|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Widzę, że piszecie o porodach więc może ja się wtrące troszkę i opowiem o swoich? W końcu jestem wieloródką na tutejszym forum. A więc tak:
Syn, waga 3650 12 g porodu 9 lat temu)39 tcZ nim w ogóle nie czułam żadnych skurczy. Tylko czułam jak główka pcha się na dół i ciężko mi było nawet krok zrobić. Dzwonię do mamy a ona to może jedź do szpitala się zbadać. To pojechałam, a tam położna mnie bada i mówi że czop odszedł i będę rodzić Zdziwiło mnie to, bo żadnych bóli nie miałam i wzięli mnie od razu na porodówkę, tam dostałam oksy jak usłyszeli że pierworódka. Skurcze się pojawiały sie i byłoby ok, gdyby nie masaż szyjki o jezu to było znacznie boleśniejsze niż skurcze, przy skurczach zaciskałam żęby i jęku nawet nie wydałam, bo się wstydziłam. Potem już tuliłam synka, ale na chwilę bo potem mi go zabrali na badania i dostałam dpiero następnego dnia, wtedy nie było czegoś takiego jak dziś, że dziecko w sumie od początku do końca jest z mamusią. Sam poród dał się przeżyć, tylko byłam łyżeczkowana i zszywana, i to bardzo utrudniało mi chodzenie. W sumie to było najgorsze.córka 5,5 godz, 3,300kg (poród 5 lat temu)40 tydz ciąży Córka urodziła się bardzo szybko w domu odeszły mi wody skurczy żadnych dostałam je dopiero w szpitalu. Wody okazały się zielone, a skurcze słabły i lekarze obawiali się że dziecko może miec infekcje od wydalonej smółki do wód lub niedotleniona i lekarz z położną gadali o cc! Jak o tym usłyszałam od razu powiedziałąm że muszę przeć i już córka była na świeci, cała i zdrowa. Ból krótki, aż się zdziwiłam, że rodziłam znacznie krócej niż syna. Nie byłam zszywana i łyżeczkowana. syn. 8 godz, 3,450kg(poród3 lata temu) 37 tc Z nim było najłatwiej. Bez żadnych leków, całkowicie naturalnie. Skurcze zaczeły się nad ranem, takie napinanie brzucha co 5 min. I to napinanie trwało do 10 rano i mama postanowiła że wzywa karetkę, I na porodówce się zaczeło kurcze się bardzo nasiliły. Ale nie leżałam cały czas nałóżku porodowym chodziłam po korytarzu, wziełam prysznic. A gdy były 3 cm rozwarcia lekarz przebił mi wody. I wtedy akcja się zaczeła na maksa skurcze tak silne że z bolu sztywnialam, ale nie krzyczałam, ponoć robiłam dziwne miny w czasie skurczu tak mi polozna mowila.z reszta połozna bardzo miła, trzymala mnie nawet za reke ) i powiedziala ze obiecuje ze urodze na jej zmianie i tak się stalo ja do niej ze musze przec a ona ze nie bo szyjka nie do konca zgladzona a ja na to ze mam to gdzies i musze hihiale dalam jej popalic, łozko nie rozlozone jak do porodu, aona nie przebrana sprzet nie gotowy, porod odbierala gołymi rękami hihih zebyscie wiedzialy jaka byla przerazona bo nie wiedziala co ma robic czy odbierac porod czy zakladac fartuch i rekawiczki![]() podsumuwując- porod nie est taki zły, zalezy gdzie rodzicie i jaka macie opieke.nie myslcie o bólu tylko o tym co dzięki niemu zyskacie, ja tak myslałam że im bardziej boli tym szybciej do finiszu i tulenia skarba na ktorwgo czekałyśmy długie 9 miesiecy
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, dolaczam i ja do zyczenia lekkiego porodu! Moze w koncu Majka sie zdecydowala wyjsc
![]() Trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#814 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech się szampan leje strumieniami na korytarzu a skurcze bolą tylko troszeczkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie ukrywam że mnie uspokoiłaś trochęw czwartek mam wizytę u mojej gin , zobaczymy co ona powie W sumie to ćmienie nie jest jakieś mega mocne - no ale jest
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam coraz czestsze cmienie jak na okres ale mi ginka mowila ze to normalne, ale jak bede na wizycie to jeszcze raz zapytam o to
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
jej a ja musze ponarzekać...co jakis czas zerkałam tylko w tel czy Trele nie urodziła już
a tak to mam masakre....nie dość że od kilku dni mam problem z ułożeniem sie do spania i budze sie nad ranem ze strasznym bolem pleców...ale tak dziwnie na wysokosci płuc i przestrzeni międzyżebrowych to jescze dzisiaj doszedł ból po prawej stronie i obstawiam nerke....wziełam no spe przechodzi na jakies pół godz a potem znowu.. noi zaobserwowaliśmy dzisiaj że brzuch mi opadł i to tak ewidentnie... zamiast sie cieszyc końcówka to umieram ![]() aa i z kolejnych wymysłów mojego byłego...nie chciał dzisiaj Piotrka przywiezc bo stwierdził że ma tydzien urlopu i Mały nie musi isc do szkoły bo przeciez to tylko pierwsza klasa i że zostanie u niego....ale mu wiązanke sypnełam;/ |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądnęłam te 27 stron i oczy mi wychodzą
![]() Z najważniejszych rzeczy za udane wizyty i tygodnie. Paulina Super że córa tak pięknie się sprawuje.I dostała 9 pkt jak donoszony noworodek.Brawo widać po kim ma zacięcie![]() Nie mogło być inaczej Acelinka,Lineczka Śliczne pokoiki Rybko Doczytałam że zostajesz w szpitalu Kacperek juz spory chłopak.Może już niedługo nam sie pojawi na świecie.Domi Ale słodki ten Jasiek,brawo za pierwszy spacerek ![]() Aaby nie wybrałam żadnego biustonosza,dopiero dzisiaj wieczorową porą kompa włączyłam.Ale jeszcze jest czas żeby skorzystać. ![]() Trele Myślałam że będę już dzisiaj Ci gratulować ![]() Są skurcze Ze spaniem tak wczoraj miałam,wstałam o 10 rano,zjadłam śniadanie i poszłam spać do 14.Totalna niemoc ![]() Dzidzia Co to za humory???? Witek już niedługo do domku zawita!!!! Cieszyć się a nie płakać no!Nikt się o mnie nie martwił przez 2 dni
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki chyba dzwonie po transport bo mam juz co 5 min I powoli wlosy wyrywam ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze w Twoim przypadku nie trzeba jednak bedzie go brac, Trele trzymam kciuki Antibia
|
|
#822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co okresowego bólu mi kazali na niego no-speCytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
mocne
|
|||
|
|
|
#823 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja cały czas jadę na Nosie forte 3x1.Ale fakt faktem wcześniej nie miałam takich okresowych bóli. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo odpoczywałam i spałam w weekend,mało co robiłam żeby zaobserwować co się będzie działo.I raz do tej pory mi się zdarzyło od piątku więc tragedii nie ma. Coś poczytałam o Twoich "przyjaciołach" ![]() Kiedy wgl wychodzisz? Antibia Wbijasz się w kolejkę ?Opadł ci brzuszek,może już niedługo ![]() Metka Mam nadzieję że się obędę bez Trele Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Edit 17 stron a nie 27 ![]() Cytat:
![]() Nie wiem może tak zapobiegawczo mi kazała wziąć,ale ja nie chcę |
||||||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że skoro to się czasem tylko zdarza to może nie będzie konieczny |
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, trzymam kciuki
lekiego porodu!!!---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- A tak czekała na pelnie i w nów ją wzieło
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele mocno mocno trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Czekamy w końcu na Majeczke!!!
My już w domu, nogi mam spuchnięte jak beczki, zmęczona jestem jakoś
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Trele czekamy na wieści i trzymam kciuki:-*
|
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Trele trzymam kciuki :-*
U mnie tez jakies skurcze od kilku dni, a wlasnie teraz jakies takie inne, krotkie i czeste sie zaczely juz zaczynam panikowac ![]() Ale nie sa jakos bardzo bolesne, poza tym Leo sie rusza, wiec chyba nie rodze?
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wkurzam się, bo przegląd mi się w samochodzie skończył w piątek a dzisiaj kończy się oc, a tż nie ma prawka |
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały dzień Was tylko z komórki czytam
Trele za szybki poród ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że wróciłam i widzę że Trele zaczęła rodzić?
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Jeeeee Trele mocne kciuki za Ciebie i Majeczkę!!
![]() Oby poszło sprawnie i możliwie bezboleśnie My dzisiaj wg ostatniego USG zaczynamy 33 tydzień We wtorek idę na badania i zobaczę się z ginką, więc może dowiem się czy faktycznie trzymać się tego terminu czy tego wg OM Generalnie ostatnio dopadły mnie bóle kręgosłupa od długiego siedzenia na zwykłym krześle (kiedy nie mogę się odgiąć do tyłu) i dobija mnie to...
|
#833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w każdym razie nawet śluzu specjalnie więcej nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
I tak jak piszesz - najgorzej jak siedzę i nic nie robię Aż się boję czwartkowego ważenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko że skoro Ty ciągle jesteś na no-spie, to może rzeczywiście potrzebny jest silniejszy lek Cytat:
![]() Szybkiej akcji Kochana! ![]() Wróciliśmy niedawno od znajomych. Fajnie było, dawno się nie widzieliśmy. Ciekawe, czy zdążymy do porodu jeszcze się z nimi zobaczyć, czy może następnym razem już z Niną ![]() Od przyjaciółki dostałam dwie reklamówki ubranek, ale już takich większych, na 74-80. I to same typu spodenki, sweterki itp. Śliczne wszystko Aaa, i kombinezon zimowy na 3-6 m-cy, także mamy dwa ![]() Jutro albo pojutrze popiorę to wszystko, bo u nich trochę to leżało, i odłożę na półkę, niech czekają ![]() A teraz jakoś mi tak dziwnie. W sumie ni to czuję zmęczenie, ni to mi mdło trochę... Chyba się położę...
|
|
#834 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opiekę będę mieć na pewno dobrą, nastawienie już jest pozytywne, więc liczę, że jakoś przeżyję ![]() Bo to weekend, więc sporo dziewczyn zawsze nie ma. Na tygodniu jak znikniesz na 2 dni, to dzwonimy na policję ![]() Cytat:
![]() Trelka trzym się tam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Trele będzie dobrze. Trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wgl ostatnio myślalam co tam u naszych wątkowych bliźniaków |
|
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
nemosek, a czemu tak się wzbraniasz przez fenkiem? Myślę, że skoro pomimo brania nospy forte 3 razy dziennie nadal coś się dzieje to jednak trzeba coś więcej wziąć. A ile kazała Ci brać tego fenka?
Trele, przez weekend nie było mnie na wątku, wracam a tu takie rewelacje! Trzymam kciuki! I oby jak najszybciej się Majka na świecie pojawiła!
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki kochana! Czekamy na wieści!Cytat:
![]() W ogóle dziewczyny współczuję wam złego samopoczucia, boli,skurczy, cmienia i wszystkich niedogodności...jak was tak czytam to się zaczynam zastanawiać jakim prawem ja czasem narzekam na jakieś drobiazgi. Mam mega szczęście ze tak dobrze się czuję i mam nadzieję że już tak zostanie...
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-06 o 22:17 |
||
|
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka zazdroszczę że trzymałaś swoją niuńcie na rękach to musi być niesamowite uczucie
Ale się cieszę że Trele rodzi la la la la la ![]() Powiem Wam że ten weekend był mega wyczerpujący jestem padnięta i ziewam jak smok Idę się kąpać może będzie mi lepiej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

9 lat temu)39 tc

za udane wizyty i tygodnie.
KCIUKI DLA ANI 

Nie wiem skąd to się bierze, ale mam napady jak bulimiczka, tylko bez zwracania, choć wielokrotnie jest mi niedobrze jak już się napcham
Idę się kąpać może będzie mi lepiej.