Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 21:40   #4351
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość

A odnośnie kąpania - w warszawskim szpitalu po porodzie i instruktażu pierwszej kąpieli, położna powiedziała, że dziecko wystarczy wykąpać 2-3 razy w tygodniu, więc ja nie kąpię codziennie, tylko przeważnie co drugi dzień i od dziecka nikt się nie odsuwa - znaczy nic nie śmierdzi... no chyba że zrobi mega-kupala
za noworodka W kąpałam zazwyczaj co 2 dni i było ok, ale teraz Młody zaczął się coś pocić tzn stopy mu śmierdzą no a o rączkach to nawet nie wspomnę;p;p

no i kąpiel w wiadrze jest naszym codziennym rytuałem i Młody to uwielbia, także nie wyobrażam już sobie pominąć tej czynności
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:43   #4352
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to ja się do Was dolaczam, ale my pewnie najwcześniej jak skończymy 5 miesięcy czyl iza jakies 2 tyg.
Hehehe widze, ze granica sie obniza

Diabli, przypomnialo mi sie, ze mialam odpisac Ci w sprawie najfajniejszego imienia na swiecie U nas reakcje- rozne... Chyba mieszkam na jakims zadupiu, bo wiele osob nawet nie wiedzialo/nie slyszalo o takim imieniu. Chrzestna zaczela dopytywac, ale jak to Nela, tzn. Kornelia, Aniela- dopytywala. Jak jej wyperswadowalam, ze nie, ze just Nela to stwierdzila, ze "grube, twarde" nie dla dziewczynki i, ze juz lepiej moglismy dac jej na imie Maria (ma tak na drugie), odpowiedzialam, jej ze ona nazywala swoje corki jak chciala, wiec niech powstrzyma sie od takich komentarzy, bo o gustach sie nie dyskutuje.. Mlodzi ludzie ogolniej bardziej entuzjastycznie reagowali My teraz jestesmy tak przyzwyczajani, ze innego sobie nie wyobrazam a Nelek coraz wiecej

Lonely- sto lat i wszystkiego naj! Niech Ci dalej mezu i Wiktorek tak pieknie umilaja zycie a problemy znikaja w mig

Nadrobilam, ale zapomnialam, co komu mialam odpisac

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2013-10-04 o 21:45
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:47   #4353
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
he he pewnie wzielas taka metodę jak ja. pod względem popularnosci i ilości sztuk
nie, zapytałam Potterki jaką ma

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
też tak słyszałam, ale to ciekawe, bo w netto kiedyś nie można było płacić kartą, potem wprowadzili i nie zauważyłam zmian cen
a w lidlu kiedys płatnosc karta była możliwa od 20zł, a teraz już nie ma ograniczeń
no dokładnie.. poza tym dziwna polityka wg mnie. Uważam, że gdyby była możliwość płatności kartą to mieliby większe obroty. Ile razy zrobiłam zakupy za 20zł bo tyle miałam w portfelu ... a gdybym mogła kartą zapłacić to bym wydała sporo więcej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:47   #4354
Veronic
Wtajemniczenie

lecę się myć i spać, bo już coś późno się zrobiło

dobranoc
Stary 2013-10-04, 21:47   #4355
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tez mam specjalnego maila na spamy i glupoty

dzieki za skrot a happy sie odzywala jak podroz?
nie odzywala się.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

co do mleka - kolejna teoria spiskowa moim zdaniem jak szczepionki itp. ja jadę na nabiale całe zycie
ja tam też nie wierze w takie rzeczy.. wszystko zależy kto pisze.. możę to jakaś firma sponsorowała mająca jakieś ryżowe mleka albo inne cuda... tak niestety często się dzieje..

Cytat:
też tak słyszałam, ale to ciekawe, bo w netto kiedyś nie można było płacić kartą, potem wprowadzili i nie zauważyłam zmian cen
a w lidlu kiedys płatnosc karta była możliwa od 20zł, a teraz już nie ma ograniczeń

hmm wiesz co w sumie to ciężki jest ten śpiworek... z dobry kilogram to on waży
a myślisz, że w lumpie znajdziesz coś takiego ?
może nie chceili zrobić tego tak od razu.. Mojego TŻta rodzice są w branży usługowej i jak ich bank namawial na wprowadzenie kart to musieli by podnieść ceny własnie o 2-5% bo tyle sobie bank życzyl za każdą tranzakcje placoną kartą.. a nie wiadomo ile bedzie tych kart a ile gotowka więc wszystko by musieli podnieśc...najgorsze ze ich marza to włąśnie byla jakieś 2-5% ceny wiec praktycznie bank zarabialby tyle co oni

łę jak to prawie kilogram to mi się nie oplaca.. myslalam ze znajde.. byly spiworki takie do spania to mozę i na zimę by byly..

Cytat:
he he pewnie wzielas taka metodę jak ja. pod względem popularnosci i ilości sztuk

myślę że 75 dag ewentualnie jak gruby to i z kg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
też próbowałam gotować tego z bobovity i d u p a blada

mam trochę jabłek, które niedługo się pewnie zepsują jak z nich nic nie zrobię, więc będę chyba musiała użyć słoiczki po koncentratach...
a jak w ogole się pasteryzuje?? a te jabkla to surowe wrzucasz i pasteryzujesz??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:48   #4356
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
karota my 5600 więc mniej:P

Mysia Mysz fajny miś z Piotrusia

co do sprzątania: ja przed chwilą wyszlifowałam łazienkę kuchnię, pokoje wczoraj pomyłam podłogi i kurze, tak więc jutro tylko objadę odkurzaczem i finito.

zastanawiam się czy kąpać małą?? bo miała szczepienie... ostatnio jej odpuściłam...
vil a wy nie szczepiliście nawet na żółtaczkę??
tylko my miesiąc starsi Kuba ma 4 miesiące i tydzień

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
no, jedynie na polowania lumpkowe czasem wyskakuję
jejku, dobrze, że mi mąż pomaga sprzątać ograniczam się do prania i obiadów. Zmywarkę jeszcze obsługuję
widzę,z e mamy taką samą rozrywkę, tez moim "wychodnym" są ciuchy dzisiaj przegapiłam

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzisiaj na rehabilitacji przyszła pani doktor i oceniała jakie postępy zrobił Antos w ciągu miesiąca... powiedziała, że jest bardzo ładnie... ale nie podoba jej się, że trochę za bardzo główkę dociska do prawego barku, przykleiła mu jakiś plasterek, który reguluje napięcie mięśni czy coś i w piątek sprawdzimy czy coś pomogło

a tak w ogóle to znowu mam kiepski humor, wszystko mnie wkurza... mąż najbardziej... dzisiaj na spacerze powstrzymywałam się żeby nie ryczeć
ja dzisiaj tez mam taki dzień ;/ ale nie martw się, my teraz jesteśmy dużo silniejsze

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Kupuj ziola, zaparzaj lekko. Gotowce maja cukier
Ja daje rumianek, koper, wode..
Zwykle zaparzam max mocne i rozwadniam dość mocno. I naturalne a nie chemiczny slodzony syf

Zu dzis byla aniol
Jadla, spala, nie plakala, W KONCU ZJADLA SLOIK BEZ PLUCIA, spi
ja chce więcej takich dni

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Mój też, pięknie jadł, pięknie spał i się bawił widać dzisiaj dzieci łaskawe dla nas
Cytat:
u mnie gra o 1 w nocy...jak dziecko postanowi, ze czas na impreze.

MAM PYTANIE:
czy Wasze baki tez się tak odchylają do tylu? Nela lezy i ciaaagle wszystko za glowa jest ciekawsze. wiecznie się wygina, wcześniej tak robila jak chciała przewrocic się na boczek, a teraz nie wiem o co jej chodzi...dzisiaj nawet podczas n0szenia na rekach ciagle była taka sztywna i wygieta - zaczelam się martwic. może to tylko szaleństwo jelitek? bo przy wnm chyba wyginalaby się w luk ale w bok i zaciskala piąstki. u nas piesci nie ma, sa za to nozki chwytne jak u mapki, paluszki ciagle podkurcza...sama już nie wiem. pojeczalam tzowi i chyba w pon skoczymy do jakiegoś neurologa...
może tak daje znac żeby ja wziąć na rece?
mój Kuba się odchyla, szczególnie jak leży na macie, ale tak przy chodzeniu czy coś, to raczej nie zaniepokoiło mnie

Cytat:
a może jej sił brakuje by się przekręcić podaj jej łapkę i zobacz czy się pociągnie do boku.
Nasza dalej czasami zaciska piąstkę z kciukiem w środku, a reha podejrzewała szybciej obniżone niż wzmożone napięcie, takze reguły nie ma.

Młoda rozkręca się z przekręcaniem Bo z zabawami na brzuchu szaleje już dawno, ale tyłka jak Bartuś Justii nie podnosi

Kupiłam puzzle piankowe, dziś już korzystaliśmy. Jak ktoś chce link do aukcji i opinię, niech krzyczy.
a jak ta grubość? bo pisałaś że 0,7 cm, to styka?

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja poproszę linka i opinię. Muszę się ograniczyć z wydawaniem kasy ale zapiszę na zaś

---
Gdzie można kupić tą księgę dźwięków? Ja sprezentowałam dziś Julci dwie książeczki z biedronki : Zwierzęta i Ciało Puki co się nimi nie interesuje ale żal było nie wziąć.
W ogóle to miałam dziś przygodę w Biedrze. Pierwszy raz przy kasie zabrakło mi kasy Wstyd trochę Zrobiłam zakupy i w ostatniej chwili zauważyłam że proszek Vizir w bardzo korzystnej cene 6,1 kg za 34 zł jakoś. Byłam pewna, że mam dwie stówy w portfelu to wzięłam dwa proszki i myk do kasy. Przy kasie wyszło, że mam do zapłaty jakieś 150 z kawałkiem a ja miałam tylko 140 Cofnęłam kiełbasę i bagietkę czosnkową Kierowniczka musiała przyjść a ludzie w kolejce czekali. No ale przeprosiłam za zamieszanie i ludzie w kasie powiedzieli, że rozumieją
to dobrze, ze się bardziej nie rozkręciłaś bo tylko kiełbasy i bagietki nie zjecie
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u nas to samo, ale do neurologa trzeba miec chyba skierowanie nie? ja pokaże małego pediatrze bo za tydzień szczepienie

musimy zacząć kąpać malego w łazience, bo zaczął chlapać jak Przemuś vil, wcześniej lezał ciuchutko a teraz od kilku dni rozrabia śmiejąc się do rozpuku z tego no i odkrył że ma coś pomiędzy nogami
tak do neurologa trzeba mieć skierowanie, ale myślę, ze rodzinna nie powinna robić problemów, tylko ciekawe jak zapisy ;/

Dziewczyny ja mam takie pytanie, kiedy wyjmuje się tą wkładkę w foteliku? bo mam maxi cosi cabrio fix i Kuba jest mały więc nadal w niej jeździ, ale ta zastnawiam sie d kiedy?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:48   #4357
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie, zapytałam Potterki jaką ma

no dokładnie.. poza tym dziwna polityka wg mnie. Uważam, że gdyby była możliwość płatności kartą to mieliby większe obroty. Ile razy zrobiłam zakupy za 20zł bo tyle miałam w portfelu ... a gdybym mogła kartą zapłacić to bym wydała sporo więcej

ooo tak racja ale może to i lepiej dla naszych portfeli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 21:53   #4358
Ashyshqa
Zakorzenienie

Glupia aplikacja mi cytowac nie chce

Prodiament wydaje mi sie, ze to zimowe woombie (a takie kupilam) musi byc mnie elastyczne niz to klasyczne...
Co do odchylania glowki o tez wtedy korzystam z okazji, zeby sie do brudnej szyji dostac

Deb, wciaz cie podziwiam ale prawda jest tez taka, ze Sofia lubi jak cala moja uwaga jest na niej skupiona, a w szczegolnosci nie lubi jej dzielic z komputerem

Diabli, to ja chce foty tego kombinezonu! Nie mam jeszcze a potrzebuje wlasnie w tym rozmiarze
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:54   #4359
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Dasz radę! Ja pierwszy raz trochę oszukiwałam, bo nie ma się co czarować przez prawie rok czasu zastałam się jak nie wiem co.
Ja z kolei ochotę mam i motywację może już też mam, ale póki co zawsze jest coś... No i ten kręgosłup pierdzielony
jak zaczęłam cwiczyć to mnie zaczął jeszcze bardziej bolec ale poźniej przestał i teraz mnie prawie w ogóle nie boli.. chyba mięśnie kręgosłupa mi się wzmocnily po tych cwiczeniach bo nawet jak nosze to potem nie czuje kręgosłupa..

Wojtek
Stary 2013-10-04, 21:56   #4360
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
tylko my miesiąc starsi Kuba ma 4 miesiące i tydzień

widzę,z e mamy taką samą rozrywkę, tez moim "wychodnym" są ciuchy dzisiaj przegapiłam

ja dzisiaj tez mam taki dzień ;/ ale nie martw się, my teraz jesteśmy dużo silniejsze

Mój też, pięknie jadł, pięknie spał i się bawił widać dzisiaj dzieci łaskawe dla nas

mój Kuba się odchyla, szczególnie jak leży na macie, ale tak przy chodzeniu czy coś, to raczej nie zaniepokoiło mnie

a jak ta grubość? bo pisałaś że 0,7 cm, to styka?

to dobrze, ze się bardziej nie rozkręciłaś bo tylko kiełbasy i bagietki nie zjecie

tak do neurologa trzeba mieć skierowanie, ale myślę, ze rodzinna nie powinna robić problemów, tylko ciekawe jak zapisy ;/

Dziewczyny ja mam takie pytanie, kiedy wyjmuje się tą wkładkę w foteliku? bo mam maxi cosi cabrio fix i Kuba jest mały więc nadal w niej jeździ, ale ta zastnawiam sie d kiedy?
Dzis mieliśmy ułożone w dwie warstwy i było naprawdę ciepło. Zachowywały się jak styropian - oddawały ciepło.
a jak jest jedna to niestety póki co jeszcze nie wiem i nie powiem Myślę, że koc pod spód, na to ta pianka i powinno być dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:57   #4361
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Młoda rozkręca się z przekręcaniem Bo z zabawami na brzuchu szaleje już dawno, ale tyłka jak Bartuś Justii nie podnosi
dla niej, dziękuję za te dla Bartusia Matyldzia też niebawem zacznie
Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Odnośnie herbatki - chciałam zacząc od rumianku, ale podobno może uczulać, więc tak ostrożnie bym próbowała. Tylko nie wiem, w jakich ilościach i ile razy dziennie podawać
a może po prostu woda? a co do ilości nie wiem niestety
Cytat:
za noworodka W kąpałam zazwyczaj co 2 dni i było ok, ale teraz Młody zaczął się coś pocić tzn stopy mu śmierdzą no a o rączkach to nawet nie wspomnę;p;p
jak to śmierdzą??

Cytat:
ooo tak racja ale może to i lepiej dla naszych portfeli
o tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 21:59   #4362
maarchewka
Zakorzenienie

Ej co do śpiworkow/kombinezonow na zime to wy kupujecie takie z oddzielnymi nózkami czy takie worki:
http://allegro.pl/coccobello-spiwore...587749165.html

Bo ja na teraz mam własnie taki śpiworkowaty i powiem, żę to super sprawa! Jak idę do galerii to rozsuwam dziecko po bokach i jest rozebrany, szybciutko rączki wyciągam i dziecko już jest rozebrane.. nawet na spiocha da się bez szarpania wyciągnąc, włożyc.. ja mam z wita taki:
http://allegro.pl/spiworek-wit-r-74-...593118231.html
ale na zimę muszę coś grubszego poszukać..

Wojtek
Stary 2013-10-04, 22:01   #4363
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
To jest kinesiotaping u sportowców najczęściej spotykany przy nadwyrężonych mieśniach.

O dokładnie coś na K było na nich napisane

my jutro też jedziemy do rodziców z Antosiem bardzo się cieszymy, tylko znowu będę musiała pakować ten majdan
Stary 2013-10-04, 22:04   #4364
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mój bystrzak rozpracował panel muzyczny w macie przyciągnął ją i uderzał łapką, parę razy udało mu się uruchomić i był trochę zdziwiony później już ogarnął, że jak pacnie to będzie grało i śmiał się jak szalony

a później.... podniósł dupkę jak do czworakowania jakby miał ręce silniejsze (bo nie opiera się jeszcze na wyprostowanych) to pójdzie
uważaj, bo Ci zwieje!
Nela dzisiaj tez lezala na macie i zaczela jeczec, a miałam jeszcze trochę naczyc do umycia...wiec gadam "corkaaaa czekaj, jeszcze dwa garnki hop siup i już", slysze, ze steka, wkurza się, w końcu w zlosci zaczela wymachiwać konczynami...i wlaczyl się panel, taka zabawka z fp kierownica czy cus? i slysze to słynne "wraaaaał biiiip biiiip" a po nim melodyjka. dziecko milczy, nagle chichot i rechocze później kilka razy specjalnie uderzala jak zamilklo i udawalo jej się to uruchomić...kolejna zabawka rozpracowana, strach się bac. jeszcze trochę i zlamie nam piny do konta o takie podobne do tego
http://allegro.pl/fisher-price-panel...600666945.html
znalazłam na zdjęciu lew po lewej str.
pewnie Wam już Nela bokiem wychodzi, ale mam obsesje pstrykanie zdjęć...wcześniej meczylam chomika a teraz ja.a ze jeszcze jest za mala na pozowanie w plenerze to chociaż ciuchy uwieczniamy latwiej je będzie później sprzedać choć trochę mniej mi zal tego co zalozymy raz...hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjeciee.jpg (102,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie5.jpg (91,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie6.jpg (88,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjeciee2.jpg (83,2 KB, 24 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:09   #4365
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Uroczyście oświadczam, że jak mi jeszcze raz teściowa weźmie przekręci Kubę łapiąc Go za nóżki (główka sobie reszta sobie) i jeszcze będzie nam wmawiać, że pierwszy raz i że wie co robi to Jej sprzedam liścia i pocisnę wiązanką!!!

Dzisiaj się powstrzymałam, ale sobie pod nosem powiedziałam co o tym myślę a Mąż Ją zje.bał konkretnie.

Poza tym jedna wielka ch.ujnia z grzybnią! Miałam ogarniać chatę i piec ciasto. No i co? Nico. Mieliśmy gości- teściową właśnie i męża ciocię z córeczką. I tak pokrzyżowały mi się plany. A mieliśmy z Mężem posprzątać itp... A jutro Małż mi nie pomoże, bo od razu po pracy jedzie do mechaniora z autem... Zrobiłabym coś teraz, ale Kuba śpi, więc boję się włączać odkurzacz albo mikser...

No, ale Kubuś dostał kubraczek na zimę. Całkiem fajny kombinezon. Szkoda tylko, że 2-częściowy, ale darowanemu koniowi...

Koniec marudzenia.

Idę zmyć maseczkę z japy i spać. Jutro czeka mnie baaardzo pracowity poranek... Oby tylko moje Słoneczko było rozchmurzone

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 22:09   #4366
karota11
Zadomowienie

Cytat:
uważaj, bo Ci zwieje!
Nela dzisiaj tez lezala na macie i zaczela jeczec, a miałam jeszcze trochę naczyc do umycia...wiec gadam "corkaaaa czekaj, jeszcze dwa garnki hop siup i już", slysze, ze steka, wkurza się, w końcu w zlosci zaczela wymachiwać konczynami...i wlaczyl się panel, taka zabawka z fp kierownica czy cus? i slysze to słynne "wraaaaał biiiip biiiip" a po nim melodyjka. dziecko milczy, nagle chichot i rechocze później kilka razy specjalnie uderzala jak zamilklo i udawalo jej się to uruchomić...kolejna zabawka rozpracowana, strach się bac. jeszcze trochę i zlamie nam piny do konta o takie podobne do tego
pewnie Wam już Nela bokiem wychodzi, ale mam obsesje pstrykanie zdjęć...wcześniej meczylam chomika a teraz ja.a ze jeszcze jest za mala na pozowanie w plenerze to chociaż ciuchy uwieczniamy latwiej je będzie później sprzedać choć trochę mniej mi zal tego co zalozymy raz...hehe
Naprawdę mamuśka masz styl fajnie córcia ubrana
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:10   #4367
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj, bo Ci zwieje!
no to naprawdę idą łeb w łeb te nasze dzieciaki!!!

Stary 2013-10-04, 22:11   #4368
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
łyżeczkę mam z tomme tippee najzwyklejszą http://allegro.pl/1-lyzeczka-essenti...589130502.html i M jest najwygodniej (mamy jeszcze z ikei i jakąś drogą co dostała), a miseczki specjalnej nie kupowałam, poproszę kogoś o fajny zestaw dla dziecka na święta taki z przegródkami, zawsze taki chciałam
mam 3 lata mlodsza kuzynke i zawsze zachwycałam się jaka wspaniala miseczke ma do jedzenia...chciałam taka dla lalek (kapiel wodna itd.) i oczywiście przegródki na wszystko...

a w temacie kupy: u nas mala kwiczy, bo tatuś często do niej mowi "Neluś, co tu tak śmierdoli? znowu kupiszon? oooo nieee , tatuś nawet tak nie produkuje, co wy z ta mamusia jecie? a ona uwieeeelbia być w centrum zainteresowania i choćby temat był o kupie to i tak zabawa przednia.
Stary 2013-10-04, 22:12   #4369
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Uroczyście oświadczam, że jak mi jeszcze raz teściowa weźmie przekręci Kubę łapiąc Go za nóżki (główka sobie reszta sobie) i jeszcze będzie nam wmawiać, że pierwszy raz i że wie co robi to Jej sprzedam liścia i pocisnę wiązanką!!!
Przekręca go na brzuszek ? Nie żebym broniła teściowej ale na rehabilitacji babka często robi tak z Antosiem, że łapie za jedną nóżkę i prowokuje do przekręcania, jeżeli główka zostaje w tyle to dociąga.

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-04 o 22:14
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 22:14   #4370
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

mąż dziś oglądał mieszkanie i jest wszystko ok na pierwszy rzut oka (oby! ), ale dokumenty jeszcze różne, potem odbiór, notariusz, ehhhh
super, to już prawie jesteście u siebie zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
btw. jakby któraś chciała kupić kombinezon na teraz to polecam gorąco h&m wygodny do wkładania, miękki no i widok dziecia w tym powala
piękny i chyba takiego szukam! może być dla dziewczynki, nie? jaki macie rozm?
kupie go sobie na 25% albo na tym bonie z twojego stylu

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-04 o 22:17
Stary 2013-10-04, 22:15   #4371
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Przekręca go na brzuszek ? Nie żebym broniła teściowej ale na rehabilitacji babka często robi tak z Antosiem, że łapie za jedną nóżkę i prowokuje do przekręcania, jeżeli główka zostaje w tyle to dociąga.
prowokuje, podejrzewam więc, że wie co robi a teściowa Szprotki niekoniecznie
Szprota walnij jej z łopaty

Stary 2013-10-04, 22:18   #4372
vil84
Wtajemniczenie

Karota my wyciagalismy wkladke jak Przemkowi zaczela przeszkadzac

Chyba Mlody zlapal swoj pierwszy w zyciu katar posapuje przez sen tak na mokro

Zdjecia obadam na kompie jutro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:19   #4373
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

nastoletni brat mojej znajomej (tez kupila ksiazeczke "uwaga to niebezpieczne") popatrzyl na okladke i zaczal się smiac. nie wiedzialysmy o co chodzi...a on mowi "patrzcie jaka rasistowska ksiazeczka. mala murzynska dziewczynka, a obok napis uwaga to niebezpieczne"

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mysia i Hump dzieki za odp.co.do.woombie u nas woombie ma byc tajna bronia w wielkiej przeprawie przenoszenia Sofii do lozeczka na noc na razie zbieram sily Jedna rzecz mnie zastanawiala. Pisalas kiedys Mysia, ze woombie jest elastyczne jak macica i dziecko moze w nim zmieniac ulozenie raczek. Sofia nawet troszeczke nie moze nimi ruszyc
Justi ja jeszcze na 100% nie jestem do woombie przekonana, zobaczymy jak sie sprawdzi w lozeczku. Jedna rzecz, ktorej wczesniej nie przemyslalam a nie podba mi sie w woombi to to, ze trzma.nozki blisko siebie. dziecko nie moze naturalnie ich rokladac na boki, wiec nie wiem.jak to wplywa na bioderka...
original jest bardziej elastyczny niż to zimowe z polarku. ale u mnie I. też w miarę swobodnie może ruszać rączkami. no a nózki można uwolnic rozsuwając dolny suwak
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:21   #4374
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Sesja Helenka łapała zabawki już od kilku dni, ale dzisiaj zaczęła pięknie do przodu wyciągać łapki
Najpierw delikatnie smakowała a potem już chciała pożreć klocka
jaka ona slodka! i fryzura zupełnie jak u Nelci hehe. najlepsza fotka - ostatnia! szkodniczek-gryzon atakuje
Stary 2013-10-04, 22:23   #4375
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Pewnie coś tam sobie świrowała Ach macie Wy się biedulki z tymi teściowymi ja nie mam teściów, ale są tego plusy i minusy bo Antoś ma tylko jedną babcię i to daleko... a mi nikt z dzieckiem nie pomoże
Stary 2013-10-04, 22:23   #4376
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. wróciłam od audiologa, słuch w porządku, eszcze tylko w grudniu.Jak wracałam z NT to pojechałam Zaszczepić małą na żółtaczkę, reszta dalej odroczona.... Ma ok. 5600 bo ją ważyli we wszystkich ciuszkach i pełnym pampersie.I ok. 63 cm.Tak właśnie u nas ważą. Wzięłam skierowanie do patologii noworodka, będziemy kąbinować z rehabilitacją na NFZ, Muszę poukładać jakiś sensowny plan i jeździć o stałej porze na rehabilitacę i wprowadzć jej w miarę stały plan dnia.
hmm, nie moglas jej rozebrać? choćby do body pieluszke zmieniaj zanim wrzuca na wage sama ich przechytrz hehe. wlasnie sprawdziłam i Nela wazyla 5600 jak miała 10 tygodni super, ze sluch w porządku.
Stary 2013-10-04, 22:24   #4377
karolina2121
siedzę i myślę

spadam spać...
Stary 2013-10-04, 22:25   #4378
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja poproszę linka i opinię. Muszę się ograniczyć z wydawaniem kasy ale zapiszę na zaś

---
Gdzie można kupić tą księgę dźwięków? Ja sprezentowałam dziś Julci dwie książeczki z biedronki : Zwierzęta i Ciało Puki co się nimi nie interesuje ale żal było nie wziąć.
W ogóle to miałam dziś przygodę w Biedrze. Pierwszy raz przy kasie zabrakło mi kasy Wstyd trochę Zrobiłam zakupy i w ostatniej chwili zauważyłam że proszek Vizir w bardzo korzystnej cene 6,1 kg za 34 zł jakoś. Byłam pewna, że mam dwie stówy w portfelu to wzięłam dwa proszki i myk do kasy. Przy kasie wyszło, że mam do zapłaty jakieś 150 z kawałkiem a ja miałam tylko 140 Cofnęłam kiełbasę i bagietkę czosnkową Kierowniczka musiała przyjść a ludzie w kolejce czekali. No ale przeprosiłam za zamieszanie i ludzie w kasie powiedzieli, że rozumieją
łe tak to jeszcze nie wstyd.. Ja kiedys bylam w kolejce w biedrze. Przede mna starsza babka z synem- syn okolo 40-50 lat.. Zrobili zakupy za jakąs 100 ale mieli mniej całej kasy.. No to co - to może coś tam zabierzemy... nie jednak nie to mozę jakiś inny produkt wycofamy... a nie maslo jednak potrzebne... to mozę .. co by tu wycofac.. babka do syna możę masz jakieś pieniądze- znalazł z 10 zł to mozę ednak tą wedlinkę wezme a to pani odliczy...ojeje to jeszcze brakuje.. a tu wszystko potrzebne.. hmm to mozę jeszcze poszukam w torebce może mam tą koncówke, a jednak nie to mozę pani coś innego odliczy.. i tak wymieniali może z 15 minut.to produkt wycofywala, to wracała bo coś innego jednak chceli wycofać. już im mialam ze swoich zaplacić za zakupy i niech sobie idą..

Wojtek
Stary 2013-10-04, 22:27   #4379
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jak zaczęłam cwiczyć to mnie zaczął jeszcze bardziej bolec ale poźniej przestał i teraz mnie prawie w ogóle nie boli.. chyba mięśnie kręgosłupa mi się wzmocnily po tych cwiczeniach bo nawet jak nosze to potem nie czuje kręgosłupa..
Mi ostatnio coś łupnęło i to przez to teraz boli. Spróbuję znowu poćwiczyć, zobaczymy czy dam radę...

Cytat:
Nie... Kuba sobie leży na pleckach, a On podchodzi do Niego z boku i Go obraca o 90 stopni w bok (w swoją stronę) ciągnąc Go za nóżki

Cytat:
Przydałoby się Jej...

---

Japa umyta, czas do łóżka.
Kolorowych snów!

edit: ale jestem głodna...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-10-04 o 22:30
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:27   #4380
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Co do pieluch - w dzień używam Dady 4 i wczoraj znowu małą 2 razy przebierałam bo przeciekły, a potem jej się tak ulało, że cała była obrzygana i znowu musiałam ją przebierać przez te pieluch drugi raz w tym tygodniu robię pranie
Na noc używam pampersów 4 i nic nie przecieka
u nas 4 dady tez jeszcze luznawe, ale jak slysze puuuult to szybko się przebieramy i na razie awarii nie było ale rozmawiałam dzisiaj ze znajoma, która ma 14miesięcznego synka i ona w szoku, ze się tak spiesze z rozmiarami, bo on nadal nosi 4 i rozm. ciuszkow 80...hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości