|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
tzn co już sobie wyobrażam ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() oj jest ![]() kable są mniam mniam ![]() a hooy wie jakąś tam metkę ma, jutro sprawdzę... jak nie zapomnę
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Linux Ubuntuaa weź. Rozochocone laski dzwoniące do mojego męża z telefonu jego szefa o północy, to nie to co lubię ![]() ![]() nie zapomnij ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Poszłam spać
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moje dziecko wlasnie stwierdzilo, ze sie wyspalo ![]() W dodatku przyatakowal mnie wsadzaniem paluchow w ucho i oko i proba odgryzienia nosa Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ---------- Ja robilam cytologie na tej wizycie popologowej i mialam sie zglosic do gina jak skoncze karmic Jakos sie zebrac na razie nie moge ![]() Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Moonie od razu lepiej
Ja mam od dwoch dni totalnego luza ![]() a jak nie ma luza to mam taka winde, wsiadam i sie oddalam ![]() Jagna ciezko sie mnie czyta bo ja ciezka jestem co chwile jakies zarelko, ciacha tu widac, od samego czytania tyje.Lo rany matka przelozona, to Ile zdrowasiek za kare? ![]() Tai za mobilizacje, ja az taka prezna nie jestemTworki wymiataja
|
#4565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cytologię się robi po połogu czyli że się zapisujesz i idziesz zrobić bo i tak jesteś lekko 5 minut po czasie A tu o zdrowie chodzi! ![]() o widzisz, czyli jednak trauma jest ![]() a propos, muszę na jutro zrobić ![]() dzięki ![]() jaki sfotoszopowany?! ale prawda, że nieco tak wygląda? ale jest jak najprawdziwszy i nie był doklejany! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- w temacie cytologii jeszcze; gin mi powiedziała (ale tylko jedna, więc nie miałam jak uśrednić czy to prawda ), że po porodzie poza cytologią warto zrobić kolposkopię też, czyli oglądanie szyjki przez mikroskop - takie rozszerzenie do cytologii, standardowo się robi jak jakiś syf w cytologii wyjdzie. Ale że w takiej sytuacji tak na zapas, bo poród to niezła masakra dla tamtych okolic, same wiecie ![]() No więc zrobiłam, nic nie boli, a myślę że warto bo jednak różne świństwa czyhają
|
||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Sola- fasoli nie dawałam, ale wiem że można już dawać
![]() Tai- woda z ogórków podobno zdrowa, ale dla mnie fuj Rozczulił mnie ten Twój malec na środku pokoju ![]() Hejka. |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wejde na lapa to moze Was nadrobie Mam dzis wieczorem spotkanie klasowe ale czarno go widze Malej dokuczaja zabki i znow sie budzila i plakala i Tz nie mogl jej uspokoic tylka ja, czyli pewnie pojde i zaraz wroce, albo w ogole nie zasnie wtedy co powinna i zostane w chalupie... Ale moze to i lepiej bo po przytyciu, nie moge sie w lustrze ogladac bleeee Czas wrocic do domowego zumbowania.... I zarcie ograniczyc.... |
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
jakim cudem
![]() u mnie napady żarcia i zmienne nastroje pojawiają się już na dłuuuuuugo przed )muszę coś znaleźć bo ciężko u nas ![]() 31-go mam ostatnią wypłatę ![]() Cytat:
![]() wstawiliśmy z Janem pranie teraz musimy się za odkurzanie wziąć ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Ma_majka śliczny Adaś komin super Moonie zdjęcie Franka super |
|
|
|
|
#4569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aa to na tej wizycie byłam, równo w 6tym tygodniu po porodzie. Tylko czy miałam robioną cytologię pewnie w takim razie miałam![]() sfotoszopowany, czyli "wklejony" ręką matki ![]() ![]() na razie to się ucieszył i podjarał że ma zazdrosną żonę ![]() Cytat:
![]() Witamy się z Ulą w ten piękny, acz mroźny poranek Ula szaleje od 6 (albo i wcześniej) a ja się zbieram psychicznie na wyjście do pracy. Póki co to mi na myśl o dzisiejszym dniu przemiane materii podrasowało
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majka komin w dechę tyko bym sie bala, ze kurteczka sie nie dopnie na gorze, albo bedzei za ciasno przyszly te moje golfiki, super sa Jagnna no przytylo sie mi, przez te wyjazdy do tesciowej, tam zaczleam zrec duzo i wieczorami duuze obiady dwudaniowe, duzo makaranow, tlusto itp takie tam sa nawyki zoladek sobie rozpechalam i teraz non stop bym zarla Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-10-04 o 09:59 |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ej dziewczyny, myślicie że ile cm zapasu trzeba wziąć kupując kombinezon zimowy teraz? Żeby starczył do wiosny?
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I szczerze to nie wiem czy uda mi się kupić tak zeby do wiosny było.
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke za dlugie rekawy, sa sciagacze wiec moze chodzic w tym Cytat:
no wlasnie nie przesadzam zla jestem na siebie, |
||
|
|
|
#4574 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa! zorganizować Ci odwet ![]() ![]() http://www.broel.com.pl/ Cytat:
![]() Cytat:
wywalasz balony na wierzch i NIKT nie zwróci uwagi na nic innego gwarantuję ![]() Cytat:
![]() a jak cyckowanie odstawiasz?? jak idziesz na tyle godzin to jak sobie radzisz?Cytat:
dopnie się spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
hej obiecałam sobie ze bede pisać i co d... znowu mi nie wyszło
standardowo podczytuje wieczorami ![]() Nocki ostatnie dwa tyg. to koszmar jakis był, jedną noc to pamietam wstawaliśmy do Miśka co 15 min a rano do pracy ale chyba mamy to za sobą wyszły 4 zęby na górze i dwójka dolna. Teraz ma taki boski uśmiech z tymi ząbkami A dzisiaj mam wolne, Misiek śpi cisza, kawka i lapek A i jeszcze jedno królik nam zdechł, wypłakałam swoje ale jescze czasami ide w kierunku lodówki po marchewke dla niego Ma_majka możesz dac jeszcze raz link do komina superowy jest, mam taki dla córki a teraz takie maleństwo musze zakupić Jagna bedzie dobrze
|
|
|
|
#4576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() facetów nie byyyło! zresztą w całej szkole facetów było niewielu takze, nie sadze, zeby moje cycki je zainteresowalytym bardziej ze przez 5 lat nauki ich sie naogladaly ![]() ![]() Cytat:
to dobrzeJagnna dopiero doczytalam o tej akcji z TZ ![]()
|
|||
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za ząbki ![]() nie mam do komina, tylko do producenta, widzę że tam trzeba się logować żeby wejść do sklepu a mi się nie chce http://www.broel.com.pl/ Cytat:
![]() nie bez powodu wytłuściłam słowo NIKT, bo miałam na myśli również płeć żeńską ej to zawsze miałaś takie dojki
|
||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna-ale masz rozchwytywanego chłopa
![]() Judka- idź na imprezę i się dobrze baw-co się będziesz przejmowała szczegółami-Tobie się może tylko wydawać, że przytyłaś
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
o1 to chyba coś takiego, tylko ja mam szary melanż http://www.broel.com.pl/pliki/2339/4...lfgladkich.jpg
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Majka Ty interesie!
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i ja wlasnie powinnam sie wybrac na cos takiego, bo mialam nadzerke ale moj gin powiedzial, ze czesto byl swiadkiem jak po karmieniu piersia nadzerki samoistnie znikaly, zapewne przez dzialanie hormonow i kazal mi wlasnie przyjsc na wizyte kontrolna, jak skoncze karmic |
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam mu pierwsze ostrzeżenie na razie ![]() bez sensu że trzeba sie zarejestrować żeby pooglądać produkty ![]() zgadzam się ![]() narazie chodze na 14, czyli w południe karmię normalnie. Wieczorem mama daje Uli kaszkę mleczną. Wracam do domu ok.21.30, Ula mniej więcej o takiej porze się budzi i dostaje wtedy cycocha Jak będę chodzić na ranne zmiany to południowego cycka zamienie miejscami z obiadkiem. Chodze do pracy na 7h, a karmiłam małą w dzień 6 - 12 - 19 więc aż tak strasznej traumy cyckom nie robię ![]() Cytat:
gratulacje ![]() mówisz? ![]() z Twoimi balonami to nie ma znaczenia czy żeńska czy męska ![]()
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 2 klasy szkoly sredniej tylko jedrniejsze i moze rozmiar mniejsze Cytat:
![]() i jeszcze dojrzewam mam 2 krosty ![]() jedna na brodzie druga pod okiem ![]() jak na zlosc czyzbym miala dostac @
|
||
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Mati od Judki za 10 miesięcy
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te szaliki kominy, ale ja mam chyba za bujną wyobraźnię jeśli chodzi o dzieci. Choć pewnie w wózku to raczej nic się nie stanie.
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
zapomnialam ![]() zaraz bede jej dawac mleko tylko rano i wieczorem ![]() ona dorasta |
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4590 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam zrobić po pół roku od porodu ![]() Zabiłabym. M i szefa. Że o tej lasce nie wspomnę ![]() ![]() Cytat:
![]() Daśko I faktycznie jak cały senior! Nie wiedziałam, że macie papuga ![]() Mam hemnesa w sypialni. Też czarnego. Uwielbiam te meble! Co Ty nie powiesz Cytat:
![]() O widzisz, zapytam się swojej babki co i jak. A póki co zapomniałam Wam napisać, że mam ósemkę do wyrwania To znaczy dla mnie żadna nowość, bo już w ciąży miałam ją do wyrwania ale w mojej jamie ustnej zasiało się takie spustoszenie, że kawałek tej ósemki mi ostatnio odpadł Bez kitu nawet się wstydzę iść do dentysty pokazać takiego zęba ![]() Cytat:
![]() Już?! Ale ten czas zapitala...Posikałam się Cytat:
![]() Ooooo właśnie ![]() Ja wezmę na 80. Ewka niby taki pączek ale ciuszki nosi małe, chyba po prostu krótka. A ostatnio zaczęłam się wahać czy brać 2 czy 1 częściowy. Chciałam dwu ale z drugiej strony mam fajną kurtkę na zimę jakby co więc chyba jednak kupie jednoczęściowy. Dylematy matki polki ![]() Cytat:
Ja swojego muszę za to oddać, niestety. Zamykanie w pokoju się nie sprawdza. Tż dziś zauważył, że Edek pogryzł drzwi, za tysiaka Nie chcesz królika?
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

powinni mi jakąś rentę wypłacić po spotkaniu z Wami 
jakąś tam metkę ma, jutro sprawdzę... jak nie zapomnę 

za mobilizacje, ja az taka prezna nie jestem

zorganizować Ci odwet

To znaczy dla mnie żadna nowość, bo już w ciąży miałam ją do wyrwania ale w mojej jamie ustnej zasiało się takie spustoszenie, że kawałek tej ósemki mi ostatnio odpadł
Ale ten czas zapitala...