Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 15:09   #481
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jak nie wierzyły?
ja ciaze przenosilam wiec musialam sie stawic w szpitalu, cala noc mialam juz skorcze, w dzien jak przyjechal tz bardzo sie nasilily, tlumacze jednej i drugiej krowie ze licze skorcze z zegarkiem w reku ale zadna nie wziela mnie na badanie tylko chodzic kazaly, na dziadowskim ktg skorczy niby nie bylo, dopiero po 17 przy obchodzie moja ginka mnie zbadala i mowi ze dobrze jak pojde na porodowke to sobie poskacze na pilce czy w wannie poleze ale jak przeszłam z OCP na poloznictwo (raptem jeden maly korytarz czyli jakies 2 min) to juz z 4 cm zrobilo sie 8 rozwarcia i nie bylo czasu rozluznianie sie
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:10   #482
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam!

Trele super,że masaż szyjki nie był taki zły.Trzymam kciuki za akcje porodową

A u nas po wczorajszej wizycie wieści takie :

-Filip ma się jak najbardziej ok,wazy już 2600g,

-Gorzej ze mnąMam brać fenoterol i leżeć jak najwięcej,żeby wytrzymać do kolejnej wizyty za 2 tygodnie w dwupakuMam synka bardzo nisko,lekarz wyczuł główke przy badaniu No i jak najszybciej zrobic wymaz na paciorkowca,co bym się przez cieciem wyrobiła.

Umówiliśmy sie na 4.11 na cięcie,ale wątpię czy doczekam.

Zaraz po wizycie kupiłam Jelpa do kolorów i białych i dzisiaj,albo najpóxniej będe prać ubranka.Torbę to juz koniecznie muszę sobie zapakowac i papcie kupic
Wez mnie nie strasz.Mi we wtorek tez powiedziala, ze czuje glowke, ze jest juz na dole ale nie ma jeszcze napierania.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ryba, trzymam kciukasy

A ja czytam własnie ksiażke z tych Historii prawdziwych z Hachette co reklamują pt. Dziecko i nie moge przestać myśleć o tym ile dzieci trudnych jest superinteligentnych...
Jak bylismy z malym u psychologa to powiedzial nam to samo- ze nie mozemy oczekiwac, by tak inteligentne dziecko bylo dzieckiem latwym Maly w wieku 2 lat ukladal puzzle 50 elementow, to taki przyklad. I zawsze nam mowiono, ze jest rozwojowo dalej niz rowiesnicy. Pewnie przez dwujezycznosc. Ale ta mysl, daje nam sile by z tym malym potworkiem walczyc.

domii- hehe, no slicznie mu w rozu.A smok wiekszy od niego

Ale mam dzien zalatamy-najpierw ja lekarz, potem moj syn, potem zakupy, znow lekarz, apteki, teraz wrocilam i zaraz mam fryzjera. A potem moj syn.Padam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:11   #483
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio nie najlepiej się czuję i najchętniej nie wstawałabym z łóżka.. i tak w sumie bywa..wstaję rano, odprawiam Męża do pracy i idę do drugiego pokoju...
Dokucza mi zgaga ZNOWU... a już się cieszyłam, że mam spokój. Do tego mega boli mnie lewy bok..jakby na zatwardzenie/kolkę... pewnie
aaaa no i zaczęliśmy 32 tc czyli 8 m-c
oj, za poprawę formy i żeby zgaga poszła precz! A za tydzień i łóżeczko

Trele najlepszego dla męża

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:23   #484
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Trele liczę na to że teraz już urodzisz

Szpitalne mamusie trzymam za Was mocne

Obiad zrobiony... dziś krupnik i naleśniki , ciuchy poprasowane już do końca i spacer z młodym zaliczony .
Musieliśmy wyciągnąć smoczek do wierzchu i będziemy go używać tylko w nagłych przypadkach... Dziś towarzyszył nam podczas spaceru

Wrzucam fotkę. Przepraszam za różowy kombinezon ale niebieski uprałam a oprócz tego różowego wszystkie na Jaśku wiszą
Słodziaczek z Jasieńka
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:26   #485
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
ja ciaze przenosilam wiec musialam sie stawic w szpitalu, cala noc mialam juz skorcze, w dzien jak przyjechal tz bardzo sie nasilily, tlumacze jednej i drugiej krowie ze licze skorcze z zegarkiem w reku ale zadna nie wziela mnie na badanie tylko chodzic kazaly, na dziadowskim ktg skorczy niby nie bylo, dopiero po 17 przy obchodzie moja ginka mnie zbadala i mowi ze dobrze jak pojde na porodowke to sobie poskacze na pilce czy w wannie poleze ale jak przeszłam z OCP na poloznictwo (raptem jeden maly korytarz czyli jakies 2 min) to juz z 4 cm zrobilo sie 8 rozwarcia i nie bylo czasu rozluznianie sie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:50   #486
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie Mamusie Probowałam Was nadrabiać ale pędzicieeeeee i nie nadążyłam a tu już nowy wątek :O i nowe dziaciaczki na świecie
Mamuśki gratuluję córeczek ale widzę, że kobietki się pospieszyły
Niech teraz zdrowo rosną a Mamusie szybciutko wracają do sił
Ja ostatnio nie najlepiej się czuję i najchętniej nie wstawałabym z łóżka.. i tak w sumie bywa..wstaję rano, odprawiam Męża do pracy i idę do drugiego pokoju...
Dokucza mi zgaga ZNOWU... a już się cieszyłam, że mam spokój. Do tego mega boli mnie lewy bok..jakby na zatwardzenie/kolkę... pewnie Maluch mi coś zaciska , apetytu w ogóle nie mam...
"ciąża to błogosławiony stan"- to musiał powiedzieć facet <nie mam na myśli Dzieciątka w brzuszku tylko to wszystko naokoło..>
no i nic mi się nie chce TOTALNIE NIC

aaaa no i zaczęliśmy 32 tc czyli 8 m-c
też mi się właśnie nic nie chce jeszcze się przekimałam to już w ogóle
za tygodnie i miesiące
Cytat:
Tak myślę, że skoro te Maluchy tak pędzą.. to MUSZĘ przez weekend ogarnąć pranko tych najmniejszych
no i się pochwalę wreszcie ciuszkami
Ostatnio zamówiłam na allegro od "r_p77" duuuużo tych dupereli typu pieluchy podkłady... Facet jest niesamowity... ekspresowo wszystko wysyła, dzwoni, jest super miły naprawdę godny polecenia
a no i kupiliśmy już albo dopiero łóżeczko. Zdecydowaliśmy się na turystyczne, tylko dokupiliśmy porządny materacyk
oo takie łóżeczko : http://www.babydesign.eu/produkt/id/46
baaaardzo jesteśmy zadowoleni kolor chcieliśmy jakiś uniwersalny, ja myślałam o zielonym.. długo walczyłam, myślałam, kombinowałam a w końcu Męż wybrał sam, bo stwierdził że do porodu nie wymyślę
podobają mi się te łóżeczka turystyczne z BabyDesing planujemy kupić jak mała będzie starsza
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
frytki sobie zrobiłam mmm lubię takie domowe
też będę dzisiaj frytasy robić
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam pisac ! MI bardzo sie podoba . Zolty jest ladny intensywny , a nie mdly a ta tapeta bardzo fajnie go lagodzi .
Okno macie naprzeciw tapety czy zoltej sciany ?
okno jest na przeciwko tapety i jedna mała część okna jest na przeciwko żółtej ściany tylko że duże okno jest od północy a małe od wschodu i słońce świeci tylko z samego rana :P
Cytat:
Trele liczę na to że teraz już urodzisz

Szpitalne mamusie trzymam za Was mocne

Obiad zrobiony... dziś krupnik i naleśniki , ciuchy poprasowane już do końca i spacer z młodym zaliczony .
Musieliśmy wyciągnąć smoczek do wierzchu i będziemy go używać tylko w nagłych przypadkach... Dziś towarzyszył nam podczas spaceru

Wrzucam fotkę. Przepraszam za różowy kombinezon ale niebieski uprałam a oprócz tego różowego wszystkie na Jaśku wiszą
łaaaa jaki maluteńki i czemu nas przepraszasz za różowy kombinezon
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:53   #487
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też mi się właśnie nic nie chce jeszcze się przekimałam to już w ogóle
za tygodnie i miesiące

podobają mi się te łóżeczka turystyczne z BabyDesing planujemy kupić jak mała będzie starsza

też będę dzisiaj frytasy robić

okno jest na przeciwko tapety i jedna mała część okna jest na przeciwko żółtej ściany tylko że duże okno jest od północy a małe od wschodu i słońce świeci tylko z samego rana :P

łaaaa jaki maluteńki i czemu nas przepraszasz za różowy kombinezon
Bo facet w różu jakoś śmiesznie wygląda

Dziewczyny przestańcie pisać o frytkach bo mi ślina do kostek sięga

Szukam jakiejś możliwej torebki na allegro i nie ma nic ciekawego myślałam że kupię coś ładnego bez wychodzenia z domu a tu jednak muszę wybrać się gdzieś na sklepy... Potrzebuję jakiejś takiej pojemniejszej teraz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:56   #488
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bo facet w różu jakoś śmiesznie wygląda

Dziewczyny przestańcie pisać o frytkach bo mi ślina do kostek sięga

Szukam jakiejś możliwej torebki na allegro i nie ma nic ciekawego myślałam że kupię coś ładnego bez wychodzenia z domu a tu jednak muszę wybrać się gdzieś na sklepy... Potrzebuję jakiejś takiej pojemniejszej teraz
jak Ty nam pisałaś o frytkach to było wszystko w porządku, teraz poczuj się jak my

eee tam najwyżej mały będzie miał pretensje do Ciebie jak kiedyś będzie oglądał zdjęcia

ja musze też kupić jakąś większą listonoszkę bo mam takie same małe psitki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:03   #489
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
jak Ty nam pisałaś o frytkach to było wszystko w porządku, teraz poczuj się jak my

eee tam najwyżej mały będzie miał pretensje do Ciebie jak kiedyś będzie oglądał zdjęcia

ja musze też kupić jakąś większą listonoszkę bo mam takie same małe psitki
Ale jak ja Wam o frytkach pisałam to nie miałyście żadnej diety i mogłyście sobie je także zrobić... a ja tylko pomarzyć mogę

Większość ciuszków ma niebieskich więc liczę na to że przez ten jeden jedyny różowy kombinezon się na mnie nie obrazi kiedyś

Ja niby jakieś torebki mam, nawet dość pojemne ale marzy mi się jakaś nowa Jak już coś znajdę to uśmiechnę się ładnie do męża i wmówię mu że muszę mieć nową torebkę bo teraz muszę więcej w niej nosić (no bo przecież smoczek, pieluchy, pampersy, chusteczki nawilżone troche miejsca zajmują ) przecież muszę mieć jeszcze miejsce w torebce na portfel, kosmetyki i inne duperelki
Stary 2013-10-04, 16:07   #490
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak ja Wam o frytkach pisałam to nie miałyście żadnej diety i mogłyście sobie je także zrobić... a ja tylko pomarzyć mogę

Większość ciuszków ma niebieskich więc liczę na to że przez ten jeden jedyny różowy kombinezon się na mnie nie obrazi kiedyś

Ja niby jakieś torebki mam, nawet dość pojemne ale marzy mi się jakaś nowa Jak już coś znajdę to uśmiechnę się ładnie do męża i wmówię mu że muszę mieć nową torebkę bo teraz muszę więcej w niej nosić (no bo przecież smoczek, pieluchy, pampersy, chusteczki nawilżone troche miejsca zajmują ) przecież muszę mieć jeszcze miejsce w torebce na portfel, kosmetyki i inne duperelki
oj tam, jeszcze trochę i Ty będziesz mogła jeść wszystko a my nic :P

ja swojemu zawsze tak wmawiam

jak ja nie nawidzę dzwonić do nc+

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:13   #491
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Ejjjj.....ja i Pepery mamy diete Nie zapominajcie o nas
Ja tam mówie do męża że mam ochote kupić sobie torebke i tyle A jak już jest jakaś droższa to taaaaakaa jestem smutna przy nim że taką bym chciała właśnie mieć.....słodka minka żonka w domu dobra to i torebka się należyDziewczyny teraz w Grazia i chyba Twój styl są kupony rabatowe, warto kupić gazetę i wybrać się na zakupy
Stary 2013-10-04, 16:21   #492
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ejjjj.....ja i Pepery mamy diete Nie zapominajcie o nas
Ja tam mówie do męża że mam ochote kupić sobie torebke i tyle A jak już jest jakaś droższa to taaaaakaa jestem smutna przy nim że taką bym chciała właśnie mieć.....słodka minka żonka w domu dobra to i torebka się należyDziewczyny teraz w Grazia i chyba Twój styl są kupony rabatowe, warto kupić gazetę i wybrać się na zakupy
Ale coś mi się w oczy rzuciło że Wy też czasem grzeszycie i podjadacie co nieco A ja nic podjeść nie mogę choć bardzo bym chciała bo zaraz młody będzie miał problemy z brzuszkiem .
Właśnie mam zamiar zrobić taką słodką minkę i być idealną żoną przez jakiś czas bo ja póki co czekam na kasę z zusu i jestem na utrzymaniu męża
Stary 2013-10-04, 16:25   #493
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

mi tez próbowały wmówić ze nie mam skurczy tylko "napięcia". Dobrze że mój lekarz miał akurat dyżur bo bym chyba 3 dni rodziła
Cytat:

upiecz sobie w piekarniku frytasy
a Jasio miał już jakieś problemy z brzusiem? Jak nie to możesz powolutku pojedyńćze rzeczy próbować
\
ja się przy natalce przerzuciłam właśnie na mniejsze torebki, a wszelkie rzeczy dla niej nosiłam w torbie wózkowej

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-10-04 o 16:27
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:37   #494
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

mi tez próbowały wmówić ze nie mam skurczy tylko "napięcia". Dobrze że mój lekarz miał akurat dyżur bo bym chyba 3 dni rodziła

upiecz sobie w piekarniku frytasy
a Jasio miał już jakieś problemy z brzusiem? Jak nie to możesz powolutku pojedyńćze rzeczy próbować
\
ja się przy natalce przerzuciłam właśnie na mniejsze torebki, a wszelkie rzeczy dla niej nosiłam w torbie wózkowej
Właśnie ! Frytki z piekarnika Ale nie będzie problemu jak kupię gotowe frytki i włożę je do piekarnika zamiast do oleju ? Bo z takich surowych, domowych ziemniaków to się chyba nie da w piekarniku zrobić ? Pytam bo nigdy czegoś takiego nie robiłam .
Miał problemy z brzuszkiem w szpitalu bo karmili go mlekiem bebiko 1 w butelce. Mleko jest o smaku czekoladowym i podaje się je na zimno... Od kąd wróciliśmy ze szpitala Jaśko stał się spokojniejszy i problemy z brzuszkiem ustały. Ostatnio tylko teściowa zrobiła mi rybę duszoną zamiast smażonej ale też go brzuszek wieczorem bolał i nie mógł kupy zrobić...

Co do wózkowej torby... Z wózka póki co korzystam tylko wtedy kiedy wychodzę na spacery, a na spacery nie zapędzam się jakoś daleko tylko po podwórku krąże. Jak jedziemy do lekarza albo na zakupy do miasta to zazwyczaj Jaśko jest w foteliku więc wrzucam pampersy, chusteczki i wszystkie potrzebne rzeczy do swojej torebki - dlatego przydałaby mi się jakaś większa

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-04 o 16:40
Stary 2013-10-04, 16:43   #495
lineczka1989
Zakorzenienie

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeest, mam telewizję w końcu

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:44   #496
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
e tam, u nas to poój dwulatki, jako noworodek to Natalka miała kubusia na ścianie nad łóżeczkiem i tyle

no to proszę ładnie leżeć

hehhe do tej drugiej ciązy to jej się sówki odwidzą

ja nie mam pojęcia kiedy studiówka nam minęła
wiem za to że jutromam równiutki miesiąc do terminu

szkoda
a ta laska-sąsiadka z sali przegięcie ale ja miałam na studiach taką która zaszła w ciąze bo podobno myślała że jak się kochają w pozycji gdzie ona jest na górze to plemniki nie dotrą gdzie trzeba

nie trzeba niby delikatniejsze są te proszki dla dzieci, aleczy ja wiem sprawa wyboru przy natalce to już w 3 miesiącu prałam jej ciuskzi w normalnym proszku i nic jej nie było, podejrzewam że gdybym od razu prała w normalnym tez by ic się nie działo, ale to zależy od dziecka, jedno na nic nie jest uczulone a drugie nawte na najdroższy proszke dziecięcy będzie ragować wsyypkami.

o kurcze.
Ale ja też zakrętas - osttanio mnie natchnęło żeby przejrzeć segregator z rachunkami, bo ostatnio tak wszystko na szybko i w ogóle i patrze, a tam rachunek za prąd niezapłącony 7 dni po terminie już

kij jej do tego

trzymam kciuki oby masaż pomógł

ja mam wrażenie że każde badanie teraz jest mniej przyjemne.

jesteś turbo

musiałam laptopa wyłączyc, bo dziecko miało tętno 16 i stwierdzila, że to od lapa... Co tam, że fikało jak dzikus i ciekawe czy ona jak lata po schodach to też nie ma tętna większego...
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wez mnie nie strasz.Mi we wtorek tez powiedziala, ze czuje glowke, ze jest juz na dole ale nie ma jeszcze napierania.

Jak bylismy z malym u psychologa to powiedzial nam to samo- ze nie mozemy oczekiwac, by tak inteligentne dziecko bylo dzieckiem latwym Maly w wieku 2 lat ukladal puzzle 50 elementow, to taki przyklad. I zawsze nam mowiono, ze jest rozwojowo dalej niz rowiesnicy. Pewnie przez dwujezycznosc. Ale ta mysl, daje nam sile by z tym malym potworkiem walczyc.

domii- hehe, no slicznie mu w rozu.A smok wiekszy od niego

Ale mam dzien zalatamy-najpierw ja lekarz, potem moj syn, potem zakupy, znow lekarz, apteki, teraz wrocilam i zaraz mam fryzjera. A potem moj syn.Padam.
Akurat tu chodziło o większe problemy typu - 6letnie dziecko podpaliło 3 letniego sąsiada, do tego dochodziło zaniedbanie i na końcu jeszcze wujek ją chciał zgwałcić i jak nie chciał mu wejść to wbił jej nóż w pochwe aby było miejsce

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 16:45   #497
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ! Frytki z piekarnika Ale nie będzie problemu jak kupię gotowe frytki i włożę je do piekarnika zamiast do oleju ? Bo z takich surowych, domowych ziemniaków to się chyba nie da w piekarniku zrobić ? Pytam bo nigdy czegoś takiego nie robiłam .
Miał problemy z brzuszkiem w szpitalu bo karmili go mlekiem bebiko 1 w butelce. Mleko jest o smaku czekoladowym i podaje się je na zimno... Od kąd wróciliśmy ze szpitala Jaśko stał się spokojniejszy i problemy z brzuszkiem ustały. Ostatnio tylko teściowa zrobiła mi rybę duszoną zamiast smażonej ale też go brzuszek wieczorem bolał i nie mógł kupy zrobić...

Co do wózkowej torby... Z wózka póki co korzystam tylko wtedy kiedy wychodzę na spacery, a na spacery nie zapędzam się jakoś daleko tylko po podwórku krąże. Jak jedziemy do lekarza albo na zakupy do miasta to zazwyczaj Jaśko jest w foteliku więc wrzucam pampersy, chusteczki i wszystkie potrzebne rzeczy do swojej torebki - dlatego przydałaby mi się jakaś większa
możesz kupić gotowe, bo z normalnych ziemniaków to Ci wyjdą pieczone ziemniaki więc nie frytkowe :P

dzieciom dają mleko o smaku czekoladowym? ale fajne

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:49   #498
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
możesz kupić gotowe, bo z normalnych ziemniaków to Ci wyjdą pieczone ziemniaki więc nie frytkowe :P

dzieciom dają mleko o smaku czekoladowym? ale fajne
Właśnie przez to że to mleko było czekoladowe + zimne Jaśko był bardzo niespokojny, płaczliwy i miał problemy z brzuszkiem w szpitalu a ja w pewnym momencie zwątpiłam w to że dam sobie radę po powrocie do domu i płakałam za każdym razem kiedy on płakał...

Jakoś mam obawy co do tych frytasków kupnych... A mam okropnego smakora
Stary 2013-10-04, 16:51   #499
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przez to że to mleko było czekoladowe + zimne Jaśko był bardzo niespokojny, płaczliwy i miał problemy z brzuszkiem w szpitalu a ja w pewnym momencie zwątpiłam w to że dam sobie radę po powrocie do domu i płakałam za każdym razem kiedy on płakał...

znaczy fajnie bo nie wiedziałam ze tak podają, ale trochę mi się gryzie dla takiego maluszka mleko czekoladowe, skoro matka nie może jeść czekolady bo dziecko ma problemu z brzuszkiem to dlaczego podają takie mleko?

kup sobie te frytki takie z przeznaczeniem do piekarników

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 16:58   #500
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy fajnie bo nie wiedziałam ze tak podają, ale trochę mi się gryzie dla takiego maluszka mleko czekoladowe, skoro matka nie może jeść czekolady bo dziecko ma problemu z brzuszkiem to dlaczego podają takie mleko?

kup sobie te frytki takie z przeznaczeniem do piekarników
W szpitalu idą na łatwiznę, nie muszą się bawić w rozrabianie i podgrzewanie tylko hurtowo dostają kilka zgrzewek takiego gotowego mleka, podają maluszkom a później niech się matka martwi co dziecku jest i jak mu pomóc Wygląda to tak https://www.google.pl/search?q=bebik...ml%3B500%3B500

Zrobiłyście mi takiego smaka że zaraz zadzwonię do rodziców i im powiem że jakby jechali do mnie to niech mi kupią te frytki
Stary 2013-10-04, 17:03   #501
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu idą na łatwiznę, nie muszą się bawić w rozrabianie i podgrzewanie tylko hurtowo dostają kilka zgrzewek takiego gotowego mleka, podają maluszkom a później niech się matka martwi co dziecku jest i jak mu pomóc Wygląda to tak https://www.google.pl/search?q=bebik...ml%3B500%3B500

Zrobiłyście mi takiego smaka że zaraz zadzwonię do rodziców i im powiem że jakby jechali do mnie to niech mi kupią te frytki
a to nie jest takie mleko o jakim pisała wczoraj/ dzisiaj (nie pamiętam) Anka czy Trele?
no tak więc w sumie nie dziwne że Jasiek miał problemy brzuszkowe po takim mleku
muszę się dopytać mojej położnej czy dziecko u mnie w szpitalu dokarmiają czy nie w ogóle muszę sobie spisać pytania bo mam ich sporo ale oczywiście połowę zapomniałam :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-04 o 17:06
Stary 2013-10-04, 17:09   #502
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja lubie te kupne frytasy wiadomo do domowych im daleko ale też nie są złe
Stary 2013-10-04, 17:15   #503
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie jest takie mleko o jakim pisała wczoraj/ dzisiaj (nie pamiętam) Anka czy Trele?
no tak więc w sumie nie dziwne że Jasiek miał problemy brzuszkowe po takim mleku
muszę się dopytać mojej położnej czy dziecko u mnie w szpitalu dokarmiają czy nie w ogóle muszę sobie spisać pytania bo mam ich sporo ale oczywiście połowę zapomniałam :P
Chyba Anka pisała o takim mleku tyle że z jakichś innych firm więc może jest jakieś inne, zwykłe nie czekoladowe... to z bebiko nawet próbowałam bo co mi Jaśka przyniosły to pachniał czekoladą, a jak mi przyniosły butelkę z tym mlekiem to nawet było widać że nie jest ono białe tylko brązowe
Stary 2013-10-04, 17:17   #504
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubie te kupne frytasy wiadomo do domowych im daleko ale też nie są złe
a ja wolę kupne niż robione :P mniej roboty przynajmniej

lubię biedronkowe takie w dużej 2,5kg paczce, pycha są i szybko się smażą

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Chyba Anka pisała o takim mleku tyle że z jakichś innych firm więc może jest jakieś inne, zwykłe nie czekoladowe... to z bebiko nawet próbowałam bo co mi Jaśka przyniosły to pachniał czekoladą, a jak mi przyniosły butelkę z tym mlekiem to nawet było widać że nie jest ono białe tylko brązowe
możliwe że jest i zwykłe i faktycznie miało smak czekolady czy jakiejść czekoladopodobnego czegoś?

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-04, 17:20   #505
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wolę kupne niż robione :P mniej roboty przynajmniej

lubię biedronkowe takie w dużej 2,5kg paczce, pycha są i szybko się smażą

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

możliwe że jest i zwykłe i faktycznie miało smak czekolady czy jakiejść czekoladopodobnego czegoś?
Czuć było czekoladę choć wiadomo że do prawdziwej czekolady to mu daleko było . Mam nadzieję że to bebiko w pudełku jest zwykłe bo mój mąż takie kupił w razie jakbyśmy gdzieś pojechali i babcia by młodego dokarmić musiała
Stary 2013-10-04, 17:20   #506
kyte
Wtajemniczenie

Niemowlakom dawać takie wynalazki...
Stary 2013-10-04, 17:22   #507
aksbarg
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Ogromne gratulacje dla mamuś córeczek! Ale się posypie niedługo

Wczoraj na wizycie okazało się,że moja szyjka skróciła się do 21 mm i mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

Podczas usg zauważył,że jak przykłada usg do brzucha to macica mi się stawia, pytał czy czuję skurcze. A ja nic kompletnie do tej pory nie czułam...Powiedział, że może mam wysoki próg bólu.

Dostałam fenka, isoptin,dufaston, globulki przeciwgrzybiczne-chyba profilaktycznie, magnez. Doktor powiedział,że tragedii nie ma,że jakby to był 27-28 tyg to by było niefajnie a tak to mam leżeć i wytrzymać 2-2,5 tyg. jeszcze aby płucka się ładnie rozwinęły. Mała waży 2354 g.

W moczu wyszedł mi cukier 50 mg. Zlecił mi badania aby to wyjaśnić. Krzywe cukrowe miałam świetne, więc nie wiadomo skąd ten cukier nagle. Zasugerowałam,że ostatnio jadałam masę winogron, może być od tego.

A wkurzająca położna opierdzieliła mnie za winogrona, bo ona na początku ciąży kazała mi stosować dietę dla cukrzyków ( o niskim IG).Tak profilaktycznie, bez żadnych konkretnych wskazań. Nagadała mi,że winogrona nie mają żadnych wartości odżywczych,że powodują wzdęcia i rozciągają jelita u dziecka
Nie słucham jej gadania, jest sezon, są owoce to je jem, lepsze to niż witaminy z kapsułek.

Dostałam nakaz leżenia. Byłam u byłego ordynatora szpitala, mój gin jest na urlopie. Dzisiaj do niego dzwoniłam to powiedział,że mam się nie przemęczać,żadnych ćwiczeń, dzwigania, dużo leżeć, mogę siedzieć, iść na krótki spacer. No i teraz sama nie wiem, mogę to wszystko robić czy mam leżeć plackiem.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:24   #508
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ogromne gratulacje dla mamuś córeczek! Ale się posypie niedługo

Wczoraj na wizycie okazało się,że moja szyjka skróciła się do 21 mm i mam zagrożenie przedwczesnym porodem.

Podczas usg zauważył,że jak przykłada usg do brzucha to macica mi się stawia, pytał czy czuję skurcze. A ja nic kompletnie do tej pory nie czułam...Powiedział, że może mam wysoki próg bólu.

Dostałam fenka, isoptin,dufaston, globulki przeciwgrzybiczne-chyba profilaktycznie, magnez. Doktor powiedział,że tragedii nie ma,że jakby to był 27-28 tyg to by było niefajnie a tak to mam leżeć i wytrzymać 2-2,5 tyg. jeszcze aby płucka się ładnie rozwinęły. Mała waży 2354 g.

W moczu wyszedł mi cukier 50 mg. Zlecił mi badania aby to wyjaśnić. Krzywe cukrowe miałam świetne, więc nie wiadomo skąd ten cukier nagle. Zasugerowałam,że ostatnio jadałam masę winogron, może być od tego.

A wkurzająca położna opierdzieliła mnie za winogrona, bo ona na początku ciąży kazała mi stosować dietę dla cukrzyków ( o niskim IG).Tak profilaktycznie, bez żadnych konkretnych wskazań. Nagadała mi,że winogrona nie mają żadnych wartości odżywczych,że powodują wzdęcia i rozciągają jelita u dziecka
Nie słucham jej gadania, jest sezon, są owoce to je jem, lepsze to niż witaminy z kapsułek.

Dostałam nakaz leżenia. Byłam u byłego ordynatora szpitala, mój gin jest na urlopie. Dzisiaj do niego dzwoniłam to powiedział,że mam się nie przemęczać,żadnych ćwiczeń, dzwigania, dużo leżeć, mogę siedzieć, iść na krótki spacer. No i teraz sama nie wiem, mogę to wszystko robić czy mam leżeć plackiem.
W którym jesteś tc?
Stary 2013-10-04, 17:28   #509
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość

mi też się szyjka skraca i nie mam nakazu ciągłego leżenia tylko oszczędzania się, ale mi założyli pessar będzie dobrze co to są 2 tygodnie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 17:42   #510
iskra75
Raczkowanie

mam niezwykłe pytanie
w jakiej temp. mam poprać ciuszki dla Małego? moja pralka ma program "dziecięcy" chyba na 65 st tylko nie wiem czy to ok?
a pieluchy, bieliznę pościelową itp? bo już sama nie wiem
aaa... no i wirowałyście? na ile?
stwierdziłam, że muszę się czymś zająć.. wtedy ten bok tak nie boli i zgaga mniej dokucza...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości