Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 17:18   #4711
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
say my również te mamy upatrzone tylko tz wolałby zdobiona

Dziwne zachowanie pracowników Kruka, jak oglądaliśmy tam biżuterię zawsze ktoiś do nas podszedł i proponował pomoc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to na pewno zależy od konkretnego pracownika :P jeden się bardziej stara, drugi mniej

ta 2.5 mm obrączka mnie bardzo urzekła, świetnie się prezentowała razem z zaręczynowym a jak Wy chcecie rozwiązać sprawę graweru? nie przeszkadza wam to, że w tej damskiej cienkiej nie można grawerować, czy spróbujecie gdzieś indziej to załatwić? chyba że mówisz o tych szerszych, bo tam bez problemu można grawerować :P
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:19   #4712
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anesthesia - nie dogodzisz wszystkim Weźmiesz Stocka, nie będzie tym pasować, weźmiesz Wyborową, nie będzie komu innemu pasować, weźmiesz Finlandię, też ktoś może narzekać

My bierzemy Stocka
My też bierzemy Stocka

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:23   #4713
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to na pewno zależy od konkretnego pracownika :P jeden się bardziej stara, drugi mniej

ta 2.5 mm obrączka mnie bardzo urzekła, świetnie się prezentowała razem z zaręczynowym a jak Wy chcecie rozwiązać sprawę graweru? nie przeszkadza wam to, że w tej damskiej cienkiej nie można grawerować, czy spróbujecie gdzieś indziej to załatwić? chyba że mówisz o tych szerszych, bo tam bez problemu można grawerować :P
Jubiler w naszej miejscowości powiedział, że wygraweruje datę dla mnie tamte są za szerokie, chociaż bedę nosiła tylko obrączkę na palcu

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:23   #4714
no_doubt
Wtajemniczenie

say-hello ta jedna ma 4mm i też w Aparcie się nie da na niej graweru zrobić? To się załamałam Też myślę o obrączkach z Apartu...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:25   #4715
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
byliśmy oglądać z tż obrączki Odwiedziliśmy Yes, Kruka, Apart i jeszcze jakiegoś jubilera. W Kruku już drugi raz nie raczyli nawet do nas podejść ani zapytać czy chcemy coś obejrzeć, więc wyszliśmy ostentacyjnie
W Aparcie znaleźliśmy prawie idealne obrączki. Piszę prawie, bo na damskiej nie można wykonać graweru ze względu na jej "chudość" :P
damska: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9702
męska: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,178
nawet nie wyszłyby nas drogo około 1300-1400zł razem. damska i męska wyglądają identycznie, różnią się tylko grubością.

(...)

W planach mamy jeszcze wizytę u złotnika. wiemy już czego chcemy, zobaczymy tylko ile będzie kosztowało zrobienie czegoś takiego (nie mamy swojego złota)
Bardzo ładne, klasyczne obrączki Wg mnie koniecznie idźcie do złotnika, bo może Was wyjść kilka stówek taniej nawet bez własnego kruszca, za tak klasyczny model nie powinien dużo wołać.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:25   #4716
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
dla mnie też druga
ale ja bym wolała dla druhen suknię w mniej zbliżonej tonacji kolorow co suknia PM
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Też mi to już wcześnie przeszło przez myśl, ale to już kwestia indywidualnego wyboru U mnie w ogóle nie będzie druhen jako takich, więc problemu nie ma
W rzeczywistości 2 sukienka jest ciemniejsza, zdjęcie trochę przekłamuje kolor i zdecydowanie odróżnia się od koloru mojej sukni, zresztą ta sukienka jest prosta, a moja ślubna jest rozłożysta z trenem itp. i napewno nikt Druchen ze mną nie pomyli Krótkich w ogóle nie brałyśmy pod uwagę. Dobierałyśmy tak, żeby pasowało do kolorów przewodnich, a mam pastelowy róż, ivory, brzoskwinie. Dziękuje za opinie

Moona2 piękna suknia! Ten tył bardzo ciekawy

Say_Hello obrączki klasyk my mamy bardzo podobne tyle, że w białym złocie, i TŻta 5mm

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:25   #4717
KasiaK_080290
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=j-CWHyYlsjI
przerost formy nad treścią, fryzura PM, opaska, biżuteria, suknia, ozdoba na paznokciach, makijaż, za dużo wszystkiego

w Galerii Mokotów też są 2 Aparty, na pewno wejdziemy do obu, do Kruka, Yes, RedRubina i odwiedzimy też polecanego przez wielu znajomych Lisiewskiego ale to koło mennicy więc specjalna wycieczka musi być

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 17:28   #4718
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Jubiler w naszej miejscowości powiedział, że wygraweruje datę dla mnie tamte są za szerokie, chociaż bedę nosiła tylko obrączkę na palcu

o, to też może popytam dziękuję
Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
say-hello ta jedna ma 4mm i też w Aparcie się nie da na niej graweru zrobić? To się załamałam Też myślę o obrączkach z Apartu...
nie, nie! tylko na tej 2.5 nie można grawerować od 3mm w górę można

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Bardzo ładne, klasyczne obrączki Wg mnie koniecznie idźcie do złotnika, bo może Was wyjść kilka stówek taniej nawet bez własnego kruszca, za tak klasyczny model nie powinien dużo wołać.
dziękuję na pewno pójdziemy

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Say_Hello obrączki klasyk my mamy bardzo podobne tyle, że w białym złocie, i TŻta 5mm
Stary 2013-10-06, 17:30   #4719
lupinka
Zadomowienie

jesteście niemożliwe! wykańczacie wątek w 3 dni!

nie nadrabiam, ale podczytuję i widzę, że wśród wódki mój Maximus raczej dalej pozostaje w tyle w sumie uważam, że to naprawdę dobra wódka, ale ryzykować taki wybór, skoro tyle osób jej nie zna? lepiej postawić na coś co się wszystkim opatrzyło czy chociaż kojarzy?

TŻ po obronach, ja mam jeszcze jedną (tą ważniejszą!) przed sobą, ale praktycznie już na całego zaczynamy przygotowania i już jestem właściwie zdecydowana na suknię, muszę iść zamówić jakoś w tygodniu... po dwóch turach przymiarek upewniłam się, że zwiewny muślin to coś dla mnie no i jako niebieskooka blondynka celuję w biel, w ecru/śmietance się stapiałam z suknią

a co do przetapiania złota na obrączki to niedługo zorientuję się ile tego złota w ogóle mamy i ile nas to wyjdzie, na 99 % chcemy na wzór tych z apartu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod5377_0_m.jpg (16,8 KB, 12 załadowań)
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:52   #4720
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ja mam zamiar zapakować tż i podjechać do jubilera w miejscowości 30km od nas. Dostałam namiary, ma katalogi z sieciówek, a ceny ma dużo bardziej korzystniejsze

Dzisiaj w Aparcie widziałam plakat, będą jakieś kupony zniżkowe w Elle czy w jakiejś innej gazecie. Zaraz pogooglam z ciekawości czy te kupony obejmują też obrączki.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 17:55   #4721
KaMilka4891
Zadomowienie

W kwestii wódki, z doświadczenia po 3 weselach w ciągu 2 miesięcy
zawsze na imprezach piliśmy krupnik, wchodził jak woda, ale na kuzynki weselu był i na drugi dzień umieraliśmy wszyscy
to samo miałam po żubrówce czystej... a na trzecim weselu była wyborowa i tu wielkie zaskoczenie, bo bardzo dawno jej nie piłam, po tym jak na jedną z imprez kupiliśmy i śmierdziała benzyną, jak bols a pite było praktycznie do rana i na drugi dzień wszyscy jeszcze poprawili na poprawinach i to z pełnym przytupem
nie wiem od czego to zależy, ale ciężko będzie wybrać wódkę...
Stary 2013-10-06, 17:59   #4722
Opiumalfa
Zakorzenienie

Wrocilismy z targow slubnych. Nic super ekstra ale na pokazie sukien byla mega suknia, a raczej bolerko.
Koronkowe, z krotkim rekawem, ktore przechodzilo w koronkowy tren!!!! Mega to wygladalo.

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Co do wodki bedzie wyborowa.

Say hello- super obraczki, my tez w takie celujemy. Tylko moja 3 a tzta 4

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:11   #4723
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
300 dni do ślubu jutro z przodu będzie 2
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez Monaa2 Pokaż wiadomość
Już piszę!
A więc tak, jak pisałam wcześniej nie wiem jak zabrać się do większych przygotowań. Studiuję i mieszkam z TŻ w Lublinie, ślub jest w miejscowości TŻ nie mojej. Mamy od roku załatwioną salę, zespół i datę w kościele. Fotografem będzie moja przyjaciółka (jej propozycja). Świadków mamy wybranych - nasze najbliższe rodzeństwo. Suknie mam już kupioną Problem z suknią jest taki że jest ona w sam raz i najgorzej będzie przeżyc jesień, żeby utrzymać moją wagę Planuję zakupić karnet na ćwiczenia Buty chcialam zamówić przez allegro, choć nei wiem czy to dobry wybór. W najbliższym czasie chcemy kupić alkohol bo od nowego roku drożeje... W następny weekend jedziemy do mojego domu, żebyśmy wszyscy spotkali się i obgadali Nie wiem jaki kolor sali wybrac, zaproszeń itp...

Także widzicie, powinno wszystko być załatwiane a nie wiem jak się za to zabrać...
E tam załatwiane.. mamy czas!
Ja to myślę, że jak się ma najważniejsze rzeczy (sala, foto, video) to teraz idzie to naturalnym rytmem.
Jeśli masz określony kolor (kolory) przewodnie, lub jakiś motyw imprezy to wybór różnych rzeczy nie powinien być trudny.
U mnie wszystko będzie w miarę możliwości spójne - dekoracja sali, kwiaty - w kolorach przewodnich, podobnie zaproszenia, winietki, menu, dodatki dla nas.

Do ślubu mamy 6,5 miesiąca i póki co mamy: salę, foto, suknię, makijażystkę, projekt zaproszeń (trzeba doszlifować i dorobić winietki i menu) oraz ogólny zamysł co chcemy .
Teraz po kolei na spokojnie, wizyta w USC, później drukowanie zaproszeń, zapraszanie gości, a dalej: alko (wiemy już co i ile chcemy), strój dla TŻa, dodatki dla mnie (biżu, bielizna), dogadanie kwiatków i w międzyczasie inne deliktne bajery.

Ja to mam wrażenie, że sie nudzę, a chętnie bym coś ślubnego zrobiła.

Cytat:
Anesthesia - nie dogodzisz wszystkim Weźmiesz Stocka, nie będzie tym pasować, weźmiesz Wyborową, nie będzie komu innemu pasować, weźmiesz Finlandię, też ktoś może narzekać

My bierzemy Stocka
My też.

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Hej

Bardzo dużo płacicie za foto i kamerzystę. My za obie te usługi płacimy 2800 zł (po 1400 zł, ta sama firma, umowa podpisywana w 2012 r.). Mniejsze miasto, może dlatego. Nie są może jacyś super wypaśni, ale nam to wystarcza. Zrobią nam dużo fajnych bajerków w cenie
Faktycznie niewiele płacicie.

Cytat:
:hej:
U nas prawdopodobnie będzie Stock. Wczoraj degustowalismy Bolsa Platinium - nie jest palący ale po żadnym alkoholu jeszcze tak źle sie nie czułam. Zastanawiamy sie jeszcze nad Palace.
W przyszłym tygodniu kupimy jacka danielsa jest teraz w zestawie ze szklankami. Sadzicie że 3 butelki wystarczą?

Warszawianki - gdzie znajdę fajne i nie drogie zaproszenia?
Wszystko zależy od tego ilu gości lubi whisky i czy będą tylko to pić, czy raczej to tak dodatkowo.
U nas ok. 10 osób (z nami) lubi i na pewno nie pogardzi kilkoma drinkami.
Planujemy kupić 3L w butelce na stojaku (załącznik) - uważam, że świetnie się prezentuje.

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Jak to jest mniej wiecej z tym przetapianiem?
Z tego co do tej pory zasłyszałam i przeczytałam. Na obrączki potrzebne jest ok. 10-11g. Za robociznę podobno biorą 300-500zł. Jeśli macie więcej złota to można zostawić w rozliczeniu za robociznę.
Sami jeszcze nie byliśmy u złotnika (też mamy zloto i będziemy topić).

Cytat:
To chyba ich polityka firmowa, bo w zeszłym tygodniu byliśmy w Kruku i oglądaliśmy właśnie gablotkę z obrączkami, a pracownicy stali i sobie gadali i nikt nie podszedł, więc również wyszliśmy
A to chyba w Łodzi jest inna.
My myliśmy w zeszłym tygodniu i zdążyliśmy podejść do stolika z obrączkami i po 5s była przy nas Pani.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5099873045114.jpg (52,6 KB, 7 załadowań)

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-10-06 o 18:13
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:13   #4724
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
zrób mi zawiadomienia jak Ci się nudzi
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:17   #4725
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Say hello- super obraczki, my tez w takie celujemy. Tylko moja 3 a tzta 4
jednak klasyka zawsze się sprawdza
Cytat:
Gratuluję.

ja dzisiaj cały dzień próbuję zrobić nowy projekt, ale co chwilę tżtowi się coś nie podoba... już nie wiem czy nie lepiej kazać mu zamówić jakieś z internetu :P
Stary 2013-10-06, 18:20   #4726
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
zrób mi zawiadomienia jak Ci się nudzi
serio!? pisz (na PW) co i jak, a z przyjemnością to zrobię!

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
jednak klasyka zawsze się sprawdza

ja dzisiaj cały dzień próbuję zrobić nowy projekt, ale co chwilę tżtowi się coś nie podoba... już nie wiem czy nie lepiej kazać mu zamówić jakieś z internetu :P
oj.. wymyślają Ci faceci!
jak jest taki mądrala to niech sam robi

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:24   #4727
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba ich polityka firmowa, bo w zeszłym tygodniu byliśmy w Kruku i oglądaliśmy właśnie gablotkę z obrączkami, a pracownicy stali i sobie gadali i nikt nie podszedł, więc również wyszliśmy
Któregoś dnia wybraliśmy się tak samo na obchód po jubilerach, a raczej po sieciówkach. W Kruku też nikt do nas nie podszedł, byliśmy tylko bacznie obserwowani. W Aparcie pani podeszła ale dopiero jak ją poprosiłam, w salonie nikogo akurat ni było tylko my, a zajęta była rozmową z koleżanką. W Shubercie nawet jeszcze lepiej, plecami się odwróciła hehe. Dopiero w Świecie Złota wysunięto nam na ladę wszystkie modele, dano cennik, zapytano czy mamy już jakąś wizję itp. Ponadto później poszliśmy jeszcze do zwykłego jubilera i nie zachwalał produktów Apartu, że to jakieś tureckie złoto, że oszukują w próbach, nie mają serwisu pozakupowego itp. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
My też bierzemy Stocka
A ile płacicie za butelkę?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 18:38   #4728
Lemon_Drop
Zadomowienie

Monaa2 witaj! B. ładną masz suknię
KaMilka4891 ja jestem chętna do zobaczenia diety jak będziesz miała

Co do koła to ja będę mieć na 100%. Na przymiarkach suknie miały tylko halki i strasznie plątały mi się pod nogami.

Jeśli chodzi o usługodawców to na razie mamy foto (w b. niskiej cenie) natomiast kamerzysty jeszcze nie mamy - jakoś brakuje weny do szukania

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
a co do przetapiania złota na obrączki to niedługo zorientuję się ile tego złota w ogóle mamy i ile nas to wyjdzie, na 99 % chcemy na wzór tych z apartu
My chcemy obrączki w takim własnie kształcie - tylko albo z małym fragmentem z białego złota, albo z rowkiem.

Myślę że na tygodniu będę wykańczać winietki tzn zrobię je na razie tylko w formie elektronicznej, a drukować będziemy dopiero po zamknięciu listy trochę spędziłam wczoraj czasu na szukaniu czcionek, ale już mamy z czego wybrać

Nadrobiłam was na szybko, bo jestem mega padnięta! Byliśmy na grzybach z TŻ i jego mamą, 6 godzin chodziliśmy i teraz nóg nie czuję
Stary 2013-10-06, 18:45   #4729
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
serio!? pisz (na PW) co i jak, a z przyjemnością to zrobię!
serio ?! ale ja sama nie wiem czego chce ! weź mi pomóż się zdecydować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 18:48   #4730
enzunio
BAN stały

Hej hej, od paru dni podczytuję, ale nie mogę się wbić.

Mam teraz kocioł z zaproszeniami, bo stwierdziłam, że chcę już spersonalizowane, ale TŻ nie zna nazwisk i imion ludzi, których mamy wmuszone przez teściów i teraz nie możemy się doprosić o to, bo ... mają czas. A ja chcę juuuuuż mieć to z dupki póki mam kasę i się nie rozmyśliłam, że chcę te zaproszenia wrytytyty
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:01   #4731
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny zajrzyjcie do klubu jak możecie, dodałam w swoim wątku nowy projekt zaproszenia proszę o opinie
Stary 2013-10-06, 19:02   #4732
moniczka_90
Zakorzenienie

mam do was bardzo ważne pytanie i bardzo proszę o pomoc ! któraś z was wrzucała kiedyś link chyba z bloga jakiejś dziewczyny, włosy ciemne (ciemny brąz albo nawet czarne), delikatna porcelanowa uroda, prosta, klasyczna suknia ślubną, kucyk na boku z piękną opaską, proszę wyślijcie mi link do tego bloga bo ja zapisałam w zakładkach ale instalowałam na nowo przeglądarkę i zniknęły mi zakładki
Stary 2013-10-06, 19:07   #4733
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mam do was bardzo ważne pytanie i bardzo proszę o pomoc ! któraś z was wrzucała kiedyś link chyba z bloga jakiejś dziewczyny, włosy ciemne (ciemny brąz albo nawet czarne), delikatna porcelanowa uroda, prosta, klasyczna suknia ślubną, kucyk na boku z piękną opaską, proszę wyślijcie mi link do tego bloga bo ja zapisałam w zakładkach ale instalowałam na nowo przeglądarkę i zniknęły mi zakładki
http://www.daisyline.pl/2013/09/my-wedding-day.html
Stary 2013-10-06, 19:16   #4734
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też dzisiaj męczę zaproszenia. O ile ja mam problem z czcionką i ramkami, to TŻ-owi podoba się wszystko: z ramką, bez ramki, z wierszem, bez wiersza...
Jedyne co neguje cały czas to wierszyk!!! Każdy mu się nie podoba, a bo za bardzo rymowany, a bo za patetyczny, a bo to tekst piosenki a on nie zna zespołu...
A na koniec powiedział: jakie zrobisz to będą ładne

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:25   #4735
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Ci !! chyba wiszę Ci piwo
Stary 2013-10-06, 19:25   #4736
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
KaMilka4891 ja jestem chętna do zobaczenia diety jak będziesz miała
jak tylko dostanę to wrzucę
Stary 2013-10-06, 19:29   #4737
enzunio
BAN stały

Cytat:
- Po ciężkich czasach, w których jednak na weselu nie mogło zabraknąć wódki i jedzenia, nadal w osobach starszych, zazwyczaj są to rodzice młodych, pozostaje przeświadczenie, że wódki powinno być tyle, ile jest osób. Czyli ?butelka na głowę?. Jest to myślenie błędne i bardzo zawyżające ilość trunku - uważa Ewa Jopek, menedżer podkrakowskiego Pałacu Radziwiłłów i pobliskiej restauracji Grube Ryby. - Na typowym weselu nie schodzi więcej niż pół butelki wódki na głowę. Z kolei wina należy przeliczać 0,7 litra na cztery osoby, a piwo najlepiej zamówić w butelkach po 0,3 litra na osobę, albo lane w takiej samej ilości, choć najmniejsze ?kegi? mają 30 litrów.
Czyli 1 na 4 osoby, to brzmi sensowniej niż 1 na 7 osób...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:52   #4738
wenedka
Zakorzenienie

Jak Wam się podoba ten szal?
http://www.arabesquedirect.co.uk/pro...joyce-jackson/
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:55   #4739
say-hello
Zakorzenienie

ale piękną biżuterię znalazłam.... http://www.bhldn.com/shop-the-bride-...ge=2&showAll=1 w tym sklepie wszystko jest cudowne, szkoda tylko, że takie drogie...
Stary 2013-10-06, 19:58   #4740
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Czyli 1 na 4 osoby, to brzmi sensowniej niż 1 na 7 osób...
Ja tam liczę flaszkę na głowę!

Cześć,

Cały czas podczytuję i nadrabiam, ale mam stres i jutro poodpisuję
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości