Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 19:41   #811
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Babku ja też się cieszę z jej skórczy

Trele Ty nam tu relacjonuj wszystko! I życzę takiego porodu jak miała ta babeczka dzisiaj
Dołączam się do cieszących się ! Lekkiego porodu
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:50   #812
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Widzę, że piszecie o porodach więc może ja się wtrące troszkę i opowiem o swoich? W końcu jestem wieloródką na tutejszym forum. A więc tak:
Syn, waga 3650 12 g porodu9 lat temu)39 tc
Z nim w ogóle nie czułam żadnych skurczy. Tylko czułam jak główka pcha się na dół i ciężko mi było nawet krok zrobić. Dzwonię do mamy a ona to może jedź do szpitala się zbadać. To pojechałam, a tam położna mnie bada i mówi że czop odszedł i będę rodzić Zdziwiło mnie to, bo żadnych bóli nie miałam i wzięli mnie od razu na porodówkę, tam dostałam oksy jak usłyszeli że pierworódka. Skurcze się pojawiały sie i byłoby ok, gdyby nie masaż szyjki o jezu to było znacznie boleśniejsze niż skurcze, przy skurczach zaciskałam żęby i jęku nawet nie wydałam, bo się wstydziłam. Potem już tuliłam synka, ale na chwilę bo potem mi go zabrali na badania i dostałam dpiero następnego dnia, wtedy nie było czegoś takiego jak dziś, że dziecko w sumie od początku do końca jest z mamusią. Sam poród dał się przeżyć, tylko byłam łyżeczkowana i zszywana, i to bardzo utrudniało mi chodzenie. W sumie to było najgorsze.

córka 5,5 godz, 3,300kg (poród 5 lat temu)40 tydz ciąży

Córka urodziła się bardzo szybko w domu odeszły mi wody skurczy żadnych dostałam je dopiero w szpitalu. Wody okazały się zielone, a skurcze słabły i lekarze obawiali się że dziecko może miec infekcje od wydalonej smółki do wód lub niedotleniona i lekarz z położną gadali o cc! Jak o tym usłyszałam od razu powiedziałąm że muszę przeć i już córka była na świeci, cała i zdrowa. Ból krótki, aż się zdziwiłam, że rodziłam znacznie krócej niż syna. Nie byłam zszywana i łyżeczkowana.

syn. 8 godz, 3,450kg(poród3 lata temu) 37 tc

Z nim było najłatwiej. Bez żadnych leków, całkowicie naturalnie. Skurcze zaczeły się nad ranem, takie napinanie brzucha co 5 min. I to napinanie trwało do 10 rano i mama postanowiła że wzywa karetkę, I na porodówce się zaczeło kurcze się bardzo nasiliły. Ale nie leżałam cały czas nałóżku porodowym chodziłam po korytarzu, wziełam prysznic. A gdy były 3 cm rozwarcia lekarz przebił mi wody. I wtedy akcja się zaczeła na maksa skurcze tak silne że z bolu sztywnialam, ale nie krzyczałam, ponoć robiłam dziwne miny w czasie skurczu tak mi polozna mowila.z reszta połozna bardzo miła, trzymala mnie nawet za reke) i powiedziala ze obiecuje ze urodze na jej zmianie i tak się stalo ja do niej ze musze przec a ona ze nie bo szyjka nie do konca zgladzona a ja na to ze mam to gdzies i musze hihiale dalam jej popalic, łozko nie rozlozone jak do porodu, aona nie przebrana sprzet nie gotowy, porod odbierala gołymi rękami hihih zebyscie wiedzialy jaka byla przerazona bo nie wiedziala co ma robic czy odbierac porod czy zakladac fartuch i rekawiczki

podsumuwując- porod nie est taki zły, zalezy gdzie rodzicie i jaka macie opieke.nie myslcie o bólu tylko o tym co dzięki niemu zyskacie, ja tak myslałam że im bardziej boli tym szybciej do finiszu i tulenia skarba na ktorwgo czekałyśmy długie 9 miesiecy
Stary 2013-10-06, 19:52   #813
lineczka1989
Zakorzenienie

Trele, dolaczam i ja do zyczenia lekkiego porodu! Moze w koncu Majka sie zdecydowala wyjsc
Trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:53   #814
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O ktorej do Was pisalam ze mnie brzuch boli?
Teraz mam skurcze co 20, 15, 7 , 12
Zaraz sciagne aplikacje do skurczow to zobaczymy jak to sie pisze ..
Tak mi sie wydaje ze to skurcze , boli minute ale za☠☠☠iscie I głowie plecy
Oby to juz było to , bo jak nadaremno to mnie szlag ..

A najlepsze urodzinowi goscie w drodze

oł jeeeeeeee przenieście tą imprezkę na porodówkę niech się szampan leje strumieniami na korytarzu a skurcze bolą tylko troszeczkę

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej mamusie dzieciaczki

Ale nadziabałyście stron

Nie miałam czasu zaglądnąć,jakaś od piątku jestem ospała i bez sił,ochoty na nic

Ale myślałam co tam u WAS,idę poczytać jak po wizytach i w ogóle.
A co nie doczytam to mam nadzieje przekażecie

U mnie w miarę ok po wizycie,z szyjką podobno dramatu nie ma.Jak mnie ginka zbadała to mi się gwiazdki pokazały i jeszcze musiałam 2 razy się rozbierać bo za 1 razem zapomniała pobrać wymazu na paciora. Ale plus jest taki że zdążyłam zanieść do labo i nie musiałam jechac do miasta z nim.

Ale to ćmienie jak na okres niestety spowodowało wypisanie recepty na fenoterol Ginka chyba trochę zapobiegawczo mi go dała,ale stwierdziłam że poczekam jeszcze trochę i jeśli będzie mnie dalej bolał brzuch to go kupię.Na razie zdarzyło się to raz w przeciągu 2 dni więc myślę że strachu nie ma.I dalej czekam....
Postraszyła mnie jazdami po nim,ale wiem czego mogę się spodziewać(miałam tak przy sercu-kołatanie,ciągły niepokój,roztrzęsienie) więc na razie czekam tak jakby na rozwój akcji i nie biorę.

Mówiła że jeśli bym się źle po nim czuła to mam sie zgłosić do szpitala na kroplówkę z magnezu.

Jutro zadzwonię do niej i po prostu zapytam czy mam brać czy nie jak to ćmienie mam raz na jakiś czas.
z tymi lekarzami to kosmos normalnie, mój na tym etapie, co Ty teraz jesteś mówił, żę okresowe ćmienia są normalne i nawet nospy nie kazał, chyba że na głowę, znaczy dla mojego spokoju

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:57   #815
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
oł jeeeeeeee przenieście tą imprezkę na porodówkę niech się szampan leje strumieniami na korytarzu a skurcze bolą tylko troszeczkę

z tymi lekarzami to kosmos normalnie, mój na tym etapie, co Ty teraz jesteś mówił, żę okresowe ćmienia są normalne i nawet nospy nie kazał, chyba że na głowę, znaczy dla mojego spokoju
Mnie też tak właśnie ostatnio ćmi jak na okres i nie wiem co o tym sądzić ale nie ukrywam że mnie uspokoiłaś trochę
w czwartek mam wizytę u mojej gin , zobaczymy co ona powie
W sumie to ćmienie nie jest jakieś mega mocne - no ale jest
Stary 2013-10-06, 20:00   #816
lineczka1989
Zakorzenienie

Tez mam coraz czestsze cmienie jak na okres ale mi ginka mowila ze to normalne, ale jak bede na wizycie to jeszcze raz zapytam o to

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:05   #817
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mnie też tak właśnie ostatnio ćmi jak na okres i nie wiem co o tym sądzić ale nie ukrywam że mnie uspokoiłaś trochę
te ćmienia jak na okres są normalne, mi dzisiaj i wczoraj na ktg włąśnie się tak ćmiło i brzuch twardniał i wczorja miałam piękne ktg,a dzisiaj troszkę falowane, ale w miarę ok, tak jak na początku jak mnie przyjęli

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:18   #818
Antibia86
Rozeznanie

jej a ja musze ponarzekać...co jakis czas zerkałam tylko w tel czy Trele nie urodziła już a tak to mam masakre....nie dość że od kilku dni mam problem z ułożeniem sie do spania i budze sie nad ranem ze strasznym bolem pleców...ale tak dziwnie na wysokosci płuc i przestrzeni międzyżebrowych to jescze dzisiaj doszedł ból po prawej stronie i obstawiam nerke....wziełam no spe przechodzi na jakies pół godz a potem znowu.. noi zaobserwowaliśmy dzisiaj że brzuch mi opadł i to tak ewidentnie... zamiast sie cieszyc końcówka to umieram

aa i z kolejnych wymysłów mojego byłego...nie chciał dzisiaj Piotrka przywiezc bo stwierdził że ma tydzien urlopu i Mały nie musi isc do szkoły bo przeciez to tylko pierwsza klasa i że zostanie u niego....ale mu wiązanke sypnełam;/
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:30   #819
nemosek
Zakorzenienie

Przeglądnęłam te 27 stron i oczy mi wychodzą
Z najważniejszych rzeczy za udane wizyty i tygodnie.

Paulina
Super że córa tak pięknie się sprawuje.I dostała 9 pkt jak donoszony noworodek.Brawo widać po kim ma zacięcie
Nie mogło być inaczej Teraz tylko rozbujać laktację i mleko mamusi cuda uczyni.

Acelinka,Lineczka Śliczne pokoiki

Rybko Doczytałam że zostajesz w szpitalu Oby wszystko było dobrze kochana.Trzymaj się Kacperek juz spory chłopak.Może już niedługo nam sie pojawi na świecie.

Domi Ale słodki ten Jasiek,brawo za pierwszy spacerek

Aaby nie wybrałam żadnego biustonosza,dopiero dzisiaj wieczorową porą kompa włączyłam.Ale jeszcze jest czas żeby skorzystać.

Trele Myślałam że będę już dzisiaj Ci gratulować ale w sumie doczytałam że coś się rozkręca więc nadzieja może na jutro jest
Są skurcze
Ze spaniem tak wczoraj miałam,wstałam o 10 rano,zjadłam śniadanie i poszłam spać do 14.Totalna niemoc

Dzidzia Co to za humory???? Witek już niedługo do domku zawita!!!! Cieszyć się a nie płakać no!

Nikt się o mnie nie martwił przez 2 dni

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:37   #820
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczynki chyba dzwonie po transport bo mam juz co 5 min I powoli wlosy wyrywam ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:38   #821
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to ćmienie jak na okres niestety spowodowało wypisanie recepty na fenoterol Ginka chyba trochę zapobiegawczo mi go dała,ale stwierdziłam że poczekam jeszcze trochę i jeśli będzie mnie dalej bolał brzuch to go kupię.Na razie zdarzyło się to raz w przeciągu 2 dni więc myślę że strachu nie ma.I dalej czekam....
Postraszyła mnie jazdami po nim,ale wiem czego mogę się spodziewać(miałam tak przy sercu-kołatanie,ciągły niepokój,roztrzęsienie) więc na razie czekam tak jakby na rozwój akcji i nie biorę.
az sie boje swojej wizyty za tydzien, bo kilka razy sie zdazylo ze mnie brzuch jak na @ bolał,
moze w Twoim przypadku nie trzeba jednak bedzie go brac,

Trele
trzymam kciuki

Antibia
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:41   #822
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie w miarę ok po wizycie,z szyjką podobno dramatu nie ma.Jak mnie ginka zbadała to mi się gwiazdki pokazały i jeszcze musiałam 2 razy się rozbierać bo za 1 razem zapomniała pobrać wymazu na paciora. Ale plus jest taki że zdążyłam zanieść do labo i nie musiałam jechac do miasta z nim.

jeśli chodzi o badania na fotelu to mi gwiazdki w oczach stają również, masakra jakaś a co okresowego bólu mi kazali na niego no-spe
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
jej a ja musze ponarzekać...co jakis czas zerkałam tylko w tel czy Trele nie urodziła już a tak to mam masakre....nie dość że od kilku dni mam problem z ułożeniem sie do spania i budze sie nad ranem ze strasznym bolem pleców...ale tak dziwnie na wysokosci płuc i przestrzeni międzyżebrowych to jescze dzisiaj doszedł ból po prawej stronie i obstawiam nerke....wziełam no spe przechodzi na jakies pół godz a potem znowu.. noi zaobserwowaliśmy dzisiaj że brzuch mi opadł i to tak ewidentnie... zamiast sie cieszyc końcówka to umieram
wszystko będzie dobrze maluch jeszcze trochę powinien poczekać

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Dziewczynki chyba dzwonie po transport bo mam juz co 5 min I powoli wlosy wyrywam ..

mocne

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:56   #823
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Widzę, że piszecie o porodach więc może ja się wtrące troszkę i opowiem o swoich? W końcu jestem wieloródką na tutejszym forum. A więc tak:
Z nim w ogóle nie czułam żadnych skurczy. Tylko czułam jak główka pcha się na dół i ciężko mi było nawet krok zrobić. Dzwonię do mamy a ona to może jedź do szpitala się zbadać. To pojechałam, a tam położna mnie bada i mówi że czop odszedł i będę rodzić Zdziwiło mnie to, bo żadnych bóli nie miałam i wzięli mnie od razu na porodówkę, tam dostałam oksy jak usłyszeli że pierworódka. Skurcze się pojawiały sie i byłoby ok, gdyby nie masaż szyjki o jezu to było znacznie boleśniejsze niż skurcze, przy skurczach zaciskałam żęby i jęku nawet nie wydałam, bo się wstydziłam. Potem już tuliłam synka, ale na chwilę bo potem mi go zabrali na badania i dostałam dpiero następnego dnia, wtedy nie było czegoś takiego jak dziś, że dziecko w sumie od początku do końca jest z mamusią. Sam poród dał się przeżyć, tylko byłam łyżeczkowana i zszywana, i to bardzo utrudniało mi chodzenie. W sumie to było najgorsze.

Córka urodziła się bardzo szybko w domu odeszły mi wody skurczy żadnych dostałam je dopiero w szpitalu. Wody okazały się zielone, a skurcze słabły i lekarze obawiali się że dziecko może miec infekcje od wydalonej smółki do wód lub niedotleniona i lekarz z położną gadali o cc! Jak o tym usłyszałam od razu powiedziałąm że muszę przeć i już córka była na świeci, cała i zdrowa. Ból krótki, aż się zdziwiłam, że rodziłam znacznie krócej niż syna. Nie byłam zszywana i łyżeczkowana.

Z nim było najłatwiej. Bez żadnych leków, całkowicie naturalnie. Skurcze zaczeły się nad ranem, takie napinanie brzucha co 5 min. I to napinanie trwało do 10 rano i mama postanowiła że wzywa karetkę, I na porodówce się zaczeło kurcze się bardzo nasiliły. Ale nie leżałam cały czas nałóżku porodowym chodziłam po korytarzu, wziełam prysznic. A gdy były 3 cm rozwarcia lekarz przebił mi wody. I wtedy akcja się zaczeła na maksa skurcze tak silne że z bolu sztywnialam, ale nie krzyczałam, ponoć robiłam dziwne miny w czasie skurczu tak mi polozna mowila.z reszta połozna bardzo miła, trzymala mnie nawet za reke) i powiedziala ze obiecuje ze urodze na jej zmianie i tak się stalo ja do niej ze musze przec a ona ze nie bo szyjka nie do konca zgladzona a ja na to ze mam to gdzies i musze hihiale dalam jej popalic, łozko nie rozlozone jak do porodu, aona nie przebrana sprzet nie gotowy, porod odbierala gołymi rękami hihih zebyscie wiedzialy jaka byla przerazona bo nie wiedziala co ma robic czy odbierac porod czy zakladac fartuch i rekawiczki

podsumuwując- porod nie est taki zły, zalezy gdzie rodzicie i jaka macie opieke.nie myslcie o bólu tylko o tym co dzięki niemu zyskacie, ja tak myslałam że im bardziej boli tym szybciej do finiszu i tulenia skarba na ktorwgo czekałyśmy długie 9 miesiecy
Jednym słowem trzeba się skupić i urodzić

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Mi też się tak wydawało Ja cały czas jadę na Nosie forte 3x1.
Ale fakt faktem wcześniej nie miałam takich okresowych bóli.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mi wcześniej zdarzało się tak 2 razy na dzień,nieraz w nocy ale rzadko.Po Nospie przechodziło.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Tez mam coraz czestsze cmienie jak na okres ale mi ginka mowila ze to normalne, ale jak bede na wizycie to jeszcze raz zapytam o to

To ja nie wiem jedni mówią tak drudzy inaczej.Na SR położna mówiła że to macica tak może ćwiczyć.Ale w sumie nie wiadomo na ile ona przygotowuje się, a ile w rzeczywisotości zostało czasu do godziny zero
Cytat:
te ćmienia jak na okres są normalne, mi dzisiaj i wczoraj na ktg włąśnie się tak ćmiło i brzuch twardniał i wczorja miałam piękne ktg,a dzisiaj troszkę falowane, ale w miarę ok, tak jak na początku jak mnie przyjęli
To pocieszyłaś mnie
Dużo odpoczywałam i spałam w weekend,mało co robiłam żeby zaobserwować co się będzie działo.I raz do tej pory mi się zdarzyło od piątku więc tragedii nie ma.
Coś poczytałam o Twoich "przyjaciołach"
Kiedy wgl wychodzisz?

Antibia Wbijasz się w kolejkę ?Opadł ci brzuszek,może już niedługo

Metka Mam nadzieję że się obędę bez i Tobie też tego życzę żeby te bóle to nic powaznego było.

Trele Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Edit 17 stron a nie 27

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o badania na fotelu to mi gwiazdki w oczach stają również, masakra jakaś a co okresowego bólu mi kazali na niego no-spe

wszystko będzie dobrze maluch jeszcze trochę powinien poczekać

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

mocne
Ja biorę cały czas Nospę ale jak to ginka stwierdział skoro po Nospie forte 3x1 mam takie ćmienie to znaczy że coś jest nie halo.Nie powinno go być
Nie wiem może tak zapobiegawczo mi kazała wziąć,ale ja nie chcę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:58   #824
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę cały czas Nospę ale jak to ginka stwierdział skoro po Nospie forte 3x1 mam takie ćmienie to znaczy że coś jest nie halo.Nie powinno go być
a tą no spe bierzesz codziennie czy tylko jak coś boli?
mam nadzieję że skoro to się czasem tylko zdarza to może nie będzie konieczny

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:06   #825
anka_85
Zakorzenienie

Trele, trzymam kciuki lekiego porodu!!!

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

A tak czekała na pelnie i w nów ją wzieło

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:06   #826
maomami
Wtajemniczenie

Trele mocno mocno trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Czekamy w końcu na Majeczke!!!

My już w domu, nogi mam spuchnięte jak beczki, zmęczona jestem jakoś

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:08   #827
Antibia86
Rozeznanie

Trele czekamy na wieści i trzymam kciuki:-*
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:11   #828
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Trele trzymam kciuki :-*

U mnie tez jakies skurcze od kilku dni, a wlasnie teraz jakies takie inne, krotkie i czeste sie zaczely juz zaczynam panikowac
Ale nie sa jakos bardzo bolesne, poza tym Leo sie rusza, wiec chyba nie rodze?
Stary 2013-10-06, 21:13   #829
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jednym słowem trzeba się skupić i urodzić

Mi też się tak wydawało Ja cały czas jadę na Nosie forte 3x1.
Ale fakt faktem wcześniej nie miałam takich okresowych bóli.

Mi wcześniej zdarzało się tak 2 razy na dzień,nieraz w nocy ale rzadko.Po Nospie przechodziło.

To ja nie wiem jedni mówią tak drudzy inaczej.Na SR położna mówiła że to macica tak może ćwiczyć.Ale w sumie nie wiadomo na ile ona przygotowuje się, a ile w rzeczywisotości zostało czasu do godziny zero

To pocieszyłaś mnie
Dużo odpoczywałam i spałam w weekend,mało co robiłam żeby zaobserwować co się będzie działo.I raz do tej pory mi się zdarzyło od piątku więc tragedii nie ma.
Coś poczytałam o Twoich "przyjaciołach"
Kiedy wgl wychodzisz?

Antibia Wbijasz się w kolejkę ?Opadł ci brzuszek,może już niedługo

Metka Mam nadzieję że się obędę bez i Tobie też tego życzę żeby te bóle to nic powaznego było.

Trele Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Edit 17 stron a nie 27

nie mam pojęcia kiedy mnie wypuszczą, gdyby nie bakterie, grzyby i infekcja to jutro,a tak to
I wkurzam się, bo przegląd mi się w samochodzie skończył w piątek a dzisiaj kończy się oc, a tż nie ma prawka

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-06, 21:24   #830
Anoula
Zakorzenienie

Ja cały dzień Was tylko z komórki czytam

Trele za szybki poród

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:25   #831
kyte
Wtajemniczenie

Melduję, że wróciłam i widzę że Trele zaczęła rodzić?Już szybciutko idę czytać co się dziś działo!!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:27   #832
lubieolowki
Raczkowanie

Jeeeee Trele mocne kciuki za Ciebie i Majeczkę!! Oby poszło sprawnie i możliwie bezboleśnie

My dzisiaj wg ostatniego USG zaczynamy 33 tydzień We wtorek idę na badania i zobaczę się z ginką, więc może dowiem się czy faktycznie trzymać się tego terminu czy tego wg OM Generalnie ostatnio dopadły mnie bóle kręgosłupa od długiego siedzenia na zwykłym krześle (kiedy nie mogę się odgiąć do tyłu) i dobija mnie to...

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:29   #833
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Tylko ze on byl w kolorze normalnego sluzu.. Taki bialo zolty patrzylam w googlach wczoraj jak wyglada ale moj byl caaaalkiem inny
Eee, ja tam się nie znam U mnie w każdym razie nawet śluzu specjalnie więcej nie ma

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja wybieram się w następna niedziele, bo brata muszę odwieźć na lotnisko, to przy okazji zajrzę do mojego ulubionego sklepu Służę pomocą jakby co
Ooo, dziękuję To jak nikogo do tego czasu nie znajdę, kto by był w ikei, to chętnie skorzystam

Cytat:
U mnie co prawda też 1,5 kg w podobnym okresie, ale apetyt mam taki, że aż się boję. Jeszcze o ile gdzieś chodzę, coś załatwiam, to nie jest najgorzej, ale tak jak wczoraj czy dzisiaj siedzę w domu, to normalnie cały dzień bym jadła. Ochotę mam na wszystko, najlepiej naraz Nie wiem skąd to się bierze, ale mam napady jak bulimiczka, tylko bez zwracania, choć wielokrotnie jest mi niedobrze jak już się napcham
Ja ostatnio żrę za pięcioro! I tak jak piszesz - najgorzej jak siedzę i nic nie robię Aż się boję czwartkowego ważenia

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Rano mnie zmulilo, nie mialam sily. Za to teraz wysprzatalam szafki w kuchni, powyrzucalam pare rzeczy, zrobilam porzadek w spizarce. Teraz biore sie za lazienke. Mam coraz czesciej skurcze, moze zostal mi tylko tydzien-dwa, wiec sie wole sprezyc. Maz pojechal z malym na basen, wiec mam wolna chate.

Cytat:
Ja jak mówię lekarzowi o ćmieniach, to nic nie mówi (tylko u mnie to jest raz na jakiś czas). Ale jak już mówiłam - mój gin ma zen
Tylko że skoro Ty ciągle jesteś na no-spie, to może rzeczywiście potrzebny jest silniejszy lek

Cytat:
No nareszcie!
Szybkiej akcji Kochana!

Wróciliśmy niedawno od znajomych. Fajnie było, dawno się nie widzieliśmy. Ciekawe, czy zdążymy do porodu jeszcze się z nimi zobaczyć, czy może następnym razem już z Niną
Od przyjaciółki dostałam dwie reklamówki ubranek, ale już takich większych, na 74-80. I to same typu spodenki, sweterki itp. Śliczne wszystko
Aaa, i kombinezon zimowy na 3-6 m-cy, także mamy dwa
Jutro albo pojutrze popiorę to wszystko, bo u nich trochę to leżało, i odłożę na półkę, niech czekają

A teraz jakoś mi tak dziwnie. W sumie ni to czuję zmęczenie, ni to mi mdło trochę... Chyba się położę...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:38   #834
babku
Zadomowienie

Cytat:
Tak sobie cały czas powtarzam, że poród nie jest taki zły i na razie działa na moją psychikę
Opiekę będę mieć na pewno dobrą, nastawienie już jest pozytywne, więc liczę, że jakoś przeżyję

Cytat:
Nikt się o mnie nie martwił przez 2 dni
Bo to weekend, więc sporo dziewczyn zawsze nie ma. Na tygodniu jak znikniesz na 2 dni, to dzwonimy na policję

Cytat:
Moja podnieta Twoim porodem wykracza już poza wszelkie normy
Trelka trzym się tam

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Trele trzymam kciuki :-*

U mnie tez jakies skurcze od kilku dni, a wlasnie teraz jakies takie inne, krotkie i czeste sie zaczely juz zaczynam panikowac
Ale nie sa jakos bardzo bolesne, poza tym Leo sie rusza, wiec chyba nie rodze?
Nieźle się rozkręciłyście. Ty jeszcze troszkę poczekaj
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:39   #835
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele będzie dobrze. Trzymam kciuki

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:40   #836
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie cały czas powtarzam, że poród nie jest taki zły i na razie działa na moją psychikę
Opiekę będę mieć na pewno dobrą, nastawienie już jest pozytywne, więc liczę, że jakoś przeżyję

Bo to weekend, więc sporo dziewczyn zawsze nie ma. Na tygodniu jak znikniesz na 2 dni, to dzwonimy na policję

Moja podnieta Twoim porodem wykracza już poza wszelkie normy
Trelka trzym się tam

Nieźle się rozkręciłyście. Ty jeszcze troszkę poczekaj

Wgl ostatnio myślalam co tam u naszych wątkowych bliźniaków

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-10-06, 21:41   #837
Kociak85
Zadomowienie

nemosek, a czemu tak się wzbraniasz przez fenkiem? Myślę, że skoro pomimo brania nospy forte 3 razy dziennie nadal coś się dzieje to jednak trzeba coś więcej wziąć. A ile kazała Ci brać tego fenka?

Trele, przez weekend nie było mnie na wątku, wracam a tu takie rewelacje! Trzymam kciuki! I oby jak najszybciej się Majka na świecie pojawiła!
Stary 2013-10-06, 21:47   #838
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Wgl ostatnio myślalam co tam u naszych wątkowych bliźniaków
Ja nad tym samym się ostatnio zastanawiałam, Basiaa odezwij się
Stary 2013-10-06, 21:56   #839
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
O ktorej do Was pisalam ze mnie brzuch boli?
Teraz mam skurcze co 20, 15, 7 , 12

Oby to juz było to , bo jak nadaremno to mnie szlag ..

A najlepsze urodzinowi goscie w drodze

Oby to było to. Wszystko wskazuje na poród trzymam kciuki kochana! Czekamy na wieści!

Cytat:

Podnosisz na duchu, dziękuję za te opisy

W ogóle dziewczyny współczuję wam złego samopoczucia, boli,skurczy, cmienia i wszystkich niedogodności...jak was tak czytam to się zaczynam zastanawiać jakim prawem ja czasem narzekam na jakieś drobiazgi. Mam mega szczęście ze tak dobrze się czuję i mam nadzieję że już tak zostanie...

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:17
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:56   #840
kyte
Wtajemniczenie

Paulinka zazdroszczę że trzymałaś swoją niuńcie na rękach to musi być niesamowite uczucie A Ty jak się czujesz?Jak rana się goi?Możesz już normalnie chodzić?A malutka już nie jest w inkubatorku?
Ale się cieszę że Trele rodzi la la la la la
Powiem Wam że ten weekend był mega wyczerpujący jestem padnięta i ziewam jak smokIdę się kąpać może będzie mi lepiej.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości