|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Cytat:
Mój Miś śpi dziś tylko na rękach. Masakra jak mnie wszystko boli, ale wolę żeby wyspał się w ciągu chociaż godzinkę. Ja sobie posiedzę, poklikam i nabiję głosów dla Surki w tym czasie.
|
||
|
|
|
#782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- A co to takiego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku trzymajcie sie z Adasiem, nie dziwie sie ze kochana nawrzeszczalas tam, ja bym chyba rzucala czym popadnie. Jestescie mega dzielni i wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Pieleszka pisala ci o operacji swojej corci - ona jest z mojego watku mamus wakacyjnych 2011. Trzymaj sie
Ghia a gdzie dzwonilas? duzo lasek z kieleckiego robi na karczowce chrzciny, dobre opinie slyszalam o restauracji za torami, jak jedziesz do II US (nie pamietam jak sie nazywa) i jest tez restauracjia "cichy kacik" przy zagorskiej tez polecany. moje dzieci usnely, wiec moze i ja pojde spac
|
#785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć też bym chciała zaliczyć profesjonalistę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Raczej dzieci ![]() Ponawiam pytanie Jak mi nikt nie odpowie to idę sobie od Was ![]() "Dziewczyny, które podawały Debridat - czy Wasze maluszki też po nim nie puszczały bączków? Odkąd go podajemy (może jeszcze za krótko) Franek się spina i nie chce bączków wypuścić na zewnątrz po czym jest płacz. Zastanawiam się czy to może jakiś skutek uboczny, jednak źle na niego działa "
|
||||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- Personel szpitala to debile!!!! Nie wierzę jak coś takiego może się dziać!! Nie dość, że się stresujecie o zdrowie synka, jesteście zmęczeni, to jeszcze pielęgniarek musicie pilnować. W głowie się nie mieści.
Najważniejsze jednak żeby Adaś był zdrowy. Bądźcie dla niego silni! Trzymam kciuki, myślę o was i wierzę, że wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubioru - body z długim rękawem na to z krótkim, rajstopki i teraz zależnie od pogody - albo polarowe spodnie + bluza i wełniane buciki + czapka albo kombinezon. |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej..jakos nie moglam sie wbic w rozmowe ostatnio
ale podczytuje Was namietnie![]() dzis szal na guseppe w kauflandzie kupilysmy z mama 6bo sa po 4zl haha.. i pampersy 3 bo sa za 33zl...bo mam dafy 3ale tak mnie denerwuja sa jakies kijowe ani to dobrze podlozyc ani zapiac...zobaczymy(nawias em mowiac widzialyscie jakie pampersy sa tanie na all?tzn tanie w porownaniu do sklepow...te paczki co sa po 120pampesow ok.54zl...) Wczoraj tez wybralam sie do tesco i jak Neni pokupywalam bodziakow itp bo uwielbiam te tescowe jakosciowp gatunkowo sa super(i wcale nie sa tanie jak nie ma promocji)kupilam z myszka minnie czy jak ona sie zwie husteczki pod sxyjke koszulki i inne bodziaki![]() neni bralas rozmiar ten 3-6?bo ja tak he tamte to juz male...wogole to zrobilam wczoraj porzadek u niuni w komodzie i mam 2duze siatki upchane po brzegi na sprzedaz tylko zastanawiam sie po ile mniej wiecej je wystawic w przeliczeniu na sztuke bo...niektore sa nowe lub raz ubrane ze smyka itp...zovaczymy caly dzien przed allegro spedze bujaczek laltator tez powystawiam itp![]() cynamonku co za debile,podpisuj mleko...wlasnie tak jak En chcialam zapytac czy nie wolalabys zeby sie zajeli Adasiem w pl?jestem calym sercem z Wami i macie racje nie pozwolcie sobie na takie traktowanie jak trzeba to lrzyczcie zeby wiedzieli ze nie ma zartow z wami jak do tumanow nic nie wchodzi...a co fo rodzicow cozostawiaja dzieci same to brak slow... Margos gdzie jestes? co slychac?
|
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba spróbuje na łokciu jakoś i się bardziej nad wanienką nachylać.Surka klikam i głosuję za każdym razem jak widzę twój post, pisz więcj postów,to będe więcej klikać Poprosimy kciuki na jutro na 10.00-mamy szczepienia,ważenie i muszę dopytać czy mogę już wprowadzać kleik ryżowy do diety Gabi,bo ona zjada 140-160mleka a po 1-2 godz potrafi być głodna i wrzask. Co dziś u was na obiad? U mnie fasola po bretońsku Jak rano robiłam jajecznicę z pomidorem na śniadanie,to mała się obudziła i obśliniła masakrycznie chyba zapach poczuła i chciałaby też spróbować,w końcu ileż można to mleko
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Ja suszonego używam, dwie łyżeczki na szklankę/kubek wrzątku
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Czy wasze brzdące też nienawidzą uberania w kombinezony? Gabi zawsze się bardzo złości,wierci,krzyczy i próbuje zjeść kaptur
Ubieram ją w taki jesienny,luźny na nią kombinezon na spacerki,żeby za ciasno w nim nie miała,ale i tak jest zło straszne.
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spacerów to ubieram na to w czym jest w domu (body z krótkim+body z długim, spodenki i skarpetki)
- bluzę misiową z kapturem albo bezrękawnik misiowy - zależy jaka pogoda, - na to kocyk i przykrywka do wózka Jak bardzo wieje to jeszcze czapka. |
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu
szczepila nas przemila pani ta co ostatnio. Laurka rozplakala sie ale pani zaraz potem ja grzechotka zabawila.I az do teraz jest spokojna.Wszystko z nia ok, rozwijać sie prawidlowo napiecie ma w porzadku..Wazy juz 5800 g ![]() W Obwod glowki 39. Pani dr ja pochwalilaa ze ladnie glowke trzyma i widac ze ja na brzuchu kladziemy Iwonka trzymam kciuki zeby Zuza spokojnie zniosła reszte dzionka.Buzka dla niej
|
#796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrowiej ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Mój też ma obwód 39 |
|||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcie wieczorem wbije na komputer to nadrobie jak Laurka pójdzie spac.
Zaraz nas kuzynka odwiedzi.
|
#798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku- straszne jest to co piszesz...olewactwo totalne..ja tez sie zastanawialam czy nie chcielibyście przyjechac do Zabrza?
Rocky- brawa dla dzielnej Laurki moja ma wielki leb i ma 41,5cm Ja jade właśnie do Galerii Katowickiej a Hanie zostawilam z mm z tz. Cykor polazl do mamy z nia. Powiem wam ze mnie ostatnio niesamowicie wnerwia. Chyba juz wole sie sama Hania zajmować jak jest w pracy, bo on robi z nia wszystko inaczej :banghead: A jak jest w domu to sie gapi w komputer a ja sie juz nie produkuje, bo mi sie nie chce Narobilyscie mi ochoty na to Tesco ale nie mam jak jechac za to kupilam sobie wczoraj 8 Karmi Malinowych i brzuch rosnie ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze spacerku. Tak zimnooo jest, że masakra! Ale godzinę chodzilismy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Moja jak tylko jej kombinezon załoze to od razu zasypia
![]() Własnie sie obuziła po 4 h spania na dworzu wyjełam ja z kombinezonka i maLa bardzo zimne dłonie az sine a miała łapki opatulone![]() Zrobiłam ciasto bananowe z tej stronki co podałam i jest meeeeeeeeega ![]() Surka klikam co 5 min
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Surka dobre z tymi migdalkami...haha...
Lachryma-wszystko jest -30% w tesco ![]() Dzoan te wstawki na glowe zeby nie latala?my wyciaglismy bo juz nie pptrzebna?niuna ladnie glowe trzyma a zreszta jak ma czapeczke i kaptur to prawie jak ta wkladka haha a niunia tez mie lubiala w foteliku byc jak byla ta wkladka bo zie ruszyc nie mogla chyba..teraz lubi![]() co do wypraw do ch to moja lubi ale jak zadlugo jest np w reserved gdzie jest wszystko biale i jesCze lampy daja po oczach to sie wkurza bo chyba ma takie ocy jak tz-zaraz czerwone od lamp... czy ktoras wywolywala zdjecia przez internet? da sie tak wogole?A i w tesco tez jest na promocji hipp combiotik...za 36zl... En-ale macie z tymi tesciami eh wspolczucia..jak dzieci...i jeszcze Twoja mame w to mieszaja haha. Co do rozszezania diety to my po skonczonym 4msc moze troche wczesniej zobaczymy-Zuzia lizla ostatnio jablko(lekko co dotkla jezykiem ale usmiech byl:-P) Karolajn-dziekuje bardzo wlasnie przyszlo![]() Samantha szok ile u Was kosztuje porod!! misiaczka wspolczuje ostatnich przezyc z kolkami i placzem...mysle ze kazda z nas ma nieraz mysli za ktore sie pozniej w glowe pukaja... Trzymam kciuki zeby wszystkie chorowitki wyzdrowialy... I juz wiem dlaczego w nocy siedzicie na wizazu-zeby nie usnac z dzieckiem na rekach..ja na pierwsze karmienie z regoly wstaje jak zoombie i ledwo na oczy patrze...i zaczelam wvhodzic i podczytywac wizaz zeby oczy mi sie nie zamykaly...:-Postatnio taka spiaca w nocy jestem ze Klade mala kolo siebie i spi z nami w lozku niensn sily jej po 1karmieniu siedziec nad nia i wkladsc smoczka dopoki nie zasnie...a tak to kolomnie to podloze jej reka i spie a ona usypia zaraz eh..ale od poniedzialku mam postanowienie odkladac ja do lozeczka... Samantha doczytalam jakie warunki mialas tam w szpitalu..dlatego na filmach itp wszystko takie mowe odnowione i wogole jak oni tyle pieniedzy biora za leczenie itp haha Troche nadrobilam reszte pozniej![]() aaa do kiedy chcecie wozic maluchy w spacerowkach?pytam bo moja mala jeszczw troszeczke podrosnie i bedzie za duza do gondoli,w zimowym kombinezonie nie wyobrazam sobie wlozyc jej tam nie zmiesci sie...:-P albo mi sie zdaje ale nie..(zalezy tez jakie gondole wiem-ja mam navingtona )
|
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tez.chodzilismy tylko.godzine bo sie.syrena.za.mlekiwm wlaczyla
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Padło pytanieczy odgazowana Pepsi ma zarwardzenie pije - delikatnie jest gazowana
Tweed na macie juz od pierwszych dni wskazane do 2h godzin dziennie oczywiście nie na raz..a bujaczek mam rozkładany na płasko wiec też od razu kladlam. Teraz z tydzień temu dopiero delikatnie podniosłam ale jeszcze nie do klasycznego siedzącego jak wszystkie bujaczki są..(Igi ma 12 tygodni) Właśnie siedzę z wnioskiem o becikowe w kolejce i nadrabiam.. ![]() Paulinka: biednamala z tym refluksem. Częściej się odzywaj ![]() Ghia dobrze ze tefluks u was ustępuje..i antos ładnie przybiera ![]() Rockyy zdrówka! Pochwalisz się mieszkankiem? Czarownica: dzięki za adres..
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Neni ja 3-6tez nateraz wzielam mialam brac od 6-9ale stwoerdzilam ze kiedy tez zakupy beda mi sprawiac przyjemnosc a teraz soe zadowole 3-6..:-P pozniej tez trza kupowac hahhaa
ka to soe coesze nawet jak mlodej pampki kupuje... dziewczyny co moge mamie mojej kupic na ur?ma pod koniwc msc chce jej kupic cos na ur i za to ze mi pomaga...?a noemam kompletnie pomyslu eh... Karolajn ja tez sie wole sama zajmowac mala wtedy mam wszystko po swojemu nikt mnie nie wkurza woem kiedy chce jesc/spac itp a nie sleczy mi tz np nad glowa jak niunia marudzi zeby ja na rece wziasc bo jej soe nudzi ze napewno jest glodna...lol. kapac itp tez wole sama
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))))))))ja tez klikam |
|
|
|
|
#807 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby było wszystko dobrze po szczepieniuCytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzielnej Laurybyliśmy u ortopedy i wg lekarza bioderka są oki trochę musiałam poczekać w kolejce bo to szpital wojskowy i akurat ich przyjmowali ale przed normalnymi pacjentami się wbiłam. jeden facet mnie zdenerwował bo głupie uwagi robił że chcę wejść bez kolejki więc mu prawie grzecznie odpyskowałam oczywiście po wizycie musieliśmy się nakarmić i tym sposobem zaliczyliśmy pierwsz publiczne karmienie
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia wogole nie lubi ubierania czapka to wogole dramat... najlepiej jej jak wietrzy kape
a wieczor jak chce ja przetrzymac do kompieli z 15minut a mlpda marudzi o kapiel wlasnie wystarczy ja rozebrac przykryc kocem i jest taaaaka spokojna szczesliwa z usmiechem na buzi ha.Twee co do bujsczka to my ten z fp kupilismy na poczatku wrzesnia i od tamtej pory..wczesniej mielismy inny i kladlam ja dwa razy tam to minute wytrzymala k wrzask bo jej bylo nie wygodnie...ale mniej wiecej jak miala z 5-6tyg zaczelam.. a co do tej strony o zlym trzymaniu itp to nie ma sie co nakrecac ...jak nie ma dodatkowych jakis objawow napiecia to wyluzujmy...noe szukajmy problemow na sile... co mam Zuzi nie nosic pionowo albo przedem prawie pol siedzaco jak ona tak uwielbia? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Stokrotka ja za 5bodow z dl rekawem 43zl. |
|
|
|
#809 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dotka a ją myślałam, że cena 36 zł w tesco to cena regularna.
Jeśli zaś chodzi o gondole, to mam nadzieję, że uda nam się w niej przetrwać zimę ![]() Cytat:
za szczepienie. U mnie parówki otoczone w jajku i bułce, ziemniaki i może jakąś surówka.Cytat:
o ile normalne ubieranie jej nie przeszkadza, to zakładanie czapki i okryć wierzchnich powoduje włączenie syreny. Cytat:
Brawa dla Laury i jaką ładną wagą. Moja też ma taki obwód główki. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za bioderka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Ja tam w ciąży nie piłam, teraz wolę też nie, po co ma mi kubotek pijany 'chodzić'
Dostałam tyle leków, że aż mój portfel się przeżegnał

12.06.2010

Jak mi nikt nie odpowie to idę sobie od Was 

Jak rano robiłam jajecznicę z pomidorem na śniadanie,to mała się obudziła i obśliniła masakrycznie 
za to kupilam sobie wczoraj 8 Karmi Malinowych i brzuch rosnie
poszaleli chyba
no ale musimy coś znaleźć nie będę już wymyślać z tymi chcrzcinami u teściów nie chcę im kłopotu robić i jeszcze potem problem z mamą po co mi to.