Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 21:00   #4321
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
a może jej sił brakuje by się przekręcić podaj jej łapkę i zobacz czy się pociągnie do boku.
Nasza dalej czasami zaciska piąstkę z kciukiem w środku, a reha podejrzewała szybciej obniżone niż wzmożone napięcie, takze reguły nie ma.

Młoda rozkręca się z przekręcaniem Bo z zabawami na brzuchu szaleje już dawno, ale tyłka jak Bartuś Justii nie podnosi

Kupiłam puzzle piankowe, dziś już korzystaliśmy. Jak ktoś chce link do aukcji i opinię, niech krzyczy.
Ja poproszę linka i opinię. Muszę się ograniczyć z wydawaniem kasy ale zapiszę na zaś

---
Gdzie można kupić tą księgę dźwięków? Ja sprezentowałam dziś Julci dwie książeczki z biedronki : Zwierzęta i Ciało Puki co się nimi nie interesuje ale żal było nie wziąć.
W ogóle to miałam dziś przygodę w Biedrze. Pierwszy raz przy kasie zabrakło mi kasy Wstyd trochę Zrobiłam zakupy i w ostatniej chwili zauważyłam że proszek Vizir w bardzo korzystnej cene 6,1 kg za 34 zł jakoś. Byłam pewna, że mam dwie stówy w portfelu to wzięłam dwa proszki i myk do kasy. Przy kasie wyszło, że mam do zapłaty jakieś 150 z kawałkiem a ja miałam tylko 140 Cofnęłam kiełbasę i bagietkę czosnkową Kierowniczka musiała przyjść a ludzie w kolejce czekali. No ale przeprosiłam za zamieszanie i ludzie w kasie powiedzieli, że rozumieją
Stary 2013-10-04, 21:01   #4322
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hhehe ja w oknue bylam i skojarzylam po wozku i jak pognalas do domu hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A dziś wyjątkowo nie gnalam bo L.jeszcze spała i nie jechalam na sygnale
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mysia i Hump dzieki za odp.co.do.woombie u nas woombie ma byc tajna bronia w wielkiej przeprawie przenoszenia Sofii do lozeczka na noc na razie zbieram sily Jedna rzecz mnie zastanawiala. Pisalas kiedys Mysia, ze woombie jest elastyczne jak macica i dziecko moze w nim zmieniac ulozenie raczek. Sofia nawet troszeczke nie moze nimi ruszyc
U mnie Lenka bez problemu rusza raczkami w woombie a nawet potrafi ssac piastke przez materiał

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:01   #4323
NoBoTak
Rozeznanie

Widze, że wrócił temat nosidełek. Ja zamówiłam Womar Eco 2. Gdy przyszło Mały akurat spał i tak mnie korciło żeby odrazu je przetestować, że gotowa byłam go obudzić gdy się obudził wsadziłam go zaraz do nosidełka i .... utopił się w nim:P dodam że ma 3 miesiące i 6kg. ledwo włoski mu wystawały tak strasznie sie przy tym denerwował chyba dlatego, że nic nie widział. Czy to znaczy, że jest jeszcze za malutki?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:03   #4324
puchatkowa
Zakorzenienie

Motylku ja też poproszę o linka mocno śmierdza?

Edit: już doczytalam stronę wcześniej, że nie smierdza

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-10-04 o 21:06
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:03   #4325
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Deb jestes dla mnie zagadka! Masz dziecko tal absorbujace jak moje, a codziennie myjesz podlogi i masz czas na wizaz w ilosci zdaje sie nie ograniczonej! szacun
no bez przesady. Obiad często gotuję z nią, podłogi często przy niej zmywam, pranie z nią wieszam, jak się ruszam nad nią to przez 2 minuty zawsze jest zainteresowana co się dzieje. Daje jej zabawkę i siup do kompa coś kliknąć zanim jej się znudzi Poza tym jak wsaję po jej porannej pobudce (5-7) to mam 1-1,5 godzinki więcej z dnia Ona ma w miarę stabilny rozkład dnia więc już też się do niego przystosowałam.
A na wizażu w ciągu dnia nie piszecie już tak dużo jak kiedyś jak raz na godzinę się zerknie na 5 minut to da się nadrobić.
Poza tym Ash...ja siedzę większość dnia w domu (jak nie cały jak dziś na przykład)
Stary 2013-10-04, 21:06   #4326
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam prośbę, kupiłaby mi któraś czapkę dla Matyldy?
Kolor obojętnie jaki a rozmiar S. W Housie są za 17,90. Kasę oczywiście oddam U nas niestety nie ma i już nie będzie.
pewnie jutro zaliczymy jakiś sklepowy wypad, wiec odwiedzę housa. ale to czapa uniwersalna dla dorosłych, nie? jak będzie to kupie. w sumie można do nich przedzwonić i dopytać. przypomnij się rano
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:07   #4327
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja poproszę linka i opinię. Muszę się ograniczyć z wydawaniem kasy ale zapiszę na zaś

---
Gdzie można kupić tą księgę dźwięków? Ja sprezentowałam dziś Julci dwie książeczki z biedronki : Zwierzęta i Ciało Puki co się nimi nie interesuje ale żal było nie wziąć.
W ogóle to miałam dziś przygodę w Biedrze. Pierwszy raz przy kasie zabrakło mi kasy Wstyd trochę Zrobiłam zakupy i w ostatniej chwili zauważyłam że proszek Vizir w bardzo korzystnej cene 6,1 kg za 34 zł jakoś. Byłam pewna, że mam dwie stówy w portfelu to wzięłam dwa proszki i myk do kasy. Przy kasie wyszło, że mam do zapłaty jakieś 150 z kawałkiem a ja miałam tylko 140 Cofnęłam kiełbasę i bagietkę czosnkową Kierowniczka musiała przyjść a ludzie w kolejce czekali. No ale przeprosiłam za zamieszanie i ludzie w kasie powiedzieli, że rozumieją
Haha jakbym o sobie czytała - też tak miałam ostatnio Nie rozumiem czemu musi kierowniczka przychodzić. Nasłuchałam się od jakiegoś dziadka że tutaj jest bankomat (nie wzięłam portfela tylko samą gotówkę), że kupuje się tyle ile ma się pieniędzy itp. itd.

Kurcze a te puzzle to szukam takich jak Diabli kiedyś wrzuciła - tylko ten sprzedawca co ona wrzucała ma kiepskie komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 21:08   #4328
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u mnie gra o 1 w nocy...jak dziecko postanowi, ze czas na impreze.

MAM PYTANIE:
czy Wasze baki tez się tak odchylają do tylu? Nela lezy i ciaaagle wszystko za glowa jest ciekawsze. wiecznie się wygina, wcześniej tak robila jak chciała przewrocic się na boczek, a teraz nie wiem o co jej chodzi...dzisiaj nawet podczas n0szenia na rekach ciagle była taka sztywna i wygieta - zaczelam się martwic. może to tylko szaleństwo jelitek? bo przy wnm chyba wyginalaby się w luk ale w bok i zaciskala piąstki. u nas piesci nie ma, sa za to nozki chwytne jak u mapki, paluszki ciagle podkurcza...sama już nie wiem. pojeczalam tzowi i chyba w pon skoczymy do jakiegoś neurologa...
może tak daje znac żeby ja wziąć na rece?
u nas to samo, ale do neurologa trzeba miec chyba skierowanie nie? ja pokaże małego pediatrze bo za tydzień szczepienie

musimy zacząć kąpać malego w łazience, bo zaczął chlapać jak Przemuś vil, wcześniej lezał ciuchutko a teraz od kilku dni rozrabia śmiejąc się do rozpuku z tego no i odkrył że ma coś pomiędzy nogami

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:08   #4329
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
marchew pół łyzeczki kaszy, 50 ml wdy - ok 2 min gotujesz i do tego troche mleczka by rozrzedzić, Veronic nasze mleczko mozna podgrzac max do 40 stopni bo potem traci wszystkie wartości
wiem, że traci wszystkie wartości, ale to nic jak juz mam odciągnięte mleczko to je zużywam, ale wiem, ze mogłabym użyć wody
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:08   #4330
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Widze, że wrócił temat nosidełek. Ja zamówiłam Womar Eco 2. Gdy przyszło Mały akurat spał i tak mnie korciło żeby odrazu je przetestować, że gotowa byłam go obudzić gdy się obudził wsadziłam go zaraz do nosidełka i .... utopił się w nim:P dodam że ma 3 miesiące i 6kg. ledwo włoski mu wystawały tak strasznie sie przy tym denerwował chyba dlatego, że nic nie widział. Czy to znaczy, że jest jeszcze za malutki?
Hmm ja znawcą nie jestem więc się nie wypowiadam. Ale ono chyba od 4 miesięcy jest nie? Może rzeczywiście za mały jeszcze, na zdjęciach jednak nawet u maluszków pół główki wystaje.
Stary 2013-10-04, 21:09   #4331
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No to nie tak, że mam w domu jak Perfekcyjna Pani Domu czy coś. Podłoga musi być czysta bo mata na podłodze z dzieckiem, a resztę można ogarnąć raz na tydzień. Jak się codziennie podłogę zmywa to nie ma takiego syfu, zresztą my mamy psa więc trzeba w miarę często zmywać.
Ja też ogarniam zmywarkę a jak mąż raz na rok w niej powkłada naczynia to wszystko mi źle poukłada i mnie wkurza wyciąganie

Och jak chciałąbym mieć możliwość wyrwać się do lumpka Zazdraszczam
Ja się wkońcu zdecydowałam na ten odkurzacz elektroluxa akumulatorowy. Na necie 100zł tańszy niż u mnie w sklepach stacjonarnych. W poniedziałek ma dotrzeć. Chyba nigdy nie czekałam z taką niecierpliwością na odkurzanie hahah

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 21:10   #4332
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, a gdzie kupowaliście meble? dzisiaj znow nawiedziliśmy Agate, jutro chyba Ikea... sama już nie wiem co mi się podoba
mufke kupuje fajna sprawa.
kochana black red white mamy swój salon

Julka
Stary 2013-10-04, 21:11   #4333
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wkońcu zdecydowałam na ten odkurzacz elektroluxa akumulatorowy. Na necie 100zł tańszy niż u mnie w sklepach stacjonarnych. W poniedziałek ma dotrzeć. Chyba nigdy nie czekałam z taką niecierpliwością na odkurzanie hahah
hihi no super jest ten odkurzacz i o wiele szybciej się odkurza jak nie trzeba nic składać, worków wymieniać, ciągnąć go za sobą i plątać się w kabel
Stary 2013-10-04, 21:12   #4334
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
pokaż linka

Julka
Stary 2013-10-04, 21:12   #4335
deb
Zakorzenienie

Uciekam, dzisiaj znowu śpię w łożu z moim dzieciem mam nadzieję, że nie przywyknie bo dzisiaj to tylko dla mojej wygody
Stary 2013-10-04, 21:16   #4336
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Tez pisalam.. W polar za chiny nie wlozysz..
Ja zamowilam z cocodrillo taki co jes sliski w srodku, teraz tez taki mam.. W polarowy za nic jej nie wepchne .
a jaki kombinezon jest zly?

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...480355928.html o takim rozpinaniu mówisz?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
my po drugiej porcji marchewy z hippa, mniam... mlody jeszcze lepiej sobie poradzil. a teraz ja robie mu za smoczek...

kusicie ajjj kusicie. codziennie zaglądam do naszej słoiczkowej poleczki i zastanawiam się czy już ale jeszcze nie, za małego dzidziusia mam

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
my też dołączamy do klubu małych smakoszy obiadek marchewka - ziemniaczek ugotowany przez mamusię wtrąbiony w całości i popity cycem ale dziś mi kaszlnęła przy jedzeniu i WSZYSTKO jest pomarańczowe
mamusia tez? darmowe solarium...podobno karoten swietnie wpływa na skore

Cytat:
A co do słoiczków to powtórnie wekują się Hippa. Zastanawiam się czy nie robić jak sharp na kilka dni do porzodu, tzn na 3.
ooo, a mamuśki pisaly, ze tych sloiczkow nie da się uzyc ponownie. suuuper, bo sa fajne i ladniej wygladaja niż takie po koncentracie
Stary 2013-10-04, 21:16   #4337
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
pokaż linka
dokładnie taki:

http://www.electrolux.pl/Products/Sp...rapido/ZB2904G
Stary 2013-10-04, 21:22   #4338
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
świetny ale ta cena

Julka
Stary 2013-10-04, 21:23   #4339
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
te same

jak nie kupi to daj znać

Antoinette ja jakiś czas temu zrobiłam zakupy w netto, otwieram torebkę... portfela brak chyba w ciąży jeszcze byłam dzwoniłam po małża i biegł mi z pomocą ale kasjerka wycofała wszystko żeby nie blokować kolejki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 21:23   #4340
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

---
nie ma się czym przejmować, nie raz już tak miałam życie:P
gdyby można było płacić kartą to by nie było takich sytuacji

==
dzisiaj Wojtuś nie mógł coś zasnąć , dopiero o 22 padł... może przez to dłużej pośpi np do 8 a nie do 7?? <hehe marzenia...>
Stary 2013-10-04, 21:25   #4341
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dla odmiany jabede smecila :banghead:
Czuje die skapciala w domu z dzieckiem bez mozliwosci wyjcia brakuje minpomyslow na zabawianie m. W sumie to nawet mi sie chce bleee
Zaraz hede musiala dac mu obiad a tez mi sie nie chce niech ktos mnie w lep walnie .... bo cos mi psycha siada ...
każdą z nas to dopada.Najgorzej jak się skumuluje duży nieprzychylnych rzeczy

Cytat:
ooo kolejna Nelusia pewnie tez niezla laska

taki etap Nela tez je czasem 2 min. i zastanawiam się w jaki sposób ona się najada...za to w nocy jak sie przyssala to myslalam, ze do rana będzie ciagnac może to tez dziaselka? one przy jedzeniu na pewno trochę bola.

UWAGA, JESLI MNIE WZROK NIE MYLI CHYBA MAMY DWIE BIALE PLAMKI NA DZIASELKACH NO TO BEDA DWA KROLICZE KŁY - GRUBCINKOWE mój maly kochany siekacz mala nie da sobie tam pozagladac, wiec 100% pewności nie mam...

udane te nasze dziewczyny. moja spala od 19 do 11...z przerwami na cyca lenistwo odziedziczyla po mamusi.

wczoraj rozmawiałam o tym z kolezanka...bo ona trzyma zamknięte w lodowce, bo niby w sklepach (rossman np.) jest chłodniej niż w mieszkaniu. ja mam w szafce i chyba nic im nie dolega, szkoda mi miejsca w lodowce otwarte to co innego.

łaaaaaaaaaaał, alez to zleciało! Sto lat Nelusiu! za miesiąc to będzie "biba"

bylam w biedronce, mamy książeczki obrazkowe. jeśli ktoras bardzo chce mogę kupic i wyslac, bo u nas pelna polka...
brawo za zębole

Co do trzymania w lodówce to bez sensu chyba jak w sklepie i tak na półce leży?

Cytat:
i jak się obrazki podobają? tez mamy uwaga to niebezpieczne, dzień malucha i dobre wychowanie. dzisiaj wzielam ciało
przejrzałam jezyk dwulatka, ale mamy jeszcze czas, wiec odpuscilam aaa i kusi mnie peppa, krol lew i krecik na dvd...tylko nie zabrałam gotówki. wkurzajace jest to, ze w biedronkach nie można placic karta...już nawet aldi tam mnie nie drazni swoim brakiem reklamowek
no w biedrze nie ma kart bo by musieliby podnieśc ceny o jakieś 2-5%... tyle sobie banki życzą za obsługę...

Cytat:
ale mam fajna mame...wpadla do nas (bo dzisiaj tatuś na delegacji i pewnie wroci dopiero w nocy) i zrobila caaaale stado golabkow a teraz zabrala mala na spacer i mam chwile dla siebie. kurcze te babcie sa niezastąpione musze jeszcze oswoic się z druga babcia to będzie podwojne szczęście

calkiem straci pokarm jeśli tak rzadko karmi...mozg dostaje info, ze nie trzeba produkować tak wiele to co ona się dziwi, ze cyce strajkują?! szkoda...bo spokojnie zamiast kaszki ryzowej moglby dzieciaczek dostać jeszcze trochę mamusi mleka. no i przerazaja mnie te biszkopty na dzień dobry - jak w reklamie o wpol do 10 rano w Polsce je się knoppersa
no i na śniadanie nutelle przecież.. nie ma to jak się czekoladą od rana zasłodzić:p razem z rodziną bo to przecież takie zdrowe!

Cytat:

Jeju niech ktoś tu zajrzy A jak Wy robicie po szczepieniach? Przez ile uważacie z większymi wyprawami, jeśli w ogóle na to patrzycie?
co do wypraw po szczepionce.. Pewnie zależy gdzie.. My jechaliśmy na drugi dzien do rodzicow/tesciow jakies 230 km.. Pani pediatra nam mowila, że w ten dzien co szczepienia wykluczone na drugi dzien no jak już musimy- my musieliśmy bo samochod trzeba bylo zrobić przed wakacjami a na wakacje jechaliśmy zaraz za 2 dni..

Ty się zastanawialas czy kupić chustę czy nosidło??
Wszystko zależy do czego Ci potrzebne.. Jak chcesz na szybko, żeby wyjsć teraz z małym dzieckiem i psem to lepiej nosidło, bo i wiązać nie trzeba rachu ciachu i masz malego.. możesz też szybko na spacerach zalozyć itp.. A jeżeli coś na dluzsze spacery i na dlugo to lepiej chusta.. Bo np. możesz też większe dzieci w chuście nosić- np. moja bratowa teraz kupowała chustę dla 3 letniego dziecka bo chciala go nosić na pokazach lotniczych...

------

wypatruje dziada i wypatruje i nie ma na razie tego choclika co mi wszystko brudzi.. ale tylko się położe spać to mi na pewno syfu narobi.. na razie w kuchni czysto:p

A tak dlugo mi zeszlo bo musiałam wszystko z szafek powyciągac, półki poprzemywać w srodku, lodówke umyć, kuchenke itp a w międzyczasie jeszcze gadałam z Wotusiem spiewałam piosenki, on mi troche kibicował, ale głównie starał się przeszkadzac:p

Dobra glupie pytanie, ile mozę taki spiworek na zimę zaważyć? zastanawiam się czy iść do ciucha szukać czy kupić na allegro? Mam taki ciuch gdzie są fajnowe rzeczy ale tam jest 79 zł za kg w dzien dostawy wiec nie wiem ile tam możę taki spiworek wyjsc...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:27   #4342
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Justii my się zdecydujemy rozszerzać jak rozpoczniemy 5 miesiąc, tylko jeszcze muszę kupić jakąś łyżeczkę i miseczkę
to ja się do Was dolaczam, ale my pewnie najwcześniej jak skończymy 5 miesięcy czyl iza jakies 2 tyg.
Stary 2013-10-04, 21:28   #4343
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Kupuj ziola, zaparzaj lekko. Gotowce maja cukier
Ja daje rumianek, koper, wode..
Zwykle zaparzam max mocne i rozwadniam dość mocno. I naturalne a nie chemiczny slodzony syf

Zu dzis byla aniol
Jadla, spala, nie plakala, W KONCU ZJADLA SLOIK BEZ PLUCIA, spi
ja chce więcej takich dni

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Dzięki za odpowiedź - tak zrobię Podpowiedz mi jeszcze jak często dawać takie ziołowe herbatki i w jakich ilościach i czy herbatkę mam podawać ciepłą, czy taką całkiem ostudzoną też?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ślicznotka

dzięki, kupiłam dziś jedną sztukę i zobaczę

Nam też przeciekają kupa bokiem wychodzi, za luźne są te majteczki...

Tak, pianinko dla małych dzieci

Do wózka czy do spania??

Próbowałam Dady, jest za duża i to sporo :/

o też fajne! chociaż ja akurat miałam na myśli takie o: http://allegro.pl/miekkie-pianinko-k...595144424.html
http://allegro.pl/wielofunkcyjne-org...591548467.html
Rozumiem, oby pomogło!

Jeśli herbatka to absolutnie nie grnulat w którym jest ponad 90% cukru ja kp, więc nie dopajam ale możesz kupić jakiś koper
U nas kupsko często wychodzi i z niezawodnych wcześniej zielonych pampków - ja nie wiem, gdzie się jej to wcześniej w brzuchu mieści, chyba od pupska po pachy upycha zanim zrobi

Odnośnie herbatki - chciałam zacząc od rumianku, ale podobno może uczulać, więc tak ostrożnie bym próbowała. Tylko nie wiem, w jakich ilościach i ile razy dziennie podawać

Cytat:
u mnie gra o 1 w nocy...jak dziecko postanowi, ze czas na impreze.

MAM PYTANIE:
czy Wasze baki tez się tak odchylają do tylu? Nela lezy i ciaaagle wszystko za glowa jest ciekawsze. wiecznie się wygina, wcześniej tak robila jak chciała przewrocic się na boczek, a teraz nie wiem o co jej chodzi...dzisiaj nawet podczas n0szenia na rekach ciagle była taka sztywna i wygieta - zaczelam się martwic. może to tylko szaleństwo jelitek? bo przy wnm chyba wyginalaby się w luk ale w bok i zaciskala piąstki. u nas piesci nie ma, sa za to nozki chwytne jak u mapki, paluszki ciagle podkurcza...sama już nie wiem. pojeczalam tzowi i chyba w pon skoczymy do jakiegoś neurologa...
może tak daje znac żeby ja wziąć na rece?
To chyba nic groźnego, ale jeśli coś was niepokoi, to chyba zawsze lepiej sprawdzić. Julka też jest ciekawska i odchyla głowę do tyłu, ale mnie to nawet cieszy, bo to jedyny moment, kiedy daje sobie umyć zaplutą wiecznie szyjkę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
karolina prawa za postępy w rehabilitacji. Ciekawe co to za plastry

deb, ja w końcu też nie wykąpałam

vil, my mamy odroczone szczepienia do grudnia a z kąpaniem, to nie wiem w sumie czemu nie... Na pewno nie szkodzi, ale to zawsze rączka troszkę podrażniona. Raz jak się ją nie ukąpie nie zaśmierdnie
My też na skierowaniu na rehabilitację mieliśmy od ortopedy dopisek - "ewentualnie plastry", ale lekarka powiedziała że nasz NFZ ich nie refunduje i tylko prywatnie można w ten sposób.

A odnośnie kąpania - w warszawskim szpitalu po porodzie i instruktażu pierwszej kąpieli, położna powiedziała, że dziecko wystarczy wykąpać 2-3 razy w tygodniu, więc ja nie kąpię codziennie, tylko przeważnie co drugi dzień i od dziecka nikt się nie odsuwa - znaczy nic nie śmierdzi... no chyba że zrobi mega-kupala
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:30   #4344
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
te same

jak nie kupi to daj znać

Antoinette ja jakiś czas temu zrobiłam zakupy w netto, otwieram torebkę... portfela brak chyba w ciąży jeszcze byłam dzwoniłam po małża i biegł mi z pomocą ale kasjerka wycofała wszystko żeby nie blokować kolejki
he he pewnie wzielas taka metodę jak ja. pod względem popularnosci i ilości sztuk

Cytat:
a jaki kombinezon jest zly?

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...480355928.html o takim rozpinaniu mówisz?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

kusicie ajjj kusicie. codziennie zaglądam do naszej słoiczkowej poleczki i zastanawiam się czy już ale jeszcze nie, za małego dzidziusia mam

mamusia tez? darmowe solarium...podobno karoten swietnie wpływa na skore

ooo, a mamuśki pisaly, ze tych sloiczkow nie da się uzyc ponownie. suuuper, bo sa fajne i ladniej wygladaja niż takie po koncentracie
Dałam mamie do zamordowania grzyboow i mówiła ze zawetował się a z gerbera i bobovity nie.

Cytat:
pewnie jutro zaliczymy jakiś sklepowy wypad, wiec odwiedzę housa. ale to czapa uniwersalna dla dorosłych, nie? jak będzie to kupie. w sumie można do nich przedzwonić i dopytać. przypomnij się rano
no no dla dorosłych ale są dwa rozmiary s i m prZypomnę się

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
każdą z nas to dopada.Najgorzej jak się skumuluje duży nieprzychylnych rzeczy

brawo za zębole

Co do trzymania w lodówce to bez sensu chyba jak w sklepie i tak na półce leży?

no w biedrze nie ma kart bo by musieliby podnieśc ceny o jakieś 2-5%... tyle sobie banki życzą za obsługę...

no i na śniadanie nutelle przecież.. nie ma to jak się czekoladą od rana zasłodzić:p razem z rodziną bo to przecież takie zdrowe!

co do wypraw po szczepionce.. Pewnie zależy gdzie.. My jechaliśmy na drugi dzien do rodzicow/tesciow jakies 230 km.. Pani pediatra nam mowila, że w ten dzien co szczepienia wykluczone na drugi dzien no jak już musimy- my musieliśmy bo samochod trzeba bylo zrobić przed wakacjami a na wakacje jechaliśmy zaraz za 2 dni..

Ty się zastanawialas czy kupić chustę czy nosidło??
Wszystko zależy do czego Ci potrzebne.. Jak chcesz na szybko, żeby wyjsć teraz z małym dzieckiem i psem to lepiej nosidło, bo i wiązać nie trzeba rachu ciachu i masz malego.. możesz też szybko na spacerach zalozyć itp.. A jeżeli coś na dluzsze spacery i na dlugo to lepiej chusta.. Bo np. możesz też większe dzieci w chuście nosić- np. moja bratowa teraz kupowała chustę dla 3 letniego dziecka bo chciala go nosić na pokazach lotniczych...

------

wypatruje dziada i wypatruje i nie ma na razie tego choclika co mi wszystko brudzi.. ale tylko się położe spać to mi na pewno syfu narobi.. na razie w kuchni czysto:p

A tak dlugo mi zeszlo bo musiałam wszystko z szafek powyciągac, półki poprzemywać w srodku, lodówke umyć, kuchenke itp a w międzyczasie jeszcze gadałam z Wotusiem spiewałam piosenki, on mi troche kibicował, ale głównie starał się przeszkadzac:p

Dobra glupie pytanie, ile mozę taki spiworek na zimę zaważyć? zastanawiam się czy iść do ciucha szukać czy kupić na allegro? Mam taki ciuch gdzie są fajnowe rzeczy ale tam jest 79 zł za kg w dzien dostawy wiec nie wiem ile tam możę taki spiworek wyjsc...
myślę że 75 dag ewentualnie jak gruby to i z kg

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:30   #4345
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
świetny ale ta cena
No zgadza się:/ Kupiłam za 449 z przesyłką i mam ogromną nadzieję, że to okażą się dobrze wydane pieniadze. Dostałam kasę z PZU za urodzenie dziecka i postanowiłam, że wydam je na coś konkretnego bo inaczej rozejdą się na codzienne pierdoły. A jak sobie pomyślę, że jak Mały zacznie raczkować to odkurzacz będzie musiał pójść w ruch co najmniej raz dziennie to nie wyobrażam sobie używac klasycznego
Stary 2013-10-04, 21:33   #4346
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

też tak słyszałam, ale to ciekawe, bo w netto kiedyś nie można było płacić kartą, potem wprowadzili i nie zauważyłam zmian cen
a w lidlu kiedys płatnosc karta była możliwa od 20zł, a teraz już nie ma ograniczeń

hmm wiesz co w sumie to ciężki jest ten śpiworek... z dobry kilogram to on waży
a myślisz, że w lumpie znajdziesz coś takiego ?
Stary 2013-10-04, 21:36   #4347
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
nie ma się czym przejmować, nie raz już tak miałam życie:P
gdyby można było płacić kartą to by nie było takich sytuacji

==
dzisiaj Wojtuś nie mógł coś zasnąć , dopiero o 22 padł... może przez to dłużej pośpi np do 8 a nie do 7?? <hehe marzenia...>
No ja też mówiłam do kierowniczki, że szkoda, że kartą nie można płacić bo taka głupia sytuacja. Mówiła mi coś, że od następnego tygodnia będzie można płacić komórką cokolwiek miało to znaczyć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 21:36   #4348
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

Dałam mamie do zamordowania grzyboow i mówiła ze zawetował się a z gerbera i bobovity nie.
też próbowałam gotować tego z bobovity i d u p a blada

mam trochę jabłek, które niedługo się pewnie zepsują jak z nich nic nie zrobię, więc będę chyba musiała użyć słoiczki po koncentratach...
Stary 2013-10-04, 21:39   #4349
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej jak skończymy, najpierw napisałam 5 tygodni więc wiesz...trzeba mi wybaczyć
chyba za dokładnie nadrabiam w takim razie będziemy zywic wspólnie

CZY KTORAS MAMUSIA DZIEWCZYNKOWA NIE MA JESZCZE KOMBINEZONU? chyba będę miała do odsprzedania calkiem ladny i nie rozowy bo nam się namnozylo kombinezonow... rozm 74, 6-9 m
Stary 2013-10-04, 21:39   #4350
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź - tak zrobię Podpowiedz mi jeszcze jak często dawać takie ziołowe herbatki i w jakich ilościach i czy herbatkę mam podawać ciepłą, czy taką całkiem ostudzoną też?

U nas kupsko często wychodzi i z niezawodnych wcześniej zielonych pampków - ja nie wiem, gdzie się jej to wcześniej w brzuchu mieści, chyba od pupska po pachy upycha zanim zrobi

Odnośnie herbatki - chciałam zacząc od rumianku, ale podobno może uczulać, więc tak ostrożnie bym próbowała. Tylko nie wiem, w jakich ilościach i ile razy dziennie podawać

To chyba nic groźnego, ale jeśli coś was niepokoi, to chyba zawsze lepiej sprawdzić. Julka też jest ciekawska i odchyla głowę do tyłu, ale mnie to nawet cieszy, bo to jedyny moment, kiedy daje sobie umyć zaplutą wiecznie szyjkę

My też na skierowaniu na rehabilitację mieliśmy od ortopedy dopisek - "ewentualnie plastry", ale lekarka powiedziała że nasz NFZ ich nie refunduje i tylko prywatnie można w ten sposób.

A odnośnie kąpania - w warszawskim szpitalu po porodzie i instruktażu pierwszej kąpieli, położna powiedziała, że dziecko wystarczy wykąpać 2-3 razy w tygodniu, więc ja nie kąpię codziennie, tylko przeważnie co drugi dzień i od dziecka nikt się nie odsuwa - znaczy nic nie śmierdzi... no chyba że zrobi mega-kupala
Zimna, letnia, ciepla-obojetnie.
Nie duzo, upałów nie ma, "jedzenie" tez jest plynne wiec symbolicznie :p
Zu kolo 120ml dziennie. A czasem duuuzo mniej albo wcale

Ide spac, branoc laski!
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości