Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 10:56   #4411
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

alucior gotowa na dzis ??

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:58   #4412
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Oferta naszego barmana:

Cena obejmuje

Profesjonalną prace start 5 godzin przed imprezą koniec 2-3 godz. nad ranem

-Lód do drinków 60 kg

świeża dzika mięta okresie sezonowym po za sezonem doniczkowa ( pozwala na wykonanie pysznego drinka Mohito)

dodatki do drinków(cukier trzcinowy, mleko skondensowane ,sos czekoladowy bita śmietana ,słomki,cukier puder ,mleko

owoce(melony limonki arbuzy cytryny pomarańcze, ananasy, truskawki,maliny,banany.jabłka,grejfruty itp około 25 kg,)

soki barmańskie około 35lit(ananasowy ,granat ,żurawina ,kaktus, mango,brzoskwinia,jabko z mietą,antonówka ,liczi,czerwony grejfrud ,limonka, ananas kokos,

szkło do robienia drinkow w zależności od ilości gości na imprezie przywożę własne oraz posiadam profesjonalny sprzęt barmańske (kruszarki do lodu elektryczne bleder bostony szejkery oraz mobilny bar (zdajecie w załączniku)itp.

likiery alkoholowe do robienia drinków w cenie usługi

DE KUYPER ORIGINAL PEACHTREE 0,50L 1szt
LIK.BOLS BLUE 70cL 1szt
LIK.BOLS MELON 30cL 1 szt
LIK.BOLS LYCHEE 50cL 1szt
LIK.BOLS SOUR APPLE 50cL 1szt
biały rum 0,7 2szt
Malibu 50cl 1 szt
syrop z białego Bzu 50cl 1szt
syrop z malinowy 70 cl 1szt
syrop ogórkowy 40 cl 1szt

Podczas imprezy są wykonywane drinki bezalkoholowe oraz około 20 rodzajów drinków alkoholowych
Na imprezie nie jest wykonywany pokaz barmański ale podczas pracy są wykorzystywane triki barmańskie

Od organizatorów imprezy potrzebna jest wódka oraz sprite około 10lit
Mimo braku pokazu barmańskiego (u mnie też tego nie będzie, szkoda czasu na patrzenie, jeśli można poszaleć na parkiecie ) idealnym rozwiązaniem jest wykorzystanie trików barmańskich podczas robienia drinków dla gości. Szczerze zazdroszczę ))))))))

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:02   #4413
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
My z TŻ zaplanowaliśmy wódkę Stock. Czy ktoś jeszcze się na nią zdecydował i ile płaci za 0,5?
My planujemy Stocka, narazie cena to 19zł ale teściówka jeszcze negocjuje
Stary 2013-10-03, 11:03   #4414
inezwiza_90
Przyczajenie

Witam nowe PM-ki

My już wódkę mamy chyba z pół roku kupioną, ojciec TŻ zaraz załatwiał jak się dowiedział kiedy ślub. Mam 150 butelek na 60-70 gości + polterabend + bramy + poprawiny. Chcemy jeszcze wino i może jakieś piwo, no i jak wiadomo szampan.

My wybraliśmy motyw przewodni niebieski, granatowy. Będę miała bukiet z biało-niebieski. Chciałam buty niebieskie, ale nie znalazłam takich, które by mnie zadowoliły. Sala będzie ustrojona biało-niebiesko.

Nasi rodzice znają się kupę czasu. Moi dziadkowie od strony mamy pochodzili z tej samej wsi co mama TŻ. A ta wieś to sąsiedzka z moją (jedna gmina). Rodzice TŻ są kilka lat młodsi od moich. Mój tata zna tatę TŻ ze szkoły, chodzili do jednej podstawówki. Chrzestna TŻ mieszka w tej samej miejscowości co my. Nawet siostra TŻ mieszka w tej samej miejscowości co my, mam męża stąd. Także my żadnego spotkania nie robimy, bo się wszyscy dobrze znają.

Ja już też prawie mam suknię. Jest kupiona i zapłacona teraz czekam aż dotrze do mnie. Jak będzie to się pochwalę.

Edytowane przez inezwiza_90
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:05
inezwiza_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:05   #4415
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My planujemy Stocka, narazie cena to 19zł ale teściówka jeszcze negocjuje
Nie jestem jedyna Czas nagli, po mału trzeba własnie i alkohol kupować. Orientujecie się ile Stock w makro kosztuje?

Stary 2013-10-03, 11:08   #4416
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Mimo braku pokazu barmańskiego (u mnie też tego nie będzie, szkoda czasu na patrzenie, jeśli można poszaleć na parkiecie ) idealnym rozwiązaniem jest wykorzystanie trików barmańskich podczas robienia drinków dla gości. Szczerze zazdroszczę ))))))))
Ten barman obsługiwał wesele mojego kuzyna i zrobił to bardzo profesjonalnie, dlatego go wzięliśmy. Jego "wyroby"były super!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:12   #4417
anannke
Zakorzenienie

Witam nowe PM

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
kiepsko
wydaje mi sie, że po prostu jeszcze nie nabrałam sił do takiego odpowiedzialnego stanowiska strasznie dużo stresów, mega presja czasu itd. Człowiek się czasami nie ma czasu iść wysrać a i tak nie zrobi wszystkiego nie czuje sie pewnie, średnio identyfikuje sie z firma itd. Wiem, że jeszcze nie zdobyłam zaufania "moich" dziewczyn no jednym słowem kiepsko
Pysiu przyzwyczaisz się i wciągniesz - przecież na pewno dobrze ci idzie! Troszkę więcej pewności siebie jesteś superową kobitką!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
a ja oglaszam, ze mamy zdjecia od fotografa z sesji narzeczenskiej!!!
jest ich 158, musze je przebrac i wam pokaze w klubie
O ja ale superczekam z niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My nie mamy barmana i nawet nie bierzemy tego pod uwagę.
Dla mnie to zbędny wydatek, będzie wódka, wino i piwo więc każdy znajdzie coś dla siebie.
My też mamy podobne podejście. Ogólnie uważam że to fajna opcja i jakbyśmy mogli sobie pozwolić finansowo na to to pewno byśmy wzięli ale niestety musimy przyciąć koszty.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
alucior gotowa na dzis ??
A na co?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:15   #4418
201605100
Konto usunięte

misia nie
anannke okazało się, że będziemy chodzić na ten sam kurs tańca

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:31
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:29   #4419
swiat_katarzyny
Zadomowienie

my idzimy za tydzien z Tz na wesele do jego kuzyna gdzie ma być barman a jak znam życie to po tym weselu barman na naszym też sie znajdzie co nie zmienia faktu że w ten weekend musze temat alkoholi ogarnąć
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:32   #4420
misia880
Zakorzenienie

na tance ;D
ale idziecie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-10-03, 11:38   #4421
justynkie
Wtajemniczenie

A my dziś na pierwsze spotkanie kursu dla narzeczonych u Dominikanów.

TŻ się stresuje i już rano pytał co jeśli nie będzie mógł wyjść z pracy. Ja mu dam...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:38   #4422
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
U nas barmana też nie będzietrochę szkoda kasywolę tą kwotę dołożyć do czegoś innego lub zatrzymać...taka regionalna ''oszczędność''

My alko też mamy na tapecie i najprawdopodobniej w weekend skoczymy do Selgrosu kupić chociaż część-tzn.wódkę,wino bo piwo zostawimy na przyszły rok-czy te nisko procentowe też mają wzrosnąć?(ceny)
ja też nie chce barmana, goście zaczną mieszac i będzie nie za ciekawie. Chociaż mój Tż próbował mnie przekonać, ale się nie dałam. I nie będzie
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ale my i tak nie bierzemy bo bedziemy mieli tylko wodke i wino na weselu
my tak samo

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziękuję za ciepłe przyjęcie

Teraz mobilizacja i do salonów

A co do nas. Jesteśmy ze sobą już z 10 lat chyba, więc nadszedł w końcu czas na zmianę Jesteśmy z okolic Krosna. Dopiero nadrabiam czytanie was, więc nie wiem czy jest tutaj ktoś z okolic.

Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
też jestem z okolic
moja szwagierka na weselu miała barmana http://www.imprezazbarmanem.pl/, jest chyba z Krosna ale nie jestem pewna, więc możesz oglądnąc co i jak. Wiem tylko tyle, że dostarczali mu samą wódkę, wszystko inne miał sam . I mieli miec fontanne alkoholowa, ale zepsuł mu się sprzęt przed weselem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-03, 11:44   #4423
Ad rem
Zadomowienie

A ja dzis idę na pierwsze indywidualne spotkanie w ramach poradni Mam nadzieje, że to długo nie trwa

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:45   #4424
201605100
Konto usunięte

idziemy, idziemy tylko się ze mnie nie śmiej
Stary 2013-10-03, 11:48   #4425
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja też nie chce barmana, goście zaczną mieszac i będzie nie za ciekawie. Chociaż mój Tż próbował mnie przekonać, ale się nie dałam. I nie będzie

my tak samo

też jestem z okolic
moja szwagierka na weselu miała barmana http://www.imprezazbarmanem.pl/, jest chyba z Krosna ale nie jestem pewna, więc możesz oglądnąc co i jak. Wiem tylko tyle, że dostarczali mu samą wódkę, wszystko inne miał sam . I mieli miec fontanne alkoholowa, ale zepsuł mu się sprzęt przed weselem
Ooo dzięki. Już wysłałam zapytanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:58   #4426
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
misia nie
anannke okazało się, że będziemy chodzić na ten sam kurs tańca
Ale wam fajnie! ja nie wiem jak my z tańcem zrobimy ale obawiam się że w tygodniu wszelkie kursy odpadają ze względu na pracę potem oczekujemy tutaj na forum raportu jak było i jak wam szło

Stary 2013-10-03, 11:58   #4427
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
Wszystko zależy ile macie gości. Mi przesłali ofertę na około 100 osoby. Obsługa 750 ( w tym jakieś likiery, szkło, mieszadełka, lód, mięta etc) plus zakupy alko i owoców- około 600 pln.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zalezy gdzie. Z moich obserwacji wynika, że teraz ciężko już coś kupić, bo ze starych kolekcji nie zostało już nic ciekawego,a nowych jeszcze nie ma
Ja załapałam się na wyprzedaż, która trwała do końca września, było -30%. Choć teraz w tych salonach w których byłam, wciąż trwają jakieś akcje promocyjne. Np każdego dnia inna suknia w super cenie

Choć faktycznie, już pojawiają się nowe kolekcje.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Ciężki temat. Ale może wyjaśnij jej, na czym polegają obowiązki świadkowej / druhny ? Ja trochę rozumiem przerażenie, bo przerabiałam bardzo problematyczne świadkowanie, kiedy musiałam robić niemal za konsultantkę ślubną, jeżdżenie na targi/ przymiarki do miasta odległego o 4,5 h jazdy ... Niestety takie przypadki się zdarzają. Jeśli na spokojnie wyjaśnisz o co chodzi, to na pewno obawy znikną

Mam dwie bardzo dobre koleżanki ( z A. bardzo się przyjaźniłam, niestety teraz kontakt trochę mniejszy, z B. to taka dobra znajomość). Kiedyś byłyśmy w jednej paczce, teraz się to rozbiło z powodu faceta. B. była z nim w poważnym związku (na nieszczęście , koleżance A facet bardzo się podobał). Rozstali się z jakiegoś poważnego powodu, B. jest rozbita. Facet jest teraz w związku z A., ponoć też poważnym. Obie wypytują mnie o wesele, interesują sie przygotowaniami. Ja jestem w kropce, bo będą dantejskie sceny (ze strony B., która ma poczucie że tamta ukradła jej faceta, że ma pewność że on do niej wróci). Jak było - nie wiem, nie mam głowy szukać prawdy.
Jak rozwiązać sytuację z zaproszeniem na wesele? Przed sytuacją z facetem, chciałam zaprosić je obie z osobami towarzyszącymi. Z A. rozmawiałam, mówiła że nie chcą szukać problemów; jeśli B. będzie zaproszona, to oni tylko przyjdą do kościoła zlożyć życzenia, że wesele nie jest dla nich najważniejsze.
'Nasi świadkowie' ostatnio oznajmili nam, że zostaną rodzicami, także też jesteśmy w kropce Ale nic to, bardzo się cieszę z kolejnego gościa na weselu

Co do koleżanek, to wiesz, nie możesz się martwić o wszystkich i za wszystkich... Trzeba mieć nadzieję, że zachowają się z klasą

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
W tym tygodniu kupujemy alko. Mamy świetną cenę na wódkę Wyborową, od razu kupimy też wino. Prawdopodobnie Carlo Rossi bo jest uniwersalne, w 3 kolorach.
Fajnie, że już będziecie mieć to za sobą!
Ja tż gonię do tego żeby sprawdzał oferty. W przyszłym tygodniu ma wolne to pewnie weźmiemy się za to.

Cytat:
dodaja[/B] mam ten sam problem, zupełnie nie wiem jak ugryźć kwestię alkoholi kolorowych
Dobrze, że nie jestem z tym sama

Ja nawet nie wiem co kupić. Na pewno whisky, a co dalej ? Pojęcia nie mam !

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Dobra lecę, bo się spóźnię! Do zobaczenia w poniedziałek
Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
U nas w hurtowni była do 30.09 promocja na Stocka i Wyborową i sie załapaliśmy A dzięki znajomościom mamy TŻ udało nam sie to załatwić

Z tego co sie dowiadywaliśmy czasem jest kłopot z hurtownią, bo nie chcą takiej ilości alko sprzedawac komuś, kto nie ma koncesji na alkohol...:/
Ale udało sie załatwić
Naprawdę są takie kłopoty? Pojęcia nie miałam !

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość

My alko też mamy na tapecie i najprawdopodobniej w weekend skoczymy do Selgrosu kupić chociaż część-tzn.wódkę,wino bo piwo zostawimy na przyszły rok-czy te nisko procentowe też mają wzrosnąć?(ceny)
Tak, tylko wysokoprocentowe

Cytat:
A ja dzis idę na pierwsze indywidualne spotkanie w ramach poradni Mam nadzieje, że to długo nie trwa

My chcemy iść w przyszłym tygodniu, ale strach mnie ogarnia... Koleżanka mi nagadała
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:03   #4428
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ale wam fajnie! ja nie wiem jak my z tańcem zrobimy ale obawiam się że w tygodniu wszelkie kursy odpadają ze względu na pracę potem oczekujemy tutaj na forum raportu jak było i jak wam szło
ja już moge zaraportować, że beznadziejnie a kursy są nawet o 20 więc może uda się coś znaleźć

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Dobrze, że nie jestem z tym sama

Ja nawet nie wiem co kupić. Na pewno whisky, a co dalej ? Pojęcia nie mam !

mój TŻ nie chce stoika samoobsługowego, na początku myślałam czy nie wziąć ucznia technikum hotelarskiego czy gastronomicznego - wiem, że w takich szkołach są organizowane kury barmańskie. ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej wynająć barmana, który sam kupi alkohol bo ja nie wiem ile i czego, a co potem z tym zrobię? muszęsięzorientować w cenach w moich okolicach
Stary 2013-10-03, 12:03   #4429
kuli1986
Raczkowanie

Troszke mnie tutaj nie było, ale cały czas Was podczytuje

My mamy takie małe urwanie głowy, wszystko pomału dopinamy na ostatni guzik bo ślub wkońcu za 3 miesiące i pare dni
I mam teraz takie wrażenie, że wszystko szybko się dzieje i że jeszcze dużo do zrobienia (drobiazgów ale bardzo ważnych)

Cytat:
Ja mam nadzieję, że przy nałożeniu "tej jedynej" sukni będę czuła, że to ta i żadna inna

Dziewczyny a jak robicie z winietami na stoły? Same usadzacie, czy korzystanie z pomocy jakiegoś programu? Ja mam kilka wzorów winiet, nawet już jeden wybrałam. Teraz kwestia jak tych gości pousadzać. A u nas będzie ich ok. 250, więc nie lada wyczyn

swiat_katarzyny
napisałam do Barmana, możliwe, że dzisiaj popołudniu będę miała listę z alkoholami. Oby! Dam znać jeśli dotrzyma słowa
Czekam na tą liste z alkoholami bedziecie wiedzieć jakie drinki będą robione z tych alko?
potrzebowałabym pare sprawdzonych drinków i liste alko do zakupienia.
Chcę zrobić coś w stylu drink baru ale samoobsługowy z menu, tak było u moich znajomych i miało wzięcie wśród gości i goście mieli niezłą zabawe z robieniem drinków

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ten barman obsługiwał wesele mojego kuzyna i zrobił to bardzo profesjonalnie, dlatego go wzięliśmy. Jego "wyroby"były super!
Ile bierze Twój barman?

ktoś poleca jakiegoś barmana z pomorskiego lub zachodniopomorskiego?

Edytowane przez kuli1986
Czas edycji: 2013-10-03 o 13:40
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:11   #4430
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

My chcemy iść w przyszłym tygodniu, ale strach mnie ogarnia... Koleżanka mi nagadała
Byliśmy już na grupowym spotkaniu i pani nam nagadała o naturalnym planowaniu rodziny i malowaniu wykresów
Na szczęście to moja znajoma - uczyłam jej córki do matury - więc licze na ulgowe potraktowanie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-03, 12:12   #4431
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Troszke mnie tutaj nie było, ale cały czas Was podczytuje

My mamy takie małe urwanie głowy, wszystko pomału dopinamy na ostatni guzik bo ślub wkońcu za niecałe 3 miesiące
I mam teraz takie wrażenie, że wszystko szybko się dzieje i że jeszcze dużo do zrobienia (drobiazgów ale bardzo ważnych)

Czekam na tą liste z alkoholami bedziecie wiedzieć jakie drinki będą robione z tych alko?
potrzebowałabym pare sprawdzonych drinków i liste alko do zakupienia.
Chcę zrobić coś w stylu drink baru ale samoobsługowy z menu, tak było u moich znajomych i miało wzięcie wśród gości i goście mieli niezłą zabawe z robieniem drinków
Nie wiem, czy barman wypisze nam nazwy przykładowych drinków, ale mam e-book, o którym wcześniej wspominałam, więc ewentualnie go przejrzę i może zasugeruję jakieś drinki barmanowi. Nasz barman powiedział mi, że z doświadczenia wie, że jak jest barman na weselu to wódki idzie 40% mniej

Stary 2013-10-03, 12:16   #4432
misia880
Zakorzenienie

alucior Ty sie nie smiej ;D
ja sie stresuje!

Stary 2013-10-03, 12:18   #4433
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, czy barman wypisze nam nazwy przykładowych drinków, ale mam e-book, o którym wcześniej wspominałam, więc ewentualnie go przejrzę i może zasugeruję jakieś drinki barmanowi. Nasz barman powiedział mi, że z doświadczenia wie, że jak jest barman na weselu to wódki idzie 40% mniej
Może prześlę Ci później e-mail na priv i podeślesz mi e-book z drinkami? Jeżeli to nie problem oczywiście?
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:18   #4434
say-hello
Zakorzenienie

cześć dziewczyny witam nowe PM

melduję się chciałam tylko się wytłumaczyć, że ostatnio mam mało czasu na nadrabianie wątku i klubów, także wybaczcie

ze spraw ślubnych - na dniach mam w planie zrobić podsumowanie co już zostało załatwione, co trzeba załatwić, ile już wydaliśmy itp
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:22   #4435
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
ja już moge zaraportować, że beznadziejnie a kursy są nawet o 20 więc może uda się coś znaleźć

mój TŻ nie chce stoika samoobsługowego, na początku myślałam czy nie wziąć ucznia technikum hotelarskiego czy gastronomicznego - wiem, że w takich szkołach są organizowane kury barmańskie. ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej wynająć barmana, który sam kupi alkohol bo ja nie wiem ile i czego, a co potem z tym zrobię? muszęsięzorientować w cenach w moich okolicach
Mój znajomy z podstawówki się wkręcił w barmaństwo i wiem że daje pokazy i na weselach robi ale ostatnio zyskał rozgłosu trochę więc obawiam się że się ceni ale jak chcesz to ci podeślę na priv szczerze to nie mam pojęcia ile może takie coś kosztować

Stary 2013-10-03, 12:27   #4436
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

U nas Ci barmani o których ja pytałam, podają szczegółową listę czego i ile kupić. No, a resztę wiadomo- zwracają.

Nam przesłali ofertę z przykładowymi kartami- kilka longów, shotów itd. I z tego wybiera się jedną ofertę i pod nią robimy wspólnie listę zakupów- uważam to za dobre rozwiązanie.

Cytat:
Byliśmy już na grupowym spotkaniu i pani nam nagadała o naturalnym planowaniu rodziny i malowaniu wykresów
Na szczęście to moja znajoma - uczyłam jej córki do matury - więc licze na ulgowe potraktowanie
Na ogólnym też byliśmy O badaniu śluzu, rozciągalności, wykresach też wiem. Teraz 'tylko' indywidualne spotkania
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:28   #4437
no_doubt
Wtajemniczenie

kuli1986 nie ma sprawy Oczywiście, że prześlę. Czekam na @

Stary 2013-10-03, 12:33   #4438
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Na ogólnym też byliśmy O badaniu śluzu, rozciągalności, wykresach też wiem. Teraz 'tylko' indywidualne spotkania
U nas trzeba zaliczyć 3 ogólne (na razie mamy jedno), a odbywają się w ostatnią niedzielę miesiąca, więc dopiero pod koniec listopada będziemy mieć całość z głowy...

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-03, 12:54   #4439
Elrosa
Zadomowienie

Cześć! Mnie też już dawno nie było, ale podczytuję

Od dwóch tygodni chodzimy na kurs tańca. Wychodzi nam średnio, ale przynajmniej czarno na białym widać, że to wcale nie moja wina wczoraj K. udało się zdeptać mnie i stojącego obok nas instruktora za jednym razem. Nie wiem, jak on to zrobił
Najgorzej idzie nam walc, co mnie dość martwi, bo chciałabym, żebyśmy go zatańczyli w ramach pierwszego tańca

W zeszłą sobotę byliśmy na pierwszych naukach przedmałżeńskich, zostały nam jeszcze tylko dwie i oczywiście poradnia. Na nauki jeździmy do Oławy (jakieś 20-30 minut drogi od Wrocławia) i tam początkowo planowaliśmy zaliczyć też poradnię, ale po wystąpieniu pani prowadzącej poradnię chyba zmieniliśmy zdanie... sadziła straszne kwiatki, myliła aborcję z in vitro i efekt bywał makabryczny. Jakoś po tym nie do końca jej ufam w sprawie NPR :P
Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć coś we Wrocławiu - problem polega na tym, że w sumie mamy wolne tylko soboty, a większość spotkań jest w tygodniu
Stary 2013-10-03, 12:54   #4440
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość

ile bierze twój barman?

Ktoś poleca jakiegoś barmana z pomorskiego lub zachodniopomorskiego?
2200 zl
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości