa stresujace ale nalezy sie nauczyc podchodzic do nich z pewnym dystansem.
(to moje skromne zdanie, nie zamierzam osiwiec z powodu stresow uczelnianych i czasem sobie odpuszczam..)

Stary 2007-05-09, 07:08   #2224
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
o ja, czyli zjadasz cytryne "jak jablko"!!!!
umarlabym chyba
lubie cytrynke np w herbacie, albo pol cytrynki na szklanke wody jak sie przyzwyczaje to tez daje rade.
ale zeby tak o schrupac... podziwiam zdrowa musisz byc
Od czasu do czasu mnie coś tak na cytrynę bierze Akurat mam sporo cytryn w lodówce a herbata z cytryną u mnie jest rzadkością, pewnie dlatego, ze rzadko piję czarną, a inna z cytryną mi nie podchodzi

Zdrowa... e raczej chora, bo cytryny jak jabłka zżeram Ale dziś już wszystko się ładnie zagoiło

Cytat:
sluchaj, wiec ja zawsze i wszedzie moge zasnac. moge rano wyspana wstac wykapac sie, byz rzezka jak nie wiem, ale jak sie poloze do lozka to usne.
to dopiero jak przyjechalam do niemiec w pazdzierniku, to jakies takie problemy z zasnieciem sie zaczely. normalnie szok, nei wiedzialam co sie dzieje!
na szczescie az tak czesto sie nie zdarzaja... aczkolwiek wczoraj nie moglam zasnac i cud ze dzis o tej 8 wyskoczylam z wyrka jak postrzelona
Może stres związany z miejscem zamieszkania Zawsze to jednak dosyć duża zmiana. Choc czytałam jakiś czas temu artykuł we wprost w którym pisali, że młodzież to zazwyczaj nocne sowy, a z wiekiem przemieniają się w ranne ptaszyny No to ja nigdy nocną sową nie byłam Ale według tej teorii wszystko jeszcze przed Tobą

Cytat:
dlatego kawke pijasz moze, bo masz nizsze cisnienie
a jakie argumenty przemawiaja za tym, ze lepiej jest miec niskie niz za wysokie? mowila cos ta pani dr?
Ogólonie lubię, a może lubiłam (bo ostatnio jakoś tak mnie do niej nie ciągnie wogóle) kawę, ale zazwyczaj piję jak czuję, że mi się oczki niebezpieczie kleją. Bez mleka, sama czarna, pobudza. Z mlekiem piję zazwyczaj rano, tak już z przyzwyczajenia

A co do tej pani doktor to wylewna zbyt nie była Ogolnie wydaje mi się, że olała sprawę Czułam się tak jak bym szła z taką banalną sprawą, a dla mnie jest to dośc kłopotliwe i myślałam, ze jakiś wykształcony lekarz powie mi na te temat coś konkretnego i udzieli jakiś wskazówek. Pani pozwoliła mi pić kawę i stwierdziła jeszcze, że z wiekiem ciśnienie rośnie. Więc muszę czekać i w spokoju się starzeć

Ps. Dziś wstałam o 6 Już dawno tak późno nie wstałam

Miluchnego dnia

Ps. Gujanko 8 dochodzi - czas wstawać

Edytowane przez Milka19
Czas edycji: 2007-05-09 o 07:37 Powód: skazana na porażkę próba obudzenia gujanki:D
Stary 2007-05-09, 07:57   #2225
Milka19
Zakorzenienie

Dziewczyny mam takie pytanko Czy macie moze golarki do ubrań Mam niektóre sweterki takie zmechacone, a strasznie je lubie i zastanawiam się czy pomoże to coś Na allegro widzę, że ceny nie są wysokie od 12 zł do 20 zł i mam na takie coś ochotę, tylko nie wiem czy warto...

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Stary 2007-05-09, 08:00   #2226
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanko Czy macie moze golarki do ubrań Mam niektóre sweterki takie zmechacone, a strasznie je lubie i zastanawiam się czy pomoże to coś Na allegro widzę, że ceny nie są wysokie od 12 zł do 20 zł i mam na takie coś ochotę, tylko nie wiem czy warto...

Milkuś pierwsze słysze o takim wynalazłu jak golarka do ubrań powiedziałabym nawet,że brzmi to dla mnie nieco kosmicznie

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 08:04   #2227
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Milkuś pierwsze słysze o takim wynalazłu jak golarka do ubrań powiedziałabym nawet,że brzmi to dla mnie nieco kosmicznie
Dla mnie do niedawna tez tak brzmiało Ale kilka tygodni temu byłam w saturnie i rzuciło mi się w oko takie małe, niepozorne i się zastanawiam czy warte to coś W sumie to tylko 20 zł ale jak mam kupić żeby sobie na półce leżało... Więc jak ktoś ma niech się zgłasza
Stary 2007-05-09, 08:07   #2228
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Czekaj, czekaj? Golarka? Ja mam coś takiego, ze właczam i załacza się taki wiatraczek i nad tym jest taka hmm jakby siatka i zbiera mi wszystkie kulki ze swetrów, itp. do takiego pojemniczka
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 08:10   #2229
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Czekaj, czekaj? Golarka? Ja mam coś takiego, ze właczam i załacza się taki wiatraczek i nad tym jest taka hmm jakby siatka i zbiera mi wszystkie kulki ze swetrów, itp. do takiego pojemniczka
I jak wygląda sweterek po takim przejechaniu golarką Warto kupic, daje to coś

Stary 2007-05-09, 08:16   #2230
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
I jak wygląda sweterek po takim przejechaniu golarką Warto kupic, daje to coś

ja też mam taką golarkę
obgoliłam kiedyś swetr rzeczywiście wyglądał lepiej bez zmechaceń ale miałam wrażenie że się jakiś cieniutki zrobił

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 08:17   #2231
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Oreganko - masz rację. Też miałam takie wrażenie... Ogólnie wyglądał dobrze Tylko zalezy jaką golarkę kupisz, bo niektóre to są do niczego Tylko mogą zepsuć Ci sweterek :/
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 08:23   #2232
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Moja siostra studiuje na 2kierunkach, prawo i politologia w krk,
próbowałam ją przekonać zeby zrezygnowała z 1, bo widze ze sobie nie daje rady, jak sie męczy, ale ona sie uparła ze dopiero jak ja "wyleją", to wtedy dopiero odejdzie.", bo bedzie zmuszona
Spróbuje z nia pogadac, ale czuje ze ona mi sie załamuje

Orzeszkowa obecnie leni sie w domku;P
szkoła dzis odpada, bo przed południem lekarz sie kłania
BTW, na czym polega badanie u neurologa??
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 08:31   #2233
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Dla mnie do niedawna tez tak brzmiało Ale kilka tygodni temu byłam w saturnie i rzuciło mi się w oko takie małe, niepozorne i się zastanawiam czy warte to coś W sumie to tylko 20 zł ale jak mam kupić żeby sobie na półce leżało... Więc jak ktoś ma niech się zgłasza
Milko,ja mam takie cos, kupilam kiedys rodzicom pod choinke.Lezy juz w szafie i nikt nie uzywa. Powiem ci,ze wg mnie to strata kasy. Nie sciaga dokladnie klaczkow,niszczy ciuchy(mi zaciagnal w swetrze oczko i zostala nieladna dziura..). Moze inne sa lepsze ale ja juz nie zaryzykuje.
Stary 2007-05-09, 08:54   #2234
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
ja też mam taką golarkę
obgoliłam kiedyś swetr rzeczywiście wyglądał lepiej bez zmechaceń ale miałam wrażenie że się jakiś cieniutki zrobił
Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Oreganko - masz rację. Też miałam takie wrażenie... Ogólnie wyglądał dobrze Tylko zalezy jaką golarkę kupisz, bo niektóre to są do niczego Tylko mogą zepsuć Ci sweterek :/
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Milko,ja mam takie cos, kupilam kiedys rodzicom pod choinke.Lezy juz w szafie i nikt nie uzywa. Powiem ci,ze wg mnie to strata kasy. Nie sciaga dokladnie klaczkow,niszczy ciuchy(mi zaciagnal w swetrze oczko i zostala nieladna dziura..). Moze inne sa lepsze ale ja juz nie zaryzykuje.
Dzięki Kochane Pewnie taka golareczka, która w miarę dobra by była sporo kosztuje Chyba jednak sobie daruje, bo pomimo tego że bardzo lubie te sweterki, nie były one jakieś takie drogie , kupie sobie nstępne Może nożyczkami coś zdziałam

Cytat:
próbowałam ją przekonać zeby zrezygnowała z 1, bo widze ze sobie nie daje rady, jak sie męczy, ale ona sie uparła ze dopiero jak ja "wyleją", to wtedy dopiero odejdzie.", bo bedzie zmuszona
Nie musi rezygnować. Czy ona nie może sobie wziąść ITS U nas jak ktoś studiuje na dwóch kierunkach bez problemu dostaje Przecież to nie sztuka, zeby się zaorać na tych studiach, ale żeby wszystko sobie ładnie poukładać i pogodzić, tak żeby i czas na zabawę został Może powinna sobie odpuścić jedne na rok Prawo jest ciężkie, wiem to po mojej siostrze Więc się nie dziwie, że sobie rady na dwóch kierunkach nie daje. Czasami za dużo na siebie bierzemy i później to bardzo negatywnie moze odbić się na naszym zdrowiu. Oczywiście nie krytykuje Twojej siostry, bo sama studiuje dwa kierunki ale wiem to po sobie, że czasami poprostu trzeba sobie pewne rzeczy odpuścić, bo inaczej to się źle może skończyć.

Poradziłabym jej żeby nie rezygnowała, bo trudno zrezygnować z czegoś jak już się tyle czasu męczyło, ale może przerwa od jednego kierunku by jej dobrze zrobiła
Stary 2007-05-09, 09:02   #2235
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochane Pewnie taka golareczka, która w miarę dobra by była sporo kosztuje Chyba jednak sobie daruje, bo pomimo tego że bardzo lubie te sweterki, nie były one jakieś takie drogie , kupie sobie nstępne Może nożyczkami coś zdziałam

Nie musi rezygnować. Czy ona nie może sobie wziąść ITS U nas jak ktoś studiuje na dwóch kierunkach bez problemu dostaje Przecież to nie sztuka, zeby się zaorać na tych studiach, ale żeby wszystko sobie ładnie poukładać i pogodzić, tak żeby i czas na zabawę został Może powinna sobie odpuścić jedne na rok Prawo jest ciężkie, wiem to po mojej siostrze Więc się nie dziwie, że sobie rady na dwóch kierunkach nie daje. Czasami za dużo na siebie bierzemy i później to bardzo negatywnie moze odbić się na naszym zdrowiu. Oczywiście nie krytykuje Twojej siostry, bo sama studiuje dwa kierunki ale wiem to po sobie, że czasami poprostu trzeba sobie pewne rzeczy odpuścić, bo inaczej to się źle może skończyć.

Poradziłabym jej żeby nie rezygnowała, bo trudno zrezygnować z czegoś jak już się tyle czasu męczyło, ale może przerwa od jednego kierunku by jej dobrze zrobiła
nożyczkami broń Boże!! moja golarka jest z biedronki za 9,99 zł

Stary 2007-05-09, 09:31   #2236
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Może stres związany z miejscem zamieszkania Zawsze to jednak dosyć duża zmiana. Choc czytałam jakiś czas temu artykuł we wprost w którym pisali, że młodzież to zazwyczaj nocne sowy, a z wiekiem przemieniają się w ranne ptaszyny No to ja nigdy nocną sową nie byłam Ale według tej teorii wszystko jeszcze przed Tobą

ooo, to może jest dla mnie, śpiocha jakaś szansa jeszcze (bo dziś miałam wstać o 8.30 i z trudem wielkim się wygrzebałam z łóżka

a Ty co tak długo spałaś?

Cytat:

Orzeszkowa obecnie leni sie w domku;P
szkoła dzis odpada, bo przed południem lekarz sie kłania
BTW, na czym polega badanie u neurologa??
no to wzięła sobie bardzo ciężkie kierunki, nic dziwnego ze sobie czasem nie radzi pewnie do tego jest strasznie ambitna i dlatego tak się stresuje. Musi koniecznie się zastanowić nad tym na spokojnie, pomyśleć co się da zrobić, bo szkoda zęby z obu kierunków musiała w końcu zrezygnować myślę że to co Milka proponuje to dobry pomysł

a u neurologa jak jest to nie wiem, bo nigdy nie byłam

Miłego dnia dziewczyny

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 09:32   #2237
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Od czasu do czasu mnie coś tak na cytrynę bierze Akurat mam sporo cytryn w lodówce a herbata z cytryną u mnie jest rzadkością, pewnie dlatego, ze rzadko piję czarną, a inna z cytryną mi nie podchodzi

Miluchnego dnia

Ps. Gujanko 8 dochodzi - czas wstawać

no niestety, dzis 8.30, obudzilam sie z mega katarem bolem gardla i wogole zajecia i basen odpadaja, bede siedziec i sie kurowac, mam nadzieje ze mi sie szybko polepszy

6- późno!!!!! ja tu o 8 probuje wstac
tylko w piatki wstaje o 7 bo poprostu wiem ze musze i mam juz zakodowane. nawet sie budze wczesniej zeby sie upewnic czy nie zaspalam

Co do tych problemow z zasnieciem to juz nie wiem. w sumie mozliwe ze to naturalna reakcja organizmu na zmiane miejsca zamieszkania, ale w sumie juz kilka miesiecy tu jestm, i raz mam problemy a raz nie. tak jakos dziwnie...

Cytat:

ja mam 2 takie golarki i jakos mi sie popsuly i nie chca dzialac.dostalam je kiedys w "prezencie" przy okazji jakichstam zakupow i raczej nie sa dobrej jakosci. chociaz jeden sweterek sobie "wydepilowalam" i podobal mi sie w sumie, bo byl gladszy. no ale jak nowy nie wygladal, musialabym chyba z tydzien nad nim siedziec i depilowac, ale wowczas by faktycznie moglo nic z niego nie zostac
trzeba bardzo ale to bardzo uwazac zeby nie zaciac sweterka

Cytat:

Nie musi rezygnować. Czy ona nie może sobie wziąść ITS

dokladnie, tez jestem tego zdania, ze jesli zaczela 2 kierunki i juz pewnie sporo pracy w to wlozyla, to niech nie rezygnuje. najwazniejsze jest porozkladac sobie wszystko, a juz wogole najlepszym rozwiazaniem jest ITS, jak przypomniala Milka. u nas nie ma problemow zeby to dostac, ale trzeba zlozyc podanie do jakiegos terminu (chyba niestety na pocz. semestru, juz nie pamietam). Ale nie wiem jak to jest w Kraku. Jesli na ten semestr jest juz za pozno na ITS moze zlozyc podanie o przesuniecie sesji czy costakiego. na studiach wszystko da sie wykombinowac
Wiec Orzeszku, wiem ze to z troski, ale nie namawiaj jej by rezygnowala.

Stary 2007-05-09, 10:02   #2238
orzeszek01
Zakorzenienie

Gujana,Milka, Ewusia,
dziękuje za rady, spróbuje ja przekonać do ITS, ze tez o tym wczesniej nie pomyslałam <głupek>

Ja narazie posprzątałam w szafce z ubraniami;p ciężko było
Teraz racze sie cytrynową herbatka minutka, i zabieram sie do notatki z polskiego
a potem lekarz...
Miłego Dnia!
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 10:12   #2239
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Gujana,Milka, Ewusia,
dziękuje za rady, spróbuje ja przekonać do ITS, ze tez o tym wczesniej nie pomyslałam <głupek>

Teraz racze sie cytrynową herbatka minutka, i zabieram sie do notatki z polskiego
a potem lekarz...
Miłego Dnia!
szafa z ubraniami też na mnie czeka, mam tam totalny młyn, będę się musiała wziąć za to ......niedługo

Stary 2007-05-09, 10:14   #2240
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Gujana,Milka, Ewusia,

a potem lekarz...
Miłego Dnia!
to daj pozniej znac, czy lekarz sie dobrze czuje (zawsze jak dziadzio wracał od lekarza i babcia sie pytala "co powiedzial?", odpowiadal "mowil ze sie dobrze czuje i nic mu nie jest. a, no i dziekowal za odwiedziny" ) chorowal na raka, ale poczucie humoru apropos swojej choroby mial niemal do konca...)

ITS albo przesuniecie ktorejs z sesji. i na pewno wszystko bedzie dobrze
ja chorutka, ale postaram sie dzis zrobic moje tlumaczenia...

Stary 2007-05-09, 10:34   #2241
gujana
Wtajemniczenie

Dziewczyny,pomocy! uszy mnie bola a nie mam kropel zadnych. Kiedys pamietam jak czytalam ulotke od amolu i tam bylo cos o uszach,ale nie pamietam dokladnie. Wkoncu amol rozgrzewa to moze mozna by wacik namoczony amolem do ucha wcisnac niczym te krople...? tylko czy ten amol rozcienczac czy nie?
nie moge byc chora

Stary 2007-05-09, 10:36   #2242
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,pomocy! uszy mnie bola a nie mam kropel zadnych. Kiedys pamietam jak czytalam ulotke od amolu i tam bylo cos o uszach,ale nie pamietam dokladnie. Wkoncu amol rozgrzewa to moze mozna by wacik namoczony amolem do ucha wcisnac niczym te krople...? tylko czy ten amol rozcienczac czy nie?
nie moge byc chora
nie wiem ale ja bym nie ryzykowała z takimi rzeczami

Stary 2007-05-09, 10:48   #2243
gujana
Wtajemniczenie

no wlasnie, wkoncu to spirytus. chociaz do nosa spokojnie sie nadaje, wiec w sumie co to za roznica.. ?
szukam w necie ulotki ale nie moge znalezc takiej pelnej.
a moja oczywiscie wyrzucilam bo mi sie zdawalo ze o amolu, kto jak kto, ale ja wiem wszsytko

Stary 2007-05-09, 10:52   #2244
gujana
Wtajemniczenie

dobra zaryzykuje. jakies kobietki na forum o ciążach pisaly tez o amolu na bol ucha, wiec chyba dobrze pamietam, ze pomaga.
wkoncu rozgrzewa.
mamnadzieje ze nagle nie strace sluchu ale węchu nie stracilam a lecze tez katar amolem, wiec chiba nie bedzie zle.

Stary 2007-05-09, 13:45   #2245
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:

no niestety, dzis 8.30, obudzilam sie z mega katarem bolem gardla i wogole zajecia i basen odpadaja, bede siedziec i sie kurowac, mam nadzieje ze mi sie szybko polepszy
Oj biedaku Może czosnek

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a Ty co tak długo spałaś?
Coś mnie jakoś tak zmorzyło

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
nożyczkami broń Boże!! moja golarka jest z biedronki za 9,99 zł
To moze przejde się do tej biedronki A pamiętasz może firmę Wolałabym kupić już taką sprawdzoną ta golarkę.

Cytat:
nie moge byc chora
Też jak jestem mega przeziębiona bolą mnie uszy i mi się zatykają Ale na szczęście zawsze mam jakieś kropelki A o amolu nie słyszałam
Stary 2007-05-09, 13:49   #2246
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedaku Może czosnek

Coś mnie jakoś tak zmorzyło

To moze przejde się do tej biedronki A pamiętasz może firmę Wolałabym kupić już taką sprawdzoną ta golarkę.

Też jak jestem mega przeziębiona bolą mnie uszy i mi się zatykają Ale na szczęście zawsze mam jakieś kropelki A o amolu nie słyszałam
milko ja to kupiłam w zeszłym roku nie wiem czy jeszcze to tam mają

Stary 2007-05-09, 17:34   #2247
Atram
xxyy

czesc dziewczynki, wrocilam i nadorbilam co napisalyscie
nawet nie bylo tego tak duzo
wczoraj bylam u kolezanki, uczylysmy sie ale opornie nam to szlo. a wieczorem opilysmy sie z rozpaczy ze nam tak kiepsko idzie wodka z coca-cola dzis mialysmy wstac rano i dalej opracowywac tezy do egzaminu, ale oczywiscie nie wstalysmy bo przegadalysmy pol nocy

orzeszku i jak po wizycie u lekarza?

Cytat:
ja mam taka golarke i jestem z niej zadowolona. z tego co pamietam jest firmy braun ( oebcnie nie mam jej w domu bo siostra mi zakosila )

Cytat:
nie moge byc chora
gujanko, a moze lepiej sie wybierz do lekarza? mnie tez bolaly uszy dwa tygdonie temu, zaleczylam to domowymi sposobami - spritusem i szalikiem, a po 2 dniach przeszlo mi chyba na gardlo bo stracilam glos na kilka dni.
a kiedys to przez uszy lezalam w szpitalu tydzien, bo starcilam zupelnie sluch w jednym uchu ( zlekcewazylam bol ucha). wiec lepiej wybierz sie do lekarza, bo uszy to powazna sprawa
wracaj szybko do zdrowia
Stary 2007-05-09, 17:35   #2248
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge byc chora
też nie słyszałam o tym zeby amolu używać lepiej się w kropelki zaopatrz
i nie daj się chorobie współczuję bardzo, ból ucha jest okropny

muszę się uczyć a mi się nie chce

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-09, 17:37   #2249
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki, wrocilam i nadorbilam co napisalyscie
nawet nie bylo tego tak duzo
wczoraj bylam u kolezanki, uczylysmy sie ale opornie nam to szlo. a wieczorem opilysmy sie z rozpaczy ze nam tak kiepsko idzie wodka z coca-cola dzis mialysmy wstac rano i dalej opracowywac tezy do egzaminu, ale oczywiscie nie wstalysmy bo przegadalysmy pol nocy
ładnie, ładnie wiedziałam ze to się tak skończy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-05-09, 17:51   #2250
Atram
xxyy

Cytat:
ładnie, ładnie wiedziałam ze to się tak skończy

Cytat:
muszę się uczyć a mi się nie chce
oj, ja tez powinnam. to zdanie bedzie czesto padac z moich ust przez najblizsze 1,5 miesiaca
ale dzis chyba odpuszczam sobie nauke, i posprzam bo straszny balagan mam. i od dzis zaczne cwiczyc brzuszki bo normalnie czuje jak obrasta mi brzuszek w tluszcz coparwda na wadze nic nie poszlo do gory, ale zle sie czuje.
cwiczylyscie moze kiedykolwiek cwiczenia z tej stronki http://www.modeling.pl/?sub=artykuly...0&dz=11&page=1
?

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości