|
Notka |
|
Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Z trądzikiem do lekarza?
Często mi się zdarzało, że akurat w ten dzień kiedy miałam iść do dermatologa moja cera wyglądała całkiem dobrze. Nie wiem czym to było spowodowane ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Taaak tylko że dla ''dermatologa" stan uśpiony trądziku znaczy od razu brak problemów z nim związanych? Paranoja Ci lekarze dermatolodzy.. Albo ja mialam pecha w kontaktach z nimi albo ....
![]() |
#334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli to jakiekolwiek pocieszenie to nie Ty jedna masz problem ze znalezieniem dobrego dermatologa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
jaką najbardziej dla Was niedorzeczną diagnozę usłyszałyście?
u mnie był stres ![]() mam żyć bezstresowo , unikac i się nie denerwowac, najlepiej żyć tak by mieć mało emocji dla mnie to po prostu brak egzystencji jak mozna nie mieć emocji?
#336 |
Rozeznanie
|
Większość dermatologów działa schematycznie. Przepisują wszystkim to samo, bez zastanowienia jaka moze byc przyczyna trądziku.
Tym sposobem przechodziłam kilka lat do dermatologów, przetestowałam większość żeli na rynku, przeszłam 3!! kuracje antybiotyków i nic. Okazało się że mój trądzik jest na podłożu hormonalnym ( ale nie jest to trądzik młodzieńczy, który też jest przez hormony, ale mija z wiekiem, tylko trądzik "dorosłych"). Jest bardzo ciężki w leczeniu. Teraz się leczę odpowiednio hormolanie i jest o niebo lepiej, ale i tak nie idealnie. Nadal stosuje odpowiednie maści, pielęgnacje na twarz, ale bez leczenia hormonlanego byłoby bardzo źle. Najgorszy dermatolog jakiego pamiętam: miałam 16 lat, lekarka w środku lata przepisała mi 2 bardzo silnie złuszczające zele na twarz ( m.in. z retinolem) i nawet nie wspomniała słowem że nie mozna sie opalać, że trzeba wręcz unikać słonca. Dobrze że ich wtedy nie wykupiłam, gdybym to zrobiła to nie chce myslec co by było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To naprawdę nieodpowiedzialna lekarka, skoro nic Ci o tym nie wspomniała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
Zastanów się nad swoją kuracją antybiotykową. Oprócz w tabletkach, antybiotyki też są w żelach i pewnie nie raz je stosowałaś.Jeśli chodziłoby tylko o bakterie to już dawno nie miałabyś trądziku bo byś je wybiła tymi wszystkimi specyfikami. Raczej nie tu jest problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Niestety zazwyczaj trądzik jest sprawą bardziej skąplikowaną - nie ma jednej przyczyny, tylko jest ich kilka - dlatego czasami tak trudno się go leczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ekspert
|
Witajcie, przypominam Wam, że tematem tego wątku jest walka z trądzikiem. Większość z Was jest zdania, że leczenie trądziku nie może odbywać się bez pomocy specjalistów. Największym problemem jest znalezienie odpowiedniego lekarza. Niemniej większość z Was nikomu nie rekomenduje leczenia trądziku na własny rachunek.
Edytowane przez Ola Moderatorka Czas edycji: 2013-10-07 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem zła na siebie - nigdy nie wyciskałam,a wczoraj ujrzałam ogromnego zaskórnika nad moimi ustami i go wycisnęłam... gdybym go wycisnęła byłoby ok, ale i tak nie poszedł i aby zdrapałam sobie skore i chodzę z 4mm czerwona, okropnie szczypiącą kropką. A było tak czysto na twarzy... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Często takie gule mają podłoże bakteryjne lub grzybicze, jeśli coś takiego siedzi kilka dni, a nawet tygodni najbezpieczniej będzie udać się do dermatologa. Prawda jest taka, że nie można pozbyć się gronkowca w 100%, można go jedynie uśpić... ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- + preparat przeciwgrzybiczy, jeśli trądzik ma podłoże bakteryjne/grzybicze warto spróbować. Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-10-07 o 08:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ekspert
|
Lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na własnych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Kilka lat temu bardzo często chodziłam do kosmetyczki, i z zaskórnikami nieźle sobie radziła ale miałam póżniej nagłe pogorszenie zaczęły się pojawiać gule i wtedy ona sama powiedziała że muszę się wybrać do dermatologa bo ona na to nic już nie poradzi. Poszłam, dostałam antybiotyk i kłopoty ustapiły na długi czas, niestety nie na zawsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Ja widzę że oni tylko antybiotyki wypisują...
kiedyś mój dermatolog-ale to już dawno, z 7 lat temu- miał swój gabinet i sam wykonywał zabiegi . Jak mi wtedy powiedział cene i ile bym musiała ich przejść... chciałabym trafić do takiego co zamiast antybiotyku powie - przyjdzie Pani tu i tu robimy zabiegi. Wolałabym placic jemu za zabieg niz za antybiotyki.
#346 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Postanowiłam poszukać alternatywy, przyjaciółka, która od lat mieszka w Chinach podsunęła mi pomysł z akupunkturą i ziołami, znalazłam lekarkę z Mongolii i od ponad roku jestem zdrowa i szczęśliwa. Wyleczyłam również córeczkę, co prawda nie z trądziku ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Tak, dobre założenie, ale dopiero na własnych nauka jest bardziej dotkliwa = skuteczniejsza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niedawno byłam u całkiem fajnego dermatologa, pogadałyśmy sobie troche. Powiedziała mi że osób z trądzikiem młodzieńczym jest najmniej, jest to jakiś mały procent wśród wszystkich trądzikowców. Najczęściej spotyka trądzik u niemowlaków i u ludzi dorosłych, czyli tzw trądzik "dojrzały". Powiedziała że jest on bardzo trudny w leczeniu, przyczyny nie są do końca poznane. Mówiła że 90 % osób które robią badania hormonalne, wychodzą im poprawnie. Androgeny są w normie, tylko receptory w skórze są nadwrażliwe na te hormony i dlatego są wypryski, zwiększony łojotok itp. I niestety część z tych ludzi będzie się męczyć z wypryskami aż do menopauzy, bo wtedy hormony się zmieniają. Także dziewczyny musimy się z tym pogodzić ![]() Edytowane przez shena Czas edycji: 2013-10-07 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
No to jest dokladnie to co mowilam- my tu sie meczymy ,a byc moze to bedzie z nami jeszcze z 30-40 lat.
Marnujemy zdrowie i czas i pewnie pieniadze nad "spuszczaniem się" z nerwów ,zamist sie pogodzic z tym ze cos jest ,żyć pełnią życia i czerpać garściami a nie się zamykać w sobie i od otoczenia.
#352 |
Konto usunięte
|
Tylko i wyłącznie dermatolog, który jest w stanie określić co jest w stanie nam pomóc. Kosmetyczka to pomoc doraźna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ja wkrótce wybiorę się do dermatologa, ale wcześniej zrobię wywiad środowiskowy - gdzie warto iść! A raczej do kogo.
Jedna z moich pań lekarek, natarła mi twarz kwasem (nie mam pojęcia co to za kwas był, twierdziła że mieszanka owocowych ![]() Bez informacji o jakichkolwiek filtrach, z przypieczoną twarzą (bo poharatała mnie wtedy ostro) puściła do domu. Nie wiem przypadkiem czy przy zapisywaniu mi Izoteku w ogóle wspomniała cokolwiek o badaniach kontrolnych. ![]()
#355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny zaspamuję, link który nam podano jest błędny (chociaż w moim przypadku)... Następny wątek jest pod tym linkiem:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=721384 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam taki okres w życiu "hibernacja". Odcięłam się wtedy od znajomych, rozrywek, od życia po prostu, ze względu na brzydką cerę. Mówiłam sobie, jak mi to minie to zaczne normalnie żyć, a na razie musze przeczekać ten okres. Zamknęłam się w sobie.... miałam takie sytuacje np. ówczesny chłopak chciał mnie zabrać na koncert to oczywiście odmawiałam, myslałam sobie pójde za rok jak będe miała ładną cere, teraz nie. Wtedy uważałam że nie ma sensu cokolwiek robić, dopiero jak mi się poprawi. ![]() Trzeba się pogodzić z sytuacją jaka jest. Możemy się gnębić, smucić, nienawidzić siebie ale co nam to da.... Nie zmieni to naszej sytuacji, nie poprawi nam się od tego. A będąc pogodzoną ze sobą, zyje się o wiele łatwiej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#358 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
Miałam taki okres w życiu "hibernacja". Odcięłam się wtedy od znajomych, rozrywek, od życia po prostu, ze względu na brzydką cerę. Mówiłam sobie, jak mi to minie to zaczne normalnie żyć, a na razie musze przeczekać ten okres.
To chyba nie jest dobre rozwiązanie. W kryzysowej sytuacji polecam wizytę u dobrego dermatologa. On zaleci odpowiednią kurację. Efekty nie przyjdą od razu ale warto uzbroić się w cierpliwość.
#360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.