|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Przewertowałam moje książeczki o rozszerzaniu diety i w każdej jest napisane że dzieci na MM dostają warzywka i owoce rozpoczynając 5 miesiąc, a dzieci KP dostają dopiero po 6 miesiącu. Dodatkowo po 4 miesiącu dzieci MM dostają z własnym mleczkiem kaszkę ryżową lub kukurydzianą, a dzieci KP razem z mleczkiem mamy kaszkę mannę lub inną z glutenem (najlepiej na kolację żeby dłużej pospać). Gluten dzieciom MM wprowadzamy dopiero po 5 miesiącu, wtedy też pojawia się pierwsze mięsko.
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43151575]
Rocky tez uwielbiam !!! Moje dziecko tak sie rzuca przy jedzeniu ze nie wiem czy on w ogole cos je... masakra jakas..[/QUOTE]Jesień Moje dziecko jeee,rozglada siee,macha rękami,macha nogą,jee,rozgląda się itp. ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Ale mnie głowa boli Mierzyłam cisnienie: 98/70 wypiłam kawke,może pomoże...
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam Lidlowe pieluchy. Zmienili na nich nadruk i tak przeokropnie śmierdzą przez to, że musiałam je wystawić na balkon. Po jaką cholerę oni w ogóle robią obrazki na pieluchach, w dodatku jakimiś śmierdzącymi farbami?!
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kupilismy Lidl Tojours 3 i rzeczywiście smierdziały.A nadruk był ze świerszczykiem chyba.O te Ci chodzi?? Jestem z nich mega zadowolona.Tylko własnie ten zapach
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
en, chciałam coś mądrego napisać odnośnie przeziębienia ale widzę, że dziewczyny już wszystko napisały. Zdrówka dla Tomka!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43151575] Moje dziecko tak sie rzuca przy jedzeniu ze nie wiem czy on w ogole cos je... masakra jakas..[/QUOTE]Moje ostatnio co 2 karmienie tak samo- possie 3 sekundy, po czym wypluwa cycka i w ryk i tak przez 20 min. Ciekawe o co tym dzieciakom chodzi Dałam smoka i spokój, zasypia na mnie a ja piszę jedna ręką ![]() My dzisiaj też obiadek u mamusi i spacerek po lesie ![]() Wiecie co, zjadłam kostkę czekolady i mi nie smakowała A potrafiłam zjeść tabliczkę na raz. To chyba prawda, że preferencje smakowe się zmieniają po 3 tygodniach i jak się tyle czasu czegoś nie je to człowiek się odzwyczaja od tego i już nie potrzebuje bo mu nie smakuje i go nie ciągnie do tego
|
|
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no dobra, czasem zdarzy sie nawet sobota 2-3 razy w miesiącu ![]() Cytat:
i jak spojrzy na to pediatra - a jego zdanie najbardziej biorę pod uwagę, bo widzi jak dziecko przybiera na wadzę, co się z nim dzieje i czy można już coś wprowadzić czy czekać Ale i tak sobie zapisuje ![]() Jestem już taaaaka zmęczona, że z chęcią bym się położyła, a tu jeszcze wieczorna higiena, mleczko i potem sen. |
||||
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Poprzednio mieliśmy z takim jasnym wzorkiem i były bez zapachu. Teraz trzepnęli ciemny pasek z kotkiem i myszką i wali tak chemicznie, że mam ochotę to gdzieś zgłosić
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wszakże na mm, ale zachowanie przy butli jest podobne. Wtedy biorę go i odbijam i się uspokaja i znowu możemy jeść, choć nie zawsze to działa |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciliśmy od teściów. Mały całą wizytę przespał ![]() Niedługo kąpiel i mam nadzieję, że po takim dniu będzie miał dobrą noc
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, przepraszam że ja tylko tak o sobie ale mamy szpital w domu, tż chory, ja chora i biedny Piotruś też, powiedzcie mi czy któryś z Waszych maluszków mial biegunkę po antybiotyku? Wczoraj podałam o 14 o 22 dziś o 6 i od 9.30 się zaczęło regularnie co 2 godziny, dzwoniłam do pediatry, niby powiedziała że może to być od antybiotyku i kazała dawać co 12 godzin a nie co 8, od 17 na razie spokój z kupkami, ale stresuje mnie to okropnie a kontrola dopiero jutro po 15-tej. lekarka kazała nie panikować ale same wiecie jak to jest przy takich dzieciaczkach. Jutro przede wszystkim mamy Go zważyć.
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko o 18.50 bardzo dopominało sie codziennego rytuału i miało małe oczka więc Tz ją wykapał,ja ogarnełam reszte,cycek i nyny
Laurka w krainie snów Chyba spacerros tak na nią podziałał
|
#1542 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spokojnie Moj maluch spi, wykąpalismy sie razem, tzn maly w wanience stojącej na wannie, a ja w wannie pogadalismy sobie przy tym, a maly pociamkal paluszki wiec plan wyrobiony Z jednej strony poszlabym spac, z drugiej porobilabym cos dla siebie Jak ja lubie byc sama w domu
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-06 o 19:36 |
|
|
|
|
#1543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz dostał od kuzynki 10 kg i bedziemy ją robic do słoików i to juz moze i jutro bo znika z worka A to ja podgryzam a to on....Cytat:
Cytat:
Juz mu wytłumaczyłam roznice miedzy Softino a Toujours. Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka Wam zycze ![]() Oby na kontroli wszystko było ok
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizaż na kompie wiesza mi system Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43152643]Tak moze byc, nie denerwuj sie
Spokojnie Moj maluch spi, wykąpalismy sie razem, tzn maly w wanience stojącej na wannie, a ja w wannie pogadalismy sobie przy tym, a maly pociamkal paluszki wiec plan wyrobiony Z jednej strony poszlabym spac, z drugiej porobilabym cos dla siebie Jak ja lubie byc sama w domu [/QUOTE]dziekuję za szybką odpowiedź! Wody daję częściej co prawda pije tylko po kilka łyczków ale zawsze to coś |
|
|
|
#1546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mowa o pediatrach to ja byłam już u 3 i z dwóch jestem bardzo zadowolona i z nich będę korzystać. Z tego najbardziej polecanego rezygnuję
Wydaje mi się, że na wizytach go nudzę |
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba też zmienię przychodnię i pediatrę. Kuba skończy pojutrze 7 tygodni a dalej nie był szczepiony bo babsko od szczepień jest na urlopie i wraca 10go dopiero, a nie ma żadnego zastępstwa Poza tym nie mam zaufania po tym jak pediatra stwierdziła, że witaminy to chemia i żeby podawać od 4go tygodnia |
|
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
En- zdrowka dla was i Tomusia! !
Ja chcialam dzis z wami posiedzieć, ale zdycham..dopadlo mnie albo jakieś zatrucie albo jelitowka..k**wa czuje się jak w początku ciąży :banghead: Na dodatek jest mi słabo, mam takie dreszcze ze rodzice moi przyjechali mi przemyc szybko Hanie. . Teraz leze w 5 warstwach na sobie i chyba pojde spac... Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Zdrówka Może to taka jelitówka....Idz w kimeee,sen Ci dobrze zrobi no i wygrzejesz sie![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Wogóle tak sobie wspominałam poród i przypomniało mi sie ze jak leżałam na sali przedporodowej to było mi strasznie niedobrze (juz po odejściu wód) i dostałam od salowej miske.I pamiętam że lekarz sie na mnie dziwnie spojrzał i starał sie ukryć usmiech bo jak przechodziliśmy z tej sali do sali obok-do sali porodów rodzinnych to szłam zbolała ale przytulona do mojej miski
|
|
#1554 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie Tz zaraził bo mam cisnienie nadal 98/70 i 37.5 stopnia
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
W akcie desperacji że moje dziecko dziś marudne, mało śpi i obudziło się po 18 (i już zaczęły jej się wieczorne płacze) zapakowałam delikwentke w wózek i spacerowałyśmy do 20
spała cały czas i teraz jeszcze kima przy otwartym oknie. Bardzo fajny spacerek bo ciepły wieczór, ciemno, cicho i spokojnie na mieście. Wypoczelam psychicznie ![]() Teraz czekam aż sie obudzi i będzie kąpanie.
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Ide w kimeee.Coraz gorzej sie czuje.Do jutra babeczki
![]() Neni jak sie pojawisz-opowiadaj jak było na weselu no foty tez by sie przydały ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() jak Laura ma trudne sprawy to nie ma to jak spacer Od razu dziecko jest inne
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
padam na ryjek - moj syn wsypal sie w dzien to teraz nie moze usnac. Malo tego przestal jesc normalnie, je 30 ml i przerwa, pozniej znow 30 ml i przerwa, a czasem z łaski 60 ml zje. dobrze ze jutro wizyta u mojej ulubionej pediatry, to wszystko naswietle. Marys wreszcie usnela. W dzien nie pospala, bo wpadla kolezanka z dzieciakami niezapowiedzianie i marysia po godzinie wstala, wiec mialam od 19 juz jej po dziurki w nosie. TZ jakos sie dogadal ze szwagrem, zobaczymy na jak dlugo, ale moj niesmak pozostal. No i Marysia ma nadal katar, wiec do zloba nie idzie szkoda mi jej bo w domu sie ewidentnie nudzi, no ale coz. Raczej w srode jej nie zaszczepie.
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny spacerek zaliczyłyście U nas nie ma bata, jak coś boli to nawet wózek i spacer nie da rady, jedynie niesienie na rękach ![]() Zmykam spać, dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Jakiś taki sentyment mam do tej pory roku pomimo ze się wiosną urodziłam 
masakra jakas..[/QUOTE]
wypiłam kawke,może pomoże...
i tak przez 20 min. Ciekawe o co tym dzieciakom chodzi 
Za tydzień ruszamy z marchewką 

Poza tym nie mam zaufania po tym jak pediatra stwierdziła, że witaminy to chemia i żeby podawać od 4go tygodnia 

12.06.2010