|
Notka |
|
Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakimi metodami próbowałyście pokonać trądzik?
Cholera, nie mam już siły. Było "obiecująco", a tu oczywiście - zbliża mi się okres (chociaż sama nie wiem czy to u mnie ma jakieś znaczenie) i na brodzie pojawiło się KILKA pryszczy. Nie 1! Dokładnie 3 gule, z czego jedna jest dosyć spora i boli... Dziżas, co z tym zrobić?
Brak mi już pomysłów. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Moderator
|
[1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;43117308]Cholera, nie mam już siły. Było "obiecująco", a tu oczywiście - zbliża mi się okres (chociaż sama nie wiem czy to u mnie ma jakieś znaczenie) i na brodzie pojawiło się KILKA pryszczy. Nie 1! Dokładnie 3 gule, z czego jedna jest dosyć spora i boli... Dziżas, co z tym zrobić?
Brak mi już pomysłów.[/QUOTE] U mnie sprawę załatwia pasta cynkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś dałam się nabrać na słowiczą kupkę i za dość spore pieniądze kupiłam ogromną ilość, jakieś pół łyżeczki ![]() Na szczęście nie śmierdzi ![]() [1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;43117308]Cholera, nie mam już siły. Było "obiecująco", a tu oczywiście - zbliża mi się okres (chociaż sama nie wiem czy to u mnie ma jakieś znaczenie) i na brodzie pojawiło się KILKA pryszczy. Nie 1! Dokładnie 3 gule, z czego jedna jest dosyć spora i boli... Dziżas, co z tym zrobić? Brak mi już pomysłów.[/QUOTE] Też mam bolące gule przedokresowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Byłam u wielu dermatologów, i żaden z nich nie powiedział mi że takie coś istnieje przy retinoidach. Przy kwasach owszem, zacząć stężeniami. Ja nawilżałam cały czas, i ani mnie nie szczypało, ani nie miałam podrażnien, ani suchych skórek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#279 |
Konto usunięte
|
To radzę poczytać forum pani Basi Kwiatkowskiej. Mój dermatolog wspominał mi o okresie przygotowawczym , często zamiast takiego okresu dają RetinA, a potem Atrederm, ale w moim przypadku leczenia tezarotenem przygotowywałam skórę zorackiem przez miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
O rany! o tej słowiczej kupce pierwszy raz słyszę.... i nie mogę się nadziwić: czego to ludzie nie wymyślą...
A śluz ślimaka? chyba też bym się nie zdecydowała... mam krem do rąk z nim właśnie i nie używam, bo ma okropny zapach i wszystko się później klei... ble ![]() A co ja robię? niestety nic dobrego... przyznaję : wyciskam... próbowałam maści cynkowej, pasty do zębów ale to niewiele pomaga.
#281 |
Zakorzenienie
|
A powiedz jeszcze, jakiego kremu ślimaczego używałaś? Bo na allegro są różne, od 16 do nawet 400zł i zastanawiam się, który z nich opłaca się brać.
Oczywiście opcji za 400 nawet nie rozważam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- [1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;43117308]Cholera, nie mam już siły. Było "obiecująco", a tu oczywiście - zbliża mi się okres (chociaż sama nie wiem czy to u mnie ma jakieś znaczenie) i na brodzie pojawiło się KILKA pryszczy. Nie 1! Dokładnie 3 gule, z czego jedna jest dosyć spora i boli... Dziżas, co z tym zrobić? Brak mi już pomysłów.[/QUOTE] Dla mnie na takie gule przedokresowe najlepsza jest pasta cynkowa. Posmarować raz i na noc, a rano zobaczysz, że stan zapalny już się zmniejszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Wtajemniczenie
|
Na takie gule pomaga także czasem kozieradka
![]() ![]() ![]()
#284 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Z takich domowych sposobów, to mi pomaga przecieranie szałwią (oczywiście zaparzoną), olejek z drzewa herbacianego punktowo i mycie buzi zaparzonymi płatkami, np. owsianymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ekspert
|
Dziewczyny, jesteśmy pod wrażeniem Waszej wiedzy. Być może nie ma doskonałego przepisu na walkę z trądzikiem, ale zdecydowanie potrzebny jest upór i wielka siła, żeby walczyć z trądzikiem. Wy ją macie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Olejek herbaciany jest ok, ale należy rozcieńczać go z innym olejem, samym olejkiem można zrobić sobie krzywdę (za bardzo wysusza, nawet stosowany punktowo) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#290 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba będę musiała wypróbować ten olejek herbaciany-w aptece go dostanę tak? ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo przyznam, że sama go nigdy nie przeprowadzałam (chyba, że o tym nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Konto usunięte
|
x1 w tygodniu, x2 w tygodniu, x3 w tygodniu przez dwa tygodnie. Nakładam możliwie najcieńszą warstwę retinoidu przez ten miesiąc, potem nakładam już tak jak chcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie
![]() ![]()
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
Niestety z pastą cynkową mam kiepskie wspomnienia - "namiętnie" używałam jej z 3 lata temu i bardzo słabo działała - na twarzy robiła się nieziemsko tłusta i miałam wrażenie, że tylko dodatkowo zapycha skórę, zanieczyszcza ją i roznosi bakterie (brzmi absurdalnie, ale naprawdę w moim przypadku ewidentnie nie działała)...
Także skłaniam się raczej ku innym metodom. Myślę o tym olejku herbacianym, bo dotychczas go nie testowałam. Co prawda miałam kiedyś taki żel Herba Studio (?) z ekstraktem herbacianym, ale on był beznadziejny. W ogóle mało co daje jakiekolwiek efekty, ech... Ciągle rozważam też kwestię, aby zwalczać pryszcze od wewnątrz, czyli skusić się na jakieś tabletki z bratkiem lub drożdżami. Co myślicie o takiej metodzie? Krzywdy chyba sobie tym nie narobię, co nie? Ale czy to działa? Edytowane przez 1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6 Czas edycji: 2013-10-04 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsza na wszelkie łuszczące się plamki jest maść cholesterolowa, na receptę jest tania, kosztuje jakieś 5zł, bez recepty też czasem można ją dostać, ale wtedy kosztuje koło 30-40zł. Miałam takie plamki na dłoniach i nic nie pomagało, kremy, sterydy, dopiero ta maść załatwiła sprawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.