|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Mój też zapalony linuxowiec. Ja też przez jakiś czas miałam jakiś tam inny system, ale wróciłam do windowsa, bo jakoś wizualnie mi się bardziej podoba, a ja i tak się nie znam na reszcie
|
|
|
|
#4592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
moze ma okres wiekszego wzrostu ![]() ja jeszcze niwiem kiedy zaczne jej bardziej ograniczac mleko, bo przez zabki nie chce duzo jesc normalnych rzeczy niestety, gryzie i placze Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo dokup tylko spodnie ocieplane, ale z drugiej strony warto miec na zmiane jakby co wiec kup jednoczesciowy ![]() pomogłam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- fak, pol roku po porodzie tez mialam isc na cytologie gdzie ta moja glowa ![]() posmarowalam pryszcze sudokremem oby pomoglo sie ich jakos pozbyc/ukryc do wieczora
|
||||
|
|
|
#4593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eeeeee... i tak porób fotki ![]() matko kochana ja też
|
|
#4594 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj w nocy była masakra :/ Do 1 wycie, piski, ewidentnie go coś bolało - tylko teraz co - ucho czy zęby?? Idziemy na 14.15 do lekarza na kontrolę, to się zobaczy...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj zamówiłam, jestem go ciekawa I wzięłam przy okazji bidon ze słomką od tego sprzedawcy Ale obstawiam, że mój leniuch nie załapie go :/I ode mnie Ja byłam jakoś pod koniec lipca, wszystko ok na szczęście.
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie lidla i odzieży wierzchniej, ciekawe czy będą dla maluchów właśnie kurtki/kombinezony, wydaje mi się że zawsze były
|
|
#4597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 10 miesiecy dla Mati
|
||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
że się o coś zahaczy i może się przydusić np. na placu zabaw ( niedaleko mnie jest taki duży plac zabaw, nie mam na myśli jednej huśtawki i piaskownicy
) czy podczas zabawy z innymi dziećmi, które mają różne pomysły. Z tym, że ja mam teraz na myśli raczej takie już biegające dzieci, bo w domu w szaliku nie chodzi. Może się mylę, ale mam jakieś takie mieszane uczucia. Ale nie powiem wygląda to stylowo. Może kiedyś się przekonam
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wieczorem mam spotkanie klasowe z technikum Tomek aktualnie zrobil sie typem niejadkowym nie dogodzisz mu ![]() podobno to normalne wlasnie testuje chusteczki nawilzane z biedry fitti i sa naprawde fajne ceny dokladnej nie pamietam, ale byly w trojpaku i wychodzily dosc tanio i sklad tez porzadny takze polecam |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sto lat dla Mati ![]() co do zębów to mi 2 lata temu zaczął normalnie rosnąć dodatkowy ząb. I nie była to 8 bo mam już wszystkie, tylko taki nadprogramowy jakoś tak od środka ale się dentystka zdziwiła jak to zobaczyła. Musiałam iść najpierw na rentgen żeby zobaczyła jak to wygląda od środka i dopiero wtedy mi wyrwała. I jeszcze mówiła, że taki zdrowy ząbek to był A na rtg wyszło że jeszcze jeden jakiś mam schowany na dole. Ciekawe czy wybije kiedyś
|
|
#4601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba będę musiała do kosmetyczki regularnie pochodzić ale boję się tżtowi powiedzieć, bo kasy ciągle za mało mamy Z drugiej strony jak chce mieć ładna konkubinę to musi doinwestować ![]() Cytat:
Moja wyobraźnia podpowiada mi, że większą krzywdę dziecko sobie może zrobić szalikiem.Cytat:
![]() Pomogłam, dziękować ![]() Pokojowe. Do pokoju Ewki, w którym na razie urzęduje Edek. O, kolejna leserka ![]() Sudokrem pomaga na syfy? Czyli jednak idziesz? ![]() Ewka zaczęła przemieszczać się ruchem posuwisto pośladkowym, to znaczy na siedząco i do przodu szuru buru. Raczkowania niet
|
|||||
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby bylo juz lepiejCytat:
malemu kupilam 98 ma teraz 93 cm, ale tyle ma juz pare dobrych miesiecy wiec pewnie z 3 cm jeszcze urosnie w zime Cytat:
Cytat:
![]() jest to baaardzo elastyczne Tomi w zeszlym roku w takim chodzil/biegal i przynajmniej caly czas bylo mu cieplo, nic nie zawiewalo, szalik ptrafil mu wypadac, on za niego ciagnal i szyja w efekcie byla gola |
||||
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla cioteczek fotorelacja śniadaniowa. Przed i po. Ze szczególnymi pozdrowieniami dla cioci Mooniowej
|
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
mozliwe, maja duzo ekstraktu z rumianku w skladzie, jest na 3 miejscu
moich nie uczulaja, wiec chyba sie zupelnie na nie przerzucimy Cytat:
![]() ale ostatnimi czasy bylo calkiem przyzwoicie, a tu gulaje bolesne sie porobily ![]() o matulu drogie drzwi macie ![]() pojde do gina i od razu wezme recepte na tabsy ![]() wykupie i beda czekaly na mnie bo ostatnio wzielam recepte, nie zdazylam wykupic bo juz byla ciaza ![]() sudokrem wyszusza te syfy i szybciej sie goja moze pojde, moze nie wole byc gotowa ![]() moja troche tak sie poruszala, zanim opanowala raczkowanie za to TZ pozostal na posuwaniu na dupsku jak byl maly ![]() Cytat:
moze masz nadal mleczaki i stale dopiero sie wybijaly ![]() ja mialam jeszcze calkiem niedawno mleczaki - czworki, nie mam juz ani jednej za to stale w ogole nie wyrosly ale wylazly ósemki i przesunely zeby |
||
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może źle metki były wszyte bo jak porównałam trzy w tym samym rozmiarze to każda była inna, a ta największa akurat na niego, powinna do końca zimy starczyć. Zresztą ma z zeszłej zimy na zmianę jeszcze dobrą. Ja widzę że mojego niby "wyciągnęło" ale nosi te ubrania i nosi, prędzej spiorą się i będą do wyrzucenia niż wyrośnie ![]() Zresztą z młodszą to samo, bluzki i legginsy z przełomu zimy/wiosny są jeszcze dobre Cytat:
Moja teraz też chce sama ale łyżką
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-04 o 11:59 |
||
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Judka- fitti mają dobry skład? Sprawdzałaś?
To idziesz na jumpe?
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ja wiem, chyba taka średnia półka. ![]() Muszę spróbować jak mi jakaś bomba wykwitnie. Ale jaja ![]() Indyczek nie smakował, prawie nie tknęła. Ewka też by chciała łyżką sama ale to nie na moje nerwy ![]() Mam dziś tżta w domu |
|
|
|
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dziwię się że nie ogarniasz ja do pracy nie chodzę i też rozkładam bo za jakie grzechy mam robić wszystko na raz ![]() środa była kibelek, wczoraj łazienka, a dziś podłogi ![]() Cytat:
![]() i ![]() no ![]() ja nie wiem, jest poniedziałek a potem zaraz piątek kiedy to leci Cytat:
![]() się rozpisały a ja sprzątałam ![]() Jan mi buczał ponad godzinę zanim zasnął ale daliśmy w końcu radę i dobrze bo musiałam już pilnie do kibelka
|
|||
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba pojde na chwilke Cytat:
w ogole jest roznica miedzy ubrankami rozmiar 86, jak sa te dla maluchow i 86 jest najwieksze to wypadaja mniejsze niz jak 86 jest najmniejszym rozmiarem i sa ubranka dla starszakow mała tez mi lyzke zabiera ![]() Dzika wdzisz jak sobie radzi ![]() i tak porzadek jest wczoraj mala jadla spaghetti z sosem pomidorowym ![]() masakra wszystko brudne, lacznie z nia |
||
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle już ze 2 tygodnie tak kijowo je
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() powinno być chyba
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.superciuszki.com/kamizelka-numph-p-549.html
ktoras tu lofcia sowy
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Adaś jedzie na weekend do dziadków, właśnie zjadł obiadek teraz ja coś zjem i będe pewnie lecieć na spacer do lasku. Mam pytanko ma któraś te butki dla maluszka http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/304848
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa w porzadku, ale mysle jeszcze o sniegowcach dla niego tylko to juz dla chodzacego dzieciaczka |
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście, mamy styczniowo lutowe 2013 mają dziesiątą część
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
ale one na fb sie nie wyniosly
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie chodzi mi o popadanie w paranoję w kwestii szalikowej i kominowej
|
|
|
|
|
#4620 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no no ![]() Cytat:
![]() Cytat:
macie ![]() no fajne są ale kurzu widać w ☠☠☠☠u ![]() chyba kostnica ![]() ja kupuję jednoczęściowy zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie która to mądra wymyśliła tą grupę przyznać się
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

To znaczy dla mnie żadna nowość, bo już w ciąży miałam ją do wyrwania ale w mojej jamie ustnej zasiało się takie spustoszenie, że kawałek tej ósemki mi ostatnio odpadł
Bez kitu nawet się wstydzę iść do dentysty pokazać takiego zęba 

Idziemy na 14.15 do lekarza na kontrolę, to się zobaczy...

oby bylo juz lepiej
Ale ten czas zapitala...