|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
obczaje w rossmanie te koncentraty może to lepszy pomysł faktycznie, ale najpierw muszę mieć gdzie to ciuszki schować ... trzeba zakupić komodę. ale mamy dwa pokoje w tym jeden z aneksem i łóżeczko będzie tam gdzie my śpimy i ten pokój jest malutki... musimy chyba wywalić biurko żeby się komoda zmieściła na razie mam syf jak nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zrobiłam sobie inhalacje z olejku i trochę lepiej. ja się boje że ta zima będzie masaktyczna a ja mam termin środkowy wyliczony na 31 grudnia ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
nie czuję się odosobniona moja mama prasuje ale też nie wszytskie rzeczy... mi szkoda chyba czasu na prasowanie ![]() a ile wcześniej zaczełyście prać te ubranka? jak ja teraz mam 27 tydzień 4 dzień :P i z lumpa już poprałam ale jeszcze raz trzeba, to kiedy powinnam zacząć tak żeby już wkładać do szafy gotowe do założenia? |
|||||
|
|
|
#392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Wróciłam z kawką nie mogę dziś dojść do siebie..nawet okna pootwierałam żeby zimne powietrze mnie jakoś rozbudziło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() No to życzę aby córeczka nadal rosła zdrowo! A już zapomniałam, jakie imię macie wybrane? Ale się termin przesunął ładnie |
||||
|
|
|
#393 | ||
|
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() sanrioo kuruj się Cytat:
Może jednak poświeć Majeczce latarką, skoro rozwarcie już jest ![]() Żeby wiedziała, którędy droga Cytat:
za wizytę i wagę maluszka
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Trele no widzisz
mówiłam, że nie zawsze to takie traumatyczne przeżycie;D no to oby Maja już teraz szybko wyskoczyła;D
|
|
#395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mam wieści od Ryby: zostaje w szpitalu co najmniej do wtorku, szyjka gładka, ma białko w moczu. Czeka na kolejne badania, żeby wykluczyć lub potwierdzić gestozę. Będzie też miała USG i KTG. I wszystkich pozdrawia
![]() Co do prasowania to ja bym nie mogła chodzić w nieuprasowanych ubraniach, jakieś to dla mnie nie wyobrażalne, ale kazdy robi tak jak jemu jest wygodnie ![]() Ja prałam ciuszki w płynie Dzidziuś i dodałam też płyn do płukania Dzidziuś (i się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ale już po ptakach ). Tylko tetry prałam bez płynu do płukania.Cytat:
Oby Cię wzięło prędko, tego Ci życzę! Cytat:
piękna waga, fajnie, że się odezwałaś!Przykro mi, współczuję Ci tego samopoczucia i bóli...
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wiesz może czy Ryba jest w szpitalu na Batorego czy na Goduli? |
||
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Trele super,że masaż szyjki nie był taki zły.Trzymam kciuki za akcje porodową ![]() A u nas po wczorajszej wizycie wieści takie : -Filip ma się jak najbardziej ok,wazy już 2600g ,-Gorzej ze mną Mam brać fenoterol i leżeć jak najwięcej,żeby wytrzymać do kolejnej wizyty za 2 tygodnie w dwupaku Mam synka bardzo nisko,lekarz wyczuł główke przy badaniu No i jak najszybciej zrobic wymaz na paciorkowca,co bym się przez cieciem wyrobiła.Umówiliśmy sie na 4.11 na cięcie,ale wątpię czy doczekam. Zaraz po wizycie kupiłam Jelpa do kolorów i białych i dzisiaj,albo najpóxniej będe prać ubranka.Torbę to juz koniecznie muszę sobie zapakowac i papcie kupic
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a czemu się zastanawiasz czy dobrze zrobiłaś z proszkiem i płynem dopłukania? też tak prałam ![]() i tetry płukałam w płynie normalnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak to wyczuł główkę przy badaniu?!?!To tak można?!Czyli podczas seksu można szturchać główkę |
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem
no niestety ja ciągle zaginiona, ale pamiętam o was i gratuluję pierwszych dzieciaczków ![]() ![]() klask i:jak was dziś szukalam i odnalazłam tytuł wątku to się zastanawiałam czy dobrze wybrałam, jakie wody... a to już ![]() ale ten czas leci, moja koleżanka dziś mówi do mnie ( bo jej mówie, że mi 10 tyg. zostało) co ty tak szybko w tej ciąży chodzisz. Sanrioo widzę, że ty też tutaj, gratulacje ![]() u nas spoko, dziś idę córcię podejrzeć remont na całego - no cóż tak szaleję, że ostatnio po raz pierwszy się wystraszyłam, że urodzę i trochę odpoczywam więcej
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte wyczuł ułozenie główki,bo ja mam ją naparwde tak nisko,ze chodzic nie mogę,bo mi synek po pęcherzu i szyjce uderza.A figielki z mężem to ja mam zakaz
![]() To nie jest tak,że ją dotykac można
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-10-04 o 12:02 |
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś wytrzymałą tak jak lekarz mówi jeeeeeeeej ale teraz to się zacznie rozpakowywanie jedna za druga będą rodzić
|
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
nie no bez przesady
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
A rybka to fenka dziś odstawia, tak?
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe, czy pójdzie jej szybko czy się naczeka. Mnie po fenku tak wstrzymało, że musieli poród wywoływać.
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nam się Kacperek ujawni już niedługo ![]() Cytat:
Ale nam sie dzieciaczki spieszą na tym wątku,gdzie im tak śpieszno jak u nas tak zimno, a u mamusi w brzuszku wygodnie i ciepło Ja już obiad zrobiłam, będą mieli tylko do podgrzania jak przyjadą wszyscy z pracy i szkoły. Teraz odpoczynek i szafy chyba nie zdąże uporządkować dzisiaj bo muszę siebie doprowadzić do stanu użytkowania co by do ludzi można było wyjść i spakować torbę na weekend
|
|
#414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ryba pisze, że mały waży 3100g (39tydz),ale ma mały brzuszek, będą jeszcze sprawdzać przepływy, ale w sumie nic nie wie więcej bo lekarz będzie podejmował jakieś decyzje i dowie się wieczorem. Tym razem na sali jest na szczęście z samymi ciężarnymi.
Nie mam pojęcia. Cytat:
Lepiej się przyszykuj na tip-top. Coś te dzieciaczki przed czasem się często pchają na świat. Myślałam, że do cięcia nie trzeba robić paciora, a jednak CI pobrali. Z tą główką to nieźle, właśnie miałam pytać czy czujesz synalka tak nisko, ale już doczytałam. Obyś jeszcze trochę wytrzymała w dwupaku. Cytat:
Słyszałam głosy, żeby na początku nie używać płynów do płukania, nawet do 3 miesiąca. No ale bez przesady, nie zaprzątam sobie już tym głowy. Napewno będzie wszystko ok.
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
o elena
widzę że u Ciebie też dziewczyna !wrzuciłam ślimaka http://lililapin.blogspot.com/2013/10/tilda-snail.html wczoraj na fb dołączyłam do grupy e-bazar gdzieś szybko mi tu migneło ktoś pisał o tej grupie i faktycznie dużo tam ciuszków można znaleźć. na razie szukałam skarpetek i niesamowity odzew
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Dzidziuś jest od pierwszych dniż malucha
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula to już wiem gdzie jest
jak tym razem z samymi ciężarnymi mam nadzieję, że jej tam krzywdy nie zrobią i że da radę! musi! |
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3100 to już ładna waga, nawet jakby był troszkę lżejszy, bo to wiadomo jak z tą wagą z USG ale Rybka się bała że będzie z niego kruszynka malutka
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to dobrze,ze obylo sie bez jakiegos bolu przy tym masazu. nie wiem czy dzis jeszcze wrocisz,ale nei wydaje mi sie,zebys musiala do czwartku czekac powodzenia dla Was dziewczuszki
|
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma takiej informacji na opakowaniu.
Na płynie do prania :"do prania pieluszek i bielizny niemowlęcej" Na płynie do płukania: "do płukania odzieży dla dzieci"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

przyłazi i komentarz: a na komputer to w ciąży trzeba uważać i komórkę, bo to dużo fal. Gówno ja to interesuje...
oczywiście mieszkają na jednym pokoju, z 3 dzieci i psem. Nawet wanny ani prysznica nie mają. Ej ja serio nie oceniam ludzi, ale to już dla mnei przegiecie pały
i cały czas gadała o dzieciac, psie, mężu, rodzinie. Po prostu wymiekłam
na razie mam syf jak nie wiem 

a dziecko może mieć uczulenie nawet na proszek dla dzieci, choć podobno bardziej uczulające są płyny do płukania 
moja mama prasuje ale też nie wszytskie rzeczy... mi szkoda chyba czasu na prasowanie 

Może jednak poświeć Majeczce latarką, skoro rozwarcie już jest
za wizytę i wagę maluszka
klask i: