|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() GRATULACJE!!!!!! Super mamy 2:2, dwóch chłopców i dwie dziewczynki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobiłam
![]() Teraz na spokojnie mogę coś tutaj napisać ![]() Po pierwsze byliśmy dzisiaj z młodym na spacerze ![]() ![]() Po drugie zmieniłam zdanie co do koloru ścian w sypialni... Pogadałam ze szwagierką i wspólnie wybrałyśmy. 3 ściany będą miały kolor "kawy z mlekiem" a jedna będzie malinowa ![]() Po trzecie pisałyście tutaj o tym czy można mieć biżuterię na porodówce. Ja miałam tylko obrączkę ale kazały mi ją ściągnąć i oddać mężowi. Co do pomalowanych paznokci - ponoć trzeba zmyć ale ja zapomniałam i dopiero po porodzie zauważyłam że cały czas pomalowane miałam ![]() Co do dzisiejszych porodów, aż mi się łezka w oku zakręciła... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w końcu zostaje cytrynowy tiul http://www.sklep.zino.pl/dane/full/7...eb273da76c.jpg chcecie same sówki czy poczekacie na cały efekt z pomalowanymi ścianami? :P jak same sówki to Wam jutro zdjęcie zrobię ![]() nie no już z futrynami:P za same skrzydła daliśmy chyba 270 zł ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() malinowy z kawą z mlekiem podoba mi się ![]() ![]() dobra a co z obrączką w momencie kiedy ja jej nie mogę zdjąć z palca? ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ... chyba mam stresa.
Trele na ktora idziesz? Jestem na tab. Wiec nie cytuje... sorki.. Sprawdzalam ale nic te kaszlniecie nie dalo. i.. moze kropla maks nie wiecej. Czy to normalne ze jestem ciagle glodna? Hahaha. Powaznie... jadlabym ciagle ... moze to moj objaw zblizajacego sie porodu ![]()
#306 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wysłałam położną na dół i przyszła z dobrymi wieściami
![]() ![]() Wyleguje się w ikubatorku i oddycha ładnie sama ![]() Zrobiła jej nawet fotkę ![]() ![]() ![]() Teraz mogę spać spokojnie ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Mimo, że nie głosowałam to wygrał mój faworyt na tytuł ![]() To która następna?? ![]() Dobrej nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Ale u mnie jest teraz .... burza! jak koniec świata, aż świrować zaczęłam w tym domu, bo nie ma ani piorunochrona. Od kiedy jestem w UK takiej nie widziałam. Ale masakra!!!!
Chyba mi w dom trzaśnie bo idzie centralnie na mnie ![]()
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#310 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#311 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jak co? rżną z paluchem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Super ze Majka sie tak sprawuje dobrze
![]()
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
paulinaizabela, jejku jak fajnie ![]() ![]() ![]() dzidzia, ![]() ryba, Trele trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty w szpitalach ![]() Słuchajcie, napisałam do Angie z nowinami w temacie nowych mamuś no i dostałam odpowiedź, że u nich bez zmian - leżą i czekają. Jutro zaczynają 35 tydzień, a w najbliższą środę będzie miała kolejne USG. No i przesyła gratulacje dla nowych mamuś ![]()
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizyte na 8,45 w PL 9,45 - z godzine tam posiedze i jak wyjde zaraz dam Wam znac .. Cytat:
![]() zreszta juz bym tv nie miala jakby chociaz cos szlo .. Kurde ja serio musialabym juz spac , a juz widze jak to bedzie tej nocy wygladalo ..
![]() |
#315 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla swiezo upieczonych mamusiek !!
![]() Duzo zdrowka dla dziewczynek ![]() Witam w nowym watku, nie nadrobie Was, za duzo mam obecnie na glowie ![]() Ale staram sie czytac wieczorami ![]() Remont prawie skonczony, malowanie skonczone, do sypialni zostalo lozko i lozeczko do skrecenia tylko ![]() ![]() Mam ostatnio czesto skurczyki, pewnie to te slawne przepowiadacze ![]() ![]() Ide spac, buziaki mamuski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
wITAM W ROPOCZĘTYM 39 TYG.
Wpadłam na chwile, nie mogłam pół nocy spać. Eh.. ![]() ![]() ![]()
#318 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witamy na świecie dwa Okruszeńki! ![]() ![]() PAulinko, Beatko, gratuulacje!!! Wracajcie do sił szybko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() co się na tym świecie dzieje ![]() nooooo, niestety też. hehhe ![]() ja chodze i nie dowierzam żo to już tuz tuż ![]() Cytat:
![]() mała okruszyńka, ale jaka silna że mogli ją wziąc na rekach! ![]() wracajcie do sił obie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hehhe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jak nocka? ![]() ryyyybko trzymamy kciuki! ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana.
I przesyłam gratulacje Beatka i Paulina gratuluję i życzę Wam i waszym pociechom wszystkiego naj naj.. ![]() Ja jak zwykle od 5 na nogach tak mi się jakoś organizm przestawił, posprzątałam już kuchnię i czekam na otwarcie piekarni ![]() Wczoraj doszłam do wniosku że im bliżej końca tym jestem coraz bardziej aktywna, może to przez przeprowadzkę ale jak by mi ktoś powiedział co ja będę robiła w 8 miesiącu to bym nie uwierzyła. Wczoraj tylko mały chciał mamusię przystopować i wsadził nogę w żołądek, okropne uczucie. Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty. Ja miałam wizytę w poniedziałek ale niestety tylko zbadał szyjkę i podłączyli KTG wiec nie widziałam małego. Posłuchałam jego serduszka i dowiedziałam się że wszystko ok. Szyjka bardzo ładna i bez zmian. Następna wizyta 21.11 więc może czegoś więcej się dowiem. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() pokazuj pokazuj a nie tylko sie chwal Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień doberek mamusie, ja już pospałam nawet dobra nocka za mną. Dzisiaj mam w planie w końcu posprzatac w tej szafie i musze poprasowac moje i meza ciuchy
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Ach i zapomniałam że witamy się już w 33 tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo powodzenia z szafą ![]() ![]() jeszcze natalciowa szafa mi została i szuflady z bielizną ale to po weekeendzie ![]() a wiecie, u nas już było po remoncie .... i pewnego dnia patrze- panele na przedpokoju powyginane, na podłodze i na ścianie .... rurka w ścianie kapie! ![]() ![]() Ale pokoje przynajmniej skończone, natalci kubusiowo-sówkowy ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-04 o 06:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Rozeznanie
|
Rybko i Trele - kciuki za Was ,dawajcie znac co u Was
Ja dzis tez slabo ze snem,budze sie w nocy.jak wstaje w nocy to mam wraznie,ze maluch ju mega nisko,no dzis to mnie tak tam na dol naciskal,ze az w szkou bylam....a rano sie budze to czuje gule (glowe pewnie) tuz pod zebrami,ze az ciezko wstac :/ zastanawiam sie czy przy takim ulozeniu miednicowym dzieciaczki tez wpasowuja sie w kanal rodny jak cos,czy maja tam miejsce dupina sie wklinowac...zapytam na usg we wtorek czy trosZke nizej zejdzie,bo dusi czasem ![]() Dobrego dnia wsZystkim....ja nie mam pomyslu na dzis Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Paulina, super że Maja tak świetnie sobie radzi.. czekamy na jakiś foto ![]() Rybka, Ty dzisiaj szpital? 3mam kciuki za Was ![]() Witam... dziś jest jeden z tych dni co dopsać nie mogę..,od 4 rano... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
pepper, ja nie kumam tego co te nasze brzdące w brzuchu wyrabiają
![]() ja tam śpie jak zabita ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no dobra dobra wstawie Wam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przynajmniej wiesz że wszystko z szyjką ok ![]() ![]() Cytat:
![]() a Ty co się lenisz? pokazuj Natalci pokój! ![]() heja! zimno jak nie wiem u mnie -3 masakra wklejam Wam te sówki, nie mogłam uchwycić tak żeby było widać całą ścianę tylko jeszcze przy wejściu trzeba podocinać i przy rogach :P i nie zwracajcie uwagi na bajzel w dalszych pokojach które widać :P TŻ stwierdził że jest trochę pstrokata bo na jednym pasku mogłoby być jedno drzewko z sówkami a nie dwa ale widziałam ze mu się podoba dzisiaj tam umyję podłogę wstawi się szafę na miejsce bo niestety musi zostać przeniesiemy komody a jutro bierzemy się za malowanie a w niedziele pewnie skręcimy łóżeczko ![]() się śmiałam że małej też się podoba bo jak byłam w pokoju to zaczynała szaleć a TŻ stwierdził ze przeze mnie będzie się sówek bała bo wszędzie w pokoju będą ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-04 o 06:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Lece z Natalką do przedszkola a potem jade do pracy dziewczyny odwiedzić i moje dzieciaaaaaaaczki
![]() miłego dnia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() już pokazuję ![]() ![]() ![]() jakośc tez kiepska bo telefonem robione. Nie wiem gdzie mam ładowarke do aparatu ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-04 o 07:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no fajnie wygląda, ale optycznie zmniejsza pokój :P no i jest z fajnego materiału zrobiona bo TŻ wczoraj szorował bo się przybrudziła i kolor się nie ścierał ani nic się z nią nie stało ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też było -3, kurde a my jedziemy na weekend do Sącza a ja nie wiem czy mam co zabrac ze sobą cieplejszego
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.