![]() |
#4921 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Witam Was mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że jesteś uspokojona i dbaj o Was ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że przepuklina nie rozwinie się bardziej. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa za III trymestr! Ze złych wieści - chyba robią mi się hemoroidy ![]() ![]() Z dobrych wieści - kurier właśnie dostarczył łóżeczko dla Kacpra. Jak mąż wróci z pracy to je złoży i obejrzymy, czy nie trzeba reklamować. Poza tym mam już zamontowaną szafę i łóżko w nowej sypialni ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-03 o 15:50 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/2996_250.jpg ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
No właśnie,to aż dziwne ![]() (u mnie był gulasz z kaszą gryczaną i ogórem kiszonym) Oj biedulko. A masz zaparcia? Może więcej błonnika i śliwki suszone?
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Amberella- próbuj jeść więcej kefirów, błonnika, owoców itp- powinno lepiej wychodzić. No i dużo pić- to pomaga. Bidulko
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- ejani- dostałaś moją wiadomość na PW?
#4924 |
Rozeznanie
|
Hehe, nie lubisz tych wszystkich rymowanek? Ja choćbym chciała i to i tak nic nie wymyślę, cierpię na brak inwencji do takich pierdół
![]() ![]() Ja też raczej z tych co szybko zarastają i też w ciąży wolniej mi rosną. Wystarczy jak się raz na tydzień elektryczną maszynką przejadę między nogami i jest spokój. A myślałam, że będzie odwrotnie przez te hormony... Mam nadzieję, że już tak mi zostanie ![]() Dziewczyny, jeśli któraś z Was planuje kupno Oilatum to w aptece dbam o zdrowie jest taka promocja: za 64zł 500ml plus 500ml gratis. Czyli 1 litr. Nie wiem czy to jakaś super cena, ale nazwali to hitem katalogu więc dzielę się info. A tak w ogóle to też będę miała dzisiaj kąpiel z bąbelkami ![]() ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-03 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no, trochę już Twoich zakupów widziałyśmy, nie ma obawy ![]() a ja teraz pałaszuję zupę-krem z dyni a w domu unosi się zapach suszonych grzybów ![]() ![]() właśnie widziałam jak się urodziło dziecko w 28 tygodniu-ale maleństwo!!
![]() |
#4926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle Dziewczyny... Bardzo długo mnie nie było bo byłam mega załamana. Najpierw lekarz mnie wystraszył moimi badaniami (ale to prawie 2 miesiace temu było). 2 tygodnie temu dorwało mnie przeziębienie. Więc poszłam na zwolnienie. I co sie okazało? Że to nie przeziębienie tylko półpasiec ![]() Na szczęście(?) szybko trafiłam do dermatologa i od poniedziałku zażywam Heviran (dostaje się przez łożysko i do wód płodowych ale na szczęście nie kumuluje w ciele Dzieciątka). Teraz mam wrażenie, że przez Heviran a dostaję 800mg 5 razy dziennie, siada mi chyba wątroba bo czuję ucisk po prawej stronie. Nie wiem teraz czy to po leku czy może mi się macica rozszerza na przeponę a ta uciska żołąd. .................. Podsumowując: jeżeli któraś z Was waha się iść na zwolnienie to nie ma co. Trzeba myśleć o sobie i Dzieciątku. Ja chodzenie do pracy przyp[łaciłam półpaścem (nieogrzewane wnętrza, grzyb aż rzepę można sadzić w pracy i do tego 2 przesiadki autobusem żeby dojechać i wróćić do/z pracy). Przewiało mnie i zmoczyło 3 tygodnie temu jak czekałam 20 minut na autobus (dzięki zmianom "na lepsze" dla budżetu warszawskiego HGW). Jestem zła na siebie, chciałam być bohaterką i pracować to teraz mam za swoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zadomowienie
|
dziewczyny macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce pieluszek tetra i flanela, akcesori typu nożyczki, szczotka do wlosów, ręcznik, prześcieradło na przewijak?
Tylko takie spr linki podrzuccie, chciałabym wieczorem coś zamówić, a tyle tego jest...Specyfiki do pielegnacji chyba zakupie w przyszłym m-cu. Dzieki z góry P.S. Ja też kocia matka jestem, ale musze go unikać bo ostatnio odkryliśmy, że kot ma robalki w dupce...bo to taki podwórkowo domowy kot co łazi swoimi ścieżkami....i przechodzi kwarantanne po tabletce...bidulek.. Gosia z jaglaną mniam ale bym zjadła, gryczanej nie lubie. Nawet wczoraj albo dzis mowili, że jeczmienna super na jelita. Chyba zrobie jutro tylko dla męża ryż bo nie lubi kaszy...staje mu w gardle...tak jak z zupą na kaszy...taki szlachcic wybredny...zreszta od slubu dopiero zupy jada... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-03 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miewam zaparcia. Wsuwam śliwki i suszone i świeże, zaczęłam znów brać synobiotyk, piję więcej wody - może coś to pomoże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
tak, ale akurat wczoraj robiłam kolację, a potem zapomniałam
![]() jeszcze raz dziękuję serdecznie ![]()
#4930 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie mogę się doczekać pieczenia pierniczków ![]() Chyba trochę zrobię już teraz. Uwielbiam Święta,a tu jeszcze tyle czekania... Oj współczuję ci tych przejść ![]() Dbaj o siebie teraz bardzo!
![]() |
#4931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i jesteśmy w wyjątkowej sytuacji tych noworocznych mamuś ![]() ale jak mnie przegłosujecie, oczywiście że nie będzie focha, tylko myślę że czas już o tym pomyśleć ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- to dużo zdrowia, i żeby szybko przeszło!!!
![]() |
#4932 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Mój małż też kaszy nie lubi. Ja to generalnie wszystkożerna jestem i kasze wszelkie też uwielbiam,ale gryczaną najbardziej. Też ma bardzo fajne właściwości. M.in pomaga na moją przypadłość czyli żylaki. Ma bardzo dużo krzemu,więc chroni też przed zawałami,chorobami kości i stawów,ma wpływ na włosy i paznokcie. Generalnie dobrze wpływa na sprawy krążeniowe.
![]() |
#4933 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też bardzo lubię kaszę gryczaną. Mam kolejną obiadową inspirację od Was ![]() Co do tytułu wątku, to podoba mi się taki jaki mamy. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-03 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4935 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() JustiLbn ![]() The light życzę Ci dużo, dużo zdrowia!! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-03 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Dziewczyny z racji tego, że ja niedługo wychodzę i wrócę późną nocą mogę teraz założyć nowy wątek, wkleić Wam linka, a Wy skończycie ten i potem tam zaczniecie sobie pisać. A jak nie to wątek może założyć ktoś inny, bo ja na pewno końca nie doczekam ![]()
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=CG-37ZU6L8E dziewczyny powoli czas na naukę
![]() Mamusie które już karmiły....w jakiej pozycji najlepiej się Wam karmiło? Muszę się trochę przyłożyć do tego tematu bo nie mam pojęcia jak to będzie ![]()
#4939 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Uwielbiam cynamon i dodaję wszędzie gdzie się da. Daj przepis na ciasto z dyni,co? Nigdy nie jadłam,może bym spróbowała zrobić kiedyś...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą- heviran przyjmuje się w takich dużych dawkach; nawet na opryszczkę jest 5x dziennie (ale chyba 200mg). Myślę, że to raczej ucisk macicy na wątrobę. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Myślę,że to dobry pomysł,żebyś założyła teraz wątek jak możesz,bo dobrze sobie radzisz z tymi sprawami ![]() Dobijemy do 5000 i przeniesiemy się do nowego ![]()
![]() |
#4942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zakładaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Najlepiej karmiło mi się w takiej myślę standardowej pozycji,jak na tym obrazku pierwsza,że dziecko w zgięciu łokcia ma główkę. Kobiety z wspierania karmienia piersią,które przyszły kilka razy (chociaż mówiłam,że nie ma potrzeby) twierdziły,że ta pozycja nie jest dobra i najlepiej karmić trzymając główkę ręką,tak jak na obrazku ostatnim,gdzie kobieta siedzi na krześle: http://www. ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/0-3-mies/jedzenie/karmienie-piersia Ale ja i tak karmiłam po swojemu,bo tak było mi wygodnie. Często też karmiłam na leżąco. Tego linka coś nie można wkleić,ale pewnie wiecie o co mi chodzi.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-03 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zadomowienie
|
To ja Wam zostawiam linka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post43111389 i uciekam! W razie jakiś poprawek i dopisków proszę oczywiście o priva. Oczywiście pod koniec wstawcie linka raz jeszcze. Do jutra ![]()
#4945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
jest banalne tylko teraz jedną szklankę mąki zmieniłam na razową (błonnik) i dodaję mniej cukru a za to trochę rodzynek, ale nawet mojej wybrednej mamie to smakuje, więc polecam ![]()
![]() |
#4946 |
Zadomowienie
|
O matko nie było mnie moment a tu tyle czytanka. Zaraz będę nadrabiac. Widziałam ze rozmawialiście o goleniu miejsc intymnych ja już pisałam ze dla dziewczyn które lubią na gładko polecam pastę cukrowa. Nie ma szans na podrażnienia czy zapalenie mieszkow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dobrze że przypominacie o kaszy, ja też przepadam za jęczmienną więc jutro zrobię sobie (mężowi też ryż, bo kaszy nie je) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam Kochane za zyczenia powrotu do zdrowia
![]() ![]() Co do dyni to wczoraj u mnie rządziły pierogi z mascarpone i dynia: wyszły pycha. Zjedlismy z mężem wszytkie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podpasował mi mąż spożywczo ![]()
![]() |
#4950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.