|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Magda ja zapisałam Giulie na takie zajecia o tutaj http://www.krakow.yamahaszkola.pl/programy/wczesno.html wiesz wydaje mi sie ze chyba kazdy maluch lubi muzyke, Giulai tez tancuje i bez przerwy cos mus jej grac, potrafi jej palec z pianinka nie schodzic. ja zapisalam nie dla talentu ale zeby miala kontakt z dziecmi i ogolnie mysle ze fajnie takie zajecia wplywaja na rozwój dziecka. wiec jak amsz mozl,iwosc to bym zapisywala
|
|
|
|
|
#3302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
Cytat:
Fabiś leki ładnie wziął,inhalacje też i śpi jak na razie spokojnie i bez kaszlu Danduś tylko coś usnać nie może i siedzi jeszcze ![]() Ja posprzątałam,pomyłam podłogi i siedze z herbatką ![]() Tamlin mówiłam,że nie długo Matinek będzie chodził pięknie ![]() Angel spokojnie,nawet się nie obejrzysz a Jagódka będzie chodziła ![]() Fabi jednego dnia nic a nic do chodzenia się nie zabierał a na drugi dzień jak się uparł tak cały dzień chodził i upadał ![]() Tak mu się akurat zachciało i teraz już pięknie drepta .Maggie ja nie wiem,ale Fabianka bym nie zapisywała bo uważam,że to za wcześnie muzyke większość dzieci lubi i robi tany tany ![]() Fabi też się buja ![]() A miałam pisać,że niekapek z Bebiko zrobił furore ![]() Za trzecim razem udało się Fabiankowi napić i tak pił później z niego cały czas buteleczke schowałam do szafki i teraz niekapek na czasie .Nisia butki fajne ja jeszcze nic nie upatrzyłam
|
|||
|
|
|
#3303 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak jak dziewczyny piszą wydaje mi sie,że w tym wieku zainteresowanie tańcem i muzyką jest normalne.---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Angel spokojnie. Jagdódka ma jeszcze czas. Lena też się nie rwie do chodzenia. Woli zasuwać na czterech ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Tamlin, gratulacje dla Mateusza
|
||
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie porannie, dziś nocka spokojniejsza tylko 4pobutki
nie spimy od 5:30. Nie wiem co tu zrobić by przespala kilka godz bez pobutki jak kiedys:/a o spaniu do 7chociaz to moge zapomnieć Cytat:
Nisia mi sie ten kombinezon nie podoba jak ma być szczera ![]() Nie wyglada na zbyt gruby. A bucuki bardzo ładne, a co najwazniejsze cena super ![]() Tamlin no ona meeeega ostrożna. Wzdłuż ścian nawet chodzi a puscic sie samej ni cholery jak ja pusCze z prowadzenia za jedną raczke to od razy klap na pupe i płacz jakbym nie wiem co zrobiła![]() No, a karta fajna sprawa. Ciekawe ile sie na nia zbierały te ptk ciekawe o czym jeszcze maz nie pamięta,bo zaraz sie okaze, ze wczasy na Jamajce nam sie uzbieralySojka, Martus czy Wasze niunie juz same chodza? Sandra,bo Polcia chyba tak jak dobrze kojarze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Maggie maz mi ostatnio też zaproponowal, żebym Jagode gdzieś zapisala na zajęcia muzyczne,bo z tych ptk z karty można płacić. Ale moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie. Widzę, ze to nie zaden wyjątek, że tańczy jak tylko usłyszy muzyke, uwielbia jej słuchać itp. to chyba taki okres, ze nasze maluchy bardzo interesuje muzyka. Ja ten "talent" mam zamiar rozwijać w domowych warunkach narazie. Bębenek, pianinko. Zastanawiam sie nad czyms takim http://www.smyk.com/smily-play-muzyk...y-dla-dzieci-p Lub takim http://www.smyk.com/boikido-stolik-p...y-dla-dzieci-p Chociaż na razie i tak furore robi wieza,bo nauczyla sie ja włączać teraz staje na palcach, sięga do wlacznika i od razu tany, tany. Ma któraś te kredki?bo w merlinie też możemy te ptk wykorzystac http://Www.merlin.pl/Moje-pierwsze-k...6,1288117.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Aga_ton nie pocieszylas mnie,bo Lenka młodsza od Jagody. A ja tu wśród starszyzny szukam przypadków lenistwa jaki Jagoda preferuje:brzydal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
angel te kredki sa superr!! |
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kombinezon dla mnie brzydki po prostu i jeszcze ta cena Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś noc taka sobie,Kamil kaszle,dzieci gorączki już nie mają ale marudne strasznie ![]() Wykopki dziś mamy więc na obiad kartacze
|
|||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Ula oj biedny Kamilem. Duzo zdrowka dla niego
dobrze, ze bliźniakom gorączka minęła. Oby szybko całą trójka wróciła do zdriowia!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Co to są kartacze?
|
#3308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Angel moja Zuzia też nie chodzi,jak wiesz bo pisałam byłam nawet u neurologa ale powiedziała że mam nie panikować,ma czas,jedne dzieci wcześniej inne pózniej zaczynają chodzić. Powiedziała że do 18 miesiąca dziecko powinno chodzić.
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Ula - kartacze u mnie w domu robią furrorę
jak obejrzałam jeden z odcinków KR M. Gessler i tam właśnie je robili - to zrobiłam w domu - małż z córa tak się zajadali że aż się im uszy trzęsły
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Chłopcy mają się lepiej troszkę,ja posprzątałam,położyłam Fabianka spać i pije kawke .Musze poszukać w necie przepisu na te kartacze bo tak chwalicie a nie wiem co to jest
|
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
wywolana przez Ule melduje sie
caly czas czytam z krzaczorow, ale pisac na biezaco nie dam rady, wiec nawet nie probuje... Maly czorcik wymaga nieustannej uwagi, jak mam chwile wolnego to musze sie czyms w domu zajac ![]() zdrowka zycze wszystkim chorujacym, Miki tez zakatarzony, w sobote bylismy u pediatry. osluchowo czysto. dostal leki i ciut mu przechodzi, teraz juz cokolwiek daje sobie wyciagnac, bo przez pare dni wyl jak zarzynany swiniak kiedy zblizalam sie z grucha lub frida...
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
A po co takie dziwne kredki??? Przecież to wyrabianie złych nawyków, bo rączka się inaczej układa niż powinna. Nie lepiej dać normalną miękką kredkę?
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tymi klockami na pewno nie nauczy się prawidłowego chwytu aczkolwiek może sobie układać a przy okazji malować.
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Fabi ma kredki ale takie normalne
czasami próbuje rysować po podłodze
|
|
|
|
#3318 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja robię wersję de lux zamiast mięsa mielonego daję do środka ugotowane,pokrojone,podsm ażone na patelni z przyprawami mięso z kości wieprzowych.Acha i bardzo ważna jest zasmażka na wierzch z cebulki i boczkuI bardzo pracochłonne są,najlepiej zmielić ziemniaki w maszynce,jak maszynki brak to trzeba trzeć ręcznie jak na placki. Dziś ostatecznie nie robie,zrobię w sobotę bo mama mi przywiozła gar gołąbków ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Mikiego Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Zwykle daj Bambino mają grube Poza tym watpie żeby tak małe dziecko skojarzyło że to do rysowania,moje by pewnie zjadły trochę ![]() Zaczęłam przeglądać wory z za dużymi ubraniami.Znalazłam już Kurtkę zimową dla Huberta,dla Kamila na codzień,2 szaliki i 2 pary rękawiczek dla bliźniaków a dopiero 2 worki przewaliłam.Jeszcze 6 |
||||||
|
|
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Lili!! Spóźnione o 1 dzień, ale jak najbardziej szczere!
![]() My wczoraj byliśmy w kinie, odebraliśmy Kingę od dziadków i od razu w domu zasnęła, więc mieliśmy wieczór tylko dla siebie, przynajmniej raz w tygodniu postanowiliśmy gdzieś wychodzić na miasto we dwoje w celu pielęgnacji naszego związku .Kredek Kindze na razie nie daje, bo albo by je zjadła, albo by zapaćkała całe mieszkanie. W Pepco są takie bardzo grube kredki, że chyba małe dziecko nie da rady ich złamać, kosztują 5,99 .U nas dzisiaj zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, papryka i pieczarkami. Proste, a smaczne |
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ino boczuś kupię i będzie wyżera jeśli chodzi o mielone - to ja kupuje łopatkę i każe sobie zmielić. Na szczęście mam masyznkę - więc łapy oszczędzone przed podrapaniem ![]() Cytat:
i mazia po kartkach podłodze zawsze jak się w biedronce pokazują to kupujemy bo bardzo dobre jakościowo
|
|
#3321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Bunia śpi, zasnęła w samochodzie. Byłyśmy w Ikei i kupiliśmy małej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ Zobaczymy czy się spodoba. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Stolikiem się nie martwię bo to się w miarę zmywa. Muszę tylko pilnować, żeby czego innego nie popisała. Co do kursów dla maluszków to sama nie wiem. Pytanie czy drogie? Ogólnie fajnie bo z innymi dziećmi może się pobawić. To Alicji na pewno by się spodobało. Na basen chodzi, a czy nauczy się dzięki temu niedługo pływać? Sama jestem ciekawa. Na pewno ma frajdę na tym basenie, a to też ważne. ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A na czym byliście w kinie? Też bym chętnie poszła, ale nic ciekawego nie widzę w repertuarze. |
||
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko cena za wysoka a gdzie te buciki kupujesz? w m1 czy galerii jurajskiej? brawo dla Matinka. Maja tez już stawia 7 kroczków
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My wczoraj spędziliśmy większość dnia poza domem, bo TŻ miał jak zwykle wolną środę. Podobnie jak Lilka podrzuciliśmy Antka do babci, a sami pojechaliśmy pozałatwiać kilka spraw i bardzo miło razem spędziliśmy czas. Za to mój wojownik dopiero przed chwilą poszedł mi spać od rana. Chyba przechodzi na jedną drzemkę dziennie i w sumie na rękę mi to, bo ostatnio późno zasypiał na tę drugą i później balował mi do 22-22:30. ![]() Poza tym Antek dzisiaj w końcu puścił się mnie i ustał sam całkiem długo, więc chyba mamy kolejny sukces na koncie. ![]() Anusia cieszę się, że u Was już lepiej. Lidka spóźnione życzenia dla Lilianki! Cytat:
Zdrówka dla Mikusia!
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo. Zabawka została olana
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oprócz kurtek dla chłopaków znalazłam 6 par rękawiczek,6 szalików,3 czapki dla Oliwki i 4 dla Huberta i 2 pary ślicznych kozaczków dla Oliwki. ![]() Czyli muszę kupić kurtkę dla Kamila i dla Oliwki i kozaki dla Huberta.Mój portfel odpocznie
|
||
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Co do zabawek z ikei to mogę polecić to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/
To robiło długo furorę. Zwykłe kolorowe kupeczki a tyle zabawy.
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję że w tesco są fajne śniegowce po 49 zł.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Właśnie poszła znowu spać 

a puscic sie samej ni cholery
ciekawe o czym jeszcze maz nie pamięta,bo zaraz sie okaze, ze wczasy na Jamajce nam sie uzbieraly
dobrze, ze bliźniakom gorączka minęła. Oby szybko całą trójka wróciła do zdriowia!