|
|
#3601 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2016
Cytat:
dzieci od razu raczej miec nie bedziecie( w sensie miesiac po slubie) wiec w zasadzie nic sie nie zmieni. chyba ze to ze zamieszkacie razem, a praca i obowiazki takie sameja biore wit C czesto i nic mi sie nie dzieje a biore tabletki ![]() my wczoraj bylismy na rybach a moj Tż urwal kolo w ciagnikuW ogole to czesc!
|
|
|
|
|
#3602 | |||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3603 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ślub zmienia tylko stan cywilny,nie zmieni ani człowieka ani jego sposobu spędzania wolnego czasu ani nic innego.
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z tym spotykaniem to jest tak, że Tż nie ma koleżanek, ja mam kolegów i to tylko dobrzy koledzy do piwa czy grania jedynie (swoją drogą teraz wiecej moich kolegów to koledzy Tża i jak jestem sama w Polsce to w jego imieniu ich odwiedzam
) Przyjaciela nie mogłabym mieć, bo dla mnie przyjaciel to duże zaangażowanie i za dużo miesza w związku.Mysza, mówiłaś że już wszystko macie załatwione, a kwiaty, obrączki, pierwszy taniec, dekoracje?
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem są te złe chwile, aż wstyd się czasem przyznać - ale nie będę o tym tu pisać.. W każdym razie, był czas kiedy chcieliśmy mieć dziecko, ale to było nieodpowiedzialne.. ![]() no już nie aż tak, po ślubie o ile uda się przed (daj Boże ) budowa, także każdą wolną chwilę na budowaniu, czy to praca - no po prostu się już nzastawił na obowiązki. Może nie całkowicie odstawienie znajomych, bo to trochę przesadzone, ale no taką ewentualność bierze pod uwagę.Człowiek czasem przecenia swoje możliwości i chce za dużo wszystkiego na jedną chwilę. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#3606 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje,że i na dzieci przyjdzie czas Będą jeszcze małe stópeczki biegać po naszych mieszkankach,ale najpierw trzeba te mieszkanka mieć i utrzymać ![]() Kurcze,chciałabym,żeby wszystkie mieszkaniowe plany nasze wypaliły ![]() Ja ostatnio się popłakałam tżtowi,bo tak bardzo nie chcę wracać do PL,bo mam wrażenie,że wtedy to mieszkanie się tak odsunie a cięzko będzie mi wrócić do mieszkania z rodzicami
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że nie ślub a życie ogólnie zmienia człowieka. Wchodzimy w dorosłe życie, są nowe priorytety. Studia się kończą, nadchodzi czas stabilizacji i jest dokonywanie wyborów czy spędzam czas z Tżem jeśli z nim nie mieszkam czy wpadam do kumpeli na ploty. Wydaję kasę na osobiste zachcianki czy zaczynam już myśleć o oszczędnościach. Opisuje to co widzę wśród koleżanek. Każda miała już coraz mniej czasu a poświecała go dla własnej nowej rodziny, ale jeżeli którejś z nich zależało na koleżankach to zawsze znalazła czas. Niektóre nie i misiaczek-pysiaczek jest ważniejszy niż stara przyjaciółka, która na ruski rok ma czas wrócić do rodzinnego miasta. Dla innych z kolei koleżanki są na tyle ważne, że są w stanie rzucić wszystko i jechać na drugi koniec Polski i robią to tak często, że ranią tym partnera.
|
|
#3608 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() kwiaty, to chyba nie teraz? i jakieś dodatkowe.pierwszy taniec?przytulaniec D. nie chce innego ![]() dekoracje?kosciola ustalamy jakis miesiac przed z innymi parami bioracymi slub tego dnia wiec nie ma co teraz wymyslac(a szkoda )a dekoracje sali mamy jakas w cenie, na stoly gosci nic nie dokladam. tylko nasz stol przyozdobimy tiulem za nami nic nie bedzie bo jest okno i widok na rzeke, a kwiatami nie chce stołu zawalac,ewentualnie jakies male rozyczki
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-10-03 o 13:23 |
||
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja chyba zmieniam kolor przewodni z bordo na fioletowo-złotą i będzie w tym wszystkim pełno symboliki
|
|
|
#3610 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas, jezeli D bedzie chcial to nadal bedzie wychodzil na piwo do kolegow u mnie sie troche zmieni bo nie bede jechala rowerem 20km tylko po to zeby sie zobaczyc z kolezanka na godzine
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z nowości to tyle, że staram się o pracę w żłobku koło mnie i jak mi nie odpowiedzą, to jutro tam idę
![]() A co do priorytetów... Mam najlepszą przyjaciółkę i najlepszego przyjaciela. Oboje kocham, oboje są dla mnie jak rodzina, dla obojga jestem w stanie wiele poświęcić. Wiele nas łączy, wspieramy się. Gdyby któreś z nich miało problemy i potrzebowało mnie choćby w środku nocy czy na drugim końcu Polski- nie odmówię im tylko dlatego, że miałam w planach iść do kina z tżtem. Są rzeczy ważne i ważniejsze. Oni mnie nie zostawiają w ciężkich chwilach (mimo, że oboje mają partnerów) i ja też ich nie wystawię. Myślę, że dojrzała miłość akceptuje wartości drugiej strony. Dla mnie przyjaciele i nasza przyjaźń są jedną z najważniejszych wartości w życiu i nie mogłabym żyć z człowiekiem, który tego nie rozumie. Na szczęście oboje z tżtem zawsze uważaliśmy, że w związku -oprócz miłości- trzeba się po prostu lubić i przyjaźnić. Dlatego on rozumie, dlaczego czasem potrzebuję nocować u przyjaciółki albo przegadać pół nocy z przyjacielem. |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Lolusl - wiem, wiem..
jak to mawia babcia: jestem za prędka do wszystkiego mam milion pomysłów.Meitsa - no cóż, są i takie, każdy jest inny. Każdy ma swoje priorytety ![]() Mysza - a coś jeszcze teraz musicie załatwić?? gothka - ehh.. to tak jak z moim przyjacielem. Kiedyś dopuki nie było TŻta to wolną chwile z nim spędzałam, pojawił się TŻ i..?: rok bez odzewu. Było dobrze, teraz 2 miesiace bez odzewu. tż widac było że cierpiał, że widywałam się częściej z przyjacielem bo akurat nam czasowo sie godziny pokrywały a tż pracował różnie i był tydzień, gdzie miał zmianę popołudniową i się z nim nie widziałam. więc ograniczyłam trochę kontakt, ale tu są też inne czynniki.. kiedyś może też inaczej myślałam
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kontakt też zawsze mieliśmy w miarę regularny.
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnio mu podsylalam piosenki na pierwszy taniec to mowi ze jeszcze czas to jest "nasza"piosenka ale chyba nie pasuje? http://youtu.be/8Tr-YzOyH_Eja bym chciala ta ale Tż nie-bo angielska http://youtu.be/XRuDQ6aYeD0wódkę kupić do końca roku
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na chwilę obecną nie ogranicza związek co praca i to gdzie mieszkam
Bo też jestem typem osoby, która nie zostawi ważnej mi osoby w potrzebie, bo ale morza nie przeskoczę Co innego jak byłam w Polsce, znazlam zawsze chwile dla kogoś. Dobijają mnie tylko skrajności gdzie jedna koleżanka mówi, że znajomi są ważniejsi od partnera, a druga ciągnie swojego faceta na babskie ploty bez konsultacji czy nam to odpowiada
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
gothka - ja nie zmieniam facetów, także narazie nie mogę tego powiedzieć
aczkolwiek zgodze się z Tobą, ale no cóż..
|
|
#3617 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
A druga mi się podoba Z tych dwóch wybrała bym drugą---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Co do prawdziwych przyjaciół to ja nie mam, więc nie będę się wypowiadać
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu byłam młoda, nie wychodziło. Raz to ja kończyłam znajomość, innym razem byłam porzucana. Musiał nadejść właściwy czas i właściwa osoba
|
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu nuda czytam co piszecie oraz ksiazke i odliczam do wizyty Tzta
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3621 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Japońska rzepa
|
Ja jestem zdania,że żaden przyjaciel nie jest ważniejszy od partnera
Poza tym uważam,ze prawdziwa przyjaźń bardzo rzadko się zdarza i nie wierze w tą przyjaźń damsko-męską. I nie zgadzam się z definicją dojrzałości Gothki,bo dla mnie dojrzałość jest wtedy,kiedy umie się wybrać sprawy ważniejsze - nie kolegów,czy przyjaciół a rodzinę. Jakby miała dzieci, przyjaciel by nawet umierał,a moje dziecko miało problem- mniejszy bo mniejszy ale problem,albo ważne wydarzenie w życiu, to nigdy bym nie pojechała do przyjeciela,bo rodzina jest najważniejsza. I przyznam szczerze,że szlag by mnie trafił,jakby tż miał przyjaciółkę, której zwierzałby się itp.,bo uważam,ze sprawy związkowe rozwiązuje się w związku. Co innego gadanie o życiu,ale to można robić z kolegą,w przyjaźni nie ma tabu. Ja czułabym się oszukana,jakby tż mówił przyjaciołom o naszych sekretach,bo przecież przed przyjaciółmi tajemnic się nie ma
|
#3623 |
|
Konto usunięte
|
Nasi rodzice mają poznać się w niedziele na obiedzie
|
|
|
|
#3624 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ja bym chciała w ogóle bez słów , tylko melodię
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myśle na tymi dwoma, przy czym ta pierwsza jest dla mnie bardzo ważna ![]() http://www.youtube.com/watch?v=--z3wtyePbs http://www.youtube.com/watch?v=zNpeK7sDLzE
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach ![]() 25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające Edytowane przez Meitsa Czas edycji: 2013-10-03 o 14:20 |
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tymbardziej że u Niego też się pojawiła TŻtka także w życiu też się zaczęło inaczej układac.czasem trzeba po prostu wybrać, jeśli się z TŻ ma plany na poważny związek to w imię tej miłości trzeba postapić
|
|
|
#3627 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() Ja nad piosenka nie myślałam i nie będę w najbliższym czasie Kto będzie gotować obiad?
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
linków nie spojrzę bo nie mam jak
![]() w domu na stacjonarnym chyba nie ryzykowałabym bo może się to skończyć wyrzutnią rakietowo-komputerową przez okno
|
|
#3629 |
|
Konto usunięte
|
Stresujesz się?
U mnie A. już się odechciało spotkania rodziców (chciał zaprosić ich do nas w tym miesiącu), ale wczoraj jego mama wyskoczyła jaką będzie cudowną teściową, czego ona nie zrobi jak się pobierzemy... Stwierdził, że teraz to będzie ryzykowne, bo jeszcze za dobrze się dogadają np. w sprawie naszego ślubu
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wierzę w przyjaźń, tak samo jak w miłość. I tak samo może odejść przyjaciel, jak mąż po 20 latach cudownego małżeństwa w które władowało się całego siebie a dziecko strzelić drzwiami i odejść na zawsze albo we własną matkę. A prawdziwy przyjaciel może być jak rodzina- bo rodzina to uczucia, nie więzy krwi czy papierek. W przyjaźń damsko-męską też wierzę- ale jeśli ktoś tego nie doświadczył, to nie zrozumie. Naprawdę można znać się z facetem od lat i nie chcieć dobrać mu się do jakiejkolwiek części ciała. Nie dzielę przyjaciół ze względu na płeć. Najpierw jest człowiek- potem wszystko inne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

). Odpowiedział mi że ja pierwsza i jego serce i tak w większości należy do mnie i to mi najwięcej czasu poświęca
i chyba go lekko przestraszyłam
, bo teraz ciągle mi powtarza, że teraz trochę chce się pospotykać ze znajomymi bo po ślubie już nie będzie na to czasu, wiadomo rodzina, dzieci, obowiązki.
dzieci od razu raczej miec nie bedziecie( w sensie miesiac po slubie) wiec w zasadzie nic sie nie zmieni. chyba ze to ze zamieszkacie razem, a praca i obowiazki takie same
a moj Tż urwal kolo w ciagniku
Głównie rozchodzi się o kwestie finansowe, bo jak będzie jakaś kasa to masa innych wydatków, a jeszcze rząd UK kusi zapomogą na hipotekę 
Mój się niby nie boi,ale też nie działa nic.
Ślub zmienia tylko stan cywilny,nie zmieni ani człowieka ani jego sposobu spędzania wolnego czasu ani nic innego.
) budowa, także każdą wolną chwilę na budowaniu, czy to praca - no po prostu się już nzastawił na obowiązki. Może nie całkowicie odstawienie znajomych, bo to trochę przesadzone, ale no taką ewentualność bierze pod uwagę.