Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 19:37   #2161
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
o czesc .dawno Cie nie bylo .a co tam u Was?
A zaglądam, podczytuje tylko jakoś nie piszę (;

My się jakoś turlamy (;
Jaśka ma etap 'co widzę to moje' zgarnia wszystko. Nic nie można zostawić. ..
Poza tym chyba doszła do tego że jak do czegoś nie dosięga wystarczy pokrzyczec. Ktoś poda (;
Ciągle wola też mammmamma (mój chłop niepocieszony) urocze... fajniej będzie jak zrozumie co to znaczy no ale
Teraz przeziebiona jest. Uroki przebywania z innymi maluchami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:37   #2162
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Przypomnę Ci, ze mój chyba jako ostatni z forumowych dzieci przewrócił się plecy-brzuch..A teraz na plecach nie ulezy i turla się ciągle...Na każdego przyjdzie pora...grudek natomiast nie tyka z zasady, w ogołe słoków ostatnio mało je.
A co do zębów to podobno czym póxniej idą tym lepiej- ze niby mocniejsze będa
O przepraszam, mój ma to zaszczytne miejsce, bo jeszcze w ogóle się nie przekręca z brzucha na plecy

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani u nas też hit to mój telefon-ostatnio tak obśliniony, ze nie chciał wysyłać mms-doczołgała się do niego jak poszłam do kuchni i piloty. Albo moja gazeta czy butelka po wodzie mineralnej z wsypanym ryżem książeczki czytamy najlepsze są takie z grubymi kartkamizapisuję te Wasze propozycje.
He he, a mój tak mi obślinił moją przedpotopową nokię, że zastrajkowała i przez 5 godzin w ogóle klawiatura nie działała, myślałam że telefon szlag trafił ale to za karę, że matka dała to siedlisko brudu i bakterii dziecku do zabawy

Edytowane przez monnagiovanna
Czas edycji: 2013-10-06 o 19:40
monnagiovanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 19:50   #2163
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
od poniedziałku do piątku?
Nieee, jeden dzień mi wystarczy Na zmieszanie lodów z makrelą i dżemem, na przykład.

Cytat:
Kacper buduje w buzi płot;p Ma 3 zeby i idzie czwarty na dole
Poza tym turla sie jak szalony-

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
(powiedziała ta, której Synuś ostatnio zjadał kapcia... )
Kapcie i skarpety są pycha. U nas też, ale kapcia od razu zabieram. Skarpetę na nodze pozwoliłam jeść
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:04   #2164
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
..grudek natomiast nie tyka z zasady
astrologiczni bracia o której kacper się urodził?

Cytat:
Ile zapłaciłyście za tę gąsienicę? Tak orientacyjnie chcę porównać, czy nie przepłacę...
T. dostał wyprawkę książkową od mojej mamy.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
E tam moja też bezzebna (od chyba 4 mcy słyszę że jej zęby idą. .. tylko dojść nie umieją. Zabladzily
z naszymi sobie brykają też w kółko to słyszę...

Cytat:
A
Poza tym chyba doszła do tego że jak do czegoś nie dosięga wystarczy pokrzyczec. Ktoś poda (;

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
O przepraszam, mój ma to zaszczytne miejsce, bo jeszcze w ogóle się nie przekręca z brzucha na plecy
ma jeszcze czas. z kwietnia jest to duuuuużo czasu!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Skarpetę na nodze pozwoliłam jeść

Torreso dziś zawstydził swoją ciocię, której się regularnie dobierał do stopy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:06   #2165
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytałam o zjedzonym kapciu i mi sie przypomniało jak mój ostatnio mnie w palca duzego u stopy ugryzł;p siedzialam na podlodze i się zaczytałam, a kacpi czołgał sie na podłodze i zaatakował
He he
A kapeć nie zjedzony, tylko lekko spróbowany Na chwilę się zagapiłam

Cytat:
Kapcie i skarpety są pycha. U nas też, ale kapcia od razu zabieram. Skarpetę na nodze pozwoliłam jeść
No pewnie, że od razu Mój kuzyn, jak był mały, podobno wylizał wszystkie kapcie w przedpokoju. Od spodu I w całej buzi miał parchy potem
Skarpetkę raz mi wyślumpił, byłomi mokro i zimno w stopę

I jeszcze co do lizania - dziś po kąpieli pierwszy raz włożył palec u stopy do buzi Na chwilę na razie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:14   #2166
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A zaglądam, podczytuje tylko jakoś nie piszę (;

My się jakoś turlamy (;
Jaśka ma etap 'co widzę to moje' zgarnia wszystko. Nic nie można zostawić. ..
Ciągle wola też mammmamma (mój chłop niepocieszony) urocze... fajniej będzie jak zrozumie co to znaczy no ale
Teraz przeziebiona jest. Uroki przebywania z innymi maluchami.

pogrubione
fajne takie gadanie moj tez ale takze tatatata .ale tez bezrozumnie .
zdrowka .
i poka fote -jestem ciekawa jak urosla

Cytat:

He he, a mój tak mi obślinił moją przedpotopową nokię, że zastrajkowała i przez 5 godzin w ogóle klawiatura nie działała, myślałam że telefon szlag trafił ale to za karę, że matka dała to siedlisko brudu i bakterii dziecku do zabawy

to zaszczytne miejsce nalezy sie takze i nam -my tez z brzucha na plecy niet
Cytat:
. Skarpetę na nodze pozwoliłam jeść
u nas to normalka

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:

Cytat:
No pewnie, że od razu Mój kuzyn, jak był mały, podobno wylizał wszystkie kapcie w przedpokoju. Od spodu I w całej buzi miał parchy potem
Skarpetkę raz mi wyślumpił, byłomi mokro i zimno w stopę

I jeszcze co do lizania - dziś po kąpieli pierwszy raz włożył palec u stopy do buzi Na chwilę na razie
u nas pol stopy miesci w buzi

Twoj kuzyn
Stary 2013-10-06, 20:48   #2167
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
zazdroszczę grudożercy

zazdroszczę po raz drugi
mój będzie idealnym konsumentem kultury masowej... wczoraj bylismy u znajomych i fascynacja TV jest WIEEELKKAA! Komórka jest cudna, zwłaszcza jak przychodzi sms... a dziś przeczołgał się (w dziwnym podciągającym sie stylu) przez cały pokój do reklamy w Gazecie Wyborczej
a w tej chwili żre różowego kraba z FiszerSzajsa

to go "turlikaj". naszemu trzeba było pokazać. teraz nie uleży...
oj cieszę się z grudkożercy, w ogóle z praktycznie wszystkożercy. ma to ogromne plusy także przy podawaniu leków.. przy obecnych się krzywi ale jakoś przełknie. nie wiem co bym zrobiła jakby pluł teraz lekami

wiesz co, Jakub pewnie też byłby zafascynowany telewizorem, nawet jestem tego pewna. wychodzi z siebie na widok komórki, ALE bardzo mu takie widoki ograniczam, telewizora póki co nie włączamy przy nim bo i tak nie byłby w stanie się wtedy bawić tylko by się gapił to po co także pewnie trochę z braku mocnych wrażeń wybiera książki ale też moja w tym głowa by książki polubił teraz póki nie ma wyboru.

turlamy się. ale on leniwy jest. jak leży na plecach i położę go na boku to się przekręci ale sam z siebie za nic. nawet ulubiona pszczółka nie jest w stanie go do tego zmotywować. woli leżeć i krzyczeć czekając aż ktoś mu poda

Cytat:
Przypomnę Ci, ze mój chyba jako ostatni z forumowych dzieci przewrócił się plecy-brzuch..A teraz na plecach nie ulezy i turla się ciągle...Na każdego przyjdzie pora...grudek natomiast nie tyka z zasady, w ogołe słoków ostatnio mało je.
A co do zębów to podobno czym póxniej idą tym lepiej- ze niby mocniejsze będa
nie ostatni. Jakub nie przekręca się w żadną stronę

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Co do książeczek fajne są TE
mamy rymowanki kota filemona

Cytat:
no co Ty -cudowna !
nie porownujmy sie z innymi - ja na przyklad jeszcze nic oprocz cyca Roszkowi nie dalam .
I ciesz sie z grudkowca-to dobrze rokuje na przyszlosc jak beda juz kawaleczki jedzonka .
tylko czy równie dobrze rokuje to że on te grudki/kawałeczki jedzenia po prostu łyka rozdrabnianie ich jest mu obce.

Cytat:
mój w żadną stronę

ale po kim Jakub ma być taki rozwinięty ruchowo? matka nigdy nie raczkowała, ojciec też nie. matka nauczyła się siadać dopiero jak nauczyła się chodzić a miała ponad 1,5 roku, wcześniej przemieszczała się na swoje dziwne sposoby, ojciec to samo. chociaż moja mama patrząc na Jakuba mówi, że zacznie w końcu raczkować, bo próbuje się podnosić zupełnie inaczej niż ja

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Pani - chyba Ty pisałaś, że do książki o gąsienicy przydałaby się gąsienica? http://merlin.pl/Fisher-Price-Gasien....html#fullinfo

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

co myślicie o takiej zabawce? http://merlin.pl/Drewniana-zabawka-e...06,789295.html
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 20:54   #2168
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
astrologiczni bracia o której kacper się urodził?

T. dostał wyprawkę książkową od mojej mamy.

z naszymi sobie brykają też w kółko to słyszę...

ma jeszcze czas. z kwietnia jest to duuuuużo czasu!

19.15
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
oj cieszę się z grudkożercy, w ogóle z praktycznie wszystkożercy. ma to ogromne plusy także przy podawaniu leków.. przy obecnych się krzywi ale jakoś przełknie. nie wiem co bym zrobiła jakby pluł teraz lekami

wiesz co, Jakub pewnie też byłby zafascynowany telewizorem, nawet jestem tego pewna. wychodzi z siebie na widok komórki, ALE bardzo mu takie widoki ograniczam, telewizora póki co nie włączamy przy nim bo i tak nie byłby w stanie się wtedy bawić tylko by się gapił to po co także pewnie trochę z braku mocnych wrażeń wybiera książki ale też moja w tym głowa by książki polubił teraz póki nie ma wyboru.

turlamy się. ale on leniwy jest. jak leży na plecach i położę go na boku to się przekręci ale sam z siebie za nic. nawet ulubiona pszczółka nie jest w stanie go do tego zmotywować. woli leżeć i krzyczeć czekając aż ktoś mu poda

nie ostatni. Jakub nie przekręca się w żadną stronę

mamy rymowanki kota filemona

tylko czy równie dobrze rokuje to że on te grudki/kawałeczki jedzenia po prostu łyka rozdrabnianie ich jest mu obce.

mój w żadną stronę

ale po kim Jakub ma być taki rozwinięty ruchowo? matka nigdy nie raczkowała, ojciec też nie. matka nauczyła się siadać dopiero jak nauczyła się chodzić a miała ponad 1,5 roku, wcześniej przemieszczała się na swoje dziwne sposoby, ojciec to samo. chociaż moja mama patrząc na Jakuba mówi, że zacznie w końcu raczkować, bo próbuje się podnosić zupełnie inaczej niż ja

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Pani - chyba Ty pisałaś, że do książki o gąsienicy przydałaby się gąsienica? http://merlin.pl/Fisher-Price-Gasien....html#fullinfo
Ale pisałas kiedys, ze przewrócił sie kilka razy, a potem przestał...czy mi sie wydawało? NAsz wszelkie akrobacje nauczył sie robicna macie, teraz nawet nogami pałąki do góry przenosi A Jakub pewnie odziedziczy po Was i od razu wstanie i pójdzie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:16   #2169
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ale pisałas kiedys, ze przewrócił sie kilka razy, a potem przestał...czy mi sie wydawało? NAsz wszelkie akrobacje nauczył sie robicna macie, teraz nawet nogami pałąki do góry przenosi A Jakub pewnie odziedziczy po Was i od razu wstanie i pójdzie
tak, "przekręcał się" z brzucha na plecy na samym początku, jak miał miesiąc, dwa, początek trzeciego, ale to nie było takie świadome przekręcanie się tylko podnosił się do góry, przeginał na jedną stronę i leciał. miał coś z napięciem mięśniowym, ale przeszło i skończyło się przekręcanie.. więc jakoś nie biorę tego pod uwagę. teraz królewicz leży i rozkazuje albo wyciąga stopy do góry i czeka aż ktoś zacznie je całować
Stary 2013-10-06, 21:23   #2170
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Kasia, jutro jak synek pospi w dzien to postaram sie wstawic filmik, special for YOU

[/COLOR]Kasia, oldzinx.. ja bywalo ze jadlam barszcz z ziemniakami... pycha.. ja rosol kiedys jadlam z iemniakami
to bede cierpliwie czekala
co do barszczu - BYLPYSZNY !!!!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Kasia ja slyszalam ze w Norwegi latwiej zdac. Mloda jestes rob prawko bedziecie jezdzic na wycieczki z Milusiem. Moja siostra teraz zdawala, za 2 razem zdala.. ale to co sie slyszy u nas w regionie lapówki były albo oblewanie ... teraz chyba mniej ale jednak..
.
no nie wiem czy latwiej - pewnie tak, jak sie zna jezyk na tyle ze mozna na maisto wyjechac i uczestniczyc w wykladach - mzoe za 10 lat haha.

Cytat:
Witam

Dziś pół roczku

spozione ale szczere

Cytat:
omg
Ja kiedyś czekałam na TŻ na przystanku, Krzyś w chuście, a mi się but rozwiązał; wiedziałam, że TŻ mi zawiąże za chwilę, ale jakaś babka padła mi do stóp i wiązała ten but "bo ona nie może patrzeć, ja się zaraz potknę" Mimo moich protestów.
no nie moge - tobie buty wiazali - a mi nawet miejsca na lotnisku ustapic Polaczki nie chaialy - i tak 45 min stalam jak ta ost Pinda z mlodym, dobre chociaz ze 2ga oddalam bileta i weszlam do samolotu haha

Cytat:
Hej hello...
Możecie mi dać klapsy po dupce ale nie mam nastroju ostatnio na pisanie .
- znowu Ci sie zamarzylo !!!

Cytat:
Kasia i jak tam wizyta u fryzjera
bylam tak wstepie sie tylko umowic ... niby termin mam ale nie wiem czy tam pojde czulam sie rozczarowana, bo specjalnie pol maista jechalam by maz tej koelzanki zoabzcyl moje wlosy i ew cos doradzil przed zabiegiem - a ten se do domu pojechal

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Takie mam: https://www.google.pl/search?q=karny...2F%3B623%3B611

ale obiecuje zamówie naklejki i bede lepić ....
o qrwa padlam !!!!

cdn.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 05:19   #2171
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
pogrubione
fajne takie gadanie moj tez ale takze tatatata .ale tez bezrozumnie .
zdrowka .
i poka fote -jestem ciekawa jak urosla

:
Proszę. Dla Ciebie z rana. Zaspana.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381119549925.jpg (68,7 KB, 45 załadowań)

12.02.2013 Jasmine
Stary 2013-10-07, 07:43   #2172
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
I w całej buzi miał parchy potem
bllleeeee, skutecznie mnie zachęciłaś do chowania butów do szafy

Cytat:
zuch.
mojemu się udało kilka razy, ale zawsze na przewijaku przed/po kąpieli. Bez pampka. Inaczej ciągnie stopę, ale nie daje rady włożyć do ust.

Cytat:
ALE bardzo mu takie widoki ograniczam, telewizora póki co nie włączamy przy nim bo i tak nie byłby w stanie się wtedy bawić tylko by się gapił to po co
no ja nie włączam TV, ale u znajomych trudno mi było powiedzieć: "ej, Hania nie może obejrzeć ulubionej bajeczki, bo boję się, że T. zostanie telemaniakiem" TŻ czasem coś zapuszcza przy Młodym.

Marii chłop chciał do książeczki dołączyć gąsieniczkę (genialna nisza w rynku! ). ale ona musiałaby być bardzo mała (coś jak końcówka sznurówki) - tam są takie małe otworki na paluszki

a zabawka - super. ale cena też. wkurza mnie to, że drewniane rzeczy są takie drogie. dziś jednak się za nią rozejrzę
ciekawe też ile waży

Cytat:
19.15
Starszak
Kwiatuszku, a Karol???

Cytat:
Piękna

moje dziecię miało 4 godzinną przerwę (od cyca) w nocy! 3 pobudki były
cycki mi umrą i pękną, ale nic to

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-07 o 07:45
Stary 2013-10-07, 07:46   #2173
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry
ciezka noc za nami - migrena

Cytat:
ślicznotka

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Marii chłop chciał do książeczki dołączyć gąsieniczkę (genialna nisza w rynku! ). ale ona musiałaby być bardzo mała (coś jak końcówka sznurówki) - tam są takie małe otworki na paluszki

moje dziecię miał 4 godzinną przerwę w nocy! 3 pobudki były
sa takie pluszaki oryginalne
ale pomysl z zielona sznorowka jest super !

fajnie, oby to nie bylo jednorazowe, moze T. odpusci troche nocne karmienie

sliczne drewnaíane zabawki ma tez Haba

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-07 o 07:47
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:11   #2174
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
dzisiaj o 3 w nocy Roszek obudzil mnie smiechem -spal i sie glosno smial ..po tym jak sie na niego napatrzylam jednak chcialam isc spac wiec do cyca i ....nic z tego wypluwal i dalej w smiech ... wiec ja znowu do cyca a on wypluwa i sie smieje ..... i tak go obudzilam ....
jeszcze przez ok.40 min.udawalam ze spie a ten zaczepial i mnie i tzta .potem padlismy .
Takze budzik o 7.10 (do szkoly) uwazalam za zart
Cytat:

no ale w koncu wstaliscie -to i on wstanie .
dzieci sa rozne - u nas kuba siedzial jak mial 4 mies. ,stal jak mial ok.7 .
ninka siedziala jak miala 8 mies. Roszek jak na razie lezy- przekulnie sie z plecow na brzuch -odwrotnie juz nie. i potrafi sie przesunac -kawalek . Kazde umie cos czego inne nie . (moj klaszcze od ok.2 mies. i ciagle sie usmiecha)

co do grudek- mysle ze nawet jak polyka to i tak super-z czasem nauczy sie rozcierac,gryzc.... moje starszaki jak jadly pierwsze grudy -drobiny-kawalki to od razu wypluwaly , potem kuba sie nauczyl jakos ale ninka dlugo plula .....

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no nie moge - tobie buty wiazali - a mi nawet miejsca na lotnisku ustapic Polaczki nie chaialy - i tak 45 min stalam jak ta ost Pinda z mlodym, dobre chociaz ze 2ga oddalam bileta i weszlam do samolotu haha
co za jelopy
i dla meza kolezanki

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
.
z nocy chyba
sliczna .buzka bardziej dorosla ,rozplywam sie jak zawsze nad cera -cudo . do taty chyba bardzo podobna -oj bardzo
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry
ciezka noc za nami - migrena
Stary 2013-10-07, 08:30   #2175
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale pomysl z zielona sznorowka jest super !
hehe fakt

fajne sa też drewniaki z Bajo (polska odpowiedź, i ciut tańsza, na Habę)

Cytat:
oj Nestelle, Nestelle... co Ty wiesz o żartach :P

Mój grudki wymemła dokładnie i kątem ust wypluwa. czyściutkie, bez zupki

tja. właśnie Torres przemierzył całe łóżko do książeczki. mamy książeczki (po drodze lekce sobie ważąc swoje pozycje czytelnicze) - "Od piersi do talerza"
jak sunie do kalendarza, to chłop się śmieje, że sprawdza porę karmienia czyli teraz sprawdza co wkrótce go czeka

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-07 o 08:33

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 08:44   #2176
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
oj Nestelle, Nestelle... co Ty wiesz o żartach :P

tja. właśnie Torres przemierzył całe łóżko do książeczki. mamy książeczki (po drodze lekce sobie ważąc swoje pozycje czytelnicze) - "Od piersi do talerza"
jak sunie do kalendarza, to chłop się śmieje, że sprawdza porę karmienia czyli teraz sprawdza co wkrótce go czeka
1.
2.Torres DRYLOWNICA
3.uwielbiam Twoj sposob postrzegania -
Stary 2013-10-07, 09:02   #2177
BYou
MBZ♥

Agne ale masz Ślicznotkę

Pani, super z tą nocką, oby tak dalej, a wtedy (.)(.) sięprzyzwyczają i nie będzie kamienia Torres to spryciarz z tym memlaniem
Jak ROszpunka pierwszy raz jadła grudkowe to wyciągnęła sobie z buzi i uważnie poogladała kawalątek

Kasia oj

Nestelle ciekawe co się Roszkowi śniło
U nas nocka przespana ale pobudko przed 7

Moderna współczuję.

I gdzie to słońce i 18 stopni się pytam

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:09   #2178
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
fajne sa też drewniaki z Bajo (polska odpowiedź, i ciut tańsza, na Habę)

o prosze, fajnie, ze i sa polskie wyroby (ciekawe czy made in Poland?)

spryciarz
Stary 2013-10-07, 09:20   #2179
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
dziś po kąpieli pierwszy raz włożył palec u stopy do buzi

Cytat:
teraz królewicz leży i rozkazuje albo wyciąga stopy do góry i czeka aż ktoś zacznie je całować

Cytat:
Urosła. Piękności!

Cytat:
Tak. Tylko taka wąska gąsienica nie dla takich maluszków by była. Trzeba dopracować patent.

My się zbieramy na reh. Ostatnio wyszłam za późno i gnałam na złamanie karku, aż palpitacji serca dostałam.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:33   #2180
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Takie mam: https://www.google.pl/search?q=karny...2F%3B623%3B611

ale obiecuje zamówie naklejki i bede lepić ....
niezłe

Cytat:

Pamiętajcie dziewczynki, że pilot czy komórka to siedliska bakterii i lepiej uważać
(powiedziała ta, której Synuś ostatnio zjadał kapcia... )
Co do kapcia to jak Filip tylko zobaczy mojego to od razu urządza pogoń w jego stronę

Cytat:
Przeczytałam o zjedzonym kapciu i mi sie przypomniało jak mój ostatnio mnie w palca duzego u stopy ugryzł;p siedzialam na podlodze i się zaczytałam, a kacpi czołgał sie na podłodze i zaatakował

Cytat:
U mnie
Może nie 18 ale 14 jest. Byliśmy już na spacerku, fajnie cieplutko jest.

Wczoraj mieliśmy nalot gości zapowiedzianych miało być 4 + 3 dzieci a przyjechało jeszcze niespodziewanie dodatkowo 10
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:03   #2181
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Torres DRYLOWNICA

Cytat:
Jak ROszpunka pierwszy raz jadła grudkowe to wyciągnęła sobie z buzi i uważnie poogladała kawalątek

mój się brzydzi grudami. w rękę paskudztwa nie weźmie, pogrzebaczem nie tknie

Cytat:
o prosze, fajnie, ze i sa polskie wyroby (ciekawe czy made in Poland?)
w sensie: czy nie uciekają w made in Europe ? na bank polskie. hehe kolejny raz "reklamuję" moje osiedlowe sklepy (Despa zaraz mi wypomni, że mam % od sprzedaży :P). ale idea tego jest super - NIC Z CHIN (i tak się nazywa ich strona www) i faktycznie większość rzeczy polskich.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
przyjechało jeszcze niespodziewanie dodatkowo 10
hehe fajna "niespodzianka"

Despa, czy mojej synówce przeszła faza plucia?!
T. pluje jak lama i się zastanawiam ile taki etap trwa

Pogoda boska jak się obudzi to zupka, potem muszę poczekać na cycowanie (przy tych zastojach boję się biust na dworze wywalać...) i chcę iść gdzie oczy poniosą

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-07 o 10:10
Stary 2013-10-07, 10:19   #2182
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Krzyś dziś szalał na parkiecie - przysunął do siebie/na siebie matę (po co iść na nią, tak szybciej ), właził pod stół, pod łóżko, oglądał wszystkie zabawki i nie tylko zabawki Nie można oka z Niego już spuszczać
Brokułek zjedzony do końca, teraz próbujemy marchewka+ziemniak (pyyyycha ). Następny idzie szpinaczek
siłacz z tego Krzysia nie ma co

Cytat:
no już groźnie zaczyna to wyglądać jak się zębolki pojawiły

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

- znowu Ci sie zamarzylo !!!

cdn.
Zamarzyło czy nie mam nadal lenia na pisanie i trza mi motywacji

Cytat:

Piękna ale do Taty podobna

Cytat:

no pięknie oby to nie jedno razowy wyskok

Cytat:
czesc ,
dzisiaj o 3 w nocy Roszek obudzil mnie smiechem -spal i sie glosno smial ..po tym jak sie na niego napatrzylam jednak chcialam isc spac wiec do cyca i ....nic z tego wypluwal i dalej w smiech ... wiec ja znowu do cyca a on wypluwa i sie smieje ..... i tak go obudzilam ....
jeszcze przez ok.40 min.udawalam ze spie a ten zaczepial i mnie i tzta .potem padlismy .
wyśmiał cyca ale musiało mu się coś fajnego śnić

Cytat:

Wczoraj mieliśmy nalot gości zapowiedzianych miało być 4 + 3 dzieci a przyjechało jeszcze niespodziewanie dodatkowo 10
Urwanie kapelusza miałaś nie ma co....

Dzień dobry
No i spsuła się pogoda, a od rana było piękne słoneczko a teraz zachmurzone buuu a miałam nadzieję na fajny spacer....
Stary 2013-10-07, 10:21   #2183
Agnjeska
Zadomowienie

Dziekujemy (;
Nestelle, Agateczka a gdzie tam. Po tacie ma tylko kolorki. Wygląda dokładnie jak ja w jej wieku (;

12.02.2013 Jasmine
Stary 2013-10-07, 10:23   #2184
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tak tak dawajcie namiary na drewniane zabawki! Chce Jakubowi sprawic cos fajnego bo widze ze nie bawia go te wszystkie swiecace grajdolki, albo inaczej bawia bardzo ale strasznie krotko i zawsze wygrywa cos prostego.
A na ta kostke z linka zachorowalam .ciekawa jestem czy stacjonarnie gdzies mozna dostac w jakichs smykach krzysiach itp? Czy tylko wysylka z merlina?

Stary 2013-10-07, 10:45   #2185
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

no u mnie nie
Cytat:

aaaaaa
Cytat:

wyśmiał cyca
ano na to nie wpadlam
Cytat:
Dziekujemy (;
Nestelle, Agateczka a gdzie tam. Po tacie ma tylko kolorki. Wygląda dokładnie jak ja w jej wieku (;
mozliwe tak mi sie tylko wydawalo

Cytat:
Tak tak dawajcie namiary na drewniane zabawki! Chce Jakubowi sprawic cos fajnego bo widze ze nie bawia go te wszystkie swiecace grajdolki, albo inaczej bawia bardzo ale strasznie krotko i zawsze wygrywa cos prostego.
u nas tak ze starszakami - pokoj wypelniony fiszerprajsami a oni ubostwali drewniane lychy z kuchni i miski,garnki .....

Roszek ma faze na butelki plastikowe i pilki -takie duze gumowe plazowe -uwielbia

moj look na dzis - skorzane spodnie ,czarne pazurki i.... kuby pasek w bohaterow-hulk,iron men .... (uslyszalam dzis rano "eeeeeeej to moje !)" , nie moge znalezc mojego ..)na reku kuby zegarek z klockow lego (bo u mnie bateria poszla i dodat.tel sie rozladowal a musze dzis polatac ). ......

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-07 o 10:47
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:48   #2186
monicca1989
Zakorzenienie

Kilka pytań:
Podaję gluten już 2 miesiące (czyli tyle ile ma trwać ekspozycja przy kp) i co dalej od razu z grubej rury cały posiłek np kaszki z glutenem czy dalej stopniowo zwiększać?

Dlaczego foteliki w przedziale 9-36kg sa niebezpieczne (te które sa testowane)

I jakie zupki gotujecie maluchom bo mi się wydaję że moja kuchnia dla Filipa jest strasznie monotonna (ziemniaki, marchewka, dynia, brokuł, por, królik, kurczak)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:50   #2187
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
1. bllleeeee, skutecznie mnie zachęciłaś do chowania butów do szafy

zuch.
mojemu się udało kilka razy, ale zawsze na przewijaku przed/po kąpieli. Bez pampka. Inaczej ciągnie stopę, ale nie daje rady włożyć do ust.

ad 1. Hie hie
ad stopa - noooo, bez pampka Dlatego na przewijaku przy przebierkach
ad noc - no i gites majonez!!!

Cytat:
czesc ,
z nocy chyba
sliczna .buzka bardziej dorosla ,rozplywam sie jak zawsze nad cera -cudo . do taty chyba
jeszcze przez ok.40 min.udawalam ze spie a ten zaczepial i mnie i tzta .potem padlismy
O jak słodko! Ciekawe, co się śni takim niemowlaczkom
Krzyś czasem się uśmiecha przez sen Śmiejemy się z TŻ, że śni Mu się gigantyczny cycek z fontanną mleczka

Cytat:
trafne

Cytat:
siłacz z tego Krzysia nie ma co
Oj tak... A jak pacnie mnie w rękę, to już czuję Boję się, co będzie za jakiś rok, czy dwa

Dzień dobry, Good Morning, Buenos Dias, Bon Giorno
My dziś w domu, jestem udupiona przez okres... Jakieś porządki porobię może
Skusiłyście mnie gąsienicą, widzę, że kolejny hit forumowy
Pan Pierdziołka też mnie zachęcił I kilka innych... I znów w plecy jestem Ale ostatnia normalna wypłata, trzeba korzystać...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 11:02   #2188
BYou
MBZ♥

Monicca
ad1 ja już zaczęłam podawać kaszkę glutenową na śniadanko

ad2 pan sprzedający foteliki powiedział mi, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego-nie może być coś dobre dla kilkulatka i niemowlaka.

ad3 buraczek, szpinak, daję też cukinię, seler, pietruszkę

Nestelle musisz wyglądać cool

Tasiu bo mi umknęło wcześniej za stópkowanie

Pani pytanie nie do mnie o plucie ae u nas to jest falami, kilka dni plucia-spokój i znów

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:52   #2189
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Mieliśmy zalatany weekend - w sobotę wesele (Wojtek-anioł, wszyscy zachwyceni), wczoraj nasza rocznica ślubu

Cytat:
U mnie ostatnio były trzy hity:
- Proszę mu założyć kaptur, bo mu spadł (babka krzyczała do mnie podczas przechodzenia przez światła)
- Pani synek ma nazistowskie przy smoczku (smycz smoczkową z czachami)
- Stać panią - widzę buty drogie, wózek też

Cytat:
Dziś pół roczku
dla Różaka!

Cytat:
Ja kiedyś czekałam na TŻ na przystanku, Krzyś w chuście, a mi się but rozwiązał; wiedziałam, że TŻ mi zawiąże za chwilę, ale jakaś babka padła mi do stóp i wiązała ten but "bo ona nie może patrzeć, ja się zaraz potknę" Mimo moich protestów.

Cytat:
postaram się, ale kilka faktów mnie dobiło ostatnio i jestem nie w sosie co gorsze nerwowa i bym krzyczała na wszystkich...

Cytat:
butelka po wodzie mineralnej z wsypanym ryżem
u Wojtka też butelka z wodą i przywiązaną wstążeczką.
Muszę znaleźć żołędzie i wrzucić do butelki - też fajny zasłyszany ostatnio patent.

Cytat:
wyciąga stopy do góry i czeka aż ktoś zacznie je całować

Cytat:
o matko!

Cytat:
moj look na dzis - skorzane spodnie ,czarne pazurki i.... kuby pasek w bohaterow-hulk,iron men ....
styloooovo

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:58   #2190
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka pytań:
Podaję gluten już 2 miesiące (czyli tyle ile ma trwać ekspozycja przy kp) i co dalej od razu z grubej rury cały posiłek np kaszki z glutenem czy dalej stopniowo zwiększać?

Dlaczego foteliki w przedziale 9-36kg sa niebezpieczne (te które sa testowane)

I jakie zupki gotujecie maluchom bo mi się wydaję że moja kuchnia dla Filipa jest strasznie monotonna (ziemniaki, marchewka, dynia, brokuł, por, królik, kurczak)
ja bym pewnie jeszcze stopniowo zwiekszala, i z glutenowej wybrala orkisz zamiast mannej albo nawet platki owsiane - maja duzo zelaza (ale je trzeba bylo na wodzie gotowac ze wzgledu na przyswajanie zelaza, albo ewentualnie dodac troszke soku bogatego w witamine C - one bardziej nadaja sie do owocow z kaszka, albo do obiadku warzywnego

tw foteliki niebezpieczne nie sa, ale eksperci radza wybierac te o waskim przedziale wagowym, gdyz sa bezpieczniejsze - weldug mnie te foteliki np. 9-36 bezpieczniejsze beda na pewno dla wiekszego dziecka niz 9 kg szkraba

mozesz dac jeszcze np. pasternak, cukinie, slodki ziemniak (batat chyba?) - mozna tez sprobowac od czasu do czasu dac ryz zamiast ziemniakow
Cytat:

Dzień dobry, Good Morning, Buenos Dias, Bon Giorno
My dziś w domu, jestem udupiona przez okres... Jakieś porządki porobię może
Skusiłyście mnie gąsienicą, widzę, że kolejny hit forumowy
Pan Pierdziołka też mnie zachęcił I kilka innych... I znów w plecy jestem Ale ostatnia normalna wypłata, trzeba korzystać...
no i Guten Tag!
Fajnie, ze ksoazeczki tez staja sie hitami, nie tylko swieccace plastikowe zabawki

ja wczoraj zlozylam tez zamowienie w ksiegarni polskiej nooo troche ubylo z konta
I pierdziolki nie bylo, zamowilam "nowe fikołki pana pierdziolki"

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-07 o 14:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości