Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 08:10   #2431
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

no to zakladaj magdi

oj nie przesadzajcie dziewczyny z tymi starymi dupami

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:14   #2432
Zytus
Rozeznanie

Mam nadzieje że mi wybaczycie, ale nadrobiłam tylko ostatnią strone

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Właśnie wróciłam z pracy znowu padnięta, udało mi się nadrobić ale nie mam siły cytować.
Gratuluję udanych wizyt, i ślicznych zdjęć dzidziusiów

Dobrej nocki
Kiedy masz lekarza kobieto??Na zwolnienie jak najszybciej, bo się wykończysz w tej pracy.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Dziewczyny blagam was o rade... Trzeci dzien mam taki potworny bol glowy, wczorsj bylo troche lzej ale wieczorem, w nocy, przez sen i teraz tak mnie .....boli ze juz nie daje rady. Probowalam przeczekac bez tabsow ale chyba nie minie. Oprocz paracetamolu macie jakies rady na migrene? Franca w ciazy mi sie przyplatala;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Chyba juz dziewczyny pisaly że zwykły APAP można brać.

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

Czy jest tu jakaś kobitka po 30?
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
32 (prawie ) lepiej Ci? Jaka stara dupa, weź!
Ja jestem po 30, i to wiecej niz 2 lata, wiec chyba ja tu jestem najstarsza
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:16   #2433
Magdi555
Rozeznanie

No to założyłam klub

Piszcie na pw kto chce do klubu należeć

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:19   #2434
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość

Kiedy masz lekarza kobieto??Na zwolnienie jak najszybciej, bo się wykończysz w tej pracy.

14października, i sama poproszę o zwolnienie!

Kochane uciekam na ten bazarek bo mąż już na mnie krzyczy że zabierze mi lapka

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:21   #2435
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny blagam was o rade... Trzeci dzien mam taki potworny bol glowy, wczorsj bylo troche lzej ale wieczorem, w nocy, przez sen i teraz tak mnie .....boli ze juz nie daje rady. Probowalam przeczekac bez tabsow ale chyba nie minie. Oprocz paracetamolu macie jakies rady na migrene? Franca w ciazy mi sie przyplatala;(
dużo wody niegazowanej ewentualnie apap
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
my mamy z dziewczynami z pierwszej ciąży klub utworzony, tylko dla zaproszonych, też się bardzo fajnie sprawdza, wiadomo na początku było dużo dziewczyn, a później po prostu gdy ktoś się dłuższy czas nie udzielał to został wypisany. Super sprawa ale ten meil też dobry pomysł
ja jestem za klubem dla dziewczyn które udzielają się na forum, np. przez dłuższy okres i dla tych które wzbudzają zaufanie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:26   #2436
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Hmm, mój lekarz też u mnie stwierdził nadżerkę i to jeszcze przed ciążą. Ale powiedział też coś innego - że nadżerka to coś czym większość lekarzy straszy, a zwykle to uroda dziewczyny i nie trzeba z tym nic robić. Wytłumaczył mi że tzw. nadżerka to nabłonek z odczynem zasadowym zamiast kwasowego i że często wręcz ułatwia zajście w ciążę bo powoduje większe nawilżenie. Oczywiście pobrał też wymaz do cytologii z tego miejsca i wiecie co - nic tam nie wyszło, tylko właśnie odczyn zasadowy, żadnych mikroorganizmów, żadnych zmian rakowych, nic. Do tej pory powiedział wiele mądrych rzeczy i ja mu wierzę. W poprzedniej ciąży mi się najprawdopodobniej zrobiła i nie mieliśmy zakazu seksu i żadnych plamień ani nic nie było
Bardzo rozsądne podejście rzeczywiście

Cytat:

hahahaha no nie wytrzymam co za piekny gest : )))
Nooo bardzoo piękny

Cytat:
Lepiej czasem się powstrzymać niż później żałować .
Zgadzam się
Jesteśmy ludźmi, więc rozumiem u nas powinien zwyciężać z potrzebami w niektórych sytuacjach

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
niezły tekst

I za pierwszy pieszy spacerek

Bałam się tutaj wejść , bo myślałam że będę miała duuuużo do nadrobienia , ale nie ma tak źle

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dziewczyny myślę że się nie obrazicie , ale sądzę że tak będzie lepiej Utworzyłam dla Nas meila grupowego z czasem będzie można pochwalić się brzuszkiem itp. może pokazać się itp. więc myślę że taki meil to przynajmniej tak prywatnie w Naszym gronie.
Zrobiłybyśmy że aby dostać dostęp do meila to trzeba trochę dłużej się udzielać na forum, wiecie aby nie każdy miał dostęp. Tzn . np taka osoba że napisze raz na wątku i potem zniknie i nie wiadomo kto to był. Piszę trochę chaotycznie , więc sorki , ale mam nadzieję że rozumiecie co mam na myśli
Chyba że macie jakieś propozycje co do zasad dostępności do meila i jeżeli uważacie że to kiepski pomysł to piszcie wtedy usunę go i po kłopocie
W poprzednim wątku miałyśmy i bardzo fajnie się sprawdził.
Dziękujemy za brawa poszłyśmy do kozy, co mieszka na końcu ulicy, Hania nie chciała odejść, ja się trochę bałam kozy mają przerażające oczy

Ze strachem też tak mam jak odpalam rano wizaż

Ja myślę, że mail dobry, z klubem nigdy nie miałam do czynienia więc nie wiem jak to funkcjonuje. Ale zdjęcia brzucholi będzie trzeba gdzieś wrzucać no nie?

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do witamin to wiadomo, kazdy organizm reaguje inaczej, ja w pierwszej ciazy zaczelam brac jakos w polowie I trymestru, bo rzygalam ciagle nawet po wodzie, nie jadlam praktycznie nic, wiec dla wlasnego spokoju sumienia zaczelam lykac, choc gin mowil, ze nie musze koniecznie, przytylam w ciazy tylko 9 kilo, a moj maly nie wazyl nawet trzech, a tez mnie straszyli, ze urodze kolosa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 --------

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 --------

ja tez mam duza nadzerke, ale dowiedzialam sie o tym juz w trakcie staran (nie rozumiem dlaczego w ciazy, po ciazy itd, gdzie bylam milion razy u gina nie uslyszalam slowa o tym) a ze juz sie staralismy gin kazal poczekac, zeby w ciazy nie bylo problemow z szyjka, a teraz wlasnie boje sie krwawien, w pierwszej ciazy krwawilam z przyczyn niewyjasnionych i lezalam w szpitalu, teraz z ginem doszlismy do wniosku ze to byla nadzerka, bo wszystko inne bylo w jak najlepszym porzaku
Ja brałam witaminy tylko w 3 trymestrze.

Wiecie co wychodzi na to, że prawie każda kobieta ma nadżerkę

Cytat:

Kochana tak jak dziewczyny piszą możesz wziąć apap. Przykro mi, wiem jak głowa potrafi straszliwie boleć, że się człowiek ruszyć nie może

Cytat:

U mnie tak było.
Na początku tego nie rozumiałam. A teraz wiem, że u nich to taka "kultura". O ciąży mówi się dopiero, jak są duże szanse, że dziecko się urodzi i jak brzuch zaczyna być widać czyli tak ok. 5 miesiąca. Nie mówi się zaraz po teście, bo wtedy to nic nie wiadomo. Poronienia często się przecież w I trymestrze zdarzają. Dla nich poronienie to prywatna sprawa i ich zdaniem nie warto najpierw trąbić o ciąży, a potem wszystkiego odwoływać.
Tak samo byli zaskoczeni, że planujemy chrzciny jeszcze przed porodem. Ze względu na odległość nas dzielącą chcieliśmy ustalić termin który będzie wszystkim pasował, zamówić salę, kościół, nocleg (wtedy mieszkaliśmy na 39 metrach i nie mieliśmy szans ich przenocować czy imprezy w domu zrobić). Dla nich jak się dziecko urodzi żywe, to dopiero dziecko jest i "jest o czym gadać".

Czy jest tu jakaś kobitka po 30?
No niektórzy tak mają właśnie, a inni zupełnie odwrotnie. Moja ciotka zaszła w ciąży po 40tce, ledwo zrobiła test a już imiona mieli wybrane. Niestety nie udało się utrzymać ciąży, bo miała na macicy jakiegoś mięśniaka, nie wiem dokładnie, no ale przez to, że cała rodzina wiedziała, potem pytała itp trudniej było jej się z tym wszystkim pogodzić.
Każdy ma swoje racje. Ogólnie u nas w Polsce jest takie przekonanie często, że nie ma co zapeszać. Nawet moja mama mnie zbeształa, że kupiliśmy Hani wózek jakoś w 6 miesiącu, że niby za wcześnie

Mi brakuje 3 lat do tej magicznej liczby

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witajcie
hehe MEEEEEEEEEEEEGA!!!!!!!!!
dla męża
fajny pomysł, my na innym wątku miałyśmy maila /na gmailu/ i klub utworzony, wklejałyśmy fotki itp.
jeśli chodzi o facebooka to też ok, ale na pewno znajdą się dziewczyny które będą chciały pozostać anonimowe...- jasna sprawa. mysle że mail najlepszy, a jak uzyskać dostęp?? hehe jakieś wkupne??
ja zgagi nie miałam nigdy w życiu, nie mam pojęcia jakie to uczucie...., a jesli chodzi o dodatkowe kg w ciązy: jedna moja koleżanka przytyła 8 -9 kg, a druga..... 23- tak że rozbieżność jest, ja ciekawa jestem jak będzie u mnie.
ojj bidulka ,
...Zaciemnione pomieszczenie, chłodny kompres, cisza i Paracetamol... Możesz też ulżyć sobie olejkami eterycznymi, aromaterapią czy specjalnymi żelami do wmasowania w skronie...
==================
MIŁEGO DNIA
Przekażę mężowi, chociaż wtedy ta koszulka mnie wkurzyła tak jak wszystko inne jestem okropna

Cytat:
Prześlesz mi lody czekoladowe i będzie OK
A tak poważnie to kto chce niech pisze do mnie na PW , i ogólnie myślę aby zrobić dostęp od ręki tym co się często i długo już udzielają, a jak któraś dopiero dojdzie do wątku to poczekać trochę czasu aby trochę najpierw z nami popisała. Wiecie aby nie dawać dostępu osobom które raz na wątku napiszą , a potem nagle znikną , bo to może być podejrzane , a to jednak będą Nasze prywatne zdjęcia.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

no meil jest dla zdjęć

dobra ja zmykam , bo trzeba pampersa zmienić brzdącowi a potem na jakiś spacerek
Jak ustalicie tak będzie dobrze, ja po prostu mam nadzieję, że się załapię na uczestnictwo czy to w klubie czy w mailu

Cytat:
Brawo dla Hani za pierwszy spacer na nogach - pamiętam, jak Kuba z Mężem wybierali się na taki spacer, aż mi się łezka w oku zakręciła, że to moje dziecko już takie duże
Dziękujemy no dokładnie, ja spotkałam znajomą to się nie mogła nadziwić, że to już, przecież Hania dopiero co się urodziła

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się prywatny klub na wizażu My z dziewczynami z Kubusiowego wątku mamy prywatny klub i sprawdził się świetnie. Można otwierać w nim nowe tematy, wrzucać zdjęcia i jest świetna kontrola nad dostępem
Na początek myślę, że można nadać dostęp wszystkie które są na liście i udzielają się, jeśli któraś dłuższy czas się nie udziela (bez wyjaśnienia) to automatycznie zostaje usunięta klubu
Jeśli chcecie to mogę taki klub założyć i powysyłać zaproszenia

No to brzmi nieźle

Moja bratowa na ból żołądka zapodaje sobie wrzątek sam, jej to bardzo pomaga, może spróbuj.

Dzisiaj znowu zapowiada się piękny dzień, ale zapewne zimny muszę dziś upiec dwa ciasta na weekend, chyba zrobię jeden ze śliwkami i jedną piankę z malinami taką na zimno, trzeba korzystać póki jeszcze są malinki

Miłego dnia Wam życzę kochane

Dziewczyny nie mogę Wam normalnie odpisywać jak człowiek bo ciągle mi się pojawia informacja, że wiadomość jest przeładowana grafiką, chyba za dużo emocji chce człowiek okazać
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:27   #2437
Dark lady
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Dziewczyny myślę że się nie obrazicie , ale sądzę że tak będzie lepiej Utworzyłam dla Nas meila grupowego z czasem będzie można pochwalić się brzuszkiem itp. może pokazać się itp. więc myślę że taki meil to przynajmniej tak prywatnie w Naszym gronie.
Zrobiłybyśmy że aby dostać dostęp do meila to trzeba trochę dłużej się udzielać na forum, wiecie aby nie każdy miał dostęp. Tzn . np taka osoba że napisze raz na wątku i potem zniknie i nie wiadomo kto to był. Piszę trochę chaotycznie , więc sorki , ale mam nadzieję że rozumiecie co mam na myśli
Chyba że macie jakieś propozycje co do zasad dostępności do meila i jeżeli uważacie że to kiepski pomysł to piszcie wtedy usunę go i po kłopocie
W poprzednim wątku miałyśmy i bardzo fajnie się sprawdził.
Może być i mail, ale ja też jestem za klubem

Cytat:
co do witamin to wiadomo, kazdy organizm reaguje inaczej, ja w pierwszej ciazy zaczelam brac jakos w polowie I trymestru, bo rzygalam ciagle nawet po wodzie, nie jadlam praktycznie nic, wiec dla wlasnego spokoju sumienia zaczelam lykac, choc gin mowil, ze nie musze koniecznie, przytylam w ciazy tylko 9 kilo, a moj maly nie wazyl nawet trzech, a tez mnie straszyli, ze urodze kolosa
Zgadza się, tylko widzisz, ty wymiotowałaś i prawie nic nie jadłaś i to zrozumiałe że brałaś witaminy. Ja miałam bardzo silne mdłości, ale jakoś się zmuszałam i jadłam normalnie, no i miałam genialną morfologię, wręcz wzorcową i u mnie niestety sprawdziło się to że część kobiet tak tyje. Zyskałam około 20 kg i wszystko prawie (no 3/4) w pierwszym i na początku drugiego trymestru, jak witaminy odstawiłam to waga przestała galopować jak szalona. No i później jak morfologia się pogorszyła to witaminy już musiałam brać , ale to już nie powodowało galopującej wagi, bo było potrzebne.

A wiecie jak moja pierwsza lekarka komentowała mój gwałtowny przyrost wagi - "pani ma mdłości i tak dużo przytyła? za dużo pani tyje." I nic więcej, sugerowała mi tylko że kłamię z tymi mdłościami...

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Ja od dłuższegogo czasu słyszałam o nadzerkach o zadem lekarz nic nie kazał robić tylko cytologie, bo jak się usuwa nadzerke to zostaje blizna na szyjce. A terqz mi lekarz powiedział że problem jest akurat w ciąży bo jest duża i może krwawic więc mam nie panokowac i unikav stosunków bo dał mi też jakieś globulki na zaleczenie. Na nastepnej wizycie może bedzie lepiej i zezwoli
No to inna historia

Ale u nas dziś zimni - zero stopni, a mnie coś ucho boli i gardło, chyba mnie łapie cosik

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:31   #2438
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziewczyny nie mogę Wam normalnie odpisywać jak człowiek bo ciągle mi się pojawia informacja, że wiadomość jest przeładowana grafiką, chyba za dużo emocji chce człowiek okazać
tam na d0le jak już piszesz odpowiedź, jest opcja, że można usunąć grafikę z cytowanych postów

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:32   #2439
asiulka_22
Zakorzenienie

kasian86- jeśli chodzi o placka to nie wiem czy znasz ten przepis?? bardzo łatwo się go robi i jest pyszny! / z malinkami mi najleppiej smakuje, raz też robiłam ze śliwkami i też bardzo dobry/
http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto_kruche_z_malinami_i_pianka_1.jpg (43,2 KB, 3 załadowań)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:34   #2440
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

A wiecie jak moja pierwsza lekarka komentowała mój gwałtowny przyrost wagi - "pani ma mdłości i tak dużo przytyła? za dużo pani tyje." I nic więcej, sugerowała mi tylko że kłamię z tymi mdłościami...
Nieźle.. ja przytyłam w ciąży łącznie 25 kg po czym zrzuciłam 30 byłam załamana takim przyrostem wagi, bo wcale aż tak dużo nie jadłam, fakt, że przestałam się ruszać, bo musiałam i może to było przyczyną, ale mój lekarz mówił, że tego w ogóle nie widać i że przy moim wzroście tak bywa, że po prostu wyższe dziewczyny więcej przybiorą nie wiem na ile to prawda a na ile próbował mnie pocieszyć mam jednak nadzieję, że tym razem będzie trochę lżej

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
tam na d0le jak już piszesz odpowiedź, jest opcja, że można usunąć grafikę z cytowanych postów
Ooo dziękuję za wskazówkę

Cytat:
kasian86- jeśli chodzi o placka to nie wiem czy znasz ten przepis?? bardzo łatwo się go robi i jest pyszny! / z malinkami mi najleppiej smakuje, raz też robiłam ze śliwkami i też bardzo dobry/
Zaraz sobie zobaczę, wygląda pysznie

Nie mogę dzisiaj od Was odejść, co odpiszę to nowe posty

Ale muszę iść dziecko położyć, bo już jej pora spania.
Stary 2013-10-04, 08:40   #2441
asiulka_22
Zakorzenienie

no to mamy klub
p,s a co wy na to :
że oprócz kilku wątków w klubie, każda kobitka miała również założony "swój" oznaczony np. swoim nickiem i tam na początek wkleić zdjęcia jakieś, może pokażemy sie jak wygladamy itp.... / co do zdjęc to pełna dowolnośc/ hehe .
no nie wiem jak uważacie
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:43   #2442
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Wygląda bardzo apetycznie, mi Mamcia pod dziś pleśniaka I jak tu nie tyć

Cytat:
Nieźle.. ja przytyłam w ciąży łącznie 25 kg po czym zrzuciłam 30 byłam załamana takim przyrostem wagi, bo wcale aż tak dużo nie jadłam, fakt, że przestałam się ruszać, bo musiałam i może to było przyczyną, ale mój lekarz mówił, że tego w ogóle nie widać i że przy moim wzroście tak bywa, że po prostu wyższe dziewczyny więcej przybiorą nie wiem na ile to prawda a na ile próbował mnie pocieszyć mam jednak nadzieję, że tym razem będzie trochę lżej
Ja przytyłam 16, a wyglądałam, jak słonica No, ale ja kurdupel jestem

U nas też bardzo zimno. Szron był na samochodach

Stary 2013-10-04, 08:46   #2443
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
32 (prawie ) lepiej Ci? Jaka stara dupa, weź!
Dużo lepiej.

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja jestem po 30, i to wiecej niz 2 lata, wiec chyba ja tu jestem najstarsza
Uff, bo myślałam że jakąś kosmitką jestem zachodząc w ciążę po 30.

Cytat:
no to mamy klub
p,s a co wy na to :
że oprócz kilku wątków w klubie, każda kobitka miała również założony "swój" oznaczony np. swoim nickiem i tam na początek wkleić zdjęcia jakieś, może pokażemy sie jak wygladamy itp.... / co do zdjęc to pełna dowolnośc/ hehe .
no nie wiem jak uważacie
Wytłumaczcie mi proszę o co z tym klubem chodzi.
Ja wiem tylko o co chodzi ze znajomymi. Że można kogoś dodać i on widzi moje zdjęcia, mój blog, a inni userzy nie.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:47   #2444
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
no to mamy klub
p,s a co wy na to :
no nie wiem jak uważacie
Tylko wtedy namnoży sie sporo tematów.
Teraz założyłam główny i zdjęciowy

U nas jest tak, że jest lista i podajemy na niej imię i nazwisko, ale znamy się już bardzo dobrze. Może na razie bardziej intymne tematy poruszajmy w klubie, zdjęcia w klubie, a z czasem, jak się wykruszą niezainteresowane tematem to podamy się z imienia i nazwiska

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-04 o 09:01
Stary 2013-10-04, 08:50   #2445
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przytyłam 16, a wyglądałam, jak słonica No, ale ja kurdupel jestem
ja też kurdupel.
Przytyłam 10-11kg, z czego 4kg w ostatnim miesiącu.
Teraz miałam wagę startową 4,5kg wyższą niż poprzednio, więc wolałabym przytyć mniej.
Stary 2013-10-04, 08:50   #2446
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jak dziewczyny pisały Apap można wziąż. Ale dla mnie zbawinne są plastry chłodzące Apap. Dają ulgę niesamowitą. Spróbuj, to jest bezpieczne.
Cytat:
Witajcie
jedna moja koleżanka przytyła 8 -9 kg, a druga..... 23- tak że rozbieżność jest, ja ciekawa jestem jak będzie u mnie.
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 24 kg. I wcale nie wyglądałam jak słoń! Zrzuciłam wszystko w 1,5 tygodnia po porodzie. Ale teraz nie chcę tyle przytyć!!! W końcu jestem 10 lat starsza i pewnie nie zrzucę wszystkiego.

Cytat:

Dwakolory też pisała że jest pod 30.

No nie osłabiajcie mnie, że ja jedna tu taka stara d...a jestem
Tak tak, ja się powoli zbliżam do 30. Dokładnie to mam 27,5 latek

Cytat:
no to mamy klub
p,s a co wy na to :
no nie wiem jak uważacie
Ja to wogóle nie wiem jak ten klub funkcjonuje. Nie wiem o co w nim chofdzi. Mam nadzieję że pomożecie...

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:53   #2447
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Ja wiem tylko o co chodzi ze znajomymi. Że można kogoś dodać i on widzi moje zdjęcia, mój blog, a inni userzy nie.
Na wizażu jest opcja założenia prywatnego klubu, do którego mają dostęp tylko zaproszeni użytkownicy W klubie można poruszać dyskretniejsze tematy i dzielić się zdjęciami.
Klub założyłam, chętnych o przyłączenie proszę o maila na pw.

Przyjęcie nowych osób, które pojawią się na forum, myślę, że można obradować w klubie

Stary 2013-10-04, 08:54   #2448
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
do klubu trzeba dostać zaproszenie od założycielki, i tylko osoby zaproszone tam należą i się "widzą". Zadnych swoich znajomych się nie zaprasza, on jest do wglądu tylko dla Mamuś majowo-czerwcowych.

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:54   #2449
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
I masz już 10letniego syna. Wow. Pewnie nie było łatwo na początku.
Stary 2013-10-04, 08:57   #2450
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ja to wogóle nie wiem jak ten klub funkcjonuje. Nie wiem o co w nim chofdzi. Mam nadzieję że pomożecie...
Pomożemy

Stary 2013-10-04, 09:00   #2451
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 24 kg. I wcale nie wyglądałam jak słoń! Zrzuciłam wszystko w 1,5 tygodnia po porodzie. Ale teraz nie chcę tyle przytyć!!! W końcu jestem 10 lat starsza i pewnie nie zrzucę wszystkiego.

No to przytylysmy tyle samo i mamy tyle samo lat dokladnie tyle ze ja rodzilam w zeszlym roku. Tez nie chcialabym teraz tyle przytyc ale ja sie pocieszam ze majac jedno dziecko w domu nie bedzie opcji lezenia cale dnie tak jak wtedy

Stary 2013-10-04, 09:14   #2452
agus7ia
Raczkowanie

Asiulka to ciasto, ktorego zdjecie wkleilas jest przepyszne. Moj maz je uwielbia.

Hope mi na bol glowy przewaznie pomagal sen, no chyba ze jest to bol zwiazany z cisnieniem, wtedy caly dzien i noc nic nie dziala.

Co do witamin to ja narazie biore kwas filiowy, jod i witamine d. Takie zalecenia dostalam od lekarza. Natomiast moje kolezanki polecaja brac witaminy jak najwczesniej, bo ja juz morfologia spadnie za bardzo to sa problemy. No ale co kraj to obyczaj

Kilka dni temu pisalyscie o makaronie ze szpinakiem, czym narobilyscie mi ogromnej ochoty. Tak wiec wczoraj go sobie zrobilam i myslalam ze calosc w koszu wyladuje. Dostalam takich mdlosci na sama mysl, ze mam to zjesc, ze szkoda gadac. Jedyne co mi narazie bez problemu wchodzi to swieza bulka z zoltym serem

a co do wieku to ja urodze majac skonczone 32 wiec tez zaliczyam sie do tego starszego grona

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-10-04 o 09:15
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:20   #2453
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
madziuuula piateczka, ja tez 0rh- tez dostalam zastrzyk po porodzie bo mlody jest +, teraz to chyba jakos przed 30tc bedziemy musialy juz dostac jesli sie nie myle
O jak miło, to już wiem kto mi będzie krew oddawał jakby co

Cytat:
Ja też jestem RH-. Syn RH-, po poronieniu dostałam immunoglobulinę. Teraz mąż zrobił grupę krwi. I ma identyczną jak ja również B Rh-. Ale dla pewności dostałam skierowanie na odczyn Coompsa. Zobaczymy jak wyjdzie
Jak dwa minusy plus synuś minus to nie problem, czy wymyślili konflikt miedzy grupami?:P

A najlepsze że ja i brat mamy oboje minusy a oboje rodziców + podobno po dziadku odziedziczyliśmy

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a co byscie powiedzialy na zalozenie tajnej grupy na fejsie? tam w sumie kazda bedzie mogla miec swoj folder ze zdjeciami, wiec balaganu nie bedzie i nie trzeba bedzie buszowac po wiadomosciach, zeby znalezc zdjecie. albo klub tutaj bo no teraz sa 3 mozliwosci: mail, fejs i klub a wszystkich 3 bez bez sensu zakladac, bo ktorys wtedy na pewno umrze smiecia naturalna
Dziewczyny a nie myślicie, że z tymi klubami, grupami, mailami za wczesnie?? Toć jeszcze będą przybywac czerwcówki, myślę żeby się wstrzymać, by sytuacja się wyklarowały, byśmy miały jakies w miare stałe grono i wtedy ten klub uruchamiać Bo tak nie ograniemy dwóch miejsc naraz...

A za fejsem ja nie jestem, potem wychodzą konflikty co nie Nikki ?

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Ja od dłuższegogo czasu słyszałam o nadzerkach o zadem lekarz nic nie kazał robić tylko cytologie, bo jak się usuwa nadzerke to zostaje blizna na szyjce. A terqz mi lekarz powiedział że problem jest akurat w ciąży bo jest duża i może krwawic więc mam nie panokowac i unikav stosunków bo dał mi też jakieś globulki na zaleczenie. Na nastepnej wizycie może bedzie lepiej i zezwoli
Mi powiedziała: będziesz mieć upławy, grzybice i coś tam jeszcze :p Dziwne, bo niby w poprzedniej ciązy tez miałam, a ani jednej grzybicy, zresztą nigdy nie miałam. Nie zapeszając A w cytologi zawsze oki

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A i najprawdopodobniej mogę miec cc, ze względu na tą rwę kulszową.
O właśnie miałam Ci o tym pisac, że prawdopodobnie, ze względu na Twoje zdrowie .

Cytat:
A 2 latka do trzydziestki może byc ?? hehe
Hehe ja też

Cytat:
Ze strachem też tak mam jak odpalam rano wizaż

Moja bratowa na ból żołądka zapodaje sobie wrzątek sam, jej to bardzo pomaga, może spróbuj.

Ja też mam stracha i dziś miałam racje :p

Nie wrzątek, bo się wrzodów nabawi, nie nie

A co do grafiki, to ja ostatnio kasowałam emotki z cytatów.

Tak na szybko nie wszystko zacytowałam bo chciałam wtrącić o tym klubie, poczekajcie, bo pisząc w dwóch miejscach nie ogarniemy, a nie możemy zostawić tego watku skoro czerwcówki jeszcze sie nie wyklarowały. Tak myślę :p

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

A co do tycia, to ja w pierwszej 17 kg i co dziwne tyle co moja mama. No ona 16kg w obu ciążach mimo, że obie były diametralnie różne, druga stersująca, mała wpadka, różnica miedzy mną a bratem rok i 8 m-cy I tyle samo przytyła. A ja w 5 miesiącu tyłam ponad kg na tydzień kontrolując jedzenie, mi sie wydaje że to częsciowo genetycznie Narazie z wagą stoję
Co wiecej jej porody też były szybkie, wiec w sumie my wcale nie powiadamialiśmy rodziny że jedziemy rodzić tylko już po nadaliśmy info

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 09:36   #2454
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Asiulka to ciasto, ktorego zdjecie wkleilas jest przepyszne. Moj maz je uwielbia.

Co do witamin to ja narazie biore kwas filiowy, jod i witamine d. Takie zalecenia dostalam od lekarza. Natomiast moje kolezanki polecaja brac witaminy jak najwczesniej, bo ja juz morfologia spadnie za bardzo to sa problemy. No ale co kraj to obyczaj

Kilka dni temu pisalyscie o makaronie ze szpinakiem, czym narobilyscie mi ogromnej ochoty. Tak wiec wczoraj go sobie zrobilam i myslalam ze calosc w koszu wyladuje. Dostalam takich mdlosci na sama mysl, ze mam to zjesc, ze szkoda gadac. Jedyne co mi narazie bez problemu wchodzi to swieza bulka z zoltym serem

a co do wieku to ja urodze majac skonczone 32 wiec tez zaliczyam sie do tego starszego grona
Chwalicie to moze sie zdecyduje na to ciasto tylko musze poziom trudnosci ocenic

Ja biore tez kwas foliowy juz jak sie staralismy bralam moj gin bardzo na to zwracal uwage

Wspolczuje akcji z makaronem ja ogolnie nie przepadam za szpinakiem wiec w ciazy czy nie tez bym tak zareagowala

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
O jak miło, to już wiem kto mi będzie krew oddawał jakby co

Dziewczyny a nie myślicie, że z tymi klubami, grupami, mailami za wczesnie?? Toć jeszcze będą przybywac czerwcówki, myślę żeby się wstrzymać, by sytuacja się wyklarowały, byśmy miały jakies w miare stałe grono i wtedy ten klub uruchamiać Bo tak nie ograniemy dwóch miejsc naraz...

Ja też mam stracha i dziś miałam racje :p

Nie wrzątek, bo się wrzodów nabawi, nie nie

A co do grafiki, to ja ostatnio kasowałam emotki z cytatów.

Tak na szybko nie wszystko zacytowałam bo chciałam wtrącić o tym klubie, poczekajcie, bo pisząc w dwóch miejscach nie ogarniemy, a nie możemy zostawić tego watku skoro czerwcówki jeszcze sie nie wyklarowały. Tak myślę :p"
Haha no mozecie sie wymienic krwia

Masz racje z klubem wlasciwie. Ja jestem z poczatku czerwca a jeszcze przed wizyta u gin a gdzie jeszcze poxniejsze mamy czerwcowe

Wrzody od wrzatku? Nie slyszalam

Stary 2013-10-04, 09:47   #2455
ilkas
BAN stały

Witam się z rana
Dzisiaj sobie trochę pospałam..mała buszowała po podłodze a ja kimałam

Cytat:
Tak jak u mnie, młody urodził się rh+, ja mam 0rh- (no rzadszej grupy miec nie mogłam :p ) Niby dostałam immunoglobine po porodzie zaraz ale teraz będzie trzeba napewno bardziej ewentualnego konfliktu pilnować...
Cytat:
[/COLOR]madziuuula piateczka, ja tez 0rh- tez dostalam zastrzyk po porodzie bo mlody jest +, teraz to chyba jakos przed 30tc bedziemy musialy juz dostac jesli sie nie myle
Ooo to już nas jest kilka Ja mam B Rh- mój mąż ma rh+, no i Emilka ma po tacie też + Także, też dostałam zastrzyk. Przejmujecie się tym jakoś? Bo ja tak właśnie ostatnio o tym zaczęłam myśleć. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Cytat:
A 2 latka do trzydziestki może byc ?? hehe
to ja tak samo
Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Taaa, mi też dziewczyny narobiły ochoty i też wczoraj miałam na obiad Tyle, że mi było normalnie dane zjeść na szczęście

A co do klubu, maila czy fb to ja jestem za Co uzgodnicie tak będzie dobrze, bo mi to wszystko jedno w jakiej to będzie formie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:59   #2456
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ooo to już nas jest kilka Ja mam B Rh- mój mąż ma rh+, no i Emilka ma po tacie też + Także, też dostałam zastrzyk. Przejmujecie się tym jakoś? Bo ja tak właśnie ostatnio o tym zaczęłam myśleć. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

to ja tak samo
O faktycznie dużo nas Ja narazie nie, w pierwszej ciąży bardziej panikowałam, teraz jakoś narazie się nie przejmuję...
Generalnie to u mojej cioci był konflikt, ale w tamtych czasach nie podawali immunoglobiny po porodzie ;/ no i w drugiej ciąży maluch miał dwa razy transfuzje krwi jeszcze w brzusiu. Ale urodził się zdrowy

I równolatek tez nas dużo ;D

Marianek i Rysiu
Stary 2013-10-04, 10:07   #2457
ilkas
BAN stały

Cytat:
O faktycznie dużo nas Ja narazie nie, w pierwszej ciąży bardziej panikowałam, teraz jakoś narazie się nie przejmuję...
Generalnie to u mojej cioci był konflikt, ale w tamtych czasach nie podawali immunoglobiny po porodzie ;/ no i w drugiej ciąży maluch miał dwa razy transfuzje krwi jeszcze w brzusiu. Ale urodził się zdrowy

I równolatek tez nas dużo ;D
No ja już kurczę zaczynam właśnie trochę o tym myśleć Ale rozumiem, że jak się robi badania (przeciwciała), to właściwie dopóki ich nie ma, to nie ma żadnego zagrożenia?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:11   #2458
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Ooo maj gad, nie mozna Was zostawic nawet na pare godzin bo juz godzine czytam i drape sie po glowie dziekuje Wam zs rady, pisze z komorki wiec przepraszam zs niespersonalizowane odpowiedzi ale ciezko sie cytuje i pisalabym druga godzine
Bylam na pobraniu krwi, postanowilam sobie sama sprawdzic progesteron skoro giny tak daja te dufastony ot tak. Zobaczymy co tam.
Co do migreny to bardzo dziekuje za wskazowki poki co jak ruszylam sie z domu to mi przeszlo, moze to od tego lezenia mnie dopadlo.. Normalnie przez sen bolalo nawet i to az wybudzalo. Takze teraz bede testowac Wasze porady za ktore jeszcze raz dziekuje.
KASIANKU to pieknie ze Twoja Hanusia tak spacerkuje, no i to fsky, kozy maja straszne oczy, zrenice jak u szmatana- kiedys tez przez nie tak nieufnie na nie patrzylam)
Co do klubu to ja jestem swiezak na wizazu i jeszcze poruszam soe po omacku ale jestem chetna i wydaje mi sie ze jak mowila chyba asiulka chyba fsjne byloby takie miejsce gdzie kazda z nas mialaby jakis swoj folder/ topik miejsce gdzie wrzucalaby swoje rzeczy, bo jak to w reklamie jest - skleroza to siostra moja i chetnie zagladalabym do kazdej z Was co troche gwoli przypomnienia jak to po kolei u Was bylo niz tako misz masz ale niech wybierze wiekszosc a czy to bedzie fejs, czy klub czy mail to mi wsystko jedno acz widze ze fejs nie kazdemu odpowiada i to trzeba wzisc pod uwage wiec moze trn klub - ja sie go rownie chetnie naucze.
–---------------------–
Mam jeszcze jedno pytanko do mamus ktore maja wiedze odnosnie stosowania witaminy C w ciazy. Bo ja oczywiscie wievxnie szukajac przyczyny swoich plamien zastanowilam sie nad tym wczoraj, ze moze skoro mam takie troche krwawe gile ( wiem, bleeh ) i krwswienie z dziasel to moze mam slabe naczynka krwionosne a na to miedzy innymi dobrze wplywa wit C. Taak wiem ze powinnam to skonsultowac z ginem ale tak myslalam czy jesli nie przyjmuje zsdnych suplementow to 1 tabs rutinoskorbinu dziennie uwazacie za dobra dawke ? Chetnie bym sprawdzila czy to zadziala.

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:13   #2459
agus7ia
Raczkowanie

Kasian ciasto jest bardzo latwe, tyle tylko ze trocheczasu zajmuje bo trzeba ciasto porzadnie schlodzic, wtedy najlepiej sie na tarce sciera. I w smaku naprawde rewelka. Ja jak do tej pory robilam tylko z malinami, ale podobno z innymi owocami tez jest super
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:32   #2460
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
No ja już kurczę zaczynam właśnie trochę o tym myśleć Ale rozumiem, że jak się robi badania (przeciwciała), to właściwie dopóki ich nie ma, to nie ma żadnego zagrożenia?
Tak, póki wyniki dobre, nic się nie dzieje Może drugi dzidziuś też będzie miał - i w ogóle problemu nie będzie

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanko do mamus ktore maja wiedze odnosnie stosowania witaminy C w ciazy. Bo ja oczywiscie wievxnie szukajac przyczyny swoich plamien zastanowilam sie nad tym wczoraj, ze moze skoro mam takie troche krwawe gile ( wiem, bleeh ) i krwswienie z dziasel to moze mam slabe naczynka krwionosne a na to miedzy innymi dobrze wplywa wit C. Taak wiem ze powinnam to skonsultowac z ginem ale tak myslalam czy jesli nie przyjmuje zsdnych suplementow to 1 tabs rutinoskorbinu dziennie uwazacie za dobra dawke ? Chetnie bym sprawdzila czy to zadziala.
Tzn ta krew z nosa i dziąseł jest normalna i raczej ma związek z większą objętością krwi w krwoobiegu nisz nieszczelnymi naczynkami 1 tabletkę rutinoskorbinu można napewno, przynajmniej na odporność wpłynie, ale nie wiem czy coś podziała na to krwawienie. Może lekarza podpytaj

Marianek i Rysiu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości