Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 13:30   #781
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp, pijecie alkohol? Pół piwa, lampkę wina? Bo podobno można Ja tam w ciąży nie piłam, teraz wolę też nie, po co ma mi kubotek pijany 'chodzić'
Nie. Wolę nie ryzykować.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, wróciłam od lekarza i mam zapalenie gardła, nosa i tchawicy Dostałam tyle leków, że aż mój portfel się przeżegnał

Byłam u bardzo starszej pani dr i myślałam, że w pewnej chwili wybuchnę śmiechem. Zagląda mi do gardła i mówi:
- proszę bardziej wysunąć jężyk, jeszcze bardziej bo nie widzę migdałków.
Po chwili migdałki czyste bo ich nie widzę.

A ja do niej :
- migdałki miałam usunięte w wieku 16 lat

Mój Miś śpi dziś tylko na rękach. Masakra jak mnie wszystko boli, ale wolę żeby wyspał się w ciągu chociaż godzinkę. Ja sobie posiedzę, poklikam i nabiję głosów dla Surki w tym czasie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:35   #782
surka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
O rety, zdrowiej szybko! z usunięciem dobra jesteś

Klikam cały czas

Cynamonki ale burdel w tym szpitalu! Dzielnie się trzymajcie!!

Jeżeli chodzi o Fi, to ten katar jakiś dziwny... Kupiłam w rossmanie aspirator i gucio wyszło. Psiknęłam wodą morską, to wyszła jedna żaba, ale gruszką ją wyciągnęłam. Najgorsze jest to, ze ja wyciągam, a Filip wciąga z powrotem
Ale gdzieś tak daleko to ma. Najczęściej oddycha normalnie, a czasami jak żul, który będzie zaraz charchał

Byliśmy w MOPSie, dostałam milion dokumentów, także zaraz siadam do uzupełniania.
Moja też tak ma i zastanawiam się czy to dalej nie sapka

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No weź mnie nie dobijaj

A my zwialiśmy wczoraj ze szczepienia na pneumokoki. Ja mam traumę po poprzednim i nie wiem co robić
wydaje mi się, że jak już zaszczepiłaś jedną dawką to musisz już dociągnąć serie do końca, ale może zapytaj pediatry.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
zamówiłam sobie glossy box Tuskówny, ciekawa jestem zawartości
A co to takiego

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:38   #783
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiłam sobie glossy box Tuskówny, ciekawa jestem zawartości

moja mała śpi już ponad 3,5 godziny, ta to ma drzemki
No ma
Zazdroszcze
Cytat:
Neni, za zakupy
poka małego jak ubierzesz go w jakiegoś fajnego bodziaka
Spoko, póki co się piorą wszystkie
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu

dostalismy 4w 1 bo na wzw juz bylo.
jeszcze nie weszlismy do lekarza a Zuza sie rozplakala jak jaks 2-latka zazela plakac (to sie nazywa empatia co?) i plakala d momentu az lekarz zaczal badac, przy badaniu aniołek a po znowu ryk.
wyszlam z gabinetu, Zuza uspokojona, a tu znowu jakis brzda zaczal piszzec to Zuza znowu w ryk i tak plakała juz przez cale szzepienie.
Wkłucie bylo w udo tak jak mowilyscie
przy szczepieniu tak nie plakala jak przy tej plazacej dziewczynce.
wyszlam z osrodka z wypiekami na twarzy i zlana potem a córeczka sobie smacznie spała
oby nie bylo zadnych powiklan

nie przykladam sie bardzo do nadtrabiania ale co jest z Oliath?? chyba dawno jej nie bylo
Bidulka
Cytat:
No weź mnie nie dobijaj

A my zwialiśmy wczoraj ze szczepienia na pneumokoki. Ja mam traumę po poprzednim i nie wiem co robić
Jak to zwialiście?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:38   #784
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

cynamonku trzymajcie sie z Adasiem, nie dziwie sie ze kochana nawrzeszczalas tam, ja bym chyba rzucala czym popadnie. Jestescie mega dzielni i wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Pieleszka pisala ci o operacji swojej corci - ona jest z mojego watku mamus wakacyjnych 2011. Trzymaj sie

Ghia a gdzie dzwonilas? duzo lasek z kieleckiego robi na karczowce chrzciny, dobre opinie slyszalam o restauracji za torami, jak jedziesz do II US (nie pamietam jak sie nazywa) i jest tez restauracjia "cichy kacik" przy zagorskiej tez polecany.

moje dzieci usnely, wiec moze i ja pojde spac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:38   #785
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę o mocne kciuki, dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie
boje sie tego jak ognia
czy to szczepienie 5w1 wbija sie do rązki czy nóżki??

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Tak mnie naparza kręgosłup, że masakra. Zapewne od dźwigania tego klocka małego. Ale dzisiaj o 14 idę na masaż

A i czy waszym dzieciakom też się tak twarz błyszczy? Mojemu normalnie jakby miał tłustą skórę. A myję tylko wodą przegotowaną.
Ale Ci dobrze mnie tylko mąż masuje choć też bym chciała zaliczyć profesjonalistę

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

-----
Moje dziecko spało 8 godzin ciągiem
Chyba mi się mleko zmieniło. Te 3 doby karmienia co godzinę musiały po coś być

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Iwonka my tez mamy dzis szczepienie wiec łączymy sie z wami.To nasze drugie ale przechodzę na 5 w 1 i tez jestem ciekawa gdzie będzie uklucie
To i dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
i jak maść..pomogła??

receptura się zepsuła?
Raczej dzieci

Ponawiam pytanie Jak mi nikt nie odpowie to idę sobie od Was

"Dziewczyny, które podawały Debridat - czy Wasze maluszki też po nim nie puszczały bączków? Odkąd go podajemy (może jeszcze za krótko) Franek się spina i nie chce bączków wypuścić na zewnątrz po czym jest płacz. Zastanawiam się czy to może jakiś skutek uboczny, jednak źle na niego działa "

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:38   #786
Anulka_p
Zakorzenienie

Cynamonku- Personel szpitala to debile!!!! Nie wierzę jak coś takiego może się dziać!! Nie dość, że się stresujecie o zdrowie synka, jesteście zmęczeni, to jeszcze pielęgniarek musicie pilnować. W głowie się nie mieści.
Najważniejsze jednak żeby Adaś był zdrowy. Bądźcie dla niego silni! Trzymam kciuki, myślę o was i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:41   #787
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Przede wszystkim chciałabym Wam strasznie podziękować za wsparcie. Aż ciężko uwierzyć ile siły (..)
Ciekawe co dzisiaj zrobią- w lodówce mam 200ml mojego mleka... Jeszcze :banghead:
Przytulam Was bardzo mocno lekarze i pielęgniarki podchodzą do sprawy bardzo niepoważnie.

Co do ubioru - body z długim rękawem na to z krótkim, rajstopki i teraz zależnie od pogody - albo polarowe spodnie + bluza i wełniane buciki + czapka albo kombinezon.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:41   #788
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej..jakos nie moglam sie wbic w rozmowe ostatnioale podczytuje Was namietnie

dzis szal na guseppe w kauflandzie kupilysmy z mama 6bo sa po 4zl haha.. i pampersy 3 bo sa za 33zl...bo mam dafy 3ale tak mnie denerwuja sa jakies kijowe ani to dobrze podlozyc ani zapiac...zobaczymy(nawias em mowiac widzialyscie jakie pampersy sa tanie na all?tzn tanie w porownaniu do sklepow...te paczki co sa po 120pampesow ok.54zl...)

Wczoraj tez wybralam sie do tesco i jak Neni pokupywalam bodziakow itp bo uwielbiam te tescowe jakosciowp gatunkowo sa super(i wcale nie sa tanie jak nie ma promocji)kupilam z myszka minnie czy jak ona sie zwiehusteczki pod sxyjke koszulki i inne bodziaki

neni bralas rozmiar ten 3-6?bo ja tak he tamte to juz male...wogole to zrobilam wczoraj porzadek u niuni w komodzie i mam 2duze siatki upchane po brzegi na sprzedaz tylko zastanawiam sie po ile mniej wiecej je wystawic w przeliczeniu na sztuke bo...niektore sa nowe lub raz ubrane ze smyka itp...zovaczymycaly dzien przed allegro spedzebujaczek laltator tez powystawiam itp

cynamonku co za debile,podpisuj mleko...wlasnie tak jak En chcialam zapytac czy nie wolalabys zeby sie zajeli Adasiem w pl?jestem calym sercem z Wami i macie racje nie pozwolcie sobie na takie traktowanie jak trzeba to lrzyczcie zeby wiedzieli ze nie ma zartow z wami jak do tumanow nic nie wchodzi...a co fo rodzicow cozostawiaja dzieci same to brak slow...

Margos gdzie jestes?co slychac?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:43   #789
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Też fajnie na roczek
A czemóż to pod dupką i główką źle?
Ehh ja już wymiękam.. Podnosiłam tak i będę podnosić
Obraziłam się!
No tak w tym linku było, że pod pupka i główką źle i ja już teraz nie wiem jak do tego płukania trzymać chyba spróbuje na łokciu jakoś i się bardziej nad wanienką nachylać.

Surka klikam i głosuję za każdym razem jak widzę twój post, pisz więcj postów,to będe więcej klikać

Poprosimy kciuki na jutro na 10.00-mamy szczepienia,ważenie i muszę dopytać czy mogę już wprowadzać kleik ryżowy do diety Gabi,bo ona zjada 140-160mleka a po 1-2 godz potrafi być głodna i wrzask.

Co dziś u was na obiad? U mnie fasola po bretońsku Jak rano robiłam jajecznicę z pomidorem na śniadanie,to mała się obudziła i obśliniła masakrycznie chyba zapach poczuła i chciałaby też spróbować,w końcu ileż można to mleko
Stary 2013-10-03, 13:44   #790
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
O rety, zdrowiej szybko! z usunięciem dobra jesteś

Klikam cały czas

Cynamonki ale burdel w tym szpitalu! Dzielnie się trzymajcie!!

Jeżeli chodzi o Fi, to ten katar jakiś dziwny... Kupiłam w rossmanie aspirator i gucio wyszło. Psiknęłam wodą morską, to wyszła jedna żaba, ale gruszką ją wyciągnęłam. Najgorsze jest to, ze ja wyciągam, a Filip wciąga z powrotem
Ale gdzieś tak daleko to ma. Najczęściej oddycha normalnie, a czasami jak żul, który będzie zaraz charchał

Byliśmy w MOPSie, dostałam milion dokumentów, także zaraz siadam do uzupełniania.
Przy sciaganiu.aspiratorem tez trzeba wczesniej psiknac woda morska wtedy ladnie wszystko wychodzi

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:45   #791
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem taki tchórz, że jak dzwoni moja mama i pyta jak ubrałam małą na spacer to ją ściemniam i dodaję do ubioru słownego jedną warstwę więcej
inaczej bym się nasłuchała, że hej

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej..jakos nie moglam sie wbic w rozmowe ostatnioale podczytuje Was namietnie

dzis szal na guseppe w kauflandzie kupilysmy z mama 6bo sa po 4zl haha.. i pampersy 3 bo sa za 33zl...bo mam dafy 3ale tak mnie denerwuja sa jakies kijowe ani to dobrze podlozyc ani zapiac...zobaczymy(nawias em mowiac widzialyscie jakie pampersy sa tanie na all?tzn tanie w porownaniu do sklepow...te paczki co sa po 120pampesow ok.54zl...)

Wczoraj tez wybralam sie do tesco i jak Neni pokupywalam bodziakow itp bo uwielbiam te tescowe jakosciowp gatunkowo sa super(i wcale nie sa tanie jak nie ma promocji)kupilam z myszka minnie czy jak ona sie zwiehusteczki pod sxyjke koszulki i inne bodziaki

neni bralas rozmiar ten 3-6?bo ja tak he tamte to juz male...wogole to zrobilam wczoraj porzadek u niuni w komodzie i mam 2duze siatki upchane po brzegi na sprzedaz tylko zastanawiam sie po ile mniej wiecej je wystawic w przeliczeniu na sztuke bo...niektore sa nowe lub raz ubrane ze smyka itp...zovaczymycaly dzien przed allegro spedzebujaczek laltator tez powystawiam itp

cynamonku co za debile,podpisuj mleko...wlasnie tak jak En chcialam zapytac czy nie wolalabys zeby sie zajeli Adasiem w pl?jestem calym sercem z Wami i macie racje nie pozwolcie sobie na takie traktowanie jak trzeba to lrzyczcie zeby wiedzieli ze nie ma zartow z wami jak do tumanow nic nie wchodzi...a co fo rodzicow cozostawiaja dzieci same to brak slow...

Margos gdzie jestes?co slychac?
Dotka brałam na 3-6 to będą na już i na 6-9 to będzie na troszkę później
Stary 2013-10-03, 13:46   #792
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ale jaki majeranek? Swiezy czy suszony tez moze byc?
Ja suszonego używam, dwie łyżeczki na szklankę/kubek wrzątku
Stary 2013-10-03, 13:47   #793
czerwony_balonik
Zadomowienie

Czy wasze brzdące też nienawidzą uberania w kombinezony? Gabi zawsze się bardzo złości,wierci,krzyczy i próbuje zjeść kaptur Ubieram ją w taki jesienny,luźny na nią kombinezon na spacerki,żeby za ciasno w nim nie miała,ale i tak jest zło straszne.
Stary 2013-10-03, 13:50   #794
Neni1984
Zakorzenienie

Co do spacerów to ubieram na to w czym jest w domu (body z krótkim+body z długim, spodenki i skarpetki)
- bluzę misiową z kapturem albo bezrękawnik misiowy - zależy jaka pogoda,
- na to kocyk i przykrywka do wózka
Jak bardzo wieje to jeszcze czapka.
Stary 2013-10-03, 13:55   #795
Rockyyy
Zakorzenienie

My już po szczepieniu szczepila nas przemila pani ta co ostatnio. Laurka rozplakala sie ale pani zaraz potem ja grzechotka zabawila.
I az do teraz jest spokojna.Wszystko z nia ok, rozwijać sie prawidlowo napiecie ma w porzadku..Wazy juz 5800 g
W Obwod glowki 39. Pani dr ja pochwalilaa ze ladnie glowke trzyma i widac ze ja na brzuchu kladziemy

Iwonka trzymam kciuki zeby Zuza spokojnie zniosła reszte dzionka.Buzka dla niej
Stary 2013-10-03, 13:57   #796
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Cynamonku napisz kartkę i zostaw w lodówce "Nie dotykać pod rygorem urwania ręki" może ktoś zrozumie!
Dokładnie!
Cytat:
Zapomniałam napisać, wróciłam od lekarza i mam zapalenie gardła, nosa i tchawicy Dostałam tyle leków, że aż mój portfel się przeżegnał

Byłam u bardzo starszej pani dr i myślałam, że w pewnej chwili wybuchnę śmiechem. Zagląda mi do gardła i mówi:

A ja do niej :

Zdrowiej

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
My już po szczepieniu szczepila nas przemila pani ta co ostatnio. Laurka rozplakala sie ale pani zaraz potem ja grzechotka zabawila.
I az do teraz jest spokojna.Wszystko z nia ok, rozwijać sie prawidlowo napiecie ma w porzadku..Wazy juz 5800 g
W Obwod glowki 39. Pani dr ja pochwalilaa ze ladnie glowke trzyma i widac ze ja na brzuchu kladziemy

Mój też ma obwód 39
Stary 2013-10-03, 13:57   #797
Rockyyy
Zakorzenienie

Zabcie wieczorem wbije na komputer to nadrobie jak Laurka pójdzie spac.
Zaraz nas kuzynka odwiedzi.
Stary 2013-10-03, 13:59   #798
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
a co to za kuracja majerankowa?
za jak najlepsze przejście ostatniego roku studiów
no i zdrówka!

z serii 'mama poleca domowe sposoby' ale jestem w szoku - to naprawdę mi pomogło!

ostatnio zaczęłam zapisywać godziny i czas trwania snu w nocy i tak:
27.09- 2h, 2h, 1,45h, 1.50h
28.09- 3,40h, 1,35h i później nieprzytomna byłam i nie zapisałam
29.09- 40', 1,40h, 1,40h, 1,50h, 1,40h, 1,10h
30.09- 1,25h, 1,40h, 1,50h, 1,15h, 50'
01.10- 1,35h, 2,25h, 1,35h, 2,30h
02.10- 1,45h, 1,40h, 1,45h, 1,35h, 1,35h
któraś ma większą masakrę?
nie masz lekko... moja w sumie między 2-4 się raz budzi a potem tak 5-6

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, u mnie w przychodni w nóżki wbijają ale dziewczyny wcześniej pisały, że u niektórych w rączki były
u mnie był jeden w rączkę i dwa w obie nóżki
Stary 2013-10-03, 14:05   #799
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cynamonku- straszne jest to co piszesz...olewactwo totalne..ja tez sie zastanawialam czy nie chcielibyście przyjechac do Zabrza?

Rocky- brawa dla dzielnej Laurki moja ma wielki leb i ma 41,5cm

Ja jade właśnie do Galerii Katowickiej a Hanie zostawilam z mm z tz. Cykor polazl do mamy z nia.
Powiem wam ze mnie ostatnio niesamowicie wnerwia. Chyba juz wole sie sama Hania zajmować jak jest w pracy, bo on robi z nia wszystko inaczej :banghead:
A jak jest w domu to sie gapi w komputer a ja sie juz nie produkuje, bo mi sie nie chce

Narobilyscie mi ochoty na to Tesco ale nie mam jak jechac za to kupilam sobie wczoraj 8 Karmi Malinowych i brzuch rosnie

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-03, 14:08   #800
Agrafka86
Wtajemniczenie

Wróciliśmy ze spacerku. Tak zimnooo jest, że masakra! Ale godzinę chodzilismy

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:14   #801
AgaPlast
Zadomowienie

Moja jak tylko jej kombinezon załoze to od razu zasypia
Własnie sie obuziła po 4 h spania na dworzu wyjełam ja z kombinezonka i maLa bardzo zimne dłonie az sine a miała łapki opatulone

Zrobiłam ciasto bananowe z tej stronki co podałam i jest meeeeeeeeega

Surka klikam co 5 min
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:15   #802
d0tkaaa
Zakorzenienie

Surka dobre z tymi migdalkami...haha...

Lachryma-wszystko jest -30% w tesco

Dzoan te wstawki na glowe zeby nie latala?my wyciaglismy bo juz nie pptrzebna?niuna ladnie glowe trzyma a zreszta jak ma czapeczke i kaptur to prawie jak ta wkladka haha a niunia tez mie lubiala w foteliku byc jak byla ta wkladka bo zie ruszyc nie mogla chyba..teraz lubi

co do wypraw do ch to moja lubi ale jak zadlugo jest np w reserved gdzie jest wszystko biale i jesCze lampy daja po oczach to sie wkurza bo chyba ma takie ocy jak tz-zaraz czerwone od lamp...

czy ktoras wywolywala zdjecia przez internet?da sie tak wogole?

A i w tesco tez jest na promocji hipp combiotik...za 36zl...

En-ale macie z tymi tesciami eh wspolczucia..jak dzieci...i jeszcze Twoja mame w to mieszaja haha.

Co do rozszezania diety to my po skonczonym 4msc moze troche wczesniej zobaczymy-Zuzia lizla ostatnio jablko(lekko co dotkla jezykiem ale usmiech byl:-P)

Karolajn-dziekuje bardzowlasnie przyszlo

Samantha szok ile u Was kosztuje porod!!

misiaczka wspolczuje ostatnich przezyc z kolkami i placzem...mysle ze kazda z nas ma nieraz mysli za ktore sie pozniej w glowe pukaja...

Trzymam kciuki zeby wszystkie chorowitki wyzdrowialy...

I juz wiem dlaczego w nocy siedzicie na wizazu-zeby nie usnac z dzieckiem na rekach..ja na pierwsze karmienie z regoly wstaje jak zoombie i ledwo na oczy patrze...i zaczelam wvhodzic i podczytywac wizaz zeby oczy mi sie nie zamykaly...:-Postatnio taka spiaca w nocy jestem ze
Klade mala kolo siebie i spi z nami w lozku niensn sily jej po 1karmieniu siedziec nad nia i wkladsc smoczka dopoki nie zasnie...a tak to kolomnie to podloze jej reka i spie a ona usypia zaraz eh..ale od poniedzialku mam postanowienie odkladac ja do lozeczka...

Samantha doczytalam jakie warunki mialas tam w szpitalu..dlatego na filmach itp wszystko takie mowe odnowione i wogole jak oni tyle pieniedzy biora za leczenie itp haha

Troche nadrobilam reszte pozniej

aaa do kiedy chcecie wozic maluchy w spacerowkach?pytam bo moja mala jeszczw troszeczke podrosnie i bedzie za duza do gondoli,w zimowym kombinezonie nie wyobrazam sobie wlozyc jej tam nie zmiesci sie...:-P albo mi sie zdaje ale nie..(zalezy tez jakie gondole wiem-ja mam navingtona)

Zuza

Razem
Stary 2013-10-03, 14:17   #803
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spacerku. Tak zimnooo jest, że masakra! Ale godzinę chodzilismy

A u nas.cieplutko i slonecznie Ale tez.chodzilismy tylko.godzine bo sie.syrena.za.mlekiwm wlaczyla

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:18   #804
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Padło pytanieczy odgazowana Pepsi ma zarwardzenie pije - delikatnie jest gazowana

Tweed na macie juz od pierwszych dni wskazane do 2h godzin dziennie oczywiście nie na raz..a bujaczek mam rozkładany na płasko wiec też od razu kladlam. Teraz z tydzień temu dopiero delikatnie podniosłam ale jeszcze nie do klasycznego siedzącego jak wszystkie bujaczki są..(Igi ma 12 tygodni)

Właśnie siedzę z wnioskiem o becikowe w kolejce i nadrabiam..

Paulinka: biednamala z tym refluksem. Częściej się odzywaj

Ghia dobrze ze tefluks u was ustępuje..i antos ładnie przybiera

Rockyy zdrówka! Pochwalisz się mieszkankiem?

Czarownica: dzięki za adres..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:21   #805
d0tkaaa
Zakorzenienie

Neni ja 3-6tez nateraz wzielam mialam brac od 6-9ale stwoerdzilam ze kiedy tez zakupy beda mi sprawiac przyjemnosc a teraz soe zadowole 3-6..:-P pozniej tez trza kupowac hahhaa

ka to soe coesze nawet jak mlodej pampki kupuje...

dziewczyny co moge mamie mojej kupic na ur?ma pod koniwc msc chce jej kupic cos na ur i za to ze mi pomaga...?a noemam kompletnie pomyslu eh...

Karolajn ja tez sie wole sama zajmowac mala wtedy mam wszystko po swojemu nikt mnie nie wkurza woem kiedy chce jesc/spac itp a nie sleczy mi tz np nad glowa jak niunia marudzi zeby ja na rece wziasc bo jej soe nudzi ze napewno jest glodna...lol.
kapac itp tez wole sama

Zuza

Razem
Stary 2013-10-03, 14:25   #806
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Surka klikam i głosuję za każdym razem jak widzę twój post, pisz więcj postów,to będe więcej klikać
wlasnie)))))))))
ja tez klikam

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:27   #807
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Arrabiata błyszczące policzki są przy skazie białkowej lub innych alergiach pokarmowych. Może też tak być przy podrażnieniu skóry. Najlepiej zapytaj pediatry.

Co do Virbucolu tak jest na receptę i faktycznie trochę kosztuje, ale to jest do sporadycznego stosowania i my zużyliśmy przez miesiąc może 5-6 czopków. I teraz odpukać nie potrzebujemy
mi Pani w aptece bez recepty chciała sprzedać

Cytat:

Obdzwoniłam kilka restauracji i koszt chrzcin u nas to 100 zł poszaleli chyba no ale musimy coś znaleźć nie będę już wymyślać z tymi chcrzcinami u teściów nie chcę im kłopotu robić i jeszcze potem problem z mamą po co mi to.
ale drogo, my w małym barze robimy i za obiad będzie 30 zł, kawa i ciasto w swoim zakresie

Cytat:

A ja do niej :
ja też głosuję, żeby nie było

Cytat:
Wróciłam z polowania z Tesco-kupiłam 13 par body, 5 par skarpetek imitujących buciki i spodenki

A najgorsze jest to, że Mały tak na prawdę nie potrzebował nic
ile kosztuje opakowanie body z długim rękawem? ja też jutro się wybieram na polowanie

Cytat:
my po szczepieniu

dostalismy 4w 1 bo na wzw juz bylo.
jeszcze nie weszlismy do lekarza a Zuza sie rozplakala jak jaks 2-latka zazela plakac (to sie nazywa empatia co?) i plakala d momentu az lekarz zaczal badac, przy badaniu aniołek a po znowu ryk.
wyszlam z gabinetu, Zuza uspokojona, a tu znowu jakis brzda zaczal piszzec to Zuza znowu w ryk i tak plakała juz przez cale szzepienie.
Wkłucie bylo w udo tak jak mowilyscie
przy szczepieniu tak nie plakala jak przy tej plazacej dziewczynce.
wyszlam z osrodka z wypiekami na twarzy i zlana potem a córeczka sobie smacznie spała
oby nie bylo zadnych powiklan

nie przykladam sie bardzo do nadtrabiania ale co jest z Oliath?? chyba dawno jej nie bylo
brawo dla dzielnej Zuzi oby było wszystko dobrze po szczepieniu

Cytat:
No tak w tym linku było, że pod pupka i główką źle i ja już teraz nie wiem jak do tego płukania trzymać chyba spróbuje na łokciu jakoś i się bardziej nad wanienką nachylać.

Poprosimy kciuki na jutro na 10.00-mamy szczepienia,ważenie i muszę dopytać czy mogę już wprowadzać kleik ryżowy do diety Gabi,bo ona zjada 140-160mleka a po 1-2 godz potrafi być głodna i wrzask.

Co dziś u was na obiad? U mnie fasola po bretońsku Jak rano robiłam jajecznicę z pomidorem na śniadanie,to mała się obudziła i obśliniła masakrycznie chyba zapach poczuła i chciałaby też spróbować,w końcu ileż można to mleko
trzymam kciuki, ja chyba frytki usmażę

Cytat:
Czy wasze brzdące też nienawidzą uberania w kombinezony? Gabi zawsze się bardzo złości,wierci,krzyczy i próbuje zjeść kaptur Ubieram ją w taki jesienny,luźny na nią kombinezon na spacerki,żeby za ciasno w nim nie miała,ale i tak jest zło straszne.
mój odziwo lubi kombinezon bo jest za duży a w mniejszych bluzach się denerwuje

Cytat:

dla dzielnej Laury

byliśmy u ortopedy i wg lekarza bioderka są oki ale skierowanie na usg dostaliśmy i idziemy 15 ba ja już miesiąc temu zaklepałam termin bez skierowania trochę musiałam poczekać w kolejce bo to szpital wojskowy i akurat ich przyjmowali ale przed normalnymi pacjentami się wbiłam. jeden facet mnie zdenerwował bo głupie uwagi robił że chcę wejść bez kolejki więc mu prawie grzecznie odpyskowałam oczywiście po wizycie musieliśmy się nakarmić i tym sposobem zaliczyliśmy pierwsz publiczne karmienie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:31   #808
d0tkaaa
Zakorzenienie

Zuzia wogole nie lubi ubierania czapka to wogole dramat... najlepiej jej jak wietrzy kape a wieczor jak chce ja przetrzymac do kompieli z 15minut a mlpda marudzi o kapiel wlasnie wystarczy ja rozebrac przykryc kocem i jest taaaaka spokojna szczesliwa z usmiechem na buzi ha.

Twee co do bujsczka to my ten z fp kupilismy na poczatku wrzesnia i od tamtej pory..wczesniej mielismy inny i kladlam ja dwa razy tam to minute wytrzymala k wrzask bo jej bylo nie wygodnie...ale mniej wiecej jak miala z 5-6tyg zaczelam..

a co do tej strony o zlym trzymaniu itp to nie ma sie co nakrecac ...jak nie ma dodatkowych jakis objawow napiecia to wyluzujmy...noe szukajmy problemow na sile... co mam Zuzi nie nosic pionowo albo przedem prawie pol siedzaco jak ona tak uwielbia?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Stokrotka ja za 5bodow z dl rekawem 43zl.

Zuza

Razem
Stary 2013-10-03, 14:38   #809
surka
Zakorzenienie

Dotka a ją myślałam, że cena 36 zł w tesco to cena regularna.

Jeśli zaś chodzi o gondole, to mam nadzieję, że uda nam się w niej przetrwać zimę

Cytat:

za szczepienie. U mnie parówki otoczone w jajku i bułce, ziemniaki i może jakąś surówka.

Cytat:

o ile normalne ubieranie jej nie przeszkadza, to zakładanie czapki i okryć wierzchnich powoduje włączenie syreny.

Cytat:

Brawa dla Laury i jaką ładną wagą. Moja też ma taki obwód główki.

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Moja jak tylko jej kombinezon załoze to od razu zasypia
Własnie sie obuziła po 4 h spania na dworzu wyjełam ja z kombinezonka i maLa bardzo zimne dłonie az sine a miała łapki opatulone

Zrobiłam ciasto bananowe z tej stronki co podałam i jest meeeeeeeeega

Surka klikam co 5 min
a inne części ciała miała ciepłe?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
mi Pani w aptece bez recepty chciała sprzedać

ale drogo, my w małym barze robimy i za obiad będzie 30 zł, kawa i ciasto w swoim zakresie

ja też głosuję, żeby nie było

ile kosztuje opakowanie body z długim rękawem? ja też jutro się wybieram na polowanie

brawo dla dzielnej Zuzi oby było wszystko dobrze po szczepieniu

trzymam kciuki, ja chyba frytki usmażę

mój odziwo lubi kombinezon bo jest za duży a w mniejszych bluzach się denerwuje

dla dzielnej Laury

byliśmy u ortopedy i wg lekarza bioderka są oki ale skierowanie na usg dostaliśmy i idziemy 15 ba ja już miesiąc temu zaklepałam termin bez skierowania trochę musiałam poczekać w kolejce bo to szpital wojskowy i akurat ich przyjmowali ale przed normalnymi pacjentami się wbiłam. jeden facet mnie zdenerwował bo głupie uwagi robił że chcę wejść bez kolejki więc mu prawie grzecznie odpyskowałam oczywiście po wizycie musieliśmy się nakarmić i tym sposobem zaliczyliśmy pierwsz publiczne karmienie
Brawa za bioderka

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:40   #810
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Zależy jaki wzór- po 43 zł lub po 38,90 zł.

Za bioderka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości