|
Notka |
|
Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakimi metodami próbowałyście pokonać trądzik?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
Ewuniaa16 to chyba Ty polecałaś krem isana med
![]() Kupiłam wczoraj i zaczęłam stosować. Mam nadzieję, że będzie dobrze nawilżał ![]() Chociaż muszę powiedzieć, że bardzo ciężko się go wsmarowuje i dużo trzeba go zużyć, żeby się całemu posmarować ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Moja cera nie toleruje mydeł, czy to Jelonek, czy Savon noir czy inne cuda. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zadomowienie
|
Ni mi też... Niby wszystko jest ok, ale wczoraj zobaczyłam 2 wielkie czarne zaskórniki i nie mogłam się powstrzymać... Było też wiele mniejszych, ale z tymi nie mam problemów
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Konto usunięte
|
'Syndet czyli kostka detergentowa - to nadal kostka myjąca, która jednak różni się od prawdziwego mydła w kostce. Ogólna definicja syndetu - kostka myjąca zawierająca detergenty syntetyczne oraz mniej niż 10% mydła. pH syndetu zwykle zostaje wyrównane do pH 5.5-7. Syndety nie działają tak drażniąco na skórę jak mydła, nie tworzą też takiego osadu jak mydła.
To jest np. skład kostki Dove, która jest Syndetem' źródło - forum Biochemii Urody. |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
wizyta u dermatologa, zabiegi (u mnie głęboki peeling), a przede wszystkim krem SPF 50+
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
ja nic nie używałam, najlepiej działało dobre oczyszczenie twarzy, jak używałam wieczorem żelu z drobinkami to nawet było mnie tych zaskórników. A teraz żel oczyszczający Eucerin rewelacja, naprawdę na mnie działa jak mi sie skończy na pewno zakupie drugi. krostek jest zdecydowanie mniej, a to dla mnie ważne bo jak widze jakąs krostkę to nie moge się doczekać kiedy zacznę ją wyciskać i problem sie pogłębia bo zamiast goić się 2 dni to wychodzi tydzień.
#371 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
a a kiedys używałam wszelkiego rodzaju płynów na trądzik ale większość była na alkoholu i jeśli krostki znikały to skóra była bardzo wysuszona i nawet kremy nie działały, a na kosmetyczke to nie mam czasu i pieniędzy. cała kasa idzie na raty (hipoteka) rachunki i pieluchy dla małegi i wiadomo inne rzeczy dla malucha i starszaka.
![]()
#373 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam już żeli, toników, maseczek, smarowałam spirytusem salicylowym - efekty słabe ...
Jedyną metodą, która dała krótkotrwałe efekty był zakup szczoteczki do mycia twarzy oraz mydła siarkowego. Mydliłam nos przez kilka minut i zaskórniki się zmniejszały, miałam wrażenie, że pory były oczyszczone- niestety tylko na chwilę ![]()
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Jesteś tym co jesz tak mi powiedzial doktor i kazał zrezygnowac z białego pszennego pieczywa .Efekt był ale ja tak lubie pieczywo białe i bułeczki że problem znów powrócił
[eucerin][/eucerin] |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Ja czasem jestem na siebie zła, bo mam wtedy pół twarzy czerwone.. 'Po co to zrobiłaś?' no niestety ale te czarne kropki kuszą, w szczególności te większe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Próbowałam najpierw Benzacne - efekty były słabe. Później Acnederm - też nie było idealnie. Później postawiłam na spirytus i wysuszanie. Tego komentować nie należy. Później natomiast spróbowałam Effaclar Duo i moja skóra była mi za to bardzo wdzięczna. W połączeniu z maścią cynkową ten krem czyni po prostu CUDA.
Od pewnego czasu nie używam Effaclaru i znów mam na twarzy pobojowisko niczym nastolatek w okresie dojrzewania. Trzeba kupić kolejne opakowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
Cześć, Dziewczyny.
Ja również mam ten sam problem. Mam 18 lat, leczę trądzik od pierwszej klasy gimnazjum. Na początku - wiadomo - sądziłam, że to normalne. Winą obarczałam okres dojrzewania, hormony. Używałam kosmetyków dostępnych w każdej drogerii (Under Twenty, Synergen (Rossmann), Ziaja). Jednak nie zauważyłam żadnych efektów. Wybrałam się do pierwszego, a potem drugiego dermatologa. Oboje zapisywali mi jakieś lajtowe maści, których nazw niestety nie pamiętam, witaminę pp i cynk. W każdym razie nie było poprawy. Straciłam wiarę w lekarzy, postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Buszowałam po forach takich jak te, chodziłam po aptekach. Stosowałam maść cynkową, Benzacne (byłam przez to świństwo sucha jak wiór!), udałam się do domowych sposobów - wypróbowałam maseczkę drożdżową, pastę do zębów - też nic! Znów poszłam do dermatologa. Najpierw zapisał mi Duac, następnie Skinoren, następnie Epiduo (po E. była znaczna poprawa), a od czerwca Isotrexin. I właśnie Isotrexin najlepiej na mnie działa, choć jest dość mocny... Oprócz tego znalazłam w pobliskiej zielarni naturalną emulsję antyseptyczną, która zwalcza trądzik jak i inne dolegliwości skórne (Thursday Plantation, Australia's Original, Tea Tree, Emulsja Antybakteryjna, 75ml/ok.25zł) - na razie nie widać mega efektów, ale bardzo fajnie chłodzi i nawilża ![]() [eucerin][/eucerin] Edytowane przez Anusza95 Czas edycji: 2013-10-05 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, gdzie mieszkasz (ja w Poznaniu), ale w Twoim mieście na pewno jest jakaś apteko-zielarnia :P W zwykłej aptece lub drogerii nie dostaniesz tego preparatu. Na szczęście są jeszcze sklepy internetowe
![]() ![]() [eucerin][/eucerin] |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Moderator
|
Podobno po K mocniej wysypuje, ale ja nie wiem bo nie stosowałam. Również mam duo, i chciałabym go w sumie się pozbyć, bo raczej nie będę używać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.