|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
0 | 0% |
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
15 | 39,47% |
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
2 | 5,26% |
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
12 | 31,58% |
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
0 | 0% |
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
9 | 23,68% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
dryfuję słowami
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Hej.
przepraszam, że tyle nie pisałam, ale jakoś nie byłam w stanie. z resztą teraz też jakoś nie jest spektakularnie lepiej. po prostu mam dziś lepszy dzień. sama zauważyłam, że co 2 dni są te gorsze i tak to się plecie. przez pierwszy tydzień przyjechała do nas moja matka. byłam wtedy totalnie zagubiona i przyjęłabym pomoc od samego diabła. no i w sumie tak to wtedy wyglądało. na początku było ok, bo pomagała i była czuła jak na nią. ale z czasem coraz gorzej. robiła nam z mieszkania saunę, bo wg niej wiecznie za zimno. darła się, tresowała mnie do wiecznego latania i sprzątnia, a przy tym wyzywała od najgorszych. a, że naprawdę jestem rozchwiana, to od razu uciekałam od niej z płaczem. doszło już do tego, że M. w obronie mnie odezwał się do niej dość mocno, pierwszy raz aż tak bardzo. pokłucili się wtedy potwornie, pierwszy raz w życiu. bo wcześniej to taka fikcja była, że jest super. oni darli się na siebie wzajemnie, a ja trzęsłam się na łóżku rycząc. kompletnie nie wiedziałam co mam z sobą zrobić wtedy. z resztą do tej pory tak mam, że mogę zacząć płakać i nie móc przestać. a co te 2 dni jest jakieś apogeum. wczoraj mogłam przeleżeć dzień na podłodze obsrana i niewiele by mnie do obchodziło. dopiero popołudniu, przy okazji wizyty pediatry ogarnęłam się. trochę mnie zirytowała jej osobowość mimozy. a kurat mieliśmy zaplanowaną wizytę w Medeorze do neonatologa i stwierdziłam, że pojedziemy. nie ma dupy, nawet jak mają robić to samo co ona w domu. choćby z ciekawości. pani dr zrobiła Miłkowi to samo badanie, ale zwarzyła go jeszcze. więc zawsze coś dodatkowo. dziś jest ok, tak, że praktycznie funkcjonuję jak "Matka Polka" i perfekcyjna pani domu w jednym. ale boję się, że to chwilowe. wcześniej też myślałam, że jest już dobrze, a potem znów to wracało. z Miłoszem jest b. dobrze można by rzecz. ogólnie w tym tyg co była moja matka nocki były tragiczne. on był niespokojny, my nie wiedzieliśmy o co mu chodzi. bo niby sucho ma, najedzony. moja matka co chwila przyłaziła, darła się na nas, że wszystko źle robimy. ja ryczałam, Mare zdenerwowany krzyczał na mnie, że nie jestem tu już najważniejsza, więc ja ryczłam jeszcze bardziej. a przy tym jeszcze ryczał maluch. odkąd pojechała jest o niebo lepiej. oczywiście mały ma większy problem z zaśnięciem w nocy, ale juz jest jasne, że chodzi mi o ciepełko i samotność w wielkim drewnianym łożu. więc jak totalnie sobie nie radzi, stęka i widać, że pomimo zmęczenia nie śpi - zabieramy go do siebie. ogólnie (odpukać), to b. spokojne dziecko. ryczy tylko jak głodny i zasikany/zakupkany. a na te kwestie fizjologiczne to i tak ryczy tylko jak jest w Pampersach, bo w Dadach mógłby przeleżeć przez pół dnia. wczoraj u tego neonatologa, to babka zadziwiona, bo jej na tej wadze przysypiał wręcz. nazwała go "oazą spokoju". no zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało... mam nadzieję, że zostanie charakterek po tatusiu i będzie tak wyluzowany ![]() wprawdzie w dzień też trzeba go trochę popieścić żeby zasnął. ale ogólnie źle nie jest, tylko mnie czasem cierpliwości brak, bo jak mam dzień tak jak dziś lepszy, to bym już poszła coś w chałpie ogarnąć żeby potem mieć więcej czasu. z jedynych wybryków, to młody ma bardzo powiększone piersi i to tzw. "mleko czarownic", czyli zwyczajnie sam ma mleko w cycuchach. wg tej neonatolog z wczoraj może mieć je takie do 3 tyg. zobaczymy, jutro mijają 2 od urodzenia. tutaj też jestem zła, bo położna nasza i pediatra mówiły żeby to rozmasowywać i robić okłady z płynu burowa, a wczoraj neonatolog, że okłady owszem można, albo maść (fuck! że myśmy tak dziecko męczyli tymi bandażami, a te pi.. nie powiedziały, że maść taka istnieje!), ale pod żadnym pozorem masować, bo można mu uszkodzić cos tam w piersiach! położna nasza niby ciepła, serdeczna kobita, ale wg mnie za bardzo wierzy w "stare sprawdzone metody", które ok, są dobre, ale nie są lekiem na całe zło i nie pomogą w cięższych sprawach. to masowanie cycuchów to ponoć też jakaś "stara szkoła". wg neonatolog mały za mało przybrał, ale ja jakoś nie martwię się tym, bo je tyle ile powinien. a widać od razu, że on urodę po tatusiu ma, czyli długi i chudy jak miesiąc. łojciec jego żre jak smok, a nic nie tyje ![]() a przytył ledwo 50g do masy urodzeniowej. jak się urodził był 3450g, teraz jest 3500g. przy czym prz wypisie miał 3300g. nie wiem co zrobić z jego USG bioderek. w Medeorze zapisaliśmy, ale tam mieli termin najwcześniej wtedy kiedy on będzie w 10 tyg. tam twierdzą, że do 6 trzeba. a z kolei nasza położna i pediatra uważają, że ten 10 to idealnie, bo jak wcześniej się idzie to lekarze i tak każą powtarzać. a skierowanie przecież jedno dostaliśmy. już nie wiem komu wierzyć, ale nie chce też wymądrzać się przed jego pediatrą i położną, bo w końcu z nimi mam najwięcej do czynienia. wiecie jak to jest jak się zacznie podważać autorytet. a wiadomo, że najwygodniej jak ma się przychodnię w pobliżu w razie jakiś wizyt szczepiennych czy szybkich interwencji. co do mojego stanu zdrowia fizycznego to jest różnie. szwy jeszcze trochę pieką, zwłaszcza jak po pryszniu psikam octeniseptem. nie wiem ile ich miałam, bo mi nie chciała położna powiedzieć. wiem tylko tyle, że kilka warstw (też nie wiem ile). choc tu widzę poprawę z każdym dniem. niestety pojawił się duży, wstydliwy problem. hemoroidy. ![]() ![]() położna kazała mi miodem w tyłku smarować. a mnie bierze bełt jakbym miała TO dotykać. mówiła tez o okładach z szałwi, co już robiłam, bo przy okazji na krocze, bo też kazała, ale to g.. daje. tutaj właśnie widać jej wiarę w metody naturalne. ja też w nie wierzę, ale wiem, że na skutek trzeba dłuuugo poczekać. a czasem nie ma czasu na czekanie. ja go nie mam. nie mogę pozwolić sobie na to, że będę wyła do księżyca po nocach z bólu. razem ze mną będzie płakał mąż, bo nie będzie wiedział jak mi pomóc. a do tego duetu dołączy Miłoś, bo przecież głupi nie jest i czuje, że coś jest nie tak. ojciec mój jak mu wspomniałam, że mam taki problem i że mi to pęka i krwami to się aż poryczał. sam też miał je jeszcze za kawalerskic czasów i wie co to za ból. dzwonił nawet do tż'ta i mu tam gadał żeby nie pękał, i że to na prawdę tak potwornie boli jak pęka ![]() babcia podała mi nazwę jakiś czopków na to, na razie wzięłam 2 szt (na noc), ale boli nadal. do tego dochodzą zaparcia, więc naprawdę jest koszmarnie. do tego totalnie brzydzę się siebie, swojego wyglądu. wyglądam jak totalna wywłoka. wystarczy, że spojrzę w lustro i już mi ciekną łzy ![]() ![]() dziewczyny jak też kupiłam te książki w Biedrze, zrobiłam ura-bura o te 2zł, kierownik dzwonił gdzieś do innego sklepu i ponoć one kosztują te 19,99zł, ale cena jest zła na plakatach. dziwne, bo w necie cena jest niższa. ja tam jeszcze wyślę dziś tż'ta żeby mi jedną książkę na inną wymienił, o mu powiem żeby jednak ten temat poruszyć, bo sieci jednak podają niższą cenę.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-10-03 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() WITAJ EMILKA ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pyszny i zdrowy obiadek ![]() ja mam ochotę zrobić z przepisu okrasy tartę http://kuchnialidla.pl/product/quich...serem-i-salami , może w sobotę jak nie urodzę do tego czasu zaserwuje takie danie ![]()
![]() |
#907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 98% uspokaja sie sam.po minucie Cytat:
a kupilam zwykly herbapolu
![]() |
#908 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dziś na obiad faszerowana papryka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do drugiego - pożyjemy zobaczymy ![]() Żadna nie przekona swoimi argumentami, więc EOT. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
agniecha właśnie nie, córeczki są cud, miód i malina. A ta jedna najmłodsza co w USA mieszka to w ogóle... A ta ona najbardziej się odcięła od T.
ewacia nr 1 poli to położna środowiskowa jest. I to ona bedzie 4 razy u Ciebie ![]() JA-IKA WIELKIE GRATULACJE ![]() ![]() ![]()
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie najbardziej podoba sie pierwsze
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Aha, pojechałam do banku i do sklepu, ale do banku wziełam tylko portfel. Jadę sobie do sklepu, patrzę pały, zatrzymali mnie, a tu dupa, bo ja przy sobie nie mam dokumentów z samochodu, bo są w torebce.
Na szczęście Panowie jak zobaczyli wielkiego HIPOPOTAMA to mnie puścili bez sprawdzania. Tym sposobem kupiłam sobie ciacha i się obżarłam. Przyjechałam i na majtach pełno śluzu, a w picz mi szpilki wchodzą. vea, nena rodzicie ??
#913 |
dryfuję słowami
|
zapomniałam dodać, ze gratuluję wszystkim nowym mamusiom
![]()
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
ej pomocy
do tej pory jak odciagalam to w 15 minut mialam 150ml a dzis raz 60 a teaz 40 zanika mi pokarm? bede odciagac systemem 775533 ale kiedy robic to najlepeij i ile razy dziennie? ja chce jeszcze karmic ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- oooo jestes hurrreyyy juz sie martwilysmy
#915 | |||
Zakorzenienie
|
a jak tam babka? pomaga?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#916 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
nie miałam tego na myśli
![]() po prostu napisałam jak to u nas wygląda i pewnie jeszcze nei raz będą tu podobne dyskusje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Inwersja
![]() ![]() Kochana, musicie sie siebie nauczyć, Ty przede wszystkim cierpliwości, pamiętaj, że to maleńki człowiek. Co do mamy nie skomentuje, bo dla mnie to inna bajka w ogóle. Mam naddzieję, że TŻ ma jeszcze wolne i jest z Tobą w domku ? Hemoroidy za niedługo się wygoją, nie martw się, wielu kobietom wychodza przy porodzie. Czopki i maści powinny podziałać. Karmisz piersią ?? Bo jeżeli mm, to dieta bogato resztkowa, żeby Cię tak nie zapierało. Głowa do góry, bo sie depresji nabawisz. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Mam bolesne skurcze, co 15 minut....
#919 |
Zakorzenienie
|
Inwersja
![]() tych hemoroidów współczuje ![]() Twojej mamy komentować nei będę, dobrze, że mąż zareagował ![]() sprzątanie jest w tej chwili najmniej ważne, nie ucieknie, nie musisz być perfekcyjna we wszystkim. ja też przez pierwsze dni mało atrakcyjnie się czułam ![]() ![]() nie daj się smutkom, wiem, że potrafisz i zaglądaj u codziennie ![]() jak już wrociłam do domu, sama ![]() rozbieram się do spania, ściągam szlafrok, a tam majtki siateczkowe, stanik do karmienia, brzuch, no po prostu sam sex ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I każda z nas tak wygląda po porodzie, żadna nie wychodzi jak gwiazda z porodówki.
![]() |
#921 |
Wtajemniczenie
|
Licz dalej, jak będą co 10 to jedz na ip, oby nie ustały!!!
Inwersja, w byłaś żywymi hemoroidami u lekarza? Dobrze,ze jesteś, martwilysmy się Ja-ika gratulacje!!! Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na dalsze info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy tego chce.
![]() ![]() Ale dzisiaj dostałam kartę z nowym nazwiskiem, więc mogę rodzić, chociaż chciałam jutro wymienić jeszcze jeden ważny papier.
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Miłosz też spokojny ![]() ![]() Zuzia miała powiększone. Robiliśmy okłady z sody aptecznej, przeszło ![]() Ja na jednym skierowaniu byłam kilka razy na usg bioderek. U nas są z 4 wizyty ![]() ![]() To normalne, że ciało kobiety w ciąży się zmienia a po ciąży nie wygląda od razu tak samo. Daj sobie czas ![]() Mamy nie komentuje bo musiałabym użyć niecenzuralnych słów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
no też się nad nimi zastanawiam , cichutko jakoś są
![]() a Nena to nie dziś miała mieć igiełki ?
#927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do mamy to nie skomentuję, dobrze że już Ci nie "pomaga". Co do problemów zdrowotnych mam nadzieję że szybko miną ![]() Cytat:
mmm robiłam już coś podobnego do tego przepisu - pychota polecam ![]() też pychota ![]() ostatnio o tym myslałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra idę gotować, bo mąż będzie za niecałą godzinkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rodzisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.