|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
zazdrościłabym sobie gdybym mogla wejść do pustego mieszkania i urzadzic go ot tak. u nas problem jest w tym, ze musimy jakos moja mame oswoic z pozbywaniem się gratow...nie mam sumienia wyrzucać jej wszystkich "skarbow", wiec musimy to robic na raty ![]() ![]() kanapa fajna, ale zupełnie nie wiem czy mi się zmieści ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zaglądaj częściej, bo dziwnie tu bez Was. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
----- Ej a na moim Cebionie pisze ze do temp. 25 można trzymać, to po co w lodówce ![]() A i jak poczytałam jak sięrobi homeopaty to ja też w tą magię nie wierze.. dla mnie jakiś absurd.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |||||
Zakorzenienie
|
tez kupowaliśmy w ff niedawno
![]() w moim tesco już wczoraj wszystko wisiało z plakietkami 30%, ale ceny kombinezonow, kurtek i takich misiowych kombinezonow i tak były wysokie... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() foootke chceeeeemy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mnie to wkurza ze fot nie widac Cytat:
acha mysle ze taka uroda jak Michasia ![]() Cytat:
hehhehe moja pamiec tez szwankuje hehe Cytat:
Oo biedna a jak wygladalo badanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.kidscomfort.eu/pic/Chicco...able.7661p.jpg Tylko niby piszą, że tapicerka materialowa, a na niektórych fotkach wygląda jak cerata bo się świeci. Ktoś może miał styczność z takim krzeselkiem? Bo ja nie mam gdzie go obejrzeć na żywo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
A ja tak na dobranoc pochwale sie M. I D. Jeszcze hee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w domku jak pośpi z 2x po 30 min to jest sporo. Cytat:
Widzisz ja dla odmiany mam woombie, a i tak już używam tego gdzie wypuszcza się ręce i mu wypuściłam bo naprawdę nie mogłam znieść jak widziałam, że on ręce przez materiał usiłuje sobie do buzi włożyć, więc w sumie robię z tego śpiworek taki ciasny. No i przyznaję mamy kilka pobudek w nocy- ( idziemy spać między 20-21) ostatnio około 1-2, kolejna 4-5, kolejna 7-8 ( choć to już poranna, tyle, że ja zwykle jeszcze z nim leżę do 10 kombinując na wszelkie sposoby jakby się jeszcze zdrzemnąć ![]() Zauważyłam, że Daro jak już się obróci na brzuszek to wykonuje na nim rotację na macie ![]() ![]() ![]() W ogóle jestem w nim zakochana ![]() I Diabli, masz rację zluzowałam i jestem dużo szczęśliwsza. Wcześniej codziennie musiałam z nim zrobić pełno "ćwiczeń" rozwojowych ( teraz prawie w ogóle nie robię, a i tak widzę, że chłopak rozwija się w swoim czasie i jest ok) , codziennie się denerwowałam, że ciągle czegoś nie umie ( teraz w ogóle zapominam, że powinien coś jeszcze umieć i sam mnie zaskakuje nowymi umiejętnościami ), codziennie wstawałam niewyspana ( to się nie zmieniło ![]() Tak, jestem szczęśliwą mamą, nawet jak ma dzień maruda ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to Wy nie byliście u okulisty jeszcze? ![]() Lekarz zakroplil oczka i po 15min jak zrenice się rozszerzyły badał takim przyrzadem dziwnym taką jakby lupą ze swiatelkiem. Moja najpierw płakała jak jej zakroplil oczy ale to ponoć szczypie to pewnie dlatego, a potem jak zaglądał ta lupą bo to musiał też jej oczko otworzyć do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zasnela cos przed 22 i obudzila sie dopiero 5:15, o tej godzinie laduje juz w lozku i co jakis czas chce cycusia. Ciezko mowic o jakiejs 100% regularnosci, ostatnio miala pobudki o 3ciej, a od 3dni przesypia te 7-8 godzin ciagiem. z reszta ja tam nie mam zadnego parcia zeby rozliczac jej spanie i jedzenie jak w zegarku, obudzi sie, a raczej slysze, ze sie kreci, to przystawiam do cyca i spokoj ![]() ![]() Mam jakis problem z dodawaniem fotek, wczoraj chcialam wrzucic zdjecia ciuszkow i du.pa, nie dalo sie ![]()
![]() |
#4151 |
Zadomowienie
|
Uuu dzień super ale uspać teraz małą to był Meksyk. Darła się, nie pomagała nawet suszara. Uśpiłam ją w leżaczku i śpi
![]() ![]() ![]() Zaczęłam macać jej dziąsełka i czuje na dole ząbka jedynkę. Jak poczuła palucha w buzi to tak zaczęła mnie gryźć, że ojoj. Była prze szczęśliwa ![]()
![]() |
#4152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie pobudki o jakich piszesz są dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania ![]() I ja też rano kombinuję jak tu pospać ![]() ![]() ![]() Bartuś robi to samo na macie i w łóżeczku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4155 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() schrupałabym obu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, ze jeszcze nie spotkałam osoby, która nie zachwycalaby się nelusiowum imieniem? ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
siedzę i myślę
|
znacie piosenkę Seweryna Krajewskiego - Kołysnka dla okruszka? ja zawsze przy niej ryczę
![]() ![]() ![]()
#4157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ah.. Z zjadla a mi peka glowa, ide po tabletki ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzięki, że we mnie wierzycie, ja jednak jakoś nie umiem sobie wyobrazić mojego wierzgającego klopsa zawijanego w chustę
![]() Diabli - ![]() Ja brawa małej nie biłam, byłam w za wielki szoku ![]() Agnes - ja już też przestałam czekać i tu bach obróciła się ![]() ![]() Dziecko mi się obudziło po 15 minutach drzemki i słyszę że wcina paluchy ![]() Salviae - ale cudo to nosidło! A to można już takie młodsze wsadzać? Ja bym dosłownie na 10 minut dziennie tylko wsadzała dopóki nie będzie siadać, żeby psa na spacer wziąć. Szprotka - a smarujesz czymś dziąsełka? Wczoraj jak mała zaczęła mi marudzić, popłakiwać posmarowałam i wydaje mi się że to jej pomogło. Powierciła się trochę i zasnęła. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Ash - szkoda z tym autkiem, że przez to z basenu rezygnujecie. Ja muszę siebie i męża zmotywować i wybrać się w niedzielę. Mała dobrze się czuje po szczepieniu to chyba można? Tak jak pisałam, fajnie jest wiedzieć, że nie tylko moje dziecko takie zaczepiadło, które samo 5 minut nie wytrzyma ![]() już marudzi w sypialni, muszę do niej iść. ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Bosh co za słodziak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Patrzę kto jest na wątku - a tutaj tylko ja buszuję, co jest grane ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Nauczyłam się wyszukiwać ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- O już wiem gdzie! W smyku ![]() Vil jedziesz dzisiaj może...słyszałam że masz jakiś kupon zniżkowy ![]() ![]() ![]() Jeju niech ktoś tu zajrzy ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A jeszcze się zapytam: Mysia w ten womar eco zmieści się dziecko w kombinezonie w zime?
21.05.2013 Helenka ![]() Edytowane przez deb Czas edycji: 2013-10-04 o 06:49 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
Jestem chora
![]() Wstawałam w nocy po co raz to nowe warstwy. Koszulka i piżama - wersja wyjściowa, dołożyłam skarpetki-mało, dołozyłam bluzę z dresu i po drzemce nadal zimno, to dodałam koc ... więcej to już by była przesada więc jakoś przetrwałam do rana ... Nie wiem czy iść dzisiaj na spacer czy nie bo rano był przymrozek a nie chcę się załatwić na amen.
#4161 |
Zakorzenienie
|
dostałyście jakiegos maila z FP po rejestracji
![]() Po jakim czasie przyszedł lewek ![]() Zu jest dziwwwna, nie chce zapeszac ale jakas spokojna... ![]() ![]() chciałąm wrzucić foto ale nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4163 | |||
Wtajemniczenie
|
moje dziecię spało od 21 do 7.20 !!!!!!!
![]() przebudzał się dwa razy ale coś mu się śniło chyba bo płakusiał o smoka, jak dostawał to momentalnie zaś zasypiał. a ja jestem mega niewyspana bo pokłóciłam się z mężem i zasnęłam po 2 ![]() masz pięknych synków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do smyka - mam te kupony, ale one są chyba ważne jutro i pojutrze, a my jedziemy po 11 do Gliwic ... a tam Smyk jest tylko poza miastem, trzeba autem jechać, fotelika nie biorę bo jedziemy pociągiem więc nie mam jak ... chyba że sama podjadę a mama zostanie z Młodym ale ostatnio auto prowadziłam dwa lata temu ![]() chyba że podejdziecie po kupony, nie zmarnują się ![]() ![]() Cytat:
![]() Przemek spał w polarowym pajacyku, śpiworku i pod kocykiem, był ciepły ale rączki lodowate ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A cena lekko ponad 2stówki. Jak na chicco to chyba i tak tanio z tego co się orientowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i jak pytałam wczoraj tego lekarza to też mówił, że to konieczne. Kolejna kontrola dopiero jak dziecko będzie miało ok.4 lat ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
nie ma banieczkii hehe bede mama krolowa ![]()
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() M. Zasnal o 20 pokrecil sie o 6 rano zjadl i spi do tej pory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już wiadomo od dawna. Sportowcy mają zakaz spożywania mleka. Generalnie dorosły człowiek powinien się przestawić na mleko ryżowe/sojowe i nie spożywać mleka krowiego. Szkoda tylko, że 0,5l mleka krowiego to koszt 2,50zł a ryżowego 15 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I. też ![]() ![]() ale młody dał dziś popis do 3 pobudki co 2h, a później co 50 min. nie wiem już czy to zęby bo calgel nie bardzo pomagał, smok nie działał i tylko cyc go uspokajał. po czym jak się przejadł to ulewał ![]()
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.