Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 10:39   #4471
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
W mega mrozy nie wychodzimy nie poniżej chyba 10 a śpiworek taki świetnie się też nadaje na sanki Ja w podwójnym wózku mam slabe zabezpieczenie przed wiatrem( w sensie ta osłonka, taka dupna), a w poj. jest ok-tyle, że ja częściej podwójnym-ot i taka kołomyja... Jedyny problem- tyle potem się gromadzi tych rzeczy po dzieciach, że niewiadomo co z tym robić- a sprzedaż idzie jak krew z nosa.
no ja na razie nie kupuję
jak stwierdzę że jest potrzeba to pomyślę o tym

nie lubię tak gdybać
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:43   #4472
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Emylka- Popatrz na all. Ja kurtkę zimową mam, a spodnie będą oddzielnie.

A co ze śpiworkami do spacerówki, bo zastanawiam się nad kupnem i czy wogóle jest sens, skoro będą te puchowe spodnie??RADY
na all nie sprawdzę jakości ich ; /
a śpiworka nie kupuję, mam pokrowiec do spacerówki, kocyk gruby i te portki wystarczą

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:45   #4473
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
a u nas nie ma gapa
u nas chyba też nie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Chyba zamówię ten golfik co judka polecała. Tylko ten sprzedawca ma 2 i mam dylemat
http://allegro.pl/okazja-szalik-golf...561468774.html ten co judka wklejała
http://allegro.pl/szalik-golfik-golf...594730231.html i ten. Ten mi się wydaje cieplejszy, tylko nie wiem, czy nie ma za dużego tego czegoś na dole... Nie wiem, czy nie będzie się zwijało. Jak myślicie?
ja bym ten pierwszy brała. Ten głębszy chyba na ramiona ma zachodzić i mógłby być niewygodny

Cytat:
A czapeczki jakie teraz nakładacie- my mamy bawełnianą z jednej warstwy.
my też

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
teraz nie wiem gdzie znajdę najlepszy taki zestaw, cenowo nie za drogi a i ciepły i przyjemny w dotyku
allegro.pl

Cytat:
A co ze śpiworkami do spacerówki, bo zastanawiam się nad kupnem i czy wogóle jest sens, skoro będą te puchowe spodnie??RADY
ja mam taki z polarowym środkiem, jeszcze z gondolki.
coś w ten deseń: http://allegro.pl/producent-spiworek...564090999.html
Nie wiem czy go bede wykorzystywać w spacerówce, bo mam taką wózkową osłonkę na nóżki, zobaczy się. Na sanki będzie na 1000%
A tak w ogóle to osłonka wczoraj poszła w ruch na spacerze

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:47   #4474
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz raczej nie zmieszczę spiworka do wózka jak Adaś będzie w kombinezonie, jak juz to koc pod pupę koc na nogi i też mam taką osłonkę przed wiatrem. Poza tym wydaje mi sie że Adaś przechodzi roczek więc będzie bardziej mobilny i mniej bedziemy z wozka korzystac a rzeczywiscie jak takie mrozy bedą to w ogóle nie będziemy się z domu ruszać.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:55   #4475
Cecilia89
Zadomowienie

Ma_majka, rozprawa będzie, bo składałam wniosek o wydanie nakazu odbierającego dziecko.

dzika_kaka, zasadzam się na ten spacer, ale eks teraz rzadko z dzieckiem wychodzi na dwór. Ten dureń pewnie nawet kurteczki Jasiowi nie kupił
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:55   #4476
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz raczej nie zmieszczę spiworka do wózka jak Adaś będzie w kombinezonie, jak juz to koc pod pupę koc na nogi i też mam taką osłonkę przed wiatrem. Poza tym wydaje mi sie że Adaś przechodzi roczek więc będzie bardziej mobilny i mniej bedziemy z wozka korzystac a rzeczywiscie jak takie mrozy bedą to w ogóle nie będziemy się z domu ruszać.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-10-03, 11:20   #4477
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Mały chyba ociupinkę lepiej, spał przynajmniej spokojnie. Temperatura póki co 37,2, więc nie ruszam Ja chyba też trochę lepiej, chociaż mówić nadal ciężko. Ale chyba nie idę do lekarza, uraz mam po wczoraj :/

Chyba zamówię ten golfik co judka polecała. Tylko ten sprzedawca ma 2 i mam dylemat
http://allegro.pl/okazja-szalik-golf...561468774.html ten co judka wklejała
http://allegro.pl/szalik-golfik-golf...594730231.html i ten. Ten mi się wydaje cieplejszy, tylko nie wiem, czy nie ma za dużego tego czegoś na dole... Nie wiem, czy nie będzie się zwijało. Jak myślicie?
Dobrze ze lepiej.

Ten drugi wydaje mi się lepszy dla malucha bo jest węższy tam gdzie szyja Ale faktycznie jest długi na ramionach
Ja kupię na bazarze albo w sklepie dziecięcym, masa tego

A potwierdzam że super sprawa, starszy ma.

Na zimę dla starszego mam już wszystko. Dla młodszej brakuje mi czapki i rękawiczek. I ewentualnie spodni ocieplanych ale nie spieszę się z tym.
Śpiworek mam w komplecie z wózkiem, używam tez na sanki, do środka najwyżej koc dodatkowo i wystarczy

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:22
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:22   #4478
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
Si z krakowa
No to chyba od niedawna bo serio nie kojarze jakies tam ciuchy gapa sa w Peeku ale nie dzieciece.
no w Peeku jest ale dla dorosłych ale tak teraz patrzę na stronę bonarki i innych w Krakowie i serio nie ma to chyba mi się przyśniło, ale dziwne to... to w takim razie nie wiem gdzie te gapy widziałam poza silesią

Cytat:
Moonie-ten bidon to niekapek? Wogóle z bidonów kapie? Nie orientuję się
Pierwszy raz słyszę, że nie można się przepisywać więcej niż dwa razy
Jak znajdziesz jakiś stylowy męski szaliczek, to pokaż

A czapeczki jakie teraz nakładacie- my mamy bawełnianą z jednej warstwy.
bidon niekapek nie wiem czy wszystkie bidony to niekapki, ale ten co mam dla dorosłych to też taki niekapek.
męski czy dla bobasa? Męskich nie szukam, mój mąż sam sobie kupuje ciuchy A dla Franka już kupiłam, nie wiem czy on męski bo na "dużej dziewczynce" w H&M ale jest szary i ma warkoczowy splot i mogę nim owinąć Franusia ze 4 razy albo i 5

Czapeczkę mamy taką z dresówki, hipsterską
A czeka już taka z bawełenką od środka a z zewnątrz dzianina
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1361063.html

muszę jeszcze jakieś fajne czapy upolować

Cytat:
Ja chcę taki do spacerówki/sanek z owcą w środku. Mam upatrzony, ale może na allegro znajdę taniej, zobaczymy. Zabudżetowane na październik

Cytat:
W mega mrozy nie wychodzimy nie poniżej chyba 10 a śpiworek taki świetnie się też nadaje na sanki Ja w podwójnym wózku mam slabe zabezpieczenie przed wiatrem( w sensie ta osłonka, taka dupna), a w poj. jest ok-tyle, że ja częściej podwójnym-ot i taka kołomyja... Jedyny problem- tyle potem się gromadzi tych rzeczy po dzieciach, że niewiadomo co z tym robić- a sprzedaż idzie jak krew z nosa.
Ja tam ostatnio troszkę na allegro posprzedawałam, narzekać nie mogę
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:24   #4479
nini_b
Zadomowienie

Hej
U nas kataru ciąg dalszy. Wczoraj byliśmy u lekarki, dała syrop. Jak do jutra nie będzie poprawy to mam wykupić antybiotyk, bo boi się, żeby nie poszło na płuca.
Co do kurtek/kombinezonów to nam się udało, dostałam dwie kurtki od ciotecznej siostry (na 74 z H&M i na 80), a od bratowej tżta kurtkę na 86 i komplet kurtka plus spodnie też na 86, czyli mamy w czym wybierać
I zmówiłam ciepłe miękkie kozaczki.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:31   #4480
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
co mi przypomina kawał:
Dzieci bawiły się klockami, a potem przyszła mama i spusciła wodę

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985;43102998[B
][/B]A co ze śpiworkami do spacerówki, bo zastanawiam się nad kupnem i czy wogóle jest sens, skoro będą te puchowe spodnie??RADY
mamy osłonkę do spacerówki i pod to będzie ewentualnie koc
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ostatnio coś pisałyśmy o śpiworkach ale ja nie kupuję
mam na wózek osłonkę od wiatru i pod nią koc włożę jeszcze więc to chyba styknie :http://www.bobowozki.pl/images/TakoLaret2012_rys2.jpg
no a jak są mega mrozy to i tak nie wychodzimy
o to to

ja chcę kupić kombinezon z Reserved bo mi się widzą, ale serio nie wiem jaki rozmiar żeby do wiosny ponosiła. 80 wydają się na długość w cm duże, nie wiem czy młodej aż tyle urosną ręce i nogi, a z 74 z kolei nie wiem czy np w styczniu nie wyrośnie Chyba jeszcze tak do końca października poczekam z zakupem...
Stary 2013-10-03, 11:36   #4481
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Tak Moonie-chodzi mi o szalik męski-bobasowy i będziesz go tak obwijać 4-5 razy pokaż szalik.
Po co Ci tyle czap? Wogóle po ile macie? Chyba dwie to max nie?
Taki z owieczką jest sweet , ale znalazłam równie fajny jak dla mnie
A jak śpiworek, to spodnie te ciepłe pod spód tez będziesz zakładać?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:41   #4482
Pokrzywka19
Zakorzenienie

kurcze ja tez się zastanawiam jaki kombinezon na 80 czy 86 wziąć
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-10-03, 11:41   #4483
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Wogóle po ile macie? Chyba dwie to max nie?
ja na teraz mam jedną
na zimę kupię też niebawem póki co jedną
Stary 2013-10-03, 11:48   #4484
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Moonie-chodzi mi o szalik męski-bobasowy i będziesz go tak obwijać 4-5 razy pokaż szalik.
Po co Ci tyle czap? Wogóle po ile macie? Chyba dwie to max nie?
Taki z owieczką jest sweet , ale znalazłam równie fajny jak dla mnie
A jak śpiworek, to spodnie te ciepłe pod spód tez będziesz zakładać?
No..będę.. już go czasem owijam jak idziemy na spacer w nosidełku
Taki, całkiem zwyczajny:
http://www.hm.com/pl/product/13099?article=13099-A
tylko nie komin a szalik

A czapy lubię, podobają mi się, lubię mieć wybór i zapas. Teraz mam jedną cienką z dresówki ale ona nie jest na duży chłód, jedną tą co wkleiłam i jedną zimową. Jeszcze mam kilka upatrzonych Nie sądzę żeby były jakieś limity konieczne, jak ktoś lubi czapy to niech ma i 20

Ten z owcą jest ciepły przede wszystkim, wielofunkcyjny, z zewnątrz nieprzemakalny, no jest super. mniej super jest jego cena, dlatego zwlekam z nadzieją że może znajdę taki na allegro.
Nie wiem co będę pod spód wkładać, ale tak, pewnie ciepłe spodnie
Stary 2013-10-03, 11:54   #4485
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Nie no jasne, że nie ma limitów na czapkiaby trzeba zachować zdrowy rozsądek

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-10-03, 11:59   #4486
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość

mamy osłonkę do spacerówki i pod to będzie ewentualnie koc

o to to

ja chcę kupić kombinezon z Reserved bo mi się widzą, ale serio nie wiem jaki rozmiar żeby do wiosny ponosiła. 80 wydają się na długość w cm duże, nie wiem czy młodej aż tyle urosną ręce i nogi, a z 74 z kolei nie wiem czy np w styczniu nie wyrośnie Chyba jeszcze tak do końca października poczekam z zakupem...
Moja nosi 68/74, teraz ma cienką kurtkę na 74 z 5.10.15 i powinna być dobra jeszcze na wiosnę.
No ale jak teraz porządki robiłam to weszła spokojnie w kombinezon (też z 5.10.15) na 62
Rośnie porównywalnie jak brat, jemu kiedyś na rok kupiłam kombinezon 80 to spodnie nosił jeszcze kolejnej zimy jak miał 2 lata

Stary 2013-10-03, 12:00   #4487
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
aby trzeba zachować zdrowy rozsądek
ale że po co?
Stary 2013-10-03, 12:02   #4488
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jasne, że nie ma limitów na czapkiaby trzeba zachować zdrowy rozsądek
Nam 2 wystarczą

Cytat:
Ja kiedyś wychodziłam z synem do -20

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:04
Stary 2013-10-03, 12:06   #4489
moonie_85
Wtajemniczenie

bobas śpi już godzinę a ja znowu z lapem na kolanach Zapomniałam też o obiedzie dla mnie na dzisiaj, jakoś mi umknęło No nic, wyczaiłam dropsy czekoladowe do fontanny w lodówce, a że w życiu jej jeszcze nie używaliśmy i pewnie nie użyjemy to czekoladę zjem. A co, jeszcze się zmarnuje.
Stary 2013-10-03, 12:16   #4490
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jasne, że nie ma limitów na czapki
albo najzwyczajniej w świecie kasy
Stary 2013-10-03, 12:32   #4491
musso4
Zakorzenienie

zapisałam młodego na jutro do lekarza, świszczy jak nie wiem, ostatnio taki świst był skurczowym zapaleniem oskrzeli lekarka ostrzegała wtedy, że to może nawracać
Stary 2013-10-03, 12:44   #4492
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Moonia po pierwsze czapki z tego roku nie będą pewnie dobre za rok, po drugie- w 10 naraz nie będzie chodził, a po 3- co potem z tym robić?może Tobie akurat sprzedaż idzie, ale innym niekoniecznie- z resztą fotografowanie i opisywanie każdej rzeczy jest czasochłonne i nudne A ponad wszystko-kasa- jak możesz szastać, to kupuj i 50 czapek, ale ja niestety muszę zachować zdrowy rozsądek

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Musso-oby było dobrze

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-10-03, 12:53   #4493
dzinek
Wtajemniczenie

Zdrowy rozsadek sie przyda zeby wiedziec ktore kupowac

Mam jedna czapke kupilam zeszlej zimy bo mi sie b podobala, ale Kluska ma duza glowe i czapka jest na styk teraz, trzeba bedzie kupic wieksza.

Musso zdrowka dla malego

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:54   #4494
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Moonia po pierwsze czapki z tego roku nie będą pewnie dobre za rok, po drugie- w 10 naraz nie będzie chodził, a po 3- co potem z tym robić?może Tobie akurat sprzedaż idzie, ale innym niekoniecznie- z resztą fotografowanie i opisywanie każdej rzeczy jest czasochłonne i nudne A ponad wszystko-kasa- jak możesz szastać, to kupuj i 50 czapek, ale ja niestety muszę zachować zdrowy rozsądek[COLOR="Silver"]

Ale że czemu się mnie uczepiłaś? Bo napisałam że mam jedną czapkę a chcę jeszcze kilka? no i? Przecież to moja sprawa, przecież nie piszę że dziecko musi mieć 20 czapek - wręcz przeciwnie - piszę, że jeśli ktoś ma taki kaprys to jego sprawa i szczerze mówiąc nie podoba mi się Twój atak. I proszę, kwestię czy czymś szastam czy nie pomiń, bo nie masz pojęcia. I przepraszam, że napisałam że wcale nie tak ciężko coś sprzedać na allegro, zachowałam się jak gówniara, shame on me :cool

Co więcej, mnie nie przeszkadza, żeby czasem zrobić coś czasochłonnego i nudnego żeby zarobić a później "móc szastać". No nie ma nic za darmo.

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:59
Stary 2013-10-03, 12:59   #4495
kala__20
Wtajemniczenie

my na razie mamy czapkę po siostrze mojego męża sprzed 18 lat chyba

młoda ni czai tego bidonu. Gryzie słomkę i to zamknięcie, w ogóle nie kuma że trzeba zaciągnąć
Stary 2013-10-03, 13:01   #4496
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
tek/kombinezonów to nam się udało, dostałam dwie kurtki od ciotecznej siostry (na 74 z H&M i na 80), a od bratowej tżta kurtkę na 86 i komplet kurtka plus spodnie też na 86, czyli mamy w czym wybierać
I zmówiłam ciepłe miękkie kozaczki.
pokaz jakie

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
kurcze ja tez się zastanawiam jaki kombinezon na 80 czy 86 wziąć
no ja wlasnie tez nie wiem, niby teraz kurtke nosi na 80, wiec chyba lepiej na 86 kupic jesli ma cala zime chodzic

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
my na razie mamy czapkę po siostrze mojego męża sprzed 18 lat chyba
tesciowa dala?
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:03   #4497
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zapisałam młodego na jutro do lekarza, świszczy jak nie wiem, ostatnio taki świst był skurczowym zapaleniem oskrzeli lekarka ostrzegała wtedy, że to może nawracać
Stary 2013-10-03, 13:05   #4498
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Nie uczepiłam się, że napisałaś, że chcesz kupić jeszcze kilka czapek-przestań!Wcześniej wspomniałam, że 2 to chyba max-tak chciałam zobaczyć co Wy o tym sądzicie.
Z tym szastaniem faktycznie przesadzilam-Twoja sprawa, nie powinnam wogóle poruszac tej kwestii.
A z allegro- ja żeby coś sprzedać, to ta rzecz musi dłuuugo odleżeć na jakimś portalu, dlatego ograniczam kupowanie zbędnych rzeczy, Tobie natomiast sprzedaż idzie dobrze, więc niewiem o co Ci chodzi w tym temacie?
Niepotrzebnie się poróżniłyśmy o czapki

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-10-03, 13:12   #4499
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość

no ja wlasnie tez nie wiem, niby teraz kurtke nosi na 80, wiec chyba lepiej na 86 kupic jesli ma cala zime chodzic

tesciowa dala?
tylko, że jeszcze rozmiar rozmiarowi nie równy moja teraz nosi kurtkę z metką na 12 miesięcy i tylko jej rękawki podwijam. Niektóre 80 to wypadają na dzieci 1,5-2 lata. Wszystko zależy ile jej jeszcze ręce i nóżki urosną. O ile dłuższe wziąć spodnie i kurtkę

a dała tylko, że jest niebiesko biała więc nie wiem czy do czegoś będzie pasować
Stary 2013-10-03, 13:33   #4500
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dziewczyny a waszym zdaniem lepiej taki bidon ze słomką czy niekapek?
bo po roku chciałabym jednak powoli z butelki rezygnować i zastanawiam się co wybrać
póki co mleko z butli a woda od kilku miesięcy z kubka z ustnikiem (tyle że taki mały mam póki co na 200ml)
Ja bym chyba kupiła bidon. Choć na chwilę obecną lepiej jej idzie picie z niekapka 360. Z bidonu trochę czasem pociągnie, ale z niekapka pije mi zdecydowanie więcej. Ale nie ma nic od razu. Narazie lubi go gryźć i się bawić. Może musi dorosnąć jak swojego czasu do niekapków.
Ja od siebie polecam niekapki czy bidony z uchwytami po bokach, bo wydaje mi się, że łatwiej jest je trzymać dziecku - przynajmniej na początku. Z tym, że one mają zwykle mniejsze pojemności.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości