Chorwacja - zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-03, 11:55   #91
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17
Dot.: Chorwacja

Nie Pula nie lezy na wyspie ..Jest to bardzo piekne zabytkowe miasto,do plazy niesttey trzeba dojechac samochodem (neiwiem ile kosztuje wynajecie ,my bylismy swoim) bo jest ok 4 km od tych apartamentow. Plazy jest bardzo duzo glownie skaliste. Polecam rowniez miejscowosc Rovinji-jeszcze piekniejsza od Puli
Stary 2006-08-03, 12:33   #92
Cinanter
Raczkowanie

Dot.: Chorwacja samochodem,zapraszam..

I jeszcze jedno pytanko takie bardzo wazne bo zastanawaimy sie nad ta szybka trasączy mozna by prosic o szcególy??? Ile wyszła łączna suma za przejazd autostradami??? Gdzie trzeba płacić. Jak dokładnie przebiegała trasa??

W innym wątku znalazłam wypowiedz Pana Mariusza na temat campingu za 8 euro?? gdzie on sie znajduje??? jak dojechać??? Czy to jest ten Cemping Agawa w Dubrovniku??? Gdzie wogóle sie ten Camping Agawa znajduje dokładnie (ewentualna nazwa ulicy, dojazd) serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi, POZDRAWIAM!!
Cinanter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 10:29   #93
Gabinet Optimum Lodz
Sponsor
reklama opłacona

GG do Gabinet Optimum Lodz

hej, winietki w słowacji przy granicy są takie punkty na autostrady, w czechach nie trzeba, austria winietki na stacji benzynowej ale tylko na autostrady, słowenia- nie trzeba, chorwacja bez winiet - platne autostrady. Zielona karta obowiazkowo, ale to przy kazdym oc gratis tylko trzeba powiedziec ubezpieczycielowi ,zeby wydał. koszty winiet to zalezy na ile jedziecie , jesli na sam przejazd to dosc drogo, trzeba zapytac ile na dluzszy czas -wtedy taniej. Koniecznie trzeba miec - sprawdzaja! ten najtanszy camping to Mrkwa niedaleko Splitu, Agawa kosztuje ok 50pln za dobe za tent, 2 person and car, trafic latwo, trzeba przejechac za dubrovnik obwodnica i za ok 3-4 km bedzie market mercator i duzy szyld Agawa, w merkatorze tanie zakupy i zaraz obok osrodek z plaza , wstep bezplatny.
Jesli moge zasugerowac to lepiej wyjechac wieczorem, przy autostradach i tak nie ma co zwiedzac a w dzien tiry i duzy ruch i zdecydowanie wolniej.
Przez Slowacje mozna szybko przejechac - policija jest uprzejma i mozna uprosic mandat,mowcie do nich po polsku, nie angielsku, w Austrii bardzo ostroznie policja to 100% sluzbisci.
fajny program okreslajacy trase to map24 , darmowy w google , po wpisaniu mapa europy- interaktywny z 3d
woda jest tania w 5lit bankach i taka uzywalismy do gotowania, choc ta w kranach tez niezla ale to zawsze zmiana flory bakteryjnej i moze byc ... wiecie co..
Jak bedziecie w Agawie pokazcie Franko- wlascicielowi gest tzw "ciuś ciuś" czyli struganie wskazujacego palca i pozdrowcie ode mnie - w Chorwacji ten gest oznacza patroszenie ryby i wyszla komiczna akcja z tego
0601775733
Mariusz Adamczewski

http://www.masaze-lodz.pl

gg: 1911129
Gabinet Optimum Lodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-14, 10:36   #94
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Ja też kiedyś byłam na Istrii w Puli, Rovinj i Vrsarze samochodem. Po tygodniu w każdej miejscowości, ale wykupowaliśmy noclegi w biurze podróży Neckermann. Jednak nie polecam opłacania biura za sam nocleg. To był nasz bład którego więcej nie powtórzyliśmy. Generalnie bardzo piękna okolica...
Stary 2006-08-14, 21:19   #95
karo-la
Wtajemniczenie

Też wybieram się do Puli- jestem ciekawa jak będzie- i za ile? Liczymy na nocleg średnio 10-12euro, mam nadzieję że da radę- to wrzesień, po sezonie

karo-la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-15, 17:33   #96
Lavante
Przyczajenie

Dot.: Chorwacja - kwatery

jezeli chodzi o miejsce to poleecam wyspe RAB....są tam jedyne i najpiękniejsze chyba piaszczyste plaze...zero kamieni, jeżowcow itp...a atmosfera rewelacyjna...nie wiem tlyko.....bo mieszkalam w niezbyt tanim domu..czy są campingi i tansze kwatery ale napewno dasie znaleźc..warto..
Lavante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-23, 11:49   #97
Cinanter
Raczkowanie

ach ja juz spowrotem............. dzieuje slicznie za wszelakie porady!!!!! bardzo sie przydały, było poprostu pięknie... będę wsapniale wspominać te wakacje, relacja i moje spostrzezenia będą troszke później, teraz jestem troszke ograniczona i czasowo i z dostępem do internetu ale na pewno opisze swoje wrażenia... Jedna rada jak jechać to samochodem!!!!
DZIĘKUJĘ i pozdrawiam wszystkich!!!
Cinanter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-06, 11:33   #98
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Wakacje w Chorwacji :)

Ja byłam w Chorwacji 2 razy i chętnie pojade 3 raz

Tutaj zdjęcia z mojego drugiego pobytu:
http://seona.fotosik.pl/

Te zdjęcia i tak nie oddają nawet w połowie piękna tamtejszych miejsc, ale zawsze Ci to jakaś namiastka

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 12:49   #99
mi.a
Zakorzenienie

może w tym roku znowu jakies plany na wakacje? jednym z moich marzen jest wlasnie Chorwacja, niestety narazie ani ja ani TŻ nie mamy samochodu szkoda ze Wasza oferta jestt na poprzedni rok:P

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 12:53   #100
ooliwka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julkakulka Pokaż wiadomość

2. campingi "zelena laguna" obok miejscowosci POREC,to na Istrii po prostu full wypas, basen aquaaerobic i fitness w cenie pobytusuper duze i czyste lazienki i prysznice, nigdy nie stalam w kolejce do kapania i ZAWSZE byla ciepla woda, bylo tez miejsce do umycia auta, mozna tam tez podlaczyc prad do namiotu, jedyna wada byla cena wynioslo nas 40 zika za noc (namiot, 3 osoby, auto i prad) .plaza taka sobie . za to okolica piekan .maisteczko porec przepiekne, bylismy tez w rovnij, tego sie nie da opisac slowami.no i obowiazkowo trzeba zobzczyc tez pule!!!!!!!!! http://www.plavalaguna.hr/Objekti.as...239808&Lang=Hr

chcemy z TŻ i ze znajomymi wybrać się na początku maja do Chorwacji

i zainteresował mnie wymieniony przez camping
weszłam na strone ale prawde mówiąc mam problemy z odczytaniem cen
może ty mi to odczytasz
ile byśmy zapłacili za dwa namioty dwu osobowe jedno auto no i prąd
ewentualnie jeden namiot czteroosobowy...
rozumiem że toaleta, prysznice wszystko w cenie??

nastepne pytanie to czy opłaca się tam spędzić cały tydzień??
czy w okolicy jest tyle do zwiedzania??
bo jednak bym chciała wybrac jeden nocleg na całą wyprawe i zwiedzać miejsca
blisko położone pola namiotowego

jaka pogoda może tam być w maju???
czy to dobry pomysł jechać tam w takim okresie?

widze że Julki już dawno nie było wieć może jakaś Wizażanka mi to odczyta podaje strone
http://www.plavalaguna.hr/Cjenik_C.asp

Bóg jest zajęty, w czym mogę pomóc?
ooliwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-18, 14:42   #101
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

mmm Chorwacja/Istria/Umag - jedno z najmiękniejszych miejsc .Chętnie wróciłabym tam ponownie. Szczerze polecam-każdy znajdzie coś dla siebie -od byczenia się na plaży po sporty różnego rodzaju
Emi279 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 10:25   #102
olik04
Zakorzenienie

ja byłam na wyspie Krk i Korcula.
Szczerze mówiąc ta druga bardziej mi się podobała, i mieszkałam tam na pięknym odludziu z cudna plażą, ah... moje najlepsze wakacje
Stary 2007-04-26, 13:56   #103
to ja ewa
Przyczajenie

byłam,jest pieknie

Edytowane przez to ja ewa
Czas edycji: 2009-05-08 o 11:07
to ja ewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-02, 19:03   #104
Brook
Zakorzenienie

Rabac miejscowosc- 4 razy bylam - piekne plaze ,woda ,sklaki do chodzenia ,natura -polecam- do tego Plitvickie do pozwiedzania
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 14:28   #105
zmarzenka
Raczkowanie

Dziewczyny nigdy jeszcze nie byłam autem w podróży zagranicznej. Chcę wyciągnąć narzeczonego w podróż poślubną właśnie do Chorwacji. Napiszcie któredy warto jechać, gdzie się zatrzymać, z jakiego biura skorzystać.
Czy można jechać w tzw. ciemno i znależć kwaterę na miejscu, jak w naszym Zakopcu.
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 16:45   #106
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nigdy jeszcze nie byłam autem w podróży zagranicznej. Chcę wyciągnąć narzeczonego w podróż poślubną właśnie do Chorwacji. Napiszcie któredy warto jechać, gdzie się zatrzymać, z jakiego biura skorzystać.
Myslę,że generalnie rzecz biorąc z kwaterami problemu być nie powinno choć oczywiscie zależy czy wybierzecie sie w szczycie sezonu czy już przy nieco mniejszym nateżeniu ruchu turystcznego.

I ja osobiscie wynajełabym mieszkanko na własną reke - z prostej przyczyny. Chorwacja jest miła i przyjemna ale nie podobały mi się tam kamieniste i często brzydkie plaże.
A będąc mobilnym i nie "uwiazanym" do hotelu łatwiej znalesc jakies urokliwe miejsce
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 22:08   #107
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Czy można jechać w tzw. ciemno i znależć kwaterę na miejscu, jak w naszym Zakopcu.
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Ja byłam w zeszłym roku w samym środku sezonu, chcieliśmy sobie przedłużyć pobyt o dzień lub dwa i bardzo łatwo znaleźliśmy kwaterę prywatną- w Novigradzie. W Chorwacji jest wiele takich punktów- nie pamiętam teraz jak się nazywają- travel coś tam tam mówią zawsze po angielsku lub niemiecku i mają liste hoteli, pensjonatów, prywatnych kwater, więc najlepiej tam zawsze na początku zaglądnąć.
My na początku szukaliśmy w hotelu i tam skierowali nas do do tego biura- a pan z biura zadzwonił w parę miejsc i znalazł nam pokój. Trwało to z pół godziny może

Ale najbezpieczniej to jednak jest rezerwować pokój samemu lub z biura podróży. Ja zawsze korzystam z TUI lub interhome.

W tamtym roku jechaliśmy przez Słowenie, ale lepiej jechać przez Węgry- teraz jest już podobno nowiutka autostrada, a 2 lata temu była dopiero w budowie, i to co wtedy przeżyłam to był największy horror w moim życiu. Spaliśmy w jakimś hotelu przy autostradzie w Austrii.

Pozdrawiam Mam nadzieję, że Ci sie uda wszystko zorganizować!

Ślub
Pati
Lili
Stary 2007-05-09, 07:33   #108
zmarzenka
Raczkowanie

Dziękuję za rady. Mam nadzięję, że we wrześniu tam dotrzemy i będę się mogła podzielić z wami wrażeniami.

Napiszcie mi jeszcze na co trzeba zwracać szczególnie uwagę i czego lepiej unikać.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 09:14   #109
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za rady. Mam nadzięję, że we wrześniu tam dotrzemy i będę się mogła podzielić z wami wrażeniami.

Napiszcie mi jeszcze na co trzeba zwracać szczególnie uwagę i czego lepiej unikać.
No jest tam drogo, więc jeśli jedziesz autkiem to możesz spakować sobie trochę jedzenia np.: ryż, makaron, jakieś fiksy, sosy, płatki śniadaniowe itp. Warzywa i owoce są baaardzo tanie- na takich małych ryneczkach- w sklepach wiadomo drożej.
Wogóle Chorwacja jest dla mnie cudowna i ja tam nie widzę żadnych minusów

Ślub
Pati
Lili
Stary 2007-05-11, 16:53   #110
aniser
Zakorzenienie

ja w chorwacji bylam dwa lata temu z kolezanka,spakowalysmy plecaki,zaklepalysmy przejazd i...pojechalysmy...moge szczerze powiedziec,ze byl to jeden z moich najpiekniejszych wyjazdow

Co do porad praktycznych-jesli jedzie sie samochodem to faktycznie warto zabrac ze soba troszke jedzenia,bo ceby szczegolnie w sierpniu,kiedy HR opanowuja niemieccy turysci mocno ida w gore.
Generalnie sierpien jest najdrozszym miesiacem,dlatego poelcam wyjazd we wrzesniu-pogoda nadal cudna,a koszta zdecydowanie mniejsze...
Z praktycznych rzeczy-warto zabrac ze soba gumowe butki do kapieli,bo dno morza to czesto drobne ostre kamienie i mozna poranic sobie stopy,albo nadziac sie na akies zyjatko. ale kapac sie warto,bo woda jest przejrzysta i cieplutka<ja sie taplalam jeszcze 23wrzesnia>.
Jezeli komus nie zalezy na wysokim standardzie zakwaterowania to szczerze poelcam kempingi. Ceny niewysokie,a warunki o wiele lepsze niz w Polsce. Czyste,spore lazienki, do ktorych wchodzi sie bez strachu, zazwyczaj niezle umiejscowienie<niedaleko od centrum miasta,albo z dobrym dojazdem do niego>a na niektorych <np. w kompleksie Solitudo/kolo Sibenika>prywatna plaza dla kempingowiczow wraz z niewielkim basenem. No i co najwazniejsze nie trzeba obawiac sie kradziezy-spokojnie mozna zostawic namiot na caly dzien i nie obawiac sie,ze nie bedzie do czego wracac
Po Hr jesli nie dysponuje sie wlasnym transportem mozna przemieszczac sie kolejami<glownie polnocna czesc kraju>a na wybrzezu odpowiednikiem naszego pks-u. Przykladowo cena za przejazd z Dubrovnika do Trogiru dwa lata temu wynosila okolo 50zlotych.Standard tych przewozow jest porownywalny z jazda dobrej klasy autokarem,drobne roznice zalezne sa od przewoznika z ktorym jedziemy.
Stary 2007-07-06, 23:15   #111
arek***
Zadomowienie

Kto jeszcze opisze swoje wrażenia z Hrvatska ? Nigdy jakoś nie byłem i jestem ciekaw wszystkiego . Każda informacja mile widziana
Stary 2007-07-09, 10:23   #112
brzoskwiniowe_pysia
Raczkowanie

Ja byłam w lipcu zeszłego roku w Chorwacji - Dalmacja Południowa, w miejscowości MOLUNAT (ok 15 km od Dubrownika w stronę Czarnogóry)
Kemping - Adriatic I - uważam za bardzo fajny (za 90 kun dziennie zestaw: 2 osoby, namiot i samochód) , kemping zlokalizowany był tuz przy plaży (około 5 metrów do wody), podłoże kamieniste....
zaplecze sanitarne bardzo schludne, prysznice toalety umywalki, codziennie sprzatał tam właściciel kempingu
plaża troche kamienista, troche piaszczysta,
przepiekna zatoka, a w możu liczne małe wysepki i skałki...
Molunat to niewielka mieścinka, ale jest tu sklep i na miejscu można kupić owoce,warzywa wodę i wszystko czego się potrzebuje...
* 2 razy wybralismy się do Dubrownika (oczywiście samochodem) polecam
bardzo wyjechać autem na wzgórze nad dubrownikiem gdzie miesciła się
stacja telewizyjna (ale nie zbaczajcie z trasy bo sa tam ponąć jeszcze
miny), wspaniały widok na starówkę dubrowika
* kemping w MOLUNAT(są tam jeszcze 3 inne) ma też inną zaletę. Jest
połozony kilka kilometrów od granicy z Czarnogórą, a to już zupełnie inna
historia
* odbyliśmy chyba ze 6 wycieczek do Czarnogóry, kraj piękny (tzn. przyroda po prostu fantastyczna - piekniej niż w Chorwacji)ale ludzie są trochę prymitywni, śmiecą , jeżdzą bardzo niebezpiecznie, ale mimo to bardzo polecam wycieczki do tego kraju
byliśmy aż przy granicy z Albanią zobaczyc największą piaszczystą plażę po tej stronie Adriatyku tzw. Vielika Plaza
polecam zobaczyć Bokę Kotorską (piękny półwysep), Jezioro Szkoderskie (jedyne w tej części europy wybrzeże fiordowe, możliwość przepłynięcia promem na drugą stronę), park narodowy lovcen z małzoleum, no i oczywiście wizytę w miastach: KOTOR (czarnogórski Dubrovnik), Budva, Bar, no i oczywiście nadmorski Kurort Herceg Novi (zatłoczona promenada 3 razy bardziej niż krupówki) no i wyspę ekskluzywną Sveti Stefan (wstęp 7 euro)
na zachętę wklejam zdjęcia....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07200023.jpg (99,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07200032.jpg (100,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07200037.jpg (89,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07200039.jpg (58,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07200047.jpg (54,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07230010.jpg (91,7 KB, 23 załadowań)
brzoskwiniowe_pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-09, 10:26   #113
brzoskwiniowe_pysia
Raczkowanie

c.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07230019.jpg (57,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ch1.jpg (86,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ch2.jpg (82,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ch4.jpg (93,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ch5.jpg (106,4 KB, 54 załadowań)
brzoskwiniowe_pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-09, 12:21   #114
paulina.t11
Zadomowienie

Cześć, wizażanki! Wspaniale, że powstał ten wątek, bo jedziemy na Chorwację 13 lipca, do miejscowości Poreč. Jedziemy autokarem. Mam pytanko:
-Znajomi mówili nam o jakimś "fish party". Nie wiecie ile to kosztuje i na czym polega?

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-10, 00:23   #115
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwiniowe_pysia Pokaż wiadomość
c.d.
Dzięki za wspomnienia i za piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Cześć, wizażanki! Wspaniale, że powstał ten wątek, bo jedziemy na Chorwację 13 lipca, do miejscowości Poreč. Jedziemy autokarem. Mam pytanko:
-Znajomi mówili nam o jakimś "fish party". Nie wiecie ile to kosztuje i na czym polega?

Z tego co wyczytałem to" fish party "to impreza z muzyką na żywo i grillowanymi rybami .
Stary 2007-07-10, 11:36   #116
paulina.t11
Zadomowienie

Dziękuję, ale właśnie znalazłam: http://www.trogir.pl/fish-picnic.html

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-11, 15:06   #117
sonia2003
Raczkowanie

tak jak już jedna osoba pisała, bardzo polecam wodospady Krka. Tam jest cudownie. Ja osobiście nocowałam w okolicach przepieknej małej miejscowości Trogir. Polecam też Split. W ogóle Dalmacja wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Życzę miłego wypoczynku
Stary 2007-07-11, 21:51   #118
Fekete
Zakorzenienie

Chorwacja - Dugi Otok - wszystko co wiecie o tym miejscu ;)

Był tam może ktoś? Bo jadę tam w sierpniu i chciałabym wiedzieć czy jest coś ciekawego do zobaczenia ,ogólnie jakie macie wrażenia po pobycie tam ? Slyszalam ,ze mozna nurkowac ,ale nie wiem czy tylko osoby juz doswiadczone czy moze mozna przejsc jakis kurs ?
W sumie interesują mnie informacje na temat wszystkich wysp chorwackich ,bo domyslam sie ,ze nie roznia sie jakos diametralnie

Wiem ,że były już wątki o Chorwacji ,ale o kwaterach i jezdzie samochodem ,dlatego zalozylam oddzielny wątek

książki
Fekete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 13:52   #119
kinolec
Zadomowienie

Bardzo się ciesze że trafiłam na ten wątek bo wyjeżdzam w tym roku na wakacje do Chorwacji i pojawilo sie kilka nurtujących mnie pytań - byłabym Wam bardzo wdzięczna gdybyście choć w części na nie odpowiedziały

1. jak to wyglada z paszportem czy można wjeżdzać na dowód bo wiem ze chorwacja wyraziła zgode na przyjmowanie z ue na dowod ale wiem tez ze prawo polskie wymaga paszportu no i jak to w koncu jest

2. juz od Was wiem ze dobrze jest jechac we wrześniu pytanie czy pogoda w ten czas jest ciepła?jakie jest wasze dośwaidczenie?

3. w jakich granicach pienieznych trzeba przwidywac taka podróz na tydzien liczac zakwaterowanie (nie musi byc luksus), przejazd, ubezpieczenie, jedzenie ogolnie sam pobyt - ile Was wynosiła taka podróż

4. w jakim języku najlepiej sie porozumiewac?bo angielskiego niestety nie znam bardzo dobrze

dziękuje Wam z góry za odpowiedzi pozdrawiam kinolec
Stary 2007-07-19, 14:22   #120
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja też planuję w tym roku wakacje w Chorwacji. Chcemy jechać samochodem, w ciemno, w 4 osoby. Trochę obawiam się szukania noclegu na miejscu i chciałabym się dowiedzieć, jakich cen mogę się spodziewać w kwaterach prywatnych. Czy ceny na południu kraju i na Istrii różnią się? Zależy nam na przyzwoitym standardzie, ale bez luksusów.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości