Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 21:50   #1381
surka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Polecam jeżdżę takim :p

Wysłane z mojego GT-I9300
Może jeszcze w autonomacie, to przyjadę na przejażdżkę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:51   #1382
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Idę prysznic wziąć. Dziś dzień mycia włosów, więc pewnie z godzinę mnie nie będzie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:53   #1383
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
mnie i po jednym i drugim porodzie mówili, że musi zropieć i pęknąć i że goić się może kilka miesięcy

ojjjjjjjj nie Przy Norbercie pierwsze pół roku chodziłam jak w transie, w stanie permamentnego niedospania - jadł w nocy co godzinę, półtorej, płakał (kolki, alergia), ulewał (chlustająco, całą zawartością żołądka), na szczęście za dnia sypiał na dworze po 4h... szybko przeszliśmy na dwie drzemki dziennie, potem niedługo na jedną i w wieku 19 miesięcy przestał sypiać w dzień, do tego już przy jednej drzemce, a potem jak już w dzień nie sypiał wstawał nam rano o 4, rzadko koło 5 i dzień dobry pełną parą i tak biegiem cay dzień, jakby miał Durecell'e w dupce

U większości dzieci tak. Ale u części nie musi tak sie dziac. Hanka może jest w mniejszości ona w ogóle wyjątkowo dobrze do tej pory znosila szczepionki

A co do dalszej części. .no coz.. zaprawiona w boju bylas niezle

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Zapraszam zatem

Stary 2013-10-05, 21:54   #1384
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Idę prysznic wziąć. Dziś dzień mycia włosów, więc pewnie z godzinę mnie nie będzie
godzinę? Myjesz włosy wszystkim sąsiadom? :p

Stary 2013-10-05, 21:55   #1385
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej. Nadrobilam, ale jakoś nie mam się do czego odnieść...

U nas ok, byliśmy u znajomych, zrobiłam właśnie sernik. Stygnie... Będzie na jutro, bo jedziemy do rodziców.

Wkurzylam się na meza, bo poprosiłam, żeby nakarmil Fi po kąpieli, powiedział, że ok, ale jak ja pozmywam (ja w tym czasie chciałam zacząć robić sernik) i powiedziałam mu, że on pozmywa po karmieniu. To mi odpowiedzial, że on to by chcial odpocząć. Normalnie szlag mnie trafił!
Zrobiłam ciasto, on usypial Fi, więc pozmywalam i jak plukalam naczynia, to powiedzial, że pozmywa. Powiedziałam, że może sobie odpoczywać. I zapytałam, czy uważa, że ja odpoczywam w ciągu dnia.

Powiedział, że jak Filip śpi, to przecież mam czas dla siebie, mam czas na wizaz (jak zwykle). To mu wygarnelam,że on w pracy też na fb siedzi i bloga pisze. I że on pracuje 8h. A ja mam tryb 24/7. I że zajmuje się domem jak Fi śpi. I że przykro mi, że muszę się prosic o pomoc, a nie po to miał zmywac, żebym ja odpoczela, tylko żebym mogła zrobić ciasto w tym czasie.
No ręce mi opadają.

Pomijam fakt, że na dloniach mam skorupę od detergentow...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:56   #1386
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

No i zapomnialam Wam p[owiedziec, ze moja królewna w środę PO RAZ PIERWSZY WYBUCHŁA GŁOŚNYM ŚMIECHEM aż sie zanosiła a ja ją rozsmieszalam rycząc ze wzruszenia jak kretynka nieziemskie to bylo
za pierwszy głosny śmiech!!!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:56   #1387
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ev: Aleks w ogóle nie podnosi główki? Igi jeszcze z tydzień dwa temu bardzo słabiutko..twraz zdecydowanie lepiej ale nie ma ze boli leży na brzuszku codziennie chociaż to nie jego pozycja..z dnia na dzień zaczął także może i Aleks tak będzie miał.
na poczatku podnosil, tezr niet, ale twardo go klade codziennie i nie ma ze boli jak to napisalas, musi sie cwiczyc - maly LEN
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Q7, q5 ? Na bogato widzę

Marzenia moga byc na bogato - a tak naprawde S-max podoba mi sie mega i powiedzmy ze za jakis czas jest osiagalny. Na razie TZ poluje na Seata altea xl a oboje jezdzimy fordami focusami
Cytat:

oj jak ja nie lubie automatow-ja lubie czuc "galke" w rece, moc zmieniac biegi kiedy ja chce, przy jakiej predkosci ja chce - nie nadaje sie do automatow.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:56   #1388
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2013-10-05, 21:57   #1389
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Mela- u Adasia zdiagnozowali wspólny pień tetniczy.
Normalnie zbudowane serce ma 2 główne tętnice- jedna doprowadzą krew do płuc a druga to reszty ciała. Adaś ma tylko jedna, która rozwidla sie na dwie. Przez to miesza sie krew natlenowana z nienatlenowana. No i mamy też dziurę między przegrodami w sercu.
Muszą załatać dziurę i wstawić druga tętnicę.

strasznie to brzmi wszystko, aż jestem ciekawa czy operacja miała miejce, ale zanim doczytam to to potrwa
ale i tak trzymam za Was mocne kciuki!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
[SIZE=4]

W ogóle to Lol kończy dzisiaj 2 miesiące!!
dla sędziwego wieku
i dla Laurki za skońćzenie 3 m-cy

Cytat:

Perse- szczerze to szału nie ma. Większość sklepów nie na moja kieszeń. Wole chyba Silesie, bo tam to więcej sklepów dla przeciętnego Kowalskiego. W Galerii to jest fajne, ze nie da sie zgubić, bo łazi sie w kolko :p

tez lubie silesie- przerwy w wykładach na studiach spedzalam tam w lodziarni

Cytat:
My jeszcze poza domem. Czekamy aż TZ wymienia szybke w iPhonie i wracamy do domu. Maja była bardzo grzeczna w galerii. Udało mi sie kupić pare rzeczy. Kupiłam sukienkę, spódnice ołówkowa, 2 pary legginsów i szczoteczke elektryczna oral b. Aaaa i baterie do Majulkowej karuzelki która wczoraj kupiłam na Allegro

Z atrakcji to musiałam Maje przewijać w aucie bo obsikala sie cała tylko skarpetki suche
to Majka postarałasie o atrakcje wycieczki

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
ćwiczyłam dziś brzuszki i takie tam ćwiczonka od poloznej.Spojrzałam dzis w lustro i ...przytyło mi się koniec! Musze sie za siebie ostro zabrac!
ja też chyba tyje, brzuch wisi coraz bardziej :sciana:

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczynki, które nie spłukujecie po kąpieli-nie boicie się,że maluchy będzie swędzieć skóra? Z tego co czytałam na opakowaniach żeli do mycia jest instrukcja,żeby jednak spłukiwać. Ja ostatnio musiałam kąpać bez pomocy tż to nalałam ciepłej wody i kilka kropel oliwki dla dzieci rossmanowskiej i wtedy nie spłukiwałam (umiem kąpać sama tylko bez spłukiwania), fajna to opcja bo odrazu skóra Gabi była nawilżona Choć podejrzewam,że nie do stosowania na codzień,bo jednak umyć porządniej też trzeba,a oliwka nie domyje jak mydełko czy żel.
wydaje mi sie, że temat już został wyczerpany
my też nie spłukujemy

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja zaraz zmykam. Filip się nakichał przed snem i już tak nie charczy na szczęście. Posmaruję mu jeszcze maścią majerankową pod noskiem. Teraz zasypia, a ja poćwiczyłam część na brzuch ze skalpela (nie mogę ćwiczyć nóg). Też zaczęłam tyć... rzucam się jak świr na czekoladę...
Dobranoc!
właśnie zeżarłam pół tabliczki ... i źle mi z tym

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hej laski,
nawet nie mam siły was dzisiaj pocytować... Miałam taką beznadziejną nockę wczoraj, że padałam na ryj, łeb pękłam i w ogóle miałam takie zawroty, że aż bałam się z małym chodzić
Teraz też zasnął niedawno po wielu jękach, zobaczymy, ile przekima. Ja chwilę posiedze i też lece spac, może chociaż troche uda mi się pochrapać

W ogóle okazało się, że te nasze odparzenia to najprawdopodobniej wina Dad... po ostatnim krochmalu zmieniałam Alkowi pieluchy co godzine, jak nie częściej, wietrzyłam, chuchałam, a jemu znowu się dupka zaczerwieniła kupiliśmy pampersy i jak ręką odjął... taką mamy w domu royal dupkę, nie da zaoszczędzić Ale z tymi pampersami też nie ma tragedii, kupiliśmy w rossmanie jumbo pakę, 94 pampersy/45zł więc w sumie do przeżycia. I mały może mieć je nieco dłużej na dupce chociaż dalej czatuję, jak mały zrobi kupkę i przebieram jak tylko dociśnie

W ogóle fajny art przeczytałam odnośnie kp. To niesamowite, jak otworzyły mi się oczy nt diety. W ogóle jestem w szoku, jaka jest nagonka na kobiety karmiące piersią, jakiś kompletny idiotyzm i stek bzdur przekazywany przez osoby, które powinny być autorytetem czyli lekarze, położne, doradcy laktacyjni... także ja od wczoraj jem wszystko, stwierdziłam, że jednak Alek musi mieć matkę która się nim zajmie, bo zaliczanie codziennie takich zwłok, przez jedzenie gotowanych ziemniaków z marchewką nikomu nie służy.
Bosz, ale byłam głupia i naiwna
u nas dady tez odparzały
i ciesze sie ze doszłas do takich wniosków żywieniowych przy kp

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43119798]Niestety, ale jeśli chodzi o ryby, to istnieje prosta zależność: tania=syf
Choć ja też nie kupuję ryb po 60 zł za kg, to jednak pangi i mintaja od dłuższego czasu staram się nie ruszać. Najlepiej kupować polskie ryby, świeże, no ale u mnie nie ma takiej możliwości

Ogólnie to mało jem ryb

Ja kąpię tak, że namydlam na przewijaku i w wanience spłukuję czystą wodą. Potem do ręcznika, smarowanko i ubieranko (na syrenie).[/QUOTE]

u nas ostatnie dni również przy ubieraniu ryk na całą wieś i nie wiem jak to wyeliminowac
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:59   #1390
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie po "imprezie"
Moje dziecie zachowywało sie bardzo przyzwoicie i pozwoliło sie matce nagadac cały czas albo spała albo sobie lezała na macie.
W klubie zdjęcia z kuzynką. Mała sie śliniła okropnie i miałam wrażenie że chce mi Bianke zjesć
Ze mna zdjęcia jutro cykne bo oczywiście aparat nawalił i się nie załapałam.
Zaraz ponadrabiam
A tak moja mała sie wyszykowała na ploty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (104,9 KB, 27 załadowań)
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:03   #1391
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Wow to nie nudziłaś się z synkiem
zdecydowanie nie - zresztą z nim się do dziś nudzić nie da - do teraz jak dośpi do 6:30 to mamy w domu święto

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
oj jak ja nie lubie automatow-ja lubie czuc "galke" w rece, moc zmieniac biegi kiedy ja chce, przy jakiej predkosci ja chce - nie nadaje sie do automatow.
takie wyznania następnym razem proszę po 22 w czasie TYLKO DLA DOROSŁYCH

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:04   #1392
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie po "imprezie"
Moje dziecie zachowywało sie bardzo przyzwoicie i pozwoliło sie matce nagadac cały czas albo spała albo sobie lezała na macie.
W klubie zdjęcia z kuzynką. Mała sie śliniła okropnie i miałam wrażenie że chce mi Bianke zjesć
Ze mna zdjęcia jutro cykne bo oczywiście aparat nawalił i się nie załapałam.
Zaraz ponadrabiam
A tak moja mała sie wyszykowała na ploty
Pięknie ! i brawa za dobre zachowanie na imprezie
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:06   #1393
lachryma
Zakorzenienie

Eve, bardzo podobają mi się focusy, zwłaszcza te nowsze.

Kejt, uważam, że teksty "kiedy dziecko śpi możesz odpoczywać" to standard. Szkoda tylko, że w tym czasie jest zawsze coś do zrobienia. Jak nie gotowanie, sprzątanie, zadbanie o siebie samą to jeszcze obowiązek nadrobienia wizażu. To tej roboty jest masę

Stary 2013-10-05, 22:08   #1394
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja podgrzewacz dostałam jak urodził się Norbert, użyłam całe 2 razy i sprzedałam, dla mnie sprzęt całkowicie zbędny (a miałam porządny)

u nas ostatnio taki mega pierd, który okazał się kupą g*wna nastąpił w czasie karmienia i dziękowałam samej sobie, że karmiłam przed ubraniem jeansów, bo po chwili poczułam na udzie jak materiał na plecach małej przemaka... No dosłownie po pachy się usr.ała
u nas prawie codziennie mega pierd kończy sie zmianą garderoby, dzisiaj miała kupe po pachy dosłownie,i chyba czas na pampersy nr 4

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Znowu chce mi się wyć.
Jestem po wizycie u lekarza. Dostałam antybiotyk przy którym moja lekarka uważa, że mogę karmić, ale... zadzwoniłam do znajomej pediatryczki co jest bardzo dobrą pediatryczką, poszukała jeszcze w swojej mądrej książce i okazuje się, że muszę mała znowu na tydzień odstawić! No załamać się idzie. Jak ja nie lubię chorować! A teraz jeszcze antybiotyk + zatoki + nocne odciaganie to chyba będę po ścianach chodziła. Jak ja mam spokój i moje dziecko nie płacze z powodu bólów brzuszka, jest grzeczna i współczuję wam waszych płaczów, tak kurcze nadrabiam chorobami i takimi właśnie problemami! No ale nie odpuszczę kp tyle.
plaga antybiotykowa na Ciebie spadła,dużo sił dla CIebie i obys to przeszła jak najlżej sie da!

koniec nadrabiania nadzisiaj bo juz wymiekam i zasypiam,
moze jutro uda sie os doczytac chociaz jutro idziemy na urodziny do mojego dziadka
Zuza dzisiaj wpadła w histerie jak sie odwróciłam z nią na rękach żeby nie patrzyła w tv 30 minut sie uspokajała... mam dośc. No i walczymy z ciemieniuchą
dobranoc
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:10   #1395
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

takie wyznania następnym razem proszę po 22 w czasie TYLKO DLA DOROSŁYCH
ehhh Tobie to tylko jedno w glowie
Cytat:
Eve, bardzo podobają mi się focusy, zwłaszcza te nowsze.
.
ja mam z 2002 roku, tz 2005 a moja mama 2008 wszystkimi jezdzi mi sie swietnie, tylko ten moj jakis przeklety, a ten model to mam juz 3 z kolei a tylko ten jest o dupe potluc.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-05, 22:10   #1396
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ghia i jak z kupka już normalna? Bez tej wydzieliny?

U nas schodzi Małemu plaster z pępka (przepuklina) i mamy iść do chirurga znowu i albo dalej plaster, albo nie. Mam nadzieje, że już nie trzeba będzie

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:11   #1397
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

iwona w wiekszych tym bardziej bedzie ci wyplywac kupa. To nie wina pieluch tylko konsystencji

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-05, 22:14   #1398
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam z 2002 roku, tz 2005 a moja mama 2008 wszystkimi jezdzi mi sie swietnie, tylko ten moj jakis przeklety, a ten model to mam juz 3 z kolei a tylko ten jest o dupe potluc.
o ja, chyba naprawdę lubicie te autka, skoro tyle ich macie. Albo pracujecie w fordzie i macie rabaty

Stary 2013-10-05, 22:21   #1399
surka
Zakorzenienie

Roxi Norbert faktycznie ma chyba non stop ładowanie

Cytat:
U większości dzieci tak. Ale u części nie musi tak sie dziac. Hanka może jest w mniejszości ona w ogóle wyjątkowo dobrze do tej pory znosila szczepionki

A co do dalszej części. .no coz.. zaprawiona w boju bylas niezle

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Zapraszam zatem

to tylko napisze, że z chęcią wymienię się na auto też mam toyotę

Cytat:
Hej. Nadrobilam, ale jakoś nie mam się do czego

czyli twierdziłsz, że nic sensownego nie napisaliśmy
A odnośnie tz, to ją raz odpoczełabym, jak fi śpi i chciałabym zobaczyć jego minę, jak w mieszkaniu byłby syf, bez obiadu i brudnym praniem

Cytat:
na poczatku podnosil, tezr niet, ale twardo go klade codziennie i nie ma ze boli jak to napisalas, musi sie cwiczyc - maly LEN

Marzenia moga byc na bogato - a tak naprawde S-max podoba mi sie mega i powiedzmy ze za jakis czas jest osiagalny. Na razie TZ poluje na Seata altea xl a oboje jezdzimy fordami focusami

Ją uwielbiam choć na początku nie wiedziałam, jak mam się w nim zachować. Nie miałam co zrobić z lewą nogą i zrobiłam tak, że jedną na hamulec druga na gaz Teraz nie potrafię jeździć manualem. Tzn umiem, ale tyle stresów mnie to kosztuje. Że wolę się przejść

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

U nas schodzi Małemu plaster z pępka (przepuklina) i mamy iść do chirurga znowu i albo dalej plaster, albo nie. Mam nadzieje, że już nie trzeba będzie

, żeby już było dobrze

Stary 2013-10-05, 22:23   #1400
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
o ja, chyba naprawdę lubicie te autka, skoro tyle ich macie. Albo pracujecie w fordzie i macie rabaty

to zupelny przypadek. Najpierw moja mama kupila swoje - bo jej sie podobalo i koniec - fakt jest taki, ze ja za ta kase bym go nie wziela, bo zwyczajnie w komisie zrobili ja w bambuko, no ale to jej kasa - kupila go bez naszej wiedzy. Pozniej moj TZ znalazl mojego, sprzedal koledze, ale kolega popadl w dlugi i chcial sie pozbyc, wiec go odkupilismy, a ze mnie odpoczatku sie podobal wiec go chcialam. Znow jak suzkalismy TZ to mial kilka w malopolskim upatrzone:2 fordy, reszta jakies inne, w zwiazku z tym ze poprzednie niewypal, a jego wersja to GHI i cena atrakcyjna to kupil. ot tak poprostu. to tak w skrocie.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

surka to znow ja jak mam wsiasc do automata to zapieram sie rekoma i nogami - nie umiem sie przekonac i juz. Wole manual i byc "wladczynia"

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-05, 22:25   #1401
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz nie potrafię jeździć manualem. Tzn umiem, ale tyle stresów mnie to kosztuje. Że wolę się przejść
To chyba normalna przypadłość ludzi, którzy jeżdżą na automacie. Przejście potem na ręczne biegi jest mało komfortowe.

Spadam spać, dobranoc wszystkim

Stary 2013-10-05, 22:32   #1402
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Operacja sie udała!
Póki co wszystko jest ok. Adaś miał dużo szczęścia bo dostał nowa część serduszka od dawcy... Z jednej strony dla Młodego super a z drugiej strony gdzieś z tylu głowy mam obraz tego co przeżywają rodzice tego Maluszka...

Póki co nie chcą wybudzac Adasia, chcą nawet przez weekend go przetrzymać żeby dac sercu odpocząć. Serce działa juz samo z tym, że na adrenalinie. Płuca są wyłączone ale to podobno kwestia czasu kiedy Młodego odłącza.
Teraz czekamy na okres 8-16h po operacji, który będzie najbardziej krytyczny- wierzymy, że jednak Adaś da sobie radę!

Najtrudniejsze chwilę jeszcze przed nami ale cieszymy sie tym co teraz jest.
Super wiadomość!
Oby było tylko lepiej, trzymajcie się

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:33   #1403
surka
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba normalna przypadłość ludzi, którzy jeżdżą na automacie. Przejście potem na ręczne biegi jest mało komfortowe.

Spadam spać, dobranoc wszystkim

Mój tz nie ma z tym problemów, ale mi się już chyba coś w głowie przedstawiało

Stary 2013-10-05, 22:33   #1404
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Operacja sie udała!
Póki co wszystko jest ok. Adaś miał dużo szczęścia bo dostał nowa część serduszka od dawcy... Z jednej strony dla Młodego super a z drugiej strony gdzieś z tylu głowy mam obraz tego co przeżywają rodzice tego Maluszka...

Póki co nie chcą wybudzac Adasia, chcą nawet przez weekend go przetrzymać żeby dac sercu odpocząć. Serce działa juz samo z tym, że na adrenalinie. Płuca są wyłączone ale to podobno kwestia czasu kiedy Młodego odłącza.
Teraz czekamy na okres 8-16h po operacji, który będzie najbardziej krytyczny- wierzymy, że jednak Adaś da sobie radę!

Najtrudniejsze chwilę jeszcze przed nami ale cieszymy sie tym co teraz jest.

Dunio jest małym Twardzielem! :thumbup::thumbup::thumbu p:

Jesteśmy z Wami trzymamy za Waszego dzielnego Synka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:36   #1405
AgaPlast
Zadomowienie

Nadrobiłam.
Dzięki za kciuki, Jechałam 60/h poza trenem zabudowanym nawet maluch mnie wyprzedził ale spowrotem było juz ok. Chociaz cały czas mam wrazenie ze pasy nie trzymaja jakos super fotelika. Naciagnełam na maksa a i tak mogłam ruszac fotelikiem. wiem ze jakby co ( odpukac) pasy sie same zaciskaja no ale ....

Oli mi pediatra mówiła ze po szczepionce moze nawet kilka razy sie robic brzydki ropien i pekać i tak przez kilka miechów. Najwazniejsze nie moczyc podczas kąpieli i niczym nie sparowac.

Mela co do wróżki to kase sie dawało

Upiekłam dzisiaj ciasto - jabłecznik bez jaj i mleka i wyszeł super. Tortownica na 3 osoby zniknęła w 20 min mam szanse szybko przytyc
Stary 2013-10-05, 22:36   #1406
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Hahahaha dobre

Cytat:
Hej. Nadrobilam, ale jakoś nie mam się do czego odnieść...

U nas ok, byliśmy u znajomych, zrobiłam właśnie sernik. Stygnie... Będzie na jutro, bo jedziemy do rodziców.

Wkurzylam się na meza, bo poprosiłam, żeby nakarmil Fi po kąpieli, powiedział, że ok, ale jak ja pozmywam (ja w tym czasie chciałam zacząć robić sernik) i powiedziałam mu, że on pozmywa po karmieniu. To mi odpowiedzial, że on to by chcial odpocząć. Normalnie szlag mnie trafił!
Zrobiłam ciasto, on usypial Fi, więc pozmywalam i jak plukalam naczynia, to powiedzial, że pozmywa. Powiedziałam, że może sobie odpoczywać. I zapytałam, czy uważa, że ja odpoczywam w ciągu dnia.

Powiedział, że jak Filip śpi, to przecież mam czas dla siebie, mam czas na wizaz (jak zwykle). To mu wygarnelam,że on w pracy też na fb siedzi i bloga pisze. I że on pracuje 8h. A ja mam tryb 24/7. I że zajmuje się domem jak Fi śpi. I że przykro mi, że muszę się prosic o pomoc, a nie po to miał zmywac, żebym ja odpoczela, tylko żebym mogła zrobić ciasto w tym czasie.
No ręce mi opadają.

Polecam wywalenie detergentow i sprzatanie probiotykami. Dokladnie nazywa sie to Efektywne Mikroorganizmy. Ha mam dokladnie butelke EM Refresh i myje tym wszystko, nawet do prania dodaje.

Co do aut to tez lubie focusy. Kiedys uslyszalam, ze jak ford gow.no wort tak focusy wyszly im swietnie.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:39   #1407
surka
Zakorzenienie

Ją też uciekam, dobrej nocki

Stary 2013-10-05, 23:03   #1408
AgaPlast
Zadomowienie

Też polecam probiotyki EM

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

lece do wyrka bo mała pewnie za godz. sie obudzi. Spokojnej nocki wszystkim życze
Stary 2013-10-05, 23:12   #1409
Agrafka86
Wtajemniczenie

Eh Mały zje o północy. Później odbijanie i noszenie. i mam nadzieję, że da mi dziecko trochę pospać.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 23:25   #1410
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo śmieszne
Zawsze tak mam że jak już poświęcę się i myje włosy (nie cierpię tego robić bo są długie, wypadają garściami, ciężko je rozczesać i ich pielęgnacja trwa dość długo) to jak szaleć to szaleć: przy okazji piling, depilacja, maska na włosy. Także schodzi mi trochę na to. Dobrze że myje włosy 3 razy w tyg a nie codziennie

Cytat:

Powiedział, że jak Filip śpi, to przecież mam czas dla siebie, mam czas na wizaz (jak pała od 22 do 6 rano
. To mu wygarnelam,że on w pracy też na fb siedzi i bloga pisze. I że on pracuje 8h. A ja mam tryb 24/7. I że zajmuje się domem jak Fi śpi. I że przykro mi, że muszę się prosic o pomoc, a nie po to miał zmywac, żebym ja odpoczela, tylko żebym mogła zrobić ciasto w tym czasie.
No ręce mi opadają.

Skoro "pozwala" ci kiedy Filip śpi odpoczywać i mieć czas dla siebie to znaczy że on ugotuje obiad, posprząta, zrobi pranie, zakupy itp?

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Uuuu oby wszystko było już ok z pępkiem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości