W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 22:21   #3301
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zdrówka dla naszych Bliźniaków i Fabianka i Gracjanka

wow! już chłopaka poderwała. pięknie! to masz Iwa zalotnicę i faktycznie powinnaś zacząć zbierać czym prędzej na weselicho.
zaprosisz wizażowe ciotki?

BTW co sądzicie Dzieczyny o zajęciach muzycznych dla takich maluchów jak nasze?
Zuzinka uwielbia muzykę. często pokazuje na wieżę, żeby jej włączyć i dyga sobie mniej lub bardziej w takt, powtarza pięknie dźwięki, dłuższe melodie. zastanawiam się nad zapisaniem nas na takie zajęcia, za to m. twierdzi, że za mała jest i że to wszystko to po prostu zarabianie kasy na naiwności rodziców. no nie wiem... wydaje mi się, że talent w kierunku muzycznym ma i nie chciałabym tego zaprzepaścić, a z drugiej strony nie chcę też już na początku zafiksować się na wyścig szczurów robieniu z Zuzi geniusza na siłę

Magda ja zapisałam Giulie na takie zajecia o tutaj http://www.krakow.yamahaszkola.pl/programy/wczesno.html

wiesz wydaje mi sie ze chyba kazdy maluch lubi muzyke, Giulai tez tancuje i bez przerwy cos mus jej grac, potrafi jej palec z pianinka nie schodzic. ja zapisalam nie dla talentu ale zeby miala kontakt z dziecmi i ogolnie mysle ze fajnie takie zajecia wplywaja na rozwój dziecka.

wiec jak amsz mozl,iwosc to bym zapisywala

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:40   #3302
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Dobrze,że napisałaś o tej fontannie bo juz się czaiłam na nią.Piłki na obrazku wyglądają na większe
Żadnych bujaków itp nie kupuję bo mają dzieci po Kamilu konika na biegunach,jeździk z Playskool który można zmienić na pchacz i skoczka i słabo są zainteresowane nimi.

Biedne maluszki,inhalacje z Berodualu szybko mu pomogą
Na odparzenia na zmianę z Clotrimazolum stosuj jakąś maść Bepanthen,sudokrem,alanta n lub coś podobnego.

Moje jednak chore.Po porannej drzemce Hubiś 37,3 i dalej jęczydupa.Oliwia 38 stopni ma Właśnie poszła znowu spać
Dziękuje za rade,oby pomogło
zdrówka dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
I zapomniałam napisać - Ala w końcu poszła do żłobka bez płaczu
W ogóle jest super. Już nie płacze jak mówię że idziemy do dzieci, uczy się nowych rzeczy, zaczęła super chodzić. I ma chłopaka
Szybka jest

Cytat:
Koło domu bedzie

Zaproszę, zbierajcie na prezenty

Co do zajęć muzycznych to moim zdaniem jeszcze za wcześnie. Narazie traktuj takie rzeczy jako zabawę w domku, na profesjonalną edukację w tym zakresie macie jeszcze dużo czasu, na pewno nic nie zaprzepaścisz
: hahaha::h ahaha:

Fabiś leki ładnie wziął,inhalacje też i śpi jak na razie spokojnie i bez kaszlu
Danduś tylko coś usnać nie może i siedzi jeszcze
Ja posprzątałam,pomyłam podłogi i siedze z herbatką

Tamlin mówiłam,że nie długo Matinek będzie chodził pięknie

Angel spokojnie,nawet się nie obejrzysz a Jagódka będzie chodziła
Fabi jednego dnia nic a nic do chodzenia się nie zabierał a na drugi dzień jak się uparł tak cały dzień chodził i upadał
Tak mu się akurat zachciało i teraz już pięknie drepta .

Maggie ja nie wiem,ale Fabianka bym nie zapisywała bo uważam,że to za wcześnie muzyke większość dzieci lubi i robi tany tany
Fabi też się buja

A miałam pisać,że niekapek z Bebiko zrobił furore
Za trzecim razem udało się Fabiankowi napić i tak pił później z niego cały czas buteleczke schowałam do szafki i teraz niekapek na czasie .

Nisia butki fajne a kombinezon no nie wiem,jak każdy

ja jeszcze nic nie upatrzyłam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 06:54   #3303
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
zdrówka dla naszych Bliźniaków i Fabianka i Gracjanka

wow! już chłopaka poderwała. pięknie! to masz Iwa zalotnicę i faktycznie powinnaś zacząć zbierać czym prędzej na weselicho.
zaprosisz wizażowe ciotki?

Zuzinka uwielbia muzykę. często pokazuje na wieżę, żeby jej włączyć i dyga sobie mniej lub bardziej w takt, powtarza pięknie dźwięki, dłuższe melodie. zastanawiam się nad zapisaniem nas na takie zajęcia, za to m. twierdzi, że za mała jest i że to wszystko to po prostu zarabianie kasy na naiwności rodziców. no nie wiem... wydaje mi się, że talent w kierunku muzycznym ma i nie chciałabym tego zaprzepaścić, a z drugiej strony nie chcę też już na początku zafiksować się na wyścig szczurów robieniu z Zuzi geniusza na siłę
maggie, w tym temacie podzielam zdanie Twojego męża I tak jak dziewczyny piszą wydaje mi sie,że w tym wieku zainteresowanie tańcem i muzyką jest normalne.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że super wrażenia na mnie nie zrobiły wydają mi się jakieś takie małe i te deski nie są nawet polakierowane :/
Weronika,dzieki za informacje. W takim razie poszukam innych. Czekałam aż sama na nie spojrzysz

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Angel spokojnie. Jagdódka ma jeszcze czas. Lena też się nie rwie do chodzenia. Woli zasuwać na czterech

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Tamlin, gratulacje dla Mateusza
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 07:51   #3304
angel166
Zakorzenienie

Witam sie porannie, dziś nocka spokojniejsza tylko 4pobutki nie spimy od 5:30. Nie wiem co tu zrobić by przespala kilka godz bez pobutki jak kiedys:/a o spaniu do 7chociaz to moge zapomnieć
Cytat:
W ogóle jest super. Już nie płacze jak mówię że idziemy do dzieci, uczy się nowych rzeczy, zaczęła super chodzić. I ma chłopaka
No to super i pierwszy chlopak juz jest

Nisia mi sie ten kombinezon nie podoba jak ma być szczera
Nie wyglada na zbyt gruby.
A bucuki bardzo ładne, a co najwazniejsze cena super

Tamlin no ona meeeega ostrożna. Wzdłuż ścian nawet chodzi a puscic sie samej ni cholery jak ja pusCze z prowadzenia za jedną raczke to od razy klap na pupe i płacz jakbym nie wiem co zrobiła
No, a karta fajna sprawa. Ciekawe ile sie na nia zbierały te ptk ciekawe o czym jeszcze maz nie pamięta,bo zaraz sie okaze, ze wczasy na Jamajce nam sie uzbieraly

Sojka, Martus czy Wasze niunie juz same chodza? Sandra,bo Polcia chyba tak jak dobrze kojarze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Maggie maz mi ostatnio też zaproponowal, żebym Jagode gdzieś zapisala na zajęcia muzyczne,bo z tych ptk z karty można płacić. Ale moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie. Widzę, ze to nie zaden wyjątek, że tańczy jak tylko usłyszy muzyke, uwielbia jej słuchać itp. to chyba taki okres, ze nasze maluchy bardzo interesuje muzyka. Ja ten "talent" mam zamiar rozwijać w domowych warunkach narazie. Bębenek, pianinko. Zastanawiam sie nad czyms takim
http://www.smyk.com/smily-play-muzyk...y-dla-dzieci-p

Lub takim
http://www.smyk.com/boikido-stolik-p...y-dla-dzieci-p

Chociaż na razie i tak furore robi wieza,bo nauczyla sie ja włączać teraz staje na palcach, sięga do wlacznika i od razu tany, tany.

Ma któraś te kredki?bo w merlinie też możemy te ptk wykorzystac

http://Www.merlin.pl/Moje-pierwsze-k...6,1288117.html

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Aga_ton nie pocieszylas mnie,bo Lenka młodsza od Jagody. A ja tu wśród starszyzny szukam przypadków lenistwa jaki Jagoda preferuje:brzydal

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:26   #3305
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Witam sie porannie, dziś nocka spokojniejsza tylko 4pobutki nie spimy od 5:30. Nie wiem co tu zrobić by przespala kilka godz bez pobutki jak kiedys:/a o spaniu do 7chociaz to moge zapomnieć

No to super i pierwszy chlopak juz jest

Nisia mi sie ten kombinezon nie podoba jak ma być szczera
Nie wyglada na zbyt gruby.
A bucuki bardzo ładne, a co najwazniejsze cena super

Tamlin no ona meeeega ostrożna. Wzdłuż ścian nawet chodzi a puscic sie samej ni cholery jak ja pusCze z prowadzenia za jedną raczke to od razy klap na pupe i płacz jakbym nie wiem co zrobiła
No, a karta fajna sprawa. Ciekawe ile sie na nia zbierały te ptk ciekawe o czym jeszcze maz nie pamięta,bo zaraz sie okaze, ze wczasy na Jamajce nam sie uzbieraly

Sojka, Martus czy Wasze niunie juz same chodza? Sandra,bo Polcia chyba tak jak dobrze kojarze.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Maggie maz mi ostatnio też zaproponowal, żebym Jagode gdzieś zapisala na zajęcia muzyczne,bo z tych ptk z karty można płacić. Ale moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie. Widzę, ze to nie zaden wyjątek, że tańczy jak tylko usłyszy muzyke, uwielbia jej słuchać itp. to chyba taki okres, ze nasze maluchy bardzo interesuje muzyka. Ja ten "talent" mam zamiar rozwijać w domowych warunkach narazie. Bębenek, pianinko. Zastanawiam sie nad czyms takim
www.smyk.com/smily-play-muzykanci-instrumenty-muzyczne,p1081666707,zaba wki-gry-dla-dzieci-p

Lub takim
www.smyk.com/boikido-stolik-perkusja,p1045587527,zaba wki-gry-dla-dzieci-p

Chociaż na razie i tak furore robi wieza,bo nauczyla sie ja włączać teraz staje na palcach, sięga do wlacznika i od razu tany, tany.

Www.merlin.pl/Moje-pierwsze-kredki_Alex/browse/product/206,1288117.html

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Aga_ton nie pocieszylas mnie,bo Lenka młodsza od Jagody. A ja tu wśród starszyzny szukam przypadków lenistwa jaki Jagoda preferuje:brzydal

angel te kredki sa superr!!

Stary 2013-10-03, 08:42   #3306
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj Maja zwymiotowała, ale mam nadzieję, że nie jest to związane z żadną chorobą. Jechaliśmy samochodem, odbiło jej się i po chwili zwymiotowała... Teraz po mleku jej się ulało trochę. Już mam schiza.

Dziewczyny co myślicie o tym kombinezonie?
http://www.sklep.aktywnyjunior.pl/No...lany-2687.html
Mam nadzieję że to tylko jednorazowa akcja
Kombinezon dla mnie brzydki po prostu i jeszcze ta cena

Cytat:
Super

Cytat:
Jak dla mnie nie.

U nas dziś noc taka sobie,Kamil kaszle,dzieci gorączki już nie mają ale marudne strasznie
Wykopki dziś mamy więc na obiad kartacze
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:04   #3307
angel166
Zakorzenienie

Ula oj biedny Kamilem. Duzo zdrowka dla niego dobrze, ze bliźniakom gorączka minęła. Oby szybko całą trójka wróciła do zdriowia!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Co to są kartacze?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:18   #3308
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Oliwia wcale nie chce chodzić,tylko przy meblach

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Ula oj biedny Kamilem. Duzo zdrowka dla niego dobrze, ze bliźniakom gorączka minęła. Oby szybko całą trójka wróciła do zdriowia!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Co to są kartacze?
Pyzy ziemniaczane robione z surowych ziemniaków z mięsem mielonym w środku,potrawa regionalna Podlasia
Stary 2013-10-03, 09:30   #3309
marta1986222
Zakorzenienie

Hej

Angel moja Zuzia też nie chodzi,jak wiesz bo pisałam byłam nawet u neurologa ale powiedziała że mam nie panikować,ma czas,jedne dzieci wcześniej inne pózniej zaczynają chodzić.

Powiedziała że do 18 miesiąca dziecko powinno chodzić.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:54   #3310
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:
Kiedyś bodajże Gda wklejała artykuł ciekawy na temat zajęć dla takich maluchów. Odradzano. Ogólnie to nabijanie kasy właśnie na naiwności rodziców. Moim zdaniem dziecko teraz ma poznawać świat, a nie uczestniczyć w zajęciach, ktore choćby niewiem jak prowadzone to jednak wymuszają pewne zachowania. Teraz czas na luz, swobodę. Poza tym tak jak dziewczyny piszą każde dziecko w tym wieku kocha muzykę i robi tany tany.

Cytat:

Pyzy ziemniaczane robione z surowych ziemniaków z mięsem mielonym w środku,potrawa regionalna Podlasia
Stary 2013-10-03, 10:10   #3311
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ula - kartacze u mnie w domu robią furrorę jak obejrzałam jeden z odcinków KR M. Gessler i tam właśnie je robili - to zrobiłam w domu - małż z córa tak się zajadali że aż się im uszy trzęsły

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:45   #3312
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry

Chłopcy mają się lepiej troszkę,ja posprzątałam,położyłam Fabianka spać i pije kawke .

Musze poszukać w necie przepisu na te kartacze bo tak chwalicie a nie wiem co to jest

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-10-03, 11:25   #3313
LadyBeatta
Zadomowienie

wywolana przez Ule melduje sie
caly czas czytam z krzaczorow, ale pisac na biezaco nie dam rady, wiec nawet nie probuje... Maly czorcik wymaga nieustannej uwagi, jak mam chwile wolnego to musze sie czyms w domu zajac
zdrowka zycze wszystkim chorujacym, Miki tez zakatarzony, w sobote bylismy u pediatry. osluchowo czysto. dostal leki i ciut mu przechodzi, teraz juz cokolwiek daje sobie wyciagnac, bo przez pare dni wyl jak zarzynany swiniak kiedy zblizalam sie z grucha lub frida...
Stary 2013-10-03, 12:00   #3314
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Www.merlin.pl/Moje-pierwsze-kredki_Alex/browse/product/206,1288117.html

wydają się fajne my chcemy Jaśkowi kupić te http://allegro.pl/kredki-woskowe-pir...562803507.html bądź te http://allegro.pl/kredki-swiecowe-ja...538699998.html
Stary 2013-10-03, 12:21   #3315
tamlin111
Zakorzenienie

A po co takie dziwne kredki??? Przecież to wyrabianie złych nawyków, bo rączka się inaczej układa niż powinna. Nie lepiej dać normalną miękką kredkę?
Stary 2013-10-03, 12:33   #3316
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A po co takie dziwne kredki??? Przecież to wyrabianie złych nawyków, bo rączka się inaczej układa niż powinna. Nie lepiej dać normalną miękką kredkę?
No może masz rację ale jak dałam Jaśkowi takie zwykłe Bambino świecowe to po chwili połamał ... chyba że znajdę jakieś grubsze co by ich nie łamał
no tymi klockami na pewno nie nauczy się prawidłowego chwytu aczkolwiek może sobie układać a przy okazji malować.
Stary 2013-10-03, 12:34   #3317
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabi ma kredki ale takie normalne
czasami próbuje rysować po podłodze

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-10-03, 12:45   #3318
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej

Angel moja Zuzia też nie chodzi,jak wiesz bo pisałam byłam nawet u neurologa ale powiedziała że mam nie panikować,ma czas,jedne dzieci wcześniej inne pózniej zaczynają chodzić.

Powiedziała że do 18 miesiąca dziecko powinno chodzić.
To się Kamil zmieścił bo poszedł jak miał 18

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ula - kartacze u mnie w domu robią furrorę jak obejrzałam jeden z odcinków KR M. Gessler i tam właśnie je robili - to zrobiłam w domu - małż z córa tak się zajadali że aż się im uszy trzęsły
A faktycznie że w 1 odcinku były
Ja robię wersję de lux zamiast mięsa mielonego daję do środka ugotowane,pokrojone,podsm ażone na patelni z przyprawami mięso z kości wieprzowych.Acha i bardzo ważna jest zasmażka na wierzch z cebulki i boczku
I bardzo pracochłonne są,najlepiej zmielić ziemniaki w maszynce,jak maszynki brak to trzeba trzeć ręcznie jak na placki.

Dziś ostatecznie nie robie,zrobię w sobotę bo mama mi przywiozła gar gołąbków

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
caly czas czytam z krzaczorow, ale pisac na biezaco nie dam rady, wiec nawet nie probuje... Maly czorcik wymaga nieustannej uwagi, jak mam chwile wolnego to musze sie czyms w domu zajac
zdrowka zycze wszystkim chorujacym, Miki tez zakatarzony, w sobote bylismy u pediatry. osluchowo czysto. dostal leki i ciut mu przechodzi, teraz juz cokolwiek daje sobie wyciagnac, bo przez pare dni wyl jak zarzynany swiniak kiedy zblizalam sie z grucha lub frida...
a masz!Pouciekały nam dziewczyny z wątku i pustawo się robi
Zdrówka dla Mikiego
Cytat:
Cytat:
E...zgadzam się z Tamlin.Sojka już dawno daje Zośce zwykłe kredki,a Zocha cuda wianki rysuje

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
No może masz rację ale jak dałam Jaśkowi takie zwykłe Bambino świecowe to po chwili połamał ... chyba że znajdę jakieś grubsze co by ich nie łamał
no tymi klockami na pewno nie nauczy się prawidłowego chwytu aczkolwiek może sobie układać a przy okazji malować.
Wiesz mój 5 latek świecowe też szybko niszczy,przecież to kruche jest.
Zwykle daj Bambino mają grube

Poza tym watpie żeby tak małe dziecko skojarzyło że to do rysowania,moje by pewnie zjadły trochę

Zaczęłam przeglądać wory z za dużymi ubraniami.Znalazłam już Kurtkę zimową dla Huberta,dla Kamila na codzień,2 szaliki i 2 pary rękawiczek dla bliźniaków a dopiero 2 worki przewaliłam.Jeszcze 6
Stary 2013-10-03, 12:57   #3319
lilka00
Wtajemniczenie

100 lat dla Lili!! Spóźnione o 1 dzień, ale jak najbardziej szczere!

My wczoraj byliśmy w kinie, odebraliśmy Kingę od dziadków i od razu w domu zasnęła, więc mieliśmy wieczór tylko dla siebie, przynajmniej raz w tygodniu postanowiliśmy gdzieś wychodzić na miasto we dwoje w celu pielęgnacji naszego związku.

Kredek Kindze na razie nie daje, bo albo by je zjadła, albo by zapaćkała całe mieszkanie. W Pepco są takie bardzo grube kredki, że chyba małe dziecko nie da rady ich złamać, kosztują 5,99 .

U nas dzisiaj zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, papryka i pieczarkami. Proste, a smaczne
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:02   #3320
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
To się Kamil zmieścił bo poszedł jak miał 18

A faktycznie że w 1 odcinku były
Ja robię wersję de lux zamiast mięsa mielonego daję do środka ugotowane,pokrojone,podsm ażone na patelni z przyprawami mięso z kości wieprzowych.Acha i bardzo ważna jest zasmażka na wierzch z cebulki i boczku
I bardzo pracochłonne są,najlepiej zmielić ziemniaki w maszynce,jak maszynki brak to trzeba trzeć ręcznie jak na placki.

Dziś ostatecznie nie robie,zrobię w sobotę bo mama mi przywiozła gar gołąbków
No to chyba wiem co dzisiaj robię na obiad ino boczuś kupię i będzie wyżera jeśli chodzi o mielone - to ja kupuje łopatkę i każe sobie zmielić. Na szczęście mam masyznkę - więc łapy oszczędzone przed podrapaniem

Cytat:

E...zgadzam się z Tamlin.Sojka już dawno daje Zośce zwykłe kredki,a Zocha cuda wianki rysuje
Sońka kradnie siostrze zwykłe drewniane a najbardziej upatrzyła sobie grube drewaniane bambino i mazia po kartkach podłodze zawsze jak się w biedronce pokazują to kupujemy bo bardzo dobre jakościowo

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:24   #3321
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry.

Bunia śpi, zasnęła w samochodzie. Byłyśmy w Ikei i kupiliśmy małej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/
Zobaczymy czy się spodoba.

Cytat:

To może ja Cię pocieszę. Alusia ma 13 miesięcy i dalej raczkuje. Tak jak Jagoda chodzi tylko podtrzymując się czegoś lub kogoś.

Cytat:
Alusia miała już wszystko w rączkach. Na biurku mam koszyczek z długopisami i ołówkami. Już rysowała nimi po moich zeszytach. Gorzej, że odkryła w szufladce pod biurkiem takie mazaki do zakreślania... stolik mamy już zarysowany Poszukam zdjęcie to Wam pokaże
Stolikiem się nie martwię bo to się w miarę zmywa. Muszę tylko pilnować, żeby czego innego nie popisała.

Co do kursów dla maluszków to sama nie wiem. Pytanie czy drogie? Ogólnie fajnie bo z innymi dziećmi może się pobawić. To Alicji na pewno by się spodobało. Na basen chodzi, a czy nauczy się dzięki temu niedługo pływać? Sama jestem ciekawa. Na pewno ma frajdę na tym basenie, a to też ważne.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy w kinie, odebraliśmy Kingę od dziadków i od razu w domu zasnęła, więc mieliśmy wieczór tylko dla siebie, przynajmniej raz w tygodniu postanowiliśmy gdzieś wychodzić na miasto we dwoje w celu pielęgnacji naszego związku.
A na czym byliście w kinie? Też bym chętnie poszła, ale nic ciekawego nie widzę w repertuarze.
Stary 2013-10-03, 13:30   #3322
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
No to chyba wiem co dzisiaj robię na obiad ino boczuś kupię i będzie wyżera jeśli chodzi o mielone - to ja kupuje łopatkę i każe sobie zmielić. Na szczęście mam masyznkę - więc łapy oszczędzone przed podrapaniem

Sońka kradnie siostrze zwykłe drewniane a najbardziej upatrzyła sobie grube drewaniane bambino i mazia po kartkach podłodze zawsze jak się w biedronce pokazują to kupujemy bo bardzo dobre jakościowo
Tak,są bardzo dobre jakościowo no i wytrzymałe na gryzienie też są

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-10-03, 13:32   #3323
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
No i dupa... zamówiłam :P ale za pobraniem więc jak coś to...
Ale ten sklep Emel super, można butki już za 50 zł kupić.
no i dobrze, bo mi się podoba tylko cena za wysoka

a gdzie te buciki kupujesz? w m1 czy galerii jurajskiej?

brawo dla Matinka. Maja tez już stawia 7 kroczków
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:39   #3324
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Bunia śpi, zasnęła w samochodzie. Byłyśmy w Ikei i kupiliśmy małej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/
Mati ma to, ale nie wykazuje zainteresowania na razie.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

brawo dla Matinka. Maja tez już stawia 7 kroczków
Stary 2013-10-03, 14:55   #3325
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

To może ja Cię pocieszę. Alusia ma 13 miesięcy i dalej raczkuje. Tak jak Jagoda chodzi tylko podtrzymując się czegoś lub kogoś.

Alusia miała już wszystko w rączkach. Na biurku mam koszyczek z długopisami i ołówkami. Już rysowała nimi po moich zeszytach. Gorzej, że odkryła w szufladce pod biurkiem takie mazaki do zakreślania... stolik mamy już zarysowany Poszukam zdjęcie to Wam pokaże
Stolikiem się nie martwię bo to się w miarę zmywa. Muszę tylko pilnować, żeby czego innego nie popisała.

Co do kursów dla maluszków to sama nie wiem. Pytanie czy drogie? Ogólnie fajnie bo z innymi dziećmi może się pobawić. To Alicji na pewno by się spodobało. Na basen chodzi, a czy nauczy się dzięki temu niedługo pływać? Sama jestem ciekawa. Na pewno ma frajdę na tym basenie, a to też ważne.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A na czym byliście w kinie? Też bym chętnie poszła, ale nic ciekawego nie widzę w repertuarze.
wiesz ja kursom to jestem przeciwna, znam mamy ktore juz takie maluchy w naszym wieku na jezyk zapisaly, ba na balet, a co dopiero chodzic zaczely chore. my od czasu do czasu chodzimy do tej szkoly muzycznej albo klubu maluszka co mamy przy osiedlu ale nie uczyc sie czego ale wlasnie pobyc z dziecmi, ja moge sie kawy napic z innymi mamami, rozerwac. a dzieci sie bawią, pani im śpiewa piosenki, puszcza rożne dźwięki. placimy 10 zl na 1 h. raz w tyg

Stary 2013-10-03, 15:19   #3326
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

My wczoraj spędziliśmy większość dnia poza domem, bo TŻ miał jak zwykle wolną środę. Podobnie jak Lilka podrzuciliśmy Antka do babci, a sami pojechaliśmy pozałatwiać kilka spraw i bardzo miło razem spędziliśmy czas.

Za to mój wojownik dopiero przed chwilą poszedł mi spać od rana. Chyba przechodzi na jedną drzemkę dziennie i w sumie na rękę mi to, bo ostatnio późno zasypiał na tę drugą i później balował mi do 22-22:30.

Poza tym Antek dzisiaj w końcu puścił się mnie i ustał sam całkiem długo, więc chyba mamy kolejny sukces na koncie.

Anusia cieszę się, że u Was już lepiej.

Lidka spóźnione życzenia dla Lilianki!
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Jak fajnie Cię tu znowu widzieć. Zdrówka dla Mikusia!
Stary 2013-10-03, 16:07   #3327
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Mati ma to, ale nie wykazuje zainteresowania na razie.
U mnie to samo. Zabawka została olana

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
wiesz ja kursom to jestem przeciwna, znam mamy ktore juz takie maluchy w naszym wieku na jezyk zapisaly, ba na balet, a co dopiero chodzic zaczely chore. my od czasu do czasu chodzimy do tej szkoly muzycznej albo klubu maluszka co mamy przy osiedlu ale nie uczyc sie czego ale wlasnie pobyc z dziecmi, ja moge sie kawy napic z innymi mamami, rozerwac. a dzieci sie bawią, pani im śpiewa piosenki, puszcza rożne dźwięki. placimy 10 zl na 1 h. raz w tyg
To niedrogo, a skoro tak to wygląda to też bym poszła.
Stary 2013-10-03, 16:09   #3328
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Cytat:
Dzień dobry.

Mamy to tylko nie z ikei a z grosika i w mniejszej wersji-zainteresowanie 0

Oprócz kurtek dla chłopaków znalazłam 6 par rękawiczek,6 szalików,3 czapki dla Oliwki i 4 dla Huberta i 2 pary ślicznych kozaczków dla Oliwki.
Czyli muszę kupić kurtkę dla Kamila i dla Oliwki i kozaki dla Huberta.Mój portfel odpocznie
Stary 2013-10-03, 16:09   #3329
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Co do zabawek z ikei to mogę polecić to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/
To robiło długo furorę. Zwykłe kolorowe kupeczki a tyle zabawy.
Stary 2013-10-03, 16:14   #3330
Iwa844
Zakorzenienie

Melduję że w tesco są fajne śniegowce po 49 zł.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości