|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
Cytat:
![]() W ogóle w domu nie trzymam mięsa, prócz to, co dla kota, i sama nigdy nie przygotowuję sobie jedzenia z mięsem
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 osoby przyprowadziliśmy z tż do jego domu i akurat była wątróbka to każda z nich O MATKO nie wiedziałem, ze to takie pyszne
|
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie, że ludzie często pytając "co u Ciebie" nie potrafią zaakceptować, że u mnie wszystko ok, tylko chyba oczekują narzekania
![]() koleżanka przestała się do mnie odzywać jak jej powiedziałam, że planujemy kupić mieszkanie a po jakimś czasie dowiedziałam się, że za plecami mnie obgadywała że skąd ja mam pieniądze i w ogóle że chyba mi się w d.. poprzewracało. Miłe, nie powiem
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, że ludzi kompletnie nie interesuje własny rozwój. Np. mówię komuś, że zapisałam się na kurs języka - komentarza brak. Mówię tej samej osobie, że kupiłam nowe firany i pytania: o, a jakie, z czego, za ile, gdzie i rozmowa na kilka minut. Albo komentarz "o jeny, jak dużo, miałabyś nowy telewizor".
KotVonGot wydaje mi się, że to dlatego, że ludzie wcale nie dążą do tego, żeby być szczęśliwymi, ale żeby inni mieli gorzej. A narzekanie na cokolwiek to jedyny temat do rozmów.
Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it. Edytowane przez asioollka Czas edycji: 2013-10-06 o 21:36 |
|
|
|
#305 | |
|
sissy that walk
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4315455 0]
koleżanka przestała się do mnie odzywać jak jej powiedziałam, że planujemy kupić mieszkanie a po jakimś czasie dowiedziałam się, że za plecami mnie obgadywała że skąd ja mam pieniądze i w ogóle że chyba mi się w d.. poprzewracało.[/QUOTE] Jak śmiesz Powinnaś mieszkać pod mostem albo kątem u teściowej, jak wszyscy porządni ludzie!
|
|
|
#306 |
|
zawsze mam racje
|
koleżanka przestała się do mnie odzywać jak jej powiedziałam, że planujemy kupić mieszkanie a po jakimś czasie dowiedziałam się, że za plecami mnie obgadywała że skąd ja mam pieniądze i w ogóle że chyba mi się w d.. poprzewracało. Miłe, nie powiem [/QUOTE]Mieszkanie? i co jeszcze? szałas wystarczy. A już na pewno mieszkanie z teściową, kuzynkami i dziadkami na 30 metrach Powiedz jeszcze, że rosół gotujesz zamiast wkładać surową kurę do buzi i zalewać wrzątkiem
|
#307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pierogów też nie robię ani świniaka nie biję
|
|
|
|
|
#308 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A gdzie warto kupić firanki zawsze dobrze wiedzieć ![]() Czasami mam wrażenie, że wszyscy się doskonalą tylko nie ja. Tzn. przyswajam wiedzę, staram się dbać, żeby np angielskiego nie zapomnieć, ale nie nazywam tego samodoskonaleniem, samorozwojem tylko uczeniem się tego co potrzebne do pracy. Kiedyś mnie więcej rzeczy interesowało, ale można czytać to tamto i owamto o psychologiach i cudach, ale ludzie jak byli głupi tak są i tyle z tego.
|
|
#309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko nie może mieć ani kawałka żyłki, błonki, nic! I najlepiej jakby była (prócz cebuli) z jabłkiem albo cytrynka, albo nawet drobiną czekolady. i krwi nie może mieć ani kropelki. |
|
|
|
|
#310 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Jak ktoś chce, to niech czyta książki w ilości 20 na miesiąc, trenuje karate i uczy się 5 języków na raz, ale niech nie oczekuje oklasków bo wtedy to lans, a nie samorozwój No i nie wiem czemu innych nie mogą bardziej interesować firanki, nie ma w tym przecież nic złego. Kwestia gustu, fajnie jak ktoś w wolnym czasie oddaje się ciekawym zajęciom które go czegoś uczą, ale mam wrażenie że ostatnio ludzie zwariowali i nie robią tego dla siebie, tylko dla otoczenia. I tak międlą na śniadanie muesli z otrębami mimo, że im nie smakuje, uprawiają codziennie rano jogging mimo, że płakać im się chce jak wychodzą spod ciepłej kołdry, w wolnych chwilach uczą się chińskiego mimo, że ich to nudzi, a dzieci wysyłają na lekcje garncarstwa mimo, że te mają 3 lata. Generalnie świat zwariował.
|
|
|
#311 |
|
zawsze mam racje
|
Tzn. nie bronię ludziom oczywiście, lepiej w końcu umieć nawet ten na razie niepotrzebny język niż z nudy siedzieć i się nad sobą użalać. Ale nie można oczekiwać, że każdego to będzie interesować.
Dopóki ktoś robi coś naprawdę dla siebie i nie każe sobie klaskać to spoko, w innym przypadku gra mi na nerwach. Co do jedzenia- sama zjadam rzeczy, które nie do końca mi smakują, ale gdybym jadła to co naprawdę mi smakuje to nie miałabym siły na nic. I cieszę się, że w podstawówce po odrobieniu lekcji mogłam spędzić czas przy komputerze czy iść na rower zamiast być wożona od jednych zajęć na drugie.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-10-06 o 22:14 |
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do głośnych sąsiadów, polecam sposób znajomego: jak tylko sąsiadka z góry (młoda dziewczyna, uwielbiała chodzić po parkiecie na obcasach albo innych drewniakach w każdym razie było słychać każdy jej krok) zaczynała hałasować butami, włączał sax gyua chyba nawet to: http://www.youtube.com/watch?v=kxopViU98Xoi na pełen głośnik zanim się zorientowała, że o nią chodzi, nawet zaczęła mu się ta muzyka podobać ![]() teraz kobitka chodzi już w butach z miękkimi podeszwami (albo na bosaka)
|
|
#313 | |
|
sissy that walk
|
Pewnie chodzi o takie w których się gotuje na kuchence
Poza tym takie czajniki ładnie wyglądają i można sobie pójść coś porobić jak się woda gotuje.
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każde z nas miało w domu eleketryczny i po paru dniach do szafy z powrotem :d |
|
|
|
|
#315 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Bike! That nigga stole my bike! That nigga stole my bike! Nigga Nigga That Nigga stole my
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Może ktoś zdolny ułoży do tej melodii przyśpiewkę o wizażu
?Słucham tego już od szesnastu minut .
Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy Czas edycji: 2013-10-06 o 22:47 |
|
|
|
#317 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A jak chcę herbatę to teraz i jak najszybciej (że musi przestygnąć to inna sprawa, a rozcieńczać też nie lubię) Czajniki na piec - zabrzmiało to jakby czajnik był zasilany piecem, ale nie wiedziałam jak to inaczej nazwać.
|
|
#318 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#319 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Dla mnie idealna melodia do: noł noł noł noł lajf w wowa gramy i życia nie mamy noł noł noł noł lajf rymy wymyślamy i mamom z klasą zazdraszczamy noł noł noł noł lajf
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, mi nie chodzi o to, że oczekuję oklasków za to, że uczę się języka, robię to odkąd pamiętam, bo mnie to po prostu interesuje, tylko zaczynam kolejne. Nie jestem jedną z tych osób, które chcą się uczyć garncarstwa, rzeźbienia i operowania wózkiem widłowym tylko po to, żeby się "rozwijać", mówię o realnych zainteresowaniach. Przede wszystkim chodzi mi o to, że sporo ludzi uważa pieniądze i czas poświęcone na zdobywanie wiedzy czy rozwój zainteresowań za stracone, kiedy sami nie mają jakichkolwiek pasji. Najgorzej jeśli są to rodzice, którzy swoje poglądy przenoszą na dzieci i przez to dziecko nie może się uczyć czegoś dodatkowego. Moja mama nadal ma pretensje do swojej za to, że nie chciała jej dać na lekcje angielskiego, bo wolała kupić zasłony, a jej zdaniem szkoła była od tego, by nauczyć.
|
#321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wątróbkę jadłam chyba z 8 lat temu
![]() Cytat:
Cytat:
. Chciałam trenować siatkówkę, to mama powiedziała, że nie będzie mnie prowadzać tam w zimie, a sama chodzić nie będę bo jest ciemno, chciałam grać na instrumencie to mówiła, że nie mam słuchu , na rolkach/nartach/łyżwach nie, bo się połamię. Teraz wszystkiego uczę się we własnym zakresie, ale mam wrażenie, że trochę przeleciało mi życia przez palce. Jeśli będę miała możliwości to swoje dziecko będę zachęcała by spróbowało różnych dziedzin .Cytat:
|
|||
|
|
|
#322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43156832]Ja marzyłam o tym aby chodzić na balet albo na naukę grania na pianinie ale nie mam pretensji do rodziców, że mnie nie zapisali, nie było pieniędzy. Są takie zajęcia, gdzie nie trzeba płacić ale jak akurat dziecko chce iść na takie co jest płatne, a rodziców nie stać, to trudno wymagać cudów.[/QUOTE]
Ja muszę przyznać, że miałam świetne władze w podstawówce czy liceum ![]() Liczył się talent dziecka i jego rozwój, a nie pochodzenie czy wielkość konta rodziców. Nie było żadnych podziałów Już w podstawówce mieliśmy: kółko czytelnicze, krasomówcze, plastyczne, sportowe, muzyczne oraz w póżniejszych klasach 2 języki (jeden darmowy obowiązkowy do wyboru, a drugi płatny nieobowiązkowy). W liceum był jeszcze więcej zajęć: kółko sportowe w tym basen, teatralne, plastyczne, wiedza o komunikacji drogowej (w tym zniżka i zaliczenie teoretyczne przy zdawaniu prawo jazdy), geograficzne (w tym wycieczki po naprawdę niskich cenach), matematyczne, biologoczne, chemiczne i historyczne. Były 4 języki obce (2 obowiązkowe darmowe do wyboru, 1 darmowy bezpłatny nieobowiązkowy i 1 łacina płatna, chodziły na nią osoby wybierające się na medycynę). Właściwie wszystko było darmowe, poza tymi przypadkami gdzie napisałam. Jeśli tylko uczeń miał ochotę się rozwijać, to mógł sobie korzystać do woli z zajęć Szkoła muzyczna była blisko liceum, więc też nie było problemu, jeśli ktoś chciał chodzić. Nie trzeba było daleko jechać, ale była płatna. Z tego co pamiętam, to właściwie każdy na coś chodził i jak dziś z nimi rozmawiam i widzę czym się obecnie zajmują czy jakie studia skończyli, to wszystkim się te zajęcia przydały Dziwi mnie nierozsądne zabieranie się za dietę. Koleżanka się odchudza. Ogłosiła to wszystkim. Pytam się, to jak się odchudzasz? a ona "nie jem śniadań"
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza Podróże Duszy Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-07 o 09:23 |
|
|
|
#324 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43157977]To miałaś świetną szkołę. U mnie było tylko kółko biologiczne i chór, możliwe, że siatkówka ale tego nie jestem pewna. Nie było żadnych szans żebym miała takie zajęcia jakie sobie wymarzyłam
![]() przypomniałaś mi o chórze. chór był za darmo w kościele, u tego samego księdza, co wykładał religię. występowali 1,2 razy w miesiącu publicznie. piękne były te ich występy
|
#327 |
|
Konto usunięte
|
W mojej szkole chór prowadziła nauczycielka muzyki, te dziewczyny były jej "słoneczkami". Nie za bardzo mile wspominam ich występy, bo według mojego ucha to ich śpiew brzmiał jak wrzaski zarzynanego kota.
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43158244]W mojej szkole chór prowadziła nauczycielka muzyki, te dziewczyny były jej "słoneczkami". Nie za bardzo mile wspominam ich występy, bo według mojego ucha to ich śpiew brzmiał jak wrzaski zarzynanego kota.[/QUOTE]
ten chór jezdził na ogólnopolskie konkursu, był naprawdę świetny Jak mieli publiczne występy, to był tłum. Poza tym te osoby były faktycznie uzdolnione muzycznie i wokalnie. nie były to przypadkowe osoby
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43156832]Ja marzyłam o tym aby chodzić na balet albo na naukę grania na pianinie ale nie mam pretensji do rodziców, że mnie nie zapisali, nie było pieniędzy. Są takie zajęcia, gdzie nie trzeba płacić ale jak akurat dziecko chce iść na takie co jest płatne, a rodziców nie stać, to trudno wymagać cudów.[/QUOTE]
Jasne, rozumiem, dlatego napisałam, że jeśli będę miała możliwość to swoje dziecko będę zachęcać. Moi rodzice mieli możliwości, ale woleli żebym siedziała w domu, tylko o to mam trochę żal
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
koleżanka przestała się do mnie odzywać jak jej powiedziałam, że planujemy kupić mieszkanie a po jakimś czasie dowiedziałam się, że za plecami mnie obgadywała że skąd ja mam pieniądze i w ogóle że chyba mi się w d.. poprzewracało. Miłe, nie powiem [/QUOTE]Ehhh skądś to znam ![]() Obraza i specjalne gadanie ile to ona kasy nie ubrania wydała-my wtedy akurat każdy grosz na wesele oszczędzaliśmy (nie wiem czemu przejmowałam się tym i co więcej czułam się gorsza) , ale widać było, że ją chyba boli, że mamy swój dom, mąż ma dobrą pracę, bierzemy slub itp... A sytuacja, którą zaraz opiszę przerosła moje najśmiejsze oczekiwania ![]() Kiedyś pisałam na wizażu, chyba w temacie o wpadkach z zaproszenami ślubnymi. Gadałam z tą koleżanką i wyszło z rozmowy, że będziemy prosić ją na wesele, a ona: "Aha, ale i tak nie przyjadę, bo oszczędzam na mieszkanie (na prawdę- akurat to 50zł na dojazd to duży wkład w to mieszkanie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Przecież jest przepyszna. Zapach może przeszkadzać, ale taka dobrze usmażona, z cebulką, jest po prostu pycha.

Powinnaś mieszkać pod mostem albo kątem u teściowej, jak wszyscy porządni ludzie!
pierogów też nie robię ani świniaka nie biję 

.