![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXV) - część X
Hehe, to mi przypomniało, jak córka przyjaciółki mając coś około roku umiała powiedzieć kilka słów ( wiecie, takie tam mama, tata, papa...) i jedno ZDANIE. Zdanie od razu rozkazujące:
"Daj cyc" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś włączyłam jej bajkę na you tubie, po paru minutach wyłączam, zabieram laptopa a ona: "Chcę, chcę!" ![]() ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-10-04 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Bebe - gratuluję tak dobrego przygotowania Gosi do roli starszej siostry.
Nadalka - rano piję kawę, żeby się obudzić, a kolejne dlatego, że lubię. Haniu - dawałam łososia w obiadkach Hipp i wędzonego na ciepło. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-10-04 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Do karmienia piersia naprawde trzeba sie nadawac. Mnie przeraza to, co piszecie o domaganiu sie piersi przez dzieci. Ja sie chyba nie nadaje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Blue mnie tez to przeraza i uwazam ze u nas odstawienie bylo w najlepszym dla nas obu momencie-10mcy, Jas chetnie chcial butle juz a ja juz meczylam sie cyckowanien, teraz pewnie bym sie bardzo wciekala gdyby sie domagal, drugiego bobasa tez bede odstawiac do roku, aczkolwiek podziwiam dziewczyny ze jeszcze karmia, dzieci zapewne wiele zyskuja.
Hej witam sie szybko i spadam, bo niedlugo wyjzezdzamy, jestem kompletnie niewyspana, mialam tak durne sny, ze mnie wykonczyly w nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys tez mnie to przerazalo ale to nie takie straszne jak w wyobrazeniach kp to w pewnym sensie jakies poswiecenie ale w ogole wychowywanie i opiekowanie sie dzieckiem to poswiecenie Jesli bede miala drugie dziecko to tez bede karmic to dla mnie naturalna kontynuacja karmienia dziecka w brzuchu Cytat:
![]() Dzieci na pewno zyskują. Mamy zdrowotnie tez (mniejsze ryzyko raka piersi, jajnikow itd.) Ale to jakies poswiecenie fakt. Nie ma nic za darmo ![]() Cześć tak w ogóle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
A ja mam pecha na calego...
Syn ma wysypke na calym ciele, ale go nie swedzi. Chyba odra... juz brak mi sil... Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
hej
mały śpi, mieszkanie czeka na ogarnięcie - ale mi się nie chce więc siedzę... My kolejne szczepienie mamy w lutym dokładnie rok po. Ja już karmię tylko w nocy. W dzień maly w ogóle się nie domaga i mi to odpowiada. Pewno niewiele tego mleczka wypija ale zawsze to coś. Od kilku dni w szpitalu leży kuzynka W. Diagnoza - salmonella. Objawy pojawiły się dzień po tym jak kilka godzin bawiła się z W. napewno było całowanie itp. Mam nadzieję że dzięki kp nie będzie chory. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja chciałam sie spytać Ciebie. Cos innego. Mianowicie piszesz juz któryś raz o tym, ze kp działa niewymiernie dobrze jak sie karmi lata? Skąd o tym wiesz? Bo mnie to zaciekawiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- allebazi może podaj małemu dodatkowo probiotyki, zmniejszą ryzyko |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Nie, ona ma 8 lat. Nie wiadomo jeszcze jak się zaraziła ale w szkole do której chodzi był jeszcze jeden przypadek zachorowania.
Wojtuś właśnie się obudził, czy Wasze dzieci też tuż po przebudzeniu się trzęsą? Jak się rozbudzi to już nie. Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-10-05 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() moja się nie trzęsie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Allebazi u nas się zdarza że się trzęsie.
Dwa dni temu Mała miała fazę na powtarzanie "papa" i "pić". Ale jej się odwidziało. Za to ja przychodzi do mnie i chcę się ze mną położyć to mówię do niej "a smoczka masz? Przynieś smoczek" najpierw się denerwuje ale idzie, szuka smoczka i przychodzi z nim. Mówię jeszcze "idź przynieś podusie to cię wezmę" no i oczywiście znowu nerw ale idzie szuka i przychodzi z poduszką ![]() Jak jest ze mną w łazience i ja wychodzę i mówię "chodź idziemy" to ona wychodzi za mną ale mówię "a może być drzwi zamknęła" to ona zawraca i zamyka drzwi od łazienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miałyśmy iść na spacer ale dzieciatko nie pozwolilo sie ubrac i zasnelo. To i ja odpoczywam, oby jak najdluzej! |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyobrazcie sobie, że zamawiałam różne rzeczy z Nexta. Część jest OK, ale kombinezon, na którym mi głównie zależało to jakaś kpina. Miał być bez stópek, a on ma niestety stopki. Zdecydowana róznica, nieprawdaż?
No więc zadzwoniłam do Nexta i pytam, czy wysłali mi przez przypadek inny, czy co. No i powiedzieli mi, że produkt może różnić się nieznacznie od zamieszczonego na stronie. Boże, nieznacznie, a nie zdecydowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Mamy 8. zęba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Super Haniu. U nas poki co tylko jedna dolna swojka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
My na tę drugą czekaliśmy ponad 3 miesiące
![]() U nas dzisiaj bardzo ładnie ![]() ![]() ![]() Zrobiłam zapiekankę z przepisu Ewki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki. Dzisiaj cały dzień poza domem, przed chwilą wróciliśmy. Tylko się witam i spadam lezeć bo łapie mnie choroba.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
hej
potrzebuje już urlopu , jakaś zmęczona jestem , może ta szarość mnie przytłacza. Poza smęceniem u nas oki Nadia coraz bardziej samodzielna i urocza ![]() Bebe świetnie sobie radzisz , podziwiam Cię Szczepienie 6 w 1 i pneumokoki mamy prawdopodobnie 19.11 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Cały czas Was czytam, więc jestem na bieżąco, ale czasu i sił brak na pisanie. Super się czyta o postępach w rozwoju naszych dzieciątek ![]() ![]() Codziennie uczą się czegoż nowego te nasze Skarby. Bebe wspaniale, że tak sobie świetnie radzicie! Nadalko piję kawę bo lubię i mnie pobudza (zwłaszcza rano i po obiedzie). Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez kawy Cytat:
![]() Leoś mówi: ucho, oko, nos, kolano, łokieć, pępek- oczywiście mówi to niewyrażnie i "po swojemu". Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam identyczne spostrzeżenia na ten temat. Też karmiłam 10 miesięcy i też się cieszę, że "aż" i "tylko" tyle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do postępów Leonka to skupia się on głównie na rozwoju umysłowym. Ruchowo ani myśli iść do przodu. Nadal raczkuje i chodzi przy meblach. Za to buzia mu się nie zamyka. Mówi dosłownie cały dzień. I codziennie poznaje jakieś słowo. Dziś np zaczął mówić "stół". Najbardziej lubię weekendowe poranki. Budzę się wtedy i słyszę jak Mały siedząc w łóżeczku woła różne słowa np "mama, but, słoń". Jest to pozbawione składu i ładu, ale bardzo urocze ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Pisałyście o kawie. Ja pijęłtylko i wyłącznie gdy boli mnie głowa bądź gdy nie mogę się rozbudzić. Generalnie wolę herbaty. Teraz zachwycam się rooibos oraz 1001 nocy ![]() Fabi też idzie do przodu z mową. Mówi: -Ała - pies - Ko lub cici - kot - Mniam mniam - na jedzenie i cyca - Bum - wszystkie pojazdy - Pipi - nos - da - daj - Kyky - Kiki, czyli imię naszego psa - Adam, ania - Nie - sisi - siusiak, ubikacja, nocnik - Be - kiedy ściągam pieluche, puści bąka czy też zrobi kupę - Buty Macha na papa, wyrzuca wszystko do kosza na śmieci, gasi światła i każe się do nich podnosić. Jak widzi domofon, to chceonim dzwonić. Na "chodź ciap ciap" idzie do łazienki. Zamyka wszystkie drzwi. Robi puk puk do drzwi. Daje buziaki. Jak pytam o buty to zawsze przynosi w parze. A jak pytam czy idziemy na spacer, to w końcu bez płaczu daje się ubrać . Pomaga mi robić pranie, umie włączyć pralkę. A później wyciąga z niej ciuchy i je roztrzepuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.