Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 14:24   #751
mil_ar
Raczkowanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
mil_ar, znajoma miała identyczną suknię tylko czas oczekiwania znacznie krótszy i miała doszywane ramiączka. Można wiedzieć jaka cena?
Też na początku chciałam ramiączka, nawet odpinane, ale Panie w sklepie zapewniły mnie, że nie potrzeba i miały całkowitą rację gorset świetnie się trzymał cały czas, jest to zaleta wiązania taśmami a nie suwaka, na szczęście
Niestety długi czas oczekiwania ok. 6 miesięcy, bo to wszystko w Stanach się szyło, no i transport. Ale nie dziwię się, bo tyle szczegółów jest na gorsecie - perełek, kamyczków, koraliczków, że maskara, wszystko takie precyzyjne i dopracowane
Cena to 3200 zł, w to już jest wliczona halka.
Jak odbierałam moją suknię, to widziałam, że ten model, tylko na manekinie, w kolorze ecru i oczywiście mierzony był już w cenie promocyjnej 2500 zł...
Stary 2013-10-06, 18:26   #752
natalliaz
Raczkowanie

Boże, dziewczyny chwilę mnie nie było, a tu tyle postów

Byłam w Paryżance wypytać o te licytacje i pani powiedziała, że będą wyprzedawać egzemplarze z salonu, ale oddają je do regeneracji i czyszczenia itp także po tym wygląda dużo lepiej. I nie wiem czy jest sens... ale z ciekawości pójdę i zobaczę jak to wygląda i jakie ceny sukienki osiągają

Co do alkoholu też mam dylemat. Robię wesele na ok 180 osób z poprawinami i nie wiem czy 200 butelek wódki wystarczy? I ile wina ;/ myślałam o 30 butelkach, 10 różowy półwytrawne, 10 białe półwytrawne, 10 czerwone półwytrawne i wszystko CarloRosi, ale nie wiem, i ile szampana?? Masakra...
Znalazałam taką ciekawą stronkę z alkoholami, przy zamówieniu powyżej 30zł dostawa gratis... http://www.alkadis.pl/index.php?p=1

http://www.suwaczek.pl/cache/7a7ed9f1a9.png
natalliaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:52   #753
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez mil_ar Pokaż wiadomość
Też na początku chciałam ramiączka, nawet odpinane, ale Panie w sklepie zapewniły mnie, że nie potrzeba i miały całkowitą rację gorset świetnie się trzymał cały czas, jest to zaleta wiązania taśmami a nie suwaka, na szczęście
Niestety długi czas oczekiwania ok. 6 miesięcy, bo to wszystko w Stanach się szyło, no i transport. Ale nie dziwię się, bo tyle szczegółów jest na gorsecie - perełek, kamyczków, koraliczków, że maskara, wszystko takie precyzyjne i dopracowane
Cena to 3200 zł, w to już jest wliczona halka.
Jak odbierałam moją suknię, to widziałam, że ten model, tylko na manekinie, w kolorze ecru i oczywiście mierzony był już w cenie promocyjnej 2500 zł...
Hmm, moja znajoma czekała tylko 2 miesiące. A sukienka wydaje się identyczna, kokarda, kamyczki... Aż szukam jej zdjęć, żeby porównać

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:53   #754
mil_ar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Hmm, moja znajoma czekała tylko 2 miesiące. A sukienka wydaje się identyczna, kokarda, kamyczki... Aż szukam jej zdjęć, żeby porównać
To może ktoś jej szył? Zapytaj gdzie kupiła
Stary 2013-10-06, 20:58   #755
AisaK231
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mil_ar Pokaż wiadomość
To może ktoś jej szył? Zapytaj gdzie kupiła
Piękna sukienka

podobno szampana sie kupuje tak,ze 1 butelka na 10 osob.

Mama nadzieje, że kupie też tą moją jednyną suknie i ją wkońcu znajdę
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:13   #756
nikaaa_87
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie w CK są hurtownie alkoholi ? Spisałam dziś na szybko z Internetu kilka adresów, ale okazało się, że hurtowni tam nie ma :P Znaleźliśmy dwie - na Chałubińskiego (tylko detal, a ceny z kosmosu) i na Ściegiennego, ale też jeśli chodzi o ceny szału nie ma :/ Bardziej się opłaca w marketach, dobrą ofertę ma też CMT. A jeśli któraś jest zainteresowana Stumbrasem to jest akurat w E. Leclercu na promocji za 22,99.
A poza tym jutro jadę wreszcie zamówić buciki
Nie mogłam się zdecydować , pod uwagę brałam jeden model z Kiary oraz 2 z białych butów. Niestety nie jestem przekonana do robienia takich zakupów przez Internet więc zostały te z Kiary. W załączniku przesyłam Wam zdjęcie. Będą zrobione w kolorze fuksji Są lekkie, wygodne, obcas 7, ale dałabym mu max 5 Mam nadzieję, że to dobra decyzja Suknię mam Cymbeline Fauvette, w wersji długiej idę do kościoła, a w krótkiej będę na sali Wstawiam fotki na chwilę i czekam na opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08102013145_1.jpg (14,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wp_003127_1.jpg (38,1 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wzor_skrocenia.jpg (45,0 KB, 84 załadowań)
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:13   #757
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie w CK są hurtownie alkoholi ? Spisałam dziś na szybko z Internetu kilka adresów, ale okazało się, że hurtowni tam nie ma :P Znaleźliśmy dwie - na Chałubińskiego (tylko detal, a ceny z kosmosu) i na Ściegiennego, ale też jeśli chodzi o ceny szału nie ma :/ Bardziej się opłaca w marketach, dobrą ofertę ma też CMT. A jeśli któraś jest zainteresowana Stumbrasem to jest akurat w E. Leclercu na promocji za 22,99.
Nie mogłam się zdecydować , pod uwagę brałam jeden model z Kiary oraz 2 z białych butów. Niestety nie jestem przekonana do robienia takich zakupów przez Internet więc zostały te z Kiary. W załączniku przesyłam Wam zdjęcie. Będą zrobione w kolorze fuksji Są lekkie, wygodne, obcas 7, ale dałabym mu max 5 Mam nadzieję, że to dobra decyzja Suknię mam Cymbeline Fauvette, w wersji długiej idę do kościoła, a w krótkiej będę na sali Wstawiam fotki na chwilę i czekam na opinie
bardzo ładnie wyglądasz w sukience krótsza na wesele pozwoli ci hulań do woli przy każdej muzyce

Zwrócę tylko jedna uwagę i ogólnie jest do prośba do wszystkich, uwagę jak się opalacie. Bo jeśli pierwsze słoneczko was mocno przypiecze w niewłaściwy sposób typu odbity pasek na szyi albo ramiączka od stanika a sukienkę macie z odkrytymi ramionami. To potem ciężko to zamaskować (np kosmetykami), albo się pozbyć. Najgorsza jest ta pierwsza opalenizną, bo skóra nie przyzwyczajona. I może się zdarzyć że mimo iz słońce złapało was w czerwcu a w sierpniu ślub ten ślad wam zostanie

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:52
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 07:25   #758
patysia_a
Raczkowanie

Cytat:
Proponuje zajrzec do makro . Z tego co my się dowiadywaliśmy można negocjowac ceny i robia oferty weselne . Poza tym każdy mówi że wódka z makro jest pewna tzn. nie jest podrabiana . Ostatnio Stock był po 19,99
patysia_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:52   #759
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co czytałam kiedyś na tym forum to jest hurtownia alkoholi w okolicy Nowin. Nie znam dokładnego adresu ani nazwy, ale dziewczyny wypowiadały się, że ceny są atrakcyjne.
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:55   #760
sylweczka90ck
Raczkowanie

Hurownia alkoholwa tez jest w Masłowie ul.świetokrzyska 12 niedaleko lotniska w strone Woli Kopcowej wiem ze jest jeszcze w Nowinach i Hurtownia Alti na Zagnańskiej
sylweczka90ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:01   #761
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patysia_a Pokaż wiadomość
Proponuje zajrzec do makro . Z tego co my się dowiadywaliśmy można negocjowac ceny i robia oferty weselne . Poza tym każdy mówi że wódka z makro jest pewna tzn. nie jest podrabiana . Ostatnio Stock był po 19,99
w gazetce makro wnajblizszej promocji z czystych bialych: solica,smirnoff black i maximus

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 08:25   #762
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
bardzo ładnie wyglądasz w sukience krótsza na wesele pozwoli ci hulań do woli przy każdej muzyce

Zwrócę tylko jedna uwagę i ogólnie jest do prośba do wszystkich, uwagę jak się opalacie. Bo jeśli pierwsze słoneczko was mocno przypiecze w niewłaściwy sposób typu odbity pasek na szyi albo ramiączka od stanika a sukienkę macie z odkrytymi ramionami. To potem ciężko to zamaskować (np kosmetykami), albo się pozbyć. Najgorsza jest ta pierwsza opalenizną, bo skóra nie przyzwyczajona. I może się zdarzyć że mimo iz słońce złapało was w czerwcu a w sierpniu ślub ten ślad wam zostanie
Łowczyni dziękuję W każdej innej czułabym się jak na balu przebierańców i pewnie długą deptałabym ciągle Jeśli chodzi o opalanie - wiem, wygląda to tragicznie, w przyszłym roku będę się pilnować, żeby było równiutko
Stary 2013-10-11, 06:34   #763
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Łowczyni dziękuję W każdej innej czułabym się jak na balu przebierańców i pewnie długą deptałabym ciągle Jeśli chodzi o opalanie - wiem, wygląda to tragicznie, w przyszłym roku będę się pilnować, żeby było równiutko
Spać nie mogę przeprowadzka nas czeka i sama w domu jestem i chyba dlatego. Ja nie mam tego problemu z opalaniem, mimo że opalam się na piękną brązową oliwkę to od paru lat chyba nie byłam opalona wcale bo nie ma czasu dzisiaj będę wiedzieć co z wódką
Stary 2013-10-11, 09:08   #764
aishee
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was może polecić dobrego fotografa z Kielc? Póki co biorę pod uwagę Pana Łukasz Kota- może któraś coś słyszała na jego temat, jakieś opinie?
Kolejny problem jest z wyborem zespołu- niestety ten który chcieliśmy ma już termin zajęty. Czy któraś z Was była na weselu na którym grał zespół Coma albo Comapol? Zastanawiamy się nad jednym z nich

Ślub we wrześniu 2014 a jak na razie mamy tylko salę
aishee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:39   #765
sylweczka90ck
Raczkowanie

Ja z całego serca moge polecic ze zespół Novi
sylweczka90ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:38   #766
fablous
Zakorzenienie

Coma grał na mojej studniówce - mogę polecić
Co do fotografów to na pewno NIE polecam Michała Janysta

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:50   #767
ewa8885
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aishee Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was może polecić dobrego fotografa z Kielc? Póki co biorę pod uwagę Pana Łukasz Kota- może któraś coś słyszała na jego temat, jakieś opinie?
Kolejny problem jest z wyborem zespołu- niestety ten który chcieliśmy ma już termin zajęty. Czy któraś z Was była na weselu na którym grał zespół Coma albo Comapol? Zastanawiamy się nad jednym z nich

ja mialam Kota na moim ślubie, ogólnie uważam że to jedyny ale najwiekszy błąd jaki zrobilismy że wybralismy jego. Uważam ze za takie pieniadze znajdziesz o niebo lepszego fotografa...Dla mnie to pieniądze wyrzucone w błoto...współpraca okropna, dodzwonic sie nie mozna. Zdjęcia moja siostra na weselu zrobiła duzo ładniejsze i wiecej fajnych ujęć niż on...Sesja po Ślubie tez dziwna....nie miał pomysłu gdzie mozemy pójść, co mamy robić , bardziej zajęty własnym telefonem niż nami, dobrze ze był tez na tej sesji kamerzysta wiec on przejął inicjatywe i wymyślał co rusz to nowe pozy, miejsca i wgl.... zdjęć z sesji dostalismy ok 30....i byliśmy w jednym miejscu, a wychwalał sie przy podpisywaniu umowy ze ma duzo fajnych miejsc i napewno je odwiedzimy...Po za tym już na weselu latał za mną i chciał dostać kase, chociaż zaliczke w wysokości 500zł juz dawno mu wpłaciliśmy, i zaczęły sie telefony od niego po śubie czy nie moglibysmy mu zaspłacic wczesniej.....jednym słowem odradzam
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:06   #768
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Hej
O Łukaszu Kotu przeczytałam sporo niepochlebnych opinii na innym forum, co do zespołu Coma miałam go również na studniówce. W sumie parę dobrych lat do tyłu, ale bawiłam się dobrze. Z kolei mój kolega z pracy miał ten zespół na swoim weselu i bardzo go zachwalał. Potem jeszcze 3 pary od niego wzięły namiary na nich.
Stary 2013-10-11, 16:51   #769
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Z tego co słyszałam to siostra mojej przyjaciółki miała Łukasza Kota i mówi ze - ogólnie Nie poleca... nie była zadowolona. Na stronie miał piękne zdjęcia a jak przyszło co do czego to zrobił im może 3 ładne.. nic ciekawego i kontakt z nim nie bardzo ciężki i z sesji dostali 25 zdjęć ;/
Ja mam Marcina Kowalczyka ale brałam pod uwagę też Sebastiana Zimmera. Jeśli chodzi o zespół Coma to nie słyszałam złych opinii
No Kochana czas goni jeśli chcesz coś jeszcze konkretnego na weselicho znaleźć to szukaj intensywnie już teraz bo potem może być ciężko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 17:15   #770
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beti0506 Pokaż wiadomość
Z tego co słyszałam to siostra mojej przyjaciółki miała Łukasza Kota i mówi ze - ogólnie Nie poleca... nie była zadowolona. Na stronie miał piękne zdjęcia a jak przyszło co do czego to zrobił im może 3 ładne.. nic ciekawego i kontakt z nim nie bardzo ciężki i z sesji dostali 25 zdjęć ;/
Ja mam Marcina Kowalczyka ale brałam pod uwagę też Sebastiana Zimmera. Jeśli chodzi o zespół Coma to nie słyszałam złych opinii
No Kochana czas goni jeśli chcesz coś jeszcze konkretnego na weselicho znaleźć to szukaj intensywnie już teraz bo potem może być ciężko
O też mam Marcina Bardzo fajny facet, czasem sobie podglądam jego najnowsze zdjęcia na fb
Stary 2013-10-11, 17:44   #771
jula88
Przyczajenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Witam wszystkie Wizażanki My już jesteśmy po ale dzięki waszym radom mieliśmy naj najwspanialsze wesele na świecie i mogę Ci polecić mojego fotografa P Krzysztofa Bieniek bo mam już efekty.Ale z tego co się orientuje to on robi w komplecie z filmowaniem wtedy jest 3 osobowa ekipa ale to chyba już zależy od was co bedziecie chcieć, my chcieliśmy film i nie żałuje wyszło super . Najlepiej to przejść zobaczyć. bo czas ucieka.
jula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 18:54   #772
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 19:39   #773
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;43228337]Treść usunięta[/QUOTE]

dziewczyny pokazcie zdjecie tej etoli bede w niedziele na zakupach; chcialabym rzucic okiem

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 00:53   #774
Beti0506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laddybird Pokaż wiadomość
O też mam Marcina Bardzo fajny facet, czasem sobie podglądam jego najnowsze zdjęcia na fb
Ma wspaniałe zdjęcia i widać że lubi to robić
Stary 2013-10-12, 06:45   #775
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 09:04   #776
patysia_a
Raczkowanie

Dziewczyny a możecie powiedzieć cos na temat Clamar media Marcin Kosmala i Fabryki Obrazu Siekański ? I mam ptanie o fotografa czy miała któraś z was Pawła Jakubczyka jeśli tak to czy go polecacie ?
patysia_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:31   #777
kamaKamilaaa
Raczkowanie

witam Was wszystkie jako od tygodnia mezatka!!! slub odbyl sie 5 pazdziernika bylo lepiej niz sobie wymarzylam. ceremonia w kosciele wesele i poprawiny byly perfekcyjne,az sama nie moge uwierzyc ,ze tak wszystko sie udalo ostatni goscie w wesele poszli przed 7 rano a poprawiny ktore mialy trwac do 21 trwaly do polnocy...jestem szczesliwa !

Pozdrawiam Was i chetnie sluze pomoca!

Edytowane przez kamaKamilaaa
Czas edycji: 2013-10-13 o 10:31
kamaKamilaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:10   #778
dod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patysia_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny a możecie powiedzieć cos na temat Clamar media Marcin Kosmala i Fabryki Obrazu Siekański ? I mam ptanie o fotografa czy miała któraś z was Pawła Jakubczyka jeśli tak to czy go polecacie ?

Mogę powiedzieć coś o Fabryce Obrazu.. Sebastian (kamerzysta) jest świetny, ma fajne pomysły i przede wszystkim rewelacyjny montaż szczerze polecam!
dod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:30   #779
mikonada
Zakorzenienie

Witajcie,
od wczoraj szczęśliwa zaręczona..
Jeszcze nie planujemy dokładnie ślubu, ale bardzo chętnie będę Was podczytywała

kiedy na spokojnie trzeba w Kielcach wszystko zacząć organizować?
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:50   #780
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Witajcie,
od wczoraj szczęśliwa zaręczona..
Jeszcze nie planujemy dokładnie ślubu, ale bardzo chętnie będę Was podczytywała

kiedy na spokojnie trzeba w Kielcach wszystko zacząć organizować?
Gratulację z okazji zaręczyn My przygotowania zaczęliśmy 1,5 roku wcześniej, pierwszą załatwioną sprawą był oczywiście wybór sali I wcale nie było szału z wolnymi terminami w letnich miesiącach

A tak poza tym kupiliśmy wódkę i teraz się stresuję, że za mało Wzieliśmy 230 butelek + planujemy dokupić 20/30 na bramki Zapraszamy ok 170 osób, na pewno ok 30 odpadnie, mam nadzieję, że nie więcej... W tym już dzieciaczki, mamy ich ok 15 na liście...Wesele z poprawinami. Panikuję ?:P

Edytowane przez nikaaa_87
Czas edycji: 2013-10-12 o 20:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości