|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Dzien dobrym wszystkim,
Ja dzisiaj tak srednio wyspana, moj mąż tak chrapal, ze musialam go wygnac do salonu i dopiero wtedy jakos zasnelam ![]() Moj wczorajszy plan o zakupach na allegro oczywiscie nie wypalil, kiepsko sie czulam, oslabiona itd., wiec sobie odpuscilam. Dzisiaj chyba to zrobie ![]() Aleks od wczoraj tak fika mi w brzuchu, ze co chwika mnie trafia w żebra albo jakies narzady i wtedy to jego fikanie srednio przyjemne jest :/ kukurydziana wspolczuje Ci tych skurczy ![]() mezaga na zwolnieniu nie jest tak zle, idzie sie przyzwyczaic ![]() Milego dnia ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-07 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Ale co to za smutasy z tego powodu?!
![]() ![]()
#663 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Jeśli chodzi o podpaski te duże to miałam takie i były OK: http://www.forone.in/24747-thickbox/...els-24-pcs.jpg
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Na razie jestem przerażona zwolnieniem
![]() Zdziadzieję do reszty. Tu przynajmniej mam kontakt z ludźmi. No ale fakt jest taki, ze nie daję już rady i to zwolnienie rzeczywiście mi potrzebne ![]()
#665 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
Ostatnio nie nadążam z nadrabianiem forum, idziecie jak burza! Właśnie siedzę i się zastanawiam co robić. 1,5 tyg temu robiłam morfologię i mocz i wyniki prawidłowe. 2 dni temu byłam u ginekologa na wizycie USG i też stwierdził, że jest w porządku. A mnie od wczoraj rano tak boli/kłuje/skręca - uczucie jak przy kolce - po prawej stronie pępka w podbrzuszu, że nie wiem co myśleć i co robić. Wczoraj wieczorem mąż dwa razy wybierał się ze mną i wyjeżdżaliśmy na Izbę Przyjęć do szpitala z tym bólem/kolką ale po drodze przechodziło i się wracaliśmy. Piłam koper włoski i brałam NO SPA 1 tabl. ale dzisiaj od rana czuję, że znowu się rozkręca. W nocy było dobrze, nie bolało. Żadnych plamień nie mam, mała czuję, że się rusza często, wypróżniam się normalnie... :/ Nie wiem co jest grane :/ Miała tak któraś z Was?
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-10-07 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing/listing.ph...ady+poporodowe Zresztą kij z nazwą-właśnie o te giga podpaski mi chodzi ![]() Mezaga spróbuj spojrzeć na zwolnienie z perspektywy plusów ![]() ![]()
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
Witam. U mnie od rana słoneczko.
Wczoraj jak pisałyśmy o skurczach to dostałam dwa, od razu pobiegłam po luteine. Współczuję jeśli macie tak częściej. Tz masował mi brzuszek więc może dlatego. Majciochy mają być takie siateczkowe, ja kupowałam w aptece. Najpierw babka dała mi taki jakby z flizeliny i byly niedobre, bo nie przepuszczaly powietrza. Podpaski miałam na początku z firmy tena. Fotelik kupuję maxi cosi cabrio fix, narazie bez bazy, chociaż pamiętam że zapinanie fotelika w aucie trzy drzwiowym to była masakra i mówiłam nigdy więcej. Teraz mamy wiekszy samochód, ale zobaczymy w praktyce. |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Rozeznanie
|
Kukurydziana, to widzę że przeżywamy wszystko podobnie i w podobnym czasie.... Ja też od wczoraj chodzę (a raczek leżę)jak struta...
jem magnez, biorę no spę, leżę, przekręcam sie z jednego boku na drugi - a wczoraj i tak miałam 2 stwardnienia brzucha takie nagłe i wyczuwalne (choć niebolesne) - jedno rano a drugie wieczorem. W dodatku jak wstaję z łóżka i dłużej pochodzę, to brzuch mnie ciągnie tak do dołu (ale nie boli) że trudno mi się wyprostować. A ogólnie oprócz takich nagłych stwardnień gdzie macica po całości robi się twarda jak kamień, bardzo często mam napięty brzuch. Dlatego dziś z rana napisałam smsa ginowi z pytaniem i byłam przygotowana że jak coś jadę do szpitala - napisałam mu smsa że twardnieje mi brzuch, biorę nospę i magnez i czy mam jechać po skierowanie do szpitala/po receptę czy czekać do wizyty na środę. Gin mi odpisał że: "czekać do środy, szew będzie trzymał". No i posłucham jego, w końcu w szpitalu też nie dali by pewnie nic innego jak nospę i magnez. Ale ja już od wczoraj wiem, że muszę dostać fenoterol... i muszę go brać. Jak ten lekarz mi go nie przepisze, to pójdę do drugiego po receptę. I wszystkim dziewczynom, którym twardnieje brzuch/macie skurcze radzę upierać się na wypisane recepty na fenoterol. Z takimi rzeczami ( w tych tygodniach) nie ma żartów.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-07 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#670 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- Leżę spokojnie na łóżku i nagle czuje silne wypieranie w brzuchu, to takie uczucie jakby dziecko w brzuchu Ci się wypierało - ale sprawdzasz brzuch po chwili i wiesz że to nie dziecko, bo gdyby to było dziecko to brzuch byłby twardy tylko na części brzucha (np. na połowie). Tutaj masz brzuch twardy jak kamień od pępka w dół, dosłownie po całości. Czuje napięcie brzucha, ale to nie boli. I takie epizody niestety zdarzają mi się średnio 2 razy dziennie (od piątku) chociaż biorę magnez i no spę. - Druga rzecz mnie niepokojąca - to że jak wstaje , chodzę (lub leżę) to brzuch sam robi się napięty (ale nie ma takiego nagłego uczucia wypierania jak w pierwszym przypadku) i jak go dotknę to wiem, że jest napięty. Czasem trudno też chodzić, bo brzuch ciągnie do dołu i trudno się wyprostować. Niestety nie chcę sprawdzać zbyt często czy on faktycznie jest tak napięty, bo wiem że nie można głaskać/myziać/usickać macicy... Ogólnie czytałam w necie, że to są tzw skurcze braxtona-hicksa (?) i mają prawo pojawić się w ok 20 tygodniu. Jak dla mnie to jednak za wcześnie i nikt mi nie powie, że w 20-paro tygodniowej ciąży to jest bezpieczne...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry
![]() Ale dzisiaj piękne słońce, i cieplej! Póki co po odstawieniu luteiny jest ok, tfu tfu odpukać.... Ema ma, do pierwszego porodu miałam takie jednorazowe gatki: https://www.szipszop.pl/Majtki_popor...tuk/id/45.html Były ok bo starczyły jeszcze na czas krwawienia po porodzie. Nie bawiłam się w pranie tylko wyrzucałam. W szpitalu na obchód i tak trzeba było je zdejmować - lekarze nie życzyli sobie jakiejkolwiek bielizny. A teraz mam już kupione wielorazowe z siatki o takie, można je prać: https://www.szipszop.pl/Majtki_popor.../id/16638.html Twardnienie brzucha jest okropnym uczuciem, przynajmniej u mnie, brzuch jest twardy jak skała, np. teraz mogę wcisnąć normalnie palec w skórę, tłuszczyk i flaczki, ale już przy skurczu nie da rady. Jaki magnez polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, witam się w poniedziałkowy poranek
![]() zupełnie niespodziewanie miałam wczoraj bardzo przyjemny dzień- spotkałam się ze swoimi przyjaciółkami (dostałam przy okazji świetną sukienkę ![]() ![]() a teraz powoli zacznę Was nadrabiać przy śniadanku (a właściwie resztkach wekendowych frykasów) i "kawie" (na łyżeczkę inki kilka ziarenek zwykłej rozpuszczalnej-taki eksperyment ![]()
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Witajcie..
![]() Znowu przegapiłam koniec wątku a nie było mnie wydaje mi się chwilę.. ![]() apdejt z ostatniej wizyty ![]() ![]() naszej fasolce nie urósł siusiak ![]() ![]() mam też już spory zapas ubranek "księżniczkowych" ![]() ![]() twardnienie brzucha owszem i u mnie występuje ale to jak się za bardzo przesilę, po sprzątaniu czy gonitwie za młodym mam jednak nadzieję że Fasolka poczeka na swoją datę i dotrzyma do 22.01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#676 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Idąc na zakupy robię listę- i rzadko kupuję na wartość większą niż 10% więcej niż planowałam. Z ubraniami, które uwielbiałam kupować i potrafiłam raz na tydzień pójść do lumpka i kupić sobie po 5 rzeczy za każdym razem, zrobiłam postanowienie: dwie rzeczy w miesiącu. I daję radę, bardziej się z nich cieszę, są lepiej przemyślane. Tak więc da się. ![]() Cytat:
Kiedyś robiłam kurs NPR i pamiętam jedną ważną rzecz, którą powiedzieli: rodzina ma wyglądać jak trójkąt równoboczny- każdy z każdym ma mieć równie bliskie relacje i jednocześnie nikt nie może stać pomiędzy innymi. I tego się na razie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-10-07 o 09:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Perfuzja, oczywiście w Twoim przypadku wszystko wskazuje na to, że jest dobrze i nie ma czym się martwić. U mnie niestety trzeba dmuchać na zimne, mam za sobą poród przedwczesny w 22 tygodniu. Teraz mam założony szew, ale nie chce dopuścić do sytuacji, że szew nie wytrzyma...W dodatku, być może ta granica 22 tydzień - to moja granica, gdzie szyjka nie wytrzymuje? Obecnie jestem w 23 tygodniu, a te skurcze o których pisałam zaczęły się dokładnie 4 dni temu. Więc mój przypadek daje do myślenia...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja też nie umiem oszczędzać co jest straszne ![]() W tym miesiącu wydaliśmy już 2600 ![]() ![]() Nie potrafię chyba oszczędzać mimo listy zawsze i tak coś się zawsze kupi . nie wiem co zrobić ,żeby zaoszczędzić . Raczej robimy zakupy na cały tydzień w większości wszystko paczkowane . Do tego wszystkiego nie potrafię odmówić zakupów dla małego jak coś spotkam ciekawego i aż mi wstyd w tym miesiącu , ze tyle kasy poszło ![]() ![]() Cytat:
Jak planowaliśmy meble do sypialni zamówić to pod koniec grudnia mówili , że dostawa może być dopiero pod koniec stycznia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam z lidla ![]() Jeszcze w weekend podjadę do H&M i muszę zaprzestać zakupów ciuszkowych dla małego bo mam już chyba wszytsko co potrzebuje jedynie jeszcze body na długi rekaw jakieś muszę kupić i czapki jakąś ciepłą i cienką . I muszę się opanować z zakupami ponieważ zbankrutujemy ![]() Jeszcze teraz muszę zamówić sobie koszulę do porodu , karmienia i szlafrok . I kupuję zestaw na ramiączkach koszula + szlafrok użyję ją do porodu ( najwyżej jakiś stanik se pod spód jeszcze założe żeby mi cycki nie uciekły ) i do karmienia kupić 2 czy 3 koszulę ? W razie czego mąż mi zawsze może zabrać do domu i wyprać koszulę więc na drugi dzień mogę mieć świeża i sama nie wiem ile zamówić w końcu ? dodam , ze nienawidzę koszul więc one będą tylko do szpitala |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() próbuję nadrobić ale jest ponad 100stron ![]() co do podkładów to one muszą być "naturalne" tzn always-y odpadają bo moga podrażniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry!!
Dzień dzisiaj podły u mnie, szaro buro i depresyjnie. Najgorzej, że to mi nie pomaga - mam jakieś huśtawki nastrojów i ostatnio łapie doły. Mam ochotę płakać i płakać i szukam pretekstu - wczoraj np.: się załamałam że nasze nowe mieszkanie będzie okropne i brzydkie i nic nie zrobimy ładnego pomimo wizualizacji i szukania. Chyba muszę odpocząć. W środę idę do lekarza i poproszę o zwolnienie, bo psychicznie ostatnio czuję się kiepsko a dodatkowo łapie mnie przeziębienie ![]() Piękne literki! ![]() Gratuluję zakupu wózka ![]() ![]() Ogólnie gratuluję Wam wszystkim zakupów dla maluszków ![]() Słuchajcie, ostatnio zauważyłam że raz, dwa razy dziennie łapią mnie skurcze - nawet bolesne. Czy to są te osławione skurcze B-H? Muszę popdytać mojego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja kupiłam w lumpeksie płaszcz wełniany dla ciężarnych ![]() ![]() Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2013-10-07 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-07 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43159117]
Słuchajcie, ostatnio zauważyłam że raz, dwa razy dziennie łapią mnie skurcze - nawet bolesne. Czy to są te osławione skurcze B-H? Muszę popdytać mojego lekarza.[/QUOTE] jak je odczwasz? na całym brzuchu, tak,ze jak sie polozysz, to mozesz spokojnie wyczuć zarys macicy? Ile trwa jeden skurcz? |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj takie http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...572760231.html i takie http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...587669102.html koszulki na ryneczku za 24 zł znalazłam
![]() ![]()
#686 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj mi się zdarzyło w trakcie spaceru do pracy - musiałam trochę zwolnić bo czułam jakby mi się rwały mięśnie w środku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#689 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43159117]Dzień dobry!! Dzień dzisiaj podły u mnie, szaro buro i depresyjnie. Najgorzej, że to mi nie pomaga - mam jakieś huśtawki nastrojów i ostatnio łapie doły. Mam ochotę płakać i płakać i szukam pretekstu - wczoraj np.: się załamałam że nasze nowe mieszkanie będzie okropne i brzydkie i nic nie zrobimy ładnego pomimo wizualizacji i szukania. Chyba muszę odpocząć. W środę idę do lekarza i poproszę o zwolnienie, bo psychicznie ostatnio czuję się kiepsko a dodatkowo łapie mnie przeziębienie ![]() Słuchajcie, ostatnio zauważyłam że raz, dwa razy dziennie łapią mnie skurcze - nawet bolesne. Czy to są te osławione skurcze B-H? Muszę popdytać mojego lekarza.[/QUOTE] głowa do góry to pewnie hormony ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę jak miło ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.