|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Dołączam do miłośników biegania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1592 |
Wtajemniczenie
|
hejcia ! ja mam fajny nawet artykul w gazecie o bieganiu... jest tam wiele porad ... jak uda mi się to umieszczę.. Wlasnie dzis postanowilam że moze zaczne biegac... tylko jak tu biegac jak codziennie do szkoly oprocz weekendow... ? No ale są przeciez wieczory
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Przyczajenie
|
![]() witam wszystkie fanki biegania ![]() ja rowniez od dzisiaj zaczelam ciekawa jestem tylko czy zeby bylo widac efekty zmieniajace budowe ciala to trzeba biegac codziennie oraz jakie dystanse sa najlepsze ![]() ![]() ja biegalam dzis przez 30 min bo to 1-szy dzien ale i tak zmachana wrocilam do domku ![]()
![]() |
#1594 |
Przyczajenie
|
hejka,
ja rowniez nie mam czasu na bieganie codziennie po godzine dlatego polecono mi coś takiego : ZDROWA DIETA + 3 razy w tygodniu króciutkie (15minut)bieganie interwałowe + 3 razy w tygodniu siłownia po godzine + brzuszki (6 weidera) - króciutko za to efektywnie. A oto efekty : po 10 dniach nie zrzuciłem ani kilograma ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Przyczajenie
|
ja mimo biegania cwicze 8minut abs a dzis mam zakwasy po wczorajszym bieganiu wiec chyba raczej nie moge biegac co nie???przynajmniej dzisiaj!!!!
mam jeszcze male pytanie na czym polega interwalowe bieganie ![]()
![]() |
#1596 |
Rozeznanie
|
ZDZIRUSKA na zakwasy dobry jest wlasnie ruch, wiec delikatny truchcik nie zaszkodzi.
a interwaly to zmiana tempa, raz wolniej raz szybciej i tak naprzemiennie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Przyczajenie
|
Kateanna dziekuje za odpowiedz a moze mi powiedziec ktos jeszcze jakie dystanse sa najlepsze podczas biegania:P
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
Nie ma chyba czegoś takiego jak najlepszy dystatns. Każdy jako indywidualna jednostka powinien sam wyczuć co dla niego jest najlepsze. Oczywiście nie powinno sie biegać za krótko, żeby były wogóle jakieś efekty i nie zadługo żeby nie przesadzić i padnąć z przemęczenia. Dystanse stopniowo można zwiększać. Można również znaleźć czasem w necie gotowe propozycje treningów które mogą akurat nam spasować. Jeśli zależy nam na spalaniu tkanki tłuszczowej, to należy pamieątć że zaczyna ona sie spalać po upływie około pół godziny, bo wtedy energia jest pobierana z materiałów zapasowych. Najlepiej jest biegać rano i nadczo, bo wtedy energia szybciej pobierana jest z materiałów zapasowych i szybciej spalamy tkanke tłuszczową. A ponadto biega sie lżej i przyjemniej. Jednak wiadomo że rano niestety zazwyczaj nie ma czasu na bieganie.
Ja biegam od wtorku codziennie po pół godziny i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście po każdym joggingu pamietam o stretchingu, głównie nóg. I nie wiem czy to tylko wrażenie czy prawda ale już zauważyłam że moje nóżki (i nie tylko) są ładniejesze ![]() Mam nadzieje że ten wątek troche odżyje. Pozdrowionka dla wszystkich ![]()
![]() |
#1600 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Skakanka czy bieganie?
Cytat:
Czyli 3ci tydzien, troche ograniczylam jedzenie, schudlam i widac ze moje nozki sie poprawily ![]() Moge ci zmialo polecic ten trening ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
No w końcu się ktoś odezwał
![]() ![]() Ten trening wydaje się całkiem fajny ale pewnie wymaga systematyczności. A tymczasem deszczyk za oknem prawie non stop pada. I jak tu biegać? A dodatkowo jutro wyjezdzam na 3-dniową wycieczke i znowu zaniedbam bieganie. Ale jak wróce to od razu wracam do biegania. Natomiast co do jedzenia to mam duże problemy z jego ograniczeniem. Ale na szczęście nie mam też za bardzo czeo zrzucać. A im więcej spalam kalorii tym więcej moge jeść - i to jest piękne ![]()
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
Ja też biegam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() www.olcia895.blog.onet.pl - mój blog |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
Ja moze jestem nienormalna, ale w deszcz tez biegam
![]() Przedwczoraj to nawet sie cieszylam ze pada, bo taka bylam spocona, ze deszcz tylko przyjemnie chlodzil. Tylko, kurka, na mp3 musze uwazac i wciskac ja gdzies pod spodnie, bo kieszenie przemokniete ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
JA mp3 wkladalam do stanika
![]()
![]() |
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
buehehe no to widac jakie inteligentne jestesmy
![]() aach, kocham to jak pozniej mp3 jest cala mokra ![]()
![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze czasami chowam w spodnie, ale gorzej jak poleci w dól....grzebać się w spodniach na ulicy ![]() a wlasnie niedawno wrócilam z biegu...kurcze jak ciężko bylo po przerwie znow zrobic stała rundke...ale zmobilizowalam sie i jeszcze na koniec zaserwowalam sobie niezły sprint ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
polecam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1610 |
Raczkowanie
|
Ja zgodnie z kampania reklamowa Reeboka ( tam jest Therry Henry boze kocham go :P ) postanowilam biegac sobie ot tak na luzie i biega mi sie o wiele przyjemniej niz kiedy ustalalam sobie jakies dystansy itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Ja nie biegam na dystans tylko na czas (np.5 min biegu, 2.5 min marszu)
Kiedys probowalam tak ot po prostu biec ile dam rade, ale jak nie mam celu to co chwile sie zatrzymywalam bo "uwazalam" ze juz sie zmeczylam ![]() ![]() Czuje sie cudownie jak biegam, zmobilizowac bylo sie ciezko i probowalam mnostwo razy, ale teraz nie wyobrazam sobie nie biegac! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 |
Przyczajenie
|
a jaki jest odp. stanik do biegania ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj pierwszy raz biegałam przez 30 minut w czym 3 razy przez ok. minute maszerowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
Miałam przymusową 4-dniową przerwę w bieganiu, ale od jutra wracam do moich treningów
![]() ![]() A co do stanika to ja nie mam specjalnego sportowego, ale mi nie ma za bardzo co skakać.
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
A mi dzis poraz pierwszy okropnie sie biegalo-normalnie na przymus
![]() Zreszta caly dzien jakis taki do bani. Pocieszam sie ze jutro bedzie lepiej. Od jutra powinam zwiekszyc sobie czas biegania, ale nie czuje sie jakos na silach, wiec jeszcze ten tydzien powtarzam stary czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
Ja niedawno zaczelam biegac ale bardzo to lubie kiedys pamietam jak biegalismy w szkole na ocene na czas to nie lubilam tego wydawalo mi sie to bez sensu nienawidzialam biegac ale tak samemu wieczorem jest super nie biegam codziennie bo nieraz musze siedziec nad ksiazkami raczej co 2 dzien ale bardzo to lubie, dzisiaj sobie odpuscilam tak mnie nogi bola ( zakupy) lazilam z kolezanka chyba ze 3 godziny po cenrum handlowym jestem okropnie zmeczona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
Wczoraj powrocilem do biegania(25min), nie biegalem jakos od lutego i bylo ciezko.
Wiecej szedlem niz bieglem ![]() Naszczescie juz nie ma problemu ze stawami...bola jedynie miesnie. Przed bieganiem 2.5h szosy na rowerze jako "rozgrzewka" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
o! cze Rafał
![]() no nie dziwię się,że po takiej"rozgrzewce"nie chciało Ci się biegać ![]() ale fakt,że po dłużej przerwie ciężko się rozruszać ja to zawsze czuję się jak słonica jakieś-takieś nieskoordynowane ruchy mam ![]() no dobra lecę potruchtać,bo jakieś chmurzyska widzę może zdążę ![]() edit-fajnie,że tyle nowych maniaczek biegania jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1620 |
Przyczajenie
|
ja biegam od ok 2,5 roku.. trenuje lekkoatletyke a dokłądniej sprint..
ale czasme nawet po treningu wyjde wieczorem tak o 21 z kumpela pobiegac ;D teraz chce robic to bardziej systematycznie.. tak co 2 dni. po 40 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.