|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
jak stwierdzę że jest potrzeba to pomyślę o tym nie lubię tak gdybać |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
a śpiworka nie kupuję, mam pokrowiec do spacerówki, kocyk gruby i te portki wystarczą |
|
|
|
|
#4473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u nas chyba też nie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
coś w ten deseń: http://allegro.pl/producent-spiworek...564090999.html Nie wiem czy go bede wykorzystywać w spacerówce, bo mam taką wózkową osłonkę na nóżki, zobaczy się. Na sanki będzie na 1000% ![]() A tak w ogóle to osłonka wczoraj poszła w ruch na spacerze
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz raczej nie zmieszczę spiworka do wózka jak Adaś będzie w kombinezonie, jak juz to koc pod pupę koc na nogi i też mam taką osłonkę przed wiatrem. Poza tym wydaje mi sie że Adaś przechodzi roczek więc będzie bardziej mobilny i mniej bedziemy z wozka korzystac a rzeczywiscie jak takie mrozy bedą to w ogóle nie będziemy się z domu ruszać.
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Ma_majka, rozprawa będzie, bo składałam wniosek o wydanie nakazu odbierającego dziecko.
dzika_kaka, zasadzam się na ten spacer, ale eks teraz rzadko z dzieckiem wychodzi na dwór. Ten dureń pewnie nawet kurteczki Jasiowi nie kupił
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz raczej nie zmieszczę spiworka do wózka jak Adaś będzie w kombinezonie, jak juz to koc pod pupę koc na nogi i też mam taką osłonkę przed wiatrem. Poza tym wydaje mi sie że Adaś przechodzi roczek więc będzie bardziej mobilny i mniej bedziemy z wozka korzystac a rzeczywiscie jak takie mrozy bedą to w ogóle nie będziemy się z domu ruszać.
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten drugi wydaje mi się lepszy dla malucha bo jest węższy tam gdzie szyja Ale faktycznie jest długi na ramionachJa kupię na bazarze albo w sklepie dziecięcym, masa tego A potwierdzam że super sprawa, starszy ma. Na zimę dla starszego mam już wszystko. Dla młodszej brakuje mi czapki i rękawiczek. I ewentualnie spodni ocieplanych ale nie spieszę się z tym. Śpiworek mam w komplecie z wózkiem, używam tez na sanki, do środka najwyżej koc dodatkowo i wystarczy
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-03 o 11:22 |
|
|
|
|
#4478 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba mi się przyśniło, ale dziwne to... to w takim razie nie wiem gdzie te gapy widziałam poza silesiąCytat:
męski czy dla bobasa? Męskich nie szukam, mój mąż sam sobie kupuje ciuchy A dla Franka już kupiłam, nie wiem czy on męski bo na "dużej dziewczynce" w H&M ale jest szary i ma warkoczowy splot i mogę nim owinąć Franusia ze 4 razy albo i 5 ![]() Czapeczkę mamy taką z dresówki, hipsterską ![]() A czeka już taka z bawełenką od środka a z zewnątrz dzianina http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1361063.html muszę jeszcze jakieś fajne czapy upolować Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas kataru ciąg dalszy. Wczoraj byliśmy u lekarki, dała syrop. Jak do jutra nie będzie poprawy to mam wykupić antybiotyk, bo boi się, żeby nie poszło na płuca. Co do kurtek/kombinezonów to nam się udało, dostałam dwie kurtki od ciotecznej siostry (na 74 z H&M i na 80), a od bratowej tżta kurtkę na 86 i komplet kurtka plus spodnie też na 86, czyli mamy w czym wybierać ![]() I zmówiłam ciepłe miękkie kozaczki. |
|
|
|
#4480 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chcę kupić kombinezon z Reserved bo mi się widzą, ale serio nie wiem jaki rozmiar żeby do wiosny ponosiła. 80 wydają się na długość w cm duże, nie wiem czy młodej aż tyle urosną ręce i nogi, a z 74 z kolei nie wiem czy np w styczniu nie wyrośnie Chyba jeszcze tak do końca października poczekam z zakupem...
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Moonie-chodzi mi o szalik męski-bobasowy
pokaż szalik.Po co Ci tyle czap? Wogóle po ile macie? Chyba dwie to max nie? Taki z owieczką jest sweet ![]() A jak śpiworek, to spodnie te ciepłe pod spód tez będziesz zakładać? |
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja tez się zastanawiam jaki kombinezon na 80 czy 86 wziąć
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
ja na teraz mam jedną
na zimę kupię też niebawem póki co jedną
|
|
|
|
#4484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki, całkiem zwyczajny: http://www.hm.com/pl/product/13099?article=13099-A tylko nie komin a szalik A czapy lubię, podobają mi się, lubię mieć wybór i zapas. Teraz mam jedną cienką z dresówki ale ona nie jest na duży chłód, jedną tą co wkleiłam i jedną zimową. Jeszcze mam kilka upatrzonych Nie sądzę żeby były jakieś limity konieczne, jak ktoś lubi czapy to niech ma i 20 ![]() Ten z owcą jest ciepły przede wszystkim, wielofunkcyjny, z zewnątrz nieprzemakalny, no jest super. mniej super jest jego cena, dlatego zwlekam z nadzieją że może znajdę taki na allegro. Nie wiem co będę pod spód wkładać, ale tak, pewnie ciepłe spodnie |
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no jasne, że nie ma limitów na czapki
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak teraz porządki robiłam to weszła spokojnie w kombinezon (też z 5.10.15) na 62 Rośnie porównywalnie jak brat, jemu kiedyś na rok kupiłam kombinezon 80 to spodnie nosił jeszcze kolejnej zimy jak miał 2 lata
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-03 o 12:04 |
||
|
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
bobas śpi już godzinę a ja znowu z lapem na kolanach
Zapomniałam też o obiedzie dla mnie na dzisiaj, jakoś mi umknęło No nic, wyczaiłam dropsy czekoladowe do fontanny w lodówce, a że w życiu jej jeszcze nie używaliśmy i pewnie nie użyjemy to czekoladę zjem. A co, jeszcze się zmarnuje.
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
albo najzwyczajniej w świecie kasy
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
zapisałam młodego na jutro do lekarza, świszczy jak nie wiem, ostatnio taki świst był skurczowym zapaleniem oskrzeli
lekarka ostrzegała wtedy, że to może nawracać
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Moonia po pierwsze czapki z tego roku nie będą pewnie dobre za rok, po drugie- w 10 naraz nie będzie chodził, a po 3- co potem z tym robić?może Tobie akurat sprzedaż idzie, ale innym niekoniecznie- z resztą fotografowanie i opisywanie każdej rzeczy jest czasochłonne i nudne
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Musso-oby było dobrze |
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrowy rozsadek sie przyda zeby wiedziec ktore kupowac
![]() Mam jedna czapke kupilam zeszlej zimy bo mi sie b podobala, ale Kluska ma duza glowe i czapka jest na styk teraz, trzeba bedzie kupic wieksza. Musso zdrowka dla malego
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale że czemu się mnie uczepiłaś? Bo napisałam że mam jedną czapkę a chcę jeszcze kilka? no i? Przecież to moja sprawa, przecież nie piszę że dziecko musi mieć 20 czapek - wręcz przeciwnie - piszę, że jeśli ktoś ma taki kaprys to jego sprawa i szczerze mówiąc nie podoba mi się Twój atak. I proszę, kwestię czy czymś szastam czy nie pomiń, bo nie masz pojęcia. I przepraszam, że napisałam że wcale nie tak ciężko coś sprzedać na allegro, zachowałam się jak gówniara, shame on me :coolCo więcej, mnie nie przeszkadza, żeby czasem zrobić coś czasochłonnego i nudnego żeby zarobić a później "móc szastać". No nie ma nic za darmo. Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-10-03 o 12:59 |
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
my na razie mamy czapkę po siostrze mojego męża sprzed 18 lat chyba
![]() młoda ni czai tego bidonu. Gryzie słomkę i to zamknięcie, w ogóle nie kuma że trzeba zaciągnąć
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- no ja wlasnie tez nie wiem, niby teraz kurtke nosi na 80, wiec chyba lepiej na 86 kupic jesli ma cala zime chodzic ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- tesciowa dala?
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uczepiłam się, że napisałaś, że chcesz kupić jeszcze kilka czapek-przestań!Wcześniej wspomniałam, że 2 to chyba max-tak chciałam zobaczyć co Wy o tym sądzicie.
Z tym szastaniem faktycznie przesadzilam-Twoja sprawa, nie powinnam wogóle poruszac tej kwestii. A z allegro- ja żeby coś sprzedać, to ta rzecz musi dłuuugo odleżeć na jakimś portalu, dlatego ograniczam kupowanie zbędnych rzeczy, Tobie natomiast sprzedaż idzie dobrze, więc niewiem o co Ci chodzi w tym temacie? Niepotrzebnie się poróżniłyśmy o czapki |
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja teraz nosi kurtkę z metką na 12 miesięcy i tylko jej rękawki podwijam. Niektóre 80 to wypadają na dzieci 1,5-2 lata. Wszystko zależy ile jej jeszcze ręce i nóżki urosną. O ile dłuższe wziąć spodnie i kurtkę ![]() a dała tylko, że jest niebiesko biała więc nie wiem czy do czegoś będzie pasować
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od siebie polecam niekapki czy bidony z uchwytami po bokach, bo wydaje mi się, że łatwiej jest je trzymać dziecku - przynajmniej na początku. Z tym, że one mają zwykle mniejsze pojemności. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

a śpiworek taki świetnie się też nadaje na sanki

(30/30)
Ale faktycznie jest długi na ramionach

to chyba mi się przyśniło, ale dziwne to... to w takim razie nie wiem gdzie te gapy widziałam poza silesią
Wogóle z bidonów kapie? Nie orientuję się
albo i 5 

lekarka ostrzegała wtedy, że to może nawracać
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012