Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 16:37   #421
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja też nie będę mieć pościeli.
Dopiero na przyszłą zimę pewnie.
Rożek dla mnie nie jest wygodny. Wolę w śpiworek,albo zamotać w kocyk.

Możesz w razie potrzeby zalożyć skarpetki na rączki,albo też niektóre ubranka mają wywijane przy rękawkach,żeby zakryć paluszki. Zależy od dziecka,Wiki się nie drapała,miała krótkie,miękkie paznokietki,a Eryk urodził się ze szponami (słyszałam,że to częste u przenoszonych dzieci) Ale dobrze jest nie używać długo niedrapek i szybko obciąć paznokcie,bo dziecko musi mieć kontakt ze swoim ciałem,móc się dotknąć,poczuć rączki.\

Płyn do kąpieli (kilka kropli bedę dodawać tylko),krem do pupy i do twarzy na dwór. I to wszystko.
No właśnie. O to mi chodzi. Malutki brzdąc nie potrzebuje nie wiadomo jakich kremów, balsamów i innych jak dorosła baba
Choć w sumie ja też używam tylko mydła i dezodorantu
Stary 2013-10-05, 16:46   #422
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
A co jeśli dziecko nie będzie chciało spać w śpiworku? Wtedy nie przyda się kołderka? Początkowo miałam nie kupować pościeli, ale teraz się nad tym zastanawiam

Wątpię czy taki maluch będzie się buntować przy śpiworku będąc nauczonym od początku,że w nim śpi. Co innego starszak,który już się kręci,macha nogami itp,chce wstawać.

Kluska poduszka jest całkowicie zbędna. Dziecku najlepiej śpi się na płaskim,poza tym nie jest ona bezpieczna,bo jak dziecko zacznie się przekrecać,mogłoby zatkać sobie nosek poduszką.
Stary 2013-10-05, 16:53   #423
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Oj tam ja pościel już jedną kupiłam, a dziś teściowa dała nam kasę na drugi komplet ten większy 135\100 kołderka( uparła się że jedna pościel będzie od babci) no to jak już mam na to pieniądze przeznaczone to kupie, po co mam kupować za 4 miesiące, jak robię wyprawkę to kupuję wszystko...póżniej będę inne rzeczy kupować
A z kosmetyków już mam mydełko, puder, krem pielęgnacyjny, krem na każdą pogodę, płyn do kąpieli z oliwką wszystko z Nivea Baby, mam też waciki do pępuszka z 70 % alkoh,sól fizjol do przemywania oczu i spray do noska....i teraz pozostał sudocream i myślę nad oliwką????? Słyszałam że oliwki zatykają pory i nie są dobre a inni znowu zachwalają, zwłaszcza na główkę....sama nie wiem ???
Muszę jeszcze pomyśleć....
Stary 2013-10-05, 16:57   #424
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Oj tam ja pościel już jedną kupiłam, a dziś teściowa dała nam kasę na drugi komplet ten większy 135\100 kołderka( uparła się że jedna pościel będzie od babci) no to jak już mam na to pieniądze przeznaczone to kupie, po co mam kupować za 4 miesiące, jak robię wyprawkę to kupuję wszystko...póżniej będę inne rzeczy kupować
A z kosmetyków już mam mydełko, puder, krem pielęgnacyjny, krem na każdą pogodę, płyn do kąpieli z oliwką wszystko z Nivea Baby, mam też waciki do pępuszka z 70 % alkoh,sól fizjol do przemywania oczu i spray do noska....i teraz pozostał sudocream i myślę nad oliwką????? Słyszałam że oliwki zatykają pory i nie są dobre a inni znowu zachwalają, zwłaszcza na główkę....sama nie wiem ???
Muszę jeszcze pomyśleć....
Oliwki są ok pod warunkiem, ze nie mają parafiny w skladzie.

Parafina to pochodna ropy naftowej. Tworzy nieprzepuszczalna dla powietrza warstwę i skóra nie oddycha. Żeby zmyć parafine ze skóry można zrobić to tylko benzyną.

Dlatego może powodować wysyp krost i zapchać pory skóry.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:12   #425
upadly_aniol00
Zakorzenienie

A ja planuję kupić kołderkę . Co do pościeli to może się wstrzymam bo widziałam fajne ozdobne kołderki . Nie wiem ale np. mój siostrzeniec lubił i lubi spać w łóżeczku pod kołderką i z tego co pamiętam to szybko zaczął pod nią spać . Na początku będzie spał w różku ( który dla mnie jest mega wygodny na sam początek ) ale to chyba na noc dziecko też trzeba przykryć chociaż kocykiem jeszcze? Tym bardziej , że u mnie przez noc się wychładza w domu .

W ogóle w poniedziałek jadę do lidla kupić małemu bluzy i komplet i zastanawiam się chyba kupić wszystko w rozmiarze 62 dziecko trochę pochodzi w tym ? Bo nie ma sensu większego kupować ? W tym 62 pochodzi chyba z 2-4 miesiące a później to raczej na bieżąco kupować

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Nie wiedziałam , że takie coś istnieje http://allegro.pl/strusia-poduszka-i...598028952.html podoba mi się ale czuję , że mózg by mi się w tym ugotował i na pewno by się cieżko w tym spało ale śmiesznie to wygląda
Stary 2013-10-05, 17:12   #426
magnusia
Zakorzenienie

jak wyszłam o 12.30 to wróciłam pół godz temu byłam na zakupach- mówię Wam pół Warszawy pojechało do Arkadii!!!! no dramat normalnie. W każdym sklepie stałam w mega kolejce i oczywiście nikt mnie nie chciał przepuścić jedynie w Superpharmie chłopak zamienił się ze mną na numerek do apteki bo miał szybszy. W Liroy kasa pierszeństwa zamknięta a na pytanie czemu jest nie czynna usłyszałam "są czynne pozostałe"- tak tylko w żadnej nikt nie chce przepuścić a w takiej musi.
Na koniec przywaliłam jakiejś babie po piszczelach wózkiem z zakupami i zrobiłam to świadomie. Idę po PRAWEJ stronie alejki na parking a oczywiście jakieś jednostki idą pod prąd- OK jedna dwi spoko ale nie kur** cały tłum a ja nie maam jak przejść bo zajmują całą alejkę No to jadę tym wózkiem ipatrzę na babę co idzie na przeciwko mnie, ona patrzy na mnie. Nie zeszła mi z drogi - ja jej też nie i świadomie najechałam ją wózkiem. Spojrzała się na mnie zdziwiona a ja wysyczałam tylko "słucham?...". Nic nie powiedziała tylko łaskawie się usunęła.
Nie wiem czy to tylko ja taka drażliwa i społecznie selektywna się zrobiłam?
Stary 2013-10-05, 17:12   #427
pilotka86
Rozeznanie

ogarnęłam mniej więcej chatę wpadłam na chwilę odpoczynku, bo niedługo zaczynam się zbierać do znajomych na domówkę z nocowaniem
miałam ambitny plan żeby poukładać klamoty w komórce, piwnicach, garażu i na strychu ale zwątpiłam acha zapomniałam o budynku gospodarczym
Chciałam porobić zdjęcia rzeczom do wyrzucenia/oddania/sprzedania i wystawić na lokalnym portalu... ale mnie mnie to osłabiło dosłownie. Zabieram się do tego od dawna, już zrobiłam wstępną segregację, ale do reszty muszę mieć pomoc, nie dam rady np z odsunięciem szafy żeby zrobić zdjęcie drzwi. To jest po prostu kosmos co tam jest od dywanów do starych zardzewiałych śrubek.
Robiłam już kilka razy takie generalne porządki ale ciągle jest to samoNajchętniej wywiozłabym to wszystko na jakieś wysypisko, ale to nie jest takie proste, bo trzeba robić segregację i ta wywózka sporo kosztuje. Zresztą nie wszędzie przyjmują. Chyba zrobię tak jak widziałam w jednym ogłoszeniu facet porobił ogólne zdjęcia i napisał "wyprzedaż garażowa". Albo zatrudnię kogoś do wyniesienia.

Chciałam się pochwalić, że mamy to łóżeczko:jupi : na szczęście, nie wiem jak przebiegała wizyta wiem na razie tylko że wzięli jeuffff

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Oglądam listy wyprawkowe i stwierdzam, ze chyba będę wyrodną matką, bo uznaje, ze duuza czesc rzeczy jest zupełnie niepotrzebna.

Nie mam zamiaru kupować:
- termometru do wanienki
- termometru do ciała
- pościeli - wezmę tylko przescieradła z ikei
- ochraniczy do łóżeczka
- smoczkow
- butelek
- herbatek
- rożka
- myjek
- szczotki do włosów
- miliona kosmetyków
ja też przeglądając listy wyprawkowe uważałam wiele rzeczy za zbędne dla dziecka, ale ułatwiające życie rodzicom jak np niania z kamerką.
Gdybym miała nieograniczony budżet kupiłabym dosłownie wszystko żeby poprawić sobie komfort, od super wygodnego fotela do karmienia, najnowocześniejsza nianię, najlepszy najlżejszy wózek, huśtawki samo-bujające i wiele wiele innych. Ja na początku chciałam oszczędzać na wielu, dosłownie podstawowych rzeczach

Z tej listy mam pościel (cały zestaw oprócz przybornika) z likwidacji sklepu, przyda się na później. Do spania/wózka mam 2 śpiworki i kupię rożek usztywniany, bo dla takiej osoby jak ja, która jest niepewna co do trzymania dziecka jest idealny z tego co słyszałam i czytałam.
termometr jeszcze nie wiem w sumie to jakiś tam mam, ale jak znajdę jakiś w promocji to może kupię elektroniczny, chociaż słyszałam że są niedokładne. Do wanienki mam gdzieś rtęciowy.
smoczki mam dwa jeden dostałam na warsztatach drugi gratis przy kupnie m.in pościeli.
Butelki dla mnie są niezbędne plus pojemniki na mleko.
Herbatki to nie wiem po co tzn dla mamy czy dziecka?
myjka wg mnie niepotrzebna, ale co kto lubi, sama nie używam jakoś mnie myjki brzydzą...
szczotkę do włosów mam od paru lat sama nie wiem skąd może ktoś zostawił? tylko muszę ją odnaleźć
co do miliona kosmetyków zgadzam się!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:22   #428
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Wszystko rozumiem z wyjątkiem dwóch pozycji. Jak zmierzysz dzieciątku temperaturę jak będziesz podejżewała że ma gorączkę (niestety zwykle w nocy się to dzieje)? Ja nie mam żadnych wymyślnych urządzeń. Kupiłam tylko zwykły termometr z gumową końcówką do mierzenia w pupci jak synek był malutki. Po roku mierzyłam już zwykłym rtęciowym pod paszką, trzymając maluszka na kolanach bo uważam że są najdokładniejsze i nie pokazują bzdur jak często te elektroniczne.
Drugi gadżet obowiązkowy to szczotka do włosów. Nie ważne czy dzieciątko ma włoski czy jest łyse jak kolano, bo główke powinno się szczotkować delikatnie codziennie w różnych kierunkach. Taki "masaż" szczotką zapobiega powstawaniu ciemieniuchy.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Bez reszty można się obejść ewentualnie zakupić jak uznasz że się przyda
Co do szczotki: nie wiedziałam o ciemieniusze. My z mężem byliśmy lysi jak kolano chyba do pierwszego roku życia, wiec szczotka do włosów + grzebyk na listach zawsze mnie smieszyly. Ale moze w takim razie rzeczywiście zainwestuje w miękka szczotkę

Termometr mamy w domu bardzo dobry i sprawdzony - elektroniczny. Dlatego uważam, ze kupowanie takich do zczytywania z ucha czy innych specjalnych dziecięcych jest bez sensu. Jak bedzie chory to przeżyje tę minutę z termometrem w pupie, jak nie bedzie to mierzenie nie ma specjalnego sensu.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Hmmm.. przyczepiłabym się do paru rzeczy....termometr do ciała, dosyć istotna sprawa....rożek myślę ze na początku będzie bardzo potrzebny,dziecko czuje się bezpiecznie jak jest obtulone ciasno i ciepło...jak u mamy w brzuszku,szczotka do masażu główki potrzebna,no i musisz mieć jakies kosmetyki, masci, coś do pielęgnacji wydaje mi się to potrzebne
O rany a czemu nie chcesz pościeli do łóżeczka? Ja będę mieć aż dwa komplety z rożkami, może ja jakaś dziwna jestem
O termometrze i szczotce juz pisałam. Wszystkie różki są straszliwie cieple, w bloku moznaby umrzeć z gorąca pod czymś takim. Mooze kupię taki otulaczyk: http://motherhood.pl/sklep/otulaczek-9 chociaż nie wiem czy kocyk nie sprawdzi się równie dobrze.

Pościeli nie chcę, bo:
- na poduszce ani pod kolderką noworodka nie połozę, bo to niebezpieczne
- baldachim służy tylko do "bycia ładnym" i zbierania kurzu
- ochraniacze na lozeczko owszem, sa ładne, ale zwiększają ryzyko nagłej śmierci lozeczkowej

Wiec poloze przescieradło i na to dziecko w spiworku.

O kosmetykach juz pisałam kiedyś. Planuje kupić:
- mydło marsylskie
- masło shea (o ile się skończy, bo teraz sama go używam)
- krem na mróz
- krem do pupy jesli okaże się potrzebny, do codziennej pielęgnacji będę używać masła shea

I tyle. Im mniej kosmetyków na skórze dziecka tym lepiej. Mąkę ziemniaczaną i rożne oleje mam w kuchni.
Stary 2013-10-05, 17:23   #429
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A co jeśli dziecko nie będzie chciało spać w śpiworku? Wtedy nie przyda się kołderka? Początkowo miałam nie kupować pościeli, ale teraz się nad tym zastanawiam
Może polubi rożek, albo ciasne opatulenie kocykiem.

Z tego co się orientowałam rok temu to kołderka nie jest uważana za zbyt bezpieczną dla noworodka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:24   #430
pilotka86
Rozeznanie

apropo myjki i okrycia kąpielowego dla dzieci
są w biedronce w promocji 23,99zł http://promocjedladzieci.pl/zestaw-r...0-13-13-10-13/
ja chyba jutro kupię chociaż nie wiadomo jak z jakością...
jak któraś szuka już chusteczek to w Tesco jest teraz super promocja: 6x72 sztuki! za 24,99zł http://promocjedladzieci.pl/chustecz...0-13-09-10-13/
i na pampersy active baby w realu, ale to tylko jutro: http://promocjedladzieci.pl/pieluchy...real-06-10-13/
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:24   #431
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kupię spiworek otwierany od dołu, zeby w razie czego dało się zrobic lekki przewiew w spiworku.
Jesli bedzie protestował, to albo będę zawijac w kocyk, albo po prostu ciepło ubierać.
Stary 2013-10-05, 17:29   #432
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
A o tym, że można zrezygnować z pościeli jakoś nie pomyślałam i chyba macie rację, że tak lepiej.
Śpiworki do mnie przemawiały bardziej ale nie zastanawiałam się co wtedy z kołderką.
A tak bez podusi małe śpi? Ja wiem, że dziecięca poducha jest płaska i duża, ale jakoś mam w głowie zakodowane, że śpi się jednak z poduszką.
Na początku bardziej polecana jest złożona pieluszka niż nawet płaska poduszka.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Ja też już wszystko mam - 2 komplety pościeli, poduszkę, kołderkę, ale nie znaczy to, że mam zamiar używać od razu

Instagram

Stary 2013-10-05, 17:32   #433
perfuzja
Zakorzenienie

No i jestesmy po wozkowej wyprawie Jestesmy nudni i wracamy do naszego pierwszego wyboru - bedzie Teutonia Cosmo Made For You. http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E

Albo weźmiemy od znajomych (jesli okaże się, ze naprawdę jest w dobrym stanie i zejdą z ceny), albo kupimy nowy. W sklepie jest promocja i za 3500 jest spacerowka + gondolę + fotelik + baza do samochodu + adaptery + torba. Co prawda mozna wybrać tylko jeden z dwóch kolorów, ale nawet całkiem ładne są.

Oglądaliśmy sporo innych wózków, rozważałam jeszcze Mutsy Transporter, ale jednak Teutonia bije je wszystkie na głowę.
Stary 2013-10-05, 17:35   #434
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
apropo myjki i okrycia kąpielowego dla dzieci
są w biedronce w promocji 23,99zł http://promocjedladzieci.pl/zestaw-r...0-13-13-10-13/
ja chyba jutro kupię chociaż nie wiadomo jak z jakością...
jak któraś szuka już chusteczek to w Tesco jest teraz super promocja: 6x72 sztuki! za 24,99zł http://promocjedladzieci.pl/chustecz...0-13-09-10-13/
i na pampersy active baby w realu, ale to tylko jutro: http://promocjedladzieci.pl/pieluchy...real-06-10-13/
A byłam dziś w tesko i przeoczyłam tak istotną promocję
Stary 2013-10-05, 17:36   #435
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
No i jestesmy po wozkowej wyprawie Jestesmy nudni i wracamy do naszego pierwszego wyboru - bedzie Teutonia Cosmo Made For You. http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E

Albo weźmiemy od znajomych (jesli okaże się, ze naprawdę jest w dobrym stanie i zejdą z ceny), albo kupimy nowy. W sklepie jest promocja i za 3500 jest spacerowka + gondolę + fotelik + baza do samochodu + adaptery + torba. Co prawda mozna wybrać tylko jeden z dwóch kolorów, ale nawet całkiem ładne są.

Oglądaliśmy sporo innych wózków, rozważałam jeszcze Mutsy Transporter, ale jednak Teutonia bije je wszystkie na głowę.
Perfuzja a nie wydaje Ci się mała ta gondola? Pytam, bo widzę, że ma długość 72 cm wewnątrz. W naszym wózku gondole maję wewnątrz 75 i mi się jakieś takie krótkie zdają.
Stary 2013-10-05, 17:40   #436
sadlaczyca
Raczkowanie

Moje sprzątanie zakończyło się po około pół h Wkurzyłam się i poryczałam ze złości. Wiem, przesadzam, mam chyba gorszy dzień. Na szczęście małż mnie rozweselił, zrobił kanapkę, herbatkę i dokończył sprzątanie.
Na jutro zapowiedzieli się nam znajomi, więc chyba będę robić sernik (narobiłyście mi apetytu ). Będę robić pierwszy raz, także trzymajcie kciuki Przepis mam od mamy, wydaje się być prosty, zobaczymy

magnusia, nie jesteś sama w swojej społecznej selektywności. Ostatnimi czasy ile razy nie wyjdę do sklepu to zawsze jakiś pacan musi mnie zdenerwować, np pan który przy kasie w sklepie samoobsługowym, pyta się pani kasjerki (oczywiście po tym jak już go policzyła) gdzie są tabletki od bólu głowy - dodam, że tabletki były na wielkiej półce z napisem APAP. Bo nie można się rozejrzeć przed tym jak się stanie w kolejkę albo zapytać pani sklepowej która stoi i wykłada towar, nie. Wszyscy mamy czas.
Stary 2013-10-05, 17:40   #437
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Perfuzja a nie wydaje Ci się mała ta gondola? Pytam, bo widzę, że ma długość 72 cm wewnątrz. W naszym wózku gondole maję wewnątrz 75 i mi się jakieś takie krótkie zdają.
No wlasnie jak w sklepie porównywalam ją z innymi, to była jedną z największych Nie mam pojęcia jak oni to mierzą.

Do tego spacerowka rozkłada się zupełnie na płasko, wiec gdyby pfu pfu okazało się, ze delikwent wyrośnie z gondoli zanim zacznie siadać, to mozna go przełożyć do spacerowki wczesniej, tym bardziej ze to juz pozna wiosna powinna byc.
Stary 2013-10-05, 17:42   #438
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Fajowy
A dla mnie peg perego bije wszystkie na głowę

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-10-05 o 17:44
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:46   #439
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Termometr mamy w domu bardzo dobry i sprawdzony - elektroniczny. Dlatego uważam, ze kupowanie takich do zczytywania z ucha czy innych specjalnych dziecięcych jest bez sensu. Jak bedzie chory to przeżyje tę minutę z termometrem w pupie, jak nie bedzie to mierzenie nie ma specjalnego sensu.
Ja tylko wypowiem się jeszcze w kwestii termometru. Dla mnie jest wygodny taki jak mam np (mam douszny),bo w chwilę zmierzę temperaturę. A raz mieliśmy z Erykiem taką konkretną chorobę,z temperaturą nawet ponad 40 stopni i wtedy sprawdzałam mu również temperaturę w nocy. A tak to nie fajnie byłoby rozbudzać go i męczyć dodatkowo wkładaniem termometru w odbyt.
Stary 2013-10-05, 17:47   #440
iwantyou99
Zadomowienie

Ehh właśnie wróciliśmy zakupów.
Padam na twarz i zaraz idę sie położyć.
Kupiliśmy karton pampersow- była promocja 65zl za 148 sztuk.
No i ciuchy dla młodego. Wreszcie mam dżinsy dla syna!! No i tata wybrał mu trampki ala conversy
ImageUploadedByWizaz Forum1380987972.071596.jpgImageUploadedByWizaz Forum1380987982.487835.jpgImageUploadedByWizaz Forum1380987991.087786.jpgImageUploadedByWizaz Forum1380987999.454978.jpgImageUploadedByWizaz Forum1380988009.871561.jpgImageUploadedByWizaz Forum1380988021.821739.jpg

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 17:48   #441
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie jak w sklepie porównywalam ją z innymi, to była jedną z największych Nie mam pojęcia jak oni to mierzą.

Do tego spacerowka rozkłada się zupełnie na płasko, wiec gdyby pfu pfu okazało się, ze delikwent wyrośnie z gondoli zanim zacznie siadać, to mozna go przełożyć do spacerowki wczesniej, tym bardziej ze to juz pozna wiosna powinna byc.
Ja mam nadzieję, że dzieci nie będą za szybko rosły i że wystarczą te gondole tak to 5-6 miesiąca. Ale porównywałam z innymi wózkami bliźniaczymi jeden za drugim i one podone wielkościowo są więc mam nadzieję, ż nie będzie problemów.
Teraz musimy tylko kolor wybrać.

Bella jaki ty miałaś wózek dla dziewczyn?
Stary 2013-10-05, 17:50   #442
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Moje sprzątanie zakończyło się po około pół h Wkurzyłam się i poryczałam ze złości. Wiem, przesadzam, mam chyba gorszy dzień. Na szczęście małż mnie rozweselił, zrobił kanapkę, herbatkę i dokończył sprzątanie.
Na jutro zapowiedzieli się nam znajomi, więc chyba będę robić sernik (narobiłyście mi apetytu ). Będę robić pierwszy raz, także trzymajcie kciuki Przepis mam od mamy, wydaje się być prosty, zobaczymy
Ja zrobiłam ciasto orzechowe a mama znowu upiekła nam sernik i powiedziała " no z takim apetytem go jadłaś że musiałam znowu upiec " przecież ja ostatnio jem wszystko z apetytem
Stary 2013-10-05, 17:55   #443
Hosenka*
Zakorzenienie

Mojego TŻ wzięło na ciasto drożdżowe ze śliwkami. Niedługo się dowiemy, jak mu wyszło (robił pierwszy raz).

Instagram

Stary 2013-10-05, 17:55   #444
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tylko wypowiem się jeszcze w kwestii termometru. Dla mnie jest wygodny taki jak mam np (mam douszny),bo w chwilę zmierzę temperaturę. A raz mieliśmy z Erykiem taką konkretną chorobę,z temperaturą nawet ponad 40 stopni i wtedy sprawdzałam mu również temperaturę w nocy. A tak to nie fajnie byłoby rozbudzać go i męczyć dodatkowo wkładaniem termometru w odbyt.
Popieram te termometry czoło-ucho są naprawdę praktyczne, no i w uszku chyba najbardziej wiarygodna temperatura, przynajmniej canpol, top com i baby one miały tak w instrukcji napisane
A dużo klientów chwaliło, choć każdy przeze mnie sprawdzony wskazywał inną temperaturę jak je sprawdzałam..... i bądź tu mądra...hehhh
Stary 2013-10-05, 17:56   #445
upadly_aniol00
Zakorzenienie

perfuzja moim zdaniem podają wymiary Tych wózków w cały świat . Bo pani mierzyłam nam gondole w sklepie i powiedziała , że ma długość w środku 65 cm a na stronie producent ma podane 76. A gondola standardowa. Jestem Ciekawa ile faktycznie mają gondole długości w środku . Ma któraś może jakiś wózek pod ręką , żeby zmierzyć długość gondoli
iwantyou fajne zakupy Ja kupuję jeszcze małemu tylko bluzę rozpinaną jakiś dres i body na długi rękaw i niestety kończę z zakupami . A jeszcze skarpetki muszę dokupić i śliniaki
Stary 2013-10-05, 17:57   #446
mezaga
Zakorzenienie

My mamy zamiar zrobić jutro Cranahana. Juz mi ślinka cieknie na samą myśl, bo dawno nie jadłam. I jak nie ciągnie mnie do słodkiego tak to już w myślach zjadam
Stary 2013-10-05, 17:57   #447
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mojego TŻ wzięło na ciasto drożdżowe ze śliwkami. Niedługo się dowiemy, jak mu wyszło (robił pierwszy raz).
Mniammm pysznie u Was, też bym zjadła z kruszonką i lukrem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 17:57   #448
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita z tego co ja wiem to w jednym ucho jest większa minimalnie temperatura dlatego trzeba oby dwa zmierzyć i średnia temperatur jest prawidłowo
Stary 2013-10-05, 18:01   #449
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ehh właśnie wróciliśmy zakupów.
Padam na twarz i zaraz idę sie położyć.
Kupiliśmy karton pampersow- była promocja 65zl za 148 sztuk.
No i ciuchy dla młodego. Wreszcie mam dżinsy dla syna!! No i tata wybrał mu trampki ala conversy
Załącznik 5435071Załącznik 5435072Załącznik 5435073Załącznik 5435074Załącznik 5435075Załącznik 5435076

Bardzo udane zakupy
A czapka i trampki po prostu urocze
Stary 2013-10-05, 18:13   #450
isia4891
Zadomowienie

Jin sweterek 39,90 w hm i polo 29,90,z gazety Elle miałam -20 zł kartę a koszule w reserved za 49,90. Mam pełno pajacy i bieliznianych rzeczy do rozmiaru 74 więc postanowiłam zaszalec jeszcze choruje na te spodnie http://allegro.pl/hm-jeansy-z-szelka...zmiar+74-89686
Co do planów i zakupów to życie zweryfikuje co potrzebne co nie, pościel kopie dwie nie zginie przyda się do 3 roku napewno.
Ja na zakupach byłam dziś ponad 2 godz, ale z samego rana tłumów w galerii nie było, sprzątanie, obiad, babeczki , odwiedziny u mamy. Teraz godzinka odpoczynku i jadę na domoweczke.
Współczucia z powodu boli i skurczy . Mnie syn gdzieś na żebra uciska ...
Miłego wieczoru
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości