Lakiery hybrydowe - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie > Manicure hybrydowy

Notka

Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 12:39   #661
agobabojago
Raczkowanie

Dot.: Lakiery hybrydowe

tak tu piszecie o tym Charbonne, że chyba sama się zdecyduje miałam zamawiać z CZ, ale ten zestaw 10 małych jest kuszący
agobabojago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:47   #662
akigo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KissLexi Pokaż wiadomość
Ja myślę tez zamówić kilka bo mam do wykorzystania 20% rabat
Myślę o tych: 93 (złoty brokat), 85 (srebrny z brokatem), 36 (zgniła zieleń, khaki), 29 (kobalt)
A Tobie polecam te: 42 (nude, cielisty, mój hit), 18 (bordo, wiśnia - bosko reprezentuje się na stopach!),
mam 36 i jest świetny!
Stary 2013-10-03, 12:47   #663
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Ja wziełąm zestaw numer 3 ;-) Najfajniejsze kolory

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:49   #664
paula.cw
Zakorzenienie

Ja Silcare używam na bazę z Ladys Nails (bardzo ją lubię) i trzyma się ok 7 dni. Jak na mnie to całkiem niezły wynik.

A jak ściągam to nie powinnam się przyznawać...
Zazwyczaj zeskubuję, bo mi po tygodniu wszystkie lakiery odchodzą sporymi kawałkami... Na szczęście mam mocne paznokcie i dobrze to znoszą.
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:55   #665
agobabojago
Raczkowanie

ja sie zastanawiam nad 2 zestawem ewentualnie 3, ale np. biały juz mam z CZ, więc wolałabym, żeby mi sie kolorki nie powtarzały :P

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Ja Silcare używam na bazę z Ladys Nails (bardzo ją lubię) i trzyma się ok 7 dni. Jak na mnie to całkiem niezły wynik.

Zazwyczaj zeskubuję, bo mi po tygodniu wszystkie lakiery odchodzą sporymi kawałkami... Na szczęście mam mocne paznokcie i dobrze to znoszą.
ja tak na początku zeskubywałam, ale kupiłam te niby hybrydy z INS i jak już zaczynaly odpryskiwać, to reszte obrywałam :P
Stary 2013-10-03, 13:18   #666
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
Napisane przez agobabojago Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam nad 2 zestawem ewentualnie 3, ale np. biały juz mam z CZ, więc wolałabym, żeby mi sie kolorki nie powtarzały :P
Właśnie ja chcialam frencha. Wziełam z CZ 001 mam nadzieje, ze bedzie sie ladnie laczyc z tym bialym z Charbonne

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:23   #667
KissLexi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akigo Pokaż wiadomość
mam 36 i jest świetny!
Taki typowo jesienny, no i idealnie wpasuje się w panujący teraz trend militarny
A do tego myślę wykończyć go Matowym topem, tylko dopiero muszę taki oto zakupić
KissLexi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:39   #668
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agobabojago Pokaż wiadomość
tak tu piszecie o tym Charbonne, że chyba sama się zdecyduje miałam zamawiać z CZ, ale ten zestaw 10 małych jest kuszący
Mnie tez zaczyna brac na Charbonne

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:46   #669
agobabojago
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
Właśnie ja chcialam frencha. Wziełam z CZ 001 mam nadzieje, ze bedzie sie ladnie laczyc z tym bialym z Charbonne
ja mam ten 001 z CZ i jest niezły czasami kłade sobie sam, tylko wtedy 3 cieniutkie warstwy i ładnie wygląda tak delikatnie

a tu french 001 i 003 CZ

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez agobabojago
Czas edycji: 2013-10-03 o 13:50
Stary 2013-10-03, 14:46   #670
goldika
Zakorzenienie

skoro tak sie rzucilyscie na Charbonne to ja poczekam na Wasze sprawozdanie jak sie spisuja
pazurki robie tylko sobie wiec poki co moje 3 kolory z CZ mi wystarcza
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:54   #671
yashe
Rozeznanie

również wygrałam rabat 20% i zamówiłam kolorki PST5, 004 i 105, wszystkie z CZ.... czekam teraz na przesyłkę ktoś tam miał dodać mani zrobiony kolorem 105.. nie doczekałam się fotki, a że bardzo chciałam mieć ten kolor więc zamówiłam obiecuję, jak tylko kolorki przyjdą wrzucę fotkę lakieru na pędzelku i na pazurkach
yashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:59   #672
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

ojej to chyba bardzo krotko sie trzymaja?
ja mialam hybrydy robione do tej pory u kosmetyczki shellac oryginalny i trzymal mi sie ponad 2,5tyg, potem zdejmowalam bo odrost mi przeszkadzal.
Stary 2013-10-03, 18:29   #673
xvz666
Raczkowanie

Ja mam zestaw nr 2 od charbonne (jakby któraś chciała zobaczyć kolory, ja nie sprawdzałam tego dokładnie i okazało się, że są z mieniącymi się drobinkami niektóre ;p) . Ja swoje założyłam 23.09 i właśnie zmywam jeden paznokieć. Zrobił mi się odprysk, bo ciachnęłam się noże robiąc obiad. Reszta nadal wygląda bez bardzo dobrze

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

I ładnie się zmył, jak już któraś z dziewczyn wspomniała zmywaczem z Rossmanna, który nawet całkiem ładnie pachnie ; )
xvz666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:52   #674
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KissLexi Pokaż wiadomość
Ja myślę tez zamówić kilka bo mam do wykorzystania 20% rabat
Myślę o tych: 93 (złoty brokat), 85 (srebrny z brokatem), 36 (zgniła zieleń, khaki), 29 (kobalt)
A Tobie polecam te: 42 (nude, cielisty, mój hit), 18 (bordo, wiśnia - bosko reprezentuje się na stopach!),
42 już mam myślałam nad tą 18tką, dopisuję do listy

złoty brokat mam i jest bardzo ładny

na wzorniku widzę 29 i jeśli to taki kolor jak na wzorniku to też go chcę
Miluchova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:52   #675
agobabojago
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xvz666 Pokaż wiadomość
Ja mam zestaw nr 2 od charbonne (jakby któraś chciała zobaczyć kolory, ja nie sprawdzałam tego dokładnie i okazało się, że są z mieniącymi się drobinkami niektóre ;p) . Ja swoje założyłam 23.09 i właśnie zmywam jeden paznokieć. Zrobił mi się odprysk, bo ciachnęłam się noże robiąc obiad. Reszta nadal wygląda bez bardzo dobrze [COLOR="Silver"]
mogłabyś wstawić zdjęcia tych kolorków ?
Stary 2013-10-04, 08:35   #676
gosiadzika
Raczkowanie

a widziałyście zestaw nr 4 z charbonne po 5ml ? szkoda że nie można samemu sobie wybrać kolorów ....

1_23af7653a8a4.jpg
gosiadzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:37   #677
agobabojago
Raczkowanie

no szkoda, że nie można, ale te zestawy też są niezłe jakby był jeden tylko to by była lipa, a tak są 4 i można wybrać kolorki, które najbardziej będą pasować
Stary 2013-10-04, 11:13   #678
PaulaCooper
Raczkowanie

Myslalam o zestawie, ale nie chce rozow ani czerwieni, bo takich lakierow mam juz pelno + ze 2 gelish i 3 hybrydowe no-name.
Chcialam teraz jakies zielenie, seledyny, miete, zlote, pomarancze... ech

Stary 2013-10-04, 11:56   #679
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ojej to chyba bardzo krotko sie trzymaja?
ja mialam hybrydy robione do tej pory u kosmetyczki shellac oryginalny i trzymal mi sie ponad 2,5tyg, potem zdejmowalam bo odrost mi przeszkadzal.
Przez tydzień nie robi mi się ani jeden odprysk, a po tygodniu na jakiś dwóch paznokciach mam odpryski i albo poprawiam te dwa albo zdejmuję wszystkie bo mi się nudzą a po za tym paznokcie szybko mi rosną. W każdym razie ja jestem zadowolona, przynajmniej za tą cenę

W załączniku wklejam zdjęcie jak się prezentują. Kolor 150 i 220.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131003_125219.jpg (39,5 KB, 117 załadowań)
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:19   #680
PaulaCooper
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tymbark1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi czy Gelish IDO to podróba Gelish Harmony?
Tak to podrobka, strata pieniedzy.

Stary 2013-10-04, 13:53   #681
Didi02
Raczkowanie

Muszę się komuś pożalić, bo już wychodzę z siebie...

Wczoraj malowałam paznokcie sąsiadce kolorem czarnym 033 i wiecie co mi odwalił? Na początku na dwóch paznokciach się kolor pofalował jak już z lampy wyjęła dłonie, a potem kiedy nadłożyłam top z CZ to po wyjęciu i przemyciu porobiły mi sie takie bruzdy, łezki, jakby top się skurczył, zszedł i porobiły się takie otwory . Ręce mi opadły jak zobaczyłam efekt końcowy. Dodatkowo cholera jasna brudzi mi pędzelek od topu i w ogóle jest d*pa.. Czerwony 011 też mi brudzi pędzel, ale to nie takie zmartwienie duże, bo jakoś sobie z tym radzę.
Nie wiem co o tym sądzić, coraz bardziej mi dzialają na nerwy te lakiery.
Doradźcie mi coś, dlaczego tak się dzieje z tym czarnym? Może macie podobne przeboje?
Didi02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:05   #682
seXualna89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Didi02 Pokaż wiadomość
Muszę się komuś pożalić, bo już wychodzę z siebie...

Wczoraj malowałam paznokcie sąsiadce kolorem czarnym 033 i wiecie co mi odwalił? Na początku na dwóch paznokciach się kolor pofalował jak już z lampy wyjęła dłonie, a potem kiedy nadłożyłam top z CZ to po wyjęciu i przemyciu porobiły mi sie takie bruzdy, łezki, jakby top się skurczył, zszedł i porobiły się takie otwory . Ręce mi opadły jak zobaczyłam efekt końcowy. Dodatkowo cholera jasna brudzi mi pędzelek od topu i w ogóle jest d*pa.. Czerwony 011 też mi brudzi pędzel, ale to nie takie zmartwienie duże, bo jakoś sobie z tym radzę.
Nie wiem co o tym sądzić, coraz bardziej mi dzialają na nerwy te lakiery.
Doradźcie mi coś, dlaczego tak się dzieje z tym czarnym? Może macie podobne przeboje?
Moim zdaniem mogły się źle utwardzić. Jaką masz lampę? Spróbuj natomiast utwardzić dwukrotnie lakier po 2 minuty, może pomoże na brudzenia pędzelka (też tak miałam). Przyczyną pofalowania i skurczenia się lakieru, może być źle odtłuszczona płytka, także musisz dokładniej odtłuścić płytkę jak i bazę. Jeśli to nie pomoże, to zostaję reklamacja lakieru. Pozdrawiam
seXualna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:28   #683
KissLexi
Raczkowanie

Moje mani 42 CZ z ćwiekami...

IMAG0461.jpg

IMAG0463.jpg

Ale wydaje mi się ze ten kolor 42 z CZ trochę jak by zróżowiał
Na początku wpadał jak by bardziej w żółty...
KissLexi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 14:47   #684
Didi02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seXualna89 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem mogły się źle utwardzić. Jaką masz lampę? Spróbuj natomiast utwardzić dwukrotnie lakier po 2 minuty, może pomoże na brudzenia pędzelka (też tak miałam). Przyczyną pofalowania i skurczenia się lakieru, może być źle odtłuszczona płytka, także musisz dokładniej odtłuścić płytkę jak i bazę. Jeśli to nie pomoże, to zostaję reklamacja lakieru. Pozdrawiam
Lampę mam dobrą 36W. Utwardzanie dwukrotnie w lampie nic nie pomogło, płytka dobrze odtłuszczona na 100%, robiłam tak jak zawsze. Na dowód mojej teorii, że lakier dupny to fakt że na wzorniku zrobiło się identycznie. Reklamacji mi na pewno nie przyjmą.....
Stary 2013-10-04, 14:49   #685
xvz666
Raczkowanie

Zdjęcia swoich kolorów wrzucę jutro
A co do niemożności wybierania kolorów - zawsze można się wymienić! ;D. Mi np 2 kolory średnio podeszły, nawet nie użyłam. Pewnie zużyję na stopy ; p
xvz666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:02   #686
owocowka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Didi02 Pokaż wiadomość
Lampę mam dobrą 36W. Utwardzanie dwukrotnie w lampie nic nie pomogło, płytka dobrze odtłuszczona na 100%, robiłam tak jak zawsze. Na dowód mojej teorii, że lakier dupny to fakt że na wzorniku zrobiło się identycznie. Reklamacji mi na pewno nie przyjmą.....
Podejrzewam że przyjmą, bo dbają o dobry marketing swojej firmy. Napisz do nich i zapytaj co masz zrobić
owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:29   #687
Didi02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez owocowka Pokaż wiadomość
Podejrzewam że przyjmą, bo dbają o dobry marketing swojej firmy. Napisz do nich i zapytaj co masz zrobić
Napisałam im maila z dokładnie opisanym problemem. Jestem pozytywnie zaskoczona, bo kobitka nie zrobiła żadnego problemu. Odsyłam w poniedziałek im lakier i przysyłają mi nowy. Także warto walczyć o swoje. Dobają o renomę firmy, no i sama ona mówiła, że mają bardzo dużo zamówień i takie sytuacje zdarzają się raz na tysiąc. To też nie jest ich wina, bo skąd oni mogą wiedzieć o wadliwym lakierze skoro idzie prosto z produkcji. Duży plus w ich stronę.
Stary 2013-10-04, 16:34   #688
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny a to normalne, ze moj top Cosmetics Zone jest duzo bardziej gesty od Base?
Stary 2013-10-04, 16:58   #689
ania188
Przyczajenie

Mój top tez jest o wieeele gęstszy ale jakoś nie robi mi to różnicy
ania188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:01   #690
goldika
Zakorzenienie

mi tez to nie przeszkadzalo ale pierwszy raz w zyciu sama klaklam dobie hybrydy dlatego z ciekawosci chcialam dopytac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości