Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 15:12   #4051
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Młody marudzi a na 12 jestesmy umówieni na spacer z kolezanka Wojtka Nelką mam nadzieje,ze W bedzie sie jakos normalnie zachowywał; )
ooo kolejna Nelusia pewnie tez niezla laska

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No niby tak ale 3tyg temu wcinala wszystko i już jej chciałam dawać większe porcje bo miałam wrażenie, że po oproznieniu butli dalej chce jeść, a tu teraz nie je do dna od 2tyg
taki etap Nela tez je czasem 2 min. i zastanawiam się w jaki sposób ona się najada...za to w nocy jak sie przyssala to myslalam, ze do rana będzie ciagnac może to tez dziaselka? one przy jedzeniu na pewno trochę bola.

UWAGA, JESLI MNIE WZROK NIE MYLI CHYBA MAMY DWIE BIALE PLAMKI NA DZIASELKACH NO TO BEDA DWA KROLICZE KŁY - GRUBCINKOWE mój maly kochany siekacz mala nie da sobie tam pozagladac, wiec 100% pewności nie mam...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Czesc
Pospalysmy do 10 od 22 oczywiscie z kilkoma przerwami na jedzonko ale i tak pysznie
udane te nasze dziewczyny. moja spala od 19 do 11...z przerwami na cyca lenistwo odziedziczyla po mamusi.

Cytat:
Mam pytanie na szybko, te sloiczki to trzymacie normalnie w temp. Pokojowej? Chodzi mi o nie napoczete... Ja je trzymalam na szafcevu nas w pokoju, nie byly wystawione na slonce ale tez nie byly schowane w zaciemnionej szafce i teraz zastanawiam sie jak one maja byc przechowywane, bo na sloikach nie pisze
wczoraj rozmawiałam o tym z kolezanka...bo ona trzyma zamknięte w lodowce, bo niby w sklepach (rossman np.) jest chłodniej niż w mieszkaniu. ja mam w szafce i chyba nic im nie dolega, szkoda mi miejsca w lodowce otwarte to co innego.

Cytat:
Dzis konczymy 5 miesiecy i tym samym zaczynamy PÓŁ ROCZKU
łaaaaaaaaaaał, alez to zleciało! Sto lat Nelusiu! za miesiąc to będzie "biba"

bylam w biedronce, mamy książeczki obrazkowe. jeśli ktoras bardzo chce mogę kupic i wyslac, bo u nas pelna polka...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:14   #4052
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
widziałam dziś taki wózek na żywo http://www.bobowozki.com.pl/product_...4ncvdpogr6f225 normalnie ko(s)miczny!
hehe widziałąm taki też na żywo ale mi się nie podoba.. nie lubie retro lubie modern:p

Ej a z tym glutenem to w 5 miesiacu zycia czy skonczonym 5 miesiącu życia??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:31   #4053
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

szybko każe Ci rozszerzać dietę spróbuj na parze gotować ale na pierwsze razy może słoiczek?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Ja czekam tylko aż młody samodzielnie usiądzie i kupuję coś pod wzór TULI koleżanka nosi ponad roczną córę ja też mam zamiar nosić długo
a gdzie Pearl się wybiera
Mowil, ze pod koniec wrzesmia wyprowadza sie do chorzowa, ale cos sie przeciagnelo, jesyem na spacerze imarzna mi paluchu :\

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:45   #4054
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kciukiza zdrówko małego

byłam w biedrzez młodym,a le ziiiimno

kupiłam 'język dwulatka' książeczki obrazki 'uwaga to niebezpieczne', 'zwierzęta' i 'gry i zabawy dla najmlodszych' tak przyszlościowo

u nas też są zabawki z little tikes i kupiłam młodemu radyjko za 4 dyszki, podoba się
i jak się obrazki podobają? tez mamy uwaga to niebezpieczne, dzień malucha i dobre wychowanie. dzisiaj wzielam ciało
przejrzałam jezyk dwulatka, ale mamy jeszcze czas, wiec odpuscilam aaa i kusi mnie peppa, krol lew i krecik na dvd...tylko nie zabrałam gotówki. wkurzajace jest to, ze w biedronkach nie można placic karta...już nawet aldi tam mnie nie drazni swoim brakiem reklamowek
Stary 2013-10-03, 15:56   #4055
deb
Zakorzenienie

Justi - dzięki że napisałaś o Tuli, weszłam na szybciocha i teraz się zastanawiam czy nie kupić ich chusty - jest do 12 kg, była by na jesień chociaż no i mogłabym już małą wsadzać a teraz bardzo by mi się przydała możliwość wychodzenia na chwilę bez targania wózka. Ale jak widzę jak to się robi to masakra, nie wiem czy moje dziecko da się tak włożyć
Stary 2013-10-03, 16:02   #4056
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mowil, ze pod koniec wrzesmia wyprowadza sie do chorzowa, ale cos sie przeciagnelo, jesyem na spacerze imarzna mi paluchu :\
a to musiałam nie doczytać :/
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Justi - dzięki że napisałaś o Tuli, weszłam na szybciocha i teraz się zastanawiam czy nie kupić ich chusty - jest do 12 kg, była by na jesień chociaż no i mogłabym już małą wsadzać a teraz bardzo by mi się przydała możliwość wychodzenia na chwilę bez targania wózka. Ale jak widzę jak to się robi to masakra, nie wiem czy moje dziecko da się tak włożyć
to jest elastyczna? nie kupuj jej naprawdę lepsze są tkane

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:03   #4057
nuna2
Zakorzenienie

color blue, pawie oczko brawa zza ukończone miesiące.

color cieszę się, że tak pomagasz mamie i że fundacja zgodziła się wam pomóc.

diabli śliczna Nelusia

pearl ale super, że wyniki dobre

i brawa za ujawniające się ząbki

banka mam nadzieję, że leki pomogą synkowi. Szkoda, że u was się tak wali

Dziewczyny byliśmy u neurologa... I ma za dużą główkę, jest na 97 centylu... Mamy zrobić usg główki... Bo mogą być wodniakiOprócz tego faktycznie napięcie mięśniowe jest duże... lewa strona bardzo słaba...Pytałam o tą rehabilitację, czy 3 razy nie za dużo i powiedziała, że nie. Że w większych miastach niektóre dzieci ćwiczą przez np miesiąc 5 razy w tyg... I że trzeba ćwiczyć, póki jest jeszcze mała...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 16:07   #4058
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ja świeże od razu zaprałam zwykłym mydłem i zeszły bez problemu. A te stare, to będę dopiero próbować
Cytat:
któraś coś pisała o odplamiaczu z loveli, ja w sumie zamoczyłam wszystko w wodzie i nie wiem co dalej
no właśnie... te które zaprałam od razu zeszły prawie całe ... ale te z wczoraj nie bardzo ....
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i wczoraj jak bylam na spacerze to mnie spotkała miła niespodzianka. Po drodze do domu W. zrobił kupala i zaczął trochę plakać.. No to ja szukam jakiegoś miejsca gdzie by tu go przebrać no i napatoczył mi się tylko dom kultury.. a bylam jakies 4 km od domu wiec gdzies by sie przydało go oporządzić. Wchodze i pytam się czy mogłabym gdzieś przebrać dziecko.. Tam pan ciec otworzył mi łazienkę dla niepełnosprawnych, spytał czy mi czegoś nie trzeba, potem mi jeszcze jakiś ręcznik znalazł, ale akurat nie potrzebowałam.. Pozachwycał się Wojtusiem, zawołał drugiego ciecia zeby zobaczyć Wojtusia. No i na odchodne powiedział,że jakbym jeszcze kiedyś przechodzila i chciałą przebrać albo miala inny problem to żebym smiało przychodzila.. Podziękowaam i poszłam hehe

Ale dzisiaj już dla równowagi w biedronie jakis stary dziadek z dziadkowym wózkiem się mnie czepil..
On- A Pani nie moze iść z tym wózkiem jakąs szerszą alejką a nie tu gdzie wąsko?
Ja- Nie mogę bo mi trzeba akurat makaron..
On- A nie możę Pani zostawić gdzieś indziej wózka?
Ja- Pan chyba żartuje. Mam dziecko na drugim koncu sklepu samo zostawić?
On- to się bieże opiekunke i w domu zostawia!
Ja- nie stać mnie na opiekunke!
On- To się z kimś z rodziny zostawia
Ja- cała rodzicna daleko. Niech sobie Pan sam swój wózek na koncu sklepu zostawia! I poszłam. Ale zeby nie bylo pełna kultura nawet głosu nie podniosłam:p
ale palant

oczywiście byłam w Biedronie i kupiłam 3 książeczki obrazkowe: Ciało, Dobre wychowanie i to niebezpieczne

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-03 o 16:14
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:13   #4059
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam po dłuższej nieobecności
Czasami podczytuję na kom co się tutaj dzieje, ale nie zawsze jest czas, żeby się odezwać Do tego trochę nam się namnożyło różnych problemów i jest du.pa a nie czas na ploty Mam nadzieję, że jeszcze trochę i wszystko się ułoży i zacznę bywać częściej jak kiedyś

Byliśmy dziś z W. u lekarza i niestety jest chory Infekcja górnych dróg oddechowych Nie mamy antybiotyku ani gorączki, ale tak mi szkoda Małego Mniej je, budzi się z płaczem, jak próbuje coś powiedzieć to czasami brakuje mu głosu Oby szybko przeszło I chyba zaraził go synek znajomych jak byli u nas ostatnio, bo dziecko im non stop na coś choruje a niby jak byli to był zdrowy Byliśmy się też zważyć i W. ma 6800 g, czyli przybiera ok 200g na tydzień - to chyba dobry wynik ?? Jesteśmy też po kontroli bioderek i wszystko ok Czeka nas jeszcze za 3 tyg kontrola u chirurga i w listopadzie jeszcze jedna kontrola bioderek.

Od jakiegoś tygodnia próbujemy nowych smaków i póki co jest ok No i poprawiły się też kupki, bo są codziennie

W. w sobotę skończył 4 miesiące , a od jakiś 2 dni ma nową umiejętność - robi bańki ze śliny i pluje

To chyba tyle w skrócie co u nas
W. śpi to może uda mi się trochę poczytać.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-10-03 o 16:17
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:25   #4060
deb
Zakorzenienie

Cytat:
a to musiałam nie doczytać :/
to jest elastyczna? nie kupuj jej naprawdę lepsze są tkane
Tak, tylko elastyczne widzę z Tuli. A tkane to mota się z dzieckiem na sobie? Kurcze nie wiem, ona już duża jest, nie wiem czy nie za późno na taką chustę gdzie będę ją motać z dzieckiem na sobie. Wiem, że temat był wałkowany, ale wtedy nie chciałam chusty a teraz muszę się czymś ratować, proszę o podpowiedź na co warto popatrzeć. Tylko mam nadzieje że tkane 400 zł nie kosztują

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byliśmy u neurologa... I ma za dużą główkę, jest na 97 centylu... Mamy zrobić usg główki... Bo mogą być wodniakiOprócz tego faktycznie napięcie mięśniowe jest duże... lewa strona bardzo słaba...Pytałam o tą rehabilitację, czy 3 razy nie za dużo i powiedziała, że nie. Że w większych miastach niektóre dzieci ćwiczą przez np miesiąc 5 razy w tyg... I że trzeba ćwiczyć, póki jest jeszcze mała...
Malutka wszystko ładnie nadrobi, zobaczysz.
A z główką to nie wiem, nie znam się na tym, ale spokojnie. Skoro ma być usg to jeszcze chyba nic nie jest przesądzone.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Znazłam z tuli chustę tkaną 379 zł
Stary 2013-10-03, 16:26   #4061
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tylko elastyczne widzę z Tuli. A tkane to mota się z dzieckiem na sobie? Kurcze nie wiem, ona już duża jest, nie wiem czy nie za późno na taką chustę gdzie będę ją motać z dzieckiem na sobie. Wiem, że temat był wałkowany, ale wtedy nie chciałam chusty a teraz muszę się czymś ratować, proszę o podpowiedź na co warto popatrzeć. Tylko mam nadzieje że tkane 400 zł nie kosztują
Tak, motasz z dzieckiem na sobie, elastyczne są niby do 12kg ale tak naprawdę ciężko w nich zachować odpowiednie ułożenie...
Tkaną kupisz używaną za 100-150zł używana jest lepsza bo złamana... szkoda, że nie mieszkasz bliżej, pokazałabym Ci chustę i pomogła zamotać Może wpadnij do Rybnika z Vil
Ewentualnie nosidło egrobaby albo womar to, które ma Mysia ale ja i tak uważam, że do nosidła dziecko powinno samo siadać

Tula ma drogie chusty, Nati tańsze.

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-03 o 16:27

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 16:26   #4062
Veronic
Wtajemniczenie

hej

Wojtuś na spacerze się dzisiaj spisał
spał prawie 3 godziny
także jesienne spacerki mu służą

potem byłam u dentystki robić ostatnią dziurę, więc już mam 100% zdrowe ząbki

nuna- 3mam kciuki za Julkę

deb- spokojnie chustę np NatiBaby kupisz za ok 200zł, a używaną to nawet taniej i nie musisz wiązać z dzieckiem na sobie,
ja już Młodego od jakiegoś czasu wiążę w podwójnego X, bo jest już dla mnie za ciężki do wiązania w kieszonkę

hej jenny- oby szybko przeszło choróbsko Wiktorkowi

diabli- za ząbki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:27   #4063
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jak z 5drzemek po pol h moze byc jedna 2h i koniec... No jak..
nie irytuj się mamuska, tylko w 100% wykorzystaj te 2 godziny wolności ja tez wolalabym spac 2 godziny w ciągu niż budzic się co chwile i nadal być niewyspana i marudna

Cytat:
ej dobra cena?:
http://www.promobaby.pl/promocja-15956.html

muszę dzisiaj dziecko na spacer do carrefoura zabrać.. ja to mu spacery urządzam.. normalni ludzie to chodza do lasu, do parku, ewentualnie na rynek do miasta.. a ja co - przedwczoraj spacer do urzędu skarbowego, wczoraj do mopsu, dzisiaj do carrefoura a jutro może do zusu

tesciowa mojej siostry wiecznie zabierala szymkowego kuzyna na spacer...na cmentarz. fakt, ze maja blisko i po drodze, ale ilez można? dzieciak lepiej wiedział kto gdzie lezy niż inni w rodzinie trochę nas to przerazalo, bo on az kwiczał na widok kościoła, krzyżyka i w kolko wolal amen amen a babcia smiala się, ze może będzie księdzem...także ja wole Twój plan spacerowy
Stary 2013-10-03, 16:30   #4064
Veronic
Wtajemniczenie

dzisiaj nie byłam w biedrze po książeczki, mam nadzieję , że jutro też jeszcze coś będzie

co prawda ostatnio pozamawiałam Wojtusiowi troszkę i mama znalazła pełno małych książeczek Disneyowskich , ale kusi mnie jeszcze coś z tej serii obrazki dla malucha, bo na razie mam tylko Dzień Malucha
Stary 2013-10-03, 16:34   #4065
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
OD JUTRA W BIEDRONCE:
http://www.biedronka.pl/ksiazki/ksiazki_dla_rodzicow_i_dz ieci/
obrazki dla maluchow sa swietne
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończy 4 miesiące!!!:-D

Cytat:
Nelosława Bąk w pelnej okazalosci - jeszcze trochę i pewnie tak się będzie przedstawiać... ajjj az widać to łobuzerstwo w oczkach fajne fotki wychodzą w tej kamizelce, nie mogę się oprzec i nie pstrykać.
Śliczny Bączek

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ach i zapomniałam napisać znów walczymy z pleśniawkami.
Mam ich dość i już dziś potraktowałam je moczem młodej, bo ileż można antybiotyki i jest trochę lepiej. Trudno, wiem, że się śmiałyście z moczu, ale póki działa i nie szkodzi to jakoś to zdzierżę. Mi i bratu mama też pędzlowała i jakoś żyjemy
Oby szybko przeszło

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
DiewcYnyy mam dosc jak sie pierdo...li to sie pier...li po caloaci D. Ma kiepskie wyniki plytkinkrwi skocYly do 700 crp 12,6 ob. 28:banghead: czekam na lekarke az przyjdzie do prYchodni rycze juz mam dosc mam nadzieje ze to nic strasznegoo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja stosuję te ampułki z Joanny co polecała Can. Jestem po 2 ampułkach, Can pisała, że po 3 widziała poprawę więc czekam do jutrzejszego mycia
Jest jeden minus, bardziej mi się przetłuszczają, jak myłam 2-3 razy na tydzień to teraz muszę co 2gi dzień, ale też zmieniłam szampon na jakiś ziołowy, żeby się nie gryzło, bo miałam szaumę na wypadanie, co się zostawiało na minutę na łepetynce.
O jakie ampułki chodzi ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-10-03, 16:37   #4066
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
deb- spokojnie chustę np NatiBaby kupisz za ok 200zł, a używaną to nawet taniej i nie musisz wiązać z dzieckiem na sobie,
ja już Młodego od jakiegoś czasu wiążę w podwójnego X, bo jest już dla mnie za ciężki do wiązania w kieszonkę
ja poczytałam o 2X i stwierdziłam, że nie będę motać, zostaję przy kieszonce, niebawem wrzucam na plecy

Jenny zdrówka dla Wiktora

Stary 2013-10-03, 16:38   #4067
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis konczymy 5 miesiecy i tym samym zaczynamy PÓŁ ROCZKU

Ale ten czas szybko leci

Cytat:
A my dziś po południu mamy kontrolę u okulisty.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-10-03, 16:42   #4068
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja poczytałam o 2X i stwierdziłam, że nie będę motać, zostaję przy kieszonce, niebawem wrzucam na plecy

a coś nie tak jest z tym wiązaniem ??

też bym chciała nosić na plecach jak już Woti będzie samodzielnie siedział, ale nie wiem czy sobie poradzę bo instrukcja w książeczce mnie trochę przeraża...
ale na razie podwójny x czyli ta koala jest dla nas odpowiednia
Stary 2013-10-03, 16:43   #4069
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a coś nie tak jest z tym wiązaniem ??

też bym chciała nosić na plecach jak już Woti będzie samodzielnie siedział, ale nie wiem czy sobie poradzę bo instrukcja w książeczce mnie trochę przeraża...
ale na razie podwójny x czyli ta koala jest dla nas odpowiednia
ogólnie pozycja nie jest najlepsza, za szeroko nóżki, jeśli chcesz to poszukam odpowiedniego tematu na forum chustowym...

na plecy nie trzeba czekać aż dziecko samodzielnie usiądzie i ja idę się podszkolić, nie będę się uczyła z instrukcji mam nadzieję, że damy radę... jak nie to na wiosnę nosidło a chusta pod młotek albo poczeka na drugiego chuściocha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 16:44   #4070
diabli
Zakorzenienie

ale mam fajna mame...wpadla do nas (bo dzisiaj tatuś na delegacji i pewnie wroci dopiero w nocy) i zrobila caaaale stado golabkow a teraz zabrala mala na spacer i mam chwile dla siebie. kurcze te babcie sa niezastąpione musze jeszcze oswoic się z druga babcia to będzie podwojne szczęście

Cytat:
hej hej, my też już z rana w biedrze byliśmy po obrazki dla maluchów, świetne są! chce jeszcze język dwulatka, ale nie mam gotówki w domu, a zapomniałam pinu do karty
swietne, Nela lubi sobie lezec na brzuchu i dluuugo wpatruje się w kolejne obrazki. co chwile tylko wpadam i przewracam strone ale hitem jest wewnetrzna okladka (ta w kropki -> patrz fotki nizej hehe)

Cytat:
ta moja bratowa od biszkoptów już dokarmia mm, bo ma niby mało mleka z cyców ale co się dziwić, ich jadłospis wygląda tak : rano 3 biszkopty z mm, w obiad jabłko i pełno kaszki ryżowej, po południu marchew z ziemniakiem i żadnego cyca tylko herbata do picia - a rozszerza od tygodnia
calkiem straci pokarm jeśli tak rzadko karmi...mozg dostaje info, ze nie trzeba produkować tak wiele to co ona się dziwi, ze cyce strajkują?! szkoda...bo spokojnie zamiast kaszki ryzowej moglby dzieciaczek dostać jeszcze trochę mamusi mleka. no i przerazaja mnie te biszkopty na dzień dobry - jak w reklamie o wpol do 10 rano w Polsce je się knoppersa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (101,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (107,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (111,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-10-03, 16:47   #4071
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam fajna mame...wpadla do nas (bo dzisiaj tatuś na delegacji i pewnie wroci dopiero w nocy) i zrobila caaaale stado golabkow a teraz zabrala mala na spacer i mam chwile dla siebie. kurcze te babcie sa niezastąpione musze jeszcze oswoic się z druga babcia to będzie podwojne szczęście

calkiem straci pokarm jeśli tak rzadko karmi...mozg dostaje info, ze nie trzeba produkować tak wiele to co ona się dziwi, ze cyce strajkują?! szkoda...bo spokojnie zamiast kaszki ryzowej moglby dzieciaczek dostać jeszcze trochę mamusi mleka. no i przerazaja mnie te biszkopty na dzień dobry - jak w reklamie o wpol do 10 rano w Polsce je się knoppersa
zazdrość mnie zżera

Nelczysława cudna !!

a to co robi ta bratowa Anki czy kto to tam jest to jest brak podstawowej wiedzy na temat kp

Stary 2013-10-03, 16:51   #4072
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ogólnie pozycja nie jest najlepsza, za szeroko nóżki, jeśli chcesz to poszukam odpowiedniego tematu na forum chustowym...

na plecy nie trzeba czekać aż dziecko samodzielnie usiądzie i ja idę się podszkolić, nie będę się uczyła z instrukcji mam nadzieję, że damy radę... jak nie to na wiosnę nosidło a chusta pod młotek albo poczeka na drugiego chuściocha

hmmm kurcze to mnie zaintrygowaś....
myslałam,ze to dobre wiazanie...

na plecach fajniie ,ale raczej na spacer z kimś niz samemu, bo nie widzisz malucha...
Stary 2013-10-03, 16:51   #4073
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, motasz z dzieckiem na sobie, elastyczne są niby do 12kg ale tak naprawdę ciężko w nich zachować odpowiednie ułożenie...
Tkaną kupisz używaną za 100-150zł używana jest lepsza bo złamana... szkoda, że nie mieszkasz bliżej, pokazałabym Ci chustę i pomogła zamotać Może wpadnij do Rybnika z Vil
Ewentualnie nosidło egrobaby albo womar to, które ma Mysia ale ja i tak uważam, że do nosidła dziecko powinno samo siadać

Tula ma drogie chusty, Nati tańsze.
Bosh przecież ja tego nie zawiąże Wierz mi gdybym miała auto dostępne to bym od razu wsiadła i przyjechała zobaczyć jak to działa
A czemu nie nosidło Tuli?
W zimę też będziesz nosić w chuście?
Stary 2013-10-03, 16:52   #4074
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja pozakrecalam wszystkie kaloryfery, bo cieplo...23 stopnie w każdym pokoju. zaraz idziemy na spacer i będę wietrzyć
U nas w domu niby 20-21 stopni, a mi wiecznie zimno

Cytat:
muszę dzisiaj dziecko na spacer do carrefoura zabrać.. ja to mu spacery urządzam.. normalni ludzie to chodza do lasu, do parku, ewentualnie na rynek do miasta.. a ja co - przedwczoraj spacer do urzędu skarbowego, wczoraj do mopsu, dzisiaj do carrefoura a jutro może do zusu
fajne spacery

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-10-03, 16:54   #4075
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
zazdrość mnie zżera

Nelczysława cudna !!

a to co robi ta bratowa Anki czy kto to tam jest to jest brak podstawowej wiedzy na temat kp

potwierdzam cudna Nela

diabli masz dziecko anioła!! ile bym dała,zeby Wojtusia cos tak interesowało:prosi :

aaa no i wiazanie na plecach raczej odpada w zimę,no nie???
Stary 2013-10-03, 16:55   #4076
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i popłakałam się rano ze szczęścia - mocz po powtórnym posiewie wyszedł jałowy : jupi: kurna, boję się teraz, że na skórze to paskudztwo miała - albo coś w lab musieli zanieczyścić. Mąż oczywiście do mnie, że trzeba jeszcze raz, ale fałszywie negatywny posiew chyba nie może wyjść, co? nie ma co wariować chyba teraz i jeszcze sprawdzać? Za miesiąc chyba byłoby to sensowne. Zadzwonię jutro do naszej pediatry, bo dziś jej nie ma. Kamień mi spadł z serca..... to są wizażowe kciukasy
!
ha!!! wiedziałam super wieści. zrobcie dla swietego spokoju za jakiś czas powtorke badania - tak żeby spac spokojnie.

Cytat:
Ciągle się waham jakie krzeselko do karmienia kupić - z tapicerka ceratkowa (lepsza do czyszczenia) czy z jakiegoś tam niby impregnowanego materiału (milsza dla dziecka)
my chyba kupimy ceratkowe. gola pupa jej tam sadzac nie będę a wazniejsza dla mnie jest higiena i możliwość utrzymania krzeselka w czystości.
Szymek miał takie i siostra do dzisiaj wspomina jaki wspanialy był ten kosz "na podręczne graty-zabawiacze"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjeciee.jpg (45,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-10-03, 16:55   #4077
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Bosh przecież ja tego nie zawiąże Wierz mi gdybym miała auto dostępne to bym od razu wsiadła i przyjechała zobaczyć jak to działa
A czemu nie nosidło Tuli?
W zimę też będziesz nosić w chuście?
Ja też tak mówiłam ale to nie jest trudne
Szkoda, że nie masz ani ja nie mam
Nie wiem czemu nie Tula, tyle wiem, że ono jest dla samodzielnie siadających...
Zimą też planuję nosić, rozważam zakup kurtki dla dwojga

Veronic nie wiem jak z tymi plecami w praktyce wyjdzie ale chciałabym już spróbować

Stary 2013-10-03, 16:56   #4078
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:
swietne, Nela lubi sobie lezec na brzuchu i dluuugo wpatruje się w kolejne obrazki. co chwile tylko wpadam i przewracam strone ale hitem jest wewnetrzna okladka (ta w kropki -> patrz fotki nizej hehe)
Kolejne super zdjęcia Nelki i jakie te książeczki fajna - myślałam, że będą cieniutkie itd. Mam nadzieję, że jutro w biedronie jeszcze coś będzie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-10-03, 16:57   #4079
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

aaa no i wiazanie na plecach raczej odpada w zimę,no nie???
jeśli nie masz kurtki dla dwojga to odpada

Stary 2013-10-03, 16:58   #4080
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Wojtuś na spacerze się dzisiaj spisał
spał prawie 3 godziny
także jesienne spacerki mu służą

potem byłam u dentystki robić ostatnią dziurę, więc już mam 100% zdrowe ząbki
dla Wojtusia i super, że już ma zdrowe zęby

Cytat:
hej jenny- oby szybko przeszło choróbsko Wiktorkowi
Cytat:

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości