Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 09:22   #1231
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ta, na Dzie matki zesra mi sie na kolana
: hahaha:
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Tz moj jedzie sobie na camping. W moje ulubione miejsce. Jestem zła i smutno mi. Do tego wkurza mnie. Mowie mu, ze jestem zmęczona, a on mi, ze powinnam zrezygnować z Wizazu to bede miec wiecej czasu
No comment.
samantja jakbym swego kiedys slyszala. Moj to mowi na nas "sekta" tzn udzielam sie na takim kieleckim i tam mamy juz zgrana grupe i spotykamy sie co miesiac u ktorejs i w ciazy zaprosilam wszystko do mnie na grilla razem z mezami i dziecmi, wiec poznal i juz srednio sie czepia. A teraz to juz wogole jak go nie ma to wiesz.... a za camping bym go udusila, bylo dac mu dziecia na wyjazd, a sama bys odpoczela.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

She pytamy o Marike, bo kazda z nas ktora ma wiecej niz jedno dziecko, zawsze mimochodem wspomina o drugim. Ja sobie nie wyobrazam, piszac o Aleksie nie wspomniec o Marysi. Dla mnie to tak jakby Aleks byl wazniejszy od Marysi, a ja kocham oboje z taka sama sila. I jesli sie chce czyms pochwalic, to nie wazne ze jest to watek mamus wakacyjnych 2013 a nie 2011 - dla mnie naturalne jest aby o tym pisac. To tyle w tym temacie .

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:31   #1232
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

czytam o tej ciemieniuszce i to chyba jednak nie to
na wszelki wypadek nasmarowałam Olejuszką i zobaczymy
może to płyn do kąpieli i prawie codzienne moczenie w nim głowki?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
: hahaha:

samantja jakbym swego kiedys slyszala. Moj to mowi na nas "sekta" tzn udzielam sie na takim kieleckim i tam mamy juz zgrana grupe i spotykamy sie co miesiac u ktorejs i w ciazy zaprosilam wszystko do mnie na grilla razem z mezami i dziecmi, wiec poznal i juz srednio sie czepia. A teraz to juz wogole jak go nie ma to wiesz.... a za camping bym go udusila, bylo dac mu dziecia na wyjazd, a sama bys odpoczela.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

She pytamy o Marike, bo kazda z nas ktora ma wiecej niz jedno dziecko, zawsze mimochodem wspomina o drugim. Ja sobie nie wyobrazam, piszac o Aleksie nie wspomniec o Marysi. Dla mnie to tak jakby Aleks byl wazniejszy od Marysi, a ja kocham oboje z taka sama sila. I jesli sie chce czyms pochwalic, to nie wazne ze jest to watek mamus wakacyjnych 2013 a nie 2011 - dla mnie naturalne jest aby o tym pisac. To tyle w tym temacie .
hehe, mój mówi czesto: a te twoje tam na necie to co mówią (to jak się pytam co zrobić gdy coś tam z malym )

a o dzieciaczkach... dobrze gadasz, polać Ci

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

no Laski jeszcze 40 głosów i Surka w pierwszej 10 -tce
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:31   #1233
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Misiaczka 1000 zł
Jakie kryteria musieliście spełnić ?

Sam - teściowa wymiata
Ja wczoraj też walczyłam z ciemieniuchą niestety przegrałam walkę, naoliwkowałm mu łepetynkę przed kąpielą, wykąpałam i czesałam ale nie bardzo schodziło.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:34   #1234
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mój leży pod kołdra z ojcem i skrzeczy jak to on, może tez coś produkuje, kto wie
U nas ten sam widok i te same odgłosy

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

my dzisiaj mielismy super noc,, młody wstał przed 3 i o 7 przebudzal sie wczesniej, ja wstawalam zwarta i gotowa z mleczarnia a ten mi po wlozeniu smoczka zasypial
Super że noc udana
Jakie macie plany z Alkiem na weekend bez TZ?
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Twee mój Tz 3 ostatnie weekendy na wyjeżdzie wiec łącze sie w bólu. Dzisuaj tez wyruszył ale caaały tydzien prowadzilismy negocjacje bo mam juz dosyc samotnych weekendow i stanelo na tym ze TZ w czwartek nie idzie na trening za to w sobote moze jechac ale zostawia mi samochod. Ico? Rano Tz wychodzi z domu i w drzwiach mówi ze wróci w niedziele wieczorem a jak szybko uciekał zebym go nie zawróciła czasem

No ale mam samochod i idziemy dzisiaj na impreze do szwagra i mała zobaczy sie z kuzynka.
A z TZ to sie smieje ze on chyba ma jakas druga rodzine i do niej to na weekendy jezdzi.
A gdzie TZ tak jeździ?
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

to miałas pecha

u mnie najwieszy był jak zapomniałam smoka na spacer
Ze smokiem to masakra. Gdybym zapomniała to musiałabym lecieć na syrenie na górę

Cytat:
hejooo znow

sniadanie wciagniete - tzn. Marysia ukradla mi kanapke, gardzi parowka, chociaz sama chciala i ja wyciagnela z lodowki Aleks zjadl - a ja pije kawusiePlan na dzis: walczymy z katarem moim i Marysi.

Czy wszyscy widzieli w K. mojego blond anioła ?musialam sie pochwalic, tak fajnie udalo mi sie ja uchwycic.

Margosia gdzie ty sie podziewasz kobieto???????????????? teskno mi za Toba

en
Ja widziałam. I co mogę powiedzieć..ta ikonka wszystko mówi

Cytat:
Misiaczka 1000 zł
Oooo ciekawe musze u siebie popytać. Ja z wnioskiem idę już od 10 września

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

ja po takiej akcji byłabym zrezygnowana i wróciłabym do domu

U nas noc kiepska spałam na raty 4 godziny
Szymek wstał na jadło o 1.30 zjadł nie mógł zasnąć rzucał się jak gówno w trawie jak by to powiedziała Samanta , a ja czytałam wizaż do 3.30, poszłam spać i nie mogłam zasnąć po przeczytaniu pewnych info w klubie i rozmyślałam, jak zasnełam to Szymcio znów sie obudził o 5, zjadł i poszedł spać na 20 minut i koniec spania.
Gluty dzis mi leca strumieniem z nosa
Przeszło mi przez myśl żeby wrócić ale chęć kupna lays-ów wygrała
To nocka kiepska a jak sie Szymonek czuje? Mniejszy ma katar?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:34   #1235
surka
Zakorzenienie

Cytat:
chnamonku tak bardzo sie cieszę, ze operacja sie powiodła.. Jeszcze trochę wytrzymajcir, Wy i Adaś.. I tez koszmar sie skończy

Witam sie niemowiaco mnie jak rozkłada to zawsze w pare godzin.. Mam taki głęboki kaszel, ze w nocy wymiotowałam bo tak bardZo mi to kaszlenie naruszyło w nocy tez miałam lekka gorączkę, a wstałam i dosłownie nie mogę mowić. Tz sie małym cała noc zajmował i coś czuje, ze dzisiaj bedzie to samo bo on zdrowszy jednak ode mnie. Oby tylko mały sie nie zaraził, trzymajcie kciuki. Przeszedł chorobę teściowej, tzta, to może i moja bez szwanku przejdzie..

Zdrowia życzę i żeby Tomus się nie zaraził.

Cytat:
Witamy się

Cynamonku: jupi::j upi:

Dla wszyskich chorych duuuuuzo zdrówka.

My po porannym karmieniu i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy moje dziecie zrobiło samo wieeeeeelka pachnaca KUPE

Dieta działa. A w nocy takie baki taką salwą waliła że az z TZ sie obudzilismy i śmialismy sie z biedulki. A ona nie świadoma spała w najlepsze i graaaaaaała sobie wesoło.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

En widziałam zaproszenie.Dzięki .

dobrze, że jelita świetnie pracują.

Cytat:
Minie szybko i bezboleśnie!

No serio, jaka ja kiedyś zakochana byłam ze jeszcze rano na igraszki sie zgadzałam teraz najpierw go wysyłam do łazienki z tym smoczym oddechem

Cytat:
Antkowi chyba ciemieniucha sie objawila.
na czubku glowki cos w rodzaju lupiezu, to to?

myślę, że tak.

Cytat:

Cytat:

dla naszego dzielnego Twardego Adasia

dalej zacisniete

Ghia - dzięki wielkie

Dzięki Wam dziewczyny wszystkim

Umniejsza kiepsko. Nie wiem co mi jest i co jest małemu. Niby mleko mam on ssie. Najlepiej to jakby ma mnie wisiał ciagle. Dzis ledwo co zjadlam obiad o 20 dopiero na szybko.
Przywieźli nam nowa lodówkę ja w ogóle zapomniałam o tym. Tz ogarna syf spod starej i zaczal wyjmowac rzeczy. Ja umylam tylko zeby. Wstalam późno. Potem zjadlam poszłam umyć kape i to tyle z mycia bo wieczorem zasnelam w opakowaniu
Wstyd sie przyznać,ale cały dzien chodzę we wczorajszym make up tylko se lekko micelem pod oczami wytarlam spiochy
Tz musiał iść do pracy. Ja zaczęłam soda myć nowa lodówkę zeby ten plastik jakoś tak nie capil. Szybko chciałam moje mleczko uratować. Tutaj mały kweka w zalewie garów pod sufit.
Fuck!

Wieczorem dzis , a raczej wczoraj mały znów swirowal. Po kąpieli zasnął mi na przewijaku. Nie ubralam go tylko zanioslam do lozeczka i nakrylam flanelka. U nas ciepło mocno jest. On sie obudził z rykiem ja bieg do niego, a on przez sen sie mota i walczy z czymś.
Znudził sie i ch po spaniu. Ja zalamka. Wyciagnelam sierote z łóżka i oboje w ryk. No to cycek bierze i sie gapi na mnie, potem wku.rwa ma i kopie nogami i bach mnie w mordę, potem siebie. Mały moj wyglada jak masochista podrapany cały. Obcielam mu paznokcie na maxa. Piastki wsuwa równo az strach.
Jak mały swirowal to sie wściekłam i dałam mu herbatki i zaczal pic lapczywie to ja mysle Boże on jest dalej głodny. Sciskam cycka, No a tam jest mleczko No to WTF , ze ten gnom nie ssie tylko albo walczy albo ciumka az zasnie az jak mu zabiore to wnerw.
To ja mu poszłam mm nalalam, a on o fujcccc i kwasna mina i jezorkiem wypychal,ale mu na sile dałam i zassal i z laska 10ml zjadł. A potem nagle taka kupę walna znów musztardowa i dość wodnista az na plecy świeżego body zaszła
Chyba od tej hierby. Nie bede mu juz dawać jej.

Tz moj jedzie sobie na camping. W moje ulubione miejsce. Jestem zła i smutno mi. Do tego wkurza mnie. Mowie mu, ze jestem zmęczona, a on mi, ze powinnam zrezygnować z Wizazu to bede miec wiecej czasu
No comment.

Wybaczcie, ze znów nie nadrabiam i nie wiem o czym jest temat

Ide sie umyć i pewnie niedługo karmienie bedzie.

Miłego dzionka
może skok was odwiedził.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:37   #1236
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

hehe, mój mówi czesto: a te twoje tam na necie to co mówią (to jak się pytam co zrobić gdy coś tam z malym )

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

ha ha ha. Moj to sie czepial tych kielczanek, bo tam sa rozne i maja dzieci w roznym wieku i kiedys podczytal z mojego ramienia jak pisalysmy o seksie i do tej pory o tym gada. ale generalnie juz wiekszosc z tych dziewczyn bywa u nas czesto wiec jak byl sie przywyczail i nawet mowil do nich nie po imieniu a "nickami"

ja wiernie klikam na surke, nawet jak w nocy wlazlam.

Ciemieniucha wyglada dokladnie jak lupiez. My na razie odpukac tfu tfu nie mamy, Marysia miala to kupilam jej jakis krem bo oliwka nie dawala rady.

Katarzynka oby mlodemu sie odmienilo i zebys sie wreszcie wyspala. Moj dzis tfu tfu nie zapeszajac tylko 2 pobudki w nocy - w ciezkim sozku bylam.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

misiaczka wlasnie m przypomnialas, ze mialam wczoraj w biedrze kupic Lays i zapomnialam a jak tam Majeczka?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-05, 09:38   #1237
czarownica1
Zakorzenienie

Katarzynka, Tż mówi:
istnieje jakieś kryterium dochodowości, ale u nas nic kobieta nie powiedziała, tylko chyba z papierów, które jej przynieśliśmy do becikowego musiałą sobie policzyć pod nosem policzyć bo kazała jeszcze przynieść pity za 2012 chyba i tu jeszcze chodzi o to kto gdzie był zatrudniony przez jaki czas, kiedy dany dochód był utracony, jesli utracony (boszzze jakby nie mozna było powiedzieć skonczyło się zarabianie ) to swiadectwo pracy....
w sumie najlepiej pojsc do MOPSu czy tez Srodowiskowej pomocy spolecznej to zalezy jak to się u Was nazywa i dowiedzieć się, co potrzebne w danym regionie.
W kazdym razie u nas z racji ze ja prowadze wlasną dzialalność to papierów było roznych roznistych do zebrania mnostwo.
Stary 2013-10-05, 09:40   #1238
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Samanta
Dawaj szybko fotke twojego małego. Bo robię kolaż i mi jednego foto brakuje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:43   #1239
czarownica1
Zakorzenienie

EV, a czy na te ciemieniuche to jakiś szampon jeszcze kupić? Zmienić ten płyn co mam?
Stary 2013-10-05, 09:45   #1240
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
EV, a czy na te ciemieniuche to jakiś szampon jeszcze kupić? Zmienić ten płyn co mam?
ciemieniucha to nie jest wina plynu (przynajmniej tak mi sie wydaje), ja uzywalam .... z AA kremu na ciemienuche i wyczesywalam Marysi z wloskow. Ja Mlodemu myje wloski zelem nivea i splukuje ta woda co ma w wanience, czasem zle sie spluka, ale poki co nic sie nie dzieje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-05, 09:47   #1241
AgaPlast
Zadomowienie

Misiaczka jezdzi w "słuzbowych" sprawach
A ja czekam az dziec wstanie i idziemy na spacer z siersciami. pieknie slonko daje.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

i mam meeega ochote na pizze. ciekawe jak smakuje bez sera
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:49   #1242
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
ciemieniucha to nie jest wina plynu (przynajmniej tak mi sie wydaje), ja uzywalam .... z AA kremu na ciemienuche i wyczesywalam Marysi z wloskow. Ja Mlodemu myje wloski zelem nivea i splukuje ta woda co ma w wanience, czasem zle sie spluka, ale poki co nic sie nie dzieje.
no to ja pozostaje przy olejuszce, dziś zrobie kąpiel w siemieniu, bo dawno nie robiłam to i o głowke zahacze i obserwuje
dzięki
Stary 2013-10-05, 09:51   #1243
katarzynkajg
Zadomowienie

Czarowniczko dziękuję dopytam

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Misiaczka - katarek powrócił, ale nie wiem czy to wina wczorajszego spaceru czy ode mnie podłapał. Ja uciekam bo mi mały skrzeczy chce się pobawić

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:56   #1244
tweedledee
Zakorzenienie

ktora mnie chciala wkurzyc i przyslala do nas mr skoka?
masakra, dopiero teraz mnie olsnilo, ze alik konczy 5tyg w niedziele, ale urodzil sie 1,5tyg pozniej przeciez
puscilam mu suszarke, zawinelam w kokon i moze chociaz troche pospi bo ten placz mnie dobija

myslalam ze go dupka boli (tak znowu ma odparzenie, jakbysmy mu pieluch nie zmieniali), ale zaczelam ja wietrzyc a ten nadal syrena
jesli to ma trwac jeszcze kilka dni to ja dziekuje, mam taki syf w chacie ze hej, a sama wygladam jak strach na wroble

kallisto kochana nie wiem jak moglam ominac twoj post trymam kciuki za dominiczka mega mocno mamy tu same silne dzieciaczki, jestem pewna ze szybko wroci do siebie i czekamy na informacje
Stary 2013-10-05, 09:56   #1245
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A u nas noc masakra! 7 karmień, tak krótko spał! Teraz ostatnią drzemkę Olek odbębnił, więc idę na 8 karmienie..już krzyczy
to ma spust Oluś. 7 razy jadł w nocy?
Cytat:

[/COLOR]misiaczka wlasnie m przypomnialas, ze mialam wczoraj w biedrze kupic Lays i zapomnialam a jak tam Majeczka?
Lepiej dla ciebie bo mi już w boczki poszło
A Majeczka leży teraz u nas na łóżku i bąki sadzi w materac

nadrobiłam to teraz mogę się przywitać
Dziewczyny jak to człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego Maja wstała na mleczko o 2 i o 6 zamiast tylko o 6
Do tego krztusiła się przy każdym karmieniu grrrrrr. No i o 2 jak zjadla to rzucala się w łóżeczku do 3
Od 8 jesteśmy na nogach. Majka przesikała pampersa ale to moja wina bo bałam się jej w nocy rozbudzać i nie zmieniłam

Idę śniadanie zjęść i pranie wstawić (jedno chyba z miliona bo z kosza się wysypuje)

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-05, 09:59   #1246
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Misiaczka jezdzi w "słuzbowych" sprawach
A ja czekam az dziec wstanie i idziemy na spacer z siersciami. pieknie slonko daje.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

moj tez z pracy bedzie mial wyjazdy, wiec nawet fuknac nie moge, bo przeciez jedzie zarabiac
a nagorsze jest to ze nawet nie bede miala kogo sciagnac do pomocy na te kilka dni nie wyobrazam sobie tego

arr pewnie tak samo pyszna, wcinaj;d

sama bym zrobila gdybym miala piekarnik
Stary 2013-10-05, 10:06   #1247
surka
Zakorzenienie

A co do wyjazdów tż, to mój wyjedzie na 4 miesiące na szkolenie po nowym roku, dokłądnie nie wiemy jeszcze kiedy i może nawet na weekendy nie dostać przepustki
Stary 2013-10-05, 10:08   #1248
czarownica1
Zakorzenienie

schodze z posterunku głosowego, musze po chleb i zarcie pojechać
do pozniej!
Stary 2013-10-05, 10:08   #1249
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Śmiem twierdzić, że nawet dobrze

Witam
Już dawno nie spałam do 7:30 ale co z tego, Franek obudził się po 3 mega głodny. Mąż wstał go nakarmił a potem była walka. Tż do pracy więc wysłałam go do łózka i tak chodziłam i słuchałam mega głośnych kołysanek mego syna utulił się dopiero o 5.
Już sama nie wiem, napinał się, prężył, więc to był brzuch na bank Od kiedy dostaje debridat praktycznie wcale nie puszczą bąków, zaciska poślady i ryczy. A miał mu pomóc Jak tak dalej będzie to go odstawiam.

Życzę zdrówka dziewczyny

Aaa i zaczynamy dzisiaj 15 tydzień i za inne tygodnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:08   #1250
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Super że noc udana
Jakie macie plany z Alkiem na weekend bez TZ?
pogonienie skoka
miałam ambitny plan zeby wyjsc z małym na spacer, ale 1) watpie ze dam rade to ogarnac 2) srednio chce targac 10kg, wolę się jednak nie nadwyrężać
Stary 2013-10-05, 10:09   #1251
surka
Zakorzenienie

Co mi po karuzeli, która kręci się w kółko, skoro Lila woli, jak jej misie mocniej szturcham i i tak muszę siedzieć blisko łóżeczka
Stary 2013-10-05, 10:09   #1252
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

laski zapraszam do galerii w klubie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:11   #1253
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]SKYLIE myslalam ze sie posiusiam jak ogladalismy fakty. Mlodego na brzuchu wytrzeslam a potem Mlodemu ciagle powtarzalam: w zyciu nie mozna byc DUPOM

Pozbierali same perelki z netu No i chate Neni

Cytat:
chnamonku tak bardzo sie cieszę, ze operacja sie powiodła.. Jeszcze trochę wytrzymajcir, Wy i Adaś.. I tez koszmar sie skończy

Witam sie niemowiaco mnie jak rozkłada to zawsze w pare godzin.. Mam taki głęboki kaszel, ze w nocy wymiotowałam bo tak bardZo mi to kaszlenie naruszyło w nocy tez miałam lekka gorączkę, a wstałam i dosłownie nie mogę mowić. Tz sie małym cała noc zajmował i coś czuje, ze dzisiaj bedzie to samo bo on zdrowszy jednak ode mnie. Oby tylko mały sie nie zaraził, trzymajcie kciuki. Przeszedł chorobę teściowej, tzta, to może i moja bez szwanku przejdzie..
Zdrowka !

Cytat:
Antkowi chyba ciemieniucha sie objawila.
na czubku glowki cos w rodzaju lupiezu, to to?
Raczej to to

Cytat:

Cytat:

dla naszego dzielnego Twardego Adasia

dalej zacisniete

Ghia - dzięki wielkie

Dzięki Wam dziewczyny wszystkim

Umniejsza kiepsko. Nie wiem co mi jest i co jest małemu. Niby mleko mam on ssie. Najlepiej to jakby ma mnie wisiał ciagle. Dzis ledwo co zjadlam obiad o 20 dopiero na szybko.
Przywieźli nam nowa lodówkę ja w ogóle zapomniałam o tym. Tz ogarna syf spod starej i zaczal wyjmowac rzeczy. Ja umylam tylko zeby. Wstalam późno. Potem zjadlam poszłam umyć kape i to tyle z mycia bo wieczorem zasnelam w opakowaniu
Wstyd sie przyznać,ale cały dzien chodzę we wczorajszym make up tylko se lekko micelem pod oczami wytarlam spiochy
Tz musiał iść do pracy. Ja zaczęłam soda myć nowa lodówkę zeby ten plastik jakoś tak nie capil. Szybko chciałam moje mleczko uratować. Tutaj mały kweka w zalewie garów pod sufit.
Fuck!

Wieczorem dzis , a raczej wczoraj mały znów swirowal. Po kąpieli zasnął mi na przewijaku. Nie ubralam go tylko zanioslam do lozeczka i nakrylam flanelka. U nas ciepło mocno jest. On sie obudził z rykiem ja bieg do niego, a on przez sen sie mota i walczy z czymś.
Znudził sie i ch po spaniu. Ja zalamka. Wyciagnelam sierote z łóżka i oboje w ryk. No to cycek bierze i sie gapi na mnie, potem wku.rwa ma i kopie nogami i bach mnie w mordę, potem siebie. Mały moj wyglada jak masochista podrapany cały. Obcielam mu paznokcie na maxa. Piastki wsuwa równo az strach.
Jak mały swirowal to sie wściekłam i dałam mu herbatki i zaczal pic lapczywie to ja mysle Boże on jest dalej głodny. Sciskam cycka, No a tam jest mleczko No to WTF , ze ten gnom nie ssie tylko albo walczy albo ciumka az zasnie az jak mu zabiore to wnerw.
To ja mu poszłam mm nalalam, a on o fujcccc i kwasna mina i jezorkiem wypychal,ale mu na sile dałam i zassal i z laska 10ml zjadł. A potem nagle taka kupę walna znów musztardowa i dość wodnista az na plecy świeżego body zaszła
Chyba od tej hierby. Nie bede mu juz dawać jej.

No comment.

Wybaczcie, ze znów nie nadrabiam i nie wiem o czym jest temat

Ide sie umyć i pewnie niedługo karmienie bedzie.

Miłego dzionka

Sily w przetrwaniu kryzysu! Sily w przetrwaniu tekstow tesciowej i sily zeby porzadnie strzelic tz w lep za glupie pomysly!

Cytat:

Glosuje caly czas. Nawet w nocy podczas karmien

CYNAMONKU- jak minela u Was noc? Jak sie czuje Adas? A Wy?

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-10-05 o 10:14
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:12   #1254
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A co do wyjazdów tż, to mój wyjedzie na 4 miesiące na szkolenie po nowym roku, dokłądnie nie wiemy jeszcze kiedy i może nawet na weekendy nie dostać przepustki
o matko, to dopiero bedziesz miala nieciekawie... nie narzekam w takim razie
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego Maja wstała na mleczko o 2 i o 6 zamiast tylko o 6
Do tego krztusiła się przy każdym karmieniu grrrrrr. No i o 2 jak zjadla to rzucala się w łóżeczku do 3
Od 8 jesteśmy na nogach. Majka przesikała pampersa ale to moja wina bo bałam się jej w nocy rozbudzać i nie zmieniłam

Idę śniadanie zjęść i pranie wstawić (jedno chyba z miliona bo z kosza się wysypuje)
nie za dobrze ci?
chociaz alik tez nie spi najgorzej

jezu tak mi sie chce do łazienki ze szok, a nie mge kokon odłożyc na chwile wylaczyl mi sie dzwiek suszarki, bo wlaczyla se reklma a ten juz zaczal sie wiercic i kwekac
Stary 2013-10-05, 10:14   #1255
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A i zeby nie było to klikam dla Surki sumiennie. Wczoraj mi 10 razy az sie udało

Wlasnie moj mały ma taka mega ciemieniuche ze nie macie pojęcia. Nie da sie niczym tego zdjąć i bede musiała kupić ten szampon z AHA chyba. Znalazłam cos z Mustelli i kupie jutro.

A w ogóle dzis tesciowa zadzw.do Tz po cos tam i zapytała co u małego, wiec Tz jej , ze mały ma straszny "lupiez" itd., a ta zadzw.do mnie i mi zostawiła wiadomość, ze uwaga! "Ta skórka co zachodzi z głowy to nazywa sie ciemieniucha, wszystkie dzieci to maja. Najlepiej jak będziesz to oliwka smarowac i możesz zalozyc czapeczke, a potem weź szczotke i to zczesz i po jednym razie ci zejdzie i nie trzeba tam żadnych specjalistycznych szamponow"
No poprostu ręce mi opadły No bo przecież ja idiotka tego nie wiedziałam i musiałam specjalna instrukcje od tesciowej dostać
Aaaa i gada zebym to wziela i paznokciem zdrapywala Chyba ja popitolilo. Jak kp małego to czasem delikatnie mu masuje głowę i okruszam to,ale nie zdrapuje. Przecież moze go to boleć
A u Alexa głowa to jest jedna wielka skorupa az tak ma. Dzis mu oliwa nasmarowalam az pływał na przewijaku i szczotka i w czapkę. Po kąpieli udało sie grubo zczesac sporo, a potem znów oliwa na grubo i czapka.
Jutro szampon i moze sie uda zdjąć to z głowy.
Strasznie on ma sucha skórę na buzi ten moj dziec.

Kufa kocham te wszystkie świetne rady

Ale jakbyscie to slyszaly jak ona na serio mi tłumaczyła , ze to nie lupiez tylko ciemieniucha i ze wszystkie dzieci to maja
Serio? Ej niemożliwe
pisząc o swojej przypomnialaś mi że moja się nie odzywa jaki błogi spokój jest

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

A u nas noc masakra! 7 karmień, tak krótko spał! Teraz ostatnią drzemkę Olek odbębnił, więc idę na 8 karmienie..już krzyczy
no to nas pobiliście o 2 karmienia

Cytat:

hehe mój to nic nie mówi, ale jak wchodzi to chowam forum bo czego mi przez ramię będzie czytał, nie lubię tego wole sama powiedzieć niż ma mi za plecami stać

Cytat:

[/COLOR]i mam meeega ochote na pizze. ciekawe jak smakuje bez sera
prawie tak samo jak z serem, wiem bo raz zapomniałam serem posypać i upiekłam bez

ale mam dziś jakiś podły nastrój, jakbym @ miała dostać wszystko mnie wkurza, czepiam się ...
oddałam piotrka do tż bo już nie wyrabiałam, za to w tym czasie wstawiłam zmywanie, zawekowałam dynie z jabłkiem i nakroiłam jabłek na kolejną porcję, tylko od mamy zostało dynie wziąć
trochę kurze pościerałam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:15   #1256
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Glosuje caly czas. Nawet w nocy podczas karmien
Ja też

Cytat:

jezu tak mi sie chce do łazienki ze szok, a nie mge kokon odłożyc na chwile wylaczyl mi sie dzwiek suszarki, bo wlaczyla se reklma a ten juz zaczal sie wiercic i kwekac
Idź z nim

Tyle mojego nadrabiania, koniec spania Niech mu już wyjdą te zęby, bo co smok wypadnie, to pcha ręce i się budzi

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:22   #1257
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
ktora mnie chciala wkurzyc i przyslala do nas mr skoka?
masakra, dopiero teraz mnie olsnilo, ze alik konczy 5tyg w niedziele, ale urodzil sie 1,5tyg pozniej przeciez
puscilam mu suszarke, zawinelam w kokon i moze chociaz troche pospi bo ten placz mnie dobija

myslalam ze go dupka boli (tak znowu ma odparzenie, jakbysmy mu pieluch nie zmieniali), ale zaczelam ja wietrzyc a ten nadal syrena
jesli to ma trwac jeszcze kilka dni to ja dziekuje, mam taki syf w chacie ze hej, a sama wygladam jak strach na wroble

kallisto kochana nie wiem jak moglam ominac twoj post trymam kciuki za dominiczka mega mocno mamy tu same silne dzieciaczki, jestem pewna ze szybko wroci do siebie i czekamy na informacje
No przeciez pisalas.ze.chcesz zeby zobaczyc co to znaczy miec dziecko w.domu

Cytat:
schodze z posterunku głosowego, musze po chleb i zarcie pojechać
do pozniej!
To kup i dla mnie bo wczoraj wieczorem tz wyjadl wszystko , a ja bede glosowac za nas obie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Śmiem twierdzić, że nawet dobrze

Witam
Już dawno nie spałam do 7:30 ale co z tego, Franek obudził się po 3 mega głodny. Mąż wstał go nakarmił a potem była walka. Tż do pracy więc wysłałam go do łózka i tak chodziłam i słuchałam mega głośnych kołysanek mego syna utulił się dopiero o 5.
Już sama nie wiem, napinał się, prężył, więc to był brzuch na bank Od kiedy dostaje debridat praktycznie wcale nie puszczą bąków, zaciska poślady i ryczy. A miał mu pomóc Jak tak dalej będzie to go odstawiam.

Życzę zdrówka dziewczyny

Aaa i zaczynamy dzisiaj 15 tydzień i za inne tygodnie
Co za noc :.glasiu:
za kolejny skonczony tydzien

DZOAN- u Was noc tez nie najlepsza

Cytat:
Ja też

Idź z nim

Tyle mojego nadrabiania, koniec spania Niech mu już wyjdą te zęby, bo co smok wypadnie, to pcha ręce i się budzi
To sie nazywa wkrecenie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:33   #1258
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Idź z nim

to juz lepiej wytrzymam
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
No przeciez pisalas.ze.chcesz zeby zobaczyc co to znaczy miec dziecko w.domu
serio? to chyba w polsnie byłam, ja chce mojego fajnego alika
Stary 2013-10-05, 10:38   #1259
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

nie za dobrze ci?

ja czasami w akcie desperacji idę z piotrkiem przy piersi na siku, jakoś radzę sobie jedna reka, ale to tylko jak nikogo nie ma

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:39   #1260
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]i mam meeega ochote na pizze. ciekawe jak smakuje bez sera
Jak nie pizza ale mnie się nie słuchaj bo ja jestem uzależniona od podwójnej porcji sera na pizzy mniaaam

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

[/COLOR]Misiaczka - katarek powrócił, ale nie wiem czy to wina wczorajszego spaceru czy ode mnie podłapał. Ja uciekam bo mi mały skrzeczy chce się pobawić
Oj to uparty ten katar niech już od was idzie
Cytat:
pogonienie skoka
miałam ambitny plan zeby wyjsc z małym na spacer, ale 1) watpie ze dam rade to ogarnac 2) srednio chce targac 10kg, wolę się jednak nie nadwyrężać
Masz racje, nie nadwyreżaj sie. Ja wczoraj sie natachałam Majki i gondoli po piętrach i rana mnie piecze od wczoraj. A nic mnie juz nie bolała od 4 tyg
Cytat:

nie za dobrze ci?

Miałam lepiej
A co do kokonowania to Majulka dostała nową ksywe- Koperfild choć byśmy nie wiem jak ją owinęli sekund 5 rączki na wolności. Czasem robimy zakłady z TZ czy Maja pobije swój rekord w oswobadzaniu

MAJA🍼

23.08.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości