Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 21:24   #301
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
myślę że nawet głupimi klamkami będę się podniecać swoją drogą za drzwi do sypialni i łazienki daliśmy ponad 400 zł za sztukę i nawet głupiej klamki nie ma

jakoś mimo wszystko wolałabym sama rozrobić takie mleko niż kupować odrazu gotowe

próbowałaś sposoby Dzidzi na sprawdzenie czy to wody?

nie mogę się napatrzeć na tą piękną sówkową ścianę
Za futrynę do drzwi pewnie drugie tyle..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:26   #302
babku
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Beatka urodziła dzisiaj przez cc o 9.45-problemy z ciśnieniem i nagła decyzja o cięciu .
Mała waży 2250 g i ma 50 cm,dostała 8 pkt.Leży w inkubatorku do jutra.

Pisze że przez cc może rodzić bo szybko i sprawnie
ale jak znieczulenie puszcza to straszne.Dojście do siebie zajęło jej 8h jeszcze nie wstawała.

Paulina Majeczka jest na świecie od 14.45.Waży Okruszek nasz tylko 1380 g ale sama oddycha i jest wszystko ok.Jest sliczna.Ja póki co leżę i znieczulenie powoli puszcza.Odezwe się wieczorem
Łooo czy tu zawsze musi się tyle dziać wtedy kiedy mnie nie ma?
GRATULACJE!!!!!!

Super mamy 2:2, dwóch chłopców i dwie dziewczynki.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:38   #303
domii29
Zakorzenienie

Ufff nadrobiłam
Teraz na spokojnie mogę coś tutaj napisać
Po pierwsze byliśmy dzisiaj z młodym na spacerze Była taka świetna pogoda (choć słoneczka brak) i nie mogłam się powstrzymać
Po drugie zmieniłam zdanie co do koloru ścian w sypialni... Pogadałam ze szwagierką i wspólnie wybrałyśmy. 3 ściany będą miały kolor "kawy z mlekiem" a jedna będzie malinowa
Po trzecie pisałyście tutaj o tym czy można mieć biżuterię na porodówce. Ja miałam tylko obrączkę ale kazały mi ją ściągnąć i oddać mężowi. Co do pomalowanych paznokci - ponoć trzeba zmyć ale ja zapomniałam i dopiero po porodzie zauważyłam że cały czas pomalowane miałam

Co do dzisiejszych porodów, aż mi się łezka w oku zakręciła... Przypomniało mi się jak jeszcze niedawno ja rodziłam a tu Jasiek już 2 tygodnie ma . W ogóle gdybym nie urodziła wcześniej to dziś zaczęłabym 38 tydzień
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:41   #304
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez bym podala z proszku majac wybor no ale takie tez sa I chyba nie moga sie roznic skladem ..

Pokaz nam sowki I jaki kolor w koncu dobraliscie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie no jasne jak takie są no to innego wyboru nie ma
w końcu zostaje cytrynowy tiul http://www.sklep.zino.pl/dane/full/7...eb273da76c.jpg

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Lineczka dawaj te sówki
chcecie same sówki czy poczekacie na cały efekt z pomalowanymi ścianami? :P
jak same sówki to Wam jutro zdjęcie zrobię
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Za futrynę do drzwi pewnie drugie tyle..
nie no już z futrynami:P za same skrzydła daliśmy chyba 270 zł

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ufff nadrobiłam
Teraz na spokojnie mogę coś tutaj napisać
Po pierwsze byliśmy dzisiaj z młodym na spacerze Była taka świetna pogoda (choć słoneczka brak) i nie mogłam się powstrzymać
Po drugie zmieniłam zdanie co do koloru ścian w sypialni... Pogadałam ze szwagierką i wspólnie wybrałyśmy. 3 ściany będą miały kolor "kawy z mlekiem" a jedna będzie malinowa
Po trzecie pisałyście tutaj o tym czy można mieć biżuterię na porodówce. Ja miałam tylko obrączkę ale kazały mi ją ściągnąć i oddać mężowi. Co do pomalowanych paznokci - ponoć trzeba zmyć ale ja zapomniałam i dopiero po porodzie zauważyłam że cały czas pomalowane miałam
za spacerek

malinowy z kawą z mlekiem podoba mi się

dobra a co z obrączką w momencie kiedy ja jej nie mogę zdjąć z palca?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:48   #305
ryba91
Zakorzenienie

Wiecie co ... chyba mam stresa.

Trele na ktora idziesz?

Jestem na tab. Wiec nie cytuje... sorki..
Sprawdzalam ale nic te kaszlniecie nie dalo. i.. moze kropla maks nie wiecej.

Czy to normalne ze jestem ciagle glodna? Hahaha. Powaznie... jadlabym ciagle ... moze to moj objaw zblizajacego sie porodu
Stary 2013-10-03, 21:57   #306
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dziewczyny wysłałam położną na dół i przyszła z dobrymi wieściami córcia się świetnie sprawuje i lekarze są z niej zadowoleni
Wyleguje się w ikubatorku i oddycha ładnie sama
Zrobiła jej nawet fotkę jest śliczna i ma dużo blond włosków z tą zgagą się u mnie sprawdziło
Teraz mogę spać spokojnie

Gratuluję udanych wizyt

Mimo, że nie głosowałam to wygrał mój faworyt na tytuł

To która następna??

Dobrej nocki

Stary 2013-10-03, 21:58   #307
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Anoula, co się wpychasz w kolejkę?;> to ja tu się doczekać już nie mogę mojego 4.12, a Ty przeskakujesz o tyle z 10.? Skandal!;p Ale mała faktycznie nieźle rośnie
ja nic nie chcę mówić ale zaczynałam od 18.12. powiem Ci że mnie to przeraża, ale doktor mówi że po prostu gonimy OM.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 21:59   #308
anka_85
Zakorzenienie

Ale u mnie jest teraz .... burza! jak koniec świata, aż świrować zaczęłam w tym domu, bo nie ma ani piorunochrona. Od kiedy jestem w UK takiej nie widziałam. Ale masakra!!!!
Chyba mi w dom trzaśnie bo idzie centralnie na mnie

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:04   #309
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja nic nie chcę mówić ale zaczynałam od 18.12. powiem Ci że mnie to przeraża, ale doktor mówi że po prostu gonimy OM.
Ale by było fajnie jakby mój mały tak podrósł, że by się termin na wcześniej przesunął... Ja już się nie mogę doczekać żeby go przytulić I już bym chciała sobie na brzuchu pospać ;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:06   #310
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Jak będzie sie coś działo to pojade nawet dzisiaj.. w sensie ze w nocy. Jak podniose nogę (jak wychodziłam z wanny) to mi lecialo .. nie wiem czy to mocz czy woda. Zapachu nie ma, a jak już "wyleci" to nie widzę jakie było. Póki co nic, ale moze dlatego że siedze i sie nie ruszam bo mnie boli strasznie
Dla mnie bez sensu bedzie jak mnie zostawią, bo w weekend to nic nie zrobią a tylko sie wku.rwiać będę.
za jutro! A może Kacperek wyskoczy ?

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
za spacerek A malinowa z kawą będzie super

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny wysłałam położną na dół i przyszła z dobrymi wieściami córcia się świetnie sprawuje i lekarze są z niej zadowoleni
Zrobiła jej nawet fotkę jest śliczna i ma dużo blond włosków z tą zgagą się u mnie sprawdziło
dla Majeczki!!!! Oby tak dalej Dzielna z Ciebie mamusia Spokojnej nocki dla Was obu

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:13   #311
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no jasne jak takie są no to innego wyboru nie ma
w końcu zostaje cytrynowy tiul http://www.sklep.zino.pl/dane/full/7...eb273da76c.jpg

chcecie same sówki czy poczekacie na cały efekt z pomalowanymi ścianami? :P
jak same sówki to Wam jutro zdjęcie zrobię

nie no już z futrynami:P za same skrzydła daliśmy chyba 270 zł

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

za spacerek

malinowy z kawą z mlekiem podoba mi się

dobra a co z obrączką w momencie kiedy ja jej nie mogę zdjąć z palca?
chcemy sówki potem będziemy chciały więcej

jak co? rżną z paluchem

Cytat:

Trele na ktora idziesz?

Czy to normalne ze jestem ciagle glodna? Hahaha. Powaznie... jadlabym ciagle ... moze to moj objaw zblizajacego sie porodu
czy normalne to nie wiem, ale ma tak samo

Cytat:

Gratuluję udanych wizyt

To która następna??

Dobrej nocki

Super, tak się cieszę, że Majeczka świetnie sobie radzi

Cytat:
Ale by było fajnie jakby mój mały tak podrósł, że by się termin na wcześniej przesunął... Ja już się nie mogę doczekać żeby go przytulić I już bym chciała sobie na brzuchu pospać ;p
I ja, i ja

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 22:17   #312
ryba91
Zakorzenienie

Super ze Majka sie tak sprawuje dobrze
Stary 2013-10-03, 22:27   #313
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A tak, źle spojrzałam.. Ale mimo wszystko wydawało mi się, że na 25 dni przed terminem to dzieć już "cięższy" jest...
No, ale weź pod uwagę, że właśnie dlatego paulina miała już teraz cc robioną- bo mała zbyt wolna przybierała na wadze.

paulinaizabela, jejku jak fajnie jak dobrze, że malutka sama oddycha i że takie dobre wieści na początek buziaki dla Was obu

dzidzia, cóż więcej mogę napisać. Obyś jak najszybciej mogła Witusia zabrać do domu!

ryba, Trele trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty w szpitalach

Słuchajcie, napisałam do Angie z nowinami w temacie nowych mamuś no i dostałam odpowiedź, że u nich bez zmian - leżą i czekają. Jutro zaczynają 35 tydzień, a w najbliższą środę będzie miała kolejne USG. No i przesyła gratulacje dla nowych mamuś
Stary 2013-10-03, 22:38   #314
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Trele na ktora idziesz?

Ja tez mam stresa jak cholera , a ja niby nie ide lezec , wiec wyobrazam sobie co czujesz I jeszcze te bole , moze to taki stresik co ?
Ja mam wizyte na 8,45 w PL 9,45 - z godzine tam posiedze i jak wyjde zaraz dam Wam znac ..
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ale u mnie jest teraz .... burza! jak koniec świata, aż świrować zaczęłam w tym domu, bo nie ma ani piorunochrona. Od kiedy jestem w UK takiej nie widziałam. Ale masakra!!!!
Chyba mi w dom trzaśnie bo idzie centralnie na mnie
A ja wlasnie wrocilam ze spaceru i u mnie nawet nie kapie
zreszta juz bym tv nie miala jakby chociaz cos szlo ..

Kurde ja serio musialabym juz spac , a juz widze jak to bedzie tej nocy wygladalo ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 23:09   #315
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Gratulacje dla swiezo upieczonych mamusiek !!
Duzo zdrowka dla dziewczynek
Witam w nowym watku, nie nadrobie Was, za duzo mam obecnie na glowie
Ale staram sie czytac wieczorami
Remont prawie skonczony, malowanie skonczone, do sypialni zostalo lozko i lozeczko do skrecenia tylko dzis kupilismy fotelik, wiec dla Leoska mamy wszystko
Mam ostatnio czesto skurczyki, pewnie to te slawne przepowiadacze ale dopoki nospa dziala to sie nie martwie
Ide spac, buziaki mamuski
Stary 2013-10-03, 23:13   #316
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
to że USG tak wychodzi to też jeszcze nie jest powiedziane, że się faktycznie tak urodzi. Ja w sumie mam nadzieję, że tak skoro się dobrze rozwija, bo jak będzie w takim tempie rosła to tego 18.12. chyba faktycznie bym musiała urodzić 5 kg bobasa

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Słuchajcie, napisałam do Angie z nowinami w temacie nowych mamuś no i dostałam odpowiedź, że u nich bez zmian - leżą i czekają. Jutro zaczynają 35 tydzień, a w najbliższą środę będzie miała kolejne USG. No i przesyła gratulacje dla nowych mamuś
współczuję jej tego leżenia, ale już niedługo i Dzidzia będzie donoszona
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 05:31   #317
ryba91
Zakorzenienie

wITAM W ROPOCZĘTYM 39 TYG.

Wpadłam na chwile, nie mogłam pół nocy spać. Eh..

za wizyty, chłopców i dziewczynki, oraz mamusie szpitalne
Stary 2013-10-04, 06:04   #318
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Beatka urodziła dzisiaj przez cc o 9.45-problemy z ciśnieniem i nagła decyzja o cięciu .
Mała waży 2250 g i ma 50 cm,dostała 8 pkt.Leży w inkubatorku do jutra.

Pisze że przez cc może rodzić bo szybko i sprawnie
ale jak znieczulenie puszcza to straszne.Dojście do siebie zajęło jej 8h jeszcze nie wstawała.

Paulina Majeczka jest na świecie od 14.45.Waży Okruszek nasz tylko 1380 g ale sama oddycha i jest wszystko ok.Jest sliczna.Ja póki co leżę i znieczulenie powoli puszcza.Odezwe się wieczorem
o jaaaa
witamy na świecie dwa Okruszeńki!
PAulinko, Beatko, gratuulacje!!! Wracajcie do sił szybko

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
o to mi właśnie już trzeci dzięń z rzędu raz dziennie pod wieczór zostaje na papierze taki gęstszy mocno żółty śluz
ja też tak mam, ale wydaje mi się ze to taki mega gesty śluz
Cytat:
A dzisaj w Kielcach babka zamordowała prawdopodobnie swoją 2 letnią coreczkę

co się na tym świecie dzieje
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
U nóg też? Nie wyobrażam sobie niepomalowanych paznokci u stóp
nooooo, niestety też.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja jestem tym trochę przerażona nie myślałam że tak szybko może być
hehhe
ja chodze i nie dowierzam żo to już tuz tuż mega ekspresowo to przeleciało!
Cytat:
Hej brzuchatki
Jak już wiecie o 14.45 powitaliśmy Maję na świecie
Niunia po wyjęciu z brzucha od razu zaczęła płakać a ja razem z nią jak mnie oporządzali to lekarz podszedł i pokazał mi Ją, ubrali jej czapusię i owinęli w kocyk - wyglądała ślicznie nasz mały okruszek
Później przenieśli Ją na oddział piętro niżej na rękach a myślałam że w inkubatorku przewiozą...po drodze małż przywitał się z córcią. Też zdziwiony, że w taki sposób ją nosą. O jej wadze dowiedziałam się później jak już tu na oddziale a ile mierzy to nie wiem. Myślałam, że będzie miała powyżej 1,5kg ale jak widać pomiary z usg są niedokładne. Lekarze i położne mówili, że wszystko poszło super. Mała oddycha sama tylko ją tuczyć Ja narazie leżakuję i czekam aż znieczulenie całkiem puści, nic mnie póki co nie boli.
Do małej na oddział będę mogła iść jutro rano.

Dziękujemy za wszystkie kciuki i gratulacje

Beatko - Gratuluję z całego serca

gratlacjeeee
mała okruszyńka, ale jaka silna że mogli ją wziąc na rekach!
wracajcie do sił obie
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, Beatka urodziła tylko 18 dni przed terminem, a Mała taka kruszynka wagowo.. Aż się zaczęłam martwić, co by było, gdyby mnie teraz wzięło.. Poza tym: wychodzi to, o czym pisałam w poprzednim wątku, ze USG dodaje trochę do wagi i w rzeczywistosci dzieci rodzą się lżejsze...
usg może sie pomyli w obie stroony, ja tam nie przywiązuje zbt użej wagi do tych pomierzeń z usg bo sprzęt swoje a rzeczywistość swoje
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Brzuch przybiera coraz to nowe kształty
hehhe
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Zaczyna sie we mnie trudny okres. Jak sobie pomyślę o dziewczynach i ich porodach to w odróżnieniu od Was jest mi smutno; szczegolnie że względu na Majkę. To bardzo trudny czas i przychodzi ten moment, kiedy z dzieckiem czujesz sie dobrze a bez niego jak bez powietrza. U mnie wlasnie nastal

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie super wieści - Zosia podrosła i waży 1300g w 3 tygodnie przybyło jej pól kilo. Bardzo się cieszę. Szyjka niezbyt się pani doktor podoba no i mam dalej leżeć, no ale chyba to służy małej bo tylko leżę i jem. Przybyło mi w 3 tyg 1,5kg więc od początku to już 6,5kg. Wszystko wygląda dobrze leży główką w dół i szaleje.
suuuper, odpoczywajcie więc
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

http://www.marions-kochbuch.de/rezept/5366d.htm
Oj takiego gotowego mleka bym nigdy dziecku nie dala..
.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Wykapalam sie, natarlam sczczotka do masazu, naoliwkowalam. Odrobina olejku lawendowego i moze zasne.
najlepsze że oni to dają w spzitalach dzieciom jak mama pokarmu nie ma :/

i jak nocka?

ryyyybko trzymamy kciuki!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:19   #319
ania_cz79
Raczkowanie

Witam się z rana.

I przesyłam gratulacje Beatka i Paulina gratuluję i życzę Wam i waszym pociechom wszystkiego naj naj..

Ja jak zwykle od 5 na nogach tak mi się jakoś organizm przestawił, posprzątałam już kuchnię i czekam na otwarcie piekarni

Wczoraj doszłam do wniosku że im bliżej końca tym jestem coraz bardziej aktywna, może to przez przeprowadzkę ale jak by mi ktoś powiedział co ja będę robiła w 8 miesiącu to bym nie uwierzyła. Wczoraj tylko mały chciał mamusię przystopować i wsadził nogę w żołądek, okropne uczucie.

Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty.
Ja miałam wizytę w poniedziałek ale niestety tylko zbadał szyjkę i podłączyli KTG wiec nie widziałam małego. Posłuchałam jego serduszka i dowiedziałam się że wszystko ok. Szyjka bardzo ładna i bez zmian.
Następna wizyta 21.11 więc może czegoś więcej się dowiem.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:19   #320
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie super wieści - Zosia podrosła i waży 1300g w 3 tygodnie przybyło jej pól kilo. Bardzo się cieszę. Szyjka niezbyt się pani doktor podoba no i mam dalej leżeć, no ale chyba to służy małej bo tylko leżę i jem. Przybyło mi w 3 tyg 1,5kg więc od początku to już 6,5kg. Wszystko wygląda dobrze leży główką w dół i szaleje.
za super wage Zosi

Cytat:
nie mogę się napatrzeć na tą piękną sówkową ścianę
pokazuj pokazuj a nie tylko sie chwal

Cytat:

Gratuluję udanych wizyt

To która następna??

Dobrej nocki

super że Majeczka sobie tak ładnie radzi

Cytat:

W takim razie dalej trzymamy z Angie, niech sobie posiedzą w dwupaku

Cytat:

Powodzenia Rybko i daj znać jak będziesz coś konkretnego wiedziała, mocno trzymam za Ciebie i Kacperka i za męża też

Dzień doberek mamusie, ja już pospałam nawet dobra nocka za mną. Dzisiaj mam w planie w końcu posprzatac w tej szafie i musze poprasowac moje i meza ciuchy

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:20   #321
ania_cz79
Raczkowanie

Ach i zapomniałam że witamy się już w 33 tc
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:27   #322
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.

I przesyłam gratulacje Beatka i Paulina gratuluję i życzę Wam i waszym pociechom wszystkiego naj naj..

Ja jak zwykle od 5 na nogach tak mi się jakoś organizm przestawił, posprzątałam już kuchnię i czekam na otwarcie piekarni

Wczoraj doszłam do wniosku że im bliżej końca tym jestem coraz bardziej aktywna, może to przez przeprowadzkę ale jak by mi ktoś powiedział co ja będę robiła w 8 miesiącu to bym nie uwierzyła. Wczoraj tylko mały chciał mamusię przystopować i wsadził nogę w żołądek, okropne uczucie.

Ja miałam wizytę w poniedziałek ale niestety tylko zbadał szyjkę i podłączyli KTG wiec nie widziałam małego. Posłuchałam jego serduszka i dowiedziałam się że wszystko ok. Szyjka bardzo ładna i bez zmian.
dopiero 21.11 ? masakra
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

pokazuj pokazuj a nie tylko sie chwal

super że Majeczka sobie tak ładnie radzi

Dzień doberek mamusie, ja już pospałam nawet dobra nocka za mną. Dzisiaj mam w planie w końcu posprzatac w tej szafie i musze poprasowac moje i meza ciuchy
no własnie lineczko, pokazuj sóóóóówki!

ooo powodzenia z szafą ja przedwczoraj ogarnęłam taką ogromniastą i ledwo dyszałam wieczorem
jeszcze natalciowa szafa mi została i szuflady z bielizną ale to po weekeendzie

a wiecie, u nas już było po remoncie .... i pewnego dnia patrze- panele na przedpokoju powyginane, na podłodze i na ścianie .... rurka w ścianie kapie! teraz trzeba kłuć tą ściane ... jak to ta rurka co tż myśli to od przedpokoju się tam dostanie,a jak inna to będzie musiał kłuć te nowiutkie płytki w łazience. No i musimy na tym przedpokoju te panele powymieniać jak nie urok to sraczka, ten remont to jakieś nasze fatum.

Ale pokoje przynajmniej skończone, natalci kubusiowo-sówkowy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-04 o 06:31
Stary 2013-10-04, 06:35   #323
peppermint patty
Rozeznanie

Rybko i Trele - kciuki za Was ,dawajcie znac co u Was

Ja dzis tez slabo ze snem,budze sie w nocy.jak wstaje w nocy to mam wraznie,ze maluch ju mega nisko,no dzis to mnie tak tam na dol naciskal,ze az w szkou bylam....a rano sie budze to czuje gule (glowe pewnie) tuz pod zebrami,ze az ciezko wstac :/ zastanawiam sie czy przy takim ulozeniu miednicowym dzieciaczki tez wpasowuja sie w kanal rodny jak cos,czy maja tam miejsce dupina sie wklinowac...zapytam na usg we wtorek czy trosZke nizej zejdzie,bo dusi czasem a na dole moze okazac sie,ze jest sama noga i ona mnie dzga

Dobrego dnia wsZystkim....ja nie mam pomyslu na dzis

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 06:36   #324
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja się wściekłam a okazało się że on tak mi niespodziankę chciał zrobić jakby nie wiedział że baba w ciąży jest drażliwa
wrzucam fotki karety
Fajna fura

za wizyty i wagi dzieciaczków.
za tygodnie!
Paulina, super że Maja tak świetnie sobie radzi.. czekamy na jakiś foto
Rybka, Ty dzisiaj szpital? 3mam kciuki za Was

Witam... dziś jest jeden z tych dni co dopsać nie mogę..,od 4 rano...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:39   #325
acelinka
Zakorzenienie

pepper, ja nie kumam tego co te nasze brzdące w brzuchu wyrabiają moja niby głowką w dół a tak się wypycha jakby w poprzek leżała.

ja tam śpie jak zabita tylko z drugiego pokoju czasem budzi mnie "mamusiaaaaaaaa"
Stary 2013-10-04, 06:49   #326
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Ale mi przypomniałaś z tym spaniem na brzuchu, bo jak urodziłam pierwszego synusia to dopiero po 3 dniach w szpitalu zajarzyłam że mogę już na brzuchu leżeć. Ale się dziewczyny z sali ze mnie śmiały.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:

NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:52   #327
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nie bo ja też tak mam czasem
Cytat:

Gratuluję udanych wizyt

To która następna??

Dobrej nocki

jak fajnie że wszytsko w porządku z malutką
Cytat:
mój termin też za cholerę się nie chce przesunąć :P oczywiście na ten październikowy
Cytat:
chcemy sówki potem będziemy chciały więcej

jak co? rżną z paluchem
no dobra dobra wstawie Wam
Cytat:
Słuchajcie, napisałam do Angie z nowinami w temacie nowych mamuś no i dostałam odpowiedź, że u nich bez zmian - leżą i czekają. Jutro zaczynają 35 tydzień, a w najbliższą środę będzie miała kolejne USG. No i przesyła gratulacje dla nowych mamuś [/B][/COLOR]
jeszcze trochę poleży i wyjdzie z malutką! ale dobrze że jest pod obserwacją
Cytat:

nie stresuj się, trzymam kciuki za Was troje!
za tygodnie!
Cytat:
dopiero na koniec listopada masz wizytę czy się pomyliłaś?
przynajmniej wiesz że wszystko z szyjką ok
Cytat:

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no własnie lineczko, pokazuj sóóóóówki!

Ale pokoje przynajmniej skończone, natalci kubusiowo-sówkowy
już wklejam

a Ty co się lenisz? pokazuj Natalci pokój!

heja!
zimno jak nie wiem u mnie -3 masakra

wklejam Wam te sówki, nie mogłam uchwycić tak żeby było widać całą ścianę tylko jeszcze przy wejściu trzeba podocinać i przy rogach :P i nie zwracajcie uwagi na bajzel w dalszych pokojach które widać :P TŻ stwierdził że jest trochę pstrokata bo na jednym pasku mogłoby być jedno drzewko z sówkami a nie dwa ale widziałam ze mu się podoba dzisiaj tam umyję podłogę wstawi się szafę na miejsce bo niestety musi zostać przeniesiemy komody a jutro bierzemy się za malowanie a w niedziele pewnie skręcimy łóżeczko no i chyba wózek też odbierzemy wiec wstawimy tu do pokoju, zakleimy go że nie ma wejścia i niech czeka na Nele

się śmiałam że małej też się podoba bo jak byłam w pokoju to zaczynała szaleć a TŻ stwierdził ze przeze mnie będzie się sówek bała bo wszędzie w pokoju będą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131004_072919.jpg (86,7 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131004_072936.jpg (82,8 KB, 71 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-04 o 06:56
Stary 2013-10-04, 06:55   #328
acelinka
Zakorzenienie

Lece z Natalką do przedszkola a potem jade do pracy dziewczyny odwiedzić i moje dzieciaaaaaaaczki

miłego dnia

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:

wklejam Wam te sówki, nie mogłam uchwycić tak żeby było widać całą ścianę :P tylko jeszcze przy wejściu trzeba podocinać i przy rogach :P i nie zwracajcie uwagi na bajzel w dalszych pokojach które widać :P
śliiiiicznie te Wasze sówki wyglądają! Tak kolorowo, radośnie

już pokazuję tylko jeszcze nie wszystko dopieszczone, mam jeszcze sówkowe ramki i takie tam no i troche nieład bo jeszcze do końca nieogarnęte po tym niekończącym się remoncie
jakośc tez kiepska bo telefonem robione. Nie wiem gdzie mam ładowarke do aparatu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-01 14.12.36.jpg (91,2 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-01 14.17.38.jpg (85,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-10-01 14.17.17.jpg (97,7 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-04 o 07:00
Stary 2013-10-04, 06:59   #329
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
już pokazuję tylko jeszcze nie wszystko dopieszczone, mam jeszcze sówkowe ramki i takie tam no i troche nieład bo jeszcze do końca nieogarnęte po tym niekończącym się remoncie

śliiiiicznie te Wasze ówki wyglądają! Tak kolorowo, radośnie
to drzewko jest genialne ale wszędzie sówki widzę czy Twoje dziecko też podziela taki entuzjazm na ich widok jak i Ty?

no fajnie wygląda, ale optycznie zmniejsza pokój :P no i jest z fajnego materiału zrobiona bo TŻ wczoraj szorował bo się przybrudziła i kolor się nie ścierał ani nic się z nią nie stało

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 07:01   #330
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
heja!
zimno jak nie wiem u mnie -3 masakra

wklejam Wam te sówki, nie mogłam uchwycić tak żeby było widać całą ścianę tylko jeszcze przy wejściu trzeba podocinać i przy rogach :P i nie zwracajcie uwagi na bajzel w dalszych pokojach które widać :P TŻ stwierdził że jest trochę pstrokata bo na jednym pasku mogłoby być jedno drzewko z sówkami a nie dwa ale widziałam ze mu się podoba dzisiaj tam umyję podłogę wstawi się szafę na miejsce bo niestety musi zostać przeniesiemy komody a jutro bierzemy się za malowanie a w niedziele pewnie skręcimy łóżeczko no i chyba wózek też odbierzemy wiec wstawimy tu do pokoju, zakleimy go że nie ma wejścia i niech czeka na Nele

się śmiałam że małej też się podoba bo jak byłam w pokoju to zaczynała szaleć a TŻ stwierdził ze przeze mnie będzie się sówek bała bo wszędzie w pokoju będą
Super ta ściana wygląda, ale dobrze że tylko jedna bo jakby wszystkie miały być tak wytapetowane to wtedy mogłaby mieć koszmary gdzie by sie nie oglądnęła to sówka

U mnie też było -3, kurde a my jedziemy na weekend do Sącza a ja nie wiem czy mam co zabrac ze sobą cieplejszego

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości