|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Przede wszystkim- cynamonowa, tak się cieszę, że operacja się udała!
![]() misiaczka, fajnie masz z tymi włosami, ja muszę myć codziennie :/ Nawet w szpitalu myłam codziennie, a byłam 4 dni. co do pomysłu zrobienia pamiętnika z postów- ja sobie pomyślałam, że o nas to by mógł niezły serial powstać, taki 70 cio wątkowy, miałby niezłą oglądalność coś czuję ![]() A my wczoraj mieliśmy usg bioderek, wszystko ok Misiek rano osrał sobie całe plecy, musiałam z nim pod kran lecieć Byliśmy też u teściów, chociaż zarzekałam się, że jeszcze długo nie pojadę Ale rzygałam już telefonami od teściowej co drugi dzień, kiedy przyjedziemy, normalnie spokoju mi nie dawała. Była upierdliwa do tego stopnia, że zablokowałam jej numer i mi automatycznie ją odrzucało Ale dzwoniła wtedy do tż i chciała mnie do telefonu, bo ja "nie mam chyba zasięgu" No więc stwierdziłam, że jak już jedziemy na te usg, to do nich jest 20 min drogi stamtąd i już pojedziemy raz na odczepnego i niech się bujają, jakoś przecierpię, bo inaczej by do nas przyjechali a mi się nie chciało ich gościć. Ale pod warunkiem, że włączą ogrzewanie na górze, żebym miała jak nakarmić małego, u nich zawsze lodówka jest w nieużywanych pokojach. A i żeby coś do jedzenia było co mogę zjeść przy kp. No i co- przyjechaliśmy, i od razu musiałam karmić małego bo już 3.5 h minęło i głodny był. Poszliśmy na górę, a tam ziąb Nie wiem ile było stopni ale tak w moi m odczuciu z 18 max. Gdzie my w domu mamy 23 a Kubuś lubi ciepło. Musiałam się i małego jakimś kocem nakryć przy karmieniu. Skończyłam go karmić, odkryłam z tego koca a ten w ryk I nie mogłam go uspokoić, dopiero jak zeszłam na dół, gdzie się w kominku paliło, to się uspokoił. Schodzę i mówię, że zmarzliśmy i Kubuś płakał i przecież mówiliśmy, żeby nagrzać. A teściowa: "Taaak...?" Nie kur*a Włączyli ogrzewanie 10 min zanim przyjechaliśmy, to chyba logiczne, że się nie nagrzeje Sknery oszczędzają na gazie, żal normalnie.Przychodzi pora obiadu, a teściu przynosi mi talerz- ziemniaki + kopa fasolki szparagowej Teściowa 3 razy w ciąży była i chyba opychała się fasolą z tego wniosek. Albo po prostu mieli to gdzieś. A jak brali go na ręce to flaki mi się przewracały w środku. Ta guga do niego a mały się cieszy Jeszcze biedne malutkie nie wie, że ma babci nie lubić ![]() Powiedziałam tż, że więcej tam nie jadę i niech mnie proszą na kolanach nawet Mają gdzieś to o co prosimy to nara.Jedyne co z tego dobrego, to że poszliśmy na spacer do lasu to się malutkie dotleniło a ja miałam przerwę godzinną od teściowej
Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-06 o 09:40 |
|
|
|
#1442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
EWE- ja.tez nie lubie Mercedesow tylko jestem zagorzalym fanem BMW, ale ten model wart jest grzechu
![]() Cytat:
Dzien dobry. Wstalam, pije kawke i glosuje na.Surke ![]() Wojtus, tz i Ola ogladaja F1
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-06 o 10:05 |
|
|
|
|
#1443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43130108]Ano, ja 7.11 robiłam test [/QUOTE]Ja 10 .11 Cytat:
Nie puszczam kciuków.Adi jest silny i da rade!!!!!!! <3 ![]() Cytat:
Ale gabrysia rooośnie
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są różne opinie na temat glutenu przy kp. jedna szkoła mówi, że dopiero po 6 miesiącu wprowadzać i rozszerzać dietę, inni twierdzą, że juz po 4 miesiącu- ekspozycja na gluten. także co specjalista inna opinia. |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my mamy ciemieniuche :banghead: Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#1446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wogole to za 6 tygodni Maji .Cytat:
Ty nasza poł-dziewico z dzieckiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Twój maluszek na moje oko ma dłuugie namiętne skoki.... A dla Tza za wypad i za koment co do wizażu.
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
O tu tez to ostatnio czytalam
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki do glosowania, bo nikt ze mna nie glosuje
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Lilo.Cytat:
![]() Cytat:
A zaraz potem Boze Narodzenie królowało ![]() Prawie nadrobiłam.Dokoncze pozniej bo Laura czeka na drugie sniadanko
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)wtedy zadecyduje. a my czasami mamy ciemieniuszke na brwiach, nad noskiem dziewczyny na kp, jak dlugo zamierzacie karmic piersia?? |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Te zatoki mnie dobijają. Niby lepiej, ale jednak bolą. Mogę stać z chusteczkami/papierem toaletowym przez 10 min i non stop smarkać. I te gile się w ogóle nie kończą.
Małgosia właśnie uśpiła Alicję na bujaczku. Ogląda "Tajemniczy Ogród" w tv i kazała sobie bujaczek podsunąć bo one razem będą oglądały. Alicja od bujania zasnęła. A ja planowałam wrócić do łóżka i tam Alicję uśpić. Te dwie same ze sobą się świetnie dogadują. A najbardziej rozkłada mnie widok rano, jak mała się niecierpliwi do butelki, a tylko Małgosia się obudzi, podchodzi i Alicja uśmiech. Zdecydowanie ją poznaje i zdecydowanie ma do niej pozytywne uczucia Kocham moje dwa słoneczka.
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zgubiłam link surki
|
|
|
|
#1453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tobie bardziej sie przyda kombi Mi w sumie fordy nigdy jakos sie nie podobaly, ale jak sprzedawalam poprzednie auto to akurat ten samochod byl w super stanie a nie mialam czasu zeby szukac dalej wiec jest ford My mamy kombi A6 wlasnie automat. ale chcemy pozamieniac auta na np. VW touareg albo sharan dla mnie a tz jeszcze wymysla cos dla siebie.. Cos wspominal ostatnio o mercedesie bo znajomy ma do sprzedania za pol roku... Ostatnio widzialam sharana pieknego, z wysuwanym fotelikiem dla dziecka juz wmontowanym w siedzenie, pelno miejsca, super wyposazenie... Ahhh..
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bmw5 mmmmmmmmmmmm marzenie - jak wygram w totolotka to sobie kupieNie no, zrobilam sobie kanapki z serem zoltym i ogorkiem konserwowym, a moje dziecko mi ukradlo kanapke i juz sie najadlam. dba o linie mamusi. Wypatrzylam w tesco trampoline dla dzieciako 379 zl i zastanawiam sie czy nie kupic beda mialy juz z nadejsciem wiosny, bo pozniej ceny sa kolosalne.
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Arabiata brawo za bioderka
Karolajn wredna ciemieniucha! Idę jeść śniadanie, bo Tż zrobił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1456 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do tesciow to w sumie nic zlego nie zrobili .. (no oprocz nie dogrzania) ale moi tez mnie wkur...ja bez powodu wiec jak najbardziej rozumiem Cytat:
A dzieciaki sa super ![]() Co do pamietnika z okresu ciazy, to ja mam zalegly jeszcze z 2007/2008 roku. ...a Tez chcialam taki zrobic... He heEvewee - tez dziwilam sie co takiego ludzie widza w mercedesach... Do czasu az sama nie wsiadlam i sie nie przejechalam rzeczywiscie komfort nie do opisania
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-06 o 10:11 |
||
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
Mela, pieknie to brzmi jak Malgosia i Ala sie kochaja
Domcia, ja chce karmic najdluzej ile sie da ![]() Arrabiata, przy malych dzieciach najlepiej utrzymywac temperature 18-22C, tak aby sie nie przegrzewaly i hartowaly sie A fasolke szparagowa jem i Edziu ja dobrze znosi U nas sniadanko Edzia, ja czekam na swoja kolej Po moim sniadaniu wyruszymy na spacer.Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyprawę Zazdroszczę, bo mi tż pewnie nie dałby auta, a już na pewno nie z Alkiem na pokładzie![]() Cytat:
![]() Jeszcze się nie mogę doczekać porządnego odmoka w wannie, bo do tej pory jakoś się bałam, ale widzę, że już się całkiem oczyściłam, więc na dniach się wyleże ![]() Cytat:
Cytat:
jezu, gdyby mi tż coś takiego zaproponował Ja jestem w 7 niebie, kiedy wieczorami tż mówi, że będzie wstawał do małego w razie czego, a ja mogę spać do następnego karmienia![]() Cytat:
![]() Ale wczoraj tż mnie przeprosił za to swoje głupie gadanie, twierdząc, że nie panuje nad tym, bo bardzo boi się o małego i też nie wie, jak mu pomóc. No cóż, ja też często nie wiem, a jakoś go nie atakuje
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka, my się 14tego wybieramy A co do teściowej podziwiam twoja cierpliwość serio hahahah, u mojej też jest taka Antarktyda na górze, nie wyborażam sobie w ogóle jak my tam zimą będziemy przyjeżdżac, pewnie małego z kombinezonu rozbierać nie będę Że nie wspomne o tym, ze herbata to tam chyba w 2 min stygła![]() I jeszcze jedno, wstawiałaś ostatnio buźkę kubotka, Alik ma podobną, ale nie całą twarz, ale nosek i okolice, tak jakby miał właśnie tłustą skórę w tym miejscu. Nikt mi nic na to nie mówił, wiec pewnie tragedii nie ma, ostatnio Alkowi wyszły jeszcze na policzkach takie krosteczki, to położna mówiła, że to sa takie wypryski łojowe i nie ma czym sie martwic i niczym nie trzeba tego traktowac, podejrzewam, ze ta tlusta skorka to cos podobnego karo, do klubiku wstaw! ![]() Wole miec te wszystkie info ku pamieci, bo wczesniej nie zaglebialam sie wszcepionki, jak dyskutowałyscie bo "mam tyle czasu", a pozniej nie wiedzialam co i jak ![]() ja bym chciała co najmniej pół roku zobaczymy
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj mieliśmy znów nie najgorszą nockę
mały budził się co trzy godziny na mleczko, pozniej troche czesciej, ale zatykalam go smoczkiem i zasypiał ![]() Teraz leżakuje przy otwartym balkonie, bo dzisiaj tez ze spaceru nici, nawet chyba przysnal ![]() W ogole taka tam zimnica, ze szok, na nastepny spacer zakładam płaszczyk zimowy, gorzej ze nie mam zadnych butow na jesien, tylko od razu futerkowe zimowe mam w sumie jedne, które mogłyby przejsc, ale u tesciowej w domu nie widzi mi sie wyjazd do niej, juz chyba w baletkach olałabym spacerowac![]() A nasza kulka kończy dziś 5 tygodni. Nieźle czas leci, niedawno wracaliśmy do domu ze szpitala ![]() A już tak pięknie się do mnie uśmiecha, że aż mi serce całkiem mięknie, jeszcze hitem jest to, że dyskutujemy sobie na tematy "a guu" i mały mi odpowiada takim gardłowym "a ghhh" moja kulka kochanaI gdyby któraś była zainteresowana, w Naturze, w szafce Catrice jest bardzo fajny korektor-kamuflaż, na cienie pod oczami boski, chociaż ma ciężką formułę. Nie widac w ogóle moich zasinien po nocach alkowych A kosztuje chyba tylko 13 zł także warto
|
#1461 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43139324]No wiem tylko ze są w Side nawet nie wiem jaki hotel... A sama zazdroszcze im jak cholera!!! Moje dziecko jest przekochane, leżało sobie na macie i gadalo z lusterkiem a ja zdarzylam w tym czasie skosic trawe w ogródku Sasiadka zdziwiona ze zostawiam dziecko same na macie.. to jej powiedzialam że mata mnie nie jara, a Leonka owszem, ja wole kosić [/QUOTE]Kochane dziecko.MOje tez umie sie zająć sobą i zabawkami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ładniutkie ma wymiary.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
My tez.Ale juz mała bo walczymy ostro i schodzi. Cytat:
Ja planuje min. 6 miesięcy i mysle tak do 8 miesiąca????Zobaczymy...J ak bez problemu znajde prace to moze bd odciągac albo przejdziemy na mm.Ale prace planuje jak Laura ukonczy 6 mies.Moze znajde cosik co bd robic w domku albo na razie dorywczo...Czas pokaze.Ale te 6 miesięcy na pewno. Perse za zakupy.Arabiatta za bioderkaTweed ja juz nie mam sił tłumaczyc o tym jedzeniu Tzowi i nawet go juz zlewam. Ale mnie Tz wkur**** Wkurzył mnie do łez i jeszcze odkręca kota ogonem ze ja zaczełam.Ma w d*** ze cały dzien jestem z dzieckiem,do tego ma obiadek,posprzatane,popra ne ,poprasowane i wogole ..staram sie jak moge a on tego nie widzi. Niech sie buja! Nie odzywam sie,pozniej wezme Laure na spacer,pogadam z nią ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Tweed brawa za 5 tygodni.Rooosnie Alik ![]() Karolajndzieki za artykuł.Poczytałam
|
|
#1462 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43145703]Brawo za bioderka !!!
![]() Co do tesciow to w sumie nic zlego nie zrobili .. (no oprocz nie dogrzania) ale moi tez mnie wkur...ja bez powodu wiec jak najbardziej rozumiem [/QUOTE] teściowie już chyba tak mają Cytat:
![]() Cytat:
Uff, w końcu nie jesteśmy sami ze świecącą cerą I brawa za 5 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- rocky, faceci naprawdę chyba nie kminią, że opieka nad dzieckiem to ciężka praca Plus do tego obowiązki domowe, to czasami wykończyć się idzie Zostawić ich tak samych na tydzień z tym wszystkim, ciekawe, cy wtedy będą tacy mądrzy
|
||
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
noc miałam wspaniałą- mąż wstał do małej dzięki czemu mogłam pospać te marne 10 godzin ![]() Misiaczka, zazdroszczę smalcu na głowie dopiero na czwarty dzień Ja już na drugi dzień jestem lekko niereprezentatywna.A ja nie lubię BMW, kojarzy mi się z poznanskimi dresami z zimnym łokciem no i bmw maja chyba jako nieliczne auta napęd na tył, co w zimę jest niefajne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-06 o 11:23 |
|
|
|
#1464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kladki: dla Alika ![]() Cytat:
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem i zaraz pare glosow znowu wrzuce, musialam wyjechac po worki na liscie. dzis dzien ogrodowy i bedzie ognisko
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
ja jestem fanka VW i Volvo z czego ta druga marka jest mi blizsza. |
|
|
|
|
#1466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam za ciebie bo ją się jeszcze nie zebrałamCytat:
super dziewczyny Cytat:
Brawa dla Alika ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43145703]
Evewee - tez dziwilam sie co takiego ludzie widza w mercedesach... Do czasu az sama nie wsiadlam i sie nie przejechalam rzeczywiscie komfort nie do opisania [/QUOTE]spoko ja tam nie mam nic do ludzi jezdzacych mercedesami, poprostu mnie jako auta sie one nie podobaja i juz. Nie mam nic do komfortu. Cytat:
![]() A teraz zejdzmy na ziemie i musze uruchomic mojego fokusa i jechac po prostownik bo w tesco jest w promocji no i trampoline dziecku kupic
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za gazetka?
|
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Domi ja bym chciała z rok karmic jak da rade
Chyba ze zajde w ciaze to przestane szybciej.Arrabiata za bioderka a co do teściów to moze za bardzo nastawiasz sie na nie?Chociaz ja dostaje takiej alergii jezeli chodzi o moja mame wiec rozumie cie troche ![]() Mela zdrówka i złote masz córeczki Twee cos miałam ci napisac ale niestety moja skleroza sie pogłębiła ostatnio. My po spacerku. Sierscie wylatane. Mała siedzi w ogródku wiec pewnie do 14 pospi. Wczoraj wieczorem wszystko porobiłam w chałupie i uwaga nudze sie nosz matko wszystko porobione. Moze TZ powienien częściej wyjeżzać
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Ale rzygałam już telefonami od teściowej co drugi dzień, kiedy przyjedziemy, normalnie spokoju mi nie dawała. Była upierdliwa do tego stopnia, że zablokowałam jej numer i mi automatycznie ją odrzucało
Ale dzwoniła wtedy do tż i chciała mnie do telefonu, bo ja "nie mam chyba zasięgu"
Nie wiem ile było stopni ale tak w moi m odczuciu z 18 max. Gdzie my w domu mamy 23 a Kubuś lubi ciepło. Musiałam się i małego jakimś kocem nakryć przy karmieniu. Skończyłam go karmić, odkryłam z tego koca a ten w ryk 

dalej zacisniete 

za wypad i za koment co do wizażu.

12.06.2010
kladki: dla Alika