Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 12:01   #4921
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Ale mam uczucie jakby mi mała gmerała w podwoziu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:02   #4922
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja też nie dobieram kolory ścian do mebli. Ten czekoladowy masz na wszystkich ścianach w sypialni czy jest jakiś dodatek jasnego? Pewnie masz same jasne dodatki.
Twoja szwagierka rozwala mnie na łopatki, szkoda na nią słów.
wcześniej tam był a'la gabinet i jedna ściana była jasna, jedno biurko jasne i jedno ciemne i ciemna podłoga i nie było wcale za ponuro i ciemno teraz zmieniamy podłogę na biało-szarą no i komoda chyba pójdzie z jasnymi frontami ale nie wem jeszcze :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:04   #4923
24Kasiula24
Raczkowanie

Na wszelki wypadek popilnuje już łóżeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nelc.jpg (83,1 KB, 29 załadowań)
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:05   #4924
niunia32
Zakorzenienie

Paulina kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści oMajeczce

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:07   #4925
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O śmieje sie ta co koty ma i sówki ja kręcą
mam takiego jedego kota drewnianego to mogę Ci podesłać jak chcesz :P

oj tam, oj tam
mój TŻ mnie rozwalił bo oglądał rolety na allegro takie co własny wzór można na nich zamieścić i mówił że do małej można by było w sówki zrobić zatkało mnie
ale tych sówek już chyba za dużo: tapeta, naklejki na ścianę i pudełka
Cytat:
Myślałam ze ja sama taka poorana
nie nie tylko Ty :P zapewne jak remont się etraz skończy to też coś mi się podobac nie będzie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 12:12   #4926
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale numer gość wygrał 50 tys w Rmf fm
ja może mam załączony jakiś program "sceptyk", ale się czasem zastanawiam czy faktycznie ktoś kasę z tych konkursów dostaje

Cytat:

Ale teraz już Ci się podoba
Eh my kobiety....

Jaki trzeba mieć spatrzony charakter (mówię o sobie ) że mi zawsze coś nie pasuje.
I wszystko do głowy sobie dobieram

Nie aż tak mnie nie poniosłoby chociaż w poprzednim mieszkaniu miałam naklejki na ścianie- koty

Ja nie Lineczka i Acelinka co ma krejzola na punkcie sówek

Ale może kiedyś w pokoju dziecięcym taka tapetę wezmę pod uwagę
póki co nie posiadam wizji co by jeszcze w nim można zmienić

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

oj tam, oj tam
mój TŻ mnie rozwalił bo oglądał rolety na allegro takie co własny wzór można na nich zamieścić i mówił że do małej można by było w sówki zrobić zatkało mnie

nie nie tylko Ty :P zapewne jak remont się etraz skończy to też coś mi się podobac nie będzie
następny zarażony- jaaa to się roznosi

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:12   #4927
Kociak85
Zadomowienie

A tak sobie przypomniałam:

rybka, wpisz mi już na nowy wątek wizytę - 18.10. godz.15:45

Ja nie mam dziś weny do obiadu. Miałam zrobić jakiś gulasz, ale chyba mi się nie chce. Zrobię chyba jakieś pulpety z sosem - bo wszystko do tego mam w domu, nie będę musiała na zakupy wychodzić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:15   #4928
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

oj tam, oj tam

Wysyłaj,będzie następny do kolekcji
W sumie tylko figurkami mogę sobie teraz zrekompensować brak kotika
Chyba starczy Ci tych sówek bo zesówkowiejesz

a to norma....

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Na wszelki wypadek popilnuje już łóżeczka
Fajny psiak

Ciekawe czy Paulina już po?Wyobrażam jak musi się denerwować

Podłoga umyta!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:17   #4929
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co mu się stało
Cytat:
Wysyłaj,będzie następny do kolekcji
W sumie tylko figurkami mogę sobie teraz zrekompensować brak kotika
Chyba starczy Ci tych sówek bo zesówkowiejesz

a to norma....
ale ja nie żartuję z tym kotem tylko on jest mały
nie nie, rolety już z sówkami nie chcę bo co za dużo to nie zdrowo

Nemosek, zainspirowałaś mnie do umyślenia sobie jak ma wyglądać mój przyszły salon!

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 12:17   #4930
NEWTREND
Rozeznanie

Tylko poszłam obiad wstawić a tu tyle nastukane. Teściowa mnie kaczką obdarowała więc dziś u nas wykwintny obiad. Kurcze przeleżałam całe do południa z wami i teraz dzieci się obiadu już domagają a gotowy będzie dopiero na 14 albo później.
A jeszcze chcę buraczki zrobić do tego.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:18   #4931
Dzastin08
Wtajemniczenie

Idę pomyć trochę gary....
Nie chce mi się...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:18   #4932
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ja może mam załączony jakiś program "sceptyk", ale się czasem zastanawiam czy faktycznie ktoś kasę z tych konkursów dostaje

póki co nie posiadam wizji co by jeszcze w nim można zmienić

Ja tez często myślę że to pic na wodę
Jak oni te sejfy otwierają?Przecież nikt tego nie widzi.
A ludzie wysyłają smsy i wysyłają,biznes się kręci.

Czekaj czekaj bo wizja jeszcze Cię może nawiedzić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 12:21   #4933
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny posiadacie może ręczniczki kąpielowe z kapturkiem, jak tak to jakiej firmy? Ja mam jeden z biedronki i wydaje mi się dość szorstki

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:21   #4934
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem co mu się stało

ale ja nie żartuję z tym kotem tylko on jest mały
nie nie, rolety już z sówkami nie chcę bo co za dużo to nie zdrowo

Nemosek, zainspirowałaś mnie do umyślenia sobie jak ma wyglądać mój przyszły salon!
Masz zły wpływ na TZta razem zesówkujecie

E myślałam że chcesz mi dużego sprezentować
Nie będę Cię wykorzystywać no co Ty-zostaw go sobie

Cieszę się że byłam inspiracją,znaczy się pokój

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 12:22   #4935
kyte
Wtajemniczenie

Nic mi się nie chce
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:24   #4936
maomami
Wtajemniczenie

Barszczyk się grzeje, gary umyte, teraz trzeba wyjść na balkon ściągnąć pościel, brrrrrr a tam jest tak zimno. Ale ciepła herbatka z cytrynką juz przynajmniej czeka w pokoju.

Ja też się zastanawiam jak to jest z takimi wygranymi w radiu, czy faktycznie ktoś coś dostaje i ile bo napewno nie całą sumę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny posiadacie może ręczniczki kąpielowe z kapturkiem, jak tak to jakiej firmy? Ja mam jeden z biedronki i wydaje mi się dość szorstki
Ja kupiłam w biedronce, on jest firmy FARO ale po wypraniu i wyprasowaniu jest ok

Stary 2013-10-03, 12:24   #4937
Antibia86
Rozeznanie

w szpitalu mnie chcieli zostawić ale ja mam szpital przez ulice i spytałam sie czy rodze?oni że nie i że w sumie jesli chce to moge lezec w domu zwłaszcza ze skurcze przeszły po kroplówce...a ja sie troszke boje szpitala a nei wiem czemu nigdy tak nie miałam...na ostatniej wizycie lekarz mówił ze szyjka skrocona ale nie sadzilam ze az tak...albo i 2 ostatnie wieczory ze skórczami ją skrociły....ciśnienie mam niskie i wypluta jestem strasznie....a obiadu zero...dzis wysle TŻ do KFC bo to moze moje ostatnie podrygi....nie chce sie wciskać w kolejke broń Boże ale i tak może być...
juz sie pogodziłamże wileu rzeczy nie zdąze zrobic i nie szaleje...chciałabym chociazdo tego 37-38 tyg wytrzymać...czyli jeszcze tydzien dwa.
noi tak się smiałam do TŻ że już drugi raz nas Mały tak straszy i dziwne że zawsze jak rozmawiamy i szukamy dla Niego hustawki...śmieje się że chyba juzchce wyjsc i sie pohustac
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:25   #4938
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
z BabyOno mam
Cytat:
Masz zły wpływ na TZta razem zesówkujecie

E myślałam że chcesz mi dużego sprezentować
Nie będę Cię wykorzystywać no co Ty-zostaw go sobie

Cieszę się że byłam inspiracją,znaczy się pokój
ale ja ostatnio się zastanawiałam czy go wywalić czy coz nim zrobić więc jak chcesz takiego małego, mogę zrobić Ci fotkę, to Ci moge wysłac i nie bęzie to dla mnie problem

może namówię TŻ na naklejkę z sową na samochód

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 12:25   #4939
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
ja miałam coś takiego jak mieszkałam u rodziców bo sypialnię miałam właśnie w takim podobnym do twojego kolorku i bardzo dobrze się tam czułam. teraz mam coś takiego już od 2 lat i mi się nie znudziło - no teraz mam troszkę więcej dodatków.
przy takiej neutralnej bazie zawsze możesz później zmieniać zasłonki narzuty i inne dodatki i co jakiś czas sobie odmienić wnętrze.
Czy to zdjęcie jej Twojej prywatnej sypialni czy jakieś z internetu, bo straszliwie mi się podoba wystrój? Ogólnie bardzo podobają mi się białe meble, ale mężowi już nie i do sypialni mamy kolorowe. Toaletka cudowna - też bym taką chciała mieć i kiedyś będę miała choćby nie wiem co. Żyrandol z kryształkami przepiękny. Tylko jak dla mnie szary kolor na ścianie troszkę smutny, ja jednak dałabym coś żywszego.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
jak bede kp to mogę usuwać zęby? ;> i w ogóle jakoś leczyc?? kanałowe itd?
Jak najbardziej podczas karmienia można usuwać zęby, leczyć kanałowo i wykonywać inne zabiegi - pytałam o to niedawno dentystkę, bo też chyba będę miała jeden do wyrwania po porodzie.
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nie spałam prawie całą noc. Brzuch mnie bolał, ale już nic nie ciekło. Mam od nocy skurcze, nieregularne. Raz -dwa co 7 minut, potem godzina przerwy. Trwają od kilku sekund do minuty. Są też o różnym natężeniu bólowym. Na razie czekam, obserwuję. Dzwoniłam do położnej. Kazała obserwować i w razie, gdyby pojawiła się regularność czasowa [ choćby co 20 minut], jechać do szpitala, ze spakowaną torbą do porodu. Więc leżę z włączonym stoperem i przerażona czekam.
Żeby to nie było to co myślę! Leż i obserwuj! Jejciu czemu tak wcześnie u wszystkich się zaczyna, ja tak nie chę!
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Miałamwam pokazac łóżeczko i leżaczek więc pokazuje Pościel jeszcze nie ubrana.
Bardzo ładne łóżeczko i pościel piękna!
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!! Dawno nie było... Podczytuję Was i czerpię pozyttttttywną energię Gratuluję rozpakowanym mamusiom, trzymam kciuki za Witusia! Ja sama jestem wcześniakiem z 30/31 tyg., w pierwszej minucie miałam 2 pkt w skali Apgar, w 5 min -4 pkt. Dopiero teraz jak sama jestem w ciąży jestem w stanie sobie wyobrazic co moja mama wtedy przezywała.
Na ostatniej wizycie miesiac temu Mała ważyła 1371 g (29t 3d)t.Dzisiaj czeka mnie wizyta u innego gina ( mój jest na urlopie) i mam trochę stresa- do starego gina już się przyzwyczaiłam.

Muszę Wam coś napisać bo wczoraj moja szczęka wylądowała na podłodze... Po zajęciach SR poszliśmy zwiedzać porodówkę po remoncie.Wyobrazcie sobie,że w każdej sali porodowej zamontowano kamery, obraz jest przesyłany na bieżąco do dyżurki położnych oraz nagrywany na dysk. Co najlepsze, położne myślały,że kamery będą ogólnie monitorowały co się dzieje w pokoju ale okazało się,że są zamontowane tak aby nagrywać centralnie to co się dzieje na łóżku porodowym Podobno w strategicznym miejscu ma być na monitorze czarny kwadracik

Położna powiedziała, że chodzi o to żeby kontrolować to co matka robi z dzieckiem po porodzie bo są "różne matki" i tak mają zabezpieczenie. Ale potem zaczęła żartować, że teraz to wszystkie położne stracą pracę Nikt im jeszcze nie powiedział jak się sprzęt obsługuje, kto ma do niego dostęp.Jakaś babka powiedziała do niej podczas porodu "czy jej poród nie wyląduje na YT?" a ona jej odpowiedziała "ja tego nie zamieszczę na YT".
Powiedziała też,że istnieje taka możliwość,że jakiś obcy mężczyzna-ojciec będzie w kąciku noworodka obok dyżurki lub w samej dyżurce i będzie widział co jest na podglądzie..One niby starają się wtedy wyłączać obraz ale mogą zapomnieć.

Generalnie widać było, że personel nie jest z tego monitoringu zadowolony. Rodząca oczywiście może nie wyrazić zgody na nagrywanie, wtedy musi podpisać oświadczenie i one przykrywają kamerę ścierką.

Po namyśle stwierdziłam,że może i dobrze... widocznie chcą je bardziej kontrolować.. w razie jakiś roszczeń jest dowód. Co o tym sądzicie?
Nigdy bym się nie zgodziła żeby nagrywać mój poród nawet jeśli jest to tylko do użytku wewnątrz szpitala i niby dla mojego dobra. W ogóle co za palant wpadł na taki pomysł?! Później np. ordynator sobie siedzi i ogląda i ma z tego podnietę - sorry, ale różni zboczeńcy są na świecie.
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Brałam nospę, wzięłam też jak położna radziła, więcej magnezu, wypiłam kakao [żeby się lepiej poczuć ], lekko ciepła kąpiel. Mam nadzieję, ze to straszaki tylko. Jestem na dużej dawce fenoterolu, więc teoretycznie rodzić nie powinnam. No ale, najwyraźniej moja macica ma swoje zdanie na ten temat

Ale są "plusy" tej "sytuacji". Rano dzwoniła do mnie Teściowa, no to jej powiedziałam jak jest. Ona zadzwoniła do Teścia, teść zerwał się z pracy, pojechał tam, gdzie wyrabia nowy dowód rejestracyjny dla naszego autka i zrypał babę, ze synowa mu rodzi i syn auta w Krakowie potrzebuje, bo jak ze szpitala przywiezie i w ogóle... Ona coś tam poklikała, dała pilne i jutro Teść dowód rejestracyjny odbiera, a w niedzielę nam autko przywiezie Czyli da się to dosłownie w jeden dzień załatwić. A nie oczekiwanie dwóch tygodni...
za przyśpieszenie sytuacji z dowodem rejestracyjnym, ale lepiej się tym tak nie cieszyć, bo się okaże, że jednak ten samochód będzie Wam jutro potrzebny. Zostańcie jak najdłużej w dwupaku!
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
To ja się od razu do siatki pakuję, warto spróbować jakby miało to bólu oszczędzić
Chciałabym aby to była prawda, że jak się spakuję do reklamówy to będę miała bezbolesny poród. Zawsze można sobie coś powkręcać.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:30   #4940
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałam na All.

Taki szorstki mam od koleżanki,ale wygląda na taki który będzie wodę wciągał.Ale nie wiem jakiej firmy-nie ma napisane

Dużo z nas kupowało chyba firmy babyono albo bobas tak mi się coś przypomina.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
z BabyOno mam

ale ja ostatnio się zastanawiałam czy go wywalić czy coz nim zrobić więc jak chcesz takiego małego, mogę zrobić Ci fotkę, to Ci moge wysłac i nie bęzie to dla mnie problem

może namówię TŻ na naklejkę z sową na samochód
A to czemu,taki brzydki

Ile ja mam takich szpargałów z którymi nie wiem co zrobić a nie pasują mi do wystroju.
Wyrzucić mi żal.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Czy to zdjęcie jej Twojej prywatnej sypialni czy jakieś z internetu, bo straszliwie mi się podoba wystrój? Ogólnie bardzo podobają mi się białe meble, ale mężowi już nie i do sypialni mamy kolorowe. Toaletka cudowna - też bym taką chciała mieć i kiedyś będę miała choćby nie wiem co. Żyrandol z kryształkami przepiękny. Tylko jak dla mnie szary kolor na ścianie troszkę smutny, ja jednak dałabym coś żywszego.

Jak najbardziej podczas karmienia można usuwać zęby, leczyć kanałowo i wykonywać inne zabiegi - pytałam o to niedawno dentystkę, bo też chyba będę miała jeden do wyrwania po porodzie.

Żeby to nie było to co myślę! Leż i obserwuj! Jejciu czemu tak wcześnie u wszystkich się zaczyna, ja tak nie chę!

Nigdy bym się nie zgodziła żeby nagrywać mój poród nawet jeśli jest to tylko do użytku wewnątrz szpitala i niby dla mojego dobra. W ogóle co za palant wpadł na taki pomysł?! Później np. ordynator sobie siedzi i ogląda i ma z tego podnietę - sorry, ale różni zboczeńcy są na świecie.

za przyśpieszenie sytuacji z dowodem rejestracyjnym, ale lepiej się tym tak nie cieszyć, bo się okaże, że jednak ten samochód będzie Wam jutro potrzebny. Zostańcie jak najdłużej w dwupaku!

Chciałabym aby to była prawda, że jak się spakuję do reklamówy to będę miała bezbolesny poród. Zawsze można sobie coś powkręcać.

Ale dzielnie nadrabiasz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 12:33   #4941
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A to czemu,taki brzydki

Ile ja mam takich szpargałów z którymi nie wiem co zrobić a nie pasują mi do wystroju.
Wyrzucić mi żal.
nie, nie jest brzydki ale chcę się pozbyć takich szpargałów bo one tylko kurz zbierają, a wyrzucić, tak jak piszesz, szkoda

mam całą podłogę ułożoną w łazience tak mi wszyscy odradzali płytek na wysoki połysk ze śliskie a kupiliśmy matowe i są śliskie jak cholera :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:37
Stary 2013-10-03, 12:41   #4942
maomami
Wtajemniczenie

Barszczyk zjedzony, Zuza szaleje, teraz chwila odpoczynku

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Tak w ogóle to ściągnęłam tą pościel z balkonu i wystawiłam też dzisiaj materacyk z łóżeczka, kurcze jak go wzięłam do domu to taką świeżością pachnie, mam w planach wystawiać go codziennie na takie wietrzenie i wymrożenie bakterii

Stary 2013-10-03, 12:41   #4943
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

To moja sypialnia. Kolor w rzeczywistości to zieleń oliwkowa, na tym zdjęciu to wyszło dość smętnie, Teraz mam więcej dodatków więc jest bardziej ożywiona, to jest zdjęcie z zimy wtedy było ponuro na dworze. Moja sypialnia jest od południa i jest słoneczna i jasna. Mamy teraz problem gdzie wcisnę łóżeczko, na początki kołyska się zmieści bez problemu ale na łóżeczko to będę musiała wynieść na jakiś czas komodę lub toaletkę.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:41   #4944
Dzastin08
Wtajemniczenie

Lilith, ja mam bobobaby z kapturkiem i jest ok

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:41   #4945
Asist22
Rozeznanie

Czy mi się wydaje czy Trele dziś się nie odezwała? Ciekawe czy już coś u niej się zaczęło? A może coś przeoczyłam?
Stary 2013-10-03, 12:43   #4946
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie jest brzydki ale chcę się pozbyć takich szpargałów bo one tylko kurz zbierają, a wyrzucić, tak jak piszesz, szkoda

mam całą podłogę ułożoną w łazience tak mi wszyscy odradzali płytek na wysoki połysk ze śliskie a kupiliśmy matowe i są śliskie jak cholera :P
Też mam matowe ale takie naprawdę matowe i brudzą mi się niesamowicie.Jeszcze brązowe są widać każdy zaciek i pyłek.

Wy chyba macie białe?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 12:43   #4947
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A ja chyba pójdę i też się umówię gdzieś na NFZ żeby mi kamień usunęli i przegląd zrobili - myślałam, żeby to zrobić po porodzie, ale wtedy to dopiero czasu nie będę miała.

Ale tak myślę, że do tych mebli to też ładnie by wyglądała jedna ściana limonka (albo takie paski, albo sama limonka), coś jak tutaj:
http://www.google.pl/imgres?client=f...5&tx=109&ty=73
Usuwanie kamienia nazębnego jest dla kobiet w ciąży za darmo raz na kwartał więc warto to zrobić jak jeszcze chodzisz z brzuszkiem.
Ta ściana w paski bardzo fajnie wygląda, czemu ja na takie rozwiązanie wcześniej nie wpadłam.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam Wam podziękować za opinie dotyczące koloru ścian
Po namyśle stwierdziłam że może rzeczywiście warto by zrobić 2 ściany takie, 2 takie. Ewentualnie 3 ściany "olcha miodowa" i jedna turkusowa i wymyśliłam że prawdopodobnie będą to te 2 kolory :
1. http://www.google.pl/imgres?start=46...5&tx=131&ty=16
2. https://www.google.pl/search?q=olcha...D2%3B555%3B365
Nawet sobie je na palecie kolorów dostawiłam do siebie i razem wyglądają naprawdę super
Bardzo fajny wybór, ładnie będzie to ze sobą wyglądać.
Cytat:
czuję gmyranie między żebrami boli to...
Ja na środku poniżej mostka czuję takie kopanie jakby Mała przestępowała z nogi na nogę. Cudowne uczucie!
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja generalnie będę polecać z Fisher Price Kupiłam taką mojej siostrze jak urodziła pierwszego synka, przeżyła jednego, drugiego, a teraz wróciła jeszcze do mnie i będzie służyć mojej córeczce. Ma zabawki, dźwięki, lekkie światełko no i najwyraźniej jest porządna. Teraz też koleżance co urodziła złożyliśmy się i kupiliśmy na urodziny syna z Fisher Price karuzelę i wygląda bardzo fajnie:
http://www.ceneo.pl/13663637
Mi też znajoma poleca Fisher Price tylko nowe zabawki z tej firmy są takie drogie. Mam nadzieję, że ciotki się zrzucą i mojej Małej kupią jakąś fajną karuzelę.
Cytat:
moja jest dzikusem w momentach kiedy nim być nie powinna jak idę na wizytę i siedzę i rozmawiam z ginką to się rzuca wierzga wszytskim czym popadnie, wypycha się a jak kładę się na USG to.. cisza.. ani jednego ruchu
To moja córcia ma tak samo. Na każdym USG spała sobie smacznie i żadne próby rozbudzenia jej nie działały. Jadłam słodkie, piłam litrami colę, szturchałam brzuszek a ona nic, tylko się przekręca z boku na bok, a po wyjściu z gabinetu dyskoteka w brzuchu.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka siedzię pod kroplówką i ktg no i czekam na swoją kolejkę. Mąż chyba bardziej przerażony ode mnie
Wcześniej miałam jakąś małą kroplówkę od której się fatalnie czułam, na szczęście zleciała w 15min i przeszło.
Suszi mnie bo nawet łyczka wody nie mogę

To do później
Może to juz niedługo się stanie i powitamy Majcię na świecie! Wszystko będzie dobrze! Cały czas mocno trzymam kciuki!~
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Papierologia obowiązkowa załatwiona. Witek Łukasz S. zarejestrowany. Alisa wybrała mu drugie imię z kilku opcji i najbardziej podobało jej się połączenie z imieniem Taty.
Pobrałam też wnioski do becikowych i cudów. I będę na dniach myśleć. Wczoraj poległam.
Wczoraj maluchowi przetaczali krew. Ma anemię. To normalne, bo na tym etapie ciąży nie ma jeszcze zapasów żelaza i przez to nie umie samodzielnie wyprodukować sobie krwi. Zresztą ja i tak miałam anemię, więc nawet nie miałby skąd. Po przetoczeniu zmiana pieluchy (zrobił mega fontannę poza pieluchę oczywiście) i pierś. I tak rąbał, jakby mu 3 dni nie dali. Jak donoszony noworodek . Sonda już jest praktycznie odstawiona. Je z butelki i z piersi . Dobił do wagi urodzeniowej i teraz powinno już pójść z górki. Czas kupować fotelik . Każdego dnia tęsknię za nim jeszcze bardziej.
za zarejestrowanie Witusia!
Super, że Mały tak ładnie sobie radzi, je i rośnie zdrowo!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:44   #4948
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Dziecko mi tak szaleje w brzuchu Wczoraj aż mi łzy w oczach stanęły tak mocno zabolało

Zamawiam zaraz pościel i ręczniki kąpielowe

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:44   #4949
nasturcja7667
Zadomowienie

Zjadłam obiadek, dokulałam się do pralki, wrzuciłam dzieciowe pranie z kupki o nazwie "brąz-beż-sraczkowaty" i leżę. Ofkors, herbatka z imbirem mnie nie opuszcza, ale uznałam, ze skoro i tak mam mdłości, to co za różnica co zjem? Więc frytki weszły [oby za szybko nie wyszły ]
Młody ma czkawkę. Ale wybitnie nisko już zszedł, bo normalnie czuję czkanie jego w piczce Idzie oszaleć.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:45
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:45   #4950
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje czy Trele dziś się nie odezwała? Ciekawe czy już coś u niej się zaczęło? A może coś przeoczyłam?
Nie odzywała się.

Tż będzie jednak jechał po parkiecie ze szmatą.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości