![]() |
#2521 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam
![]() Ale się rozpisałyście... nadrabiać będę za chwilę... i stopniowo ![]() Wczoraj miałam mega śpiący dzień. Rano wstałam na chwilkę, coś zjadłam i poszłam spać. Obudziłam się chwilę przed przyjściem TŻ, zjadłam obiad (TŻ kupił pierożki z mięsem) i dalej zasnęłam... obudziłam się wieczorem, zaliczyłam podwójne modły i dalej do łóżka... i spałam bez problemów caluteńką noc... aż tyle snu potrzebowałam ![]() A dziś byłam u dentysty. Bolało strasznie, aż się trzęsłam z bólu. Nigdy tak nie miałam, wcześniej miałam dość wysoki próg bólu i borowanie bez znieczulenia nie robiło na mnie większego wrażenia, a teraz ![]() W środę czeka mnie powtórka z rozrywki, bo dentystka coś jeszcze znalazła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój syn też jest pamiątką z wakacji a dodatkowo prezentem z podróży poślubnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hope, chyba miałaś rację z tym zjedzeniem. Zjadłam suchą bułkę z ziarnem, popiłam woda mineralną i mi lepiej ![]() A jeszcze do wczoraj niedobrze było mi po jedzeniu...jak to się wszystko w tej ciąży zmienia ![]() Coś mnie od kawy zaczęło odrzucać - to też nowość ![]()
![]() |
#2524 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam słonecznie
wystarczy że mnie nie było 1 dzień i już mam takie zaległości. Szok ![]() Spróbuje choć odrobinkę was nadrobić... Cytat:
A feee nie lubie marchewkowego ciasta... Za to uwielbiam czekoladowe muffinki - mam świetny przepis gdyby która bardzo chciała... Mówię wam pyszota.... Współczuje samopoczucia... Aczkolwiek ja nie mogę być głodna bo zaaraz mi niedobrze a właśnie tak się zaczynam czuć. Ale jeszcze goidzinka i jade do domku. Co do klubu jestem jak najbardziej za... Cytat:
A mamie się trochę nie dziwię... Ona też się pewnie o ciebie martwi. Moja też mi wiecznie truła kiedy wezmiemy slub ale my byliśmy już ze soba 8 lat... Myśl pozytywnie rozmawiaj z partnerem i ciesz się ciążą. Bo to wyjątkowy stan ![]() Cytat:
Cytat:
Zgadzam się w zupełności.... Mamy tu bardzo mądre kobiety na forum ![]() Cytat:
Cytat:
My za tobą też, fajnie że już jesteś ![]() W ogóle to jestem głodna i każdy pisany przez was przepis pysznie smakuje poza ciastem marchewkowym ![]() Cytat:
Fajnie masz... Ja wracam późno po pracy więc robię coś na szybko, albo jem to co mama upichci bo też mieszkamy z rodzicami. Cytat:
![]()
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Mamusie,
Podczytuję Was już długo i tak co kilka dni myślę sobie, żeby coś napisać... a potem wskakuje kolejne naście stron, więc tylko nadrabiam ![]() Ale postanowiłam napisać... dzisiaj mam 29 lat ![]() ![]() Na szczęście serduszko na USG mnie nieco uspokoiło i zaczynamy dzielić się ze światem naszą nowiną. Aktualnie męczy mnie śpiączka niesamowita i wzbraniam się przed wszystkim co mięsne (można sobie to mięsko odpuścić na trochę? nie szkodzi to dzidzi?). |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas z pierwszym i drugim udało się za pierwszym razem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Moim zdaniem nic się nie stanie jak odstawisz mięsko. Po jakimś czasie pewnie ci na niego ochota wróci.
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję. termin OM mamy podobny bo ja 7.08 ![]() Przecież na siłę jeść mięsa nie będziesz, a zawsze możne je zastąpić czymś innym co da takie sama witaminy, białka itp. Przecież wegetarianki też są w ciąży a mięsa nie jedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
witaj /Mycha/
![]()
#2531 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To Twoja pierwsza dzidzia? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedziec... sprzątnęłam łazienkę
![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczek - super prezent ślubny jak u mnie!! Gratuluję ślubu ![]() ![]() Mycha - sto lat!!! Ja po teście i pierwszym USG nikomu nic nie powiedziałam, dopiero jak na drugim zobaczyłam że jest ok to powiedziałam najbliższym. No jednak moja przyjaciółka domyśliła się po pierwszym USG ![]()
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to mamy podobną historię ![]() ![]() ![]() Z drugim też za pierwszym razem wyszło, jak w końcu się zabraliśmy do tworzenia, bo z tym było ociągania ![]() ![]() Teraz ja idę lulac z Mariano ![]()
![]() |
#2534 |
Raczkowanie
|
Pierwsza dzidzia... chociaż już od rodziców nieraz się nasłuchaliśmy, że czas najwyższy... a my stwierdziliśmy, że wszystko w swoim czasie.
Tylko jak wróciłam z urlopu z Grecji bardziej zmęczona jak przed urlopem, a zmiana klimatu już nie mogła być ciągłą wymówką spóźniającego się okresu, to się okazało, że w maju... na 4 rocznicę ślubu będzie prezent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hope jedyne co mi przychodzi do głowy to zimne okłady, ciepła kąpiel, łagodny masaż skroni, niestety ponoć w ciąży bóle głowy to normalka ![]() ![]() Witaj Mycha ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-04 o 14:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |||||||
Zakorzenienie
|
I część nadrobiona:
Cytat:
1 - była tylko glukoza 2 - morfologia, mocz i chyba żółtaczka 3 - powtórka moczu i toxo Na następnej wizycie dostanę kolejne zlecenie, tak więc ciągle mnie kłują, a za każdym razem boli coraz bardziej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aż się nie chce wierzyć, że bejbiki już w 12-tym tygodniu mają takie ładne twarzyczki ![]() Cytat:
![]() I tak wcześniej obchodziłam je dużym łukiem, a teraz to jedyne miejsce, gdzie mogę coś zjeść na ciepło i się nie modlić... Cytat:
![]() Ja sobie musiałam odpuścić obiadki. Ale jak mówiłam o tym swojemu ginowi, to powiedział, żebym się nie przejmowała "bo podobno obiady są niezdrowe" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Ja na McDonalds w ciąży mam ochotę 24 na dobę
![]() ![]()
#2538 |
Rozeznanie
|
witam wszystkie mamusie czytam was od wczoraj i nie moge nic napisac bo kolejne strony ale to dobze ze tak szybko sie rozwija nasze forum
niemiałam wczoraj sił bo zaczeły sie porzadki w ogrodzie i w polu mamy dla siebie warzywka posadzone to trzeba bylo je wykopac , a tak mnie wczoraj plecy bolaly ze zdazylam was doczytac do konca i poszlam spac bo wykonczona bylam mialam wszystko cytowac ale stwierdzialam ze za duzo bedzie wiec tak ogulnikowo napisze co pamietam witam wszystkie nowe mausie . ![]() gratuluje udanych wizyt i pieknych malenstw na usg co do klubu ja jestem swiezakiem na wizazu i niewiem o co chodzi ale mysle ze pomalu ogarne wszystko . dzisiaj mialam na obiadek barszczyk z ziemniakami i ryz zapiekany z jablkami uwielbiam , a na kolacje wzielo mnie na sledzie na occie juz nie moge sie doczekac , a jutro robie spagetti bo juz od paru dni chodzi za mna .
#2539 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najpierw biszkopt: ubić 6 białek, dodać szklankę cukru i cukier waniliowy, ubijając dodać po jednym żółtku (w sumie 6). Wyłączyć mikser. Lekko mieszając dodawać po łyżce oleju (w sumie 6), powoli dodać szkl. mąki i 1,5 łyżecki proszko do pieczenia. Jak ma być ciemny to 3 łyżki kakao. Piec w 180 stopniach 35 min. ZAWSZE WYCHODZI I teraz tak. Mleczna kanapka. pół szkl mleka, 3/4 szkl cukru i 2 cukry waniliowe zagotować i wystudzić. Kostkę masła utrzeć, dodawać po łyzce mleka i 2 szkl mleka w proszku. Zmiksować, przełozyć tym biszkopt. Polać czekoladą Słonecznikowiec Zmiksować kostkę masła z puszką masy kajmakowej. Do tego dodać słonecznik prażony w cukrze (można kupic taki). Jak nie słonecznika sama masa też jest pyszna, ale można dodać np orzeszki posiekane. Przełożyć tym biszkopt i polac czekoladą. Te 2 przepisy są z ciemnym biszkoptem. Ostatni z jasnym. Jogurtowe 0,5 l śmietany 36% ubić na sztywno + śmietan-fix + 4 łyzki cukru pudru + 1 cukier waniliowy+ 0,5 kg sera w wiaderku. Zmiksować. Zagotować 1 szkl wody, dodać 2 galaretki cytrynowe, wymieszać, wystudzić. Zimna galaretkę szybko lać da masy, szybko zmiksować i przeożyć biszkopt. Na wierzch ciasta słoik dżemu brzoskwiniowego i posypać płatkami migdałowymi. Sernik Najszybszy na świecie. Bez pieczenie. 0,5 kg sera w wiaderku WANILIOWEGO utrzeć z kostą masła. Przełożyć biszkopt. Pod ser można posmarować dżemem, lub położyć owoce. Na wierzch mozna ubić śmietanę, ale nie trzeba ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-04 o 15:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kolejna porcja nadrobiona... jeszcze tylko 2 str...
Cytat:
![]() no i ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że tworzy się na wątku prywatne miejsce... Jestem za ![]() 21 dni po ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam piec i niedługo na pewno wykorzystam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Nas też pierwsza dzidzia, i ile My sie nasłuchaliśmy że to już czas to masakra. My o dzidzi się dowiedzieliśmy 2 tyg po 2 rocznicy i mam wrażenie że to magiczny miesiąc dla Nas. I rocznica ślubu, "bycia" no i teraz dzidzia ![]() Cytat:
![]() A największą ochotę mam na wino ostatnio :P
![]() |
#2542 | |||
Zakorzenienie
|
Ja krótko niestety bo muszę zaraz lecieć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję bólu, musiało być ciężko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam nowe mamusie i gratuluję! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Seleniti, bardzo dobrze, że nie ulegasz presji mamy. Ciąża nie jest dobrym powodem do podjęcia decyzji o ślubie. Co ma być to i tak będzie, jeśli macie z TŻ być razem to i tak będziecie, a jeśli to nie to, to rozwodem najbardziej skrzywdzicie właśnie dzidziusia! ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() A winko też za mną chodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zgadzam sie z toba Vakampirka co do zdania na temat sytuaccji Selenti
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
oj tak, JESTEŚ!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najszybsze ciasteczka pod słońcem? Z gotowego ciasta francuskiego, w środek ciasteczka kawałek brzoskwini, lub kostka czekolady. I pieczemy. Potem posypać cukrem pudrem i pychota. Właśnie piekę
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zainteresowane w Biedronce są książki do kupienie np. "język niemowląt" , "język dwulatka" Tracy Hogg (mam pierwszą i polecam ... teraz kupiłam drugą) oraz inne książki dla kobiet w ciąży i o dzieciach cena 17,99 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Rozeznanie
|
u nas tez prawie na rocznice slubu maluch bedzie bo slub 27 kwietnia a poród 2 maja
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- a jest jeszcze jakas mamuska z malopolski ? czy tylko ja jestem lece na kolacje , a ja mam jakiegos pecha ze jak ja jestem to niema dziewczyn
Kocham moje trzy skarby ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wiola883 Czas edycji: 2013-10-04 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
Tż wrócił z pracy z prezentem urodzinowym: zamiast tortu - kapusta... dużo kapusty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.