|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
? Zdrowka dla chorych dzieciaczkow My weekend spędzamy z dzieciaczkami w domku .Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki, faktycznie puchy tu... Ja wróciłam już z imprezy, bo mojego TŻta ścięło
A w ogóle to imprezę organizowałam z siostrą i zrobiłyśmy ją w miejscu gdzie kręcą serial, który leci teraz na polsacie-"to nie koniec świata" Nie wiem czy oglądacie, bo ja sama nie widziałam ani kawałeczka, ale w każdym razie kręcą go w naszym miasteczku oraz właśnie w tym miejscu gdzie była imprezka.
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku Jaśko ma 39,8 gorączki , dałam syropek na zbicie i niby śpi dalej... ciężka nocka się zapowiada... w ogóle to co dziewczyny polecacie na zbicie temp ? ja jak dałam ibufen pod wieczór to po godzinie dopiero widać było że zadziałał...
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() a serialu nie widziałam zresztą TV to ja bardzo rzadko oglądam
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Jestem już po roczku,padam na pysk ze zmęczenia. Lena też całe to zamieszanie odreagowała płaczem. Ale ogólnie nie było źle. Prezentu mała nie dostała żadnego,tylko pieniądze. Chyba je odłożę do skarbonki bo przecież ostatnio sporo jej kupiłam. Może tylko sanki zamówię
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem czy to działa. Zdróweczka dla Jasia Wróciliśmy baaardzo wcześnie, bo o 20 siedzieliśmy już w samochodzie! A impreza zaczęła się o 17 ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronika, ja podaję nurofen. Tak mi kiedyś poleciła pediatra i tego się trzymam
Przy zapaleniu gardła dawałam 2,5 ml co 6 godzin. I w razie wysokiej gorączki chłodny okład na czoło. Zdrówka dla Jasia---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Nie ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- dziewczyny mam pytanko. Jakiś czas temu założyłam Lenie pudełko z pamiątkami. Mam tam miedzy innymi zdjęcia z usg, niedrapki, pierwszą czapeczkę, szatkę i buciki z chrztu, kartki z życzeniami... A Wy co zachowujecie? Szukam inspiracji
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-05 o 23:01 |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
LEWEK to niezle tempo musiało być że tz tak szybko się wykręcil
a chociaż spokojny jest jak wypije? ![]() co do naturalnej metody zbicia temp z ta cytryna i skarpeta to ciekawe hehe nigdy nie słyszałam ![]() AGA_TON no właśnie bym musiała kupić Nurofen bo pediatra też mi poleciła ale stwierdziłam ze skoro mam ibufen to nie będę kupowala a może byłby lepszy . A zimny oklad na czoło też robiłam na tyle na ile Jaś sobie pozwolił . Tez mam pudeleczko z Jaska pamiątkami typu właśnie zdjęcia usg , szatka , swieca od chrztu, kartki z życzeniami, pierwszy smoczek , odpadniety kikutek pepka i jeszcze ta metryczka z raczki ze szpitala ![]() Temp mierze małemu pod pacha bo w pupci za chiny sobie nie pozwoli ...
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-10-05 o 23:22 |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Weronika, Tz po alko różnie. Zauważyłam że to zależy od tego jak ja się wówczas do niego odzywam, jak okazuje złość to on tez i bywa niemiło... wczoraj w zasadzie od razu poszedł spać. A jak Jasko w nocy? Ja specjalnego pudeleczka nie mam wysłane z fona
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-10-06 o 09:11 |
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najszybciej temperaturę zbije czopek,tak mi się wydaje. Syrop nie ma tak szybkiego działania przy bardzo wysokiej temperaturze. Dzień dobry ![]() Mąż gotuje jak zwykle obiad więc ja mam wolne ![]() chłopcy zajmują się sobą to pije kawke .Co do pudełeczka to ja zachowuje pierwsze skarpetki,buciki,smoczki mam wszystkie chłopców te opaski na rączki mam powklejane to albumów i maleńkie pierwsze body itp. .ja lubie ogólnie trzymać wszystko
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() ja na temperature podaje ibum forte. po okolo 30-40 min widac poprawe. tez mam pudelko z pamiatkami Mikolaja, zalozylam je z miesiac czy dwa po narodzinach ![]() probuje wstawic foto Mikiego, jak to spi w hustawce
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2013-10-06 o 10:01 |
|
|
|
#3401 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
weź pożycz męża na weekend![]() Ha ha Dzieńdobry.Wczoraj mnie nie było bo mieliśmy wykopki część 2 i musiałam nagotować kartaczy dla 14 osób Byłam w Tesco.Odzież niemowlęca -30%. Były fajne kombinezony po 62zł![]() Szpital w domu mamy nadal,Oliwka zaczęła kaszleć i to dość ostro ![]() Hubiemu robię inhalacje. Kamil kaszle trochę mniej. Pytanko mam.Któraś z Was pisała że podaje Stodal maluszkowi.Jak często i w jakich dawkach? |
||||||
|
|
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
teraz ma drzemkę więc wpadłam na chwilkę tutaj ![]() Anuisia ale dobrze masz z tym mężusiem mój od czasu do czasu też ugotuje nie powiem, a ile bałaganu wtedy narobi hoho a ja oczywiście muszę sprzątać :/co do czopka to możliwe że szybciej działa tylko Jaś nie bardzo sobi8e pozwala, wypycha go ojej jak słodko śpi tylko z cierpnie biedaczek Cytat:
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-10-06 o 11:25 |
||
|
|
|
#3403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cena nie najniższa, ale myślę, że warto.Cytat:
. Nawet opaskę ze szpitala gdzieś zgubiłam, jakoś nie jestem sentymentalna, jeśli chodzi o przedmioty.Aaa i miałam napisać na czym byliśmy w kinie http://www.filmweb.pl/film/Dary+Anio...i-2013-559065#, całkiem spoko, tylko to już kończą grac, w jedneym kinie już nie było, a w drugim raz dziennie, obecnie faktycznie jakiś martwy sezon jest , nic ciekawego. Chciałam iść jeszcze na Elizjum, ale już nie grają ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Weronika jak tam Jasiek? Biedny, wysoką miał tą temp. Aaa widzę, że właśnie napisałaś, dobrze, że juz lepiej
|
||
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
tez sie czaje na ta przecene w tesco, tylko musze poczekac az tz dostanie wyplate ^^
Weronika jak usnie to zabieram do lozka, pewnie ze nie daje mu spac ciagle w niej czekam ze 2-3 minuty jak zamknie oczka na dobre i go przenosze.
|
#3405 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tylko syrop nam pozostaje, o ile go nie zwymiotuje, a i tak czasem bywa... sentymentalna też jestem, najchętniej zostawiłabym wszystko, łącznie z wózkiem, ale gdzie to wszystko trzymać ? ![]() Cytat:
nie pamiętam ![]() Cytat:
zdrówka dla dzieci z syropem nie pomogę, Lenie zawsze daję albo flegaminę albo pulneo ale oba leki na receptę. ewentualnie syrop prowoślazowy. Cytat:
już dawno nie byłam w kinie. ale zanim pojawiła się Lena jeździliśmy przynajmniej raz w miesiącu. |
|||||
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
Lilka ja te same sanki chcę kupić, to jest w ogóle producent z moich okolic. Na dodatek w zeszłym roku kupiłam sobie ten śpiworek do wózka więc w tym roku będzie idealnie pasował do sanek.
A co do bycia sentymentalną to ja jestem bardzo bardzo. Też mam pudełko, mam tam kartki z życzeniami, skarpeteczki, pierwszego smoka i inne takie. Większość tych samych rzeczy które wymieniłyście. Teraz schowam tam ksiażeczkę "Pierwszy roczek dziecka" tylko muszę ją uzupełnić do końca. Aha, od położnej dostałam taki dzienniczek z Nivea i niemal każdego dnia zapisywałam co robiłyśmy, gdzie byłyśmy, kto nas odwiedził, więc jego też już wrzuciłam do pudełka. A teraz piszę Mai pamiętnik :P Weronika dobrze, że Jasiu ma się już lepiej. Na pewno najszybciej działają czopki, ale ja nie wiem czy byłabym w stanie go zaaplikować więc ja zawszę daję syrop.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-10-06 o 14:07 |
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj leniwy dzień
![]() Lena u dziadków, mąż na zawodach wędkarskich, nawet gotować nie muszę, bo sporo dobrego jedzenia zostało ze wczorajszej imprezy... nudzi mi się
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Flegamina jest bez recepty.
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj pochmurno i zimno więc siedzimy w domu. W ogóle przyjechała do nas moja mama w drodze do sanatorium i zostaje do czwartku. Jasiu wczoraj powitał babcie 1,5 godzinną symfonią wieczorna pod tytułem zęby ![]() Weronika dużo zdrówka dla Jasia. Ja daje na przemian Paracetamol z Ibuprofenem.
|
#3411 | |||
|
Zakorzenienie
|
wpadam powiedziec,że własnie obejrzałam nasze prezentacje watkowe i się poryczałam
wszystkie jak własne człowiek kojarzy po buzkach,mimo,że już rok minął i ma ochote wysciskac![]() Cytat:
![]() kla ski:![]() Jagody język na razie bardzo ograniczony albo ja jstem ograniczona,bo oprócz mama, tata, baba, dada, daj, tak, jaaaa,nieet to nic innego nie rozumiem a dodam,że gada jak najęta czasami ale co to nie wiadomo![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
super---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Weronika dużo zdrówka dla Jasia i innych chorujących maluszków kurcze cycki mi pękają
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka dla Jasia ja sie wciaz zastanawiam nad sankami, pamiętam jak Tamlin pisała, że dziecieki nie usiedza i coraz bardziej sie z tym zgadzam obserwujac moje dziecko
|
|
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ wódki pić nie może, bo łamie go już po pierwszym kieliszku Zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
zazdroszczę. Przynajmniej możesz chatę posprzątać, co mnie ostatnio dobija, bo mam już taki syf, że tylko siąść i płakać... Czy w Twoim dużym domu też się tak szybko bałagani? Czy gdzieś to się wszystko rozchodzi po kątach? Bo ja się ciągle o coś potykam, podłoga ciągle usmarowana, w każdym kącie coś jest - chatę mam brudną i maksymalnie zagraconą, ja chcę już swój dom, bo oszaleję. Dziś na kota nadepnęłam bo go nie zauważyłam w tym syfie
|
||
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazuję Wam Jaśka jak mimo choroby sam wcina parówkę http://www.youtube.com/watch?v=8O_z6...ature=youtu.be
|
|
#3415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w kawalerce znacznie trudniej było mi utrzymać porządek bo było zagracone, każdy centymetr był zagospodarowany ![]() a leniwe weekendy mam od dłuższego czasu ![]() moja kochana mama wpadła na pomysł i przyjeżdża do mnie raz w tygodniu na calutki dzień. Zajmuję się Leną a ja w tym czasie doprowadzam chałupę na błysk. W ten sposób cały weekend, kiedy Lenka jest u dziadków, mam wolne Cytat:
![]() a jak pomaga sobie paluszkiem Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-06 o 20:25 |
||
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych przypominam o odwiedzeniu jutro lidla
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=rj35sE
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-10-06 o 20:25 |
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 | ||
|
potworkowa
|
Cytat:
kurczę, zazdroszczę jak ja dam Oliwce jakieś sztućce, to najwyżej nimi dostanę ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mała bije? bo Jaś dziś mi takle liście sprzedawał że hej nie wiem skąd mu to się wzięło ... a ja im więcej mówiłam że nie wolno tym więcej obrywałam ...---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- dziewczyny w kwestii tych sanek to przecież jak w tym roku dzieci nie będą chciały jeździć to na przyszły się przydadzą
|
|
#3420 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
a jak ma łyżeczkę od latte, to zasięg ma dużo większy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

?
.
Nie wiem czy oglądacie, bo ja sama nie widziałam ani kawałeczka, ale w każdym razie kręcą go w naszym miasteczku oraz właśnie w tym miejscu gdzie była imprezka.

Byłam w Tesco.Odzież niemowlęca -30%. Były fajne kombinezony po 62zł

nie pamiętam
kla ski: