Z trądzikiem do lekarza? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 11:10   #151
kamila8409
Raczkowanie

Dot.: Z trądzikiem do lekarza?

Jasne ,że powinno się leczyć u dermatologa, jednak ja nie mam dobrych wspomnień. Leki,które zapisała mi pani doktor były drogie a tak w ogóle, to tylko obejrzała mnie (dodam, że miałam makijaż) i na tej podstawie przepisała jakieś specyfiki, za bardzo nie tłumacząc co to i na co Niestety, była spóźniona (jak zawsze!) i zaraz wołała kolejną osobę a asystentka dodała, że jak mi się nie podoba, to może trzeba poszukać prywatnego lekarza ! I jak tu się przekonać??? Jednak wiem, że są i dobrzy lekarze, tylko ja nie trafiłam póki co na takiego dermatologa Dlatego na razie radzę sobie w domu sama Bardzo byłam zadowolona po mikrodermabrazji, jednak koszta pozwoliły mi tylko na trzy zabiegi, ale myślę że do tego niedługo wrócę No i rozpoczęłam kurację z Eucerinem obecnie, zobaczymy jak się spisze Póki co jest OK
Stary 2013-10-05, 11:11   #152
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Nanusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pewnie poruszałyście już ten temat, ale co sądzicie o herbatce z bratka? Ponoć na początku na twarzy jest wysyp, prawda ? Czy jest to warte zachodu?
Ja uważam, że warto. Bratek oczyszcza organizm, więc na początku może wystąpić wysyp, ale po nim powinno być już lepiej. Nie wydaje mi się, żeby bratek wyleczył cięższy trądzik, ale na pewno może złagodzić sprawę

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Witajcie, wniosek jest jeden dobry specjalista to tylko połowa sukcesu. Jak szukacie tego najlepszego dermatologa? Polecenie, czy może opinie w sieci?
Ja zwykle czytam opinie w internecie, ale koniec końców i tak wolę pójść i przekonać się sama. Kto wie, może akurat lekarz o słabych opiniach pomoże akurat mnie?
Poza tym byłam już u większości dermatologów w moim mieście i jeśli idę na kolejną wizytę, to do takiego, u którego jeszcze nie byłam

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:16   #153
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
czekaj czekaj zaraz sprawdze jak sie to nazywalo co mnie tak zluszczylo...proszek sie wsypuje do roztworu ...

o mam - zineryt, gąbeczką się nakłada na skóre.

znalazłam takie foto w necie...
w zyciu tak nie miałam i właściwie cieszę się że aż tak nie cierpię jak ten człowiek
Bardzo przykre, że ktoś musi się zmagać aż z takimi zmianami na skórze...
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:19   #154
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja zwykle czytam opinie w internecie, ale koniec końców i tak wolę pójść i przekonać się sama. Kto wie, może akurat lekarz o słabych opiniach pomoże akurat mnie?
Poza tym byłam już u większości dermatologów w moim mieście i jeśli idę na kolejną wizytę, to do takiego, u którego jeszcze nie byłam
Zwłaszcza, że jest wiele niekonstruktywnych opinii. Niektóre osoby myślą, że ktoś wyleczy ich z trądziku w przeciągu dwóch tygodni.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:22   #155
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Nie przesadzajmy, wątpię, że ktoś z takim trądzikiem byłby zadowolony z użalania się nad nim
To może być trądzik piorunujący - występuje praktycznie tylko u mężczyzn, ma bardzo gwałtowny przebieg i leczy się go w szpitalu, podając antybiotyki w kroplówce. Może przy tym wystąpić gorączka, powiększenie węzłów chłonnych. Ciężka sprawa, ale cóż zrobić, można tylko leczyć.

Stary 2013-10-05, 11:26   #156
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Zwłaszcza, że jest wiele niekonstruktywnych opinii. Niektóre osoby myślą, że ktoś wyleczy ich z trądziku w przeciągu dwóch tygodni.
Też szukałam w internecie opini o lekarzach, ale niektóre z nich były tak sprzeczne, że w większości wypadków dochodziłam do wniosku, że sama sprawdzę jak jest w rzeczywistości
Stary 2013-10-05, 11:29   #157
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Też szukałam w internecie opini o lekarzach, ale niektóre z nich były tak sprzeczne, że w większości wypadków dochodziłam do wniosku, że sama sprawdzę jak jest w rzeczywistości
Wydaje mi się, że warto sprawdzać na własnej skórze, tym bardziej, jeśli dermatolog przyjmuje na NFZ. Na szczęście do tego specjalisty nie trzeba skierowania (bo gdyby było wymagane, chyba bym się zapłakała), więc można sprawdzać po kolei, aż trafi się na takiego, który będzie nam odpowiadał
Warto też zwracać uwagę na treść opinii, niektórzy piszą, z jakim problemem zwrócili się do danego dermatologa i moim zdaniem to jest bardzo pomocne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 11:32   #158
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się, że warto sprawdzać na własnej skórze, tym bardziej, jeśli dermatolog przyjmuje na NFZ. Na szczęście do tego specjalisty nie trzeba skierowania (bo gdyby było wymagane, chyba bym się zapłakała), więc można sprawdzać po kolei, aż trafi się na takiego, który będzie nam odpowiadał
Warto też zwracać uwagę na treść opinii, niektórzy piszą, z jakim problemem zwrócili się do danego dermatologa i moim zdaniem to jest bardzo pomocne.
No staram się znaleźć w końcu kogoś fajnego, ale ciężko mi to wychodzi. Jeszcze nie trafiłam na takiego lekarza, którego mogłabym innym polecić...
Stary 2013-10-05, 11:33   #159
ulmich
Rozeznanie

Mój lekarz powiedział krótko
Chcesz mieć ładną buzię jedz zdrowo !
Omijaj łukiem szerokim pieczywo z maki pszennej ze względu na GMO
A ja tak lubię bułeczki.
[eucerin][/eucerin]
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:35   #160
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
A ja tak lubię bułeczki.
[eucerin][/eucerin]
Coś w tym jest, pieczywo pszenne jest w ogóle kiepskim wyborem. Poza tym wielu producentów oszukuje i barwi pszenny chleb karmelem, a później sprzedaje jako "ciemny", "żytni" czy "razowy".
Warto wybierać ciężkie chleby, wtedy jest większa szansa, że trafimy na dobre pieczywo, a poza tym czytać etykiety, jeśli jest taka możliwość

Stary 2013-10-05, 11:35   #161
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
A ja tak lubię bułeczki.
[eucerin][/eucerin]
Ja obawiam się, że bardzo dużo produków ma GMO... Produkcja GMO jest tańsza i bardziej wydajna, dzięki czemu można więcej zarobić na produktach... Ciężko znaleźć coś co nie ma GMO...
Stary 2013-10-05, 11:38   #162
Antymionka
Moderator

Cytat:
Coś w tym jest, pieczywo pszenne jest w ogóle kiepskim wyborem. Poza tym wielu producentów oszukuje i barwi pszenny chleb karmelem, a później sprzedaje jako "ciemny", "żytni" czy "razowy".
Warto wybierać ciężkie chleby, wtedy jest większa szansa, że trafimy na dobre pieczywo, a poza tym czytać etykiety, jeśli jest taka możliwość
Ja nawet taki kiedyś jadłam, że połowa była jasna, a połowa zabarwiona niezła heca
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:40   #163
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Ja nawet taki kiedyś jadłam, że połowa była jasna, a połowa zabarwiona niezła heca
Też kiedyś trafiłam na taki chleb. Teraz jem przede wszystkim razowy z ziarnami np. słonecznik czy dynia
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:40   #164
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ktoś nie ma problemów z hormonami, to nie trzeba ginekologa. Czasem się endokrynolog przydaje. Ja psychologa nie potrzebowałam, tak jak pisałam już się przyzwyczaiłam że jest i trudno
No właśnie ciągle mnie zastanawia. Była któraś z Was u endokrynologa z trądzikiem? Jeśli chodzę do endo z tarczycą, to ciekawe czy mogłabym przy okazji o trądzik zahaczyć, czy zrobiłby coś.

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Nieodpowiednimi produktami nawilżającymi i zbyt częstym ich używaniem możesz wywołać dermatozę okołoustną. Dlatego trzeba nawilżać wtedy kiedy jest potrzeba, a nie zaklepywać skórę kolejną niepotrzebną warstwą kremu.
Pisałam o tej dermatozie potem.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:44   #165
Antymionka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
No właśnie ciągle mnie zastanawia. Była któraś z Was u endokrynologa z trądzikiem? Jeśli chodzę do endo z tarczycą, to ciekawe czy mogłabym przy okazji o trądzik zahaczyć, czy zrobiłby coś.
Moja mama była u endorynologa, na nfz chyba, ale badania musi zrobić na własną rękę. I potem ma przyjśc z tymi badaniami i dobierze leki. Ale nie na trądzik, już nie pamiętam co to za hormon. U mnie w rodzinie nikt nie ma trądziku, moi kuzyni bliźniacy mieli, to wyleczyli physiogelem..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 11:49   #166
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Też kiedyś trafiłam na taki chleb. Teraz jem przede wszystkim razowy z ziarnami np. słonecznik czy dynia
Ja piekę orkiszowy i razowy z ziarnami, pycha!
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:50   #167
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama była u endorynologa, na nfz chyba, ale badania musi zrobić na własną rękę. I potem ma przyjśc z tymi badaniami i dobierze leki. Ale nie na trądzik, już nie pamiętam co to za hormon. U mnie w rodzinie nikt nie ma trądziku, moi kuzyni bliźniacy mieli, to wyleczyli physiogelem..
No super... Ubezpieczona, ale i tak musi zrobić sama badania... Uwielbiam ten kraj...
Stary 2013-10-05, 11:52   #168
Antymionka
Moderator

Cytat:
No super... Ubezpieczona, ale i tak musi zrobić sama badania... Uwielbiam ten kraj...
NFZ nie ma kasy, ot tyle . Ale to nie ten wątek żeby tu rozmawiać o tym.
Stary 2013-10-05, 11:56   #169
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Na dodatek trzeba prosić o skierowania na badania.
Stary 2013-10-05, 12:26   #170
jackdaniels666
Raczkowanie

Lekarz, mówicie..
Wybrałam się jakiś czas temu do dermatologa, głównie z powodu wypadających włosów ale stanu cery także. I wiecie co powiedziała mi pani doktor? Żeby wybierać na co chcę się leczyć bo ona nie ma czasu. Wtedy pomyślałam - oho, no to się "poleczyłam". Ale wybrałam włosy bo twarz od biedy da się zakryć podkładem i korektorem, a włosów sobie nowych nie zasadzę w głowie. I moja wizyta tam okazała się zupełnie zbędna, nie dostałam żadnej propozycji leczenia, nie zlecono mi żadnych badań, nic - tylko typowe pseudoporady niczym z plotkarskiego pisemka dla kobiet żeby nie używać suszarki i lakieru do włosów - dni kiedy stosowałam lakier można policzyć na palcach jednej ręki, a suszarkę używam tylko w naprawdę awaryjnych sytuacjach.
To było chyba w sierpniu, a jakoś w połowie września miałam przyjść w związku z trądzikiem. Nie przyszłam, bo pewnie usłyszałabym, że nie dbam o siebie i żrę śmieci.
Wniosek - specjaliści na NFZ to strata czasu. Chyba, że gdzieś istnieją i tacy, którzy przykładają się do wykonywanego zawodu. Mi się póki co tacy nie trafili.
Chociaż patrząc na prywatnych ortopedów, których odwiedziłam za ciężką kasę, też nie ma się czym pochwalić.
jackdaniels666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:43   #171
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Witajcie, wniosek jest jeden dobry specjalista to tylko połowa sukcesu. Jak szukacie tego najlepszego dermatologa? Polecenie, czy może opinie w sieci?
Jeśli nie mam żadnego polecenia, to ufam przeczytanym opiniom

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Jeśli dobrze rozumiem, to mowa o dermatozie okołoustnej, która jest objawem alergii, a w gorszych przypadkach AZS. Więc owszem, bariera lipidowa jest potrzebna, ale nie wierzę w to, że każdy drogeryjny krem nawilżający zrobi krzywdę.

Jakby któraś z Was była zainteresowana, to w książce "Kosmetologia podstawy" Magdaleny Kaniewskiej jest rozdział "Wpływ odżywiania na skórę" i oddzielny o ziołach. I właściwie wszystko tam jest
Jestem zainteresowana ksiazką- dziekuje
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:44   #172
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jackdaniels666 Pokaż wiadomość
Lekarz, mówicie..
Wybrałam się jakiś czas temu do dermatologa, głównie z powodu wypadających włosów ale stanu cery także. I wiecie co powiedziała mi pani doktor? Żeby wybierać na co chcę się leczyć bo ona nie ma czasu. Wtedy pomyślałam - oho, no to się "poleczyłam". Ale wybrałam włosy bo twarz od biedy da się zakryć podkładem i korektorem, a włosów sobie nowych nie zasadzę w głowie. I moja wizyta tam okazała się zupełnie zbędna, nie dostałam żadnej propozycji leczenia, nie zlecono mi żadnych badań, nic - tylko typowe pseudoporady niczym z plotkarskiego pisemka dla kobiet żeby nie używać suszarki i lakieru do włosów - dni kiedy stosowałam lakier można policzyć na palcach jednej ręki, a suszarkę używam tylko w naprawdę awaryjnych sytuacjach.
To było chyba w sierpniu, a jakoś w połowie września miałam przyjść w związku z trądzikiem. Nie przyszłam, bo pewnie usłyszałabym, że nie dbam o siebie i żrę śmieci.
Wniosek - specjaliści na NFZ to strata czasu. Chyba, że gdzieś istnieją i tacy, którzy przykładają się do wykonywanego zawodu. Mi się póki co tacy nie trafili.
Chociaż patrząc na prywatnych ortopedów, których odwiedziłam za ciężką kasę, też nie ma się czym pochwalić.
Jak ja bym usłyszałam takie słowa od lekarze to na pewno poszłabym do innego. Jak lekarz może nie mieć czasu, przecież jest od tego aby nam pomóc.
Stary 2013-10-05, 12:47   #173
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mi nie przejdzie do wizyty w listopadzie (w międzyczasie wybiorę się do dermatologa bo lek antyalergiczny) to zagadam do endo o trądzik. Bardzo w porządku lekarz to może powie co i jak. Chociaż chyba wolałabym żeby te pryszcze były wynikiem alergii a nie hormonów..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2013-10-05, 13:57   #174
ulmich
Rozeznanie

jak moze lekarz kazać Ci wybierać co chcesz leczyć wlosy czy twarz !Jestem w szoku !
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 14:11   #175
Antymionka
Moderator

Cytat:
Jeśli mi nie przejdzie do wizyty w listopadzie (w międzyczasie wybiorę się do dermatologa bo lek antyalergiczny) to zagadam do endo o trądzik. Bardzo w porządku lekarz to może powie co i jak. Chociaż chyba wolałabym żeby te pryszcze były wynikiem alergii a nie hormonów..
A miałaś testy alergiczne? U mnie wyszło uczulenie na kilka produktów, ale alergolog mi powiedziała że mogę mieć na to uczulenie albo nie, i może się to zmienić za kilka lat..
Stary 2013-10-05, 15:03   #176
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
jak moze lekarz kazać Ci wybierać co chcesz leczyć wlosy czy twarz !Jestem w szoku !

Cytat:
A miałaś testy alergiczne? U mnie wyszło uczulenie na kilka produktów, ale alergolog mi powiedziała że mogę mieć na to uczulenie albo nie, i może się to zmienić za kilka lat..
Miałam te podstawowe. Nic nie wyszło mimo, że kiedyś miałam uczulenie na roztocza i mam wieczny katar a po każdym przeziębieniu kaszel jak u astmatyka

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-10-05, 15:04   #177
Antymionka
Moderator

Cytat:

Miałam te podstawowe. Nic nie wyszło mimo, że kiedyś miałam uczulenie na roztocza i mam wieczny katar a po każdym przeziębieniu kaszel jak u astmatyka
Ciężko sprawdzić przyczynę trądziku . A czasem nie masz tego od roztocza?
Stary 2013-10-05, 15:09   #178
Neciak89
Zakorzenienie

Miałabym wtedy cały czas. A jest raz lepiej raz gorzej. I jestem prawie pewna, że jak brałam lek antyalergiczny to było lepiej

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2013-10-05, 15:12   #179
Antymionka
Moderator

Cytat:
Miałabym wtedy cały czas. A jest raz lepiej raz gorzej. I jestem prawie pewna, że jak brałam lek antyalergiczny to było lepiej
Ja też robiłam tylko te podstawowe badania, ale nie zauważyłam żebym na codzień miała na to uczulenie. Bo mi wyszło po tych 20 minutach od właściwego badania, wiesz o co chodzi . Odstawiałam, ale nie było różnicy.Powinna jakaś klinika powstać któa leczy trądzik, począwszy od dermatologów po endokrynologów.. Ciężka choroba, niektórym niszczy psychikę, a traktowani jesteśmy jak nie powiem co.
Stary 2013-10-05, 15:21   #180
Anusza95
Przyczajenie

Trądzik to choroba jak każda inna, więc wizyta u lekarza jest konieczna!

Rok temu poszłam do kosmetyczki na tzw. oczyszczanie twarzy. Zrobiła mi tylko krzywdę... Teraz większość kosmetyczek wydusza wszystko na siłę, a to przecież nie pomaga, a wręcz przeciwnie - szkodzi. Komu potrzebne są dodatkowe blizny? Za które jeszcze musimy zapłacić... ;/

[eucerin][/eucerin]
Anusza95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości