|
|
#4321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
Na polską zimę, za 300 zł Cytat:
Cytat:
![]() 2. Kasiencja a remonty? ![]() [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43091662]Nie wiem do jakiej kwoty kurtki Cię interesują, ja kupiłam swoją parkę w Cubusie w zeszłym roku i udało mi się jeszcze trafić na 20% obniżkę, więc zapłaciłam za nią chyba 200 zł bez grosza. Co do tańszych kurtek, to koleżanka z Krakowa mówiła mi, że kiedyś miała podobny problem i jej koleżanki, wszystkie sieciówki obeszły, a tam sama beznadzieja i droga, a w końcu udało się znaleźć kurtkę na "Manhattanie", tylko nie mam pojęcia czy tam są jakieś fajne parki czy tylko te standardowe płaszczyki. Sama stoję przed zakupem kurtki na zimę i mam nie lada zagwozdkę, bo ceny w sieciówkach są dość wysokie, 400 zł to ja mogę dać za buty skórzane na zimę, a nie kurtkę. Może w Factory Outlet są jakieś fajne? Był ktoś? Ja chyba jeszcze poszukam na allegro, tylko tak, żeby był odbiór w Krakowie. [/QUOTE] Co to ten Manhattan?
|
|
#4322 |
|
Konto usunięte
|
6m to takie targowisko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mierzyłam też tańsze, ale jakość była słaba, kiepskie zamki, wykonanie, materiał itp
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43092791]6m to takie targowisko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale w Krakowie? Nie słyszałam...
|
#4325 |
|
Konto usunięte
|
Moze juz go nie ma? Kiedys bylo na pewno
A wiecie moze jaki sklad w zimowej kurtce jest dobry? Ja zawsze kupowalam na oko, ale nie wiem czy nie rozejrzeć sie na allegro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-10-02 o 18:01 |
|
|
|
#4326 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A gdzie się miescilo
?
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że jest
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- http://mapa.targeo.pl/Targowisko-Pla...rgowisko/adres |
|
|
|
#4328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
domowe frytki pychaaa dawno nie jadlam.. Do szaszlykow sobie zrobie w weekend.Cytat:
Edit- aaa to tu, duzo jezdze po miescie, nawet blisko mam 3klientow ale to nie moje rejony i nie zabardzo je znam. Tez musze kupic nowa kurtke na zime bo stara ma 2 lata i pod koniec zeszlej zimy wygladalam jak pol doooppyyy zza krzaka
Odliczanie do maja/czerwca 2014 Edytowane przez mal Czas edycji: 2013-10-02 o 18:25 |
||
|
|
|
#4329 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Pani Buka
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43091662]
Mieszkam w nowym bloku, niestety nie mam pojęcia jak tutaj działa administracja. Spisałam sobie do nich telefon w razie czego, mój TŻ mówi, żeby napisać skargę do administracji, ale jakoś nie jestem przekonana czy jest sens robić to teraz. Zobaczymy czy sąsiedzi z jednej strony będą dawać czadu w trakcie roku, czy raczej będzie spokój. To studenci, więc jestem w stanie zrozumieć jakieś imprezy w piatek/sobotę, ale nie dudnienie basami od 8 do 20. A z tym kafarem z drugiego mieszkania to nie wiem czy się da coś załatwić po dobroci Na szczęście on nie często tak robi, ale jak już słucha muzyki, to tak, żeby wszyscy sąsiedzi też słyszeli. Kurde nie wiem, też mamy dobre głośniki w mieszkaniu, ale zwyczajnie mi głupio puszczać muzykę na full, bo zdaję sobie sprawę, że ktoś w bloku może mieć małe dziecko, albo może być zmęczony po pracy itp. Czasem mam wrażenie, że ludzie to takie niedorozwoje, których interesuje tylko czubek ich nosa, a jak się mieszka w bloku, to też trzeba mieć na uwadze innych ludzi.[/QUOTE]rok akademicki się jeszcze na dobre nie zaczął, czasami ludzie szaleją na początku a potem się uspokajają u mnie w bloku też tak było. więc poczekajcie, spokojnie. z resztą całkowicie się zgadzam, ale wiesz jak jest - nam tego nie trzeba tłumaczyć remonty wkurzają, ale najczęściej to jednak konieczność, a nie głupota ![]() rany, dziewczyny, ale się zestresowałam w autobusie dzis wsiadłam, z tyłu grupka takich typowych drechów, w sumie nie byli głośni ani nic... ale siedziałam przodem do nich i najpierw widziałam jak jeden coś chowa pod kurtką, no to pomyślałam że pewnie flaszka. tylko potem jednak zdecydował się to oddać drugiemu, i nie wiem co to było, ale było owinięte w papier, duże i płaskie... nie widziałam za dobrze, ale miałam wizję że to okaże się być piłą/maczetą/innym tego typu narzędziem (cholera wie, co to było) i nie zawahają się go użyć
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-10-02 o 19:35 |
|
|
|
#4331 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie chwaliłam się ale od piątku jestem posiadaczką Kindla a od soboty nowego cegłofonu!
Na szczeście płaciłam tylko za cegłofon, Kindla dostałam bo zamiast robić sałatkę na jutrzejszy obiad zdrapywalabym tynk ze ściany.
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43090565]Super jest, tylko jakoś nie jestem przekonana co do jakości ubrań Reserved. W ogóle w większości sieciówek zimowe kurtki to nadają się co najwyżej na jesień
![]() [/QUOTE] Ja mam jesienną kurtkę z Reserved i jestem bardzo zadowolona, używam jej już od kilku lat no ale jesienna to nie zimowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4333 | |
|
Copyraptor
|
Są takie dwa stoliki z krzesełkami, ale na dworze, i zazwyczaj okupowane
![]() Można sobie upiec ziemniaka w piekarniku, pewnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43093677]A wiecie moze jaki sklad w zimowej kurtce jest dobry? Ja zawsze kupowalam na oko, ale nie wiem czy nie rozejrzeć sie na allegro
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Alma, najlepiej patrzeć aby wsad miał jak najwięcej w składzie puchu gęsiego. Jeśli dobrze pamiętam, to płaszcze z Zary (a przynajmniej mój) mają coś koło 70%. Jak nie lubię Zary bo łojojoj jakie to trędi i wogule, tak za ten płaszcz, który mam - kocham Jeszcze w żadnej puchówce, płaszczu zimowym nie było mi tak ciepło, jak w zarowym.W tym roku okazyjnie będę jednak robić skoki w bok, bo rodzice namówili mnie na kupno kożucha ![]() Cytat:
![]() ![]() Ty lepiej zdejmij te figi w podpisie, bo mnie szlag trafi ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- cholerko, Ineso - oto masala, zajęcia na które wrąbałam się przypadkiem zamiast na zwykły aerobik na stepie
|
|
|
#4335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43093677]Moze juz go nie ma? Kiedys bylo na pewno A wiecie moze jaki sklad w zimowej kurtce jest dobry? Ja zawsze kupowalam na oko, ale nie wiem czy nie rozejrzeć sie na allegro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Najlepiej żeby miała wypełnienie z puchu (więcej niż połowa) i pierza Cytat:
Cytat:
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile płaciłaś za ten z Zary? Ja w ubiegłą zimę kupiłam sobie kożuszek, taki prawie do kolan w ciucholandzie za 40 zł Jestem z niego mega zadowolona, nie ma nic cieplejszego.Dziewczyny kojarzycie w Krakowie sklep z rosyjskimi kosmetykami? Byłam dzisiaj w kilku firmach pytać o staż i nigdzie nie przyjmują Wykonałam chyba z 20 telefonów i tez nic. Nie ogarniam, jak mogą nie chcieć darmowego pracownika...Chyba rozejrze się za normalną pracą. Byłam w atmosferze na rozmowie o prace i jest miejsce na pomoc barmańską ale chyba przeraża mnie ta praca... |
|
|
|
|
#4337 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Figlak, bo takim darmowym pracownikiem trzeba się z początku zająć, a to wymaga czasu i moze generowac opóźniena w pracy reszty zespolu. Czego konkretnie szukasz, moze ktoras z nas zna firmy, które moglyby Ci przypasowac?
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
W klubach Platinium.
Może przyjemnie to wygląda, ale wcale takie łatwe nie jest. Gdy widzisz, że w czasie jednego Twojego ruchu, instruktorka robi dwa-trzy i jeszcze rusza 2x szybciej ramionami, to czujesz się jak słoń... wśród innych słoni, bo reszcie grupy wcale lepiej to nie wychodziło Plus można zedrzeć gardło, bo instruktorka zachęca do wydawania z siebie okrzyków plemiennych Ale naładowania pozytywną energią i śmiechu z samej siebie, nie można tym zajęciom odmówić.Płaciłam 399zł o ile dobrze pamiętam.
|
|
#4339 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Myślałam, że bardziej afrykańskie.Drogeria Jasmin na Długiej. |
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Z wklejonego filmiku tylko niektóre ruchy miałam. W wykonaniu mojej instruktorki, taniec był bardziej afrykański
Ale słabo z vidsami na yt - nie mogłam znaleźć nic bardziej pasującego.
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zaczęłam chodzić na salsę Po 2,5tygodnia tutaj zarówno moje dwa BB kremy, jak i podkład mineralny są co najmniej o jeden ton za jasne
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie chodzisz na salsę i jak długo?
|
|
#4343 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
No bo było kurde! Ale tylko w tym vidsie znalazłam 2 ruchy z tych, które ja miałam. Nie znalazłam tego najbardziej odjechanego, który kojarzy mi się trochę z Flinstonami i ich jabadabaduuuu
![]() Zapraszam we wtorek na 17:30 do Platinium - co się będę strzępić ;p
|
|
#4345 | ||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Można zapobiegać atakom, stosując przed ich wystąpieniem (jak masz aurę lub ból nie atakuje nagle, tylko ćmi przez pewien czas) tryptany, przepisywane przez lekarza. A poza tym faktycznie jeśli to to, to musisz nauczyć się z tym żyć Pierwsze objawy mogą się pojawić nawet i koło 30, ale zostają zwykle już na całe życie. Z czasem nauczysz się unikać np. potraw, które wywołują objawy. Tabletki przeciwbólowe w trakcie ataku mogą nie przynosić spodziewanej ulgi, bo zaburzona perystaltyka jelit zmniejsza wchłanianie leku. Moja koleżanka, stary migrenowiec, poleca w trakcie tabletki z kodeiną lub kofeiną, są skuteczniejsze od podstawowych.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może sprzedaj layout?[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43092791]6m to takie targowisko [/QUOTE]U mnie w mieście też targ w centrum miasta nosił nazwę Manhattan, ale była nieoficjalna. Spotkałam się też w innych miejscach z takim określeniem, to pamiątka po PRL. Cytat:
Cytat:
Jaki fon? Ja mój odebrałam po miesiącu i póki co działa ![]() Ojej, a ja przez cały rok nie widzę różnicy...
|
|
|
#4346 |
|
Copyraptor
|
Malla, z laya tam jest tylko mój banner
reszta to nieco poprzerabiany, podstawowy z blogspota.
|
|
|
|
#4347 |
|
Nie depcze krokusów
|
To nie masz interesu w likwidowaniu.
Pisać!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa laleczka
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- NicRu napisała, że gdyby nie dostałaby Kindla, to drapałaby tynk ze ścian - chyba jej chodziło o to, że nie byłoby jej stać na jedzenie, a nie że dostała Kindla za drapanie
|
#4349 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ola - zrozumiałam, o co jej chodziło
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, bo ja najpierw przeczytałam tak, jak myślałam, że Ty zrozumiałaś i się cieszyłam, że nie jestem sama
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Na polską zimę, za 300 zł
pieczony w piecu ziemniak, przekrojony na pół, faszerowany serem i dodatkami, z sosem. Pycha! Polecam w ramach ciekawostki, mają budkę tam, gdzie się zatrzymuje nyska z kiełbaskami, naprzeciwko przystanku hala targowa
a za mną właśnie chodzą domowe pieczone ziemniaki albo frytki, chyba sobie zrobię

Tylko, że wnioskując z komentarzy, to od paru miesięcy go nie ma
A może gdzieś przenieśli?
Na szczęście on nie często tak robi, ale jak już słucha muzyki, to tak, żeby wszyscy sąsiedzi też słyszeli. Kurde nie wiem, też mamy dobre głośniki w mieszkaniu, ale zwyczajnie mi głupio puszczać muzykę na full, bo zdaję sobie sprawę, że ktoś w bloku może mieć małe dziecko, albo może być zmęczony po pracy itp. Czasem mam wrażenie, że ludzie to takie niedorozwoje, których interesuje tylko czubek ich nosa, a jak się mieszka w bloku, to też trzeba mieć na uwadze innych ludzi.[/QUOTE]
wsiadłam, z tyłu grupka takich typowych drechów, w sumie nie byli głośni ani nic... ale siedziałam przodem do nich i najpierw widziałam jak jeden coś chowa pod kurtką, no to pomyślałam że pewnie flaszka. tylko potem jednak zdecydował się to oddać drugiemu, i nie wiem co to było, ale było owinięte w papier, duże i płaskie... nie widziałam za dobrze, ale miałam wizję że to okaże się być piłą/maczetą/innym tego typu narzędziem (cholera wie, co to było) i nie zawahają się go użyć